Hejdå för nu

Hej alla Tävlingsduons läsare! 
 
Nu bestämmer jag mig för att bara blogga på min egen blogg framöver. En duo är alltid en duo, denna blogg är inte samma sak utan min kompanjon och det tror jag inte att ni heller tycker! Därför så får även mitt hästliv flytta in i min andra blogg. Får se om jag och Issa startar upp TD någon gång framöver, man ska aldrig säga aldrig. Kanske ska passa på att påpeka att jag och Issa absolut inte är osams eller något sånt, min bästa vän och jag har lika kul som vanligt tillsammans både med och utan hästarna! 
 
Ni som är intresserade av att fortsätta följa mig och Kala klickar HÄR. Annars så tackar jag för mig (och för oss) så länge! 
 
KRAM 
 
 
Haha, mysigaste bildarkivet!

Natti

Ligger i min säng och funderar. Detta är min och issas blogg, vi är Tävlingsduon och vi skapade bloggen och byggde upp den tillsammans. Känns konstigt att blogga här själv, eftersom bloggen som jag skrev är våran tillsammans.

Får se hur det blir, kanske slutar med en ny blogg för mig? TD är somsagt min och issas, är inte samma sak utan henne och det tror jag ni också tycker. Ahmen nu ska jag sluta vara så seriös, dags att trycka lite nässpray i snoken så jag får sova. Varit rätt dålig nu också så ingen skola imorgon.

Kram på er!!


Slut på lovet

Tråkigt slut på lovet; gått på Ipren nu i två dygn haha.. Tyvärr så lurar man ju sig själv att man orkar mer än man gör. Igår så jobbade jag i stallet med Janne (smart liksom?) och sedan red jag Kala på utebanan efter det. Hon kändes inte så bra för omväxlingsskull. Ofokuserad och lite seg i munnen faktiskt, längesen hon gick så pass dåligt ändå. Men vi har en rätt hög lägsta nivå ändå för sååå dåligt gick det egentligen inte. Jag red inte så bra heller, kom inte riktigt till ridning utan blev lite kvar i handen och hade allmänt lite kort stubin. Gillar att analysera ridpass på detta vis för att lättare förstå vad som måste fixas! :) 
 
Mådde ändå bra igår så åkte till Gustav på kvällen, dock ställde vi in finmiddagen som vi skulle på eftersom jag varit dålig, blwv thaimat hemma istället, mums! Dock så avtog min good feeling allteftersom och vid 23 däckade jag i sängen. Gustav hjälpte mig att släppa ut hästarna imorse (fast då mådde jag också relativt bra) och sen däckade jag igen när vi kom hem vid 9. Vaknade till liv vid 15 (!!) igen och gick upp och åt lite. Åkte sedan till stallet med Issa.
 
Imorgon är det nämligen Öljemark-träning och detta lov har ju blivit sisådär rent ridmässigt med först Kala som rullade fast och sedan jag som åkte på kryssning och blev sjuk. Kände att jag var tvungen att rida idag om jag skulle träna imorgon, så det gjorde jag också. Märktes lite att hon inte är riktigt lika trimmad som hon varit, men inte så konstigt när det blivit så pass sporadiskt och jag inte riktigt fått igenom hjälperna. Red henne på lite serpentiner med volter i idag och lite volt med skänkelvikning ut. 
 
Den "riktiga" lösningen blev dock att galoppera på rakt spår och ställa ibland inåt, ibland utåt och ibland ha henne rak. Hon blev såå fin och jag fick verkligen igenom det där lite springiga och hängiga som vi fick i början av passet. Så nöjd med Kala, hon är så fin! 
 
Bilderna Janni tog på oss igår på utebanan blev riktigt bra! Visar några här :)
 
 
 
 

Filmer från träningen 11/2

 
 
 
 
 
 

Sjuk

Hej hopp, här ligger jag hemma i min säng och mår dåligt!

Var iväg på studentkryssning tis-ons så onsdag blev vilodag för Kala. Igår så red jag henne ett riktigt pass i alla gångarter och jag tyckte det gick jättebra! Fick superkänsla framför allt i galoppen. Traven var lite hastig, hittade inte riktigt schwunget förrän på slutet. Hade nog att göra med vilan, hon låg på i handen ganska mycket och jag var lite trött och matt i kroppen. Kände på lite förvänd galopp för första gången och det gick verkligen asbra, Gud så duktig hon är! Jag älskar verkligen att rida förvänd, så det kommer bli toppenbra tror jag.

La ner henne och hittade lugnet och stretchen i stegen i traven, nöjd matte och nöjd häst! Myskväll hos issa sen med mat och satc, alltid lika kul! Och nu inatt så fick jag massa feber och frossa. Tagit tablett och mår bättre men gissa hur det känns att inte få rida ut i solen?!

Visar lite bilder på min fina tjej <3


Ett fall för tandfén

Haha när vi kollade kalas tänder förra veckan så såg veterinären att hon hade två mjölktänder kvar att tappa. Efter passet idag (red en halvtimmes skritt och en kvarts trav och galopp) så såg jag att hon hade lite blod i skummet från munnen. Där hängde denna tand så Elin drog ut den eftersom jag inte vågade hahah!


Stora stjärnan

Sen sist så har Kalas ben hunnit bli svullet som en stolpe och sedan gå ner igen till nästan normal storlek. Promenerade i lördagskväll och igår så blev jag inringd till jobbet så var där mellan 9-16 och glömde lunchen så lindade bara benet för natten innan jag åkte. 
 
Idag så såg det dock nästan normalt ut när jag kom. Smörjt på själva såren med jodopaxgel som lägger sig som en hinna över så det inte kommer in smuts, och så linda på natten och hage på dagen tror jag tillsammans har varit ett vinnande koncept (ta i trä!!). Satt nu alltså på henne för första gången sedan i onsdags och det var så kul! Red i ridhuset tillsammans med sju andra på en halva, trångt men bra träning för kommande framridningar (positivt tänkande ni vet?). 
 
Skrittade faktiskt ett helt pass på 45 min. Red raka spår, gjorde halter, gjorde lite öppna, övade övergångar mellan-ökad skritt osv. Kala blev lösgjord och trampade på. Nyttigt att ta skritten på detta sätt, vanligt att jag slarvar med den när jag rider för fullt. Trots alla ekipage så behöll Kala fokus trots den låga farten och efter passet så var hon härligt skummig runt munnen och såg så nöjd ut. Tror hon saknat jobbet trots allt under vilan i väntan på att benet skulle bli bra! 
 
Jag som lagt in en massa nya bilder, men så vägrar blogg.se ladda upp dem! 
 

Hej igen!

Hej på er allihop! 
 
Känner mig sugen på att dra igång denna blogg nu igen, så gott jag hinner i alla fall! Är ju något speciellt med hästbloggar ändå trots allt, något som inte min vardagsblogg lyckas täcka helt. Därför jag drogs hitåt igen helt enkelt haha. 
 
Kala har gått så himla bra nu på senaste, dock rullade hon fast i boxen i förrgår och blev lite svullen och sårig i ena bakbenet. Det innebar endast longering (hon såg OK ut i båda varven!) och sedan promenad 20 min och kyla med vatten 20 min igår. Ska kolla läget idag igen, ser hon okej ut så skrittar jag nog lite alt longerar henne inspänd så det blir lite mer arbete av det hela. 
 
Tre bilder på Kala från när vi var och tränade för Karin Öljemark i måndags! Ska lägga upp filmerna från den träningen här tänkte jag :)
 
Har även anmält oss till vår första tävling! Den femte mars så rider vi LC2 hemma!