Jobb imorgon

Hejsan hörrni! 

Idag så har jag jobbat hela dagen på Ericsbergs sommardressyr. Karins och De Chentas kur var riktigt bra, så det var roligt att se! Satt bredvid en av domarna och kunde höra poäng osv, så det har varit en bra dag. Enda undantaget för att dom inte gjorde oss funktionärer uppmärksamma på att dagen startade 9 ist för 8 som det var sagt.. Så vi var där en timma för tidigt, inte sådär jättehärligt. 

Sedan så draggade TD feat. Sofie and Johanna till Smultronstället i Söderköping för att moffa glass. Riktigt mysigt, att dunka bra musik på hög volym i en bil med världens härligaste vänner ger mig känslan av att livet faktiskt är väldigt himla massa bra!

Ber om ursäkt för lite låg bloggnivå från min sida just nu, det kommer att bättras på :) Nu så ska jag fixa någr ainlägg tills imorgon och sedan gå och lägga mig. Klockan står på 06.10 nu när det är vardag och jobbet som gäller..

Issa, Sofie, jag och Johanna på Grönan tidigare i somras <3
Fältet del 2
Försenade bilder!

Äntligen har jag fått hem kameran och nu haft möjlighet att lägga in bilderna som Janni fotade här om dagen på fältet. Dock tycker jag allt ni har varit lite dåliga att kommentera på senaste tiden! Som ni förstår är det ju mycket roligare att blogga om man får respons på det man lägger upp :D

Bilderna fotades i skymning, därav den dåliga kavlitén! Men vi ska ta nya bilder någon dag snart igen :)


Kommer en liten del 2 i morgon också :)

Dagens träning

Vendela tyckte att det var minst lika kul som jag att träna igen, hon hela hon började lysa när hon kom in i ridhuset. Jobbet som dressyrpingla är verkligen utmärkt för henne, hon älskar det verkligen! Hon kändes verkligen toppen idag, i vänstervarvet. Så avspänd och fokuserad hela tiden, riktigt härlig att rida.

Men jag har en väldigt tråkig nyhet, det blev ingen träning idag. Karin tyckte inte att det såg alls bra ut i högervarvet. Vendela haltar ju inte, men svarar med spänning fast hon är helt avspänd mentalt, alltså är det något som stör henne i höger. Rider man i höger varv och ställer vänster så går hon utmärkt. Men i höger så håller hon andan, slutar tugga på bettet och sänker ryggen, nacken blir platt. 

Så nu ska vi se till att få en tid hos equiterapeuten. Karin var nästan säker på att han kommer att hitta något som stör henne. Självklart så känns det tråkigt, men samtidigt skönt om han kan hitta något att behandla. Det förklarar ju en hel del isåfall, bland annat ett misslyckat meeting.. Så jag är vid gott mod ändå, detta är inte slutet :) 

Jag tröstar mig med hur otrolig hon kommer vara sen när hon blir bra igen, för hennes högra sida är ju ännu bättre än hennes vänstra egentligen..! 

Stjärnan redo för träning!


Här kommer ett litet klipp från idag iallafall. Här lullar vi mest runt lite, men bättre än inget alls! :) Ni här ju själva vad Karin säger om det hela också.

Gästbloggning Sofie!

Hej hej! Isabelle bad mig att skriva ett gästinlägg och berätta om vem jag är och hur/när vi lärde känna varandra eftersom att hon inbland nämner mig och mina ponnier i bloggen. Mitt namn är alltså Sofie och jag bor idag i Stockholm men växte upp i Katrineholm, då jag också tävlade för Katrineholms RF som Issa och Freddi gör. Vi lärde alltså känna varandra genom hästarna, när vi tävlade i samma lag under några år, jag deltog i vårt vinnande div II lag. Jag började mitt ridande på min B-ponny Ballerina när jag bara var 5 år och efter hennes fick jag de två ponnyerna har idag som jag tyvärr inte längre tävlar eftersom att jag är för gammal, letar därför just nu efter en stor häst så jag ska kunna fortsätta utvecklas, hoppas på att kunna tävla mot Issa i höst.
Nantwich lad "Spot"  som han alltså kallas är född -81 och som idag är pensionär. Denna ponny har en otroligt historia från slaktmarknad till de största hoppklasserna som en ponny kan gå. En riktig läromästare. Tillsammans med honom startade jag min tävlingskarriär, vi tävlade upp till LB innan skador stoppade oss. 
C'est Ci Bonne "Bonnie" är en maxad C-ponny född -01. Bonnie köptes som oriden 5 åring och som jag idag tävlat upp till godkända resultat i Msv B, vår resa har inte varit någon dans på rosor utan vi har haft mycket motgång och kämpat mycket för att komma dit vi är idag men det har varit lärorikt för oss båda och kommer nog ha stor nytta allt vi lärt oss.

Jag önskar Issa och Freddi all lycka till med deras hästar i framtiden!
Tack och hej för mig!
/ Sofie
Det jag behöver hjälp med på träningen

* Högergaloppen - ett huvudproblem som blivit till en lite ond cirkel för oss. Jag vill få igenom sidan, och hamnar på en volt där jag rider med lite för mycket innerhand. Vendela spänner sig och spjärnar istället för att följa med det ledande tygeltaget inåt, galoppen blir kantig och det blir dålig takt. Dock så var ju detta toppen igår, så vi får se. 

* Mer eftergift i sidorna, framförallt höger - det som straffar sig mycket i våra skolor, även om högeröppnan är superfin; rakt på spåret och tre spår så saknas det eftergift i sidan. 

* Mentala tävlingsbiten - är lite rädd för att tävla Vendela nu när det gått så dåligt dom senaste gångerna. Vill så gärna att det ska gå bra, känner pressen över dåliga resultat i registret och vill även att Vendela ska tycka att det är roligt. Hoppas få hjälp att tänka runt det (Karin Öljemark är mental-coach också förstår ni!) 

Haha, vi kommer säker göra något annat som jag inte ens upptäckt själv att det behövs. Men alltid bra att lägga upp en mini-plan och tänka igenom vad man vill få ut av träningen. Ska rida fram Vendela innan också (tränar bara en halvtimme denna gång, mer hinner vi inte) och göra dessa tempoväxlingar i lätt sits som hon svarar så bra på tänkte jag. 

I övrigt så är Vendela i storform just nu, superblank och fin i pälsen. Biffen är hon också, och den lilla kulan hon samlat på sig åker nog bort så snart hon kommer in i box igen, tillbaka till Trolldal (vilket blir nästa vecka)

Update från Eskilstuna

Tänkte skicka en liten hälsning och update från mig här i Eskilstuna. Som ni såg var Kicki (Freddis mamma) så snäll som red Artie åt mig, himla snällt gjort så slipper han vila under dessa dagar. Idag tog vi en tur på Sofies ponnier Bonnie och Spot. Jag red Bonnie så gick Sofie med Spot, som nu är 30 år så han fick ta en promenad i stället ;) I alla fall blev det lite bilder som vi kan dela med oss av :D

Glatt inlägg!

Jag pratade med Kristina idag, och vi kom överrens att jag ska rida Bingo nu i veckan för att se hur det känns! Ska verkligen bli roligt, har inte ridit honom på snart en månad nu ju. Dessutom så sa hon att det var okej att jag tävlade honom om inte Vendela kändes bra, OM han känns bra nör jag rider såklart. Annars är det ju ingen vits :) 

Hursom så blev jag riktigt taggad på tävling nu, inte haft något riktigt sug på det nu faktiskt. Varit riktigt skönt med sommarlov, det behövde både jag och Vendela. Släppa lite på kraven och vara lite för oss själva på något sätt. Men nu är det med nya krafter som vi dyker upp på Karin Öljemark-träningen imorgon, ska verkligen bli jätteroligt att träna för henne.

Mamma och jag åkte en snabbis till Ericsberg och såg henne komma femma i Intermediere II idag på sin superfina De Chenta. Helt otroligt hur duktig hon är på att rida! Hördes även spridda kommentarer i publiken om hur mjuk och följsam hon är. Hästen är dessutom en bamse, men trots det så rör hon sig så lätt och elegant för helt osynliga hjälper. Riktigt roligt att se! På söndag, när jag sitter i en domarkur och knappar poäng, så ska jag se deras kur, ska bli så roligt. 

Karin och De Chenta (inte min bild!)


Haha, som nu märker så är humöret på topp, massa utropstecken och glada tillrop hela tiden. Men det är väl roligare ätt läsa kanske? Iallafall är det roligare att skriva om inte annat :D Vi ska även försöka skramla ihop till ett div 2 lag i ponnydressyr för Katrineholms RF. Kristina och Bingo är på, så jag kommer att rida med isf. Om Bingo bangar eller något till LA1 i finalen så har jag ju min prinsessa som superreserv. Men han fick ju godkänt i debuten, så det ska vara nemas problemas!

Tävling planerad

Har faktiskt redan anmält mig till en tävling! 13 augusti i Eskilstuna, ska bli riktigt kul. Är i dagsläget anmäld till Lag-03 pch LA:P1 med Vendela, men det avgörs lite av hur det känns på träningen och sådär om jag väljer att starta eller inte. I Dyltabruk blev det fiasko på grund av att det blåste och sånt kan man inte rå på tyvärr, framridningen var den bästa någonsin. Men i Gripen var det fiasko från början till slut, och aldrig mer säger jag bara. 

Känns det inte bra så funderar jag på att prata med Kristina och isåfall byta klass och häst till LB1 med Bingo! Jag ska inte tävla båda hästarna, utan jag känner att jag verkligen vill lägga fokus på Vendela om hon ska tävla, för att ge henne 100 % chans till en bra ritt så att hon kan skritta ut nöjd från banan hon också.

Hon är ju en väldigt ambitiös häst som tog illa vid sig när det gick så dåligt senast. Hon kände själv att hon inte klarade det riktigt, och det var därför det gick så dåligt eftersom jag inte lyckades övertala henne.Nejmen hursomhelst så har jag tänkt ringa till Kristina och höra hur det är med henne och Bingo, jag saknar dom. Dessutom så ska div 2 laget vara anmält nu på måndag, så vi måste prata ihop oss lite. Men det vore jättekul att rida Bingo i laget, som det känns just nu! Kan bli totalt ändrade planer, det vet man ju aldrig.. :)Fältet med Vendela 28/7

Igår så red jag och mamma på fältet ovanför stallet, hon på Artieparty och jag på Vendullarulla. Gick riktigt bra, mamma tycker mycket om Artie, han påminner så mycket om våran gamla hopponny Nico. Så snäll, men ändå jätterolig att hålla på med! 

Fina Nico Junior <3 för er som inte vet så blev vi tvunga att ta bort min älskade vän i december 2008. Hade honom i nästan 4 år, känner ni igen mig?
För att återgå till ridpasset så gick Vendela såå himla bra igår och jag är såååååhääääääär glad för det! Första gången högergaloppen kändes helt igenom och jag hade stöd i vänstertygeln och det klaffade igen liksom! Gjorde lite lätt sits och tempoväxlingar. Vågade mig ut och tempoväxla på rakt spår också, någonstans kan vi ju försöka ha kommit sen sist. Som tur är så vet jag att Karin Öman uppdaterat den andra Karin (varför måste mina tränare heta i princip samma sak!?) om läget som varit, meetinget osv. 

Men nu börjar det äntligen kännas som att vi är på rätt spår tillsammans igen, jag och min häst. Det kan ju lätt svischa förbi, så just nu njuter jag och tar tillvara på det! 

Härligaste känslan..

..när man ska träna och hästen ser ut såhär när den kommer in från hagen! Artie gick helt enkelt från fux till gråskimmel över en dag i början av sommaren.Men däremot måste jag ändå säga att jag lyckades få honom ganska ren till träningen..!! Hann inte duscha honom eller något innan, så använde mig endast av den hederliga ryktborsten ;)


Eller vad säger ni, helt klart godkänd borstning va? :DNatti

Nu så ska jag sova hade jag tänkt, mitt liv känns som att det består av gräsklippare. Antingen går dom på fyra ben eller på hjul, whatever liksom. Fast dom på ben är betydligt roligare! Men nu är det bara imorgon och sen är jag ju klar med första veckan. Gud så bra det känns :D 

På hästfronten så är det förberedelser inför Öljemark-träningen på lördag som gäller. Ska bli roligt att träna, jag ska lista upp lite vad jag känner själv att jag vill ha hjälp med/behöver träna på. Tänkte lägga upp den här, men det fixar jag imorgon! 

En sann snygging! undra förresten hur många oseriösa bilder i ridkläder det finns på mig..? En hel del lovar jag, att posera iklädd munktröjor och taffligt sittande ridbrallor - det är min karriär!
Tips för ännu snyggare knoppar

Dela in manen redan innan du börjar fläta, och gör benorna med en hovkrats! Dom blir spikraka, och det gör faktiskt ganska mycket för hur vårdade knopparna ser ut senare. Funkar mycket bättre än med en vanlig mankam, dessutom så går det snäppet fortare. 

Har inte så bra bilder på det färdiga resultatet, men här syns det rätt bra hur det blir från båda sidor, snyggt va?
Synd att min mobilkamera är så värdelös, men här har jag delat in manen i lika stora delar, använt hovkratsen och gjort benor
Allt man behöver :D
Hemma

Nu är det bara en jobbdag kvar denna vecka, och sedan har jag ju jobbat en av tre veckor. Det är det värsta med sommarjobb, man bara längtar tills det är slut, och då längtar man ju bort sommaren! Tur att jag kommer hem så tidigt iallafall, så att inte hela dagen är förbi liksom. 

Idag så ska jag rida Vendela hade jag tänkt, lite på ridbanan eller något fält. Hon fick ju lov att ta det lugnt igår för att jag behövde det, men nu känner jag mig inte så sliten längre. 

UFO-Vendela redo för hagen, några dagar sedan ;)
Fina Jenny Girl

Ibland saknar jag allt min lilla tjej ♥Vendelas träns

Tänkte att jag skulle skriva lite om tränset som jag fick av Kristina för ett tag sedan, nu när jag hunit använda det en hel del. Kort och gott så älskar jag det verkligen! Hööks förvånade mig verkligen med ett träns av toppkvalitet, mjukt, smidigt läder som blir superblankt när man putsar det. 

Både känns och ser ut som vilket superdyrt träns somhelst som man fingrar på i affärerna, vilket ju inte skadar. Tycker passformen är bra, det finns många "extrahällor" till remmarna överallt så att det absolut inte blir några remmar som hänger högt och lågt och fladdrar. Bra, eftersom Vendela har cob på sitt, vilket funkar om man har på sista hålet. 

Jag smörjer mitt med lite olika saker, i början så använde jag migg stubben läderfett i tub. Det enda som krånglade i början var sidostyckena, det var så svårt att ta av och på bettet. Jag har tagit en kniv och liksom karvat upp kanterna lite så att det ska bli lättare att få på och av bettet och det hjälpte jättebra och var lätt fixat! Det tog inte heller lång tid innan tränset blev ännu mjukare, så nu smörjer jag det med Horsemans OneStep så ofta jag hinner. Rekomenderar verkligen OneStep till "varje-dag" rengörningen av alla prylar! 

Det som är roligast är att tränset blir så himla svart och blankt när man smörjer det, skiner och blänker. Något jag kommit på är också att putsa nosgrimman med skokräm för snyggast effekt, och det fick verkligen effekt så att säga. Den ser nästan lackad ut på långt håll efter en sån behandling. 

Den enda nackdelen jag ser med detta är att kristallerna på pannbandet tappar en del glans efterhand, dom blir rätt matta. Men jag har tänkt köpa ett nytt pannband när detta inte funkar längre, så det gör mig inte så jättemycket. Inte fel att kunna ha ett att variera med om inte annat! 

Jag är alltså jättenöjd med mitt träns, det var inte ens jobbigt i början, som det ibland kan vara med stela remmar som inte vill gå i hällorna osv. Jag rekomenderar verkligen detta träns!Byebye for now

Idag åker jag till Sofie och hennes sommarstuga i Eskilstuna. Var ju där i början av sommaren ett tag, så nu får det bli en lång-weekend där igen. Tyvärr verkar det som om vädret ska vara rät dåligt, men men så är det ibland. På lördag kommer jag hem igen för då är det tävlingar på Ericsberg (som Katrienholms RF håller i) som vi ska kolla på. Artie kommer alltså få en liten mini-vila i några dagar. Pappa tar hand om honom så länge, eller kollar till honom eftersom han bara går ute dygnet runt.

Så länge bjuder jag på lite fina Morjanå-bilder från senaste tiden.. Visst är de härliga?
Inget stall idag

Jag har också stalledigt idag, var helt slut när jag kom hem, somnade och sov sisådär två timmar haha. Mamma har ringt och sagt att Vendela mår bra, så det känns ju härligt! Som min kollega redan påpekat så bjöd vädret på en överraskning och det har varit fint och varmt hela dagen :D

Red ut på Vendela igår, själv och med gramanen. Funkade riktigt bra faktiskt, vi galopperade lite på ett fält och klättrade lite, hoppade lite diken och sådär. Var en jättefin kväll igår, så vi hade det allmänt mysigt. 

Nu så ska jag åka och handla lite krubb tillsammans med Gustav, vi får se vad det blir ikväll! Jag ska dock inte göra en dressyrmupp-Linn och börja med långa utläggningar om vad jag käkar för mat, hur man lagar den osv, jag lovar att ni slipper det haha ;)

Dagens fråga

Vi ser ju hur många ni läsare är, men däremot vet vi inte vart ni kommer ifrån eller vilka ni är (förutom de få som kommenterar! :D ). Så nu undrar vi, känner ni oss eller har ni träffat oss någon gång? Eller vet ni bara vilka vi är genom bloggen?


Har ni träffat oss i "verkligheten"?
Free pollsVärme!

Äntligen lite skönt sommarväder, det tackar vi för! Har bestämt att Artie ska få vila idag efter att jag ändrat vilodag hundra gånger. Går helt enkelt inte att motstå att rida honom när man väl är i stallet. Idag däremot har jag tänkt vara hemma och göra annat än vara i stallet.

Får dock se om jag åker ut ikväll och kollar till pållen, kanske övningskör dit om pappa har lust? ;) Annars ska jag mest njuta av vädret och kolla på 90210 som jag övedoserar för tillfället, haha.

Lovade ju er en del bilder som vi tog på fältet när jag red barbacka, men tyvärr glömde jag kameran i stugan så de kommer så fort kameran är hemma igen.

Mot stallet

Nu så har jag ätit lite snabbt, kom hem för en kvart sedan. Om ungefär 20 minuter så ska jag cykla ner till stan för att ta bussen ut till Morjanå, päronen och Vendullis. Förhoppningsvis mina kära kompisar också! Saknar att hänga med dom, man har ju blivit bortskämd nu på sommaren. 

Idag så vet jag inte vad jag ska göra med CD faktiskt, lämnar det lite öppet. Blir nog inte på banan iallafall, så jag får se. Om någon vill rida ut med mig så gör jag gärna det, annars får jag fortsätta med gårdagens jobb på något av fälten. Har planerat en vilodag antingen imorgon eller på torsdag, mest för min egen skull. Vad sliten man blir av att vakna så tidigt och göra så mycket hela dagarna! 

Gårdagens ridpass - Vendela

Eftersom jag går upp 6 för att jobba, tar bussar och går hit och dit för att få dagen att gå ihop så är det inte så jättekonstigt att jag blir lite seg. Klipper gräs på kyrkogården, tonvis med jävla fucking gräs som växer överallt, petnoga är det också. Tror nog jag tar med några fyrbenta kompisar och låter dom beta ner skiten nästan..! Synd bara att dom gör utsläpp också :(

Skämt åsido, det gick iallafall riktigt bra att rida Vendela igår! Första passet som jag känner är ett "riktigt" pass för oss, där vi faktiskt gick upp lite bättre än vad vi var när vi gick ner till banan. Tränade på samma sak som jag gjorde för Karin Öman på en träning tidigare i somras. Även gjort det för Karin Öljemark. 

Det handlar om att jag ska stå i lätt sits och kunna bromsa Vendela med lätta tygeltag, och hon ska svara tillbaka utan att bryta av (från trav eller galopp) UTAN att jag använder benen. Samma gäller när hon ska framåt sen, så ska jag kunna skänkla henne utan att samtidigt ta i munnen. Vitsen är att koppla gas från broms, annars blir det lätt att man använder båda samtidigt. 

funkade jättebra igår, Vendela svarade och förstod snabbt. Allt utom högergaloppen kändes riktigt bra, den kändes dock helt okej vissa stunder. Men den är det ju något konstigt med, hoppas på att få hjälp med det på lördag! Troligtvis jag som rider fel, brukar sluta med att det är så.. ;)

Bilder kommer

Artie fick sig ett lätt ridpass idag ändå på fältet. Janni fotade så i morgon kommer en bildbomb tänkte jag! :D

Här är en liten sneakpeak så länge.Hoppning på Komet


Iväg till Askö Stuteri

Alldeles strax ska jag och Janni åka till Västerås igen för att hämta Mimmi och hennes lilla fölis. Mimmi (Jannis häst alltså) är dräktig och ska nu få komma hem! Artie fick sig en vilodag idag istället för gårdagen och fick gå en runda i skogen igår. Jag fick även testa hoppa Jannis d-ponny Komet vilket jag aldrig gjort förut. Har endast ridit honom på marken tidigare så det var kul! Blev även några kort så tänkte lägga upp dem när vi kommer tillbaka, låter det bra? :D
Ursäkta er inte!

Något som ni läsare ibland gör när ni kommenterar är att skriva något i stil med "inget illa ment" osv. Gör inte det! 

Självklart så förstår vi att det ni skriver inte är illa menat, det förklarade jag ju också lite grann i mitt "attityd-inlägg" men tänkte att jag skulle ta det lite närmre. Vi älskar alla våra läsare, all of you, allihop, tout le monde! Oavsett vad ni skriver så tar vi för givet att ni inte menar något illa, för det är den inställningen vi väljer att ha mot er. Vi är ju inte mycket för det här med att provocera, skryta och försöka trycka ner andra, så varför skulle då ni vara det? 

Det är skönt att ha det så, och det är faktiskt sällan vi får negativa kommentarer. Tror aldrig vi fått något elakt skrivet i kommentarer till och med, och det är vi stolta över. Kanske att vår inställning smittar av sig lite på er läsare? Det lockar ju mycket mer att trycka ner en äckligt självgod person, så att den fattar att det är på jorden man ska vara. Det har man själv varit nära att göra ett antal gånger, man är väl ingen ängel..! Dock så är det skillnad på att vilja göra och att faktiskt göra. 

Sen att ni påpekar om vi missmartchar hit och dit och att ni tycker att det är fult, det är en annan sak tycker vi. Ni har rätt till eran egen åsikt, och i och med att vår blogg är fri att kommentera så har ni också rätt att uttrycka den. Det är så många bloggare som tar negativa kommentarer så hårt, som personliga påhopp. Vad fasan spelar det för roll att jag tävlade med svart sadel och brunt träns på Bingo en gång och en av der tyckte att det var fult? Jag själv tyckte inte heller det var så värst snyggt, så varför ska jag då bli upprörd och känna mig kränkt hallå. 

Kanske att detta gör att ännu fler av er vågar kommentera i fortsättningen, vem vet? Svarar ju dessutom på i princip alla kommentarer (om dom inte tappas bort i arkivet) också, så det är bara roligt! :D

Träning på lördag

På lördag så ska vi träna för Karin Öljemark! Det ska bli riktigt roligt, känns som att jag verkligen behöver det. Det är mest när man inte tränat på ett tag som man märker hur mycket det faktiskt ger att träna och ta hjälp. Jag ger mig så lätt, nöjer mig. Tror att det ser mycket bättre ut än vad det sedan gör. Dessutom så har jag så lätt att fastna i problemet, om mågot inte känns bra så vill jag att det ska kännas bra och ger mig inte. Det är bara det att varv på varv i en volt sällan hjälper så bra på en spänd högersida. Så det ska helt enkelt bli jätteroligt, något jag ser fram emot. Blir en dag med Vendela, eftersom Karin ska tävla på vära Ericsbergstävlingar (Elitdressyr som Katrineholms RF har dom varje år) så fanns det inte så många tider, så det räckte inte till Bingo, annars så skulle han varit med också. Får se om tiden räcker till nu i veckan till att åka och rida honom något :)
Vendela hoppar 23/7dressyrponnyn kikar fram ;)
Hoppar med graman för att hon funkar himla bra på det, blir inte alls lika spänd och het. Man får kontakt med henne på ett helt annat sätt, utan att hon blir sådär het och spänd, utan jag kan verkligen rida henne. 

Hoppade inte högre än på bilderna, men hon har ju bara varit igång i lite mer än en vecka + inte mycket hoppad på senaste tiden. Fast jag är väldigt sugen på att hoppa mer med henne! Gårdagens övning var riktigt rolig. Drar verkligen nytta av allt Issa lär sig hela tiden.

När vi var små så ställde vi bara upp hinder på random ställen på banan och hoppade lite oliak banor osv. Höjde lite ibland, dock var vi alltid noga med att hoppa fram lågt och värma upp ordentligt osv, slarviga har vi aldrig varit.

Men nu så är det alltid uppstegade övningar med ett visst syfte, för att verkligen få ut max av hoppningen. Det är ju kanon, denna övning med bommar framför och efter hindret stärker henne i dressyren också, får ingång kvickheten och motorn på henne. Kort och gott; att ha hoppkompisar är toppen! 


Oj

Jag har tappat bort påsen med mina ridkläder, så det blev inget alls med det idag. Fyfan vad snopet när jag insåg att den var borta. Får ta med nya nu från stan helt enkelt, och påsen kommer väl fram (hoppas jag!) så småningom :D

Smörjde istället mina grejer, alltid lika skönt att kunna använda fräscha saker dagen efter sen!

En bild jag tycker mycket omJag och Vendela på fältet häromdagen. Älskar verkligen Morjanå, så himla fint det är här! Fälten är verkligen superhärliga att kunna rida på nu på somaren :D 


Alina som fotatÖvningskört

Har precis varit ute och övningskört med pappa och jag måste säga att det går bättre och bättre för varje gång nu! Jag sov hemma i natt för första gången på länge, bor ju annars i vår sommarstuga vid stallet som ni kanske vet? I alla fall valde jag att vara hemma för att hålla uppe med körningen lite grann. Tänkte köra lite till ikväll, så får se om Artie får sig en vilodag. Det beror på när Janni kommer hem från fölis-grejen.

Hoppningen igår på hemmaplan gick superbra! Vi hoppade på en båge och varierade galoppsprången där emellan. Det är så kul att hoppa Artie för han är så positiv hela tiden och vill verkligen göra rätt. Jag har tidigare alltid ändrat min ridning när det blir högre än en meter (alltså omedvetet) genom att luta mig framåt. Men igår hade vi galoppbommar framför och efter hindrena vilket gjorde att jag fortsatte räta på mig. Allt föll plötsligt på plats och han hoppade riktigt fint! Jag behövde mest hålla om och räta på mig så skötte han resten, min fina pojke!! :DSista dagen innan jobbet

Imorgon så ska jag ta bussen 06.45 till mitt sommarjobb, där jag ska jobba tre veckor framöver på en kyrkogård. Skulle hellre vara ledig, men pengar sitter ju alltid finfint! Kommer at vara hemma igen kvart över två, så det är inte hela dagarna som går åt. Jätteskönt eftersom jag kommer att hinna med mycket annat då också inklusive hästar och ridning! 

Idag så gick jag och Janni upp vid 10 eftersom dom skulle åka på visning med sitt föl. Vet fortfarande inte riktigt vad han heter, men Flugan duger bra så länge. Jag ska ju in till stan och fixa inför min inflytt, annars hade det varit roligt att följa med :)

Något som jag dock ska hinna med är att motionera Vendela hade jag tänkt. Ridbanan är dock lite lerig, och jag är inte jättesugen på att rengöra alla saker sen, haha! Vilken bortskämd latmask jag låter som, förlåt kära läsare. Fälten är nog för blöta nu när det har regnat. Så jag tror att jag får ha tvål och fett redo uppe i sadelkammaren och sedan ta mig ett litet pass där nere. 

Egentligen så är jag sugen på att rida gärnet, korta tygeln 1 dm och få fram en massa härlig energi i uppförsbacke. Men eftersom vi hoppade igår och red ut 1,5 timme dagen innan så känns det som att det är bättre att låta henne gå i låg form i alla gångarter ungefär, få bort träningsvärken. Har planerat in en vilodag åt henne också, det är hon värd. Dock så skjuter jag på det tills jag känner att jag inte har tid, kanske vill göra något i stan eller så. 

Vendullarulla say hi :D
Hoppning på banan 23/7

Visst är han fin, min pojke? :DLångritt

Idag red vi alla tre ut tillsammans en långritt. Det var riktigt skönt väder, molnigt men varmt och kvavt. Blev lite lökigt men alla hästar gick bra, så det var kul :D Blev en hel del galopp då ridvägarna är jättefina den här rundan, så hästarna fick sig en dusch när vi kom tillbaka. Såklart rullade sig båda hästarna direkt när de utsläppta, så jag lär ha mycket att borsta i morgon ;)

Attityden mot sina läsare

Kritiska kommentarer är något som drabbar många bloggare. Vanligt är att folk får höra att dom är för långa på sina ponnyer (vilket ponnydressyrryttare väldigt ofta faktiskt är)

Det jag hade tänkt skriva om är hur man hanterar det. Man ser så ofta i bloggar när bloggaren slår ifrån sig så fort någon påpekar längden med ett "ni är bara avundsjuka" osv. Detta tycker jag är så otroligt barnsligt faktiskt. Väljer man att ha en blogg så väljer man också att låta sina läsare dela med sig av sina åsikter i kommentarsfälten.Klart att man inte ska ta vad som helst, men att verkligen vifta bort andras åsikter med att skylla på avundsjuka tycker jag bara visar hur mycket man tar åt sig.

Man försöker att vara obrydd, nonchalera läsarnas kommentarer. Fast man egentligen blir ledsen. Men läsarna är sällan elaka människor som ilsket knattrar på tangentborden där hemma, oftast är det bra människor som är intresserad av ens hästliv och utveckling. Som vill en väl. 

Jättefånigt är också dom som säger "nejnej, jag är inte för lång" fast man är långt över 170. "Jag är för lång men inte för tung" är också vanligt, och det är klart att det spelar roll. Det går ju, då handlar det om hur man resonerar. Och där kan det handla om olika saker, som kanske inte läsarna har med att göra. Men att snäsa av sina läsare är ändå otrevligt så att det skriker om det.  

Skulle någon av er påpeka min längd så skulle jag svara ungefär att "ja, jag är för lång och det är något jag vet om och tänker på". Men jag skulle absolut inte ta det som ett personligt påhopp, för så är det inte. Skulle inte heller försöka försvara mig med något löjligt uttalande som att alla bara är avundsjuka och blabla. Visst för att jag har många rosetter på väggen hemma och två fina ponnyer att tävla på (vilket jag är väldigt tacksam över!), men bara för det så varför utgå från att folk som kritiserar mig vill mig illa? Varför utgå från at alla bara är avundsjuka. 

Jag väljer istället att tro att ni som läser är schyssta polare, som alla skulle gå att ta en fika på stan med någon dag! Jag är säker på att det säkert sitter någon suring och blir överlycklig när jag misslyckas på tävlingar. Men när jag inte har en aning, varför oroa sig? Oavsett vad ni nu har att säga om mig och min ridning så gör det inte er till pure evil, bara till människor precis som alla andra :) Ni har alla rätt till en åsikt, och alla måste inte dela den. 

Detta blev ett lite virrigt inlägg, men jag hoppas att ni förstod vad jag ville få fram!

Ha det bra nu buddies! :D

Failbilden

När man blir fotad när man rider så blir det ju alltid ett gäng med fula bilder. Några mer fula, andra mindre. Men fula ändå liksom. Och sen så har vi ju den där fula bilden man bara inte kan sluta flina åt..!

När jag fick se denna bilden så kunde jag inte låta bli att skratta, för erkänn att det inte ser riktigt klokt ut!? Till mitt försvar så rider jag lätt i en nerförsbacke, men ändå hahaha!

Del 2

Här kommer fler bilder på min stjärna under gårdagens pass :)Visst är det fint i Morjanå? Vi älskar att rida på fälten, det är både mysigt + att det blir så fina bilder. Dessutom brukar hästarna tycka att det är roligt :D

Alla dessa bilder är fotade av Jannis lillasyster Alina :)Vendela på fältet 21 juli

Idag så red jag Vendela på fältet, hade förberett mig på en springig och ofokuserad häst. Blev därför förvånad när hon kändes fin. Började med att skritta henne i övergångar mellan ökad- och mellanskritt på korta diagonaler (som skritten i P1 ligger) och fick härligt svar framförallt framåt i ökad skritt. 

Ridpasset blev därefter lite dåligt upplagt känner jag, skäms lite för att jag inte var tydligare med hur jag red och hade mer mål med själva passet. Men det är en svaghet jag har som ryttare, tar lång tid på mig att anpassa mig. Något att jobba med helt enkelt. Kände idag på lite skolor, förvänd och enkla byten. Men framförallt skolorna höll låg kvalitet eftersom jag mest ville känna på mina egna hjälper, och dessutom inte hade någon vägg att ta stöd av. 

Men Vendela var jätteduktig idag! Har endel att jobba med både när det gäller detaljer i min egen sits, och även i ridningen ser jag. Tur att jag ska träna för Karin Öljemark nästa vecka!! :D 

Fler bilder kommer!Markarbete på fältet 21/7

Idag släpade jag och Janni fram bommar till fältet eftersom banans underlag var för dåligt att rida på. Men det funkade lika bra det, om inte bättre eftersom man har större ytor att röra sig på då. Vi tog i alla fall en övning som har blivit min klassiska, nämligen tre bommar och 17 meter emellan. Sedan hade vi även en liten travserie på böjt spår. 

Jag brukar vara väldigt noga med min framridning, men idag var nästan lite extra noga haha. Jag jobbade Artie igenom hela kroppen och ville att verkligen skulle vara helt eftergiven. Om man inte rider ordentligt och struntar i att det är något som inte stämmer helt, får man bara ta itu med det en annan gång. Oftast då kommer man inte lika lindrigt undan än om man tar tag i det direkt.

Jag tyckte helt enkelt Artie inte riktigt var helt uppmärksam och genom i sidorna. Jag började lite försiktigt och joggade honom i låg form för att han skulle komma igång och komma fram till handen. Red som serpentinbågar runt bommarna vi lagt ut och vid varje båge gjorde jag en volt. Där man rakställer gjorde jag övergångar utan att använda handen, dvs använde bara sitsen. Samtidigt ville jag att han varken skulle tappa energi eller gå ut form. Efter ett tag blev han riktigt fin, särskilt efter dessa övergångar, det funkar nästan alltid på honom.

Efter ett tag red jag över bommar i trav och flyttade honom en del, gjorde tempoväxlingar osv. Bommarna på böjda spåret gick jättebra och han trampade på bra utan att tappa ställning. Galoppövning blir han bara bättre och bättre på! Han var såå fin och har blivit så himla reglerbar. Jag blir fortfarande förvånad över hur mycket han har utvecklats sen jag fick honom :D Jag varierade mellan fyra till åtta språng den här gången, har bara testat upp till sju förut men det var lätt som en plätt med åtta, haha! Nej men när han är eftergiven och avslappnad blir han så sjukt fin, man vill bara fortsätta rida för alltid.

Dagens ridpass fick helt enkelt 5 av 5 toasters! Riktigt roligt var det :D Tyvärr togs inga bilder, men vi planerar att hoppa någon dag så ni får bilder från det isf.Vendelas senaste pass

Igår var första dagen sedan meetinget, och allt krångel innan det, som jag verkligen kunde njuta av att rida min häst. Framför allt så var hon sådär lydig som hon faktiskt är. Förut så kändes det som att hon tyckte "jag kan ändå inte göra det du säger åt mig att göra, så jag stressar upp mig en massa och slutabe mig göra saker för det går inte" Lite långt, men jag tror att nu förstår ungefär hur jag menar? ;)

Hon började dock inte toppen igår, hon var lite spänd och inte så uppmärksam faktiskt. Eftersom banan var lite lerig på sina ställen så valde jag att rida på raka spår. Funkade lite sådär i början, men jag hade tålamod och red vidare. Skrittar fram henne mycket, jobbar även mycket i skrit nu när hon inte är 100 igång, även om jag faktiskt ridit henne en vecka nu. Jag tycker om att jobba i skritt, har så himla mycket lättare att rätta mig själv! 

När man rider i trav och galopp så är det (utan tränare) så blir det ju mer fokus på hur hästen känns. Tankarna går "mer eftergift, ge efter när hästen ger efter, fram lite till, få svar, beröm" osv osv. Det blir sällan att min stackars hjärna hinner fokusera på att ta in vänsterarmbågen som alltid vill stå rakt ut, eller ha stigbygeln längre ut på foten. Men i skritt så hinner jag med att fokusera på både min hjälpgivning och min sits samtidigt. Dessutom så är det bra för Vendela att spänna av och komma till arbete i skritten, hon har ju haft lite svårt för det. 

Travade också på raka spår och det gick finfint, härligt stöd och kom igenom fint i sidorna, var ett tag sen högern och kändes fin! Galoppen krånglade dock lite, men jag gjorde mycket övergångar till trav. Traven blev jättefin av det, massa tryck och härlig power i steget! Vendela är grym att rida när man hittar upp till dom växlarna, hon går från moppe till sportbil. 

Dock så förblev ju galoppen en aning kantig i höger, hon tyckte verkligen att det var jobbigt i högervarvet. På rakt spår tappade hon både eftergift och form, så det var inte så lyckat. Galopperade lite i vänster också, och det gick mycket bättre. Hon är jättefin i vänster varv. Man får hålla mycket fokus på högersidan i det varvet också, att inte högerbogen tittar ur liksom, den måste hänga med övriga hästen på det böjda spåret. Men det gick bra idag, mycket tack vare min nogranna framridning. 

Faktiskt så löste sig högergaloppen också till slut, var väl lite tid och värming i kroppen som behövdes också. Passade därför på att göra lite enkla byten och en volt förvänd i varje galopp. Det är så himla roligt att rida Vendela när hon är sådär fin verkligen, jag trycker på "save"-knappen och sparar känslan tror jag. Något jag verkligen lärt mig på senaste är ju att ingenting kommer gratis, att det verkligen kan vara på både toppen och botten. Det har verkligen fått mig att stanna upp och tänka efter. Jag ahr lärt mig lika mycket nu som jag lär mig när det går riktigt bra, det har bara varit lite tråkigare, men ack så nödvändiga lärdomar!

Oj, ett tag sen jag skrev ett inlägg! Rena uppsatsen denna ju, haha. Bloggsugen tror jag :D

Två bilder från våren 2010, lyckat ridpass


Tänk vad mycket en bild gör

Tänk hur mycket bilder i en hästannons gör! Utan att vi tänker på det klickar vi automatiskt in på dom annonser med finast bilder, av bra kvalitet som framställer hästen i vacker dager. 

För vilken av dessa hästar vill ni ha egentligen?

Cavendish?
Eller Cavendish?
Nu var detta en överdrift, men visst är det värt att tänka på? Tänk hur viktigt det faktiskt är, utan att man lägger så stor vikt på att fundera på det. Supreme High Rider

Bland min utrustningsgarderob kan jag verkligen rekommendera mina stövlar. Det är modellen Supreme High Rider från Mountain Horse. Jag har sett och känner många andra ryttare som har likdana och är minst lika nöjda med dem.

De har ett rätt mjukt skaft i skinn som gör att de sitter slimmat och snyggt efter benen. Dessutom är sulan smal som gör att foten väldigt nätt ut, vilket jag tycker är fint! Förutom att utséendet är stilrent och snyggt har de en riktigt bra passform efter både foten och benet. Jag hade svårt att hitta stövlar som passade mig, då jag har mellansmå fötter och smala vader, men rätt långa ben. Men med dessa kan man liksom matcha ihop och måttbeställa efter sina mått. Annars vet jag att måttbeställda stövlar brukar kosta en förmögenhet, medan dessa faktiskt ligger riktigt bra till i prisklass.

Enligt mig är dessa helt klart bland de snyggaste och prisvärda stövlarna på marknaden. Jag har haft mina i ungefär fem månader och det har inte blivit något slitage på dem alls än. Så kan helt enkelt rekommendera dem för den som är ute och letar efter nya stövlar. Finns nog hos de flesta återförsäljare som säljer Mountain Horse.


Artie på banan del 2haha Artie tyckte det var kuuul att hoppa ;)


Om ni kollar på underlaget och Arties ben förstår ni nog hur mycket och länge jag fick smörja efter...Artie på banan 18/7

Igår kväll red jag ett pass på banan på Artie. Satte upp en övning med två räcken på en båge, där jag hade en bom både framför och efter hindret. Målet med övning var att vi skulle ha lika många galoppsprång mellan hindrena, alltså ha en så jämn galopp som möjligt. Dessutom ville jag att han skulle hoppa sig lite grann, så hade bommen innan hindret liite närmade än vad man ska.

Artie var riktigt, riktigt fin hela passet! Så glad, pigg och busig haha. Nej men det känns verkligen som att vi börjar rida ihop oss mer och mer nu. Han hoppade super och hade lika många språng mellan hindrena varje gång. Han har blivit så himla reglerbar nu så det är så himla roligt att rida då :D

Janni var med som assistent på marken som hjälpte till att höja/sänka, så hon passade på att fota där emellan.Fler bilder kommer :DHåll utkik ikväll

för då kommer massa nya ridbilder :D

Bustur

Igår fick sig Artie en riktigt mysig tur i skogen. Började med att klättra lite vilket han verkade gilla, då han älskar att gå på stigar. Red sedan på ett fält i skogen och jobbade honom på en stor volt ett litet tag. Sedan lät jag honom galoppera på riktigt mycket och gud vad han busade! Bockade, sparkade och skakade på huvudet, haha! Riktigt kul var det verkligen, särskilt när han är så duktig och blev lugn igen när jag travade av honom sista biten hem. Älskling-Artie! ♥

Hästarna rullar sig

Pepp inför tävling

Vi fick önskemål av en läsare att skriva ett pepp-inlägg inför tävling. Om man inte tävlat på ett tag så är det klart att det är pirrigt att komma ut på banorna igen! Här kommer därför lite smått och gott som kan vara avgörande för att tävlingen ska bli så lyckad så möjligt. 

Egentligen så handlar en lyckad tävling om tre saker: Ha koll, ha tid, ha kul!

Fixa så mycket så möjligt redan dagen innan
Fyll hönätet och häng in det i transporten, smörj alla saker och ställ fram så att det bara är att haffa när ni väl ska packa in. Tvätta och knoppa hästen så att den är ren och fin. Se till att helt enkelt ha så mycket så möjligt gjort dagen innan, lämna bara det allra nödvändigaste till själva tävlingsdagen. (TIPS - Vill du inte att knopparna ska bli fula och gå upp? Om du inte gör Flyingeknoppar, fläta bara dagen innan och rulla knopparna dagen efter)Kolla anläggningsskiss
Dom flesta klubbar har sin anläggningsskiss ute på nätet, titta på den. På så sätt får du en överblick av hur tävlingsområdet ser ut lite grann och kan känna dig tryggare väl på plats. Dessutom slipper du ödsla tio minuter och stressa upp dig för att du inte hittar seketariatet.

Ha gott om tid
Tänker du att du behöver en timme på dig att lasta ur och rida fram? Ta en halvtimme (eller ännu mer) extra, då hinner du lugnt gå på toa när du kommer fram och om din häst är nervös så hinner ni gå runt och undersöka tävlingsplatsen. Ont om tid skapar stress, och en tävlingssituation är nog stressig om man inte är van - låt inte tidsbrist ställa till det!

Koll på banan/dressyrprogrammet

Om du ska hoppa, se till att gå banan nogrant. När det känns som att du kan den, gå en gång till eller i alla fall i huvudet. Om du går banan tillsammans med andra, ta åt dig av tips men stäng samtidigt av öronen lite grann. Sålla lite helt enkelt, vissa människor hanterar sin nervositet genom att prata gärnet. Kan vara jobbigt när du vill fokusera på ditt. 

Är fallet dressyr så se till att kunna programmet ordentligt innan! Träna hemma, spring på gräsmattan, eller kolla på youtube när andra rider det. Titta på några innan
Startar du tidigt kan detta vara svårt, men så länge det är möjligt så är det alltid skönt att ha hunnit titta på två-tre ryttare innan man går för att lasta ur hästen. Då hinner du dessutom memorera banan/programmet lite extra!

Tid att värma upp
Se till att du verkligen hinner skritta fram hästen så länge den behöver, den har ju stått still i en transport på ditvägen. 

Medhjälpare
Självklart är det optimala at ha med sig någon som hjälper en med saker och ting. Se då till att den personen vet vad den ska göra, så at det inte blir missförstånd väl på plats. Om du vet att du brukar bli törstig - se till att ha en fylld vattenflaska och att medhjälparen sitter så att du lätt kan vinka dit honom/henne när du vill dricka. Se till att vara ute i god tid när du vill ha hjälp, börja inte fråga runt dagen innan!Störs inte av andra på framridningen
Alla är nervösa, och folk gör fel ibland. Så ser livet ut. Låt inte hela din framridning förstöras av den där tjejen med långa flätan som rider ivägen för dig hela tiden. Hon gör det inte med flit, även om det känns så, vi lovar! Sedan är det också så att vissa hästar och ponnyer har en fantastisk utrstrålning och vissa ryttare har helt otroligt snygga grejer. Men det är faktiskt prestationen som räknas, du har lika stor rätt som alla andra att vara där och tävla!Fråga funktionärerna
Dom är där för att hjälpa dig och kommer att svara, eller se till att du får svar. Bli inte irriterad om inte just den du frågar kan svara, man har olika uppgifter som funktionär. Tävlingsledaren är den som har koll på allting runt själva tävlingen och överdomaren är den som har koll på olika regler kring själva tävlandet.

Dåså, om det är något annat ni undrar så är det bara att fråga, vi svarar på allt vi vet! Annars så säger Tävlingsduon lycka till! :DMysiga bilder 2


Lite mysbilder

Det var härligt fotoljus i hästarnas hage igårkväll, så vi passade på :)

Nästa häst på tur

Alldeles strax ska vi bege oss mot stallet igen, vi ska rida Jannis två c-ponnyer Mirran och Rosita- Blir nog en sväng på banan nu när underlaget är så bra. Vi har precis käkat nu så ska bara låta maten smälta lite sen går vi ner. Det blir lite svårt att fota nu eftersom båda ska rida, men om ni vill så kan vi ju ta några bilder på slutet. Men det är bara om ni uppskattar det för annars är det jobbigt att ödsla tid på något ingen vill se ;) Vi har ju redan lagt upp rätt mycket bilder idag, så tycker ni det blir för mycket med ännu mer?

Här bakom Vendela är Mirran och Rosita från vänster.
Vad är en clinic?

En clinic i hästsammanhang är som en slags träning, en tränare som tränar ryttare. Oftast hålls clinics med kända tränare. Den stora skillnaden är att det på clinics är publik, oftast så marknadsförs en clinic så att det kommer mycket folk och tittar. En clinic kan vara jättebra att titta på, man får ta del av tränarens ideer och tankar kring hur man ska träna.

Ett exempel på en clinic jag sett är en i Växjö med Jens Fredricson, ryttarna var från Future Factory (en satsning där nere) i grupper. Där grupperades ryttarna efter vilken höjd dom tävlade. Ibland kan man istället delas in efter åldern på hästarna. Då får man som publik se "detta är ekipage på 120 nivå" eller "detta är en ungefärlig nivå på en 6-åring". Lärorikt och bra!


Markarbete på banan 16/7

Artie fick sig ett pass på ridbanan idag. Han var lite småjobbig i början genom att spänna sig och vara okoncentrerad men jag bestämde mig för att inte tappa humöret på något sätt. Jag fortsatte rida vidare och berömde honom massor så fort han gjorde rätt. Tro det eller ej funkade det och efter ett tag blev han riktigt fin. Ett till bevis på att ryttarens inverkan och ridning har så stor roll på hästen ;)

Under framridningen gjorde jag mycket övergångar i alla gångarter. Tycker han blir så uppmärksam och lösgjord av det. Hade sedan lagt fram tre galoppbommar och efter sista 17 meter till ännu en till bom. Rullade sedan över dessa i båda varven. På de 17 metrarna varierade jag mellan fem till sju galoppsprång. Över galoppbommarna var han lite över tygel, men jag fick ändå ett ganska bra flyt så jag tyckte ändå det kändes riktigt bra. Har inte tränat så mycket över galoppbommar tidigare förutom ett fåtal gånger, men det var en riktigt bra övning! Kommer absolut göra det mycket framöver. 

Det är så bra att täna över bommar, dels för hästen men också tycker jag det är bra för ryttaren om man har svårt att komma på dressyrövningar. För hästen är det super då de blir lösgjorda, aktviare plus att det inte sliter mer än "vanlig" ridning. Ett bra tips bara :D

Freddi fotade lite på slutet, så det är mest bilder på när jag travar av honom :)Gårdagens ridbilder

Efter att ha ridit ut på Vendela och Artie red jag Komet lite grann i skritt på banan. Freddi hann ta några bilder som vi kan bjuda på. Klockan var rund 11 på kvällen därav de mörka bilderna. Vi satte på lamporna vid ridbanan men de hjälpte inte så mycket ;)

Hagbilder på Artie

och Vendela :DKvällstur

Vi kom hem från Norrköping runt 7 så gav oss inte ut i skogen förrän halv 10. Blev en mysig barbackarunda med hästarna som verkade tycka det var kul att få komma ut. Efter ridturen tog vi också lite bilder i hagen, hoppas ni uppskattar det! haha inte världens snyggaste kanske, men ändå ;DFler bilder kommer!Döm inte från läktaren

Jag minns en clinic jag såg för ganska många år sedan. Platsen och inblandade är oviktiga, men häromdagen så kom jag att tänka på något som faktiskt stör mig lite. Något som känns så himla typiskt oss i hästsverige. 

Detta var alltså en dressyrclinic, och det är längesen, många år tillbaka i tiden Jag var fortfarande en liten hoppryttare förstår ni. Det var bara vuxna med och red, och alla hästar var knoppade och fina, putsade till 1000. Fina dressyrhästar i olika åldrar. Med var även en hoppryttare på sin häst. Hästen skiljde sig verkligen från dom andra, den var inte välriden ett dugg och gjorde lite hipp som happ. 

Efterår var det många kommentarer från åskådarna. "Men gud vad pinsamt", "vad gjorde dom där egentligen?" osv. Jag höll med, för det var vad jag tyckte också faktiskt. Jag undrade också varför ryttaren utsatte sig själv för situtionen överhuvudtaget, jag skulle aldrig göra något liknande. 

Men så häromdagen, när jag kom ihåg det där fast det är så längesen, så hade jag helt plötsligt tänkt om. Herregud, vad dum jag och alla andra i publiken var! Fan, ryttaren var glad, hästen var glad och dom såg ut att ha kul tillsammans! Det bekom ingen av dom att dom var absolut sämst i hela ridhuset, dom hade lika kul för det. Ryttaren log och hästen frustade nöjt, ingen av dom försökte heller låtsas vara något dom inte var. Dom kom helt enkelt bara dit för att dom ville ha hjälp.

Varför i all fridens namn kunde dom inte bara få göra det ifred då? Utan att vi andra skulle sitta på läktaren och döma ut dom totalt. Som jag nämnde tidigare; jag skulle själv aldrig vara med i en hoppclinic, för jag är för stolt för att visa mig i så dålig dager. Men det är en dålig egenskap faktiskt, man måste våga skita i vad andra tycker. Och det är det jag tycker att denna ryttare gjorde på clinicen. 

Gick in och körde sitt eget race ch hade kul tillsammans med sin häst. Var medveten om förutsättningarna och sket därför i vad vi andra skulle säga. I efterhand så tycker jag att det är så himla starkt gjort, jag beundrar det faktiskt just eftersom jag själv aldrig skulle klara av det. Nu skäms jag jättemycket för att jag höll med alla andra, fast åandra sidan så kan man inte förvänta sig så mycket mer äv en tjej som är 11 år gammal. 

Dock så kan man förvänta sig mer av vuxna människor. Jag skäms mer över att minnas vad folk sa, hur dom verkligen såg ner på ekipaget. Lätt för dom att säga, som sitter där på läktaren. Skulle dom kanske ens själva våga rida på en clinic framför så många människor? Knappast, varför utsätta sig för det, när man lika gärna kan sitta på läktaren och döma ut andra? 

Med detta inlägg vill jag ha sagt två saker; Ta ingen skit för fan! Så länge du är schysst mot din häst och inser dess begränsningar så handlar det bara om vem som vågar utsätta sig, vem som vågar ta steget mot utveckling.

Det andra är det vanliga, sitter man på läktaren under en clinic eller liknande så kan man faktiskt inte klanka så värst mycket på dom som rider (hur lätt det än är, jag veet..) för att man har ingen aning om vad som ligger bakom osv. Man är aldrig så duktig som när man bara sitter bredvid och tittar på andra, kom ihåg det!

Kvällsplaner

Beroende på hur vädret är när vi kommer hem så har jag tänkt rida antingen en eller två hästar. Artie ska ridas (om det inte är totalt oväder, det här inlägget är tidsinställt) och om jag hinner ska jag även rida Komet, Jannis d-ponny. Janni är bortrest tills på söndag så hon har bett mig och Freddi motionera honom under tiden.

När jag i morse kollade på väderleksrapporten för kvällen så skulle det regna, så jag får helt enkelt se hur passen kommer se ut. Skulle gärna vilja bjuda på lite nya, fräscha bilder, men som ni förstår är det lite svårt att få till fina bilder i spöregn ;)Jag och Komet härom dagen
My dirty secret

Hmm, ni kanske sett bilder på storbloggares rum förut? Här kommer min egen skitiga hemlis..RYKTVÄSKAN, ooops..!Norrköping igen

Idag ska min familj + Freddi åka till Norrköping. Jag ska bland annat lämna tillbaka ridbyxorna jag köpte där härom veckan, för en söm har nämligen redan gått sönder. Tråkigt då jag verkligen gillade dem, men lär väl byta dem till några andra liknande. Vi ska även shoppa och äta på restaurang på kvällen. Blir så bra så!

Ridbyxorna


Usch för vädret

Vad är det för väder vi har egentligen? I natt ska det bli kallare än vanligt plus att det ska regna, så Freddi var så snäll och hjälpte mig att sätta på Artie ett täcke. Jag är hemma i natt och Freddi bor i stugan (som ligger vid stallet) så hon var till stor hjälp så jag slapp åka ut! Nu hoppas jag verkligen att vi får lite sommarväder efter detta, skulle sitta riktigt finfint!

Mindre sånt här..


och mer av det här!
Ett inlägg från just nu

Var nyss ute och sprang en vända, och mötte en riktigt fet huggorm! Usch och blä, men den ringlade snällt åt sidan sen iallafall. Inget man vill möta när man sitter på hästen. 

Fångade den inte så bra på bild, höll ju på att skita på mig!


Blev lite bättre sedan när jag kom tillbaka och kunde gå ut i hagen och mysa lite med fölis. Qosta Cosing tror jag att han ska heta förresten, eller om det var Costa Qosing. Hm, det sista tror jag. Contant Q heter pappsen iaf. Riktigt gulligt föl detta faktiskt, jättesöt i ansiktet är han. Får se om han blir något stort i framtiden, vem vet? :D

Cossan (en av hästarna i bakgrunden är faktiskt Vendela också ;D)
Dagens ridpass - Vendela

Nu var det längesen det skrevs något här, men här kommer några rader! 

Idag så skrittade jag och Vendela en kortare bit än igår, och på hemvägen så red jag i skogen, där det inte fanns någon stig eller väg att gå på. Gjorde det mest för att aktivera henne lite, så att hon får tänka lite själv + lyfta lite extra på fötterna. Kan ju aldrig vara fel när man är en ponny som ska komma in från grönbetet. 

Vendela är inte så tjock faktiskt, visst för att inte tränar-Karin kollat och sagt sitt ännu. Jag brukar ärligt talat vara rätt kräsen när det gäller utseende, så jag hade nog reagerat om det varit någon större katastrof. 

För att återgå till rubriken så red jag lite på banan sen. Tror Vendela tyckte det var lite roligt at göra något igen, känna sig lite behövd liksom. Hon är ju inte så mycket för det här med lugna skogspromenader egentligen. Skrittade mest, på stora och små volter + flyttade henne in och ut på fyrkantsspåret. Hon kändes lite ofokuserad, ridbanan ligger rätt nära vägen och det blåste lite, så vad vet jag?

Fick iallafall till lite fin känsla här och var, vi kommer hitta tillbaka rätt fort båda två tror jag. Det jag känner mest är att jag måste lätta mer i handen och inte passa henne så mycket med den. Komma mer till ridning med benen fram till handen liksom, men det där är ju svårt och nu har jag ju inte ridit på ett tag :) 

Avslutade med att trava några varv i båda varven på stora och små volter, Vendela kändes fin i handen, bra stöd och en lugn takt trots att hon var pigg. Takten och lösgjordheten var det enda jag ville ha idag, så det var jag jättenöjd med! Roligt att vara igång så smått igen, min häst är faktiskt himla härlig att jobba med, en bra egenskap :)

Jag och Vendela i Gripen, vänstergaloppen var det enda som funkade riktigt bra! Nöjd med knopparna också, även om dom inte syns från denna sida, jämna och snygga :D
Dyón vs Claridge House

Såg igår när Hööks-katalogen kom att de gjort ett träns som är väldigt liks Dyóns träns från Working Collction. Jag brukar vanligtvis inte bry mig särskilt mycket om det kommer kopior och så, men i det här fallet tycker jag det var väldigt uppenbart. Själv skulle jag välja orginalet från Dyón, men sedan antar jag att det är en prisfråga då Claridge House-tränset är mer än hälften så billigt. Frågan är ju bara hur kvalitéskillnaden är då... Vilket skulle du välja?

1. Dyón


2. Claridge House


Vilket träns skulle du välja?


Free pollTvå bilder

Vet inte om jag lagt upp dessa bilder innan? Föreställer iallafall mig och Bingo som värmer upp inför en Karin-träning, Issa bakom kameran. Angående Bingo så har han och hans ägare Kristina konditionsträning i form av galopp. Nyttigt för Bingo, som måste öka på konditionen för att orka mer och inte sura ihop så lätt för att han tycker det är jobbigt. 

Inget sommarlov för bongotrumman med andra ord..!Ridbanan 13/7

Ridbanan var fin och nyharvad idag så dagens ridpass fick äga rum där. Började med att värma upp honom låg och väldigt rund i formen. Ställde en del utåt och flyttade ut bakdelen för att strecha innersidan. Flyttade honom också för skänkeln för att få honom riktigt uppmärksam. Gjorde även flera övergångar i alla gångarter för att få honom helt lösgjord. Redan från början kändes han riktigt fin och vaken och koncentrerad på mig.

Släppte sedan stigbyglarna och jobbade med tempoväxlingar. Började med att få upp energin genom att rida korta och höga steg i skritt och trav. Red sedan en 10 meters volt i varje hörn och ökade steglängden på långsidorna. Fick till några bra långsidor, men han vill gärna länga ut halsen samtidigt och bli lång. Så fick jobba mycket med halvhalterna och se till att han verkligen var mellan hand och skänkel.

I galoppen satte jag upp en bomövning med tre bommar och 17 meter emellan. Har gjort den ganska mycket tidigare och han fungerar riktigt bra på den. Nu kunde jag hur lätt som helst variera mellan fyra till sju galoppsprång med lätta och fina hjälper. Var så kul att han gjorde det så bra, då det är en väldigt nyttig övning. Genom tempoväxlingarna hjälper det att aktviera bakbenen vilket är vad Artie behöver.

I morgon ska jag bort hela dagen så Artie får en välförkänt vilodag.

Besserwissern i stallet

I Sverige så klagas det ofta på att vi inte hjälper varandra. Självklart finns det undantag som med allt annat, men orden "sköt du ditt, så sköter jag mitt" känns ändå inte helt obekanta. Inte så att man skulle säga det rakt ut, men det märks mycket i det man gör och hur man beter sig. Men sen så finns det ju alltid folk som missar det ;)

Självklart så måste alla få göra på sitt eget sätt, vi alla vet hur jobbigt det är med besserwissern i stallet som bara babblar på hur man ska göra och varför. Ofta så är besserwissern inte så jättekunnig, utan går på allt han/hon hör av veterinärer eller liknande och bestämmer sig för att det är det ENDA rätta.

Besserwissern vill mer än gärna att man frågar varför, så att alla kunskaper som besserwissern sparat i hjärnan kan komma ut i en lång predikan. Helst får man flika in lite "jahaa", "det visste jag inte" eller "det var nåt nytt" när man känner för det. Man får gärna se förvånad ut också, ögonbrynen höjda och uppspärrade ögon. 

Besserwisserns häst är oftast inte så fin och välskolad, men bor i lyxförpackning ändå. Den har alla senaste prylarna, som försäljare lyckats sälja till besserwissern genom att sakligt förklara att det är en revolution och att besserwissern kommer att märla skillnad på in häst med en gång. Revolutioner faller besserwissern i smaken, så nu ska minsann hela stallet ha likadant tycker han/hon! Klart at deras stackars hästar också ska få avnjuta denna nya fantastiska pryl. 

Besserwissern tycker mycket om när man gör något fel. Om man råkar sätta en benlinda åt fel håll undertiden besserwissern vistas i samma stall så är det bara att räkna med att han/hon är framme snabbt som ögat och rättar en. Oftast så har man sån tur att det ingår en föreläsning om vad som kunde ha hänt om man ridit med den fel-lindade lindan, vilket självklart är katastrofala saker. Himla tur att besserwissern kom till undsättning!! 

Besserwissernär sällan en skicklig eller erfaren ryttare heller, men det är inget som han/hon vet eller bryr sig om. Alla andra rättas högt och lågt ändå, och oftast så har man bara överseende med besserwissern, nickar och ler när han/hon går igång. För besserwissern är sällan en elak person egentligen, besserwissern vet helt enkelt bara inte bättre.. 

Nu får ni ta detta inlägg med en stor nypa salt! Detta är en kul grej som jag tror många kan känna igen sig i, detta är alltså absolut inte skrivet till någon eller mot någon!

Tillbaka :D

Hej datorn, bloggen och alla bloggläsare! 

Jag har haft mycket annat för mig dom senaste dagarna, semestrat i båten här ute i Morjanå, varit på Kolmården och lite annat sådär. Men nu är jag alltså tillbaka igen! 

Vendelas semester är också slut nu, så idag så började jag skritta henne igen. Hon har vilat sedan förra lördagen, så i en och en halv vecka blir det. Räcker lagom tycker jag, pratade med Karin innan som sa att jag inte ens var tvungen att ge Vendullis någon semester egentligen, men jag valde ju att göra det ändå för min egen skull. Att hitta lite extra motivation är ju aldrig fel!

Vendela kändes iallafall pigg och lite på tårna, vi skrittade en tur i skogen. Men jag kunde ha långa tyglar på henne hela tiden, så övertaggad var hon iallafall inte. Tänkte att jag skulle skritta ut en runda imorgon också, fast ta en lite kortare så att jag kan rida lite på ridbanan sen. Bara i skritt än så länge, mest känna och se hur det känns. 

Jag har ju själv inte ridit på en och en halv vecka nu, vet inte när jag hade ett så långt uppehåll senast. Förra året när Vendela semestrade så red jag ju Bingo undertiden men nu har jag inte ens suttit på en häst. Kändes lite ovant idag faktiskt, men tog inte så lång stund innan jag hittade Vendelas lunk igen.

Känns kul att ha börjat komma igång lite igen, även om det änsålänge ju är väldigt lite! Tror att Vendela också kommer gilla att få gå tillbaka till jobbet, hon tycker ju så mycket om sitt jobb :)

Charmig öronbild från idag, riktigt orginellt må jag säga! 
Dagens ridpass

Idag blev det en sväng ute i skogen igen tillsammans med Janni. Det finns flera olika fält som man kan rida på här, så vi stannade på ett och trimmade ett tag. Artie var riktigt fin i traven med mycket energi och var uppmärksam. I galoppen blev han lite stark på något konstigt vis, men tror det beror på att han inte riktigt har kommit igång ännu. Ska bara fortsätta jobba honom på samma sätt, även fast han tror att han fortfarande har sommarlov ;)

Nystädat

Vad tycks?

Innan
Efter


Fotokväll

Ikväll ska vi försöka ta lite mysbilder på fältet. Vi får hoppas att vädret är på vår sida, så blir det nog bra! Tror dock att Freddi hamnar bakom kameran eftersom Vendela vilar, men hoppas ni klarar er med bara mig och Janni ändå ;) 

Så här snygga var Freddi och Janni förra sommaren
Städa transporten

Idag har jag och Janni planerat att städa våra transporter. Vi hoppas också att Freddi hakar på, då alla är i rätt stort behov av det. Känns som om man alltid skjuter upp det till dagen innan man ska åka någonstans, så får man stressa med det. Dock brukar det inte ta allt för lång tid med min, men värre är det med Jannis! ;) Vi körde ju sto+fölis igår så det blev nog rätt grisigt.

Måndag 11/7

I morse blev jag och Janni väckta vid 11 av att vi skulle hänga med och hämta Jannis mammas häst som varit på inseminering. Stallet vi skulle till låg ungefär vid Strömsholm så det tog nästan 1,5 timme med bil. Väl framme fick vi kolla på alla hästar och även hingstarna som stod i stallet. Var riktigt intressant och kul att få se dem, finns så himla fina hästar. Vi fick även kolla på när en hingst showade live för oss, och usch säger jag bara! haha.

Det var i alla fall roligt att hänga med och nu får vi hoppas på att Mimmi är dräktig och får en lika söt bäbis som hon fått de två senaste åren ;D

Mimmi med sin fölis som föddes i juni
Dagens ridpass

Jag och Janni tog en tur ute i skogen med Artie och Rosita. Vi red en lite längre sväng idag än vad vi brukar göra. Det var perfekt ridväder och hästarna var på riktigt bushumör. Blev en riktigt skön ridtur helt enkelt. Tror vi var ute över en timme, men det blev väldigt mycket skritt på stigar och sånt. 

Efter vår ritt i skogen red vi båda på fältet på Jannis d-ponny Komet. Janni började så red jag honom en stund på slutet. Jag har inte ridit Komet på väldigt länge, tror det var något år sedan sist. Han hade i alla fall förändrats otroligt mycket till det bättre. Han var helt olik Artie att rida så det var lite ovant först. Men efter ett tag fick jag lite mer kläm på det och han var riktigt rolig och mysig att rida då! :D

Superbra mobilbilder som vanligt ;)


Hej på er!

Den enda anledningen och ursäkt vi har för att vi inte bloggat är att det är sommar. Det är fullt upp och att sitta vid datorn är tyvärr inte den högsta prioriteringen. Dessutom är vi i vår sommarstuga (som ni kanske redan förstått) och här har vi bara en dator. Så det är lite svårt att sitta flera personer kring en skärm.

Kan i alla fall berätta att vi mår super, Artie och Vendela går i hagen tillsammans och har kärat ner sig i varandra. Vädret är helt okej och allt annat flyter på fint. Njuter av sommaren helt enkelt. Vi har fått en del klagomål att vi måste uppdatera, haha, så ska försöka förbättra det ;D

Dressyrsemester

Hej kära bloggläsare!

Som ni vet så har jag semester från ryttarlivet just nu, riktigt skönt fortfarande faktiskt, fast det snart gått en vecka! Men jag känner att denna semester var välbehövlig, framför allt för mig själv. Vendela går i hagen med
Artie och har det också bra.

Issa och Janni är ute och rider just nu, medans jag och Gustav strax ska ta ut hundarna på en liten tur. Ikväll så kommer bland andra Issas och Jannis familjer hit för att fira min kära mamma, som fyller år imorgon. Ser fram emot en riktigt härlig kväll med mina bästa!

En lyckobild passar riktigt bra tycker jag :)

Fler bilderBilder från Grönan

Gud vilken härlig dag det var igår! Superfint väder och nästan inga köer på grejerna. Feg som jag är vågade jag inte åka Fritt fall, men däremot var Insane min stora favorit, haha. En riktigt rolig dag man inte kommer glömma :D


Gröna Lund

Idag är vi på Gröna Lund hela dagen vilket innebär att det inte blir någon uppdatering på bloggen. Vi ses i morgon i stället :D
Hästarna uppställda


Starrhult Bingo, connemara hingst f-03 e: Holens Ingolf - Hagens O'Chief


Cavendish, korsningsponny, sto f-98 Imp. England

Tänkte att det kanske kan vara lite roligt att se hur dom ser ut i stillhet utan en massa sadlar och Freddi överallt. Det syns nog också vem av dom som är van att ställas ut, och tycker att det här med att vara med på bild är helt underbart. 

Bingo kan jag inte säga så mycket om, han är en sann snygging, född sådan. Men Vendela har verkligen blivit så himla mycket finare i kroppen det senaste året, jag blir faktiskt riktigt glad av att se denna bild, hur rund hon är om rumpan och inte har några utstickande delar här och var. Hon har blivit en FIN ponnt helt enkelt, det är något jag verkligen är stolt över! Dags att göra något

Tänk vilket behov av aktiviteter och rörelse hästägandet faktiskt skapar! Nu har jag inte ridit sedan i lördags, och har dessutom varit sjuk. Ändå börjar jag känna, nu när energin återvänder, en panik över att inte göra något, inte röra på mig. Och detta trots att jag faktiskt ändå varit ute en del i hagen och suttit på verandan med mina kompisar.

Det är ju för at jag är van att mocka, fixa hö, rida och fysiskt aktivera mig dag ut och dag in, vecka efter vecka annat. När min pojkvän säger att " jag har inte varit ute på fyra dagar nu, haha" så undrar jag hur han överlever? Jag skulle ha svårt att inte vara ute och göra saker, för jag är så van vid det eftersom det ingår i hästägandet. Man skapar ett behov av att göra nånting varje dag. 

Visst är det skönt att man har en sitta-inne-och-slappa-för-många-dagar-i-rad-spärr som hästägare? :D

Lite bilder från hagen

Efter vår lilla ridtur tog vi några snabba kort på Artie och Vendela i hagen. Det var jättefint ljus men hästarna var inte riktigt på fotohumör. Men några bilder fastnade de på i alla fall.
Kvällsupdate

Jag och Janni tog oss en liten skrittur nu på kvällen. Var riktigt mysigt att rida i solnedgången och bara prata och låta hästarna lunka på. Jag bara ääälskar dessa sommarkvällar.

En riktigt snygg outfit fick det bli också som ni ser ;DFler mysbilder från meetinget

Stackars mamsen hade blå-öga för att hon blivit sparkad av ett föl som inte ville in i transporten.. ;)
En himla trevlig tillvaro, trots dåliga resultat :)Vi har semester

Vendela har fått bli vildhäst, dock en lite tveksam sådan. Hon undrar nog lite var dressyrsadeln och ridbanan håller hus. Men framförallt så undar hon när hon ska få komma in i sin box och få mat! Haha, om man går förbi hagen sent på kvällen så kommer hon springande och gnäggar lite anklagande. 

Hon har fått semester nu helt enkelt, jag är sjuk och måste bli frisk. Sedan så måste jag även samla nya krafter, nya tag är det som gäller sedan. Motivationen är påväg tillbaka och jag känner mig rätt så revansch-sugen faktiskt! Tack så jättemycket till er som peppade mig, jag var inte alltför glad när jag skrev mitt depp-inlägg. Men för att bli glad så krävs det att man varit ledsen först och det är ungefär så jag har varit nu. 

Börjar även tillfriskna vilket är skönt, det är så jobbigt att vara sjuk. Hade glömt hur tråkigt det är! Men just nu så passar jag på att njuta lite av min semester faktiskt, jag satsar gärnet nästan varje dag året runt annars på att rida. Klart att det är skönt att chilla lite, det skäms jag inte över att skriva, för så är det. Men bara någon vecka eller två för det mesta, sen saknar man sin livsstil fööör mycket och vill inget hellre än komma igång igen! :D

Som ni kanske märker så är jag full av hopp och liv igen, inte halvdöd och deppig längre. Känns skönt, livet är ju fullt av möjligheter och att gå och gräva ner sig var aldrig ett alternativ för mig, inte långvarit iaf. Jag satsar vidare nu, det är bara att köra på! Men somsagt; först lite semester!


Vendullis the dressagepony på grönbetet ;)


Vendela har nu fått en hagkompis, ingen mindre än självaste Artie! På Trolldal går ju inte ston och valacker ihop, så det är lite nytt men don trivs jättebra ihop. Framförallt så trivs Vendela jäääättebra med Artie, får se om det håller veckan ut eller så.. ;) Men det är ju skönt att veta att hästarna kan gå ihop i framtiden också, och när man skrittar ut osv att dom är så vana vid varandra. Norrköping

Har precis kommit hem från en dag i Norrköping. Fick med mig ett par nya ridbyxor och ridstrumpor hem. Byxorna är från Back2back och strumporna från Kingsland! Båda köpta på Avantia :)

Fina killen
Tisdag 5/7

Idag har jag tänkt ta mig ett litet ridpass på Artie i skogen. Dock har jag dragit på mig någon hemsk förkylning som inte vill försvinna. Det har suttit i några dagar nu och känns ännu värre idag. Men ska ändå masa ut mig till stallet för det är det värt :D Ska ju dessutom träffa mina härliga vänner där ute!

Bushäst


Artie i sin nya hage


Sugen på att rida

Nu har Artie vilat i 1,5 vecka och jag håller på att längta ihjäl mig att få rida honom. Tänkte ta en skrittur någon dag snart och sätta igång honom lite smått. Ska bli så kul att rida igen, haha och egenligen har det inte ens gått lång tid ;)

Det är konstigt hur van man blir att rida ofta. Känns liksom konstigt att jag inte ridit på ett tag nu. Dessutom är jag supertaggad för höstens alla träningar och tävlingar. Vi har anmält ett lag till div 2, så om allt går som det ska kommer jag delta i det.

Tankar runt ett misslyckade

Ni som följt mig länge (jag vet att det är rätt många, vilket är roligt!) vet att jag sett fram emot detta meeting sedan jag var där förra året. Som bekant så vann jag och Vendela hela totalcupen då i mellanrundan. 

Och så i år gick det S K I T rent ut sagt! Med BÅDA hästarna, jag förstår bara inte. Det känns givetvis väldigt hårt att ta, framför allt eftersom jag själv gjort en rätt så stor grej av meetinget på bloggen. Det blir ju lätt så när man driver en blogg som denna, med många engagerade läsare! Jag hade själv enormt stora förväntningar på mig själv och hästarna inför denna tävling, jag visste att vi låg riktigt bra till. 

Ni ska bara veta hur härligt det är att först skriva att man ska iväg på tävling och sedan mötas av era lyckönskingar. Ännu härligare när jag sen kan visa upp bilder där jag galopperar ärevarv med den gulblå rosetten, eller berätta att jag nu är elitkvalad. Bara berätta att jag lyckats överhuvudtaget. 

Men allting har en baksida, även detta. Även jag kan misslyckas. Det är inte så jättekul att gå ut här och skriva att jag red ihop 58% i LA1 på ponnyn jag är elitkvalad med ska ni veta. Men samtidigt så tror jag att det är bra också, för bloggens syfte är ju inte att vi ska höja oss till en nivå över alla er andra och flasha med fina hästar och prisrosetter. Detta är en ärlig vardagsblogg om livet som tävlingsryttare. Och det livet är inte bara en massa fina resultat, det är också dåliga poäng, hästar som inte gör som man vill, tävlingar som går åt skogen. Precis som för alla er andra!

Jag tar detta meeting lite med en axelryckning, självklart så är jag egentligen så sjukt jävla fucking besviken. Men jag vet inte, någonstans så är jag mest tom. Inte en tår har jag klämt fram, inte ett ilsket ord har jag sagt. Jag har bara accepterat att det gick som det gick och verkligen mentalt bestämt mig för att inte försöka tänka ut vad jag skulle gjort annorlunda hit och dit. 

Jag vet och ser i resultaten och på vilka som finns i prislistan att om mina hästar gått som vanligt så hade båda två kammat hem en hel del rosetter. Det är alltid något att trösta sig med faktiskt, att högformen och dom bra poängen ligger precis runt hörnet och inte ett år framåt i tiden. För det är så det känns nu, det känns som att Vendela aldrig kommer göra en bra tävling igen. 

Men det är klart att hon kommer att göra det, det fattar ju jag också. Hon gör inte en massa bra och sen aldrig något mer. Det är min uppgift att hjälpa henne tillbaka nu, oavsett hur det blir efteråt så ska vi ta oss ur denna svacka tillsammans! 

Jag ville bara skriva av mig lite och förklara läget, förstår att ni kanske undrar, ni har ju bara fått några korta rader. Men här får ni alltså lite till :)

Jag och en Vendela i högform, förra året :)
Blogg.se vill inte

Blogg.se lever ett eget liv just nu och vill inte samarbeta med mig. Jag kan inte lägga in några bilder, blir det så för er också? Jag hade tänkt ladda upp några bilder från vårt midsommarfirande från förra veckan. Fick nämligen bilderna av Sofie i helgen, men det får bli en annan gång nu helt enkelt!

Mot Morjanå

Alldeles strax ska vi börja bege oss mot stallet för att packa alla grejer och köra Artie till Morjanå. Han kommer nog tycka det är underbart med massa grönt gräs och många hästar att busa med. Alla hästar i hans nuvarande hage har åkt på sommarbete på annat håll, så just går han själv där. Freddi och Janni är ju också i Morjanå med sina hästar, så det blir roligt både för mig och Artie! :D

Snyggt på riktigt

Kolla vad jag såg, när Equipe är på en tävling och fotar så får man sin bild bredvid resultatet! Känner mig riktigt cool faktiskt, tycker man borde få skicka in en valfri bild till Equipe som sedan läggs upp bredvid ens resultat alltid, tänk vad snyggt det skulle bli!! :D 

Vendela på banan

Lag-03 dag 2 - 54,0%. Hon visade något hörn hör och var vilken fin ponny hon är, men annars så var det en katastrof faktiskt. Hon tog inte mina förhållningar utan blev bara spänd och försökte köra upp huvudet och springa. Denna ritt var värre än den i Dyltabruk, vår värsta någonsin tror jag faktiskt. Usch!!Bingo på banan

LB:1 dag 2 - 60,0%. Gick bra stundtals, men han var inte i närheten av så bra som han kan vara! Vänstergaloppen sket sig helt igen, han var riktigt dum faktiskt. Tur att han är en snygging.. ;)


Lite porträtt på hästarna

Eftersom nu tävlingarna gick som det gick så har jag tyvärr inga fina bilder med prisrosetter, hur gärna jag än hade velat.. :( Men shit happens! Här kommer lite mysiga kvällsbilder iallafall!Det kommer fler när bloggen vill.. ;) Sjukling flydde Gripens RF

Ursäkta min dåliga uppdatering, har en massa bilder att visa sen, men jag orkar inte just nu. Blev igår riktigt sjuk, märkte det efter att jag ridit Vendela. Båda hästarna gick ännu värre igår, så vi flydde fort som ögat, strök båda båda klasserna idag. Det är inte roligt att rida när man bara känner sig dålig. Båda hästarna noterade rekordlåga % igår. 60 för Bingo i LB1 och 54 för Vendela i Lag-03. 

Ska sova lite till nu, huvudet värker och jag har grymt ont i halsen. Blää på att må såhär! Sommarbete

På måndag ska Artie åka på sommarbete i Morjanå. Dock kommer han inte vila under hela tiden vilket är en månad utan jag kommer sätta igång honom och rida honom lite lugnt. Freddi ska ju också flytta Vendela dit och sen står redan Janni där med sina hästar. Så det kommer bli många roliga uteritter, bad, bus, rejs mm med hästarna :D

För er som inte vet om det stod jag i Morjanå med min förra ponny Jenny. När jag började gymnasiet blev det lite för långt att åka (1,5 mil) och jag hann inte riktigt med det. Därför flyttade vi till vårt nuvarande stall Trolldal som ligger på cykelavstånd från oss. Sedan dess har vi i alla fall stått där varje sommar, vilket är superkul! Vi har ju vår sommarstuga där precis bredvid stallet så det är riktigt praktiskt.

Ska era hästar på något sorts sommarbete? :)

Kommer ni ihåg?

Min första tävling med Artie som ägde rum i februari. Tycker vi har utvecklats enormt sedan dess! Vi tävlar visserligen fortfarande samma klasser, men min ridning och inverkan har blivit så mycket bättre. Artie jobbar mer korrekt och vi har ridit ihop mer som ett ekipage! Det är lååång väg kvar, men en bit har vi alla fall kommit.


Lunch-hälsning

Skabbig Freddi igårkväll, en heldags hästtävlande tar på en! ;) Har inte sådär många hakor faktiskt, jag lovar. 

Nu startar vi!

LB1 med Bingo!

Snyggingen igårkväll


Gripen dag 1

Hej alla läsare, kan inte skriva så mycket eftersom jag inte vill väcka mamsen och Kristina med att knattra på tangentbordet. 

Bingo gick okej idag, men inte mer. Vissa saker gör han bra, men det var för mycket missar och för många 6:or för att bli något toppresultat. Missade bland annat nästan hela vänstergaloppen, 4 och 3 där, viktiga poäng som rök. Hann dock bara rida fram honom i 20 minuter eftersom vi åkt fel, så det finns en förklaring till att det blev som det blev. Fick 62 % i LC1 och kom 5:a av 12 har jag för mig, så inga priser idag. 

Vendela har inte känts bra alls dom senaste dagarna, och idag var inget undantag. Karin har försökt hjälpa mig och vi har fått hitta nödlösningar för att gå runt problemet i att jag inte får igenom högersidan. Red knappt fram någon energi alls på henne idag, ville inte få henne mot handen eftersom hon inte var eftergiven. Det enda som var "som vanligt" i programmet var vänstergaloppen, där hade vi 7 på alla moment. 

Programmet flöt, men utan eftergift och finess. Utan den härliga energin och kämparglöden som jag förknippar med min häst. Hade bland annat 5 på högerförvända, där har vi nästan alltid 8 annars.. Fick 58% och mitt lägsta resutlat någonsin i LA1. Känns förjävligt rent utsagt. Vi ska se hur hon känns imorgon i Lag-03, men är hon likadan som idag så stryker vi henne från LA:P1. Vill inte göra något vi inte klarar av, det blir inte roligt för någon av oss. 

Att vila efter meetinget och ta semester kommer nog göra min prinsessa gott! :)

Vendela idag, hann inte fixa kameran till Bingo
Roadtrip

Igår åkte jag ju med Sofie till hennes sommarstuga i Eskilstuna och hängde där lite grann. Vi åkte rätt sent för innan var vi i Vingåker och kollade på lite hästtävlingar. Vädret var riktigt skönt så vi satt där några timmar innan vi åkte vidare.

Idag har vi hunnit med en hel del grejer! Solat, ridit, shoppat och hälsat på Freddi på tävlingen. Vi har även åkt till Stockholm (där Sofie bor i vanliga fall), eftersom vi ska sitta barnvakt i morgon kväll. Det är alltså därför jag kan blogga nu när jag har tillgång till internet. 

Vi har alltså åkt väääldigt mycket bil fram och tillbaka, men själv tycker jag bara det är kul. Vi chillar, lyssanar på musik och sjunger med, haha. Det blev en liten update nu i alla fall, hoppas det är bättre än inget! Vi hörs när vi hörs :D

Lite bilder från vår lilla ridtur. Jag red Sofies ena ponny Bonnie och hon red Spot, hennes 30-år gamla c-ponny! Hur cool och pigg som helst, haha!
Sofie och Spotis


Jag och Bonnie


Fikapaus i bilkön, haha


Vi laddade upp med massa godsaker :D
Nu startar vi!

Nu är det dags för Vendela att starta, håll tummarna kära läsare! :D

Dagens fråga

I dagens fråga får ni tänka de mest extrema fallen, om ni verkligen måste välja vilket sorts väder ni helst rider i? Självklart väljer man helst något mellanläge mellan de olika typerna, men som sagt om ni var tvugna att välja.

Jag älskar visserligen sol och värme, men när det gäller ridning rider jag faktiskt hellre i spöregn! I gassande sol blir bara trött, lökig och törstig, haha! Och när gäller snö så tycker jag det bli alldeles för klumpigt med så mycket kläder! Så om det inte är en allt för kall dag föredrar jag regn.

Vad för sorts väder föredrar du att rida i?Free web poll

Det blir live-bloggning från meetinget!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för min dåliga uppdatering! Har haft fullt upp med att fixa allt runt omkring. Det blir ju lite extra styr eftersom jag åkte med Kristina tidigt imorse (när ni läser detta iallafall!) och mamma kommer med Vendela i eftermiddag. Snacka om service jag har - lucky me. Utan föräldrar/hästägare så skulle det inte bli något tävlande alls. 

Min snygga arbetskollega här på bloggen, tillika min bästa vän Isabelle har gett mig äran att förvalta hennes systemkamera för eget bruk under helgen dessutom - så jag lär kunna bjuda på ett och annat också!

Kan förresten visa er en till sak som jag tror gör er glada, titta vad min snälla mor inhandlade;


Så nu får ni hålla i er kära läsare! Kan inte lova en massa inlägg hela tiden, det blir i mån av tid, men visst ska jag lyckas få upp ett och annat :DNu startar vi!

Bingo startar NU! Live-resultat kommer att finnas på Equipe såg jag, för er som inte kan hålla er :D