Qarlos i KiladalenLB2-Kiladalens LRF-19 maj-64 %-7:e placQarlos och Artie
Min syster och Qarlos

Qarlos var så seg och trött på clinicen i tisdags att vi strök hela veckan innklusive gårdagens tävling. Han har ju verkligen levererat senaste tiden, så det gjorde inget. Dessutom har jag passat på att göra annat undertiden, så det funkade utmärkt för mig med lite horse-off-time. Varit med Gustav ute i stugan, haft party i mitt hus och lite annat sånt som man gör i sitt vardagliga liv! 

Något roligt som hänt är att min syster följde med ut till stallet i torsdags och även idag. Hon mår väldigt dåligt av olika anledningar och kände att hästarna fick henne att må lite bättre. Hon red när hon var yngre, på min gamla hopponny Nico, men har inte suttit på en häst ens på tre år nu. Och för tre år sen skrittade hon av Vendela efter ett pass, ingen ridning direkt. 

I torsdags så var vi ute och gick i skogen och jag var bredvid, men idag fick hon rida själv på utebanan och det gick jättebra!! Hon kunde till och med trava själv, Qarlos är så snäll att det går utmärkt! Bilderna är från i torsdags :) Clinic

Ber om ursäkt för uppdateringen, hinner inte med ett skit just nu känns det som, och så är det också. 

Kan avslöja att Qarlos utedebut gick galant! Ska skriva mer och visa bilder senare, men kan avslöja att vi tog en placering individuellt och laget kom 4 av 9! Var för mycket missar ridmässigt från min sida för att vara uppe i toppen (många tappade poäng på sneda halter och taktinslag orsakade av mig bla) så var besviken på mig själv först, men nu känner jag mig bara nöjd och glad. Fasan, vår fjärde start och tredje rosett - det kan jag inte vara besviken på, inte ens på mig själv! 

Hektiskt schema nu, igår var det Öljemark (gick toppen, vi har gått mycket framåt på bara två veckor, åh så kul att höra!!) och idag så ska vi vara med på en clinic. En sitsclinic, kommer inte ihåg vem som höll i den, men det ska bli roligt. Efter detta så får Qarlos vila onsdag-torsdag och sen jogga fredag inför lördagens tävling, LB2 i Smedstorp. 

Förberedda

Nu så är jag och Qarlos fixade och klara, genomridna och vältrimmade. Kan inte kännas bättre inför en tävling än vad det gör just nu, dels träningen i onsdags och sen ett grymt bra pass igår. Idag så värmde vi upp i skogen och hoppade en liten stock och lite sådär, var jättemysigt och Qarlos tyckte det var riktigt roligt!

Sedan gick vi innanför staket och kände lite på vägar inför imorgon. Satte så sjukt fina mellangalopper inkl upptagning!! Har fått så mycket bra tips från Karin hur jag ska tänka och rida, så det satt så fint att det funkade super just idag. Kändes bra med allt jag gjorde, så red inte länge alls. Varför fortsätta nöta när man ändå får som man vill redan från början? Qarlos missförstod mig till och med ur en halt så han fattade galopp direkt från halten när jag trodde att jag bara bad om trav, så pass lyhhörd och "på" var han idag! Fina hästen <3

Nu hoppas jag på att känslan håller i sig och att vi kan få till en härlig prestation imorgon. 13:02 startar vi LB:2 i Kiladalen, håll tummarna! Tagga


Lägescheck

Igår:Var vi ute själva i skogen och klättrade, hoppade över en stock och massa diken med vatten samt galopperade fort!

Idag så tränade jag och Qarlos för Karin och det gick såå himla bra! Så stolt över både mig och honom, speciellt över honom. Han gör så fina framsteg och utvecklas hela tiden på alla plan. Idag så påbörjade vi lite galoppserpentiner i förvänd (fast jag tjuvstartade faktiskt i måndags haha) och så checkade vi formen på oss lite inför lördagens tävling i Kiladalen, allsvenskan div 3 omgång 2, LB2 som senast! :) 

Fick hjälp med 10-metersvolterna, måste få med mig vänstersidan. Han själv blivit lite stark i min högerhand i högervarvet och därför missat att vänsterbogen inte riktigt är med, helt och hållet mitt fel. Dock lätt att rätta till och nu vet jag hur jag ska rida för att forma hela Qarlos ordentligt. Fick till en så himla bra mellantrav också, har missat rakriktningen tidigare, nu vet jag hur jag ska rida här också, tack vare Karin! Varje träning för henne ger så himla mycket tillbaka, har nog aldrig lärt mig så mycket på så kort tid som jag lärt mig av henne!Världens vackraste

Uppvisning med Qarlos

Idag så firade Katrineholms RF 50 år, och jag och Qarlos var ett av två dressyrekipage som visade upp privatdressyren. Det var blåsigt och konstiga saker (bilar, presenningar, nordsvenskar som drog stockar, partytält och ja, you name it) överallt! Qarlos slet sig bland annat när mamma skrittade fram honom för hand och brallade runt helt själv på stora utebanan. Suck ;) 

Dock höll han sig i skinnet när jag satt på, gjorde sin uppgift och visade upp sina gigantiska steg. Jättefin förvänd också, där förvånade han mig faktiskt. Ibland fick han något ryck, men inte mycket. Är kanonnöjd med vår uppvisning! 

Ni har ju tjatat jättemycket och vill att jag ska visa fler ridbilder, så har har ni några från idag! :D Kommentera gärna, all kritik mottages!Lite uppdatering + tips

Nu så är TD hemma från England igen, där vi befann oss måndag-onsdag. Qarlos har motionerats av mamma och sin ägare Elisabeth undertiden. 

Igår var dock jag tillbaka - med besked. Dags att ta skänkeln och växla upp lite, tror att både mamma och Elisabeth rider på lite andra växlar än vad jag vill ha. Hade behövt ett spö egentligen, att bara sitta med sporrarna funkar inget vidare på Qarlos, han förstår inte att det betyder att han ska skärpa upp sig. När han känns sådär oengagerad och seg för skänkeln (dvs att man skänklar på kanske först ett, två och sen fyra graders styrka och inget händer, han bara segar och tar inte hjälpen) så brukar jag smiska till honom med spöet faktiskt. 

Det låter kanske rätt brutalt, men det är så mycket bättre än att behöva sitta och gnaga med skänkeln och det ändå inte blir någon effekt! Det är sån ridning jag inte vill ha, mina hästar ska vara skärpta för skänkeln punkt slut, inget att diskutera. Igår glömde jag alltså spöet och det var andra saker som störde, så var inte på toppenhumör. Dock så gick Qarlos betydligt mer fram efter en rejäl galopp och mot slutet av passet (ca en halvtimme) så var han fin! 

Vill komma tillbaka till det där med att verkligen renodla sina hjälper. Jag brukar försöka tänka såhär, om jag till exempel får en impuls att lägga till skänkeln:

*Varför vill jag skänkla?
*Hur ska jag skänkla?
*Fick det den effekt jag ville?
*Har jag belönat den effekten?


Lite rörigt, men tror ni förstår mitt tänk! Detta är viktigt för att inte bli sittandes i drivning hela tiden, utan hästen måste springa framåt at sig självt, annars är det något fel. Jag brukar prova då och då att bara slappna av och sitta helt lugnt och stilla, för har jag jobbat rätt så är det bara det som behövs. Qarlos är en ambitiös häst, han gör gärna sitt jobb. Jag är bara den typ av ryttare som gärna "över-rider", dvs jobbar "åt" Qarlos, fast det inte behövs. Och om jag hela tiden gör jobbet åt honom, hur ska då han kunna utvecklas?