Heldag i stallet

Åkte ut väldigt tidigt idag då jag endast hade skjuts då. Annars hade jag fått åka ut vid 4, men fick istället åka med Malin vid halv 10. Skulle sen hoppa vid 12 med Maja, men hon försov sig så hon kommer inte förrän 1. Men jag fick sysselsäytta mig själv lite, så nu blev dessutom Arties träns nysmörjda och fina.

När Maja kom ut ställde vi upp en studs på 5 språng. Vi ställde även dit en s.k 5½:a, som består av ett litet hinder - 5 ½ meter - ett lite större hinder. Karin (min dressyrtränare) var där och hjälpte oss när vi hoppade. Fick jobba mycket på att få igång en aktiv galopp, då Artie mer än gärna vill lämna bakbenen där hemma. Inte bara Artie tyckte det var jobbigt, utan jag fick rida häcken av mig. Men det blev mycket bättre efter ett tag, det gäller bara att jag inte glömmer att rida hela tiden. Ibland blir jag lite passiv och åker mest med.

Efter att vi hoppat studsen och serien några gånger tog vi bort det första hindret i 5½:an och hoppade bara oxern som stod kvar. Vi tränade på avsprångspunkter, vilket jag har väldigt svårt med. Men när jag fick en riktigt bra galopp (som jag tränade på tidigare i passet) gick det super. Jag kände verkligen att jag hittade hur jag skulle rida honom och var jag skulle lägga honom framför hindret.

Nu taggar vi träning på fredag för Daniel, får håll tummarna att den inte blir inställd bara!





Kommentarer
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Håller också tummarna på att inte lektionen blir inställd! :)

2011-02-21 @ 19:24:57
URL: http://lizzylover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback