Natti natti!

Godnatt alla fina läsare! Glöm inte att vi tycker om er allihop, och imorgon (eller om en kvart, beror på hur man ser det) så börjar en ny månad i vårt arkiv! Hoppas att ni hänger med då också!

Något vi är väldigt stolta över är att vi hittills inte fått en enda negativ kommentar, inte en enda anonym har vågat sig på att skriva något elakt. Känns ju jätteroligt, eftersom det är ett tecken på att ni som läser inte har ett behov av att hacka på oss, och det säger ju något om att vi når ut till vettiga människor som är positiva och dessutom villiga att stå bakom sina åsikter - precis vad vi vill!Kram


Kemiplugg

På onsdag har jag kemiprov så sitter för tillfället och läser om kolföreningar, molekyler och strukturformler. Är ungefär lika roligt som det låter... Men det är sånt som måste göras, även om man hellre skulle spendera tiden till något annat. Har i alla fall lite mer koll på grejerna nu, så jag hoppas att provet kommer gå bra.

Nog pratat om läxor och skolan! Skrittade som sagt ut på Artie, i ungefär 40 min. Han har fått ett nytt reflextäcke, så testade hur det satt. det passade bra och låg på plats hela turen. Fyllde sin funktion kan man säga ;) Var en mysig tur och jag var helt förvånad över hur ljust det var! Red runt 5-6 och det var fortfarande inte mörkt. Helt otroligt! Snart är det vår, ska ni se :D

Dog-walk

Innan jag skriver om dagens ridpass (som gick riktigt bra :D) så ska jag bara ta ut mina kära hundar en sväng. Måste sedan göra lite engelska, och ska kolla lite på franskan också kanske. Funderar på att fixa något gott att äta till också, hehe..

Ser fram emot vår och ljusa kvällar - då brukar jag och Issa ta ut hundarna tillsammans efter stallet. Det är så mysigt!

Jag och Doris för några veckor sedan :) Dill ska med också, såklart
Kram

Planer för Vendela

Detta blir inlägg nummer 200! Det firar jag med att bara slänga in några snabba rader. 

Issas mamma ska alldeles strax skjutsa ut Issa och mig till stallet, och Vendela ska få sig ett litet dressyrpass tänkte jag. Karin tyckte att jag skulle ridit henne i lördags, men jag red Twiggy (Thereses ponny) istället, eftersom jag lovat henne sedan innan att rida den, och inte hann med båda. 

Gjort är gjort, men jag hoppas hitta tillbaka till den känslan jag fick på träningen senast!

Nu åker dom = jag har tre minuter på mig. Ooops..! :D

Sötbild från förra året :)


Kram Freddi

Hoppfilm!Jag och dressyrponnyn studsar lite! :D

Kram


Lugnt för Artie

Idag ska jag bara skritta ut en sväng på Artie. Han ska få ta det lite lugnt den här veckan, så kör jag igång som vanligt nästa vecka. Han är så duktig hela tiden, så han förtjänar lite vila.

Film nr 2

Här kommer film nr 2 från igår! Enjoy!
Man måste tycka om sin hästJag är så sjukt glad att jag har min fina Cavendish <3

Kram


Krafft RehabVill bara tipsa om detta foder, som jag tycker är så sjukt bra! Självklart så kan det aldrig ersätta en allsidig och rätt upplagd träning, men det är absolut en hit i kombination med detta (och ett bra grovfoder såklart). Om mina hästar är tunna så har vi fodrat med detta, och det har funkat så himla bra!

Ganska dyrt, men värt det faktiskt. Detta är ju ett komplement i foderstaten (dvs hästen måste få fortsätta äta Grund, havre eller vad den nu äter) och kan alltså tas bort efter ett tag. Vendela föll ut förra året, och vi gav henne rehab från ungefär ferbruari-juni (hon gick ju på bete sedan) och det hjälpte mycket precis i början. 

Även Sulan fick rehab under hela året jag hade honom. 

Vendela var så liten och tunn för ett år sedan


En lite fylligare Vendela för några dagar sedan, hon fick av rehaben en bra bas att börja om på, och behövde alltså inte fodret efter i somras


Sulan i januari resp juni 2008


Självklart så kan aldrig ett foder ersätta vikten av rätt sorts träning!

Kram


Film nr 1

Här är en lite snutt från dagens pass! Kommer en till film i kväll/morgon.
Kram

Ridhuset

Idag red jag dressyr i ridhuset. Red i början utan stigbyglar vilket var jättejobbigt. Är verkligen inte van att rida utan, så borde nog träna lite mer på det. Tränade på att flytta in och ut bakdelen och gjorde även mycket tempoväxlingar. Ville att han skulle vara uppmärksam på mig hela tiden, vilket han var.

I galoppen fick jag ta till stigbyglarna då det blev lite jobbigt, haha. I början sparkade han massor, men på slutet blev han jättefin. Gick fram till handen och lyssnade super. Han blev faktiskt t.o.m. lite svettig idag. Jag tyckte han skötte sig riktigt bra.

Freddi filmade lite idag, så de är på uppladdning. Så länge får ni lite suddiga bilder på oss ;)
Ombytta roller

Haha, de som befann sig i ridhuset idag vid 4-tiden fick nog blinka några gånger. För där hoppade jag och Vendela runt i full ponnyfart och Issa red dressyr på Artie, som dessutom var lindad och fin. 

Vi bytte plats med andra ord, fast egentligen så är det inte så ovanligt. Issa rider ju jättemycket dressyr (och tränar ju även ibland för Karin, samma tränare som hjälper mig så mycket) och jag brukar ju faktiskt hoppa Vendela ganska regelbundet också. Jag har ju mitt förflutna som jumprider..! ;)

Vendela kändes iallafall superfin idag, och provade att hoppa lite omhoppningsbana med henne också, gud vad roligt det var! Hon är ju så grymt dressyrriden nu, lydig och vänder runt hur fort somhelst. Måste hopptävla (och komma ihåg banjäveln också!!) och rida en riktig omhoppning på henne någon gång innan vi går skilda vägar!

Filmer på oss både kommer att komma upp, håll utkik!

Jag och Vendela under en träning för Daniel (Svensson, Issas tränare) i december :)


Kram


Dagens fråga

Vad föredrar du på dina skor?

1. Snörning


2. Dragkedja


3. Inget

Vad föredrar du på dina skor?Free web poll

Hopp hopp hopp

Kollade lite extra på filmerna från träningen i fredags och insåg nyss hur mycket bättre Artie hoppar när jag har en bättre galopp. Har, som jag tidigare nämnt, inte tränat alls mycket hoppning med honom än så har mest testat mig fram hittils. Men nu när jag har fått lite mer tränarhjälp (både från Daniel och Karin) ser jag att Artie får så mycket bättre hoppteknik. Tänk sen om några månader, när jag har tränat ännu mer, vad vi kommer att utvecklas!

Tog några stillbilder från filmerna, men blir tyvärr inte den bästa kvalitén då. Men man ser att det är en häst i alla fall ;)


Kram


Art Director

Sen jag köpte Artie har jag verkligen börjat tycka det är otroligt roligt att rida! För på slutet när jag hade Jenny (min gamla ponny) var jag så trött på hästar och stallet, men när jag fick Artie ändrade sig allt! Jag har verkligen fått tillbaka glädjen till träningar, tävlingar och stallet över huvud taget. Det är så kul och jag kan verkligen gå och längta till att få rida igen. Det beror till stor del på Artie, jag trvis så himla bra med honom och hade verkligen inte kunnat få en bättre häst.

De som umgås med mig vet säkert hur nöjd jag är med honom och ni som läser har nog också märkt det. Jag älskar honom av hela mitt hjärta och trots att jag bara har haft honom i tre månader skulle jag aldrig klara mig utan honom nu. Han passar mig till 110 % och jag är verkligen lycklig som har honom. Kemin stämmer mellan mig och Artie och jag tror att det är det som gör att vi passar så bra ihop.

Skulle kunna skriva en hel uppsats varför jag älskar honom så mycket, men det tänker jag inte göra, haha. Men gud vad jag är lycklig över att jag har honom! ♥
Plugg...

Lovet börjar lida mot sitt slut och usch vad jag inte saknar skolan! Pluggandet som jag skjutit upp hela lovet börjar komma i kapp nu, så det blir alltså råpluggning idag. Har nämnligen kemiprov på onsdag och det är inte direkt mitt favoritämne. Men har i alla fall läst och räknat i en timme nu, så tyckte jag var värd att få blogga lite. Tycker bloggningen har lidit lite för mycket på sista tiden, så ska försöka komma igång ordenligt igen!

Verkar som att ganska många av våra läsare var i Göteborg i helgen, i alla fall enligt statistiken. Stämmer det? Freddi och jag åkte faktiskt inte dit, vilket jag ångrar lite grann. Hade varit kul att få gå på mässan och se alla duktiga ryttare! Men ni som var där, var det kul? Köpte ni något fint på mässan eller tittade ni bara? :D

Gårdagen

Hej hej allihopa!

Nu ska jag faktiskt, för första gången på denna blogg ursäkta för så dålig uppdatering. Men om sanning ska fram så har det faktiskt inte hunnits med. Men jag hoppas att vi kan bli förlåtna ändå, haha ;)

Gårdagen började med att Freddi och jag vaknade vid 10 (ställde alarm, annars hade aldrig gått ;)), vi åt frukost och åkte sen till stallet. Jag skrittade bara ut på Artie, eftersom han var så duktig på träningen i fredags. Red en sväng med Ida i stallet, vilket var mysigt! Vid ungefär 2 kom vi på att vi spontant skulle åka till Norrköping och shoppa lite! Done and done!

Min familj + Freddi åkte alltså till Ingelsta i Norrköping för lite shopping! Tyvärr var Avantia (hästaffären) redan stängd, så blev inga hästgrejer! Men lite andra finfina kläder blev det allt, för både min och Freddis del. Där sprack alltså mitt köpstopp som jag tänkte ha i Februari, haha. Vi åt sen på Pizza Hut (som hade en grymt snygg röd matta, eller vad tycker ni?! ;)).

På kvällen blev det en mysig hemma kväll framför Melodifestivalen tillsammans med Freddi och Sofie!

Puh så! Nu fick ni lite uppdatering om gårdagen i alla fall :D

Röda mattan

Vi är i samma stad som vi var i för några dagar sedan, och gissa vad!? Vi blev inbjudna att gå på röda mattan - världens grej ju!Sporremmar

Vilket material föredrar du att dina sporremmar är?

1.

2.

Vilket material föredrar du att dina sporremmar är?Free survey

Busigt i photoshop

Vi slänge ihop några bilder på 10 sekunder, inget seriöst direkt. Men de bjuder vi påå :)Hur vi gjort denna bild (+ lite annat) har vi tänkt visa i ett annat inlägg senare! Fredagsmys

Freddi är påväg hit nu, så blir det kvällsmat och filmmys tillsammans. Nu gäller det att ta vara på lovets sista dagar. Kram

Bra hoppövningar

Fick en kommentar om vi kunde tipsa om några hoppövningar som vi tycker är bra, och visst kan jag det!

De första två övningar jag kommer på direkt är studs och s.k 5,5:an. Studs är alltid bra att hoppa, då det är som gymnastik för hästarna. De tvingas tänka själva eftersom hindrena kommer så tätt inpå varandra. Hästen blir kvick i benen och om man höjer lite får de hoppa upp sig också. Det är väldigt byggande.

Den andra övningen är 5,5:an, som går ut på att komma in i trav över en markbom - ett litet kryss - ett galoppsprång (5,5 m, därav namnet) - ett större hinder. Den här övningen tycker jag är jättebra för mig, som ibland kan vara lite höjdrädd. Hästen kommer väldigt sällan fel på den här serien. Ett bra sätt att få hästen kvick och få hoppa upp sig. Bra att sätt lära sig vara följsam, då man mest följer hästen över andra hindret. Övningen är också bra om man har en häst som behöver bromsa upp sig själv.

Jag har inte direkt några favoritövningar som jag gör ofta, men dessa två tycker jag alltid är bra att träna på. Jag har lite svårt för avståndpunkter, så för mig är det en bra övning att bara ha ett hinder och komma flera gånger och träna avståndpunkter. Men som sagt, det är ju alltid olika till olika ryttare.

Dela gärna med er av era bästa hoppövningar, alltid kul att få lite tips! :D

Studs


Här hoppar jag 5,5:an på ridskolehästen Norbert, dock ser man inte första hindret ;)


Träning för Daniel 25/2

Idag var första hoppträningen sedan jullovet. Var så kul att få komma igång igen och Artie kändes superfin. Känns som om allt jag tränat på så mycket har börjat visa sig lite. Såklart är det lång väg kvar, men det var stor skillnad sedan förra träningen.

Vi började att rida fram gemensamt på en stor volt. red tempoväxlingar och flyttade in bakdelen. Artie tog inte riktigt min skänkel först, men blev lite bättre sen. Så ska träna mycket med att flytta honom ofta, så han blir uppmärksam. Vi var bara fem stycken i gruppen (brukar vara sex), så det var jätteskönt.

Vi gick sen över till att rida över travbommar. Det gick bra med, dock är det något jag måste rida oftare hemma. Gör det rätt sällan, men det är bra träning för hästarna så ska ta tag i det mer. Daniel ändrade sen så att travbommarna blev galoppbommar. Han lät en bom ligga kvar på marken så man kom in i trav mot ett kryss - landade i galopp - 4 galoppsprång - 3 galoppbommar. Efter ett tag la han upp sista galoppbommen till ett räcke. Jag hade lite svårt i början hur jag skulle rida mellan krysset och bommarna, men gick mycket bättre efter tag. 

Efter vi hoppat fram hoppade vi lite olika linjer och satte sedan ihop det till en bana. Artie var jättesnäll och hoppade fint, dock blir det lite missförstånd ibland när jag rider dåligt. Men överlag gick det verkligen superbra! Vi håller ju fortfarande på att lära känna varandra, men det går framåt tycker jag. Problemet är att jag ibland slutar rida med benen och tappar galoppen. Men som sagt, när jag sköter mig går det super! Jag tappar också balansen ibland när han hoppar stort, så måste träna lite sist och balans, haha!

Här är lite filmer från täningen. Hindrena ligger på 110-120 i slutet :)

Kram


Träning 2

Nu börjar min träning med Bingo! (detta inlägg är också tidsinställt, såklart!) :)

kram


Träning 1

Nu börjar min träning med Vendela! (detta inlägg är tidsinställt)Kram


Nosgrimma

Rent utseendemässigt, vilken nosgrimma föredrar du?

1. 


2.


3.


Vilken nosgrimma tycker du är snyggast?
Hoppträning

Det här är ett tidsinställt inlägg, så just nu har min träning förhoppningsvis börjat. Som Freddi skrev tidigare är både film- och systemkameran med, så något fint ska vi nog kunna bjuda på i eftermiddag. Ses då!

Karin-träningar

Imorgon så blir det träning för Karin med både Vendela och Bingo - ska bli så kul! 

Blir en lite höstig bild på finisarna :)


Kram


Film från gårdagenFörst så hoppar Issa och Artie, och sedan så sänkte vi så att lille Bingo kunde hoppa lite också!Busy Life

Det blir alltså en hel del träningar imorgon, eftersom Issa ska träna för Daniel på Artie också. Två dressyträningar och en hoppträning alltså för hela glada tävlingsduon imorgon - kul!

Själv så ska jag strax åka till Gustav för att vara med honom, ska bli roligt att träffa honom också! Imorgon så åker jag därifrån vid kvart i tolv så att jag hinner se Issas träning också. 

Busy life, men gud vad roligt det är! Saker att göra hela tiden och känna att man faktiskt gör något av lovet och inte bara sitter inne. Det är då det är så grymt skönt att ha häst - man blir aldrig stillasittande och slösar bort en hel dag i sin ensamhet!

haha, ni får denna lite smågalna bild på mig från när jag provade min outfit till balen man har i nian (detta var i somras)


Och så hela glada tävlingsduon - såklart! <3


Kram


Uteritt på Artie

Red ut en sväng på Artie. Han var lite stark i galoppen men lugnade sig efter ett tag, så annars var han fin. Freddi tog några bilder innan vi gav oss iväg:Vendela 24/2

Åh, idag gick det så bra att rida Vendela!

Var helt själv på ena halvan av ridhuset, och tack vare filmen (som finns några inlägg under) från igår, så kunde jag se vad som fattades. Mer ben, mindre hand och mer aktion i galoppen!

Hon kändes fin redan i traven, riktigt sög i fram till bettet och höjde ryggen, så att manken liksom arbetade ut från hennes kropp. Mjuk och fin var hon också. Gjorde lite skänkelvikningar, och hon var riktigt bra undan vänster faktiskt. hon brukar ignorera den sidförande skänkeln lite, men nu flyttade hon sig jättefint!

När jag sedan skulle galoppera så började jag i lätt sits och lät henne galoppera på riktigt ordentligt tre varv i båda galopperna innan jag satte mig ner. För det första så tyckte hon att det var jätteroligt att få springa av sig lite, men framförallt så kom hon igång i så fin tretakt. När jag sedan satte mig ner och bromsade med sätet och benen istället för att försöka plocka ihop henne med handen, så blev det riktigt bra! Hon kom in i en sådär riktigt härlig, stor, rund galopp och jag såg till att hålla mig på raka spår, som min tränare sagt till mig.

Eftersom hon var så aktiv i galoppen så blev även traven bättre, och Karin kikade in och sa att hon såg fin ut, kändes så skönt att hon såg ut så som hon kändes också!

Jag på en ganska aktiv Vendela igår :)


Härlig uppförsbacke!


Kram


Fint väder + kamera

= fina bilder! Kameran fick hänga med till stallet idag igen, så tänkte fota lite. Blå himmel och sol ute, så några fina lär det väl bli. Detta är ett tidsinställt inlägg, så för tillfället är jag och Freddi i stallet. Vi hörs ikväll :)

Freddi rider Vendela i ridhuset

Film från igår

Vita ridbyxor

Vilka av dessa vita byxor skulle du helst tävla i?

Nr 1 GPA


Nr 2 Moutain Horse


Nr 3 Kingsland


Nr 4 John WhitakerVilka av dessa vita byxor skulle du helst tävla i?

Bilder från igår - del 2

Jag och Vendela under vårt pass i ridhuset


Ojoj, riktig bildbomb detta!

Kram


Factory Outlet

Nu blir det en utflykt till Vingåker och Factory Outlet. Där kommer vi också träffa Janni, så det blir great! Vi drar till stallet när vi kommer hem :D

Vi just nuuu


Gårdagens ridpass - Issa

Igår blev det ju lite sent med restaurangen och så det hanns inte med att skiva något om gårdagens ridpass. 

Jag började med att skritta ut tillsammans med Maja. Var svinkallt ute så det fick bara bli en kort sväng. Vi fortsatte sen rida i ridhuset. Jag jobbade vidare med det vi gjorde på träningen i tisdags, dvs flytta ut bakdelen för att få honom runt innerskänkeln. Han var lite lat i början, så tog ett spö i handen, vilket verkligen hjälpte. Behövde inte använda det, men han blev mycket mer alert då. Han svarade bra för skänkeln och flyttade sig super. Krävde lite mer av honom än sist och det finfint.

Maja och jag hade innan ställt upp en studs så vi kom på den fyra gånger. Artie behöver träna på att hoppa upp sig så då är studs perfekt att träna på. Han fick hoppa igenom kroppen och jag tyckte han kändes jättefin. Han kom in i det tempo jag ville och hoppade upp sig bra. Riktigt kul!

Efter jag hoppat det några gånger fortsatte jag med det jag höll på med tidigare. Red även lite i förvänd på slutet. Han var jättefin genom hela passet, vilket var superroligt! :D

Såhär såg studsen ut som vi hoppade. Film kommer :)
Bilder från igår - del 1


Följ oss med Bloglovin

Följ vår blogg med bloglovin

23 februari - dressyr i ridhuset

Idag så red jag Vendela ett pass i ridhuset, fick bli ganska fort eftersom vi skulle bort sedan ju. I traven kändes hon fin faktiskt, avspänd och rund i formen. Men hon är inte helt igenom i sidorna, och jag red inte riktigt tillräckligt länge och fokuserat för att verkligen få henne att slappna av och verkligen komma igenom totalt.

Som vanligt när det gäller mig och min ridning så är det små, små detaljer vi pratar om. Jag är ju perfektionist, haha. Perfektionisten kände även att hon skulle kunna varit rundare och använt mer rygg i galoppen, och var även lite spänd i den förvända.

Ska jobba mer med henne imorgon tänkte jag, och på fredag så blir det träning!

Jag och Vendela idag - kommer en stor bildbomb lite senare med flera bilder från idag!


Kram

Bloggbetyg

La till vår blogg på sidan Bloggbetyg förut! Nu kan ni läsare rösta hur många stjärnor vår blogg är värd, och även lämna en kommentar där om ni känner för det. 

Ska bli roligt att se vad ni tycker! KLICKA HÄR

Tar denna somriga bild, bara för att vi har likadana linnen på oss, helt random! haha :D


Kram@ Kenwood

Nu sitter vi på Issas föräldrars jobb, AR Audio Kenwood, som ligger i Norrköping. Päronen sitter där borta och socialar sig innan vi strax ska gå till restaurangen. Blir pizza för hela gänget, då det är restaurangen specialitet. Muums!
Hur jag redigerar en bild


Börjar med att beskära den lite, för att få mest fokus på mig och hästen


Trycker sedan på "auto" i dessa tre funktioner


Sedan så fixar jag skärpan lite också!

Enkelt och snabbt - och bilderna blir faktiskt bättre! Går att göra en massa annat såklart, men detta är liksom min "standard-redigering" av bilder. Programmet jag har är Adobe Photoshop CS.

Kram


Norrköping

Nu är det bråttom här! Kom hem för 30 min sen och har duschat, sminkat mig och bytit om! Min och Freddis familj ska nämnligen till Norrköping och äta på restaurang. Ska alldeles strax åka, så vi hörs senare.

Vi har fotat pch filmat maaassor idag, så vänta er bilder + filmer ikväll! :D

Jenny -09

Sånt här väder nu? Ja taaack!!


Sommarmys <3Hittade denna video + lite mysbilder från när vi var och badade med hästarna i Jordvallstorp i somras. Issa sitter på Jenny och filmar, medan Freddi och Vendela rider framför. 

Blå/Röd


Hoppgjord

Vilken skulle du välja?

1. John Whitaker

2. Antares


3. Glen Gordon

4. Prestige


5. CWDVilken magplatta väljer du?


Mot stallet

Nu ska jag åka till stallet. Det är superfint väder idag, så får se om det blir lite bilder! Ska försöka fota lite i hagen, om det låter intressant att få se bilder därifrån sen? Dock vet jag inte vart jag ska rida än, men det återstår att se. 

Förra våren - jag & Jenny, Pernille & Chino
Anmäld till tävling!Årets andra tävling blir en LA1 i Gripen, ska bli jättekul även om jag väntar mig mycket motstånd eftersom alla rider lite lägre i början på säsongen. Men jag älskar att tävla på Helmers, det är så sjukt fint ställe och jag diggar verkligen derar kafeteria!

Jag och Vendela på Helmers i somras, bästa bilden på ridhuset jag hade :)


Kram


Dubbelt upp!

Idag så ska jag och mamma först åka ut till Starrhult och hämta Bingo, för att sedan ta med honom till ridhuset där jag ska rida honom ett litet pass. Det ska bli riktigt roligt faktiskt, tror Kristina skulle med också. 

Jag och Bingo i november i förklassen till KM, en LC2 där vi kom tvåa!


Sedan så ska jag ju rida Vendela också såklart, och tänkte nog fortsätta jobba lite med den förvända. Hon kan gått anstränga sig lite där till vänster.. ;) 

Jag och min fina tjej i våras :)


Kram


Nackspärr

Sitter och surar lite och ska snart sova..! Fick nackspärr tidigare idag - inte välkommet! Ville ta en snygg bild i camen på mig själv sittandes med både halsduk och vetekudde på plats. Men icke då jag har tappat bort min webbcam och försökte efter att ha letat i huset ta en bild med min systers istället (hon har inbyggd i datorn). Men vad händer? Jag fattar inte hur man tar en bild!

Min egen cam är ju snäll, det står en stor knapp under bilden "ta foto", men på hennes fanns inget liknande. Inte helt okej tycker jag. Ni får helt enkelt tänka er mig sittandes med kuddar högt och lågt!

Ni får två andra riktigt heta bilder på min systeryster och mig istället ;)
Kram


Golden stripe

Vilket av dessa tre täcken föredrar du?

1. Eskadron


2. Horsewere Rambo Newmarket


3. Hööks ShowmasterVilket av dess tre täcken föredrar du?
Serpentiner i galopp som inte var på topp

(Vilken vitsig rubrik ja fick till va!? Tur att jag skrattar åt mina egna skämt också..!)

Idag så red jag lite dressyr på Vendela, och det gick sådär. Det var ett tag sen (jämfört med annars) jag red ett riktigt pass på henne, och det märktes lite. Hon var avspänd och så, men galoppserpentinerna till vänster ville inte funka. Det krånglade, och jag blev irriterad och Vendela blev spänd. 

Till slut så löste det sig lite iallafall, och jag travade då av henne låg och rund, med ganska gått påskjut också faktiskt. Hon behöver ju trava mycket så, väl framme för skänkeln fast fortfarande i låg form och verkligen höja ryggen ordentligt. Men jag tycker ändå att vi har lättare och lättare att hitta dit, och det är ju alltid något. 

Serpentiner i galopp är ju ganska tekniskt svårt för Vendela, och speciellt till vänster eftersom hon i den förvända bågen verkligen tvingas aktivera sitt högerbak (hon är svagare i det, ungefär som att skriva med vänstern när man är högerhänt typ), det är därför hon tycker att det är lite jobbigt. Jag vet ju att hon kan, om några dagar är det nog tillbaka!

Här är iallafall två bilder från idag :)
Kram


Dressyrträning 22/2

Träningen idag var rolig och gick jättebra. Vi började med att rida öppna längs spåret i skritt. Har inte ridit det så mycket förr, men det gick bra ändå! Artie verkade kunna det sen tidigare. Från öppnan gjorde vi sen lite bakdelsvändningar. Jag är inte så high på det om jag ska vara ärlig, men tyckte ändå de blev helt okej. Det är så mycket lättare när man kan kolla i spegeln tycker jag.

Vi delade sen upp oss på två stora volter och flyttade ut bakdelen. Det gjorde att hästarna blev uppmärksamma för innerskänkeln och kunde runda sig runt den. Även här tyckte jag att det gick riktigt bra för mig. Viktigt bara att Artie inte börjar sacka ibland, men annars var han superfin. I början red vi med motställd häst tills det kändes bra, och ställde sen in åt rätt håll. Detta gjorde vi även i trav, vilket också gick bra.

I galoppen började vi med att jobba dem på spåret och la in lite volter där man tyckte att det behövdes. Jag behöver som alltid rida med mycket, mycket ben där. Men tyckte jag fick igång en bättre galopp från början än igår. Problemet med galoppfattningarna som jag hade när jag precis köpt Artie, är helt borta nu vilket känns jättebra.

På slutet red vi i förvänd galopp. Fattade galopp i början på långsidan och bröt av precis innan nästa hörn. Sen gjorde jag det igen på nästa långsida. Red inte hela varv då Artie inte är tillräckligt stark för det än. Men han var jätteduktig på det vi gjorde, så ska fortsätta träna på det tänkte jag.

Tyvärr blev det inga bilder eller filmer från idag, då ingen hade möjlighet att fota. Men ska försöka fixa film från hoppträning på fredag. Här är i alla fall jag och gamla ponnyn Jenny:
Träning i em

Idag åker jag lite senare stallet då jag har dressyrträning i eftermiddag. Det är träning med dressyrgruppen, där jag är med varannan vecka. Den börjar 17.20 så kan softa ett tag till hemma innan jag åker ut!

Maskeradhoppning

Den 13e mars är det maskeradhoppning på vår klubb och då hade båda tänkt delta. Så nu undrar vi om ni har några bra tips på vad man kan klä ut sig till? Viktigt att hästen passar in också.

Issa på Cinderella som Zorro 2006

Film och fika

Nu har vi varit duktiga och gjort en ny header så nu är vi helt enkelt värda att titta klart på filmen vi började på igår. Det är inte vilken film som helst, utan Hannah Montana the movie. haha inte direkt för att vi är några storaq fan av henne, men efter vi började är vi ju tvugna att avsluta filmen också ;)

Till filmen ska vi äta sockerkaka och bullar som Issas mamma har bakat :DNya headern är här!

Vad tycker ni? Tryck F5 om ni inte ser den.

Gamla headernSneakpeak


Min ponny <3I need you to see
This love was meant to be

Kram


Bingo i fullt race

Haha, idag efter att ha skött sig superfint ett helt pass så fick Bingo galoppera av sig lite. Bara att hålla i sig, haha!Kram


Bilder från dagens ridning!

Här kommer bilderna från idag, inte så jättebra ljus eller väder, men får duga! Min kära mamma som fotat :)

Världens finaste Starrhult Bingo


Red mest lite övergångar i skritt och trav med Bingo, underlaget var inte det bästa och han är ju inte så igång. Men det ska det bli ändring på nu, och det ska bli så himla kul!Dylan och jag skrittade mest runt på stallplanen, och vi kom nog faktiskt överrens vi också efter ett litet tag. Riktigt fin ponny, rätt smäcker i modellen!

Kram


Ny header?

Funderar på att göra en ny header till bloggen nu, då den vi har är rätt tråkig. Vad tycker ni, är det dags för en ny? :)


Vila i fridIdag så fick världens finaste Nizze somna in för alltid. Nizze har lärt väldigt många att rida, både Tävlingsduon själva, men också våra bästa kompisar Johanna och inte minst Janni har lärt sig grunderna på denna underbara ponny. 

Han satte skräck i alla små ryttare genom att leka stridshäst i hagen och gå till attack om man var lite rädd. Han har lyft upp och slängt iväg små krakar som har varit rädda. Men inte minst så började vi vår tävlingskarriär på denna underbara ponny. Han har hoppat ett antal felfria clear rounder med oss allihop + vägrat fatta galopp i ett dressyrprogram (med Janni, då 9 år på ryggen). 

Han var en stor personlighet, och på lite äldre dagar så började det komma fram mer och mer vilken gullig ponny han faktiskt var. Vi var inte längre rädda för honom, och kunde inte föreställa oss att vi någonsin varit det heller. Nizze fick en härlig pension, men orkade inte längre nu. Han blev 24 år gammal, och kommer för alltid att betyda något extra för oss alla!

Megazen
3 maj 1988 - 21 februari 2011

Vila i frid, nu får du äta gräs hela dagarna tillsammans med din polare Nico <3Ridning i Starrhult

Idag så har jag varit seg på bloggfronten eftersom jag har varit med min pojkvän sedan igår. Han hade lanat (=spelat alldeles för mycket värdelösa datorspel med alldeles för många knäppa kompisar) och lämnat datorn hos sin kompis, så jag kunde inte ens slänga upp ett snabbinlägg från hans dator! 

Haha, Vendela har iallafall fått vila, och istället så åkte jag och mamma ut till Kristina i Starrhult. Där red jag sedan Bingo som planerat, och fick sedan även känna lite på en av hennes andra ponnyer, Dylan. Han är lite större än Bingo (maxad D) och 5 år gammal. 

Jag har ju inte träffat Bingo på hela året kom jag på! Han verkade faktiskt glad att se mig, den lille busen <3


Kram


21a februari

haha inga proffsbilder direkt, men gjorde det mest för skoj bara. Hästarna var lite för närgångna och jag hade mitt lång objektiv och orkade inte byta till det andra, så blev inte så mycket bilder.


Bilder på G

Under tiden jag väntade på Maja idag gick jag ut och fotade Artie och hans hagkompis Amadeus. Bilder kommer upp om en liten stund, ska bara äta först!

Smakprov
Beställt stövlar

Var nyss i Katrineholms hästaffär och beställde mina nya stövlar. Det var ett par Mountain Horse, Supreme High Rider. Nu hoppas jag att det inte tar så lång tid för dem att komma bara.Kram


Heldag i stallet

Åkte ut väldigt tidigt idag då jag endast hade skjuts då. Annars hade jag fått åka ut vid 4, men fick istället åka med Malin vid halv 10. Skulle sen hoppa vid 12 med Maja, men hon försov sig så hon kommer inte förrän 1. Men jag fick sysselsäytta mig själv lite, så nu blev dessutom Arties träns nysmörjda och fina.

När Maja kom ut ställde vi upp en studs på 5 språng. Vi ställde även dit en s.k 5½:a, som består av ett litet hinder - 5 ½ meter - ett lite större hinder. Karin (min dressyrtränare) var där och hjälpte oss när vi hoppade. Fick jobba mycket på att få igång en aktiv galopp, då Artie mer än gärna vill lämna bakbenen där hemma. Inte bara Artie tyckte det var jobbigt, utan jag fick rida häcken av mig. Men det blev mycket bättre efter ett tag, det gäller bara att jag inte glömmer att rida hela tiden. Ibland blir jag lite passiv och åker mest med.

Efter att vi hoppat studsen och serien några gånger tog vi bort det första hindret i 5½:an och hoppade bara oxern som stod kvar. Vi tränade på avsprångspunkter, vilket jag har väldigt svårt med. Men när jag fick en riktigt bra galopp (som jag tränade på tidigare i passet) gick det super. Jag kände verkligen att jag hittade hur jag skulle rida honom och var jag skulle lägga honom framför hindret.

Nu taggar vi träning på fredag för Daniel, får håll tummarna att den inte blir inställd bara!

Bingo-time!

Idag så ska jag äntligen rida Bingo igen! Han ska åka och slutmätas, och mamma ska köra honom dit eftersom Kristinas bil inte riktigt pallar i vintervädret. Han kommer nog att bli runt 137 skulle jag tänka mig. Ska bli så roligt att börja komma igång lite med honom igen, ska ju rida honom i div 3 laget senare i vår! Extra roligt eftersom det inte blev något div 1 med Vendela heller, jag gillar att rida i lag!

Fler bilder på Bingo var önskade - så här kommer det några bilder på snyggingen!

Kram


Hoppning idag!

Idag är det tänkt att jag och Maja ska hoppa i ridhuset. Vi ska bygga upp lite serier, studs och så. Var ett tag sedan jag hopapde nu så det ska bli kul! Har lite bråttom då min kjuts kommer alldels strax, men vi hörs ikväll! Kram


Tre grimmor på fyra dagar

Artie har gjort sig av med tre gimmor på fyra dagar nu! Första gimman tog han sönder och de andra två har han tappat. Nu fick han ännu en ny, så får hoppas på att den håller/sitter kvar. Annars måste han nog gå utan, vilket de helst inte vill på vår anläggning av säkerhetsskäl. Annars funderar jag på att köpa någon bra grimma som sitter riktigt bra och inte ramlar av, men om man har lagt ner mycket pengar på den blir det tråkigt om den går sönder. Svårt det där... 

Vi satte av i full skritt

(rubriken är ett citat av min käre far från när han red för första gången för 20 år sen, han had inte full koll på gångarterna så att säga.. ;D)

Vendela skötte sig bättre än på länge ute i skogen idag! Jag är så himla glad över det, kommer inte ihåg när jag skrittade hela vägen hem på henne senast. Brukar hoppa av annars, eftersom hon är lugn när man leder henne. 

Men idag gick hon alltså jättebra, och det ger mitt humör en rejäl kick! Issa och jag babblade dessutom på, som vanligt och det är så himla mysigt!

Jag och Vendela som skrittar in på en prisutdelning i våras :)


Kram


Halsont

Usch jag tror jag börjar bli sjuk. Väldigt dåligt timat nu på lovet också. Ska ta en lugn kväll och kolla på någon film och dricka varmt. Det gick i alla fall bra att rida förut. Vi red som sagt rätt långt och galopperade mycket. Det var jättebra underlag nu när det är så mycket snö. Dessutom var det riktigt ljust ute, så det var lyckat!

Mobilkameran är great (y)


Strumpor

Nr 1


Nr 2


Nr 3

Vilken strumpa föredrar du?
Hej hopp i galoppIbland så måste man våga släppa loss lite, så idag så tänkte vi träna lårmusklerna och galoppera en del! I normalt tempo på bra underlag givetvis, för att det inte ska låta helvilt, haha! ;)


Hemkommen nu

Kom för en liten stund sen hem från Morjanå. Gud så roligt vi har haft det, man kan helt enkelt inte ha tråkigt när man umgås med Freddi och Janni! Vi har hittat på massa bus, som vanligt haha. 

Alldeles strax tänkte jag äta lite lunch och sedan blir det stallet. Freddi och jag har planerat en långritt igen, så det blir toppen! Får ta på massa kläder då det är rätt kallt idag. Tyvärr verkar solen ha gått i moln nu, men vi får väl klara oss ändå.

Min nya favoritbild, den ska skrivas ut och ramas in hade jag tänkt.
Gamla sommarbilder

Vi har alltid så kul tillsammans!


Godmorgon!

lite smågalen och gammal bild - freddi, issa & janniFör er som undrar

Dagens bilder är fotade med en Canon EOS 1000d med dels "standard-objektivet" 18-55 men även ett teleobjektiv som är 75-300! :)

Ryttarkaka på G

Nu har vi precis kollat klart på Melodifestivalen! Inte så oväntat att Erik Saade gick vidare, lär nog bli en låt som man får höra på tävlingar framöver. Vi hade inte direkt någon favorit, utan det är mer en tradition att titta!

Nu håller vi på och bakar ryttarkakor - rätt passande va? ;)Kram


Morjanå!


-Vi och Janni i Morjanå, sommaren -09, haha

Hihi, vi kom väldigt hastigt på att vi kände för att träffa vår kompis Janni ikväll - så vi tog bussen ut till henne och Morjanå för att se melodifestivalen! Det blir nog en toppenkväll här ute! :DKram


Dagens pass

Tyvärr var inte underlaget i bästa skick idag på utebanan. Men vi red fram där i alla fall, så vi fick lite bilder. Sedan fortsatte Freddi sitt pass inne i ridhuset och jag red ut en sväng. Artie kändes då jättefin och jag kunde verkligen reglera honom som jag ville. Galopperade ganska mycket då han hade lite överskottsenergi, eftersom han vilade igår. Han är så rolig att rida ut på, så jag älskar verkligen det :D

Bildbomb 2

Foto: Johanna
Vill bara påpeka att ingen av dessa bilder är redigerade på något sätt, därför kan de vara lite mörka.


Bildbomb 1


Fint väder!

Det var så otroligt fint väder idag så massa bilder har tagits! Ska bara duscha och äta lite, sen kommer två bild-bomber. En från hagen och en från när vi red. Så håll utkik lite senare.Önske-inlägg?

Fick in en anonym kommentar igår;


Är detta något som flera av er läsare skulle tycka var roligt?

Vi själva är nämligen lite tveksamma, tycker det känns lite skrytigt och inte riktigt den imagen vi vill ha att lägga ut bilder på rosetter och sådär. Men om det är vad ni läsare vill se så gör vi väl det, bloggen ska ju vara rolig och intressant för er att läsa såklart!

Jaja, hur som helst så ville vi kolla en extra gång med våra läsare, vi själva tycker att det inte spelar så stor roll hur många priser vi vunnit nämligen! :)


Lyckad föreningsfest!

Vi hade en riktigt lyckad föreningsfest igår och umgicks med riktigt roligt folk! Vi fick varsin ros dessutom för att vi var med i ponnyhopp- resp. -dressyrlaget div 1 för Katrineholms RF under 2010! 

Kram


Ponnyallsvenskan div 2

Under hösten 2007 deltog tävlingsduon i KRFs ponnylag i div 2. Under denna tid var alltså Freddi hoppryttare, så ni inte blir förvirrade! Isabelle hade Jenny Girl och Freddi hoppade Nico Junior. Det var en väldigt rolig höst tillsammans alla lagmedlemmar. Förutom vi två ingick Matilda Linder/May Flower, Johanna Koski/Cheyenne Cream och Sofie Folkesson/Nantwish Lad i laget.

Det blev en smärre succé och vi vann inget mindre än alla tre omgångar. Det var faktiskt ganska oväntat då ingen trodde att vi var redo för att hoppa de klasserna. Den stora framgången berodde till stor del av vår dåvarande tränare, Johan Spetz. 

Första omgången gick i Nyköping hos ÖSLR. Vädret var otroligt varmt och hela laget gick felfritt i omhoppningen. Eftersom vårt lag var det enda felfria laget vann vi!

Andra omgången ägde rum hos Trosa RS. Dagen var väldigt blåsig och många hindrer åkte omkull. Ett av hindrena ramlade t.o.m på vår första ryttare i laget. Hennes häst blev rädd och vägrade ut sig i både grunden och omhoppningen, vilket var förståeligt. Därför gick vi andra ut med väldigt stor press då vi var tvugna att vara felfria för att ha en chans. Men resten av laget höll tungan rätt i mun, vilket ledde till nolla i omhoppningen här med. När resultatet ropades ut i högtalarna vann vi med en marginal på 10 sekunder!Under de tre omgångarna fick vi testa på alla olika väderlekar och när det var dags för sista omgången fick vi oss en rejäl skur som varade hela dagen. Men vi trotsade vädret och var det enda laget som var felfritt efter grundomgången. Alltså reds ingen omhoppning, men det var nog alla tacksamma för då vi var blöta från topp till tå.

(Enda stunden det var ett litet uppehåll - när tävlingen var över!)Lugn dag för Artie

Eftersom det är föreningsfest i kväll lär det bli ganska lugnt på hästfronten. Kommer antagligen bara skritta eller gå med Artie, alternativt så får han vila. Men med tanke på hur långt vi red igår passar det rätt bra.


@ freds

Chillar gärnet hemma hos Freddi :DFöreningsfest

I kväll är det den årliga föreningsfesten för vår klubb. Då samlas alltid föreningens medlemmar och äter, pratar och har det trevligt. Även priser till duktiga ekipage och lagryttare delas ut. Brukar bli rätt roligt faktiskt, så vi hoppas på det i år med.

Här kommer lite bilder från förra årets föreningsfest.


Dyon-träns

Vilket av dessa Dyon-träns föredrar du?

1.


2.Vilket av dessa Dyon-träns föredrar du?5 ni inte visste om oss

1. Vi har tillsammans åkt till England fram och tillbaka under en dag, d.v.s åkt på morgonen, shoppat på dagen och åkt hem på kvällen.

2. Vi kan slösa bort en hel dag genom att bara baka och kolla på Sex and the city.

3. Vi fick tandställning ungefär samtidigt.

4. Sist vi klippte oss började båda gråta för det blev för kort (ja, vi klipper oss tillsammans ;)).

5. Om inte vi kommer samtidigt till stallet, får vi alltid frågan vart andra halvan är.Kram

Hur Tävlingsduon blev en duo

Hur träffades vi egentligen? Och hur blev vi så bra kompisar som vi verkligen är idag?

Eftersom vi inte är lika gamla så har vi ju aldrig gått i samma klass, och vi har aldrig bott grannar heller. Vi träffades och började umgås lite grann när vi var 11 och 12 år gamla, så det är många år vi känt varandra nu! Vi började umgås genom hästarna faktiskt (passar ju bra i en hästblogg!) Freddi hade en ponny ute i stallet Morjanå, och Issa följde med vår gemensamma kompis Johanna ut till stallet för att rida på Johannas foderponny som fanns där ute. 

Det blev mer och mer att vi umgicks, mest med Johanna också, och även Janni. Fler och fler myskvällar där vi hyrde en film och tittade på den med en skål godis och popcorn, alltid iförda pyjamas! Haha, vilka minnen det finns ju såhär nu när vi faktiskt tänker efter!

Även Tävlingsduon har varit små - här på Nico Junior och Megazen 2006!
Vi umgicks stadigt under hela 2007, trots att Freddi flyttat Nico till Trolldal (som ju är det stallet där vi båda har våra nuvarande hästar idag), bland annat så spenderade vi en underbar sommar tillsammans i Morjanå där vi sov på höskullen, tältade och även sov i Jannis husvagn en hel del! Nu hade Issa fått en egen ponny hon också, Jenny Girl. Vi tävlade även på Ponniacup i Västervik 2007 och sedan i samma lag under div 2 på hösten (vi vann alla tre omgångar faktiskt! :D)

2007 hette hästarna Jenny Girl och Nico Junior


I december 2007 så återvände Freddi till Morjanå, Issa och Janni efter att Nico skadat sig så illa att han fick boxvila i ett halvår. Det var nu och under första halvan av 2008 som vi verkligen började bli bästa vänner på riktigt. Vi tog bussen från stan direkt ut till stallet och hästarna efter skolan. Det blev även en hel del på helgerna, såklart.

Tävlingsduon 2008


Precis i början på 2009 så fick Freddi sin häst Cavendish, Vendela även kallad, och hon är ju känd här i bloggen eftersom hon fortfarande är Freddis ponny, hon har hängt med ett tag nu! Vi fortsatte att pendla till Morjanå och rida tillsammans varje dag. Trots att Freddi nu började satsa på dressyr tillsammans med Vendela så blev vår vänskap alltså bara starkare och starkare. 

Tävlingsduon 2009
Höst/vintern 2010 så var hästarna på plats på Trolldal båda två!


2010 - är ju inte så jättelängesen2011 vet vi ju alla hur det är, och vi hoppas på att det fortsätter lika grymt som det börjat!Detta är alltså lite historia om vår härliga vänskap, och hur det hela började för 6 år sedan!

Vi älskar vår duo <3

KramLångritt

Idag red vi en riktig långritt. Vi hade egentligen bara tänkt rida ut som vanligt, men istället fortsatte vi en rätt lång bit. Båda hästarna var jättefina och skötte sig hela vägen. Vendela som brukar vara väldigt het i skogen var faktiskt lugn. Artie sparkade sina luftsprång som vanligt, men lyssnade ändå fint så det var överkomligt.

I morse var det relativt varmt ute när solen var framme, men senare mot eftermiddagen blev det allt kyligare. Det blåste och solen gick i moln. Dock klädde vi oss varmt så vi klarade oss galant.

Några veckor gammal bild..
Nyss hemkomna

Nu har vi precis kommit hem från stallet. Vi ska äta lite korvstroganoff nu och sedan ta tag i ett inlägg som ska bli roligt att skriva. Hörs strax!

Tältet

När vi skriver att vi ridit i tältet, så förstår vi att det är folk som undrar "Jaha - och vad är det!?"

Tältet är väldigt likt ett ridhus, fast format som en halvcirkel och inte isolerat. Det är som en tjock gummiduk som ligger utanpå bjälkarna. Och sedan så är det sarg och vanligt underlag att rida på på insidan. Kanon att ha som komplement till ridhuset, när det är ridskola! :D

Tältet från sidan


Framifrån (dock mer Vendela än tält för att vara ärlig, haha..)


Insidan


Måtten är 20x60 - alltså som en vanlig ridbana! Vendela fick agera modell igen för att visa storleken, haha


Kram


Litet klipp från gårdagen

Saga var snäll och filmade lite med mobilen när jag red Vendela i tältet igår! Var bara tvungen att se om skänkelvikningarna undan vänster var så grymma som dom kändes. Och jovisst är dom det, klart att det är jobb kvar, men hon flyttar sig jämt och fint undan skänkeln utan att hacka i tempot.

Tyvärr så blev kvaliten urusel, och jag undrade om jag ens skulle lägga upp den. Knappt ens "bättre än inget" ju, men jaja! Här har ni den anyway!

Man ser även lite att hon skulle kunna skjuta på lite mer bakifrån för att vara petig, men det syns också att hon har ett fint och avspänt tänk "framåt-nedåt" i formen, och det är jag jättenöjd med! :D


KramTyglar

Vilka tyglar föredrar du att rida med?

1.


2.

3.

4.


Vilken tygelmodell föredrar du att rida med?

Inte mycket tävlingar framöver

För min del är det faktiskt väldigt lugnt på tävlingsfronten ett tag fram över. Har ju tävlat nu två helger i rad, men tror inte nästa är förrän i april. Dock finns det en möjlig i början av mars, men jag känner själv att jag behöver träna mer innan jag ger mig ut mer på tävlingsbanorna.

Sedan jag köpte Artie har jag faktiskt bara hopptränat en gång och då var jag tvungen att avbryta för jag var sjuk. Sen dess har alla träningar var inställda av olika anledningar. Därför har jag mest hoppat själv och för olika personer i stallet, men inte för min vanliga tränare som är Daniel Svensson.

Om inte nästa träning också blir inställd ska den ske nästa torsdag, så det ser jag fram emot!

Soft dag

Idag blir det en riktigt skön torsdag, vilket det oftast inte brukar vara. Jag börjar kl 10 och har då svenska. Ska läsa min svenskabok, vilket inte är särskilt ansträngande. Efter lunch är det multimedia, där vi jobbar med våra projektarbeten. Min grupp gör en reklamfilm för en skoaffär. Det är faktiskt riktigt roligt att jobba med. Klockan 2 slutar jag och ska då möta upp Freddi på bussen så åker vi hem tillsammans. Sedan blir det såklart stallet, vet dock inte riktigt vart jag ska rida idag.

Blev visst en liten sammanfattning av hur min dag kommer se ut, men då vet ni :)

Här är en bild på mig och mina klasskompisar, när vi jobbar med vårt projekt i multimedia.

Min rosa mobil är tillbaka!
-ha överseende med hjälmfrillan nu va, ni vet hur det blir med hjälmen.. Går bara inte att återställa! ;)

Lyckan är när man får tillbaka mobilen som varit inne på lagning! Skulle ta "max tio dagar" - tog tre veckor.. Haha, skönt att ha den nu iallafall, har saknat den! Ser ni att jag har pimpat den också!? Målat glitternagellack på baksidan! Syns rätt dåligt i camen dock.. :( Min mobil är alltså rosa med glitter på, helt amazing eftersom rosa är min favoritfärg! :)

Här har jag dressat upp min häst och min bästa kompis i min favoritfärg! Issa och Vendela för nästan exakt ett år sedan! :)


KramNära att det blev barbacka!

Idag så red jag Vendela ett pass i tältet, precis som jag planerat! Det gick prima bra, även fast hon alltid är lite spänd i tältet. Vet inte varför, och hon går inte dåligt, inte ett dugg! Det är bara det att jag har svårt att riktigt få ut stegen på henne, hon blir liksom lite laddad och "trippig" i traven. Skulle kunna ta i mer bakifrån och lägga energin mer framåt än uppåt. 

Men jag gjorde toppen-skänkelvikningar på henne sedan! Gud vad roligt att dom äntligen börjar funka, och till vänster också! Underbart, har ju verkligen haft svårt för att rida jämna undan vänster. Två års jobb säger jag bara, och vi är inte riktigt framme än! 

Idag precis när jag tränsat och gjort mig och hästen redo gå ut till tältet förresten, hände det något väldigt random och konstigt. Elin går förbi och frågar: "så du ska ta dig ett barbacka pass?" Jag svarar "Njaa, det hade jag väl inte tänkt..", kollar bak och inser att jag glömt att sadla! Hahah, vem fasan glömmer att sadla när man ska rida rent ut sagt!? Bara Fredrika Källström som lyckas..

HAHAHA - saknas en sadel! Bild från idag :)


Kram


Artie sprider ut spån

Om jag lägger in en spånbal utan att sprida ut balen fixar alltid Artie det på sitt egna sätt. Haha lite gulligt faktiskt. Varje gång han har fått nytt spån rullar han sig alltid. Vet inte varför, men det är något han gör ;)

Film på uppladdning

Håller på och laddar upp en film på Youtube från idag. Dock ingen ridfilm men något annat spännande, så håll utkik vettja ;)

En sväng i det gröna (vita)

Idag tog jag mig en sväng i skogen tillsammans med Johanna och Elin. Vi red en runda mot kalhygget och vände där, då det är lite läskigt att rida över när det är snö över. Artie kändes riktigt fin, lika pigg och glad som vanligt! När vi travade och galopperade red jag först och har nu konstaterat att han går bäst då. I traven spelar det ingen roll vart jag rider, men när vi galopperar vill Artie gärna springa ikapp hästen framför. Jag hatar när det blir en "dragkamp" mellan oss, då jag gärna vill att han ska "jobba" även ute i skogen. Om jag rider först blir han mycket lugnare och koncentrerar sig på mig. Det blir alltså en mycket bättre ridning över huvudtaget från min sida!

Alltid när vi galopperar i skogen sparkar Artie bakut lite då och då. Nu när han vilat en dag så gjorde han det extra mycket, men för att vara ärlig stör det inte mig så länge det hålls i skogen och inte på banan. Tycker faktiskt det är lite kul att han visar sin glädje ;) Nej men det är också en anledning till varför jag gillar rida först, då han inte försöker springa iväg plus kicka. Då bruakr det bli lite mycket för mig att hålla reda på, haha.

Uuuursäkta den grymt fula bilden, men så kan det gå ibland. haha. Den är från idag iaf ;)


Kram


Onsdag blir en bra dag!

Idag så känner jag mig mycket bättre och ska äntligen ut till stallet! Har ju inte ridit på tre dagar, och inte ens träffat min prinsessa på två. Det är väldigt ovanligt, haha. 

Men skönt att verkligen få sakna henne lite också! Får se hur hon känns när jag rider, tänkte ta mig ett litet pass nämligen. Måste ha överseende med att det var några dagar sedan för både mig och henne. Men det kommer nog att bli jättebra ändå tror jag. Hon förfaller inte totalt på bara tre dagar, och dessutom så red ju mamma henne i måndags. 

Ska inte rida något tekniskt idag, utan fokusera på det lösgjorda och avspända tänkte jag. Försöka rida mycket raka spår och inte "fuska" på volter. 

Fina Cavendish <3


Kram


Täcken på vintern

Som ni kanske har förstått så är Artie helklippt och går därför med täcke. Under natten har han ett stalltäckte och på dagarna har han ett vintertäcke + hals över. När jag rider ut har jag alltid ridtäcke och när jag rider i ridhuset har han fleece/ridtäcke under framridning. Det betyder att han har täcke på sig nästintill dygnet runt vilket har lett till att hans päls blivit väldigt raggig. Trots att vårt stall är rätt varmt på natten, vill jag inte att Artie ska stå utan täcke då hans box är vid utgången.

När hästarna har så pass mycket täcken på sig hela tiden förstår man ju om pälsen börjar klia. Så igår när jag inte red och hade lite tid över, stod jag och kliade Artie med en piggborste. Tror han uppskattade det då han fick sådär lång mule. Hihi så söt! Han är så go och social, så det är så mysigt att stå och kela med honom.

Nu längtar jag bara till våren så man sipper alla jobbiga täcken! Då har jag också tänkt göra en storstädning av alla mina hästgrejer och tvätta alla täcken. Ska bli skönt att ha allt rent till nästa säsong.

Artie innan ett pass i ridhuset (med fleecetäcke över sadeln)


Halstäcke ute, med skymt av ett lila stalltäcke under ;)
Kram


Lyx vs Budget
På vissa produkter syns det inte alltid så stor skillnad på lyx-och budget. Dock hör inte detta fall dit, då jag tycker att det är mycket snyggare med äkta swarovskipannband. Eller vad tycker ni?BusbingoKände för att lägga upp tre bilder på mig och världens finaste bushäst! Blir så lite Bingo i bloggen nu när det ska vara så jobbigt väder så att jag inte kan rida honom något. Nej, hit med lite vår nu, tack, så att vi kan komma igång igen! Tror att det är flera med mig som verkligen totalt tröttnat på vintern nu!

Vendela står ju uppstallad på KRF, så det finns ju ridhus och är lugnt. Men Bingo bor ju i Starrhult hos sin ägare Kristina, och där är det ju uteridning som gäller. Och när det är isgata och kolsvart så funkar det verkligen bara inte. Men om en månad så är det bättre, även om det ligger snö kvar (hoppas vi inte på!) så är det iaf ljusare tider!

Kram


Två suddiga


Stalldax

Alldeles strax ska jag åka ner till stallet! Blev att jag åker rätt sent idag också, med anledningen av att Artie ska vila. Han har gått rätt hårt nu en liten period, så han förtjänar en liten vilodag. Hade tänkt pyssla om honom extra ordentligt, då det ofta inte hinns med  under vardagen. Kanske dyker upp någon bild från idag på min sötnos, så håll utkik lite senare ;)

Bild på mig och Freddis Vendela i somrasAlla grenar i en och samma bildHaha, titta vad jag just photoshoppade ihop! Något rörigt kanske, inge vidare egentligen. Men jag tycker det blev en skapligt cool bild någonstans ändå! 

Kram


Bilder från mitt och Vendelas första halvår tillsammans

Klart att man ser vissa skillnader, bland annat min hårfärg och att Vendela bara blir finare och finare i kroppen, men på det stora hela är vi oss ganska lika två år senare må jag säga..! :)

Kram


Sjuk - IGEN

Att lite halvkrasslig jobba på en hästtävling en hel helg var inte så smart, men nöden har ingen lag! Okej, nu lät det som att jag snackar toalettbesök typ, men det gör jag ju inte. Jag snackar om att om klubben behöver hjälp så är det klart att man ställer upp. Men det har jag redan skrivit en gång, så ska inte ta det igen..! ;)

Dock så har jag nu insjuknat och har lite feber. Mamma måste mocka åt Vendela idag igen eftersom jag inte är tillräckligt kry för att ens åka ut. Hallå, två dagar borta från stallet!? Det är helgerån, det är nästan disaster-varning. Jag har inte ens något skolarbete att göra, så ska väl kolla lite på franskan eftersom jag inte varit superduper-aktiv på lektionerna, men vem är det på franskan?

Okej, detta är faktiskt en rolig blogg, och i roliga bloggar skriver man inte om sitt skolarbete eller icke-skolarbete, så det ska ni också få slippa kära läsare! 

Själv så ska jag ta ut mina hundar snart, ska bara ge dom mat först. När mamma fullpackad med stallkläder kikade in för en stund sedan och undrade om jag kunde ta dom så var det inte läge att utgå pågrund av sjukdom. ska att ta en liten sväng med dom, det gäller bara att komma upp ur sängen. 

Hoppas verkligen att detta är snabbt övergående, jag har inte tid att vara sjuk. Jag har en häst att ta hand om, då har man inte riktigt tid att ligga hemma. 

Har en ny Hippsom Magazine som ligger och väntar till sen när jag kommer in igen - underbart! (bilden bör tas med en nypa salt)


Tävlingsduon med hundarna -  vi måste se störtcoola ut när vi kommer med varsin likadan hund som matchar vår hårfärg, haha :)


Kram


Ridinspirerad outfit

Har ni tänkt på att modet i "vanliga" världen är för tillfället väldigt inspirerat av ridsportens trender? Jag tycker det är rätt häftigt att olika områden kan influeras av varandra. Dock tror jag inte att jag själv skulle bära upp det särskilt bra, då jag skulle relatera det för mycket till ridsporten. Men på rätt person är det riktigt snyggt! 

Viktoria i min klass slängde ihop ett litet kollage, som jag tycker var jättesnyggt. Eller vad tycker ni? Kram


Leva i nuet


- jag och min fina stjärna efter en härlig ritt 2009!

Har ni någonsin tänkt på att hästarna har ju ingen aning om något av våra mål?

Vendela har ju ingen aning om att jag har som drömmål att starta SM med henne. Och hur skulle hon kunna ha det? Hästarna lever ju i nuet, finns ingen morgondag. Tänk vad skönt om vi ryttare fick göra det, tänker jag ibland. Tänk att helt slippa oroa sig, och helt slippa vara nervös.

Den logiska, duktiga, rätt-tänkande delen av mig själv vet självklart att det är fullt möjligt att slappna av som människa också. Nervositeten är något jag kan ta kontroll över, men jag har inte riktigt alla verktyg som krävs för det ännu bara! Då kan det vara skönt att drömma sig bort till ett hästliv bortom vetskapens gränser..! :)

Kram


Gymkhana

Jag är så jättehigh på grenen gymkhana och har aldrig tävlat i det. Däremot har vi flera gånger haft uppvisning med gymkhanalekar på bl.a. julshower och "Katrineholmsveckan" där jag deltagit. Tycker det då har varit hur kul som helst. Både för att man får tävla i lag då det blir så bra lagkänsla, men också för att det är lite fart i det hela. Det är liksom meningen att man ska flänga runt lite, vilket kan vara riktigt kul (missförstå mig inte nu) ibland.

När jag deltog var det några "riktiga" moment, som att rida slalom så fort som möjligt och pricka i ett spö i en kon. Men under julshowen hade vi också lite underhållningsmoment, där vi första fick ta upp ett äpple ut en hink med vatten. När man då var blöt i hela ansiktet var nästa moment att ta upp en sockerbit ur en tallrik med mjöl. Ni kan ju bara tänka er hur snygga vi var efteråt ;)

Har ni tävlat i gymkhana eller haft gymkhanalekar?Kram


Dator i skolan

Jag går ju teknikprogrammet på Lindengymnasiet, vilket innebär att alla har en egen MacBook Pro dator. Vi får låna dem av skolan och köpa ut dem om så önskat när vi går ut trean. Jag tycker det är superbra, då jag lätt har tillgång till att blogga under skoltid. Dessutom är det skönt när lektionerna blir för långtråkiga, då man kan sitta inne och läsa massa bloggar, haha. Det dåliga är väl bara att jag inte har alla mina bilder på den är datorn, så mina inlägg blir lite tråkiga.

Stigbyglar

1. 2.3.

Vilka stigbyglar tycker du är snyggast?
Pikétröja

Har börjat gilla pikétröjor väldigt mycket! Tycker det är riktigt snygg när man rider och ser stilrent ut. Funkar både till hemmaridning och träningar. Ska nog ta och införskaffa några till sommaren, då de kommer passa perfekt då! Enda negativa är väl att man får bondbränna om man rider för mycket i solen, haha ;)

Tycker Kingsland hade några riktigt snygga exemplar. Pikeur hade också några snygga, men de är nog lite för färglada för min del. Men jag tror nog ändå att de kan vara riktigt snygga till mörka ridbyxor. Det viktigaste med en pikétröja är att den sitter bra, dvs är figursydd, eller vad tycker ni?Kram


Mamma ryckte in

Jag hadet en toppen alla hjärtans dag! :D

Dock hästfri, som planerat. Min snälla mamma red Vendela, första gången på väldigt länge som mamma rider henne faktiskt. Tror inte mamma ridit Vendela i ridhus/-bana sedan hon provred henne några varv där i Växjö för två år sedan. 

Det hade iallafall gått jättebra och jag blir så glad över att höra det! Jag gillar verkligen när min häst kan funka bra tillsammans med någon annan också, och inte bara med mig. Att mamma dessutom verkade tycka att det var roligt skadade ju inte heller!

Som kloka Karin Öljemark sa: "Din uppgift kanske inte är att rida SM på denna ponny. Det är absolut ingen omöjlighet att du kommer att göra det. Men din uppgift kanske är att se till att hon blir så trygg i sin uppgift som tävlingsponny i dressyr att hon kan göra det minst lika bra med sin nästa ryttare. Och då kan du ändå känna att du bidragit till att ha gett din ponny ett så bra liv hon bara kan få, och det är ju inte dåligt det heller"

Vendela och, ja ni kanske känner igen Issa på ryggen? :D Ett år gammal bild, hon är så mycket rundare i år! Hästen alltså, inte Issa, haha.


P.S Oroa er inte - min mamma må rida ibland, men det blir inga inlägg från henne i denna blogg.. ;)

Kram

Godnatt

Nu tänkte vi avsluta hjärtedagen med ett stort tack till alla underbara söta läsare som läser vår blogg. Tack för alla snälla kommentarer, ett varsitt hjärta ska ni ha! ♥

En gammal bild på oss från 2007


Kram

Valentine's day

Som de flesta vet är det ju alla hjärtans dag idag. Tycker faktiskt det är värt att fira även om man inte har pojk/flickvän! En dag att visa extra mycket att man bryr sig om sina kära. Det är faktiskt lätt hänt att man glömmer bort sig och tar dem för givet. 

Så nu tänkte jag ge alla mina älskade vänner ett extra hjärta, bara för att ni är så himla bäst. Ni vet att ni betyder så otroligt mycket för mig, och utan er skulle jag inte klara mig. Puss ♥

Skrittur

Blev som planerat ett litet skrittpass. Dock var det för kallt och mörkt att rida ute så fick rida i ridhuset. Lite tråkigt, jag vet, särskilt för Artie. Men vi fick sällskap av Maja och Martell så det var kul ändå. Jag och Maja babblade non stop i 30 min, tills vi ridit klart. Haha ibland är det bra att bara slappa lite och ta det lugnt. Skrittade bara på långa tyglar men Artie kändes i alla fall pigg och glad. 

Här är en (rätt dålig) bild på Arties nyklippta man. Tycker han är skitsnygg i kort man, eller vad säger ni? :)


Kram

Usch för kyla

Eftersom Artie bara ska skrittas idag tänkte jag åka ut lite senare än vanligt. Annars brukar jag och Freddi åka så fort någon förälder kommer hem och kan skjutsa oss. Men idag har jag tänkt åka efter maten, dvs runt 6-7. Här hos oss är det iskallt och i morse visade termometern 21 minusgrader! Det är så tråkigt när det är kallt, för man blir så begränsad på vad man kan göra. På våren kan man välja om man vill rida i ridhuset, tältet, på någon av utebanorna eller rida ut. Nu är de enda alternativen ridhuset/tältet eller uteritt (då man nästan fryser ihjäl). 

Tror inte det bara är jag som ser fram emot våren/sommaren. Tänk att kunna cykla till stallet. Tänk att kunna ta av hästarna täckena. Åh tänk att kunna ha shorts på sig ute! Det vore något det! Men tyvärr får vi dras med snön och kylan några månader till. Skulle faktiskt inte tacka nej till att bo i något varmare land för tillfället.Kram

Vilken hjälm?

Vilken av dessa hjälmar föredrar du?

1. GPA tone in tone


2. GPA Speed Air


3. Charles Owen

4. Samshield


Vilken av dessa hjälmar föredrar du?

Önskeinlägg?

Nu när vi har varit borta från bloggen under helgen tänkte vi ta igen det med massor med uppdatering i veckan. Men för att bloggen ska bli ännu roligare undrar vi, vad vill ni läsa om? Har ni några önskemål? Om ni har det, kommentera eller mejla (tavlingsduon@live.com) gärna oss!Lugn hästdag

Idag kommer Artie att få ta det lugnt. Har bara tänkt att skritta ut en sväng för att han ska få röra på sig efter igår. Ska dessutom ta en bild på hans man som Lisa klippte i lördags. Den blev så fin! Nu slipper han se ut som en liten skogsmulle, haha. Dock börjar han få rätt lång päls, men han faktiskt bestämt mig för att inte klippa honom igen. Han var ju nyklippt när jag köpte honom (ca tre månader sen) och nu har det mesta växt ut. Men jag tror faktiskt han klarar sig då han inte brukar blir svettig.

Hans långa päls syns lite på bilden.. :)
Mina vårplaner med Cavendish

Okej, nu har frågan kommit från många olika håll, så nu känner jag att det är dags att göra ett inlägg för mina vårplaner med Vendela! Självklart så är planer till för att ändras, och min och inte minst hennes utbildning går alltid före allt tävlande. Jag ställer inte upp i en klass jag känner att vi kommer att bli stressade av för att den är för svår. 

Men framförallt så är min tanke att vi ska börja lämna den lokala nivån, och även så småningom klassen LA1, ett program vi ridit ett flertal gånger med mängder av placeringar och en lägsta % på 61 (debuten, hösten 2009) och en högsta % på 72. Tanken är att jag ska ersätta den med Lagprogrammet, och våga mig upp i LA:P1 till slut, och alltså mest rida regionalt denna säsong.

Det som är "kvar" i vår inlärning just nu är framförallt skolorna. Lite senare kommer även bakdelsvändningarna att bli aktuella igen, men just nu; fokus på öppna, sluta och LA:P1 (den klassen man kallar "medelsvår för ponny"). 

Att bara starta medelsvår känns för mig helt otroligt, jag har jobbat så sjukt mycket med min ponny att jag blir så lycklig över att bara ha tagit mig nästan dit, haha. Ni som följt mig länge vet att jag red div 1 förra året, men hoppade av finalen. Något som ledde till att mina kompisar blev sura och i år valde en annan klubb. Jag ångrar mig inte en sekund, jag stod för att min ponny inte var klar för klassen och nu kommer hon att få en chans att gå in och göra sitt jobb ordentligt. I vår så ska jag starta i denna klass, och sedan utifrån det sätta upp nya mål. 

Självklart så skulle jag vilja kvala nationellt/elit också, det skulle vara så roligt! Men det är lång väg dit, även om det självklart är något jag gärna gör 2011. Men under våren så kommer jag alltså att satsa på Lag-03, kanske LA:2 och sedan även LA:P1. Självklart kommer jag att inleda säsongen med LA:1 just för att Vendela brukar vara lite spänd och då är det bra om hon känner igen sin uppgift, inte tycker den är för svår och kan vara trygg och spänna av. 

Har även en massa delmål, som att jag vill få till en riktigt avspänd känsla på banan, lyckas få till mellantraverna sådär super som jag vet att hon kan, och även känna att hon använder sina bakben mer i programmen. 

Nu vill jag inte att någon tar detta inlägg som "skryt" eller så, för det är det verkligen inte. Jag har verkligen jobbat upp mig och min ponny till dessa klasser med allt som det innebär! :)

Vår största framgång 2010 - seger i Sparbanken Rekarne Ponnycup Mellanrundan


Kram


Alla hjärtans dag

Okej, idag så är det alla hjärtans dag och det betyder att jag ska hitta på något med min käre pojkvän först och främst. Han brukar få infinna sig i att komma i andra hand (hästen först!) men imorgon så är det faktiskt så att han får gå före. 

Det händer inte ofta, och ska jag vara ärlig så fattar jag inte att någon vill vara tillsammans med en hästtjej alls. Visst för att vi är ett ovanligt coolt, snyggt och ansvarstagande släkte (right!?), men hallå, hur ofta har vi tid över? Typ aldrig, eller kanske på alla hjärtans dag och pojkvännens födelsedag typ. Två dagar om året. Låter ju riktigt hoppfullt måste jag säga..!

På något sätt så lyckas vi lösa det bra ändå faktiskt, och det är jag ju glad över! Glad att han orkar med mig, och inte minst mitt stressiga liv. Det krävs en hel del förtåelse från omvärlden när det handlar om en satsning med häst!

Firar ni läsare alla hjärtans dag på något sätt? :D

Jag (med snyggaste klassfoto-posen framme ser jag!) och min babe i höstas <3


Kram


Planer för bloggenHohoho, såhär ser det ut på face just nu! Vi har lite roliga ideer på inlägg framöver, bara att hålla utkik här i bloggen! :)Kram


Film från idag

Här kommer filmen från tävlingen idag.
Bilderna


En bra attityd gör mycket på en tävlingsplats

Har ni någon gång varit på en tävling? Ja, det har nog de flesta av oss, om än bara en liten. 

Har ni någon gång funderat över hur otroligt mycket det krävs för att arrangera en bra tävling? denna helg så har det verkligen gått upp för mig hur mycket ideella arbetskrafter som krävs för att ryttarföreningen ska få sina tävlingar att gå ihop. Alltifrån en person som byter musik när det ärevarv till en person som lagar mat åt alla funktionärer under dagen. 

Folk behövs på parkeringen, folk behövs på banan. Någon ska ta tid, en annan ska lägga upp bommar. En tredje ska släppa in i ridhuset, en fjärde i collectingring. Det är helt otroligt vad det går åt folk. Man tänker verkligen inte på det när man själv är ute, jag tror att det är viktigt att ha i bakhuvudet.

Kanske man trots allt kan kosta på sig ett extra leende mot den frusna stackaren som släpper in en i ridhuset? Man kanske kan passa på att berömma tävlingarna om dom faktiskt är bra, medans man står och väntar på att få komma in på framridningen. Ingen kommer att bemöta något sånt med en trumpen attityd.

Jag menar inte att jag själv alltid är den trevligaste personen på platsen. Men jag försöker ibland, när jag kommer på mig själv. Medans jag själv skrittar ut från banan så säger jag lycka till till hon som travar in, trots att hon är min konkurrent och kommer att göra allt på banan för att slå mitt eget resultat. Jag säger grattis till de som rider in på prisutdelningen medans jag själv skrittar ut ur ridhuset som klassens sista startande, som inte tog sig in bland placeringarna. Det är små saker, men det bidrar med +-poäng till min "tävlingsimage". 

Jag vill ju själv bli igenkänd som "hon som är så trevlig" - motsatsen är ju förfärlig. Men man har ett ansvar även som funktionär. De tävlande är där för att tävla på din hemmaklubb, och det är inte deras fel att just du hamnat i det kalla insläppet. Det är bara att le och säga lycka till till dom allihop. Till och med din värsta konkurrent från grannklubben som alltid ska rida ivägen för dig på framridningen annars ska ha sig ett leende när du är funktionär och hon/han tävlande. 

Jag tycker själv att våra egna tävlingar blev jättetrevliga denna helg, och även att den bra ridningen överskuggade de få som var riktigt hemska mot sina hästar - skönt! Förr var det tvärtom (nu snackar jag ponnysidan!). Ville bara skriva lite tankar som jag kom att tänka på nu i helgen!

Jag och Nico Junior vinner en hopptävling hemma år 2007. Nu vet jag vilket slit alla funktionärer la ner på att jag skulle få tävla!


Kram


Dressyrpass i snön

Hann med att rida Vendela igår ett pass på lilla utebanan. Det kom ju en massa snö, så det gick att rida lite ute, och det var toppenväder!

Underlaget var riktigt dåligt, men hon är ju såpass välbalanserad nu så att hon faktiskt klarar av det ändå. Hoppade dock över att galoppera så mycket, även om det blev lite grann såklart. Jobbade mest i skritt, förtsatte på skoljobbet. Alltså inte min skola, utan hennes. Haha, öppna och sluta även kallade! Det gick faktiskt riktigt bra, och passade på när snön var orörd att göra lite skänkelvikningar i både skritt och trav. Det gick jättebra, och jag såg på hennes spår i snön att fotflyttningen var korrekt. 

Jättekul, och ett stort steg eftersom skänkelvikningarna varit det vi haft svårast med under väldigt lång tid. Det har satt sina spår i oss båda "åh nej - inte detta" ungefär. Men igår var det alltså riktigt bra, och det gör mig jätteglad! Så skönt att kunna koppla av lite runt saker som skapat så mycket spänning, och göra det ute på en snö/isig ridbana i mjukisbyxor utan ridstövlar och sporrar, och ändå går det jättebra!

Vi är stora dramaqueens båda två, jag och min häst. Vi måste lära oss att chilla lite med saker och ting, inte hetsa upp oss så lätt utan lita på att det löser sig..! Och det är alltså det som kommer mer och mer nu. 

Världens finaste Cavendish framför en del av lilla utebanan igår :)
Kram


Resultat

Tävlade på hemmaplan idag. Startade bara en klass, 1 m. Artie var väldigt taggad och nästintill het. Har faktiskt aldrig sett honom så förr, så visste inte riktigt hur jag skulle rida honom inne på banan. Men trots det kändes han ändå fin och jag gjorde mitt bästa. Vi kom för långt ifrån på ett hinder, så hade ner ett då. Annars är jag nöjd med rundan och jag tror bara jag och Artie behöver rida ihop oss.

Så slutade på 4 fel i grunden, vilket var lite tråkigt då jag var taggad på omhoppning. Men men, det är sånt som händer. Tycker ändå Artie skötte sig super, så vi taggar för nästa tävling.

Har både lite bilder och film från idag som jag tänkte lägga upp lite senare då jag måste plugga nu. Låter det bra? :)

Kram


Helt slut!

Nu har jag jobbat hela helgen, och jag tänker inte vara diskret med att det var jobbigt! Jag hade inte ens något ansträngande, men att ansvara för prisutdelningen tar ju hela dagen. Inte så att man kan jobba halva och vara ledig sedan. Och det var det som var jobbigt, gå upp tidigt och sluta sent båda dagarna. 

Men, prisutdelningarna på vår hemmaklubb (Katrineholms RF) är jättebra nu, bra musik och sådär. Snygga blommor för segraren att stå mellan och lite annat sånt där som gör att det blir roligare att vinna. 

Ödmjuk som jag är så utnämnde jag mig själv till att ha "Veckans snyggaste outfit"..! ;)
Kram


Tävlingsdax


- Tävlingsduon på bangång i ett betydligt behagligare väder


Idag så får vi alla önska Isabelle Carstensen och Art Director K lycka till tycker jag!! Somsagt så blir vi båda borta på våra hemmatävlingar, men vi återkommer sedan med uppdatering som vanligt - kram på er alla läsare!

Glöm inte det vi skrev om kommentarerna heller - vi har inte glömt bort er! Vill bara ha tid att svara ordentligt! :DKram
Jobbhelg

Som ni märker så är det en lite slow helg på bloggfronten. Vi lovar att ta igen det i veckan! Alla ni som är aktiva ryttare i en klubb vet kanske hur otroligt mycket jobb det ändå går åt för att arrangera en tävling. Man kan ju inte lämna sin klubb i sticket..! När det är tävlingar så är det bara att lyfta på rumpan och dra sitt strå till stacken :)

Svarar även på era kommentarer lite senare, så ni inte tror att vi bara ignorerar det ni skriver till oss! :)Kram


Film från gårdagens dressyrträning

Karin hade lite svårt att instruera och filma samtidigt, men här kommer filmen i alla fall.Kram


Liten hälsning

Idag blir det som tidigare nämnt jobb för oss hela dagen. Men vi tänkte skicka en liten hälsning så att ni inte får allt för tråkigt i alla fall.

hahaha


Kram

Fredagsmys

Kan meddela att min film som jag fixat ihop från träningen (Karin filmade lite här och där) snart är på uppladdning. Den ska bara sparas ner på själva datorn först! :)

Issa är nere och bygger bana tills hopptävlingarna, men hon är snart klar och kommer då hit och så blir det moff med godis och en film som jag har hyrt, Love Happens. Alla förtjänar att ta det lugnt ibland, speciellt vi ryttare som sliter i stallet på vardagarna, mohaha. 

Nej men, för att vara lite seriös. Denna helg blir faktiskt slitig med två tidiga mornar, eftersom vi är funktionärer på våra hemmatävlingar som är nu i helgen. Imorgon så är det ponnyhoppning, LD tom LB+5 och på söndag så är det hästhoppning 100-130. Så det blir fyra klasser båda dagarna, men vi ska vara prisutdelare samt "hästhållare". Hästhållare betyder att vi kan hålla i hästar om man är själv och behöver ha hästen ute medans man går banan. Jättesmart påhitt tycker vi! 

Haha, vi är lite rara sådär ibland :)


Hoppas den är bra!


Kram


DressyrträningenDagens träning blev jättelång..! Haha, men vi lärde oss en hel massa, både jag och min fina häst. Red fram henne själv först, med fleecetäcke på eftersom det börjar bli rejält kallt i Katrineholm nu. Hon blev lite spänd av täcket, men jag valde att använda det som energi framåt istället, och det funkade bra. 

Hon kändes jättefin redan från början, så det var ett smart drag att låta henne vila igår, hon kändes fylld med ny energi idag, villig att ta i det där extra snäppet!

Efter att ha gjort lite korrigeringar i min sits (handlar främst om att jag ska gå med mer med ytterhanden på böjt spår) så började vi med skolorna. Det gick jättebra tycker jag, vi är ju fortfarande under inlärning. Och det är så mycket som måste klaffa för att det verkligen ska funka bra. Det vi har mest problem med är att hon verkligen måste vara 100% igenom i högersidan, verkligen skålad runt den inre skänkeln. Jag fuskar gärna och rider med för mycket högerhand. 

Till slut så fick jag dit högerskänkeln på plats och vi kunde fortsätta arbetet, det är mycket kvar framförallt på slutorna. Men vi gick också en himla bra bit framåt idag! Karin hjälpte även till genom att rida Vendela lite och känna vad som var fel, rätt osv. Kanon tycker jag när tränaren kan hjälpa till med sånna saker också..! 

Här kommer två sådär riktigt högkvalitetsbilder på Issa, Karin, Vendela och Artie idag iallafall! ;D
Kram


Träning för Karin Öman


Karin när hon rider Vendela, maj 2010

Nu så börjar min Karinträning, fast jag sitter ju redan på Vendela och rider när ni läser detta! Passade på att sätta tidsinställt, hihi! :D

Får se om någon kan filma lite också, det skulle ju vara roligt! Det lär vi få veta senare.

KramEn häst är inte svårare än sin ryttare

Läste ett jättebra inlägg här, som handlade om att de största hästbloggarna i Sverige tjatar om "sina svårridna hästar och ponnyer". Jag tycker att detta är jätteviktigt att ta upp!

Vad är en svår häst? När någon säger "svår", så tänker jag, och jag tror många med mig, på en hoppare, en ponny eller häst. Den har ett skarpt bett, och springer och slår med huvudet. Den är väldigt spänd och kastar en massa med huvudet, ryggen är sänkt och frambenen högt upp i luften. Hästen är svettig och har dregglat ner sina ben, och ögonvitorna syns. Har jag inte rätt, visst är det bilden man får på näthinnan?

Men en svår häst är så mycket mer. Alla hästar är svåra på sitt sätt. Min egen Vendela är en jättesvår häst att rida, för man måste tänka så mycket själv, hela tiden. Jag brukar säga att "kan man förstå sig på hur hon tänker och känner, så kan man rida henne. Och då är hon helt underbar". Men jag tycker absolut inte att hon är svårriden, fast jag vet mycket väl att om hon rids fel, så uppfyller hon precis alla kriterier jag skrev ovan. 

Det handlar inte om att hästen är "svår" eller inte, utan om din egen ridning som ryttare. Är du mjuk, skicklig och rutinerad så kan du lätt lösa situationer som uppstår på en lite spänd och hispig häst. Men, är du orutinerad så kan du inte det. Då förlorar du kontrollen, kanske inte över hästen, men över situationen. Situationen blir svår. Det är inte hästen det hänger på, det är dig som ryttare. Ingen häst står i boxen och funderar ut hur svår den ska vara sedan när du rider.

Många utav dessa lite hetare och känsligare hästar hamnar hos ryttare som just inte kan lösa situationerna där stress uppstår. Hästen blir spänd, och sänker ryggen, ryttaren rider lätt fortare och fortare och tar mer och mer i tyglarna, tillslut är ekipaget uppe i galopp och ponnyn rids in i ridhusväggen för att stanna. Hur ofta ser vi inte det?

Jag tror att ett skäl till varför folk väljer att ha en lite för svår häst är för att det får en själv att framstå som duktigare än vad man är. Hur många yngre tycker inte att det ser colt ut med en häst som hetsar mot hindret? Det tyckte iallafall jag när jag var yngre, jag ville faktiskt att min smått lata, men åh så duktiga ponny skulle vara lite mer hästig. Just för att jag skulle kunna hålla in honom och se lite bättre ut. 

Idag vet jag bättre, och det är sådant som faktiskt kommit med ökad ålder och kunskap. Men många missar detta helt. Några tror jag faktiskt också väljer det som en lättare väg. Om man har en "svår" häst så kan man ju skylla på den om man gör ett dåligt resultat. Det är ju skitsamma om vi kommer sist på tävlingen, för ingen annan kan ändå ens sitta på den här hästen kan nog många tänka. Det har jag också tänkt ska ni veta, och vilken pepp det är! Vem vill inte sitta och känna sig som den enda ryttaren för sin egen häst? Frågan är bara hur bra man egentligen blir i längden..

Det som tyvärr faller i glömska är att ridning ska vara roligt, man ska ha roligt ihop med sin häst! Man behöver inte ha en ferrari som första häst, om man inte ens vet åt vilket håll man vrider nyckeln för att få den att starta, det räcker gott och väl med volvo, eller kanske mitsu bichi tills man lärt sig att behärska dom. 

Visst ser det flashigt ut? Jag och en superstressad Vendela på hopptävling 2009. Hon var totalt borta i huvudet här, så stressad. Hon toksprang i 190 km/h och rev tre hinder fast vi bara hoppade 85 cm. Så långt ifrån en harmonisk ritt det går att komma.


Jag på en harmonisk och korrekt arbetande Vendela, vår 2010


Jag vet vilken utav dessa två känslor jag visat på bilderna jag föredrar. Men jag tror att många som haft en häst de inte klarar av under lång tid inte ens kommer ihåg hur det var att rida när det var roligt och lätt. Jag tycker att det är sorgligt. Med detta inlägg vill jag inte heller leka besserwisser, för jag är inte bättre än någon annan!

Kram


Tävlingsmusik

Jag upplever att tävlingarna blir så mycket bättre om man har bra musik. Vi har skaffat Spotify Premium till vår klubb som vi använder på alla tävlingar. Så vi har gjort två olika spellistor, en för dressyr och en för hoppning. Sedan har vi klippt lite låtar för ärevarv så de börjar på refrängen.

Det är konstigt hur musiken kan ha så stor roll på tävlingar. Jag tycker särskilt på dressyrtävlingar har det en väldigt stor roll. Det är kul att kolla på duktiga ekipage och inspireras, men om jag ska vara  ärlig kan jag tycka att det blir väldigt tråkigt efter ett tag. Men om klubben då har bra musik blir det en helt annan sak. 

Jag tycker också att på ärevarv är det väldigt viktigt. Ett bra ärevarv beror dels av arrangören, men till stor del av musiken. Eller vad tycker ni?

Här kommer lite musik som jag tycker passar bra till tävlingar.
KramFull rulle

I helgen kommer det inte finnas mycket ledig tid! Idag efter skolan ska jag som vanligt till stallet. Ska jogga Artie i ridhuset/tältet p.g.a det dåliga underlaget ute. I förrgår var det snorhalt ute och igår kom det massa snö, så troligtvis har hästarna gått och spänt sig i hagen under dagen/gårdagen. Så tänkte inte rida något anträngande pass utan mer lösgjörande. I kväll är jag så illa tvungen att plugga fysik då jag har prov på måndag.

På lördag och söndag är det jobb på hemmatävlingen som gäller. Hoppas att det inte tar allt för lång tid då jag måste klämma in lite mer plugg och självklart melodifestivalen. I morgon ska jag dessutom hinna rida Artie efter ponnytävlingen.

Ojoj blir en fullspäckad helg utan mycket sömn. Inte kul, men snart är det lov så då får jag ta igen allt.Kram

Sommaren känns väldigt långt ifrån nu

I morse... (Vänd på huvudet ;))


Film från idag


Hoppning i ridhuset

Eftersom träningen blev inställd fick vi hoppa på egen hand i ridhuset. Vi ställde upp en lite bana med olika linjer för att träna inför helgens tävlingar.

Artie kändes riktigt fin på framridning. Jag känner att jag börjar hitta fler och fler knappar och kan rida med mycket minde hjälper nu. Vi började med att hoppa fram på ett litet kryss på en volt i båda varven. Jag märker själv att så fort jag blir lite passiv och lat i min ridning blir Arties galopp och språng mycket sämre. Det gäller att jag inte börja slappa bara för att han känns bra.

När vi hoppade de olika linjerna var han riktigt fin. Jag börjar få mer koll på hur jag ska rida mellan och hur stora förhållningar jag måste ta. Han ville någon gång dra iväg lite så fick rida mer bestämt då.

På slutet satte vi ihop hindrena till en bana. Första gången jag kom red jag som en kratta. Jag red dåliga vägar och la honom taskigt på hindrena. Då blev han nästan lite lång och snubblig. Men nästa gång jag kom red jag mycket bättre och då gick det finfint! Man märker så tydligt på Artie när jag rider dåligt, då han nästan alltid gör sitt bästa och gör det jag ber honom om. 

Mikeala i stallet var så snäll och filmade idag. Filmen håller på och laddas upp på Youtube för tillfället, så håll utkik ikväll då den kommer upp!

Här kommer i alla fall två bilder från idag
Kram


Saknar att rida BingoLägger upp tre bilder på mig och fina Bingo. Det ska bli roligt att komma igång och rida honom lite igen till våren! Vi håller på och pratar lite fram och tillbaka hur vi ska göra för att jag ska kunna rida honom lite nu också. Det är ju så dåligt underlag för allting nu, det går varken att rida eller ta sig någonstans med en hästtränsport. Det kanske är fler än jag som börjar bli lite smått irriterade på all jäkla snö och is..

Men i och med att han är en hingst så är det självklart svårare att hitta en lösning, eftersom hingstar inte får vara överallt och sådär. Men det ska nog lösa sig. Något får vi nog allt ihop, det gäller att ha rätt inställning och lita på att det kommer dyka upp ett alternativ helt enkelt!

Förresten så ska Bingo gå i div 3 laget i vår, så det ska bli kul faktiskt! Jag älskar ju att rida i lag, detta blir allt som allt det 7:e allsvenskalaget för Katrineholms RF som jag deltar i, haha! Har tävlat flitigt i både dressyr och hoppning tidigare.

Kram


Lugn dag på hästfronten

Det blev ingen ridning idag eftersom det var hoppning för alla som skulle tränat för Daniel Svensson. Issa skrev ju tidigare att hoppningen var inställd - skittrist för alla hoppryttare! 

Vendela hade det bra iallafall och jag la in nytt spån också. Hon mår bra av att ta det lite lugnt, hon ska ju somsagt inte tävla förrän i slutet på mars, och sedan blir det en del tävlingar med henne hade jag tänkt. Hon ska ju även träna imorgon, och det ska bli jätteroligt!

Issa skulle iallafall hoppa vid halv åtta, så hon borde vara klart snart. Hon skulle bli filmad också, så det lär komma upp här i bloggen! :D


Första vårtecknet - det fälls!


Kram


Torsdagsplaner

Idag så blir det en lite lugn dag för Vendela. Antingen så SKA jag rida ett LITET pass i ridhuset. Och med det menar jag någon halvtimme bara, haha. Jag har så lätt för att rida i evigheters evighet, fast det är väl positivt antar jag!?
Om det inte är ledigt i ridhuset så får hon vila, hon brukar inte gå så jättebra i tältet och jag var lite i valet och kvalet med ridningen idag, vilket också innebär att mitt tålamod med en springig häst som känns spänd inte är på topp. Och när det känns så så ska jag inte ge mig in i det, det vet jag. Vad vuxen och klok jag kände mig när jag skrev det där, haha.. :)
Jag och världens finaste Vendela i maj förra året :)
Kram

Tänkvärda tankarDetta är en bild på mig och Vendela från sommaren 2009, alltså 1,5 år gammal nu. Det roligaste är att vi har utvecklats så grymt mycket, men jag kan ändå inte sitta på (just denna) bilden och säga "Gud så hemskt det såg ut!" - trots att jag vet en massa fel som jag gör här.

Det är en stor fördel med min häst faktiskt, hon har en tendens att se bättre ut än vad hon känns. Det är först nu på lite högre nivå som resultatet brukar bli lika illa som ritten (om nu ritten var dålig). Tidigare så är jag bortskämd med att göra en halvtaskig ritt som jag sedan får bra % och kanske till och med placering på! På ett sätt så var det skönt, det var ju himla roligt.

Men, det gör också att man lätt tror att man är bättre än vad man faktiskt är såklart. Och är det något jag tycker är viktigt i ridsporten, och inte minst i min egen snobbsport dressyr, så är det att aldrig tro att man är bättre än någon annan. Man ska ha respekt för andra ryttare tycker jag, i ridhuset är vi alla lika mycket värde oavsett utbildningsnivå!Kram

Stjärnhästarna är fortfarande hästarVisserligen så tror jag inte att den franska baronen går under, men jag tycker att det är ett bra exempel.

En häst är en häst, det går inte att köpa sig fri från det. Det går inte heller att totalt skydda ett djur hela tiden. Investerar man 50 miljoner på en häst, så förstår jag att man vill ha den helst inomhus och skydda den så gott det går. Om detta är ett värdigt hästliv har disskuterats vilt, men det är inte det som jag tänker ta upp nu.

Nej, det jag vill säga är att man aldrig kan vara helt säker när det gäller hästar. Dom gör lite vad dom vill under de timmar som vi inte har uppsikt, och ibland gör dom saker fast vi försöker förhindra det. Oavsett om hästen koatade 5 000 eller 50 000 000 så har den samma skelett, leder och senor. Med andra ord kan den skada sig precis lika lätt oavsett priset.

Det går inte att sätta hockeyskydd på en häst, då skadar den sig på utrustningen istället. Eller så börjar den belasta sig fel och blir skadad på det sättet. Att hästen går i en liten grushage är inte en garanti för att den inte kommer att rusa runt och kanske sträcka till sig. Och oavsett vad hästen kostade, hur höga klasser den gått, och hur mycket kapacitet den har så kan den fortfarande få ett kolikanfall i boxen.

Detta är ju logiskt, men jag tycker alltid att man får en sån chock när man hör att en stjärnhäst dött. Man tänker liksom inte på att de också är hästar, precis som min egen. Inte ens OS-hästar går att beskydda till 100%!

Calibra II fick en fraktur i hasen och var tvungen att avlivas på plats i boxen vid superligan på Irland


Blue Hors Matine bröt benet i hagen och togs bort samma dag


Oki Doki fick kolik och fick också somna in


Inte vi som äger någon av dessa bilder!

Kram


Träning inställd!

Fick nyss veta att träningen i kväll  är inställd, igen! Daniel var tydligen sjuk och låg hemma med feber. Så sjukt tråkigt! Det var alldeles för längesen jag tränade, men jag kommer i alla fall få hoppa i kväll ändå. Vi ska bygga upp hinder och rida i de grupper vi brukar göra. Anette brukar vara där och hjälpa till, så det funkar det med.Kram

Mitt kurprogram

Fick en rolig fråga. Nämde ju i mitt inlägg nedan att jag skulle rida kur till Lady Gaga, och det står jag fast vid. Tänker mig isf en kur som jag gör om ett år kanske, med Vendela, när vi verkligen kan göra skolor, bakdelsvändningar och sådär 100%.

Iallafall, jag skulle skritta in till Bad Romance, och sedan forstsätta rakt fram på medellinjen och vid G vända höger och göra en bakdelsväning, och sedan detsamma åt vänster. Sedan så skulle Just Dance dra igång och jag gör öppna längs halva långsidan och sedan en 8-metersvolt och sluta fram till hörnet. Sedan skulle jag göra en helt perfekt ökad trav längs hela diagonalen, nu till refrängen av Poker Face. Sedan samma sak, fast i andra varvet.

I skritten sedan så väljer jag Alejandro, och i galoppen Paparazzi, utom i den ökade där det blir Telephone. I galoppserpentinerna så är det Boys Boys Boys.

Haha, lite virrigt och oseriöst inlägg kanske, men det gäller att börja i tid när man tänker över sin framtid, haha. Detta blev helt enkelt ett inlägg fullt med bara mina egna tankar..!

Lady Gaga - Bad Romance


Just Dance


Poker Face


Alejandro


Paparazzi


Telephone


Boys Boys Boys


Även om vi skulle komma sist så skulle vi iallafall ha den klart bästa musiken..! ;D


Kram

Så kul!

Åh vad roligt att det går så framåt för bloggen! Vi vill bara tacka så hemskt mycket för alla fina kommentarer vi får. Vi tar åt oss varenda snäll ord! Om ni har några idéer eller önskemål om vad vi ska skriva om så lämna gärna en kommentar eller ett mejl (tavlingsduon@live.com) om det.

haha vi kan aldrig vara seriösa på bild..
Kram


Film hoppning

För några veckor sedan hoppade jag och några tjejer i stallet i ridhuset. Vi brukar samla ihop oss några stycken på söndagar och bygga upp en bana. Det är jättekul då man både kan hjälpa varandra och man slipper bygga allt själv. Vi brukar även ta fram lite titthinder och tävlingsbommar då.

Här är en liten film från när vi hoppade i ridhuset senast.


Kram


Tagga hoppträning

Det var så sjukt längesen jag tränade hoppning. Senast var på jullovet, men då var jag sjuk så var tvungen att avbryta efter halva träningen. Sedan dess har träningarna varit inställda av olika anledningar. Men ikväll smäller det!

Ska träna för Daniel Svensson som jag vanligtvis gör varannan vecka. Vi har turen att han kommer till vår klubb så det är jättesmidigt. Ska träna vid halv 8 men innan dess har Lisa i stallet lovat att klippa Arties man. Han ser ut som en skogsmulle för tillfället då jag inte vågar klippa den. Lite töntigt, jag vet haha men så är det.

Tänkte även försöka övertala någon snäll själ i stallet att filma lite från träningen. Eller föredrar ni film eller bilder, alt. både och? Kul att veta vad ni tycker också liksom! Dock är nog vårt ridhus lite för mörkt för actionbilder men funkar ibland och för film ;)

Såhär blir oftast bilderna i ridhuset...


Kram


På fredag

Då kommer den, Lady Gagas nya singel Born this way! Gud vad jag har längtat, och säkert många med mig! Hennes låtar spelas ju flitigt även ute på tävlingar i hästvärlden.Vet att både Kristian von Krusenstierna och Charlotte Haid-Bondergaard har Lady Gaga i sin kurmusik. Och det kan man ju förstå, för låtarna är ju grymma. Om jag ska rida kur någon gång, så ska jag lätt skritta in till början av Bad Romance. Bättre kan det inte bli, haha!

Charlotte och Lydianus :)


KramHur ser era ridpass ut?

Efter dagens pass i tältet har jag tänkt mycket på hur man bygger upp sina ridpass. Alla har sitt egna sätt som man ofta följer. Inte för att man rider likadant och samma övningar varje dag, utan mer att de ofta är uppbyggda på samma sätt.

På min förra ponny red började jag oftast med att jobba henne skritt. Om vi säger att jag t.ex. skulle träna på skänkelvikningar den dagen, började jag med skänkelvikningar i skritten. När de sedan kändes bra gick jag över i trav och tränade på det. Sist jobbade jag henne i galopp och sedan travade av henne i slutet av passet.

Men nu på Artie är det helt annorlunda. Jag börjar med jogga igång honom i alla gångarter i ett ganska friskt tempo. Inte direkt något krävande utan han ska bara vara framme för skänkeln. När han är uppvärmd kan jag sedan gå över till att träna på den övning som jag tänkt. Då är han alltid mycket finare och lösgjord än om jag rider på samma sätt som jag red på Jenny. Jag har märkt att Artie gärna blir lite seg och lat om jag inte låter honom galoppera igång lite. 

Förstår ni hur jag menar eller har jag fel? Så nu undrar jag, hur brukar era ridpass vara uppbyggda?Kram


Hon kan hoppa också!

Titta vad min dressyrponny presterade på jullovet under en hoppträning vi var med på!

Det var jätteroligt, och jag gör det gärna igen om det blir tillfälle och passar in. Tycker att det är viktigt att man hoppar även med dressyrhästar. Det är jättebra för ryggen och Vendela blir jätteloss i kroppen av att hoppa. Dessutom så tycker vi båda att det är roligt, på lagom höjd. Helst inte högre än 1 meter, men annars så tutar vi och kör båda två, haha.

KramRidpass i tältet

Tyvärr gick mina planer om en uteritt i kras när jag hörde att det var snorhalt ute. Artie har ju såklart broddar men ibland hjälper inte ens det till 100 %. Istället för att då skritta ut en kort sväng valde jag att rida i tältet. Jag red mycket övergångar och tänkte på det som vi pratade om på träningen igår. Alltså vilken sorts ryttare man vill vara och hur man vill använda sina hjälper. Från det ska man kunna utföra det också. 

Artie var inte lika framme till handen idag som igår, men tyckte ändå han var fin. Han lyssnade jättefint på mina hjälper och det räckte med att tänka fram och tillbaka så gjorde han det. I början gjorde jag mycket skitt-trav-övergånger runt spåret med bara några steg i varje gångart. Tidigare har Artie alltid velat ta upp huvudet i avbrotten men idag var han mycket stadigare.

När jag sedan gick över i galopp var så otroligt lat. Bröt av så fort jag började begära lite mer jobb av honom eller så sparkade han till när det blev lite jobbigt. Men lät honom då galoppera i lite friskare galopp runt spåret i båda varven. Efter det blev han så mycket finare! Kunde jobba honom ordentligt och bara rida med sätet. När jag lättade på tyglarna fortsatte han gå i samma tempo. Gjoirde också mycket övergångar från galopp-trav-galopp och gud så fin han var. 

Jag tycker det är så kul att trots att jag har haft Artie i nästan 3 månader lär jag mig någonting nytt varje dag när jag rider honom. Måste inse själv att Artie är en sådan häst som behöver få ridas fram ordenligt i alla gångarter innan man kan börja "jobba" och begära mer av honom. Har märkt av det ett flertal gånger men måste påminna mig själv om att inte glömma det. Lätt att man gör det om man inte är van att rida på just "det" sättet.Kram


Hörs strax!

Pluggandet gick väl sådär om jag ska vara ärlig, så tror nog att jag måste kolla igenom det lite till ikväll. Dock blir det duschen för min del nu och sedan tänkte jag skriva lite om dagens ridpass. Låter det bra?

Artie idag precis innan passet. Tyvärr lite suddig mobilbild men hoppas den duger!


KramIsgata

Idag så försökte jag rida ut på Vendela, men det var som att rida på en hockeyplan eller nåt. Svinhalt! Ville sedan rida i hagen för att få något vettigt gjort, men det funkade inte heller. Skaren var alldeles för hård, så hon snubblade fram. 

Tråkigt och irriterande, men jag är glad att vi har ridhus! Det är trots allt få förunnat. Jag kan ju hålla igång precis som vanligt tack vare det.

Lägger upp tre bilder på mig och min stjärna i Wittwång i höstas :)


Kram


Örsnäckan

Det var någon som undrade vad devar jag hade runt magen när jag rider på vissa bilder. Det är alltså Karin Öljemarks örsnäcka. Skitbra sätt för henne att undervisa på, hon slipper höja rösten och springa runt i ridhuset för att jag ska höra vad hon säger. Hon pratar bara i den där så hör jag precis vad hon säger!

Man ser inte riktigt sladden här, men det sitter alltså en snäcka som jag har i örat där också :)Kram


Provridning av Cavendish 24/1 2009

Har ju faktiskt (tack vare Issa!) en massa bilder från när jag provred Vendela i Växjö. Alice och Anna är de som ägde henne i tre år innan mig :)

Haha, såhär gör hon alltid när någon ny ska rida, håller huvudet högt. Hon är verkligen svår att kommunicera med i början, väldigt misstänksam och på sin vakt hela tiden.
Här bytte vi sadel så att jag kunde hoppa lite. Dock så var jag så höjdrädd att jag inte vågade hoppa högre än krysset, haha!


I efterhand undrar jag varför jag egentligen köpte henne. Men, inget jag ångrar idag, det blev ju så bra det bara kunde bli. Jag fick bara kämpa lite mer än vad jag hade tänkt för att komma dit jag ville. 

Kram


Design-fix

Haha, som alltid när det är jag (och inte Issa) som fixar designen, så blir det halvdant. Jag antar att hon fixar det lite bättre när hon får tid. Men detta duger så länge..!

Men, till saken! Nu finns det varsin bild på oss i menyn, och om ni klickar där så kommer våra inlägg med information om oss själva upp. Det är ju inte roligt att läsa en blogg när man inte har någon info alls om de som faktiskt ligger bakom! :D

Kram


Plugg..

I början på nästa vecka har jag prov i fysik b så det är väl bara att sätta igång och börja plugga. Jag och några stycken i klassen har stannat kvar efter skolan och ska plugga tillsammans. Jag upplever det som så mycket enklare om man gör det tillsammans med någon, då man alltid kan fråga varandra efter hjälp.

I och med detta får stallet tyvärr vänta tills i kväll. Jag brukar oftast åka ut direkt efter skolan, men denna gång blir det plugget först! Enligt min veckoplanering har jag tänkt rida ut idag, men om det är för mörkt och halt blir det nog ett lättare pass i ridhuset/tältet.

Såhär kan jag se ut i skolan. Dock lite tråkigt utan hästen bredvid va? ;)Snabbmat för ryttare!

Haha, vårt halvseriösa tips med kladdkakan hoppas jag att ni tog på stort allvar. Vem vill inte smaska i sig nåt onyttigt när man slitit en hel dag i skolan?

Men, här kommer ett lite matigare tips från oss - fiskburgare!

Det består alltså utav fiskpinnar i ett hamburgerbröd. Mycket godare än man tror, och det tar inte så jättelång tid att göra heller. Med andra ord ett perfekt mellanmål när man kommer hem och vill äta något snabbt innan stallet. Hur många fiskpinnar man får in i ett bröd är ju olika beroende på brödet, men brukar pressa på lite och få in tre ungefär. 

Fiskpinnar tar inte lång tid att steka, utan ungefär åtta minuter. Sedan är det bara att lägga dom i brödet (ett tips är att rosta brödet lite lätt innan, det blir jättegott!) sedan kan man ju använda fantasin och ha på ketchup eller vad man nu behagar. Kanske lite citronsaft också, eller en skiva bacon som man stekt samttidigt osm fisken?

Ville bara tipsa om denna snabba och enkla, men goda måltid. Den är helt perfekt att fixa ihop och sedan sticka ut och träna ett pass, eftersom det är ganska matigt så står man sig!


Har alltid haft problem med att 1. flörta 2. le med öppen mun. Var bara tvungen att prova såklart, resultatet blev. Tja, ska vi säga mindre bra? Men burgaren är god och snygg, haha :D
Kram


Chantina RC 1317

Jag lånade en jättefin connemara mellan september 2008 och januari 2009. Red in henne och hann börja utbilda henne lite också, innan vi lämnade tillbaka henne till ägaren.

Chantina heter hon och var en riktigt snygg ponny!

Denna bild har inte jag fotat, utan den tillhör ägarna Anna-Lena och Sten Andersson :)


I somras så fick Chantina en dotter, Dimmans Zelinda e: Hagens Zephyr

Bilden kommer ifrån Dimmans stuteri


Tänkte att det kunde vara lite roligt att kolla på, tycker faktiskt att dom är lite lika i huvudet. Ganska små, mandelformade ögon båda två. Tror även att lilla Zelinda får en riktigt snygg överlinje, precis som mor sin!

Jag tror att tanken är att Chantina ska fortsätta vara avelssto, och det ska bli roligt att följa hennes avkommor sedan. Hon är en jättebra ponny, bara det att vi inte riktigt passade ihop hon och jag, tråkigt såklart, men sånt som händer. Chantina har det ju jättebra nu också! :)

Kram


Mina nästa inköp


Dock vet jag inte helt 100 % säkert vilka transport- och benskydd jag vill köpa. Transportskydden finns i så många olika märken så har inte riktigt bestämt mig där än. Veredus-skydden är sjukt snygga, men har börjat tveka då så otroligt många andra ryttare redan har dem. Ska i alla fall köpa stövlarna, det är ett som är säkert!

Vet ni några snygga och inte allt för dyra transport- och senskydd som är bra?


Mina dressyr-outfits

Jag är inte känd för att vara stallets snyggve - snarare tvärtom! Haha, men till och med stallets skabbigaste ryttare (jag alltså) kan bli piffa till sig ibland. Vad är roligare än att matcha ihop en sådär riktigt grym outfit till sig och sin häst!? Inte till vardags kanske, men när det är träning kanske, eller något annat. Kanske ska någon fota när man rider - då gäller det att veta vad man ska ha på sig!

Här kommer min fem i topp av mina egna och Vendelas outfits, bara att kommentera om ni undrar något:

1. Som solklar etta - limeoutfiten. Ingen har en likadan, och ibland har jag dessutom en väst i samma färg som schabraket (den mörja delen) och ridbyxorna över  tröjan.


2. Min tävlingsoutfit - snyggt, stilrent och välmatchat


3. Ljus/mörkblå + vit - här fick kanten på schabraket matchas in, och vips så blev det faktiskt riktigt bra!


4. Beige - passar fint på en så pass mörk häst tycker jag. Härlig färg som är lite underskattad nästan. Ser kanske inte så rolig ut på hyllan i affären, men väl på blir det perfekt!


5. Svart - lite tråkig kanske, men absolut välmatchad outfit som inte sticker ut. Väldigt stilrent bara, och det är bra att ha en sådan att plocka fram ur fickan ibland också!


Vissa bilder är lite dåliga, eftersom det är träning inomhus så väljer jag att bli filman istället för fotad. Vi hästmänniskor vet ju hur bilder på en springande häst blir i ridhus..! ;)

Kram


Horseman's One StepNågon mer än jag som upptäckt hur genialisk denna smörja faktiskt är? Jag är en lat person, och mina grejer har inte alltid varit de mest välskötta. Men när jag skaffade One Step (efter tips från andra i stallet) så blev det faktiskt en bättring.

Inget vatten, och ingen avtorkning - bara att smörja på rakt av! Och det bästa av allt är att det ska vara så också. Man behöver alltså inte ens ha dåligt samvete över sin "slarviga smörjning" eftersom medlet är gjort för att funka precis så. 

Ville bara tipsa alla er där ute som har ungefär lika lite tid som jag till att hämta en burk vatten och pyssla med det efter ridpasset. Finns lite överallt, nu senast köpte jag det på Hööks. Kanoners och lätt värt de 139 kronor jag betalade!

Kram


Tisdagspasset

Red faktiskt mitt ridpass idag precis som jag planerade. Värmer upp med mycket raka spår (medellinjen + fyrkantsspåret mest idag faktiskt). Rider sedan trav-galopp-trav på en stor 20-metersvolt. 

Oavsett hur hästen känns så är det ett jättebra tips från mig (och min tränare) att rida galopp-trav övergångar. Även om det känns dåligt, hästen kanske går emot handen, går ur ställningen eller vill springa på en massa, så är det otroligt lösgörande. Dessutom så tycker jag att det är lättare än t.ex sidvärts (skänkelvikningar m.m), som ju annars också lösgör hästen på ett bra sätt.

Framförallt i vänster varv så hjälper detta mig att verkligen få Vendela runt innerskänkeln, eftersom hon gärna går ur ställningen i avbrottet. Men det blir alltså så mycket bättre av detta + att man får så mycket mer power i traven när man verkligen lär sig att hantera det. 

Gjorde sedan mina slutor i skritt och trav längs långsidorna i båda varven. I vänster går det verkligen super, hon är så igenom i insidan och flyttar sig så fint så. Högersidan är svagare + att hon gärna ignorerar det "omtag" jag gör med vänsterskänkeln (det kallas så när jag tar bak min ytterskänkel för att få henne att flytta med bakdelen i rörelsen). Så det är svårare, men hoppas på att få hjälp med det på fredag, om det känns bra och överrensstämmer med det Karin tänkt sig!

Jag som är sjuk och bara skulle rida ett litet pass red i typ en timme. Bra jobbat, haha. Helt lökig var jag också - härligt! Älskar när ridningen verkligen får mig att J O B B A och inte bara glida runt, även om det kanske ser så ut, när det gäller dressyr.

Jag och Vendela i somras, vad vi har utvecklats ändå sedan dess. Här får man känslan av att det är mer hand än ben, nu är det tvärtom! :) Fast härlig uppförsbacke har hon alltid haft, min fina ponny..!


Kram


Gamla bilder

Eftersom jag var så snål förut och inte gav er någon film eller bild från träningen, tänkte jag lägga upp lite gamla bilder på mig och min gamla ponny Jenny.Dressyrträning för Karin

Som jag skrev tidigare var det träning för Karin Öman idag. Jag och Freddi delar nämnligen på en plats i dressyrgruppen, så vi rider varannan tisdag. Idag var det min tur och idag började träningen med en liten genomgång under tiden vi skrittade fram.

Karin hade varit på någon kurs i helgen där de pratade mycket om hur viktigt det är hur man ser på sin egen ridning. Om jag var en häst - hur skulle jag då vilja att min ryttare red? Inte för aggressivt och hårdhänt, men samtidigt inte passivt så att det blir otydligt. Om jag vill att min häst ska göra något, hur ska jag göra för att han ska kunna utföra det på bästa sätt? Man ska alltså tänka hur man vill rida på bästa sätt, hur man ska göra för att få fram det och sedan göra det. 

Efter den lilla genomgången började vi jogga igång hästarna i de andra gångarterna. Det var ett ganska fritt pass idag då alla skulle träna på de sakerna de behövde. Ibland blev det lite rörigt, men för mig funkade det ändå hyfsat. Det gäller att inte haka upp sig på om man råkar "krocka" in i någon annan, utan fortsätta rida vidare.

Idag fokuserade jag mycket på att Artie skulle ta ett bra stöd och gå fram till handen. Han var faktiskt fin genom hela passet. Han brukar kunna ha en tendens till att bli lite för lat ibland men idag var han framme för skänkeln. Jag tycker att det blir en så mycket bättre ridning när jag inte måste hela tiden sitta och påminna honom om att gå fram. Istället kan jag bara ha en stadig skänkel och hålla om honom. Tog t.o.m av sporrarna mot slutet då han småkickade lite i galoppen. Han är ju lite småkänslig ibland så det blev bättre när jag tog av dem.

Oj nu blev det ett långt inlägg, men kan sammanfattat säga att jag är supernöjd med träningen och att Artie kändes toppen.

Tyvärr kunde ingen filma från träningen, så det blev varken film eller bild. Men det blir en gammal bild sålänge.

Vårväder

Jag antar att det inte bara är jag som börjar tröttna lite på vintern nu? Känns som man mer än gärna skulle välkomna våren och alla tunna kläder. Kunna ta av hästarna täckena och rida på utebanorna. Det vore något det. Men jag får väl i alla fall vara tacksam för det fina vädret vi har idag. Blå himmel och flera plusgrader, alltid något!

När ni läser detta är jag faktiskt i stallet och gör iordning Artie för en dressyrträning. Ska träna för Karin som jag gör varannan tisdag. Har ingen aning om vad vi ska göra idag, men det blir väl en överraskning. Ska se om någon lite filur i stallet har lust att filma lite grann också.


Kram Isabelle

Tisdagsplaner

Trots krassligheten så får vi se om det inte blir ett litet pass med Vendela ändå. Det är ju träning för Karin (Öman) på fredag, och det ska bli jätteroligt! Det känns som att vi går framåt mer och mer hela tiden, och jag hoppas att det håller i sig. 

Får se hur hon känns såklart, men annars så tänkte jag göra lite sluta/tagen bakdel längst spåret i skritt. Men det funkar bara om jag verkligen får henne helt 100 % runt min innerskänkel och upp i yttertygel, annars blir det bara hackigt och spänt - och då skippar vi det. Karin Öljemark lär ut så bra, och enligt henne så gäller det ju att sälja in det som är bra. Få Vendela att tycka att det är rätt bra att avspänt och lätt göra saker. Låter ju logiskt, men jag tror att det är något vi svennebananer glömmer lite för ofta på hästryggen..!

Glad och nöjd Freddi på glad och nöjd Vendela i maj 2010 :)


Kram
Så typiskt oss hästmänniskor..En miljon bilder med exakt samma motiv - älsklingshästen, fast i olika vinklar osv. Bilder man verkligen aldrig får använding av någonsin, utom när man ska skriva ett blogginlägg och driva med sig själv såklart..! ;)

Kram, Freddi <3

2007

Jag med förra ponnyn Jenny och Freddi & förra ponnyn Nico


Vi har också varit små! Denna bild togs en kväll under ett meeting i Västervik. Den är så härlig på något sätt och jag tycker vi ser så lyckliga ut! 

Kram Isabelle

Sjuk

Just nu så sitter jag hemma, fast franskan börjar om en halvtimme. Jag vaknade upp i morse och var mindre pigg. Mamma tyckte att jag skulle vara hemma, men man missar så sjukt mycket om man är borta på en tisdag i mitt schema. Så jag sjukanmälde mig bara till sista lektionen, som är franska, och slutade ett istället för halv fyra. Vilken skolker jag låter som - inget att ta efter nu hörrni!

Men eftersom jag knappt kunde prata imorse och är lite hängig, och brukar sova på franskan i vanliga fall så kände jag att det inte var riktigt värt idag. 

Jag och min Doris chillar lite framför MTV, eller jag posar nog snarare, men Doris chillar alltid! ;D


Failbilderna är ju bäst


Kram, Freddi <3

BeautifulIbland tycker jag bara att hon är så himla vacker, min häst. Egentligen så är hon det. Iallafall för mig, vad jag än säger.Kram<3

Veckoplanering

I helgen är det dags för tävling igen. Denna gång blir det på hemmaplan och jag hade tänkt hoppa 1 m. På lördagen är det ponnytävling så då ska jag jobba hela dagen som prisutdelare samt hästhållare när ryttarna går banan. På söndagen blir det som sagt tävling och sedan jobb resten av dagen. 

Jag brukar alltid planera mina veckor lite preliminärt hur jag ska rida. Innan tävling tycker jag dock det är extra viktigt. Så denna gång tänkte dela med mig av min veckoplanering.

Tisdag: dressyrträning för Karin
Onsdag: uteritt
Torsdag: hoppträning för Daniel
Fredag: uteritt
Lördag: joggning/lösgörande i ridhuset
Söndag: tävling

Det är ju aldrig 100 % spikat att det måste bli just såhär, beror ju lite på väder om det är möjligt att rida ut osv. Men ungefär såhär hade jag tänkt rida den här veckan.

En tävling med såhär underbart väder sitter aldrig fel!


Kram Isabelle

Besöksrekord - andra dagen

Åh gud vad roligt! Tittade precis på statistiken från igår och såg att vi hade 83 besökare. Jättekul att så många har hittat hit redan andra dagen. Hoppas verkligen att ni stannar och fortsätter följa oss. Kom ihåg att om ni undrar över något - tveka inte att lämna en kommentar.Kram Isabelle

Nytt träns

Har länge letat efter ett nytt träns. Sedan jag köpte en brun sadel har jag varit i behov av ett brunt träns, då jag endast hade svarta saker tidigare. Har letat i de närmaste hästbutikerna och mycket på internet men inte hittat något som passat perfekt. Eftersom jag har mässingdetaljer på sadel ville jag ha spännen i samma färg på tränset. 

Det finns ju en hel uppsjö av fina träns på internet - men de flesta kostar då också över tusenlappen. Vissa kanske är värda det priset, men det tar emot att lägga ner så mycket pengar på ett träns. Inte kul den dagen då hästen av misstag sliter sönder tränset.

Men till saken nu - jag har hittat det! Therese i stallet hade en superfint träns som hon hade till sin förra foderponny. Endast använt i några månader och i bra skick. Lädret kändes som bra kvalité så hoppas det håller. Det är en dressyrnosgrimma, men tyckte det satt riktigt bra på Artie så köpte det! Han kan får väl helt enkelt se lite dressyrig ut när vi hoppar runt ;)

Vad tycker ni?
Kram Isabelle

Dubbelt upp!

Ser att Issa redan skrivit lite om dagens äventyr, så fyller helt enkelt bara i  min del! Red först min egen Vendela i någon halvtimme och hon kändes jättefin. Red raka spår och sedan lite övergångar och enkla byten. Hon var riktigt fin faktiskt. Gud som jag tvivlat på att den ponnyn någonsin skulle kunna gå från galopp till skritt! Och nu gör hon det, jag blir faktiskt fortfarande lite förvånad varje gång! Ska bli så roligt att tävla mer med henne nu till våren och se vad vi har att sätta emot andra ekipage!

Sedan så red jag ju även Artie, som redan var uppvärmd och fin. Han var riktigt rolig att rida! inte alls sådär stor och jobbig som vissa stora hästar kan vara. Sånna där man känner sig så grymt liten uppe på. Nej, Artie var en härlig häst som man log när man red. Han var mjuk och samarbetsvillig och perfekt i storlek. Jag förstår verkligen varför Issa köpte honom, han gav en grymt härlig ridkänsla verkligen. Jag är så glad för hennes skull för att hon hittat en sån grym häst som Artie! :D 

Först en bild på mig och min fina Vendela från i somras :)


Och så en bild på mina snyggingar Issa och Artie!


Kram, Freddi <3

Ombytta hästar

Idag har jag lite idébrist på vart jag skulle rida, så frågade Freddi om hon ville testa Artie för första gången. Har ju som sagt inte haft Artie särskilt länge, så därför har Freddi aldrig ridit honom förut. Jag red fram i ca 20 min först. Igår skrittade jag bara ut och enligt Artie var det tydligen semester idag med! Han var rätt fin när jag skrittade och travade fram. Gjorde mycket övergångar för att få honom lite alert. Men när det kom till galoppen tyckte han det var väldigt jobbigt idag! Sparkade bakut ett antal gånger innan han lugnade sig. Men efter det var han riktigt fin faktiskt.

Tänkte låta Freddi själv få berätta hur det gick att rida Artie lite senare. Men från marken såg det riktigt trevligt ut. Alltid kul att se sin häst från marken eftersom man inte är van med det. Första gången jag ser någon annan rida Artie dessutom.

Saga i stallet var så snäll och fotade mig och Freddi en snabbis. Väldigt dålig kamerakvalité, men hoppas det duger :)Kram Isabelle

Kost för riktiga ryttare

Okej hörrni, tävlingsryttare. Vi är ju nyttiga och vältränade, ute och joggar varje dags + en massa styrketräning på gymmet också, utöver ridningen såklart. Självklart så äter vi GI-mat och skulle aldrig äta onyttigt på lördagar.

Eller vänta, har vi fel nu? Kom inte våran snygga hjärtkladdkaka just ut ur ugnen och? Höhöhö, självfallet gjorde den det, en helt vanlig måndag! Får man verkligen göra så? Självklart, nu ska vi strax moffa. En hel skolvecka ligger framför oss, dags att få lite energyy! Freddis hus kallas inte för "bak-huset" för att man ska hålla igen på godsakerna..!

Kram, Tävlingsduon

Våra gamla bloggar

Sussi frågade om vi kommer att fortsätta med våra gamla bloggar parallellt med denna, och tänkte att vi skulle svara på den i ett eget inlägg, eftersom det kanske är fler som undrar samma sak.

Svaret på frågan är NEJ, vi kommer inte att blogga på våra egna bloggar så länge vi bloggar här.
Det kommer ungefär att bli som att skriva samma sak två gånger, och det är ju inte värt något för nån. Vi är ju samma personer med precis samma stil som förut. Är det så att någon läsare bara vill läsa om en av oss så finns det ju kategorier i menyn - så ni kan få upp bara den enas inlägg.

Men självklart så hoppas vi på att ni tycker lika mycket om oss båda och vill följa oss i våra liv tillsammans med hästarna!Kram, Tävlingsduon

Tjäna pengar på gamla hästsaker!

Det är ett stort tips från mig; anordna en hästloppis! Vi hade en i går på vår hemmaklubb (Katrineholms RF) och det var riktigt roligt. Dels så var det socialt, många kompisar som var där och sålde och dessutom så tjänade jag ju pengar. Fick faktiskt ihop 500 spänn på saker som annars bara ligger hemma i förrådet och ruttnar, så det var absolut värt besväret att plocka iordning och tvätta/smörja upp gamla saker. 

Jag tror att vi köper alldeles för lite begagnat, både vi hästfolk och vi svenskar i allmänhet. Det innebär ju att vi får en massa tråkiga utgifter. Hur kul är det att lägga 200 kronor på ett par nya stigläder från Hööks? Själv har jag aldrig träffat någon som gillar att shoppa stigläder för att säga så, och då är det ju utmärkt att köpa ett par på loppis! Stigläder, tyglar, slit-och-släng-schabrak osv är ju perfekt att fynda på loppis. Jag är en sådan person som älskar reor och att fynda billigt. 

Ska tillägga att jag faktistk höll igen idag dock, mycket duktigt!

Min Charles Owen-hjälm kommer ifrån Tradera - utmärkt sätt att spara pengar! Det märks ju ingen skillnad alls


Kram, Freddi<3

Första tävlingen med Artie

Min första tävling med Artie ägde faktiskt rum i lördags. Den var i Björkvik vilket ligger ca 25 min bort. Jag hoppade två klasser, 90 och 100 cm. Mitt mål med tävlingen var bara att se hur han reagerade inne på banan och försöka komma runt. Artie skötte sig utmärkt och vi nollade i båda klasserna. Han var inte ett dugg tittig eller spänd, utan rullade bara på vilket var jättekul. 

Tänkte inte komma med världens längsta utvärdering om tävlingen här, utan vill mest att ni ska få ett humm om vilken nivå vi ligger på. Här kommer därför en film från andra klassen. Kommer nog att bli jättekul att jämföra denna runda med en runda om några månader när vi har utvecklats ännu mer tillsammans!


Kram Isabelle

BingobusÅh, tänk när all snö och is är borta sedan, så att man kan rida vettigt utomhus igen! Saknar att rida Bingo i Starrhult, det är så himla mysigt tycker jag. Iallafall när det inte är brunsttider, så att vi kan hålla oss med alla fyra hovarna på jorden också och fokusera på jobbet istället för privatlivet ;) 

Ska bli så roligt att komma igång med honom sen igen. Har inte ridit Bingo nu på ett tag eftersom det är så dåligt underlag på både häst- och bilvägar, så det har inte funkat tyvärr. Enligt senaste rapporten så har han iallafall lugnat sig efter vinterbrunsten och ska även slutmätas på onsdag har jag för mig! Enligt nuvarande intyg så är han 136, vi får se vad mätpinnen visar nu, men absolut en C-ponny iallafall! :)

Kram, Freddi<3

FeelgoodErkänn att det inte ser helt fel ut? Jag och Vendela under en sen ridtur i somras, saknar verkligen det där vädret, tur att det kommer tillbaka.

Kram, Freddi <3

Fredrika "Freddi" Källström

Som det framgår ganska tydligt av rubriken så heter jag alltså Fredrika, men jag kallas nästan alltid Freddi. Det är kortare, lättare att säga och framförallt så tycker jag att det passar mig mycket bättre. Jag är född år 1994 och går första året i gymnasiet, i en helt vanlig samklass. Bor även jag i Katrineholm, och har gjort det sedan 2002 då jag flyttade hit från Sundsvall där jag är född. 

Här på bloggen så står jag för dressyr-delen (såklart!) och jag tycker om att skriva inlägg med mycket egna åsikter, jag gillar att skapa debatt och när folk tycker till och ger svar på tal. Det är även jag som svarar på kommentarer för det mesta, om det inte gäller något av Issas inlägg specifikt förstås, då svarar hon. 

I januari 2009 så fick jag min nuvarande ponny, Cavendish. Hon är ett brunt sto född 1998, och jag kallar henne Vendela. Med henne har jag just nu segrar och placeringar upp tom LA1 och även godkända resultat i Lag-03, LA2 och LA:P1. Fick på endast två starter i LA:P1 ihop till vårt nationella kval, så om inget oväntat inträffar så kommer vi under hösten 2011 tävla dressyr på elitnivå. Vi har tillsammans gått från 56% i LC1 till att nå dessa framgångar, det går om man vill och kämpar! Känslan av att ha tagit oss ända hit är verkligen fantastisk, bland det bästa jag någonsin upplevt. 

Jag och Vendela vann Sparbanken Rekarne ponnycup, Mellanrundan kat D 2010


Jag och Vendela på framridning 2011


Rider även sedan sommaren 2010 Starrhult Bingo. En jättefin connemarahingst, C-ponny född 2003, uppfödare och ägare är Kristina Palm. Jag brukar rida Bingo ungefär en gång i veckan, och så tävlar jag honom i dressyr. Just nu så har vi som bäst 70% i LC2 och 66% i LB1 och har plockat en del placeringar tillsammans.


Mitt hästintresse visade sig tidigt, jag började rida som 4-åring och har sedan dess haft hästarna i mitt liv. Min första egna ponny "på riktigt" fick jag 2005, när jag var 11 år alltså. Han hette Nico Junior och var en D-ponny. En sann gentleman som inledde vår relation med att galoppera ut från ridbanan och placera mig i ett äppelträd. Men jag lärde mig snart att rida min ponny, och han lärde mig hur mycket somhelst. Tillsammans så tävlade vi upp tom regional LB i hoppning och LB1 i dressyr, och han var en riktig liten rosettplockare! Min fina älskade Nico bröt hoven i hagen precis i slutet på 2007, och fick boxvila i 9 månader. Undetiden så lånade jag en ponny att ha på foder, Sunshine. Sulan och jag startade bara på klubbnivå, 50 cm hoppning och LB1 dressyr. Här handlade det om att lära en ponny att människor inte vill något ont snarare än tävlingsterminen då han kom från Holland och var illa behanhlad. Vi köpte sedan Sulan i mitten av 2008. Nico blev aldrig bra, trots vilan, och vi tvingades ta beslutet att låta honom somna in i december 2008. Vad gäller Sulan så såldes han till Nyköping i början av 2009, och har det jättebra!
Och så slutligen - jag som icke-hästig
Kram, Freddi <3

Isabelle Carstensen

Då hade jag tänkt göra det som alltid är lika svårt, presentera mig själv. Ska försöka göra så gott jag kan och om ni undrar över något är det bara att slänga iväg en kommentar!

Jag heter Isabelle Carstensen och är född år 1993 och fyller då alltså 18 i oktober. Bor i Katrineholm och går andra året på Teknikprogrammet på Lindengymnasiet. Har sedan sju år tillbaka ridit regelbundet. Det hela började med en söt, gammal medryttarponny som jag red några gånger i veckan, med en jämnkompis som intruktör. Efter det började jag på Katrinholms ridskola en gång i veckan och hade medryttarponnyn på sidan om. Med denna ponny startade jag mina första tävlingar och från första början var det hoppning som gällde.

Något/några år senare fick jag en ny medryttarhäst. Denna stod i samma stall som den förra, men var dock något yngre och piggare. Det var en liten, snäll arab som jag hoppade då ägaren mer ägnade sig åt dressyren.

År 2007 bestämde jag mig för att jag ville ha en sommarponny. Jag provred två ponnyer och fastnade för en, trots att hon var väldigt svårriden. Det var ett genomsnällt newforest-sto född 1995. När sommaren led mot sitt slut ville jag inte skiljas från ponnyn, så vi köpte henne. Så det var så jag fick min första ponny, Jenny Girl. Tillsammans med henne startade vi LB regionalt hoppning. Jag ägde henne i 3 ½ år, alltså tills hösten 2010. Dock höll inte Jenny för det jag ville göra, så hon var skadad stor del av tiden jag hade henne. Nu är hon pensionerad och är tillbakasåld till sin gamla ägare. Tanken är att hon ska betäckas i sommar. 

När jag sålde Jenny i höstas böjade jag leta efter en ny häst. Jag hittade en 40 mil från mig, i Göteborg. Jag provred en gång och hämtade honom veckan senare. Det var då jag hittade mitt livs kärlek, Art Director K. Artie är en valack född 2004 och har gått 120 hoppning med förra ägaren. Jag har bara haft Artie i ca 3 månader, men tanken är att han ska bli min tävlingshäst och jag hoppas att vi kommer att nå långt. Han är världens snällaste och har ett underbart temprament. En superbra första häst alltså. 

Det var en liten kort presentation om mig och min häst. Hoppas ni fortsätter följa bloggen och lär känna mig mer!
Kram Isabelle

Jag och Artie

Jag med förra ponnyn, Jenny


Här har ni även en bild på mig som "ohästig" ;)


Välkomna hit!

Att blogga är roligt, att rida och är roligt, och att umgås är roligt. Så, varför inte slå tre flugor i en smäll!? Två har ni säkert hört tidigare, men tre? 

Nåväl, för att hålla oss till saken så är det precis så vi känner. Vi har haft varsin blogg tidigare, som vi uppdaterat flitigt och pysslat omsorgsfullt med. Men nu så kände vi att vi ville starta något nytt, något gemensamt. Och kombinationen oss emellan, den är ju unik. Hästhoppning och ponnydressyr i en och samma blogg, det är ju komplett!

Innan dess så ville vi bara passa på att säga välkomna till Tävlingsduons blogg! Och tävlingsduon, det är vi det. Isabelle Carstensen född 1993 och Fredrika "Freddi" Källström född 1994. Självklart så kommer vi att fixa mer information om oss och hästarna inom kort för er läsare som nyss tagit er hit. Har ni något ni undrar så är det bara att lämna en kommentar eller skicka ett mejl (mejladressen finns längst upp i menyn).

Men så länge; NU KÖR VI!

Isabelle Carstensen - Art Director K


Fredrika Källström - Cavendish


Kram från
Tävlingsduon