Schabrak-dilemma

Vad roligt att ni var så många som orkade titta på hela videobloggen! Tack för allt beröm också, man sitter ju nästan och kaxar upp sig här hemma i lill-kattne. Jättekul att ni var så glada och ställde massa frågor som man fick svara på, det var ju riktigt kul! 

Nåväl, at the moment så tycker mamma att jag ska bestämma mig för vilket schabrak jag ska knappa hem åt lille hästen från Hööks rea (ja ni vet ju vid detta laget att det är den sidan jag sitter och klickar hem saker från!) ;) Lille Qarlos håller ju på att bli hoppe-häst nu parallellt med all dressyr, så han måste ju ha ett snyggt hoppschabrak nu också tycker mamsen. Hon vill uppenbarligen inte skämmas över sin dotter på någon hopptävling i vår! 

Blått
Jaahapp, dessa var alltså alternativen jag väljer mellan. Den beiga kanten får matcha mina beiga ridbyxor. Sen är frågan om jag ska ta brunt (som Qarlos övriga utrustning) eller blått (så att det även passar mina blå ridbyxor). Hmm svårt det där. Tror att vi lever i ett I-land faktiskt.. Men inte helt säker.. Haha, godkväll!

Bli frisk

Skänk en tanke till min älskade andra halva Isabelle, som är sjuk! 

Hoppas att du blir frisk igen snart min fina vän, det är så tomt utan dig i stallet och jag har massa saker jag vill babbla om, saknar din glada röst. Utan dig är det så väldigt mycket tystare i stallet, det är inte så det ska vara ♥

Puss :*


Träning för Daniel 29/12

Idag så hopptränade jag och Qarlos för Daniel, gick så himla bra! Qarlos fick mycket beröm för att han är så positivt inställd på hinder, han är så okomplicerad. Han fick även beröm för sin teknik och språngkurva, han hoppar riktigt bra enligt folk från backen! Jag sitter ju på, men kan bara hålla med. Han river inte, vägrar inte och är lätt att följa, hoppar mjukt med lagom bjudning. 

Vi värmde upp över tre bommar, mellan första och andra skulle man gå på två galoppsprång och mellan andra och tredje ett galoppsprång. Båda distanserna krävde en kort galopp, så vi fick kämpa lite innan det gick bra. Men tillslut funkade det toppen. Sedan hoppade vi på böjt spår, gick på volt där det i ena halvan var bom-kryss-bom. I högervarvet tyckte Qarlos att det var jobbigt och smet förbi en gång, ramade in honom bättre och sen så fick han allt peta in högerbogen i den sidan också. 

Hoppade sedan lite linjer, lådor och annat är verkligen inga problem för Qarlos! När man låter honom titta och nosa så tycker han att det är lite läskigt, men när man styr på i galopp så säger han inget alls, utan bara hoppar! 

Ser mycket fram emot träningen imorgon (det är två-dagars)! :D Ska nog ta med kameran och be mamma filma! Ska bort på middag imorgon, men ska försöka hinna lägga upp det innan isf. 


69 % andraplacering, regional LA1 2010

Min fina prinsessa har det toppen med sin nya familj, dom älskar henne så mycket. Jag blir varm i själen över att Vendela kan få vara någons bästa vän och läromästare. Hon och jag gick skiljda vägar i precis rätt tillfälle och vi båda har hittat en ny väg att gå på. Men jag tänker tillbaka på tiden då vi vandrade på samma stig. Det låg lite stenar och rötter ivägen, för att inte tala om när det var stora berg vi fick klättra över för att hamna rätt. 

Men vi hamnade oftast rätt till slut. Tiden med Vendela, min sista egna ponny. Alla minnen, alla fina bilder som finns. Långa rader med prisrosetter på väggarna, det stora gehänget vi vann i cupen. Bandet, hur fokuserade vi var tillsammans inne på tävlingsbanan, när vi våda gjorde allt för att få det så perfekt det bara gick. En underbar tid, jag lärde mig så mycket av att ha min prinsessponny. Och allt hon lärde mig och jag lärde henne kan hon nu använda tillsammans med sin nya Emma. Det känns så bra, helt rätt. Det är som det ska vara. 

Men självklart saknar jag denna blick när jag tänker tillbaka. Cavendish, världens finaste ponny ♥
Svaren från frågestunden

Här kommer äntligen svaren från vår lilla frågestund! Blev väldigt långt, så vi får väl se hur många som orkar kolla på hela. Sen måste vi dessutom påpeka att det här är första gången vi gör en riktigt videoblogg, så var inte för hårda mot oss ;)27 december

God jul och jag är ful, ursäkta hur jag såg ut på den där God-jul-bilden va. Och Issa fy skäms som ens la ut den! ;) 

Jag börjar helt ärligt sakna bloggandet, men det funkar inte riktigt med min "lov-livsstil" att driva en bra uppdaterad blogg. Igår var lix första gången sen vi fick jullov som jag sov hemma i min egen säng, säger en del om mitt flängande hit och dit. Sover hos Issa, Janni eller Gustav mest. Där fick du som undrade svar på det också, jag och Gustav hänger ihop ännu! 

Nu väntar tre träningar som kommande dagarna; dressyr för Karin imorgon och sedan en två-dagars-kurs för Daniel tors-fre! :) Qarlos går jättebra och det funkar toppen med honom. Några av er har missuppfattat helt och verkar tro att jag ska ha en ny häst och letar med ljus och lykta. Kan avslöja att jag sedan i somras provat 7 hästar (inkl Qarlos) men bestämt mig för att han är allt jag vill ha! Kommer att svara på det i videobloggen när den kommer upp. 

Vi lackade sönder på youtube, kunde dom inte berättat att filmen var för lång redan när vi tryckte på "ladda upp"?! Issa är sjuk just nu, och den ligger på hennes dator, så vi får se när hon får upp filmen så ni kan se den. Ni får hänga med oss i ungefär 23 minuter haha. Jag låter lite småtråkig och satte håret på nåt fult sätt. Men vafan, kan ju inte vara perfekt jämt och ständigt va ;) 

God Jul!

Hoppas ni haft en bra jul, med många fina klappar och riktigt god mat! Ville bara ge er en liten julhälsning och berätta att videobloggen ÄR inspelad, måste bara klippa den eftersom Youtube inte ville ha den så lång. Men den som väntar på gott, väntar aldrig för länge, eller hur är det? :DTack för den!

Ställ era sista frågor idag

Ikväll tänkte vi svara på era frågor, så passa på att fråga idag ifall det är något mer ni undrar! :D

VIDEOBLOGG

Okej, dags att avslöja vad vi har funderat ut! Nu ligger det till såhär att väldigt många bett oss att göra en videoblogg, och inte bara sånna där små skämtvideos där Freddi leker höreporter eller annat liknande, utan "en riktig" som ni säger :) 

Såå, då får ni fixa en åt oss. För det är himla svårt att bara sätta sig och prata naturligt rakt in i en kamera! 

Ställ frågor till oss, ni har ju alltid så mycket ni undrar i kommentarer annars som vi får svara på, nu svarar vi på allt i en videoblogg sen! En riktig sådan, inte bara en ljudinspelning, utan ni kan få se oss peta oss i näsan och fixa till håret hejvillt sådär som videobloggare gör live!

Vill ni fråga bara en av oss, skriv namnet (tex: Freddi - gillar du ostbågar, Issa - hur är Artie att rida?)
Annars så tolkar vi det som att frågan är till för oss båda att svara på!

Hoppas ni tycker att detta är en bra och rolig ide, vi har satt en minimumgräns för frågor, det går ju inte att spela in en video med en fråga liksom. Eftersom bloggen ändå kommer att ligga nere så vill vi ge er chansen att fråga på lite och sen få svar "face to face" right dirr. Ni kan fråga om vad ni vill! Vi behöver er hjälp

Under helgen så kommer ni att få hjälpa oss med bloggningen! 

Har en rolig ide, som även kommer att uppfylla ett av era stora önskemål, det är många som frågat efter detta länge! Vad det är och vad ni ska göra kommer ni att få veta lite senare :D 

Hoppträning torsdag

Hoppträningen med Qarlos igår gick såå himla bra! Jag blir bara mer och mer nöjd med honom. Vi satte rytt rekord, hoppade 110 cm. Så högt har jag inte hoppat på två år! Qarlos är världens bästa att hoppa med, totalt okomplicerad på hinder. Han fick även mycket beröm för att han har fin teknik och har utvecklats mycket på kort tid. 

Träningen gick sedan ut på att hoppa en svår bana, med låga hinder, och ha koll på rätt antal galoppsprång samt landa i rätt galopp efter varje hinder, det blev en liten tävling. För varje fel antal språng eller fel galopp i landning så fick man minuspoäng. Ett effektiv sätt av Daniel för att få oss att verkligen tagga igång och bestämma oss för att hamna i rätt galopp!

Gick jättebra och jag är så nöjd verkligen. Qarlos är min nya stjärna! <3 

Qarlos skalad!

Nu är Qarlos klippt kära vänner, det gick kanoners! Får se om jag kan bjuda på bättre bild på hela honom sen. Han njöt i fulla drag av att bli av med all päls och var jätteduktig, han tar ju det mesta med ro :D 

LuciaNu på kvällen var jag, Freddi och Johanna iväg och kollade på musikklassernas luciatåg. Det var så fint och de var riktigt duktiga. Jag blir lite nostalgisk och saknar faktiskt lite att gå i musikklass (gjorde det i 7an-9an). Då hade man liksom musik som ett ämne varje dag, skulle kännas konstigt att ha så nu! Men i alla fall, de sjäng jättefint och äntligen börjar jag få lite julkänsla trots att vi inte har någon snö.Vi hästtjejer får tåla en del

Tänkte att jag skulle visa hur jag ser ut efter att Qarlos knockade mig i söndags när jag knoppade honom:Som tur är så finns det ju foundation, tror aldrig att jag haft så mycket på så liten yta som jag har runt det där ögat! Haha, men det funkar ju bra. Syns bara som en skugga där det är som allra värst under ögat. Får stå ut med att se lite extra trött ut såhär innan jul ;)Vi ramlar av hårt rakt ner i backen, får hästar på oss, blir knockade, trampade på, översprugna, sparkade, bitna och jag vet inte vad. Vi hästbrudar är inte att leka med helt enkelt, vi är ett tåligt släkte!Träning 12/12

Tränade Qarlos för Karin Öljemark idag, var väldigt nervös eftersom jag fick så mycket kritik senast. Ville faktiskt inte ens vara med och träna först, men är så glad och tacksam att jag har min andra tränare Karin Öman som kan övertala, peppa och stötta mig i sånna lägen. Hon är verkligen en stor anledning till att jag kommit någonstans med min ridning. Utan henne hade jag inte haft varken Bingo eller Qarlos (det är faktiskt sant)! 

Men tillbaka till den, mitt svikande mod till trots, genomförda träningen. Vi tränade på:

-Att Qarlos skulle bli kvickare för skänkeln
Han var fin i form och grundbjudning, men måste lära sig att svara framåt för lite lättare hjälp. Övade tempoväxlingar och övergångar med en massa beröm. Måste vara noga med att inte småtrycka, utan han ska gå själv och vill jag reglera så ska jag göra det med ett tryck och lätta och berömma så fort han svarar! 

-Bära sig mer själv i galoppen
Samma sak här; ingen "smådrivning" antingen ett tryck som han svarar på eller, om jag är nöjd med tempot, nolläget med benen, låta dom hänga och i princip åka med. 

Nolläge = när man inte inverkar något alls, utan bara är följsam och låter sig bäras av hästen. Jag har svårt att hitta mitt, vill gärna fippla med något tygeltag eller knipa med benen. Det sista är för att min balans och styrka fortfarande brister lite i Qarlos stora rörelser, men det går ändå så mycket bättre nu än förut! 

Fick beröm för att vi arbetat bra sen senast, mina händer, sits och inverkan i stort var mycket bättre! Qarlos fick beröm från läktaren för att ha blivit så fin. Känns så bra att jag verkligen lagt ner massa arbete och så har det lönat sig. Nu är jag verkligen motiverad att forsätta kämpa på och lära mig rida på riktigt!

Dagens träning är en stor seger för mig, har bevisat för mig själv att jag faktiskt kan något. Hade en mörk period där jag bara fick lust att sluta med all ridning för att det kändes så himla dåligt, allt jag gjorde gick fel helt enkelt. Fortfarande så är det en massa jobb kvar, men nu är jag på rätt spår iallafall! Ska kämpa på med mina tempoväxlingar nu och ge en massa beröm! :D 
Resultat Bingo

Det är så typiskt, det är så att man skrattar åt det! Igår så kom jag, för tredje året i rad, tvåa i klubbmästerskapet. Den enda tävlingen om året där den enda placering som egentligen räknas är segern. 

Bingo var dock mycket finare på framridningen igår, där var det ju en massa vagnar (från julshowen) pyntade med glitter, samt massa andra ekipage så det var tjo och tjimm. Att komma upp till ridhuset och tävlingsbanan, bort från allt tjohej var supertråkigt tyckte lille Bingo, enda gången han hoppade till var när ryttaren innan red ut och publiken applåderade - då levde han upp lite. 

Annars var han mest lat på banan, framförallt mot slutet. Där tröttnade Bingo och bröt av lite fint i en galoppvolt bland annat, dock fattade han om helt själv efter några steg, så det gjorde inte så mycket för min del. Jag är mest besviken över att han inte kunde gått lika fint som han gjorde på framridningen, där han hade sån energi och power! För att inte tala om vilken fart han fick på ärevarvet sedan. Det var ett sto som vann, och att galoppera efter henne är ju mycket roligare än att galoppera helt själv inne på banan.. ;)

Haha, Bingo, han är som han är och det är ju himla tur. Han fick en massa beröm av domaren för att han var en sån "himla häftig häst" Vi fick ihop 65 % och fick alltså en 2a placering, så det var en % från segern detta år. Med tanke på att vi fick 58% förra året så känns det som att vi gjort en rejäl förbättring och det räcker för mig!

Jag är nöjd över mitt tävlingsår med Bingo (en summering av det kommer senare), vi har fått placering i princip vid varje tävling samt haft jättekul tillsammans. Jag är så glad att jag har fått rida och tävla honom hela detta år, han har verkligen utvecklats jättemycket och varit rolig att jobba med. Han är ju en fantastisk häst med världens utstrålning, han sticker ut och är dessutom charmig. Helt underbar!

Lyckad debut!

Qarlos gick jättefint idag och vår debut kunde inte blivit så mycket bättre. Han är så härlig, bara flyter på genom programmet. Han sa inte mycket om banan heller, trots att han bara tävlat en gång förut. Han är verkligen stabil i sitt psyke, himla skönt. Ett trassligt huvud kan förstöra hur mycket somhels, men det är alltså inte något bekymmer som Qarlos dras med. 

Vi red alltså LC2 och fick ihop hela 71,07%! Bland annat fick Qarlos mycket beröm för sin gång, bjudning och takt och jag fick en 8:a på min sits. Jag är så himla stolt över både mig själv och Qarlos, min första tävling på häst kunde inte blivit bättre! 

Missade lite i början av programmet, men det mesta kom ju med!
Juligt värre

Igår var det lucia-show i stallet så då fick Artie på sig sitt julschabrak när han skulle visa upp sig. Idag fick det sitta kvar när jag red i ridhuset, brukar inte tycka fuxar passar i rött men vad ska man göra när det är jul liksom, haha. För övrigt gjorde Artie ett toppenpass idag, så en stoor tumme upp!

Kan ju också berätta att på lucia-showen igår var vi med i en ackumulatorhoppning, som började på en meter och avslutades med ett jokerhinder på 120! Artie var väldigt spänd av alla publik men gud så fint han hoppade! Duktig häst :D
11/12 2008

Det är något speciellt med att vara 12 år och ha en egen ponny. Ponnyn blir verkligen centrum, solen i ens solsystem, hela livet kretsar kring den. När jag var 12 hette han Nico Junior. Världens finaste ponny, och gud vad jag älskade honom. 

Nico var en sånd! Världens bästa tävlingskompis, simply the best. För mig var han helt perfekt! Det som hände honom var så orättvist och en del av mig kommer aldrig att komma över att han bröt hovbenet i hagen. En spricka tvärsigenom hela hovbenet som sedan aldrig läkte ihop igen, trots 9 månaders boxvila. 

Idag är det tre år sedan han fick somna in. Ett beslut jag aldrig ångrar, men hatar att jag skulle behöva ta!Tävling imorgon

Imorgon så ska jag dessutom tävla! Ska bli himla kul, sista gången för i år som jag hoppar i mina vita ridbyxor. Aldeles för många hål och glapp i tävlingsåret 2011 - som började så bra med 70% för Bingo och en seger och två kval på raken för Vendela. Men en summering med fler tankar och resultat ska ni få senare, efter att morgondagens äventyr är avverkat! 

Det blir min debut på Qarlos, en LC2 som clear round på hemmaplan känns toppen för det. Ska bli kul att visa upp Qarlos, han är så fin och har gått bra nu på senaste. Vi har en bra bit kvar, men man måste börja någonstans också, så det gör vi imorgon. Börjar. Blir det dåligt (vilket jag tvekar på) så börjar vi bara om på nytt! Svårare än så är det faktiskt inte att leva, även om det faktiskt känns så ibland. Mot alla odds, med blixthalka osv, så var äntligen turen och väderguden på min sida! Det innebär att Bingo kommer att kunna komma in imorgon och gå klubbmästerkapet, en LB3! Tidigare idag så ringde Kristina och sa att det inte gick, men nu har isen så gott som regnat bort. Jag känner mig riktigt pepp, fina Bingo känns så bra just nu, längesen vi tävlade och jag är så sugen på att prestera!

Tankar runt bloggen

Många som gick på skämtet såg jag, mycket roande att se hur era vettskrämda kommentarer trillade in en efter en. Väldigt kul att få så mycket beröm också, det blev en liten pepp att knåpa ihop några rader. Precis som Issa skrev så håller vi bloggningen på en låg nivå just nu, vi tjänar inga pengar eller något alls på bloggen så vi väljer att satsa på lite annat just nu. Vi båda två har bloggat så gott som dagligen i tre år och nu börjar det gå upp för mig att jag inte tjänat ett öre på den tid jag lagt ner, bara lagt ner aldeles för många sena kvällar framför datorn ;) 

Fast helt ärligt så har bloggen gett mig mycket tillbaka också, så det är inte så jag menar. Just denna blogg tycker jag är så rolig, det är så otroligt sällan det drällt in sura kommentarer, här är det så gott som alltid positiva kommentarer och glada tillrop i stället. Bloggen har hållit en (enligt mig själv, partisk och allt ;D) väldigt hög, jämn kvalitet ända sedan vi startade i februari. Mycket tävlande och bra läsning varvat bäddar för att det ska bli intressant att läsa och jag tycker själv att både jag och Issa tagit tillvara på våra chanser. Riktigt känner hur mina allra ödmjukaste sidor kommer fram nu!Vi har tillsammans byggt upp bloggen Tävlingsduon som en hästblogg i mellankategorin ungefär, en blogg som lika gärna skulle kunna ligga i toppen. Det är det många bloggar som skulle, men toppen handlar ibland mer om att känna och bli länkad av rätt personer än att ha en bra blogg med vettiga inlägg. Så funkar det ibland och det är inte så mycket att göra åt. 

Men jag är stolt över mitt och Issas arbete med denna blogg, vi har båda dragit vårt strå till stacken hela tiden. Hon är min ultimata bloggkollega och finaste vän; det jag inte har, det har hon och tvärtom. Det är verkligen roligt att driva en blogg tillsammans med sin bästa vän och se den utvecklas så bra som denna blogg har gjort! Jag älskar bloggen, det här är min absoluta favoritblogg (HAHA - egoistiska jag), den matchar självklart alla mina krav. Just nu så är den bara lite i "vintervila" efter allt action under vår, sommar och höst.

Jag är glad att så många av er är beredda att vänta och ändå fortsätter att hoppfullt kika in dagligen, och jag vet att Issa tycker detsamma! Jag har en rolig ide på G, får se om jag gör slag i saken! :) 

Ingen har väl missat att vi dessutom har matchande hundar efter hårfärg, D&D haha
Läget just nu

Hahah själv tyckte jag Freddis skämt var väldigt roligt, visste inte att hon hade lurat er så! Men som ni märker finns det inte tid alls för bloggen just nu. Visst för att både jag och Freddi egentligen skulle kunna anstränga oss snäppet till och slänga in något inlägg om dagen, men ingen av oss har riktigt motivationen just nu. Man behöver inspiration för att kunna blogga, annars blir det bara tråkiga inlägg och just nu känns det som om det är slöseri med tid. Jag har själv fullt upp med skolan, mitt UF-företag, stallet och dessutom ett socialt liv. Det finns varken energi eller tid för bloggen, tyvärr.

Det är så tråkigt att känna sig tvungen att behöva blogga. Det ska komma naturligt, när man har något att blogga om. Så det är precis det vi tänker göra! Vi uppdaterar när vi vill, har inspiration och tid för det. Vi är otroligt tacksamma över att ni fina läsare har sånt tålamod för oss och fortsätter hänga med, vi älskar det! Förhoppningsvis kommer vanliga blogg-Issa och blogg-Freddi tillbaka snart, så är allt i sin ordning! Men för tillfället kommer det bara bli enstaka uppdateringar från oss :)-

Bloggen ska läggas ner. Tack för denna tid alla underbara läsare! ♥


MOHAHA - Hur många gick på det!? Ni får allt stå ut med oss ett tag till, även om vi har mycket att göra just nu!

Liten saknad

Raderade Cavendish från "Mina hästar" på TDB igår. Gud vad konstigt det kändes, sorgligt. Men hon har det bra, det vet jag, har hört att hon roffat åt sig rollen som hagens drottning, över fem kompisar. Typiskt henne! 

Alla bra stunder med denna fina ponny kommer jag att minnas med stor glädje. I tre år förgyllde hon mitt liv, men sina små gnäggningar och stora, vackra ögon. Få hästar har ett så vackert, uttrycksfull ansikte som Vendela. Men show must go on, jag på min stig och hon på sin. Ska planera in ett besök hos henne också, i vår eller så!

Lördag

Hej allihop! Hoppas att ni hade en trevlig fredagskväll, det hade både jag och Issa (på varsitt håll) iallafall! :D 

Idag så kom jag till stallet vid fem, samtidigt som Bingo. Red honom sedan ett pass, det var shetlandsponnyer med små rockards (små vagnar, ni vet) i ridhuset, rep inför Lucia-showen nästa vecka. Dessutom lite hoppning med en annan häst. Bingo hade inte blivit riden sedan i onsdags eftersom Kristina haft mycket att göra = laddad Bingo + shetlandsponnyer med vagnar + hoppning.. 

Funkade dock bra! Bara jag som var livrädd och klämrade mig fast undertiden jag red lätt, haha. Blev ingen lång tygel idag, och det var lite synd, han hade behövt det eftersom han spände upp sig och blev lite trippig och uppåt i steget. 

Red på lite och det funkade bra, men så provade jag att stå i lätt sits i alla gångarter (så som jag gjorde rätt ofta på Vendela) och då blev det super! Bingo gick helt själv, rund och fin. Jättenöjd var han med det! När jag sedan satte mig ner så bromsade han in. Där kan man dra slutsatsen att det är något jag gör fel när jag sitter, kniper, bromsar eller vad det nu är. 

Gick lite med Qarlos i ridhuset, övade lite skritt-halt-rygga och skritt-halt för hand. Eftersom vi var helt själva provade jag att ha honom lite lös, funkade bra. Blev dock nervös och knäppte fast honom sen igen. Något jag vill att han ska kunna är att stå helt stilla när jag sitter upp, spänner sadelgjorden osv. Tränade därför på att han skulle stå still, och att jag kunde gå runt hela honom och klappa osv, utan att han gick framåt eller så. Gick jättebra, ska fortsätta med det! 

Ska även höra om inte Karin Öman kan hjälpa mig i veckan och träna med Bingo, så att jag får lite skäll. Hon om någon kommer att lokalisera problemet på nolltid. Själv känner jag mig väldigt dålig på att rida just nu, trodde jag kunde något men det var visst bara ovanor alltihop - och nu ska dom bort.. Att försöka träna bort ovanor man lagt sig till med i ridningen, det är svårare än att lära sig skolor och skänkelvikningar, det kan jag lova! 

But anything that's worth having
Is sure enough worth fighting for
Trevlig helg!

Issa tar semester och åker till Stockholm, själv så tar jag semester och åker ut till vår sommarstuga! 

Det gör nog inte så mycket bloggmässigt, ovanligt dött här just nu, trots filmer och detaljerade träningsrapporter. Jag brukar inte vara en sur bloggerska - men det blir ju inga tidsinställda tills imorgon när det ser ut såhär, det kan jag lova ;) Då spelar det ju ingen roll. 

Dagens dressyrträning gick jättebra, Qarlos var lite matt efter gårdagen bara, och jag förstår honom. Han har fortfarande inte så jättebra grundkondition. När det kommer snö så får han galoppera massor i den, så han får upp lite bättre flås helt enkelt. 

Imorgon kommer Bingo in, så ska jag rida honom. Ska bli riktigt roligt, måste börja se över LB3 inför nästa helg också känner jag..! 

Så länge får ni ha det bra kära läsare, vi hörs imorgon!

Stockholm

Idag drar jag och Johanna till huvudstaden för att hälsa på Sofie igen! Kommer därför bli seg uppdatering i morgon, tänkte bara förvarna er, haha! Men kan berätta att jag har er tävling på söndag, nämligen årets sista tävling. Det är KM och jag kommer då hoppa 110 cm. Sedan hoppar jag en liten förklass på 1 m som är en clear round.

Ska bli spännande, känns som vi är många på samma nivå just nu. Det är verkligen kul när vi är så många som kan åka tillsammans på tävlingar och så.

KM 2009


Dressyrträning idag

I eftermiddag har jag dressyrträning för Karin. Får hoppas på att det går lika bra idag som gårdagen gjorde. Är så kul när det går bra, humöret höjs liksom tusen gånger mer, haha. Men det brukar faktiskt nästan alltid gå bra att träna för Karin, hon är så bra att lösa problem. Så ser fram emot det väldigt mycket.

Ska dock bort ikväll så får se om jag hinner uppdatera hur träningen gick, men något litet inlägg borde jag ju hinna med! :)

Filmer från gårdagens träning
Jag är jättenöjd med både Qarlos och min egen prestation igår! 

Hoppträning 1/12

Det var en riktigt rolig och lärorik träning idag. Vi började med en ganska lång framridning med syftet att få hästarna att bära sig själva, utan att vi satt och gjorde allt jobb åt dem. Det första vi gjorde vi att se till att hästarna svarade på små och lätta hjälper. De skulle svara kvickt framåt och lika bra tillbaka.

Vi jobbade även med att ha dem lite utåtställda då och då för att verkligen få upp dem på yttertygeln. Det var även för att få bakbenen aktiverade. En väldigt bra övning för Artie alltså och han gick så bra så! Han funkar som bäst när han får en lång uppvärmning på sig att komma igång på.

Efter ett tag arbetade vi hästarna i galopp i lätt sits och på lite längre tyglar. Här skulle de alltså inte öka eller dra iväg på något sätt, utan fortsätta i en balaserad galopp och nedåtsökande huvud/nacke. Om hästen ökade tempot skulle man fånga upp den på ytter igen och få den balanserad. Vi fick dessutom hoppa ett hinder på det här sättet och även här var det viktigt att hästen höll sin egen balans. Jag tyckte Artie jobbade på superfint och gjorde allt bra. Det är lite ovant för mig att stå i lätt sits då jag gärna vill sitta ner för det mesta, så det var bra träning!

Första hoppövningen var en serie på 3 studshinder samt 2 hinder efter med ett galoppsprång emellan. Som ni förstår skulle vi vara lite mer passiva och låta hästarna sköta jobbet. Hoppade en bana på slutet där Artie kändes superfin verkligen! Jag red mer i lätt sits och det funkade riktigt bra, nu måste jag bara öva in det så jag börjar rida så mer.

Hemma!

Precis hemkommen från en hoppträning för Daniel! Det var et riktigt rolig träning och Artie gick super! Måste duscha nu, berättar mer efter. Kram

Hej på er

Hejsan! 

Qarlos hade gått bra igår med Elisabeth, så hon var nöjd och glad! Han sköter sig så bra så. 

Idag så ska somsagt både jag och Issa hoppträna 19.30. Hon är borta hela dagen idag på någon mässa som alla treor är på, kanske någon av er som minns vad det heter? :) Jag har också legat lågt med bloggningen nu på senaste eftersom jag har en massa uppsatser och prov som jag måste hinna med utöver Qarlos. 

<3