Bilder del 2

Här kommer resten av bilderna från idag!hahah !
Ha en bra Valborg!

Under tävlingen var det riktigt fint väder, vilket var superskönt! Dock verkade det inte vilja hålla i sig, utan nu är det grått och tråkigt. Men bättre att det var bra när man tävlade i alla fall!

Jag ska spendera min Valborg i Morjanå med mina bästa, finaste och gulligaste kompisar! Kommer bli så roligt, ingen får mig på så bra humör som de!

Bilder del 1

Blev en hel del bilder från idag faktiskt! Freddi fotade så fint så och pappa filmade, så filmer kommer också. Eftersom det är så många bilder, delar jag upp det i två inlägg :)Janni & Urandi
Ida & Little Beebop
Maja & Grandini
Omhoppning; därav det väldigt sneda hoppet :)


Del 2 kommer ikväll! :)

Tjenare bloggen

Jag har spenderat min morgon i Vingåker, istället för att tävla i Laxå, som jag skrev i några inlägg här under. Men, mina käraste kompisar gjorde mig stolt idag, så det var faktiskt värt att vakna klockan tio över sju! Grymma rundor på grymma hästar är vad som presterades idag. Katrineholm kör hårt och nu är klubben verkligen på G igen! 

Jag agerade även fotograf åt Issa + hela laget, ni lär få se en hel del bilder sedan när Issa laddar upp dom. Ikväll så blir det Morjanå iallafall, ska bli riktigt roligt! Nu så måste jag snart åka in till stan och se till att Vendela får röra lite på sig. Tror att det blir i ridhuset faktiskt, om det inte är mycket att lösa idag, så att jag måste dra ut det på två dagar, så tänkte jag att jag skulle rida ut imorgon faktiskt. Tog mig tid att lösa problemet med högersidan igår, fast jag hade tänkt hoppa egentligen, så jag tror inte att det ska vara nåt större problem idag iallafall.

Hon trampade på riktigt bra förra tävlingen :D
Resultat Vingåker

Åh vilken grym tävling! Duktiga hästar, duktiga ryttare! Dagen flöt på bra och vi var klara att åka hem redan vid halv 12, vilket var skönt.

95 cm individuellt A:0/A:0 - 2:a placering
Artie hoppade super, gjorde allt jag bad honom om. Han kändes riktigt fin och på hugget. Han tyckte nog det var skönt att vara utomhus i stället för att trängas i ett ridhus. Eftersom han kändes så fin svängde jag lite i omhoppningen vilket räckte till en 2:a placering!

Dessutom kom Janni 3:a i denna klass också, så Katrineholm hade två placerade! :D

95 cm lagklass - 1:a plats!
Det var nio deltagande lag, så det var rätt många startande. Jag var tvåa ut, efter att Janni nollat sin ritt. Artie var lika fin här som i första klassen. Vi kom lite nära på andra hindret, men annars kom vi bra på resten. När jag själv red var jag inte alls nervös, men när jag skulle titta på de andra studsade jag av nervositet, haha! Men duktiga lagkamrater som jag har, nollade både Ida och Maja också! Vi var då första laget klart för omhoppning! :D

Sex stycken lag lyckade ta sig till omhoppning, så det blev ganska stor konkurrens. Många red fort som satte press på oss. Men alla hästar (och ryttare) i vårt lag var grymma och gick felfritt. Jag kände tydligt att Artie var rätt trött sista gången vi skulle in på banan, men han gav ändå allt han hade. Så otroligt duktig ochg snäll som ställer upp så mycket! Vi hade allihopa snabba tider, vilket ledde till en vinst! :D

Massa bilder och filmer kommer!Freddi knoppar Artie

Håll tummarna idag

Ingen tävling :(

Tyvärr så ringde Kristina förut, och Bingo är inte fräsch, inte halt direkt, men han hackar liksom i höger varv. Hon tror det rör sig om något muskulärt och han ska till en equiterapeut på måndag. Riktigt tråkigt, och innebär självklart att det inte blir någon tävling imorgon.

Fina biffen <3Allt klart!

Allt är fixat och klart i stallet nu. Utrustningen putsad och Artie duschad och knoppad! Är riktigt taggad för i morgon! Ska ta det rätt lugnt i första klassen och bara låta honom få känna på hindrena och så. Om vi går till omhoppning kommer jag såklart satsa lite, men vill spara honom till lagklassen som känns som den viktigaste klassen.

Några av er undrade hur Freddi knoppar. Jag kan säga att hon är en grym knoppare och Artie blev riktigt snygg! Vi gjorde en liten film under tiden, så den håller på och laddas upp för tillfället. Publicerar den i morgon så ni har något att se under tiden vi är borta :)

Artie som blir ren idag :D


Stallkväll

Idag lär det bli en sen kväll i stallet. Ska putsa all utrustning samt tvätta och knoppa Artie. Om jag har tur hjälper nog Freddi mig med knopparna, eftersom hon är lite av ett proffs på det. Tänkte trimma Artie på någon bana och ta några språng för att känna på honom lite inför i morgon.

Friday I'm inlove

Just nu så hämtar jag andan lite efter skolan. Inte för att dagen var jobbig, men ändå. Jag och Gustav vaknade vid 9, och gick upp 20 över. Vi är rätt lata båda två ;) Skoldagen bjöd på samhällskunskap, lunch och idrott. Skaplig dag kan jag säga, slutade kvart över 1. Kommer att sakna mitt schema i höst!

Vid halv tre kommer mamma hem, och så ska vi åka ut till Starrhult och Bingo, ska rida honom lite inför imorgon. Mest känna så att det känns bra, tränade ju med honom i södags också, och det gick ju toppen. Tar med cykeln på bilen, så att jag kan bli avsläppt på Trolldal sen och ta hand om Vendela såklart. Tänkte hinna hjälpa Issa med Arties frilla också, han blev ju riktigt snygg senast! :DStartnummer

I morgon har jag startnummer 14 i första klassen. Tävlingen börjar redan klockan 8, så det blir en tidigt morgon. Tur att den håller hus i Vingåker som bara ligger 30 min härifrån!


Lördagsplaner

Godkväll eller godmorgon, detta inlägg är tidsinställt, men någon kanske är pigg och undrar om min dag tänkte jag..! 

Det är nämligen så att jag befinner mig i min stuga i, håll andan - Vingåker! Där Issas tävling håller hus alltså, en halvtimme ifrån Katrineholm. Detta innebär att jag kan åka och heja på tjejerna i laget, nu när inte jag själv ska tävla. 

Ska åka in till stan och rida Vendela också en sväng tänkte jag. Tror det blir i ridhuset, så jag kan se i spegeln lite grann tänkte jag. Framför allt i öppnan är det skönt att se att hon är trespårig. Men vi får se, inte säkert jag håller planen..! :)

Att tävla med Bingo

Att Bingo är en hingst trodde jag skulle bli ett problem för oss när vi sedan skulle tävla. Jag hade ju ingen aning om hur han skulle reagera. När Kristina sa att han var snäll så trodde jag faktiskt inte riktigt på henne faktiskt. Jag visste ju hur han kan vara hemma (bocka, gnägga och kråma sig), och hade svårt att tänka mig honom utan det. 

Men Bingo bryr sig bara om sina egna ston, hemma på Starrhult. Det är väldigt sällan någon annan häst tar hans uppmärksamhet annars. Om det kommer någon häst nära så känner man hur han håller andan och spänner upp sig, men inget annat. Han är väldigt tyst, gnäggar inte och gör inte mycket väsen av sig alls överhuvudtaget. På senaste tävlingsfilmen så skriker den andr hästen jättemycket, men Bingo inne på banan rör inte en min, han är väldigt fokuserad på sin uppgift, han är "med mig", som Kristina brukar säga. 

Det enda som skiljer sig från när jag tävlar Vendela är bemötandet från andra, många visar respekt och aktar sig lite extra. Bingo har mycket nacke och utrstrålning, så det är svårt att missa att han faktiskt är hingst. Jag tycker att det är jättebra att folk ser upp, det minskar pressen på mig som ryttare. Jag har ju också ett ansvar jämtemot alla att hålla koll på min häst, ramlar jag av och han kommer lös så ligger det på mitt ansvar. 

I Nyköping senast var första gången jag verkligen märkte av något på riktigt. Då hade dom (idiotiskt nog) satt tävlingens enda hingstar att starta efter varandra. Så när jag kom till framridningen så bad dom som hade den andra "kan inte du hålla dig där nere med din hingst så är vi här uppe". Jag och Bingo fick givetvis den sämre halvan, utan spegel och med stor ingång på kortsidan. Men jag bet ihop, och Bingo spände av. Den andra for runt och var spänd, men det var inte på grund av att Bingo var i ridhuset. 

Tråkigt på det sättet, men det gick ju bra ändå. När hon gick ner i collecten så kunde jag checka i spegeln och så. Bingo var lika snygg som vanligt, och visade glatt upp sig. Han gillar att se sig själv i spegeln. 

Så för det mesta ingen big deal, iallafall inte med Bingo. Nu har han ju heller aldrig betäckt, och om han gjorde det kanske det skulle vara annorlunda :)

Bingo och jag efter vår första tävling
Helt slut

Idag var jag riktigt trött i kroppen när jag kom till stallet. Träningsvärk från biptestet igår och sedan cyklat fram och tillbaka både till skolan och stallet. Det tar en del på krafterna faktiskt! Därför hade jag ingen ork att rida på någon av banorna så vi hamnade i skogen i stället. Red en lång runda bort mot Stångsjö.

I början var Artie väldigt energisk och koncentrerade sig på allt runt omkring honom. Så släppte stigbyglarna och red mycket övergångar och sidförande rörelser för att få honom uppmärksam på mig. Han blev riktigt fin då, men jag var tvungen att hålla honom sysselsatt hela vägen för att han inte skulle börja dra iväg.

Mot slutet i galoppen kunde jag låta honom rulla på i låg form, där han höjde ryggen och frustade. Lika fin var han när jag travade av, så det var kul!

Torsdagens ridpass - Vendela

Ååh, idag var Vendela sådär toppen idag igen! Hon är definitivt på rätt köl! Så mjuk och reglerbar, en underbar häst att rida. Önskar nästan att jag skulle tävla henne också nu i helgen, det skulle sitta riktigt fint. Men det är bara att se till att hon behåller formen och kan toppa ännu mer till Örebro-tävlingen. Då hinner vi dessutom med en Karin-träning.

Om hon är såhär mjuk och fin så kan jag ju rida fram henne själv, så vi kan göra rörelser och träna det tekniska hela träningen, det skulle också sitta fint. Jag är så taggad, men det kanske ni märker, haha! 

Kunde göra lite vad jag ville på henne idag, öppna, sluta, förvänd. Öka stegen-minska stegen, hon var verkligen lydig och ambitiös, men samtidigt avspänd och väntade in mina signaler utan att hetsa. Hihi, mina kompisar undrade om dom inte kunde få köpa henne, men just nu är hon inte till salu! Dom skulle hållit sig framme förra veckan, kanske att jag nappat då..? Haha, fast nej. Ett ganska bra tag framöver förblir hon min prinsessa.. :)

Jag och Vendela säger hej, från idag! (tröjan ligger konstigt, jag är inte så sumo annars)


Tröttponny som står och hänger efter passet
Allsvenskan div 3

På lördag är det första omgången av div 3 i hoppning. Klassen går alltså i 95 cm där KRF har ett deltagande lag. Ni undrar säkert vilka de andra är som är med, så tänkte presentera dem lite snabbt.

Janni Frölund - Urandi


Maja Primdahl - Grandini


Ida Westman - Little Beebop


Sist men inte minst - jag och Artie :D
Torsdag - Freddi

Idag har jag jobbat på riktigt bra! Satt extra på en rast, så är nu klar med min hemsida på webbdesignen. Det var den + en inlämning som var jobbet denna termin (och för kursen, som avslutas denna termin) så det känns ju toppenskönt!

Sneakpeak på Vendelas del.. Får se om jag väljer att publicera sidan sen!


Det ska jag fira med en sovmorgon imorgon (webbdesignen ligger som första lektionen på fredagar) och ska sova hos Gustav, som också har sovmorgon imorgon. Han rymmer till Tyskland med skolan nu i en vecka framöver, så jag får passa på att umgås med honom nu helt enkelt!

Men först - hem och sedan stall och motionering av min prinsessa. Det gick så himla bra på stora utebanan igår, och vädret + mitt humör idag är toppen, så det lär bli något liknande!

Freddis pusskalas :*Startlista till Laxå på lördag!Bra startnummer, skönt med liten klass! Då blir inte dagen lika lång. Startar troligtvis strax efter 11, så vi åker med kvart över 8. Så inte jättetidig morgon på det heller, verkar bli en utmärkt tävling! :DGårdagens ridpass - Vendela

Bingos inlägg tog så mycket plats, så Vendela fick helt enkelt göra plats och hennes kommer idag!

Inte en hel presentation, men det underbara ridpass vi hade tillsammans på stora utebanan! Lilla var täckt med sockerbitar och bommar, så där ville vi inte trängas. Red istället på stora, och hon var såå mjuk och fin redan från start. Jag också, avspänd och glad i huvet och pratade glatt med henne. 

Det blev ett riktigt superpass och jag är så lycklig! Vi behövde verkligen detta, hitta tillbaka på rätt köl igen. Red henne på blandat rakt och böjt spår. Var väldigt nogrann med att hon följde med min innerhand innåt med hals och huvud, men gick kvar på spåret med resten. Hon svarade jättefint så det blev mycket klapp. 

Galopperade i lätt sits, och idag var första dagen det verkligen gav den effekt jag vill - att hon frustar, sänker nacken och höjer ryggen. Åh, hon var bara så fiiin! Framme för skänkeln också, så jag gjorde lite öppna längs spåret i båda varven. Tyckte det kändes jättebra så vitt jag kunde känna. Har lite svårt i vänster, skulle behöva en spegel eller en Karin som hjälp tror jag, för att se att det är rätt spårning och böjning. 

Gjorde även lite sluta längs spåret, och vänstern är så himla fin nu. Det är lite det som är grejen med Vendela. När hon väl är "grunduppvärmd" så är allt så lätt på henne. Höger sluta har hon svårt för, men jag tycker att det gick bra idag tack vare att hon var så pass eftergiven i innersidan.

Gjorde sedan lite galopp-skritt som blev bättre och bättre. Har ju inte gjort det på länge, och efter ett tag kändes hon ungefär "ja juust det, det här kan ju jag, det har vi gjort" och var så duktig så. Har fått lite kritik på mina upptagningar från mellangalopp nu på senaste, så tränade på att länga och sedan ta tillbaka tydligt på henne. Funkade super, ska försöka överföra det till diagonalen sen. Hon blir lite överambitiös och bryter av till trav på tävling om jag tar tillbaka henne för mycket efter mellangaloppen.

Nöjt ekipage för några dagar sedan :)
Natti natti!Vi vill säga godnatt, och tack till alla våra kära bloggläsare! Underbart att ni tar er tid till att ge sån respons på våra inlägg!Härligt ridpass!

Efter att ha haft ett litet uppehåll från ridningen några dagar (när Artie endast har haft tre skor) har jag blivit riktigt ridsugen! Planerade upp mitt pass lite innan för få ut så mycket och så bra som möjligt. Hittade en övning som verkade lockande på den här sidan. Men innan jag började med den värmde jag upp.

Eftersom Artie endast skrittat under de senaste dagarna var jag väl förberedd på att han inte skulle kännas lika fin som vanligt. Hade därför med ett stort tålamod i bagaget och började med att rida fram på en stor volt. Använde mig av de senaste tipsen från förra dressyrträningen och försökte tänka på min sits och inverkan. Travade i lättridning med låg hals och nacke. Gjorde tempoväxlingar, övergångar och flyttade för skänkeln på volten. Efter ca 20 min började han kännas som vanligt så började rida ihop honom mer då.

Släppte stigbyglarna då jag tycker att jag kommer åt honom mer då. Han hade mycket energi efter att ha tagit det lugnt. Men jag försökte överföra energi till något positivt och använda den uppåt i stället. Jag tycker att jag lyckades ganska bra då han upplevdes som fin och lyssnade bra på mina hjälper.

Gjorde sedan övningen som bilden nedan visar. Alltså med skänkelvikning på ena långsidan. På andra långsidan la jag in tempoväxlingar, galopp och övergångar. Gjorde olika saker för att han inte skulle lära sig att det var galopp varje gång och dra iväg (som han ibland kan göra).

Det blev ett mycket lyckat pass där Artie jobbade på bra! Tycker att jag själv också var rätt duktig som börjar lära mig att rida utan stigbyglar i galoppen nu också, haha! :DBilden kommer här ifrån.Starrhult BingoStarrhult Bingo är e: Holens Ingolf-Hagens O'Chief, connemara alltså, och född år 2003 på Stuteri Starrhult i Katrineholm. Han ägs fortfarande av Kristina Palm. Övrig fakta är att det föl som föddes samma år som Bingo, Starrhult Bossanova, numera är godkänd hingst!

Bingo är fortfarande hingst, men blev inte godkänd. Han är sent utvecklad och var inte tillräckligt snygg exteriört. Han är dock en dubbeltalang och fick 9-10 i hoppning och 7-8-9 på gångarter. 

Bingo på treårstest 2006
Bingo utbildades sedan av bland andra Liane Josefsson och Ellen Brunes. 2008 så gick han ungponnychampionatet i hoppning med Lina Östlund.Under våren 2008 så hade Lina och Bingo flera felfria LB


I juni 2010 så frågade Kristina min tränare Karin om inte Karin visste någon som kunde rida Bingo under sommaren. Karin föreslog mig, och vi åkte dit för att se hur det gick. Det första Bingo gjorde när jag hoppade upp var att lägga av några riktigt rejäla bocksprång. Efter det verkade han ha bestämt sig för att jag dög, och på den vägen är det. 

Jag och Bingo i början av juli 2010, tredje gången jag red honom
Vi satte som mål att jag skulle starta honom i september, och ibland undrade jag verkligen om det skulle gå. Men visst gick det, och vi fick 61% i LC2 och var ett fjuttigt poäng ifrån placering. Vid andra tävlingen i Wittwång gick det bättre och vi drog till med en dubbelseger; 67% i LC2 och 66% i LB1. Bingo fick vila under vintern, det gick inte att rida eller ta sig till eller från Starrhult. Jag och Kristina satte igång under sportlovet. Det är alltså Kristina som rider Bingo i veckorna annars, medans jag brukar försöka rida honom en gång i veckan iallafall. 

Kristina och Bingo i höstas. Hon brukar dock påstå att han är lite missnöjd med sk "tantridning" - han vill hellre bocka eller springa fort. Men här tycker jag allt att han ser nöjd ut, så fin så :)


Sedan så har jag fortsatt att rida Bingo regenbundet under våren. Vi har tränat för både Karin Öman och Karin Öljemark, och få se om vi inte snart kommer igång lite med hoppningen också. Första tävlingen gjorde vi 21 april i Nyköping. Vi kom 3:a efter att ha fått 70% i LC2. 

Jag var glad att se Bingo efter nästan 1,5 månaders uppehåll i vintras!


Ridmöjligheterna blev bättre under våren


Ibland rider jag honom hemma i Starrhult (som ligger typ en halvtimme utanför Katrineholm), och ibland så kommer Kristina in med honom till Trolldal.Bingo är en helt underbar häst, världens bästa häst om man frågar honom. Han älskar sig själv, och det är verkligen kul att rida honom. Ibland är han på lat-humör och då är han riktigt seg och går emot skänkeln, medans han nästa gång kan vara på kruthumör och vilja bocka och busa en massa. Det är därför jag rider honom med säkerhetsväst, ifall att han skulle bli på busigt humör.

Jag har ju ramlat av Bingo två gånger, en gång när vi galopperade i snön på fältet och han tyckte det var lite väl kul, och sedan en gång i ridhuset i vintras när han blev överladdad. Han bockade innan jag ens hade hela rumpan i sadeln, så jag åkta av direkt. Men han är jättesnäll annars, och vill aldrig ha rodeo för att slänga av någon. Han blir bara lite glad ibland..! 

Bingo ställs även ut ibland, och ligger nu stabilt på 38 poäng (silver tror jag). Vid connemaramästerskapen förra året så vann han på denna poäng något som kallas "colour cup" och är en utställning för de connemaror som har en annan färg än skimmel.Jag älskar att rida Bingo, och vi planerar att satsa vidare mot LA-dressyr!Bingo och Vendela är två helt olika hästar, men med en gemensam nämnare; båda passar mig utmärkt! Dom har samma härliga grundinställning och grundkvaliter. Söker sig framåt neråt, och har egen motor (även om Bingo ibland måste påminnas om sin).

Dessutom så är Bingo, likt Vendela, en fantastisk häst på tävling! Han gör alltid sitt bästa, och är väldigt fin inne på banan också. Han lyssnar efter mina signaler och hjälper till, gör "sin del av jobbet" helt enkelt. Och det tycker jag är den viktigaste egenskapen hos en tävlingshäst! Att den jobbar med och inte mot mig!

Som ni ser så brukar Bingo inte ha något emot att vara med på bild. Han posar alltid villigt!

Om ni undrar något annat eller så om Bingo så är det bara att fråga, jättekul att det var några som önskade att få läsa om denna svarta sagohingst! Vi älskar när ni läsare har förslag på inlägg, det är ofta de inläggen som blir bäst!

BRB

Nu ska jag ta tag i pluggandet innan jag berättar hur dagens ridpass gick! Kan i alla fall avslöja att Artie var kanonfin och det var ett lyckat pass! Mer om det senare, nu blir det att göra klart svenskan...

Kommande inlägg

Ska förresten fixa ett Bingo-inlägg tänkte jag, med lite bilder och mer information om honom, eftersom ni var lite nyfikna! 

Tänkte även göra ett inlägg om hur det skiljer sig att tävla/rida en hingst, både likheter och skillnader. Var någon som var lite nyfiken på det också, så självklart ska jag dela med mig. Självklart är alla hästar olika, och det finns inget "såhär är varje hingst", men lite grann har dom ju gemensamt iallafall!

Uppehåll

Nu så är jag hemma från skolan, gud vad jag älskar att ha korta dagar! Nu hägrar dock några pluggveckor. Gick faktiskt upp en timme tidigare idag, så hann både kolla musikvideor på MTV och plugga in lite svenska, lyckat. Anledningen till att jag vaknade var att stallet sms:ade och undrade var Vendelas täcke var. Hade totalt glömt bort att hon står under "Täcke vid regn"-skylten, klantigt värre. 

Det slutade iallafall med at hon fick näcka, och tur var väl det, för det har varit uppehåll hela dagen. Nu så tänkte jag att jag skulle springa en runda, samma som igår. Det var riktigt tungt igår, fick gå en del. Ritkigt kvavt i luften + klumpig av allt påskgott. Men vafan, jag gillar godis :D 

Ska bli roligt att rida idag också, just detta uppehållsväder är perfekt ridväder! Att det regnade är kanon för lilla utebanan, som dammade lite tidigare. Hoppas inte ridskolan också tycker att den är utmärkt att rida på just idag bara.. Men isåfall hamnar jag på stora eller innomhus, that's life!

Två år senare är denna bild fortfarande en favorit <3
Soft dag!

Till skillnad från Issa så softar jag gärnet idag; två lektioner! Börjar med svenska klockan kvart över 10, sen är det lunch och sen är det svenska, slutar kvart över ett! 

Får se vad jag hittar på när jag kommer hem. Min snälla mamma var faktiskt mockhjälp åt mig igår, så jag åkte inte ut alls igår. Men idag så blir det allt lite ridning tänkte jag. Ska prata med Karin lite om hur jag ska lägga upp ridningen nu, så det inte blir fel och för mycket på en gång. Har ju haft några low-pass nu, och kommer att börja så idag också.

Kanske att det blir lite teknik sedan, men mest fokus på den stora, fjädrande traven ändå. Allt beror på hur hon känns i både knopp och kropp! :)

Prinsessan på senaste tävlingen :')


Skön start efter lovet....

Inte blir det någon mjukstart här inte! Idag kommer vara en rätt tuff dag, särskilt som första dag efter ett långt lov!

Första lektionen är idrott där jag tror att vi ska ha biptest. Uuusch säger jag bara! Dagen följs av tre jobbiga lektioner, nämligen matte, kemi och fysik. Känner mig inte särskilt för att gå till skolan, men får väl försöka överleva så gott jag kan i alla fall!

lite smågammal bild :)
Full fart

Jag måste först och främst ursäkta min frånvaro från bloggen idag, men jag har haft en fullspäckad dag och varit upptagen hela tiden.

Freddi sov som sagt hemma hos mig, men vi var tvungna att gå upp vid tio. Eller snarare att jag väckte Freddi vid tio med en vacker sång då jag själv vaknade vid halv nio. Klockan elva mötte jag upp några klasskompisar för att filma inför en filmtävling vi är med i. Filmningen tog sex timmar - från elva till fem! Ingen vila där emellan utan full rulle hela tiden, så därför kanske ni förstår varför jag inte kunnat blogga.

Direkt när jag kom hem cyklade jag till stallet då Artie äntligen skulle skos! Han fick nya dojjor och superfina fötter. Ville dock inte rida efter ifall han skulle vara lite ömfotad. Så han fick helt enkelt vila idag också, men i morgon ska jag ta tag i ridningen.

Nu har han p.g.a tappskon tagit det lugnt i flera dagar, då tänkte köra ett trimpass i morgon. Inte allt för hårt men lite lösgörande och så.Det hänger på hästen

Något jag irriterar mig lite på som finns här runt i krokarna är denna attityden "man måste rida ut ofta, annars går hästen sönder" och allt det där.

Min grundattityd är givetvis lite åt det hållet, att hästar är hästar. Tidigare så tyckte jag att det var jätteviktigt att man red ut i skogen flera gånger i veckan så att hästen fick göra något annat än att springa runt på en sandbana. Men jag har lite annat tänk nu faktiskt, och den som ändrat det tänket är min egen lilla Vendela. 

På Vendela så funkar verkligen inte detta, inte om man vill att hon ska prestera till max sedan, och det vill ju jag. Det är inget skämt att säga att hon trivs så himla mycket bättre innanför staket än ute i skogen. Min ambition var från början att kunna sätta henne i arbete ute också, givetvis. Men efterhand har jag fått ge upp detta, det har verkligen inte funkat. 

På ridbanan är Vendela grym att rida, mjuk och välriden. Ute i skogen är hon spänd, och inget lugnar henne. Det handlar bara om att hon är mer eller mindre spänd. Helt avspänd blir hon inte, och det sitter i hennes huvud. Hon vill springa framåt hela tiden, hon vill hem, hon vill att ridturen ska ta slut, sån är hon när hon är på sitt värsta humör. Jag har haft riktigt mysiga turer på henne också, när hon varit på bättre humör - vilket hon oftast är denna tid. När det är vår och varmt, innan alla insekter är tiden då hon går som bäst ute. 

Men hon går fortfarande inte bra. Att rida ut brukar för många ekipage innebära vila och avslappning, att man kan mysa tillsammans. För mig och Vendela är det tvärtom. Jag kan inte rida ut "bara sådär" när jag känner för det, utan får tänka efter vad Vendela gjort tidigare så att hon inte är helt pigg i skallen osv. Några av er kanske vill komma med förslag för att lugna henne ute - det är snällt, men gör inte det. Jag har försökt allt, skänkelvikningar längs vägen, klättring, inspänningar, ridning i serpentinder, serpentiner mellan träd inne i skogen, låta henne galoppera tills hon inte orkar mer (gick inte, vågade inte galoppera mer till slut, det tog sån tid!!).

Jag har verkligen försökt göra något åt detta faktum, men jag har tvingats inse att det enda som faktiskt hjälper är att hoppa av henne. Skönt det iallafall, alltid bra att veta att hon kan bli lugn på något sätt när hon är som allra stirrigast. I vintras var hon faktiskt rent halvgalen ute. Tokbackade när hon inte fick springa som hon ville. Ramlade ner i diket för att hon sprang på tvären och inte hade koll på vad hon gjorde, eftersom hon var så spänd och borta i huvet.

Detta gör ju att jag oftast väljer ridbanan framför skogen, vilket ni kanske märkt när jag skriver mina inlägg här i bloggen. Många av er läsare kanske undrar vad jag är för dressyrtant rent utsagt som bara sitter på ridbanan och gnetar dag ut och dag in? Det är alltså inte självvalt, utan har fått bli så för att min ponny trivs bäst med det. Hon gillar verkligen att jobba dressyr, hur knasigt det än kan låta. 

Vendela är undantaget som bekräftar regeln - alla hästar mår inte bäst av uteritter regelbundet. Min tränare Karin har nu faktiskt rått mig att helt sluta rida ut på henne. Att låta henne vila gör henne bättre än en uteritt helt enkelt. Men jag gillar ju att rida ut med mna kompisar, så jag rider ut ibland ändå. Men detta är alltså förklaringen till att det är mycket bana och lite uteritter i mina veckopass. Jag vet att det är många som har förutfattade meningar inom hästsporten, och jag ville bara ge detta en förklaring.

Just eftersom jag själv tidigare varit så snabb att döma dom som red ut sällan. Det är verkligen farligt att ha åsikter när man inte vet något om bakgrunden till det. I de flesta fall handlar det om lathet eller rädsla hos ryttaren ja - men ibland finns det ju faktiskt en lokisk förklaring bakom också. Självklart så skulle jag önska att min häst var lugn och fin att rida ute, för de tär mysigt att rida ut! Men hon har så många andra fördelar att det väger upp ändå, och jag har fått acceptera att det är såhär det är. 

Hur man lägger upp sin ridning har helt enkelt att göra med vad hästen trivs bäst med. Ibland tvingas man bortse från sina egna behov till förmån för hästens, det är så det ser ut. Det finns ju någon slags förutfattad mall för ridning "såhär ska det vara" hästen ska hoppa, gå dressyr och ridas ut. Alla hästar ska få variation i sitt arbete. Avviker man från detta så gör man fel.

Det tycker jag är är helt fel attityd - man måste tänka på sin häst i första hand!
Dessutom så handlar det om HUR man rider på ridbanan. Lösgörande, teknik, lösgörande igen. Man kan lägga upp sina pass olika, träna på olika saker, så blir det ändå en variation i hästens arbete. 

Jag och Vendela på en bra tur i skogen 2009!


Kul upptäckt

Skulle kolla på Laxås hemsida om dom lagt ut några startlistor till på lördag, men det hade dom inte gjort. Ska kolla i TDB om det finns några ute! På lördag så ska jag ju dit och tävla en LB1 på Bingobongo!

Klickade runt lite, väldigt mysig klubb detta och det ska bli roligt att komma tillbaka dit. Såg även att jag och Cavendishan fanns med i fotoalbumet! När jag tänker efter så kommer jag ihåg att dom bad mig mejla in bilder därifrån, och dom var såpass envisa så att jag kom ihåg det också. Hade helt glömt det, så det var roligt!Där vi vann detta mycket snygga pris, haha!
Mot stan

Nu så ska jag dra mig mot stan för att möta upp Sofie. Hon skulle kolla på en jacka, och jag ska vara smakråd. Ska nog kolla efter ett par mörkblåa bikinitrosor till en snygg topp jag köpte förra året. Dock råkade jag köpa för stora trosor till den, jag är allt en idiot ibland.. Får se om jag hittar något!

Tänkte byta proffebild på face, men insåg att jag fortfarande är blöt i håret + glömde ta bort tandskenan (har den bara på natten men glömde så har den lite på dagen nu istället) så blir inget av med det. Men här i bloggen så kan ni få se hur jag ser ut just nu, med blött hår och tandskena.. ;)
Tisdag :)

Katrineholm förkorade Körslaget mot Team Andreas, som ni kanske märkte. Inte rättvist, men tror att det var många som röstade på Andreas Jonsson eftersom att han är såpass känd som han faktiskt är. Sov hos Issa igår, orkade inte gå hem efter Körslaget. 

Nu så är jag hemma igen och har städat mitt rum (lite nytta kan man ju göra!) ska ta ut vovvarna en runda runt kvarteret och efter det springa en runda. Ska nog ringa Gustav sen och se till att han går upp ur sängen och börjar plugga så att han hinner träffa mig också. Vi ska eventuellt äta kvällsmat på stan idag, mysigt isåfall. 

Vad gäller Vendela så ska jag nog åka ner och mocka och kanske gå en liten runda med henne, eller så säger jag bara hej i hagen. Hon har gått dressyr i fem dagar nu, och igår uppnådde jag det jag ville; att hon direkt kom till avspändhet. Så då tycker jag faktiskt att hon gjort sig förtjänt av en day off. Dessutom så tycker jag själv att det är skönt att göra annat en dag. 

Oftast så skyller man ju på att "hästen behöver en vilodag" - men jag tycker ofta att vi ryttare också kan behöva det ibland! Jag har inga problem att säga att det ska bli skönt att skippa ridningen en dag, för rida ett bra dressyrpass krävs mycket energi och uppfinnerikedom. Man måste vara kvick och 100 % fokuserad för att få ut det man vill. Jag är perfektionist och får jag inte ut det jag vill så leder det nästan alltid till irritation. Igår var jag på riktigt bra ridhumör, och vissa stunder fick jag verkligen ett riktigt härligt sug och stöd av henne, så jag är jättenöjd. 

Det jag ville med detta är att erkänna att man behöver en vilodag från ridningen inte gör en till en sämre hästägare eller ryttare. Jag älskar att rida och jag älskar Vendela lika mycket ändå, och att vara borta från ridningen gör bara att jag kan känna mig ännu mer peppad för ett ridpass imorgon! 

Jag och Vendela på kvällspromenad under meetinget i somras :)


FAIL

Slängde ihop en liten film med några fail-klipp och -bilder! haha så det kan gå ibland!

Lite bilder från dagen

Vendela var faktiskt riktigt fin idag, tog inte så lång tid heller att få henne avspänd och mjuk. Hon har hittat tillbaka nu till det avspända, så det är min uppgift att se till att hon behåller det nu och inte går tillbaka in i det spända som varit. 

Jag var så jävla cool idag och red i brillor! Checka in dom istället för hakorna, tack. Hahah så man ser ut när man rider egentligen!


Haha, kan inget annat än garva åt denna bild! Ser ut som att jag ligger på hästen i princip


Gick till vattnet med hästarna också, tog lite bilder på Issa och Artie. Tyvärr är mitt estetiska sinne inte så välutvecklat, så bilderna blev sådär. Hon tyckte jag skulle radera alla, men jag behöll dom. Visar två här som jag vågar visa utan hennes tillstånd. Vill ni se fler så får ni övertyga henne.. ;)Bingo igår

Zoomen på systemkameran (min systers alltså, Issa har ju en egen och den är hel!) är sönder, eftersom min syster tappat objektivet en gång. Härligt. Därför så blev det lite pruttiga ridbilder, men det är sånt som händer. Ska ta min kamera nästa gång, fast det är en digitalkamera så blir dom bilderna faktiskt bättre!

Porträtten blev dock fina, men där behövdes inte zoomen på samma sätt. Dessutom så är Bingo en väldigt villig modell!Bingo och mamma är BFF


Vendela del 2


Vendela igår del 1

Här är lite bilder från igår som Issa fotade när jag red. Vissa bilder är finare än andra - precis som i ett ridpass!Del 2 kommer!


Ändrade planer

Igår hade jag tänkt rida ut i det fina vädret på Artie. Jag hade tänkt passa på att rida en ganska lång sväng. Jag gav mig ut i skogen, men efter att jag travat hörde jag att ena Arties sko klingade mot gruset! Så det blev bara att vända hemåt direkt. Ena bakskon hängde löst och satt snett. När jag kom tillbaka till stallet bad jag Karin (min tränare) titta på den och vi beslutade att ta bort den helt. Annars fanns risken att han skulle tappa den själv och hoven skulle gå sönder. 

Så det blev knappt någon ridning för mig igår lär knappast bli det idag heller. Ska nog gå ut och gå med honom så han får röra på sig. Han ska skos så snart som möjligt, antingen idag eller de närmsta dagarna. Jag får reda på när i eftermiddag. Känns ju lite sådär inför tävlingen på lördag, men det är sånt som händer!

Den vita är skolös :(
Bilder kommer :)

Hade en jättebra och härlig kväll igår hos Issa förresten! :D 

Kan säga att det under dagen kommer att komma fina bilder som Issa tog på mig och Vendela igår när jag red (tack för det, kompis!) och även bilder på mig och Bingo, som min mor var snäll och tog. Några hann hon få till hon också + porträtten som jag tog också. Ska bara fixa lite med som tänkte jag!

Ska även försöka klippa i/sy om ett linne. Hade G i syslöjd, fattar inte varför det ens. Jag KAN verkligen inte sy..! :O Så det kan bli roligt, haha.

Bjuder på denna gamla godingbild
Nattugglan

Oj, nu är klockan mycket! Vi såg en film som jag tyckte var obehaglig idag, My sisters keeper hette den. Kunde inte se klart, så mina kompisar var snälla och bytte till en mer lättsam film. Kände mig lagom barnslig faktiskt, haha.

Får se om jag vågar släcka lampan. En del av mig blir aldrig en dag äldre än 7 år känner jag. Dock syns inte den delen så väl nu längre, så det är inte direkt gå-in-och-fråga-om-man-får-sova-hos-föräldrarna-läge nuförtiden.. ;)

Lite vinterbilder blir man ju glad av, dels för att dom är fina och dels för att man kan gotta sig åt värmen man har nu! Vendullan är en liten godning hon!

Grillade hästar

Nu så har jag nyss kommit hem, blev stek på lilla utebanan med båda hästarna! Bingo grillades rejält, han var inte på jobbhumör först utan var lite lat. Men sedan så, han blev riktigt fin i galoppen och jag fick jobba rejält. Men det var det ju värt när han kunde få ihop sina språng såpass mycket som det ändå gick.

Vendela börjar bli sig själv nu igen, tror hon behöver en dag till eller två, men sen så ska hon nog vara som vanligt efter "svack-veckan"! Idag kändes hon finare än både igår och förrgår, så därav att vi går åt rätt håll iallafall! Hon grillades även hon alltså, fast hon blev inte lika bränd som Bingo, han är ju helt svart. (okej, sämsta på länge, förlåt mig!)

Nu så ska jag byta om och fixa till mig lite. Det är påskgrillning hemma hos Issa ikväll! Dock inte häst, av förståeliga skäl.. Familjen ska med också, och även vår gemensamma kompis Johanna och hennes familj kommer. Mysigt! Tar mig ändå tid att slänga upp tre oredigerade bilder på Bingo från idag. Kommer fler bilder när jag beskurit och fixat ljus tänkte jag! :)

Världens finaste Bingo
Träning med Bingo

Ska träna med Bingo idag (satte tidsinställt), och sedan rida Vendela. Blev lite snabbt bestämt igår, men jag är ju ledig så det passar utmärkt! Kristina tyckte att det var bra att få in en träning innan tävlingen på lördag, och jag håller bara med. Ska bli roligt iallafall!

Ska se om vi kan vara ute, kameran följer med också, och mamma likaså. Dom börjar ju bli lite bundisar nu, så kanske att dom med gemensamma krafter kan få till lite fotografier, min mamma och kameran!

Bingo och mamma är också bundisar


.. om inte Bingo får syn på lite mat
Mot stallet

Efter en grym kväll i Morjanå är det dags att dra sig mot stallet. Det är sååå fint väder här, så jag är riktigt sugen på att rida. Tänkte även låta kameran hänga med, så får vi se vad det blir för resultat av det!

Tips

Ikväll är jag och Freddi borta på påskmiddag hos Janni, så vi kommer inte kunna uppdatera så mycket mer idag. Men så länge kan tipsa om en grym spellista som Janni har gjort, som innehåller musik från olika filmer!

Klicka på bilden för att komma till spellistan
Ett steg fram och två tillbaka

Ungefär som rubriken lyder fungerar ju ridningen, det känner de flesta av oss igen. Och jag och Vendela har glidit ner från jobbet med samling och skolor till att rida på en volt i alla gångarter.

Att rida på en volt är bland det första man lär sig. Men tänk hur många olika sätt man kan göra det på egentligen! Igår på träningen så gjorde i i princip bara det. Det vi ville uppnå var att Vendela följde min innerhand med hals och huvud, hade en bra, aktiv gång samt ryggen upp och bakbenen långt under sig. Låter rätt simpelt va? 

Fast, det är det ju inte. Hon ska vara avspänd också, och jag har ju tyckt att det går sämre nu senaste veckan. Detta känner Vendela sjävklart av, att jag är lite irriterad på henne, och hon svarar med att bli spänd. Där förstår ni själva att vi fastnat i en ond cirkel med irriterad ryttare på spänd häst. Nu ska vi alltså ta oss ur den, och vi började igår.

Efter en timmes träning så kändes det mycket bättre. Helt ärligt så har jag inte varit glad när jag sadlat Vendela senaste gångerna jag ridit. Jag har bara oroat mig för hur hon ska kännas när jag kortar tyglarna och sedan när jag börjar trava eller galoppera. Karin förklarade att så kan man inte oroa sig. Dressyr handlar sällan om tur. 

Det är inte så att man tar en lott på morgonen där det står antingen "bra ridpass" eller "dåligt ridpass" - ridningen kan man själv påverka hela tiden. Det hänger så mycket på en själv som ryttare. Jag har ju andra exempel på pass där jag själv varit jättepositiv och Vendela på spänt humör. Det är ju bara jag som kan få henne ur det, hon kan inte övertyga mig om att det inte är någon fara, eftersom hon är en häst och litar på mig och min åsikt. 

Men igår och idag har vi alltså ridit basic - och nu när jag tänker efter så känns det jättebra. Det gick mycket fortare att få henne att spänna av idag än igår, så efter bara två dagar är vi redan påväg åt rätt håll! Orsaken till "svack-veckan" är givetvis "soft-veckan" som vi hade innan. Men hoppning och uteritter. Tyvärr så är det ingen bra ide med Vendela, hon behöver jobba och gympa sin kropp, som Karin uttrycker sig, annars kan hon inte prestera. Hoppning en dag gör dock bara gott för henne, då brukar hon vara jättefin sedan!

Grunderna blir man aldrig klar med, så nu lämnar vi samlingen och skolorna ett tag till förmån för avspänd- och lösgjordheten. Vem vet, antingen kan vi ta upp det gamla jobbet imorgon, eller kanske dagen efter det? Det får ta den tid det tar, det är inget som går att skynda på. Och slarvar man med grunderna kommer man ingenstans, det vet ju alla. Rasar ett av korten längst ner, så rasar hela korthuset - och det är det som hänt för oss senaste veckan.

Jag och Vendela under ett "grund-pass" för Karin i somras
Vårstädning

Artie fick sig en välförtjänt vilodag efter gårdagens tävling. I stället ägnade jag mig åt att borsta honom vilket verkade uppskattas. Dock syntes inte ett spår av att han varit nyduschad i förrgår, utan han var helt grå av damm. Men kan tänka mig att det är underbart för hästarna att få nakna nu, när de hela vintern gått med täcke näst in till dygnet runt!

Jag hann även med att vårstäda mitt skåp under tiden jag väntade på Freddi. Rensade ur alla vinter- och ridtäcken och la dem i förvaringsutrymmet under läktaren. Det är väldigt smidigt, så man slipper ha all utrustning fullproppad i skåpet. När jag var klar kändes det helt plötsligt tomt när alla tjocka täcken var borta, men det är bara skönt!

Hyllorna fortsätter uppåt men de fick inte plats på bilden.
Skriva på rosetter

Ända sedan jag fick min första rosett har jag skrivit på baksidan med vilken häst, klass och datum jag fick den. Jag tycker det jättekul att kunna gå tillbaka och se vart man fick dem ifrån. Visserligen kommer jag ihåg de flesta tävlingar jag varit på men datumen och året fastnar aldrig i mitt huvud.

Skriver ni på baksidan av era rosetter?

Min tävlingsoutfit

Oftast varierar jag mellan olika jackor, kavajer och tröjor samt schabrak från tävling till tävling! Men tänkte lägga upp den outfiten jag körde senast med.Tröja - Lacoste
Skjorta - Hööks
Ridbyxor - Riders Company
Schabrak - Exklusiv Horse Wear

Det andra är samma som jag brukar ha hemma :D


Stillbilder från första klassen

Superbra kavlité som vanligt!! :D
Fiiina bakben :D
Godnatt-hälsning

Gurraboy gick med på att vara med på lite bilder. Det förstår jag, det är ju inte direkt han som  förstör dom för att säga så.. 

Finns fler, mindra fagra bilder. Jag skulle kunna lära ut konsten att bli dålig på bild, lyckas verkligen jämt!


Dagens frågaVad tycker ni om våra nya "underskrifter"?
Free pollsFilm från klass 2

Långfredag

Jag sitter här och har det riktigt långtråkigt! Fast det är väl så långfredagen ska vara? Nej det tycker inte jag. Janni ska komma hit ikväll, men jag tycker att hon kan ta och skynda sig lite i stallet och komma hit nu! Aja, en perfekt avslutning på denna roliga dag lär jag garanterat få med den härliga tjejen! Det är en superfin kväll här så jag är dessutom lite sugen på en mysig pormmis. Janni måste dock komma innan det blir kallt bara!

Nu fick jag sysselsätta mig lite i alla fall, vi ses hörrni!

Ridsport = prylsport

Kingsland. Pikeur. Equiline. Veredus. Eskadron. Sprenger. John Whitaker. Alla har dom två gemensamma nämnare; dom är alla ruskigt dyra ridsportmärken. 

Hur viktigt det är att ha märkessaker varierar. Från stall till stall, stad till stad. Många förknippar märkessaker med rika Stockholmare. Men det är lite att blunda tycker jag. Märkesprylarna vandrar runt på folk överallt, här i Katrineholm också. Jag tyckte tidigare också att det var främst i Stockholm som det var viktigt med märkessaker, men jag tror att det är för att jag var yngre då, och inte lika "insatt". 

Idag så har jag betydligt bättre koll än då. Och den kollen tycker inte att vi går åt rätt håll. Nu så ska jag självklart inte sitta och döma andra, jag talar endast utifrån mig själv och det jag ser runt omkring mig. Och det jag ser är ridskoleelever med Tretornstövlar, och 10-12 åringar som köper eget set med schabrak och luva som ridskoleponnyn ska ha när de rider sin runda på clear rounderna som vi har ibland.

Självklart så är det roligt att vara fin när man rider - det tycker jag också. Så jag förstår allihopa, det är absolut inget fel med att ha dyra ridsaker oavsett om man har egen häst eller inte. Min tävlingsoutfit består av märkesprylar, jag gillar dom jag också. Jag är inte bättre än någon annan, jag rycks också med. Om jag hade pengarna så skulle jag och hästarna bada i märkesprylar, och prylar överhuvudtaget. 

Det som jag tycker är tråkigt med detta är att nuförtiden så har ALLA dessa prylar. Så gott som alla i ponnygruppen på hoppträningen har John Whitaker-ridbyxor, det är inget speciellt att ha ett par. Fasan så tråkigt det ser ut, när jag var liten så hade man ridbyxor från Hööks. Så det så. Det gick minsann lika bra för det, så det är där jag ställer mig lite frågande.

Självklart så är det roligt med saker, att ha sparat ihop eller kanske önskat sig i present och sedan få en GPA-hjälm! Det är en grym känsla, det tycker jag också. Det jag inte gillar är det här "behovet" som skapats. Det är så vanligt nu, att det inte är så speciellt längre. Förut var det lite mer roligt att ha köpt något nytt och dyrt - man kände sig ritkigt fin när man kom med det. Lite av den känslan är borta nu, när två tredjedelar av befolkningen i stallet äger veredus-skydd och swarovski-pannband. 

Vissa prylar är värda sitt pris, absolut. Och vissa prylar är grymt snygga. Och det är roligt att rida när man känner sig snygg, det håller jag med om. Min fråga är lite om det inte räcker snart bara? När det sprider sig ända ner till 10-åringar på ridskolan så undrar man vad fasan dom har för slags förebilder. Vart dom fått det ifrån liksom? När man är yngre så snappar man lätt upp vad som är "rätt" och "fel". "Det dyra är oftast bättre" är lite av ledorden inom ridsporten, och på vissa saker är det verkligen så. Men i de flesta fall så betalar man för en logga, och är det verkligen värt det?

Kom inte och säg att jag säger emot mig själv nu, jag har inte någonstans skrivit att jag är så mycket bättre själv! Tänkte bara att detta är ett ämne jag velat lyfta länge.

Tävlingsoutfiten är dyr, och jag skäms lite mot mina föräldrar. Men jag älskar den, och är verkligen tacksam för att jag har den, älskar varje pryl!
Film från idag

Här kommer filmen från första klassen.

Resultat Vikbolandet

Det var en mycket lyckad tävling då vädret var bra, anläggningen var bra och hästen var bäst, så jag måste säga att det var en väldigt bra dag!

100 cm - 0+0 fel 4:e placering
I första klassen var Artie väldigt taggad och på, men han lyssnade ändå tillbaka så han kändes riktigt fin. Han hoppade bra och tittade inte på något av hindrena. På allra sista språnget kom vi helt fel, men Artie gjorde något konstigt grodhopp och klarade det i alla fall! Duktig häst! Jag startade så tidigt i klassen så jag trodde inte att det skulle räcka till placering, men jag la mig på en fjärde plats och det höll hela klassen ut!

100 cm - 4 fel
Artie var så himla pigg och busig i första klassen så jag tror att han tog slut på all energi då. Till andra klassen kändes han mycket mer matt och trött. Det blev inte lika bra språng som i första, men han var ändå duktig och hoppade fint! Fick ett skitpet på a-hindret i kombinationen. Syns knappt på filmen, men han hoppade inte riktigt upp sig utan kollade lite på b-hindret tror jag. Men trots det är jag ändå riktigt nöjd! Han gjorde en superbra insats och var så snäll hela tiden!

Filmer kommer när jag laddat upp dem. Så länge som lite bilder här.
Filmsnutt från veckan

Här är en fil från passet i tisdags, precis när Vendela börjat släppa efter lite i sin spänning. Tagen bakdel gjorde susen för all energi faktiskt, skönt att det fanns en lösning!

Nytt i Tävlingsgarderoben!

Ja, igår så var Tävlingsduon ju på shoppingäventyr i Nyköping, som vi skrev. Lovade ju att visa vad jag köpte, så här kommer lite bilder;Ridbyxor, Mountain Horse. Modellen heter Serena, och är i lycra. Lite sådär stretchiga, ni vet! Sitter awesome, så jag är jätteglad! Från Glada Hästen I Spiltan, en tusenlapp gick dom på. Ska ju tävla nästa helg, så då kan jag visa hur dom ser ut när jag har på mig dom!

Ridhandskar, Roeckl. Meredith Michaels-Beerbaum modellen med stretch uppe på själva handsken. Lika sköna, och lika bra grepp som "de vanliga" Roeckl, fast lite luftigare och billigare, hehe. 279 kr på Hästbutiken.

Förövrigt så var båda affärerna jättebra! Fanns mycket fina grejer, och Hästbutiken hade lite påskerbjudanden. Bland annat så kunde man gissa hur många broddar som fanns i en burk för att han chansen att vinna ett träns från Schockemöhle (eller hur fasan det nu stavas)! Massa godis, chips och påskmust också - Tävlingsduon gillar!Tävling på G

Har nog glömt att säga att jag ska tävla på Valborg. Det blir en LB:1 på fina Bingo i Laxå, ska bli jätteroligt. Gillar Laxå, vann båda klasserna med Vendela när vi var där förra våren!Dags för träning

Jag alltså, herregud. Visst är det bra att jag hann springa? Bättre att jag hann städa rummet? Och allra bäst att jag skriver detta fast jag har lite bråttom nu. Känn ironin, kära läsare, känn ironin. Ska iaf värma upp med en cykeltur till stallet. 

Det kommer bli en kanonträning idag. Det vet jag, eftersom Karin sa igår att jag är sist, så vi riktigt hinner komma igenom eventuella problem utan att behöva avbryta för att tiden är slut och någon annan ska träna. Saknat att träna för Karin också, nästan en månad sen nu. Förra året så tränade jag ju för henne nästan varje vecka, men hennes jobbschema är sämre i år, så hon hinner inte riktigt med det.

Tråkigt, men hon är ju alltid med och tittar när jag tränar för Karin Öljemark, så på så vis löser det sig bra ändå! Och visst är det bra och inte förvirrande att mina tränare heter nästan samma sak..? ;)

Härliga bilder som Karin tog samtidigt som hon tränade mig i juni förra året. Visst är hon snäll som fungerar som både tränare och fotograf på samma gång!? 
God förmiddag

Idag så är det träning för Karin, känns som att det var ett tag sen! Ska bli roligt, och framförallt nyttigt. Jag behöver lite hjälp just nu med hur jag ska lösa de problem som dyker upp. 

Idag så hoppas jag att alla håller tummarna för min vän Isabelle, det gör iaf jag! Själv så ska jag strax byta om och cykla neråt stallet tänkte jag, eller om jag ska springa lite först. Intervaller funderar jag på att prova, får se hur det blir. Måste dammsuga mitt rum först också, blä. 

Efter träningen så ska jag hem och duscha iallafall, sedan så ska Gustav komma hit. Får se vilken tid det blir, men ska nog hinna med att skriva om träningen innan dess. Sedan så kommer ju Issa antagligen att rapportera sina tävlingsresultat också! 

Karin rider Vendela under en träning i maj förra året :)
Mot tävlingen

Just nu sitter jag antagligen i bilen på väg mot Vikbolandet där jag ska tävla! Önska mig lycka till nu! :D

Torsdag - Vendela

Nu så har jag sprungit en runda, passade på att dra på rejält i sista biten med Judas på högsta volym. Lady Gaga är grym hon!

Har haft en toppendag idag, och ska snart städa mitt rum. Men tänkte skriva om mitt ridpass med Vendela idag, jag misslyckades verkligen. Först så var jag på utmärkt humör, hon kändes lite lat och oaktiv, men det blir alltid bättre så jag red vidare.

Hon blev faktiskt riktigt fin, så jag ville göra lite delar ut Lag-03. Skänkelvikningarna undan vänster krånglade, såklart. det var ju ett tag sedan jag gjorde dom nu faktiskt. Har ju varit mycket fokus på skolorna på senaste, skänkelvikningarna har fallit lite i glömska. Och det märks ju, såklart.

Jag blev iallafall irriterad när det inte funkade. Och irriterad får man inte bli på min häst, det klarar hon verkligen inte. Man får inte bli irriterad på NÅGON häst, men Vendela är faktiskt väldigt uppmärksam på spänningsnivåer, och idag var min på tok för hög mot slutet. 

Tillslut så gick det okej, och då fattade jag galopp. Vänster galopp, och lät henne gå på en stor volt i ganska högt tempo med låg form, brukar ju göra så för att få upp ryggen och få henne att spänna av. Men sedan ville jag samla henne, och kände att vänstersidan inte var igenom. Och jag fick inte igenom den förbannade sidan, fast jag trodde ju det, så jag red en serpentin, som såklart inte funkade.

Vendela var stressad, och sprang nästan in i väggen, vägrade svänga, var över tygel, mot hand, sänkt rygg, bröt av. Allt som kunde gå fel gick fel helt enkelt. Jag försökte och försökte, men det gick verkligen inte. Jag ska inte säga att jag satt där som en ängel heller, jag var till slut rejält irriterad, och Vendela helt flåsig och svettig. Men jag hade bstämt mig för att det skulle gå.

Tillslut gick det helt okej, så då fattade jag höger galopp, red henne låg och gjorde sedan en serpentin. Sedan fick det vara nog, varjen hon eller jag orkade mer. Gud vad trötta vi var. Såhär i efterhand så vet ajg att ja borde tagit en paus, och gjort något annat. Men just där och då så kunde jag bara inte ge mig - det skulle gå! När jag blir på det humöret så försvinner mitt logiska tänkande helt och jag ser bara det jag vill framför mig. det är den viljan som tagit mig långt, men ibland så förstör den bara för mig helt, som idag. 

Kan tillägga att hon var jättefin när jag travade av henne sedan, låg och sög i på bettet. Och viktigast av allt - hon frustade och andades! När Vendela blir spänd så håller hon lite andan, så när hon börjar frusta så är det ett tecken på att det släpper. 

Så vi slutade iallafall lite bra, och imorgon är det träning för Karin. Det ska bli jätteskönt att få hjälp nu faktiskt, känner att vi behöver det båda två! :)

Typ såhär såg det ut.. Fast denna bild är ett år gammal, nu är hon superfin i högerförvända, medan vänster är lite svagare fortfarande. Om ett år till kanske det är bra i båda - vem vet? :D
Startnummer

I morgon startar jag som nr 10 i första klassen och nr 5 i andra! Kanske inte jättebra egentligen, men eftersom jag inte har så höga krav spelar det inte så stor roll. Jag tar det bara som träning med tanke på att vi inte varit ute och tävlat så mycket än. Vill bara att vi ska samla rutin tillsammans och få två rundor med bra känsla.

De senaste träningarna har gått toppen så det känns bra inför i morgon. Dock vet man ju aldrig hur det blir väl på plats. Alla kan ju ha en dålig dag, så jag tar det som det kommer helt enkelt. Dessutom såg jag att ena Arties hov hade börjat gå sönder lite, så jag hoppas verkligen att skon sitter kvar!Putsat, knoppat och packat!

Nu är allt klart inför tävlingen i morgon. Freddi var så snäll och knoppade Artie så han blev riktigt snygg! Annars har jag packat allt som ska med så blir det lätt att slänga in det i bilen i morgon. Jag tror inte vi kommer att behöva åka allt för tidigt, blir nog runt åtta.

Freddi och Artie tidigare idag!


Fint väder!

Vi har slappat hela dagen i det fina vädret! Bäst att passa på nu när det är lov och allt. Om en liten stund ska vi dra oss ner mot stallet, men ska äta lunch först. Issa ska dessutom duscha och putsa allt inför i morgon, så vi lär bli kvar där rätt länge :)

Uteritt + promenad

Maja i stallet behövde hjälp att rida en av hennes hästar, så jag red ut på Grandini tillsammans med henne. Har aldrig ridit honom förut, men han var trevlig att rida. Väldigt annorlunda mot hur jag trodde han skulle vara, men åt det positiva hållet! :D

Grandini avslöjar att jag mutar honom ;)

Efter jag ridit ut gick jag på en promenad med Artie. Han fick dessutom inviga den nya grimman! Gick inte särskilt långt, men han fick röra på sig i alla fall.

Film från LC:2 med Bingo

Haha, som ni ser så är inridningen bajs. Har även lite andra missar, men det syns verkligen inte hur lat han kändes. Ser ju ut som att han travar på med bra energi, och det är ju toppen! Trodde verkligen aldrig att det skulle bli så bra som 70% för denna ritt, så det var så himla roligt!

Ny grimma

Som ni vet äälskar jag att köpa nya grejer! Dock har jag lite köpstopp för tillfället då jag spenderar alldeles för mycket pengar! Men jag fick i alla fall med mig en grimma hem, som Artie lär bli glad över! Han har ju gått i Jennys gamla skruttiga grimmor hittills, eftersom hans hagkompisar har ett stort intresse av att ha sönder dem. Men jag hoppas att de låter den här vara ifred, ett litet tag åtminstone! 

Dålig mobilbild som vanligt! Men ska fixa en bild idag när han har den på sig i stället ;D
Shoppat!

Kan berätta att vi fyndade lite båda två i Nyköping, både häst- och vanliga prylar. Lunch på mcdonalds också, fett med mums!
Själv så tänkte jag visa vad jag köpt lite senare, ska ut till stallet nu på cykel hade jag tänkt. Issa ska med också. Blir nog lugnt för Vendela idag, jag har inte riktigt energin i huvudet för ett dressyrpass känner jag. Sedan så kommer ju Bingo in också, som jag skrev förut!
Happyface, jag älskar att shoppa och fynda!

Vinkivink

Jättefin video som Isabelle filmade in igår, ser ni att jag vinkar till er kära läsare!? :D haha

Tävlingsfilm på G!

Förresten så har jag äntligen lyckats fixa Bingos tävlings-film! Den kommer upp ikväll tänkte jag, ska ta kort på protokollet också. Skrattar åt att jag fick 7 på inridningen, det var den värsta inridning jag gjort på länge! Det kommer ni också upptäcka.. ;)

Fina Bingo och jag i söndags

Dagens planer

(Såg att Issa skrivit att jag sov - men daah jag var vaken! Vaknade vid tio)
Idag blir nog en rolig dag, tänkte först försöka göra lite nytta. Står mellan att springa lite i springspåret i skogen och att städa min svinstia till rum. Tror det blir springa faktiskt, rummet får vänta.
Sedan så ska jag, mamma och troligtvis Issa också åka till Ny- eller Norrköping för att kolla i lite hästaffärer. Jag behöver ju verkligen ett par nya vita ridbyxor! Fick det i födelsedagspresent, så ska bara åka och prova ut ett par och köpa dom. Vill helst ha ett par Equline eller Pikeur. Låter kanske lite snobb, men jag tävlar ju rätt ofta nu, och det blir många tvättar för ett par ridbyxor. Bättre att satsa på ett par som (förhoppningsvis!) inte töjer sig så lätt, som mina gjort nu.
Sedan så blir det ju stallet och Vendela såklart. Har inte helt bestämt mig ang ridningen. Antingen dressyr eller skogen, lät lockande att skritta ut med Issa och bara mysa. Får la se. Kristina kommer in med Bingo sedan också, för lite konditionsträning. Får se var vi hamnar, kanske tar nåt språng på stora utebanan. Det uppskattar säker hopphästen Bingo! Fast jag tycker att han börjar bli rätt omskolad nu faktiskt, dressyrstjärna blir det av honom också.
Ikväll så skulle jag träffat Gustav, men hans träning var så himla sen (han är fotbollsnörd, fast rätt duktig, så det får han vara då) så jag ska träffa mina brudar istället. Ska ändå troligtvis på påskmiddag hos Gurraboy på fredag istället som kompensering eller nåt. Beror på om det funkar med min träning, men det ska vi väl hoppas! :)
Vendullis, jag och Artieparty!
Jag och Bingobus när vi hoppade på Trolldal i somras, detta är dock framridning

God morgon!

Det är såå härligt med lov och kunna sova ut hur länge man vill! Jag har precis duschat och gjort mig i ordning för dagen. Freddi pratade lite löst igår om att vi skulle åka till Nyköping och kolla i hästaffärerna där. Hon sover väl antagligen fortfarande, men jag får höra med henne när hon vaknat hur det blir.

Börjar inse att jag borde klippa mig snart... :( Mitt hår är grymt slitet!
Myskväll a la Tävlingsduon

Att sitta framför TV:n och chilla med kladdkaka - det är såååå TD-style! När vi inte sitter till häst, såklart. 

Just denna kväll så bjöd tablån på först Inför ESC. Av någon anledning så älskar jag att se det, jag älskar melodifestivalen överhuvudtaget! Fast det skulle jag ju inte erkänna, så det håller vi hemligt, hihi. Vi kollade även på Big Brother, det var moffvecka. Inte ens vi, som älskar att moffa, hade pallat det. 

Nej men för att dra till med någon avrundning på detta inlägg så hade jag en toppenkväll med min bästa vän idag, vi hade så mysigt så! Vendela - Tisdag

Idag så har jag njutit i sommarvärmen (22 grader måste nog klassas som värme!) tillsammans med Gustav. Vi inledde med frukost på hans altan i pyjamas, det var riktigt mysigt. Okej, klockan var 12 men ändå! Sedan rullade dagen på, tog bland annat årets första mjukglass på stan.

Vid fem-tiden så åkte jag ut till stallet och red Vendela. Det gick helt okej idag, först så gick det dåligt. Har gått sådär att rida henne nu två senaste passen, och jag blir ju lätt irriterad när det inte funkar som jag vill (dålig egenskap!). Men idag så bestämde jag mig för att sänka kraven. Ville bara få fram den där avspända arbetstraven där hon är energisk men ändå vilar på steget.

Lättare sagt än gjort, först känns hon lat och då måste jag rida fram energin. Valde att göra det på volt idag, med galopp-trav-galopp övergångar. Då svarade hon med att vilja släppa i ställningen i själva övergången och sedan sänka ryggen och trippa iväg. Samma sak i båda varven. 

Men, idag var en bra dag, och jag tog fram det stora tålamodet. Tillslut så funkade det när jag gjorde lite tagen bakdel i vänster varv. Då äntligen la hon energin på något vettigt sedan och blev jättefin!

Skrittade av henne ute, och min fina vän Isabelle som var snäll och väntade på mig och fotade och filmade lite, gick med oss ut en bit. Jättehärligt med lov när mn inte har så bråttom hem, utan kan vara kvar i stallet ett tag.

bilderna från idag är oredigerade :)

innan hon riktigt släppte spänningen, och jobbade med hela kroppen, syns på ansiktet tycker jag att hon är lite spänd


Här har hon börjat ge mig mer stöd fram till handen
Travar av, vet att hon kan vara mer aktiv bak på vissa bilder, men valde att nöja mig med att hon var avspänd!
Ser ni att vi var lite matchiga och snygga idag!? :D


Kram


Dressyrträning

Idag fortsatte vi på det som vi höll på med förra träningen. Det vill säga jobbade med grunderna och utifrån utbildningsskalan. Artie kändes riktigt fin hela tiden! En sådan fantastisk häst jag har som presterar så bra oavsett vad vi gör! Helt grym igår på hoppträningen och lika fin idag i dressyren! I morgon ska jag bara skritta med honom så han får chilla lite nu när han har gått så hårt.

Blev bara ett kort inlägg idag, för nu ska jag dra till Freddi :D

Nu börjar min träning!

Detta är alltså ett tidsinställt inlägg! Just nu sitter jag antagligen på hästryggen och min träning ska strax börja. Det är riktigt fint väder så jag hoppas att vi är utomhus. Om vi har tur kanske någon snäll prick har lust att ta något kort från träningen :)

Jag innan jag cyklade iväg till träningen
Hårdträning

Idag har jag dressyrträning med gruppen, som jag brukar vara med på varannan vecka. Jag red ju där förra veckan så egentligen skulle jag inte vara med idag. Men hon som jag delar platsen med kunde inte vara med denna gång så då kör jag i stället! Känns som om vi verkligen hårdtränar nu, med mycket träningar och tävlingar framför oss! Men det brukar ju vara så under tävlingssäsongen, Artie får helt enkelt vänta tills i sommar tills han får lov!

Själv tycker jag det är jättekul att vara igång igen. Hade ju ett väldigt långt uppehåll från träning och tävlingen en period, så jag tycker det är härligt med full rulle! 

Så här trötta såg jag och Artie ut efter gårdagens träning, haha! I morgon och på torsdag ska Artie dock få ta det lugnt för att vila upp sig inför tävlingen på fredag.
Gårdagens outfit

Vi brukar ju inte så ofta lägga upp outfit-bilder, men jag tyckte att det var så längesen nu så nu kör jag en från gårdagens träning!• Hjälm - GPA Speed Air
• Tröja - Primark
• Ridbyxor - Robustus
• Ridstövlar - Mountain Horse Supreme High Rider
• Schabrak - Exklusiv Horse Wear
• Skydd - John WhitakerMycket bilder

Genom åren har jag börjat samla på mig en hel del bilder på datorn. Har nu insett att det kanske är dags att säkerthetskopiera alla bilder, med tanke på att datorns minne börjar bli fullt. Fatta vad hemskt om datorn skulle krascha och alla mina bilder skulle försvinna! Så håller alltså på och lägger över alla bilder på en extern hårddisk just nu. 

På väg hemåt

Har haft en supermysig kväll/natt tillsammans med Janni i Morjanå! Ska alldeles strax börja bege mig mot bussen och hemåt. En liten hälsning bara så ni vet att jag lever! :DKul pris!

Förresten så vann jag ett par sånna där dressyrdamasker som Vendela har (dom från Hööks, ni vet, skrivit ett inlägg om dom HÄR) igår på tävlingen!

Grymt roligt när man får kul priser som man kan använda tycker jag! Det mest värdelösa jag någonsin fått i pris måste nog vara ett par sporrar med blingbling på. Skitkul, ända tills jag såg att dom är 2 cm långa. Gränsen går ju vid 1,5 cm så jag kommer då inte kunna använda dom.

Det konstigaste jag vunnit är utan tvekan en slags flytleksak som man ska bada med, hahaha! Fick den när jag och Vendela vann en LA:1 i Laxå förra året.

Absolut roligast är det ju med täcke, det är nåt speciellt med segertäcke! Men annars är nog dessa damasker det roligaste pris jag fått!

Vendela tyckte flytsaken var ful, haha


Busy

Just nu så får jag verkligen passa mig. Min dator är inte på min sida :(

Har verkligen försökt att ladda upp Bingos tävlingsfilm från igår, men det går verkligen inte. Skrev ett inlägg också, men när jag skulle ladda upp en bild så hängde sig datorn igen och allt försvann. Har laddat ner för mycket musik helt enkelt.

Tråkigt på filmen, hatar när saker drar ut på tiden! Det symboliserar inte en bra blogg, men finns verkligen inget jag kan göra åt saken just nu. Måste stänga av datorn och låta den vila typ..

Har iaf haft en toppendag med min bästa vän, och nu så ska jag strax till min fina kille och spendera morgondagen där! Får se om jag lyckas sno hans dator, hehe. Issa är inte heller hemma, för hon är hos Janni i Morjanå. Så vi är lite off båda två alltså, så ni inte undrar vart vi tagit vägen!

bilder jag tog på Vendela idag <3Bilder del 2haha hoppsan!Ny design!

Vi kände att vår förra header inte kändes så vårig, så vi tyckte att det var dags för lite förnyelse!

Vad tycker ni? :D

Bilder del 1


Daniel-träning!

Åh träningen gick så himla, himla bra! Artie är så otroligt grym, gud vad jag älskar honom!

Träningen var som vi hoppats på utomhus. Det var stekvarmt och jag höll på att svettas ihjäl, men det var ändå mycket skönare än att vara inne! Det var banhoppning, så vi började med att hoppa fram på ett litet kryss med en galoppbom framför och bakom. Jag känner verkligen att jag börjar hitta hur jag ska rida Artie nu, så vi kom helt perfekt på varenda språng. Även när han höjde upp till ett räcke och en oxer kom vi rätt varje gång!

Det blev inte mer framhoppning än så utan efter det hoppade vi en bana på ca 90 cm, med en liten omhoppning på slutet. Artie var riktigt fin och kom super på varenda hinder. Jag fick även beröm av Daniel för att jag red honom rätt, så det var riktigt kul!

Efter lite vila hoppade vi samma bana men på 110-120 cm, eftersom jag ska tävla 100 cm på fredag. Artie var jättefin, men jag själv tappade lite av ridningen som jag tidigare haft. Jag börjar ju som sagt börjat hitta hur jag ska rida när det är upp till 1 m, men när det blir högre ändrar jag mig. Vet inte varför, men blir nog lite osäker och tror att jag ska rida annorlunda. Men jag skärpte mig de sista sprången och då hoppade han super. Artie gör verlkligen alltid rätt - när det bli fel är det mitt fel!

Som ni förstår är jag väldigt nöjd med dagens träning, så det känns bra inför fredagens tävling.

Supersnälla Freddi fotade hela träningen, så massor bilder kommer så fort vi redigerat dem :D
Monday morning

Jag sov hos Issa igår, så nu ska vi alldeles strax cykla till stallet. Issa ska ju träna för Daniel, och vi hoppas på att det är ute! Vädret är helt underbart här i vår lilla stad, och jag ska ju rida Vendela sedan också. Hon fick vila igår eftersom tävlingsdagen med Bingo blev så lång.
Men idag ska hon alltså få sig ett pass, och det ska bli roligt. Hon är så härlig att rida nu, dels för att hon är fin och dels för att det är vår! Man kan skritta fram henne ute i skogen utan att behöva gå hem.
Kram

Gårdagens pass

Det var riktigt skönt igår att få åka till stallet - och bara rida! Jag brukar alltid fixa mockningen och fodret själv varje dag, så tycker det är helt okej att få vara lite bortskämd ibland! Jag och Artie hamnade på stora utebanan, som vi gör väldigt ofta nu för tiden ;) Men det är så skönt att slippa vara fast inne i ridhuset och i stället kunna vara ute i det fina vädret!

Artie gick riktigt fint hela passet faktiskt! Jobbade med övergångar och tempoväxlingar som han svarade bra på. Jag red nästan hela passet utan stigbyglar, förutom mot slutet i galoppen då jag inte orkade mer, haha. Men jag tycker att jag får en mycket bättre inverkan när jag rider utan, så jag kommer runt bättre med skänkeln när jag hoppsadel. På sista tiden jag fått lite svårt att rida bra när jag rider lätt, det känns som om jag inte kommer åt honom på samma sätt som när jag sitter ner. 

I dag är det hoppträning vid halv 12, så jag hoppas Artie går lika bra idag som igår! Håll tummarna för det :D

Resultat

Tävlinge idag gick skitbra! Det var stenhård konkurrens, många duktiga ekipage faktiskt. Bingo skötte sig jättebra, hade några missar i programmet (bland annat avbrott i en galoppvolt och galopp i travlängningen) men det andra gjorde han kanon!

Som vår duktiga läsare Elin redan tagit reda på, så fick vi alltså 196 p och 70%! Detta räckte till en 3:e placering individuellt i LC:2 kat C! 

Ursäkta min mest failade redigering på länge, orkade verkligen inte, haha


Laget kom 4:a av 3 placerade. Riktig otur hade vi där! Men, det tar vi igen nästa gång. De resultat vi räknade var 70, 64 och 64 % - så då förstår ni konkurrensen!

kram

Målat

Vissa bilder tycker jag blir fina när man gör så att dom ser målande ut i photoshop. Men jag tycker nästan alltid att orginalbilden är finare ändå! 

Undre bilden är fin, men gillar ändå den övra bättre :)
kram


Söndag eftermiddag

Eftersom jag inte var helt säker på vilken tid jag skulle komma hem idag bad jag pappa ta hand om Artie. Han har alltså redan mockat och fixat maten, samt gått ut och gått med honom. Men nu när jag kom hem så pass tidigt tänkte jag ändå åka ut och rida ett litet pass. Jag har nämligen hoppträning i morgon, så vill trimma lite innan det. Jag tror (hoppas) också att träningen är utomhus = fina bilder! :D

Hemkommen

Kom precis hem från en rolig natt i Stockholm! Vi kom fram vid halv 2 och gick då på stan och kollade runt lite. Men eftersom jag rätt nyligen varit i England och shoppat massor där, blev det inget nytt inköp för min del. Däremot satte vi oss vid vattnet med en varsin glass i handen och njöt av det fina vädret. 

På kvällen grillade vi och tittade på Körslaget. Roligt att Katrineholm är bland topp 3 (Janni, du hade tydligen rätt ;))! Trodde jag inte första gången jag hörde att Kattne skulle vara med.

Idag började vi med att åka bil först till Eskilstuna där vi hälsade på Sofies ponny Spot. Han är söt liten gubbe på hela 30 år nu! Efter det åkte vi vidare till Katrineholm och hem.Sofie och gammel-spot :D
Snacka om att förstöra bilden


lilla utebanan, 11 april 2010

Vendela är hur fin somhelst, men jag är helt spänd i hela kroppen. Kolla bara hur mycket det förstör, det blir så uppenbart just när man ser det på bild såhär! Och jag som brukar klaga när Vendela blir spänd.. Tankeställare är bra för oss alla!

Kram


Nu startar vi!

Håll tummarna för mig och Bingo, kära läsare! :D

För online-resultat; klicka HÄR (vi rider LC:2)Kram


Ryggningar

Hello!

Har ju pratat länge om att visa filmerna från när vi lärde Vendela rygga. Är det någon som vill att jag gör det fortfarande?

Känns roligt att ha dom kvar faktiskt, nu gör jag bara halt och lägger i backen - inget mer med det. Vendela är faktiskt riktigt bra på det. Fokuserar så mycket på henne svagheter i vardagen, så jag måste få skriva om något hon är bra på också, min häst! 

Här går vi bakåt


kram


Tävlingsmorgon

Nu är det snart dags att bli upphämtad av Kristina och åka mot tävlingen! Bingo står klar och fin i transporten. Ser fra emot dagens tävling!

Issa kommer hem under dagen också, så ni lär höra av henne!Kram


Team SL-tävling

Vi är med och tävlar om ett gästinlägg hos Team SL, där vi har chansen att vinna flera tusen människors uppmärksamhet på just vårt inlägg.

Denna chans är givetvis enorm, och vi tycker att det är otroligt av Linn och Sofia att ge oss andra den chansen. Att ha en stor blogg är en enorm chans att få uttrycka sina åsikter inför otroligt många människor. Hästbloggar har växt något så otroligt det senaste året, och det är jätteroligt. Flera människor med samma intresse som man kan följa. Men allting har en baksida, och även hästbloggvärlden håller på att accelera lite. De största bloggarna får nästan idolstatus hos de yngre, och detta kan sluta i katastrof när man inte valt att vara en förebild för någon annan, utan bara blir det ändå.

Lite utav syftet med vår blogg Tävlingsduon är att visa att man kan lyckas även om man inte är perfekt. Varför bara lägga upp dom allra finaste bilderna från ridpasset? Varför försöka framställa sig själv och sin häst som perfekta? Vi vill inte på något sätt skapa en image där vi verkar bättre än våra läsare, vi vill att alla ska veta att vi också gör misstag, vi gör lika mycket fel som alla ni andra. Issa river hinder ibland och Freddi rider fel i dressyrprogrammen. Art Director slår mot skänkel ibland och Cavendish taktar vid uteritter. Vardagsproblem drabbar alla - även om många hästbloggar gärna förnekar det. Vi vill vara förebilder för de läsare vi faktiskt har, och bra sådana också. 

Det är lite av det vi skulle skriva om om just vi vann inlägget! Vi skulle ta tillvara och skriva om syftet med vår blogg (utöver träningsdabok och visning av bilder) - att visa att alla kan! Issa har just gått upp på sin första stora häst från en liten ponny, och kämpar på med allt vad det innebär att ställa om sig, både på marken och i hoppningen. Freddi har tagit sig själv och sin ponny från 56% i LC1 till nationellt kval i dressyr på två år. Alla kan vi lyckas, men vi alla kan också misslyckas. Vi är lite trötta på att bara läsa om allas lycka överallt, och bara se de fina bilderna från ridpassen. Varför gömma undan det som är mindre bra? Så vi startade denna blogg som innehåller hästhoppning och ponnydressyr. Vi går helt enkelt tillsammans genom det fina. Och det fula. Och tack till team SL för en bra blogg!
En ovanlig lördagskväll

Var ute och sprang en runda förut, och nu kollar jag Körslaget. Kattne gick vidare!

Känns lite konstigt att vara hemma såhär faktiskt. I och med att jag har världens bästa kille och världens bästa vänner, och vill träffa båda delarna på helgerna, så blir det väldigt lite tid hemma som ni förstår. Minns faktiskt inte när jag var hemma en fredag- eller lördagkväll senast, tror det är första gången för i år nu. Men jag klagar absolut inte - jag älskar verkligen mitt liv och att ha så många människor jag älskar runt omkring mig att umgås med! Det är inte alla som har så fina människor i sin omgivning som jag har, och jag är grymt tacksam <3

Vädret var underbart och det ska bli lika fint imorgon! Toppen, eftersom sista start är 17.54 eller nåt. Blir en lång dag, så lite fint väder sitter faktiskt inte helt fel!

Annars är jag mest på taggat humör, det ska bli så kul att komma ut med Bingo. Han är så härlig hela han att rida, har sån utstrålning. Han älskar verkligen publik och att visa upp sig, så det är bara att hålla tummarna på att han gör ett bra framträdande imorgon. Hoppas även på vårt kära lag, som har goda chanser att göra bra ifrån sig! :) Ska bli spännande att se hur det går helt enkelt!Kram


I'm inlove with Judas

Som ni trogna läsare vet så är jag ett mycket troget fan av Lady Gaga. Och nu gjorde hon som vanligt och släppte låten innan det satta datumet, så igår kom Judas!

Helt klart bättre än Born this Way, tycker både jag och Janni! Och vi är the experts - så är det. 

Tror inte jag nämt att jag hade en helt underbar kväll igår förresten. Det blev thaimat med mina finaste vänner. Vi satt och pratade i evigheter och hade verkligen supertrevligt. Slutade med att Janni sov är också sedan, och det var då vi hittade Judas också. 

Kram


Back on track

Nu så är dagens häst-motion fixad och klar! 

Vendela var först ut, trots att det var lite småblåsigt så fick det bli ett pass på lilla utebanan. Jag fick jobba lite med högersidan, märktes att jag slöridit lite senaste veckan. Men det har ju varit "med flit", hon har ju fått ta det lugnt! Men gjorde lite tempoväxlingar och red mycket på stora och små volter i båda varven. 

I galoppen så delade jag sedan ridbanan på hälften och tränade hörnpasseringar. Gjorde sedan fyrkanten mindre och mindre för varje varv, så att hon verkligen fick sätta sig och jobba. I vänster tyckte hon det var lite jobbigt, och ville gärna böja halsen och göra en volt av fyrkanten, fick räta upp henne mycket för ytterhjälperna. I höger vill hon ju gärna vara rak i sidan, så där gick det bättre. 

Gjorde sedan lite skänkelvikningar så som dom ligger i Lag-03, och även galoppserpentiner. Men hon är så stark och duktig nu, så det blev bara en i varje varv. Ville inte ge henne en chock efter softveckan!

Vendela var på bra humör och mötte mig idag!


Lilla utebanan


Sedan så mockade jag och fixade åt Vendela, och nu står hon utan täcke i boxen - skönt! Kristina kom ju även in med Bingo sedan, så att jag kunde rida honom i ridhuset. Han gick toppen! Gud vad skönt det var att ha honom "tillbaka" från i torsdags. Red lite övergångar och halter, och galopperade igång honom längs fyrkanten i lätt sits innan jag tog ihop honom lite.

Red igenom programmet också sedan, och det gick verkligen jättebra! Känns verkligen skitbra inför imorgon! Rättade till det som blev fel, så att jag kan förbereda övergångarna bättre och fatta vänster galoppen lite tidigare. Men allt satt verkligen, och han var så samarbetsvillig! 

Fina biffen
Kram


Starlista

Vi har valt att stryka LC:1 till imorgon, kändes inte värt för någon att åka klockan halv sju för att rida en förklass med 6 starter och sedan vänta i två timmar på nästa start. Dessutom så hatar Bingo att vänta.. Eftersom jag startar så tidigt i lagklassen också (nummer 4 som ni ser), så blir det tillräckligt med vänta under dagen ändå.

Ska bli jätteroligt iallafall, spännande med laget och kul att vara igång med Bingo!

Ingen aning varför vissa är fetmarkerade
Kram


Bilder från Starrhult del 2

Här kommer lite andra bilder som jag tog på Kristinas hästar i torsdags :)

Bingo känner ni ju igen
Starrhult Dundee (Bingos lillebror, också hingst)
Starrhult Evita
Starrhult Facett


Starrhult Dylan
Visst har hon fina ponnyer!?

Kram


Hästdag

Idag så blir det hästigt för min del!

Ska cykla ner och rida Vendela. Blir dressyr för första gången sedan tävlingen i söndags. Ska bli jätteroligt, fast jag kommer nog att få jobba lite med henne. Sedan vid 4 så kommer ju Bingo in för att genrepa inför tävlingen imorgon, och idag ska han ha sitt vanliga bett och träns, så det blir nog jättebra.

Nu börjar dessutom solen kika fram och det är riktigt varmt ute, runt 17 grader! Niiiiice!

Jag just nu (snyggvesyrran skulle absolut vara med)


Kram


Bilder från Starrhult del 1

Jag rider Bingo i torsdags - gick inte så bra. Han trivdes inte med bettet alls, så det funkade inte riktigt helt enkelt. Syns att han inte är tillfreds i munnen, det kändes som att jag red på ett jätteskarpt bett fast det bara var ett tredelat.

Men bildskön är han alltid! Ska rida honom nu igen idag vid 4, då kommer han in till Trolldal.

(hahah, har inte klippt mig, bara glömt håret innanför västen ser jag..) ;)
Kram


Full rulle

Idag kommer att bli en fullspäckad dag! Alarmet stod på klockan 9 i morse eftersom jag ska till Stockholm vid 12 tillsammans med Johanna! Jag ska alltså rida Artie innan och fixa allt i stallet. Lite tråkigt att behöva börja lovet med att gå upp tidigt, men så är det ibland!

Nu måste jag skynda mig om jag ska hinna med dagens planer!

Två bilder på min underbara vän från igår efter att vi ridit! :)


Mot huvudstaden

Alldeles strax ska jag börja bege mig mot tågstationen för att åka till Stockholm. Ska träffa min kompis Sofie som bor där, så kommer alltså vara borta över natten. Ska bli riktigt kul, och särskilt när vädret är på topp!

Red Artie i morse på lilla utebanan och det blev ett sånt där superpass! Han kändes otroligt fin så det blev en bra start på dagen!
God natt!

Har haft en underbar kväll tillsammans med mina bästa kompisar! Ni anar inte hur mycket jag älskar dem och hur bäst de är! De får mig verkligen på topphumör. Vi spenderade hela kvällen vid middagsbordet med massa prat, skämt och skratt! 

Själv var jag dock tvungen att åka hem redan vid elva, då det blir en tidigt morgondag för mig. Tänkte berätta mer om det i morgon! Nu måste jag sova, godnatt!

Några veckor gammal bild
Påsklov!

Kom för en liten stund hem från stallet och har precis duschat, och ska alldeles strax dra vidare till Freddi för en tjejkväll! Vi ska träffas några stycken och beställa hem thai-mat och bara ha det allmänt mysigt!

Tänkte bara berätta att jag red tillsammans med Freddi på stora utebanan. Vi använde oss av trav- och galoppbommar samt en 5½:a. Artie hade väldigt mycket överskottsenergi efter att ha vilat i förrgår och tagit det rätt lugnt igår. Jag hade lite svårt att omvandla energin till något positivt men det blev mycket bättre mot slutet. Serierna funkade super dock, det vara bara det där emellan. Men har tänkt rida ett ordentligt dressyrpass i morgon, så det löser sig nog.

Nu måste jag dra, håller på och svälter ihjäl! 

Update från trädgårdenNu så ska vi dragga till stallet, klockan tickar iväg..! Bilder från Starrhult och fler från trädgården kommer lite senare! :D

Kram så längeLäget i Starrhult

Det gick sådär att rida Bingo igår faktiskt, tråkigt. Men vi hade bytt nosgrimma och bett (för att se om det kunde hjälpa mot att han hugger i handen) men på detta så fipplade han en massa med bettet, gick inte fram och var väldigt avknäppt och bakom lodplan. 

Däremot så var halterna kanon, och han lyssnade jättefint i övergångarna utan att tjafsa det minsta. Så på det sättet så var han istället väldigt trevlig att rida, men det andra väger upp. Så imorgon så kommer Kristina in med honom till Trolldal så att jag kan rida honom ordentligt med det vanliga tränset inför tävlingen på söndag!

Kändes ungefär såhär idag; bakom lod, inget stöd och inaktiv bak :( Men så länge jag vet varför så är det ingen fara, det kommer att lösa sig! Fler bilder kommer, det var ju så fint väder. Passade på att fota bland annat Bingos mamma och lillebror också, så det ska ni få se


Här har vi Bingos mamma, Hagens Smile. Haha, stackars Smile, bilden gör henne inte riktigt rättvisa. Men jag tycker hon är söt ändå :)


<3

Min och min bästa väns lov-inivigningar är alltid bäst! Om någon undrar så är det verkligen värt att unna sig en päron Daimstrut om man är sugen på glass. Den är gryyymt god :)

Jag älskar dig! <3

Inviger lovet redan idag

Jag red ut en sväng i skogen tillsammans med Johanna. Vädret var riktigt härligt och man kunde rida utan jacka! Det ni! För övrigt gick allt annat bra och Artie skötte sig så fint så.

Freddi är på väg hem från stallet för tillfället, men när hon kommit hem ska vi ta en runda med hundarna. Ingen av oss har några läxor i kväll så vi tänkte umgås hela kvällen. Det är lite av en tradition att inviga lovet några dagar tidigare om vi inte har något skolarbete som måste göras!

Irriterande saker i stallet

• När man kommer tillbaka in i stallet med skottkärran från gödselstacken och inser att man skulle ha en spånbal där utifrån.

• När man råkat sätta på sadelskyddet bak och fram så man måste ta bort det och sätta på det igen.

• När man smörjer något med lädertvål/-fett och tappar svampen på golvet så den blir helt äcklig.

• När gången är ledig, men precis när man ska leda dit hästen så kommer det in någon som ridit och hinner precis före.

• När stallskåpet blir så stökigt att det börjar ramla ut saker när man öppnar.

• När man rider i ridhuset, och just när det går som bäst så kommer ridskolan och man måste dra.

• När man lagt in nytt spån och gjort fint i boxen, och hästen sedan passar på att kissa ner det så fort den kommer in.

• När man smörjt tränset och sedan satt ihop delarna igen, och precis när man fått dit bettet och tyglarna inser att man glömt pannbandet, och får plocka isär allt igen.

• När hovslagaren står i gången och skor, så att man måste gå runt, förbi alla ridskolehästar som sparkar efter hästen.

• När man står och gör hö i godan ro, och så plötsligt från ingenstans så kommer det en drös med människor med höpåsar i högsta hugg och börjar dra i hösilagebalen och fajtas om vågen.

• När man har hästen i gången, och precis när man ska rida iväg så bajsar den, så man måste ta bort det först.

• När man precis ska göra hö och inser att höbalen är slut och man måste dra in den ny.

Hemåt!

Nuuu så är det såhär att solen skiner och jag har jobbat en timme i webbdesignen med min hemsida. Så nu gör jag en take-off härifrån och draggar hemåt och sedan mot Starrhult och Bingo.

Kanske att jag kan få med mig kameran och tvinga mamma att trycka på knappen så att det kan bli några kort att visa upp till senare..! :DKram

Torsdag :)

Idag så ska jag rida Bingo också, ska bli roligt! Han har känts så fin nu på senaste, och jag tänkte att vi skulle träna lite galopp som vi gjorde på träningen i lördags. Vet även hur jag ska rida för att han inte ska hugga lika mycket i tygeln dessutom - utmärkt! Ska träna lite halter också just därför.

Får se om jag hinner rida Vendela lite också, beror på :)Kram


Ps. I Love You
Administration

Jaaapp, idag så är det betygssnack om hur man ligger till i kursen. Har varit lite lite skoljobb och mycket bloggande från min sida tror jag, men man vet ju aldrig.

Solen skiner och jag är på taggat humör!! Klassen spårar lite och lyssnar på massa konstig musik. Jag älskar när det börjar närma sig terminsslutet och alla börjar slappa! Dessutom så tycker jag att våren är den allra bästa tiden att rida - innan värmeböljan och alla insekter.

Funderar på att lägga upp lite filmer från hårddisken ikväll. Tex från när jag och Vendela red vår första förvända galopp på träning. Kanske kan vara kul att se! :)Kram

Good morning!

Torsdag. Snart fredag. Snart lov. Guud så skönt! Idag borde inte bli en allt för jobbig dag. Inleder dagen med en skön sovmorgon som följs av tre lektioner. Slutar ganska sent, men vädret ska tydligen vara rätt bra så jag lär överleva!

Dagens planer med Artie återstår att se. Det låtar åt en uteritt, men det kan ju ändras ;)

Onsdag

Idag så red jag mycket riktigt ut! Precis när jag skulle gå och hämta sadeln så kom Elin och undrade om jag sett Maja, men det hade jag inte. Vi letade reda på Maja, eftersom hon och Elin skulle rida ut så kunde ju jag haka på. Men så visade det sig att Majsanbajsan redan ridit, så jag och Elin red ut istället. 

Det var roligt med sällskap och Vendela var faktiskt riktigt duktig idag! Hon skötte sig jättebra, fick bara ett litet sånt där springa-på-tvären-ryck när vi vände, men hon lugnade sig snabbt. Sedan kunde vi skritta hela vägen hem utan att det var några problem. Kunde dessutom göra regelbundna halter för att vänta in Elin (Felicia är inte lika långbent som Vendullan) utan att hon började gå igång och dampa. 

Riktigt nöjd idag alltså, hade goughen på och allt funkade super. Skönt att kunna rida utan att tjafsa med hästen och vara på bra humör hela vägen. Vendela är alltid bättre när det är lite varmare ute :)

Sötnöt
Vendela och Felicia i hagen :)
Kram


Promenad

Artie har jobbat på så bra nu i flera dagar så tänkte att det passade bra med en liten vilodag. I stället gick vi ut och gick en liten sväng. Vädret hade till skillnad från i förmiddags lättat upp så det var riktigt fint! 

Bilder från vår lilla promenad


Stackars Artie har blivit biten av någon av hans hagkompisar! Haha fast har hört rykten om att han styr och ställer i den hagen, så jag tror han klarar sig faktiskt.. ;)
Jag gjorde en liten videoblogg när jag var ute och gick, men den blev för pinsam så jag struntar i att lägga upp den.. Nästa gång kanske!Mitt lag

Lovade ju bilder på mitt lag, lär komma nya på söndag! Men så länge, detta är alltså Katrineholms RF ponnydressyrlag div 3 2011;

Jag på Starrhult Bingo, känner ni ju igen


Elise Vognild på Ramona


Moa Strandberg - Comparettia


Therese Persson - Godiva's Twist


BB - Bingos brudar! Blir nog ett kanonlag detta :D

Kram

Nya skydd - JW

Ni kan bara tänka er hur glad jag blev när jag kom hem och insåg att mina snälla pappa har hämtat skydden som jag beställde för några veckor sedan. En snygg påse låg i hallen och väntade på mig när jag kom hem från utvecklingssamtalet. Lika fina i verkligheten som på bild var de också och lär sitta perfekt på Artie!

Vad tycker ni? :D

Stable now

Nu så ska jag dragga till stallet på min snygga, gröna cykel. Ska nog rida ut en bit tänkte jag! Issa hade utvecklingssamtal, så hon kommer lite senare :)

Förresten; 19 april så släpps Lady Gagas nya singel "Judas" - ser fram emot att höra den!Kram


Dressyrryttartestet

Dressyrmuppen Linn skrev ju om dressyrryttartestet - en ganska ny tävlingsform som jag tycker låter utmärkt! Går alltså ut på att bedömma ryttarens sits och inverkan, och det tycker jag verkligen är jättebra. Främja god ridning.

MEN - ett stort men! "Ett dressyrspö ska bäras, ryttarens hantering av spöet ingår i bedömningen. En välutbildad häst förväntas acceptera att ryttaren rider med spö (maxlängd 110 cm)"

Och därmed så rök min och Vendelas karriär i ett dressyrryttartest. Min fråga är lite vad som ligger bakom detta beslut? Varför vill man främja ridning med spö, när det ändå inte får bäras ens i collectingring på "vanliga" dressyrtävlingar?

Tävlingsformen är nog mest tänkt för mindre rutinerade ryttare, och då tycker jag att det kan vara bra att man får ha ett spö med sig in. Kanske att ponnyn blir tittig osv, om ekipaget saknar rutin. Då kan det vara bra att ha som förstärkning, absolut. Men, jag tycker att det ska vara valfritt om man vill ha spö eller inte. Vill man visa att man hanterar ett spö bra - fine, bara att rida med det. Vill/kan man inte så ska man självklart inte behöva. Har ingen somhelst förståelse för varför man ska "tvinga" på någon ett spö för att ens kunna delta i ett dressyrryttartest.

Om hästen accepterar ett spö eller inte tycker jag verkligen inte har något som helst med att göra om den är välutbildad eller inte. Nu är det väldigt få hästar som är så spörädd som min, men jag vet att det finns många hästar som blir mer störda än hjälpta av ett spö. Tycker verkligen att det är dumt att denna regel är satt, och på en såpass dålig grund som att dra en parallell till hur utbildad hästen är. 

Sällan jag hackar på regler och så annars, men kunde inte låta bli när jag såg detta!Kram

11/12 2008 ♥Det var dagen då du flög till himlen. Världens finaste ponny, Nico Junior <3


En till tävling!

Nu börjar ju säsongerna rulla igång på allvar för både mig och Issa. Ni kommer att få läsa om en hel del tävlingar i vår! Har glömt att säga att jag anmält Vendela till en tävling i Örebro, där vi ska starta Lag-03 och LA:P1. Ska träna på ordentligt fram tills dess, ska bli så roligt!

Gillar dessutom tävlingsplatsen, varit där två gånger tidiare. Första gången så vann jag en LA:1 med Vendela, och andra gången vann jag både LC:2 och LB:1 med Bingo! Lite av ett turställe med andra ord, bådar gott tycker jag.. :D

Jag och Vendela i Örebro senast


Kram


Soft dag!

Ååh, ibland älskar jag sam! En lektion idag, 10.15-11.00. Gjorde nationella i engelska A, muntliga delen. Var faktiskt rikigt roligt, och jag hoppas att det gick bra. Det kändes bra iallafall, jag gillar ju att prata.

Det är inte så bra väder idag, 6 grader bara och så moln på det. Men imorgon så ska det bli sol och 11 grader, så det får vi trösta oss med! Dessutom så var det ju underbart i måndags. Ska vänta med att åka ut idag tänkte jag, så att jag kan åka ut med Issa. Hon slutar halv 4, men jag har ändå inte bråttom. Det är ju oplanerad vecka som gäller med Vendela, så allt är lugnt. 

Nu så har jag springkläderna på mig (dvs en munktröja och mjukisbyxor - himla snyggt va?) och ska strax ta mig en tur. Vi har ett bra löpspår som går precis förbi trädgården, perfekt att kunna varva det med asfalt. Ni som tror att jag håller på att hårdträna inför beachen eller nåt kan lugna er.

När jag kommer hem så ska jag nämligen göra min svenskaläxa, men framförallt gotta mig med chokladkakan som pappsen köpte till mig i Italien, mohahah! Löpningen är mest för att höja konditionen ett snäpp till, känner på Öljemark-träningarna att jag borde träna mera för att slippa lägga in pauser. Vendela är ju biff nu för tiden, så hon är helt oberörd medan jag flåsar där uppe, haha.

Förresten - gjorde just en beställning från H&M som kommer nästa vecka! Sånt piggar upp dagen!

Vendullarulla


Kram


Kvällsinlägg

Min dag blev rätt så icke-hästig faktiskt. Jag och Gustav fikade lite hemma hos honom, varm choklad och sådär. Det var rätt kyligt ute idag :( Vi såg först halva Farsan (jättesöt film, jag började böla när hunden Dino avlivades, det var så sorgligt) och sedan The Proposal.

Åt där också, och sedan så följde han faktikt med ut till stallet och gjorde Vendelas höpåsar. Så medans jag mockade och gjorde hinkar så fixade han alltså hö, det tyckte jag var duktigt gjort. Klappade minsann Vendela också, fast tror han tycker att hon är lite småläskig. Han är himla snäll faktiskt, min kille <3 Har i utbyte lovat att se en fotbollsmatch snart!

Jag ville självklart ta ett kort på min stalledräng, men han totalvägrade. Så det får bli en bild på mig när jag pussar på min Pruttis istället :)


Kram

Fokus på lösgöring

Flera träningar i rad har vi jobbat mycket tekniskt, dvs skänkelvikningar, tre spår osv. Därför tog vi ett steg "tillbaka" idag och jobbade med att lösgöra hästarna. Det är viktigt att ibland kolla av att grunderna sitter där de ska.

Övningen gick i stora drag ut på att rida på ett litet fyrkantspår över på halva ridbanan. Vi delade alltså upp oss på två fyrkanter, med tre personer på varje. I varje hörn var det utsatt en kon som man skulle rida runt. Under skritten skulle vi tänka på vår egen ridning och sits. Sitta djupt i sadeln, låta vikten hamna i stigbyglarna, slappna av i knäna, ha böjda armar osv.

Vi flera olika sorters övningar i den lilla fyrkanten, men vi började med att bara rida runt med ett jämnt tempo. Innan varje hörn skulle man tänka snabba steg uppåt, alltså samla upp skritten lite. För min del skulle jag inte korta upp honom för mycket, utan bara bli lite mer passiv i ridningen. På Artie är det viktigare att han trampar på med bakbenen och använder ryggen, så därför skulle jag inte samla där.

Efter ett tag la vi in en halt vid varje hörn. Man red fram och förbi konen, men stannade precis innan man skulle svänga. Hästen vara eftergiven i halten, och sedan rundade man konen och red vidare. Även här hoppade jag över halterna efter ett tag då han redan lyssnade fint tillbaka.

I traven fortsatte vi på ungefär samma sätt, men på varje långsida skulle man göra två volter i fyrkanten. När man kom ut från volten skulle man göra en övergång till skritt, skritta genom hörnet och övergång till trav igen. Sedan gick man in på nästa volt och gjorde samma sak igen. Vi gjorde liknande i galoppen, men utan avbrotten.

Artie var riktigt fin hela passet! Allt fungerade bra, så det var riktigt kul faktiskt! :D Jag känner dock själv att vi behöver jobba lite mer med galopparbetet, då jag har koncentrerat mig en del på traven en period nu. Men det kommer, det kommer! 

Om det är någon som inte förstår min förklaring på övningen, så får jag väl ta och rita en snygg skiss som jag brukar göra ;) Bara att säga till om så önskas!

Update

Träningen gick grymt! Artie var superduktig och jobbade på bra! Nu måste jag duscha och plugga lite, så kan jag skriva mer om träningen senare om ni vill det :) Kram

Bilden är från förra året på mig och Jenny
Dressyrträning

Sitter här igen framför kemiboken och kämpar på. Ni anar inte hur skönt det kommer vara efter i morgon! Har ett härligt lov att se fram emot och inga fler läxor innan dess!

Hade ganska snart åka till stallet. Tror faktiskt mamma får skjutsa mig idag då jag har hört rykten om att det ska regna lite senare. Jag har dressyrträning med gruppen vid 17.15, så det ska bli kul.

Freddis tisdag

Nu så har Vendela varit superduktig hela helgen, + de små skutten igår såklart!

Så idag så tänkte jag att hon skulle få en day-off faktiskt, det är hon verkligen värd + att det passar mig bra. Hon ska mest få ta det lugnt nu i veckan, för nästa vecka är det ju påsklov (!! :D) och då vill man ju rida och spendera tid i stallet också.

Så jag tror att det blir vila för prinsessan på torsdag också, för då ska jag ut och rida Bingo. Ska även rida honom på lördag, och sedan på söndag är det ju dags att inleda säsongen med honom. Det blir LC1 och LC2 i Nyköping  - ska bli grymt kul! Vi kommer att rida i div 3-laget också.

Om det blir något, haha. Jag och mamma ska ju fungera som lagledare. Mamma står på papperet, eftersom jag även är lagdeltagare. Men vi kom fram till att jag är den med bäst koll, så jag får fixa det där. Självklart så lyckades vi båda glömma bort att laguppställningen ska var inlämnad på måndagen innan klockan 12 samma vecka som tävlingen är. (tidigare i dressyr så har det varit innan klockan 12 dagen före tävlingen) Vi skickade in uppställningen i panik klockan halv 3, men det går säkert bra ändå, får vi hoppas!

Idag så ska jag även träffa Gurraboy efter skolan, passar bra eftersom vi slutar samtidigt. Dessutom så kan vi inte ses i helgen eftersom han ska bort. Funderar på att vara en riktigt snäll flickvän och bjuda'n på fika. Vi får väl se..!

Får bli två bilder på mig och Bingo från i höstas :)

Kram

Gårdagens ridpass - Vendela

Igår så fick det bli ett lunt pass på utebanan (den stora, ja) med lite hoppning! Det passade bra! :D

Jag skulle fota Issa också, men jag hade typ fel inställningar och märkte inte att hjälmen tryckte ner kamerans blixt och att det var därför den vägrade fokusera. Jag trodde den var sönder, haha. Jag kommer aldrig att bli någon mästerfotograf alltså.. Systemkameran och jag kommer väldigt sällan överrens.

Men Issa är lite duktigare än jag, så hon knäppte några fotografier på mig och CD the hopponny :DOjoj, hoppla! haha


Kram


Anmäld till ännu en tävling

Den 22 april ska jag tävla i Vikbolandet. Ska hoppa två stycken 1-metersklasser, som båda har bedömningen A:0/A:0 i två faser. Den är alltså på långfredagen som är nästa vecka. Det ska bli kul att åka iväg så får vi se hur det går. Har själv inga stora krav på tävlingen utan vill bara få två rundor med bra känsla. Meningen nu är att vi ska samla mer rutin och erfarenhet tillsammans! :)

Markarbete på stora utebanan

Det var helt underbart väder idag här, så det fick bli (för ovanlighetens skull ;)) ett pass på stora utebanan. Red fram utan stigbyglar och jobbade med mycket tempoväxlingar. Jag gick på en stor volt och ökade och minskade ca 5 steg i taget. Han var fin nästan från första början, så det var riktigt kul! Jag kunde rida med sätet och små hjälper hela tiden. Själv fick jag jobba en del då jag försökte tänka på min sits rätt mycket. Det är viktigt att jag tänker på att sitta på bakre delen av rumpan, bära handen och spänna magen så jag inte lutar mig framåt. 

Mot slutet rullade jag över några små hinder som stod framme. Artie tyckte det var riktigt kul att hoppa och busade till vid flera tillfällen, haha! Han gjorde superfina språng över alla hinder, trots att de knappt låg på 60-70 cm. Riktigt roligt var det i alla fall!

Idag var dessutom första ridpasset i kortärmad tröja för i år utomhus! Ändå blev jag (och Artie för den delen) riktigt varm. Sååå härligt! Ända negativa är att alla myggor har börjat komma, men det kan man ha överssende med när man får så här mumsigt väder.

Freddi skulle fota något språng på mig idag, men som ni kanske vet är hon inte den duktigaste när det gäller kameror, haha. Men hon fick till en bild när jag travade av i alla fall! :D

Film + protokoll för LA:P1 Vikbolandet 10/4Jättenöjd med ritten! Skolorna måste vi träna på, och hon missförstod mig i mellanskritten, var inte alls sådär spänd som hon kan vara i skritten annars. Tycker det är ett bra protokoll också, bra och rätt dömt och härliga omdömen! 

Tyvärr så var filmen för stor, men det märkte inte jag. det enda som saknas är uppridningen, som vi fick 8 på! Den var för en gångs skull riktigt super, men ni har sett den på bild redan :)


Kram


Kvalgränsen för nationella tävlingar/elittävlingar

Fick en kommentar angående elitkvalet i ponnydressyr. Det är så för kat D (gäller det annan kategori så får du kommentera igen!) så ska man ha ridit två regionala antingen LA:P1 eller FEI Inledande (ibland så finns ju den klassen på reg) på över 62 %. 

Alltså inte vilken LA-klass somhelst - eftersom programmet måste innehålla skolor och enkla byten för att kunna räknas som kval :) 

Kan avslöja att filmen är på uppladdning, och vi hade även kameran med oss till stallet idag! Så det kommer lite kul här på bloggen strax!Kram


Ridkläderna är på

så nu darar vi till stallet! Självklart sitter solbrillorna på plats också!

Vår i Kattne

Åh - vilket väder det är idag! Och på vilket glatt humör jag är! Skiter i att jag ramlade på idrotten och brände knäna, för matteläraren ställde in morgondagens prov och så slutar jag ju tidigt på måndagar! Passade på att åka ner till stan och köpa ett par solglasögon (ni ser dom på bild här ovanför) och en t-shirt, har velat ha båda länge! :)

Nu är min vän Isabelle här, så nu ska vi äta lite :DKram


Lite bilder från tävlingen

Stillbilder från gårdagens tävling :) Filmen kommer ikväll!Kram


God morgon

Enligt SMHI ska det bli en fin dag i Kattne med 15 grader och sol mitt på dagen. Det skulle ju inte sitta helt fel så jag väljer faktiskt att tro dem! Har en rätt kort skoldag, men tror jag kommer att vara tvungen att sitta kvar och plugga. Måste nöta in kemin så gott det går och det går alltid bäst att göra tillsammans med andra i skolan.

Resultat

Tävlingen idag gick jättebra! Känns så skönt att "ha det gjort" - tränat nästan ett år inför just denna klassen. 

Men nu är den riden, och jag tycker att det gick jättebra! Skolorna gick sådär, men hon gjorde det jag begärde av henne. Jag fick låga poäng för att jag själv klantade till det i båda öppnorna, men det gör inget. Det handlar ju om rutin. Första enkla bytet så missförtod vi varandra lite, så det blev inte heller helt lyckat, men andra var jättefint och det fick vi en 7:a på! 

Hade fina poäng på det som inte var skolor, och Vendela visade en toppen ökad skritt också! 

Protokoll + film kommer - men vi red idag ihop 63,4 % och det är räknas alltså som vårt första elitkval! :D En till ritt över 62 nu, sen är vi kvalade till nationellt!

Bjuder på två bilder från idag

KramNu startar vi!

NU debuterar vi LA:P1 - håll tummarna kära läsare! :DKram


Dags för stallet

Har haft en riktigt tråk-söndag och läst igenom vad som kommer på kemiprovet på onsdag. Dock vet jag inte om jag blivit något klokare av det, men det lär väl märkas. Kan ju nämna att kemi verkligen inte är mitt favoritämne så  mitt pluggande görs inte frivilligt..!

Jag hade strax tänkt åka till stallet för att rida en sväng på Artie. Vädret är väl lite sådär nu när solen har gått i moln och det blåser. Jag har inte planerat vart jag ska rida utan jag tar det som det kommer.

Filmerna från träningen del 2

Här är dom andra filmerna:

kram


Godermorgon

Det är något speciellt med tävlingsdagar tycker jag, älskar den där känslan man har i magen! Hoppas mest på att Vendela känns avspänd och fin som hon var igår - isåfall är jag nöjd idag! Vi ska alltså tävla LA:P1 i Vikbolandet, men det är nog ingen som missat det! :)

Förresten - Bingo gick också jättebra igår! Skriver mer om hans träning senare!

Hela glada teamet - jag, Vendela och mamsen! :D


Kram


Bilder 9/4 - del 2

Red ett pass på stora utebanan med lite bommar inblandat. Hade travbommar och jobbade annars rätt mycket med övergångar. Artie kändes lite okoncentrerad vissa stunder men annars var han jättefin. Efter att haft paus några dagar verkar min sits ha försvunnit helt! haha, får ursäkta den på några av bilderna men ni klarar er nog! :D

Bilderna kanske ser lite gråa ut, men det var bara för att jag inte ställde in några inställningar, utan hade den bara på auto. De som är extra mörka var i skugga, men annars var det underbart väder! Anmäld till tävling!

Nu har jag anmält mig till en tävling i slutet på April. Det är alltså förklassen till första omgången av Div 3. Jag hoppas på att få rida i laget, men det beror ju på hur många som vill och hur vi tar ut vilka som får vara med. Jag älskar att rida i lag då jag tycker det blir så härlig stämning!

Tävlingen är i Vingåker som ligger 30-40 min härifrån, så det blir skönt! :D

Filmerna från träningen del 1

Ååh, Vendela var så himla fin! Mjuk, och en massa rygg. Hon får så härlig, avspänd trav då tycker jag. Och att hon gör skolor dessutom, så duktig flicka! Såhär vill jag att det ska kännas när jag rider, skönt att ha fått den känslan så att man vet vad man ska leta efter.Resten av filmerna kommer imorgon! 

kram


Mot Morjanå

Del 2 av bilderna från idag kommer i morgon. Freddi fotade när jag red på stora utebanan, så blev en hel del fina bilder tycker jag! Här får ni i alla fall ett litet smakprov så ni vad ni har att se fram emot, haha! :DNu ska jag dra till min härliga kompis Janni, så vi hörs i morgon! Kram på er.

VinterminnenBilderna är härliga, men fyfaaan va jag INTE saknar vintern! 

Kram


Karin Öljemark dag 2

Gud, jag är så lycklig! Vendela var lika fin idag som igår - om inte ännu finare!

Hade ju hunnit sova lite på informationen om hur jag ska rida i skolorna, så det blev faktiskt ännu bättre idag. Dessutom så jobbade vi med lite mellangalopp-några språng samlad galopp-mellangalopp övergångar. Hon svarade jättebra och tog i med så fin ryggaktivitet!

Gjorde också några serpentiner mest för att hon ville se om hon kunde hjälpa mig något i dom. Men hon sa bara "detta fixar ni ju jättelätt, inga problem!" Gud så skönt det var att höra, jag har ju verkligen jobbat med dom! Klart att dom kan bli ÄNNU bättre, men det kommer med ökad styrka hos Vendela. Och det är ju inget som går på ett ridpass. 

Men det känns ändå så himla, himla bra nu inför morgondagens debut i LA:P1 (förövrigt kvalklassen till nat/elit), det känns som att det kommer gå så bra det kan gå just nu för oss, om vi behåller dagens avspända arbete!

Kommer filmer från dagens pass!!

Världens finaste stjärna igår! Idag hade vi vita lindor istället :)


Kram


Bilder 9/4 - del 1


SmakprovPerfekt väder var det idag och massa bilder blev det! Dock måste jag ta tag i kemin nu, så resten av bilderna kommer lite senare!Perfekt fotodag

Hej allihopa!

Jag och Janni tänkte alldeles strax cykla ut till stallet. Det är superfint väder så har planerat att fota lite grann. Vet inte riktigt vart jag ska rida, får helt enkelt se vart jag hamnar. Vi hörs senare!

God förmiddagIdag så är det alltså ridning för hela slanten som gäller! Lite Gustav på kvällen också, men ska försöka hinna blogga innan det :) 

Ska snart cykla ut, eftersom jag ska träna Vendela klockan ett. Tänkte försöka mocka innan dess, så att jag hinner rida Twiggy innan nästa träning med Bingo, som börjar klockan 4! Måste även lära mig LA:P1 känner jag, vill inte rida fel imorgon ;)

Twiggy med sin ägare Therese :)


Kram


Gårdagens träning för Karin Öljemark

Träningen igår gick såå bra, och jag gråter blod för att jag glömde minneskortet till kameran i datorn! Så inga filmer alls, bara för att det gick så himla bra..

Vendela var lite ofokuserad när jag red fram henne själv innan, men fick henne med mig tillslut via tempoväxklingar och sådär. Red "som jag brukar" för att hon skulle få känna igen sig.

När jag sedan började träningen, så var hon jättefin! Karin höll med mig och tyckte att hon arbetade så mycket bättre med ryggen än förra gången. Vi började nästan direkt med skolorna, och det gick så himla bra! Vendela gjorde kanonfina öppnor i båda varven, och jag fick en massa bra instruktioner om hur jag skulle rida. 

Gjorde sedan slutor längs fyrkanten, och det gick också grymt. Vendela har tydligen inga svårigheter alls att få in bakdelen även i högerslutan. Vi fokuserade mest på öppnan, jag har nämligen missförstått själva ridingen in och ut ur rörelsen nämligen, men nu är allt på plats igen! 

Vi jobbade lite i galopp också, men tanken är att vi ska ta mer av galopparbetet idag. Red igenom travdelen på LA:P1 också, allt utom högerslutan kändes toppen! Och den kommer den också, nu vet jag hur jag ska träna för att stärka upp henne i den, utan att göra det för svårt. Så jag är inte orolig! (ska skriva mer om vad jag lärt mig senare hade jag tänkt, skitbra tips!)

Karin sa också att det hde hänt jättemycket sedan förra gången, att vi jobbat på jättebra! Och även att Vendela börjat runda på sig jättefint! Då blir man stolt som ryttare :') Så skönt att få höra att det vi gör, och hur vi gör det, är rätt, och att vi faktiskt kommer någonstans och inte står stilla i vår utveckling.

Två bilder från gårdagen <3
Kram


In the summertime
Fredag kväll

Vädret blev lite bättre mot kvällen, så jag red ut en sväng på Artie. Skrittade och travade bara, eftersom det var en ganska hård träning igår.

Nu ska jag möta upp mina kära vänner för en liten myskväll, vi hörs i morgon! Kram

Snygga vänner från nyår!
Fly like a G6

Skriver mer om träningen sen - nu ska kvällen spenderas med fina kompisar! 

P.S Vendela gick såååå bra idag :DKram


tävlingsduon <3 JoffaJan

Heeeeey!
Janni här, mer känd som JoffaJan. Jag tänkte bjuda på en liten gästblogg, men inte en dum eftersom att mina bästa vänner, Isabelle och Freddi inte vet om detta och jag vill ju inte skämma ut deras coola blog. Så därför tänkte jag bara säga att de underbara människorna som ligger bakom tävlingsduon är heeelt bäst i världen! De är gryma och jag älskar dem sååå mycket! Nu ska vi ha en grym kväll tillsammans, inklusive några andra vänner.
Monstret längst fram ska föreställa mig!
Puss och ha en bra kväll! :D

Regnig eftermiddag

Jag har precis skrivit klart en uppsats i Samhäll, som egentligen skulle vara inne för någon vecka sedan. Madde var här en stund förut, så vi var riktigt duktiga och tog tag i pluggandet! Nu är den inskickad och klar, det känns alltid lika skönt när man är färdig med en uppgift! Har en del andra saker som måste göras, men det får vänta ett litet tag.

Nu regnar det för fullt här utanför fönstret. Det var riktigt fint väder tidigare under dagen men det verkade inte hålla i sig särskilt länge. Hade tänkt ta det rätt lugnt med Artie idag, antingen en uteritt eller jogging-pass beroende på hur vädret är. 

Regn eller inte - oavsett längtar jag inte tillbaka till snön!Världens finaste Dill

Måste bara få säga grattis till vår lilla tant som fyller hela 9 år idag! Dock inget som märks, hon älskar fortfarande att busa med Doris, och är inte det minsta stel. Hon skäller och brukar vara jobbig, och jag pratar ofta om att ge bort henne, haha. 

Men, innerst inne så älskar jag vår fina cairnterrier!

Dill & Doris


Kram


Salut!

Jag tog en dag off idag, valde att jobba hemma på webbdesignen och vi hade hål från SO:n, så det kändes inte värt att cykla till skolan och ha 40 minuters idrott och sen hem igen faktiskt. Inte när jag ska träna idag, och träna med två hästar imorgon + rida ytterligare en. Och såklart tävla på söndag. 

Då klarar jag mig utan det där idrottspasset, så fått lite annat gjort istället. Svenskaläxan är klar, och gjort klart det A4 man skulle skriva om datasäkerhet i webbdesignen. Ska räkna lite också tänkte jag. 

Passade på att ta en sväng ner till stan och byta min bikinitopp. Tyvärr så fanns inte storleken jag skulle ha i rätt färg, så jag får köpa den någon annanstans. Ska beställa den från internet tänkte jag, sen blir det bara att sola en massa i en snygg bikini i sommar - sweeeet :D Fick även med mig en snygg blus som var på rea hem :)

Nu så ska jag snart cykla ner till stallet och Vendela; klockan 3 börjar vår Karin Öljemark-träning!


Bilder från vår senaste tränings-weekend
kram


Torsdagens träning

Tänkte berätta lite mer utförligt om gårdagens träning, eftersom jag inte riktigt hann med det igår.

Vi börja med att rida fram på en lång serie travbommar på långsidan. I början skulle vi komma i jämnt tempo och hålla det både över och efter serien. Sedan flyttades bommarna lite så man först skulle komma in på 3-4 bommar i kort/normal trav - två steg utan bommar - 3-4 bommar med längre steg. Tempot skulle vara densamma men steglängden skulle öka. Artie är rätt reglerbar så hela övningen gick riktigt bra.

Travbommarna ändrades senare till galoppbommar som kom på. Vi rullade alltså runt spåret och kom flera gånger i rad. Serien ändrades lite efter vart, då vissa bommar lades upp till hinder. Så fort hindren byggdes upp tyckte Artie det var superkul, haha. Det är så roligt när man märker att han älskar att hoppa!

Sedan lades det till två cavaletti-hinder på serien, som låg på varje kortsida. Man kom alltså på ett sockerbits-hinder (på kortsidan) - serien (långsidan) - andra sockerbiten (kortsidan). Eftersom serien var så lång blev svängen väldigt snäv till sockerbits-hindrena. Det var lite svårt för mig i början, då jag gärna ville dra i innertygeln när jag skulle svänga. Men så fort jag rätade upp mig och svängde för ytter gick det jättebra!

På slutet blev det som en liten bana med serien, sockerbitarna + en oxer och ett räcke. Den här träningen innehöll alltså väldigt mycket markarbete. Det var väldigt nyttigt och det var kul att det gick så bra. På slutet hoppade vi banan på ca 100-120 cm, olika på olika hinder. Men annars var det mest lågt hela tiden, vilket är viktigt att träna på. Ska verkligen försöka jobba med markarbetet hemma med mycket bommar nu!

Ungefär såhär såg det ut som en helhet. Hoppas ni förstår min skiss :)
Gårdagens dressyr

Red Vendela på lilla utebanan igår, trots att det blåste en massa. Hon brukar bli spänd av det, men det är bara att ta tjuren vid hornen. Snart börjar utomhussäsongen, och alla tävlingar kan inte gå illa bara för att jag väljer att rida inne när det blåser.

Fick henne faktiskt uppmärksam, klart att hon dansade iväg emellanåt, men inte på det där spända viset. bara när det kom pustar som nästan blåste mig ur sadeln. Och då kan jag faktiskt förstå henne. Tempoväxlade mycket idag, ville få fram den finaste traven. Lyckades så jäkla bra på en diagonal! Det finns ju verkligen steg i henne, det gäller bara att få fram det utan att skapa spänning.

Gjorde även en galopp-skritt på kort diagonal (som enkla bytet i programmet), fast utan att fatta ny galopp. Galopp vill hon alltid fatta, det gäller att få henne att skritta lite innan bara. Men idag skrittade hon så snällt, och jag var riktigt nöjd!Kram

Fredag är Findag

Av någon konstig anledning (okej, det var min idé) så ska vi vara finklädda i min klass idag. Inte sådär fest-fin, utan sådana kläder som man bara älskar att ha på sig. Antingen något nytt man precis har köpt eller sitt favoritplagg som man alltid trivs i. Jag valde att använda mina nya chinos och röda Converse + en blus som jag köpte i England. Jag ser väl tillräckligt vårfin ut va? ;)

Jag känner på mig att det här blir en bra fredag! Madde ska hämta upp mig om en stund med bilen, så jag slipper cykla till skolan. Tack älskade vän! Sedan har vi fredagsfika i klassen, vilket alltid förgyller dagen. Kvällen ska jag spendera med mina bästa kompisar, så en bättre fredag kan det knappast bli!Tillbaka i vanliga rutiner

Trots att det är skönt att åka på en liten semester, måste jag säga att borta bra men hemma bäst! Var så kul att träffa Artie igen! Har saknat honom så under dessa dagar jag inte varit i stallet. Han var lika söt som vanligt, hihi ♥

Träningen för Daniel gick för övrigt toppen! Trodde inte det skulle gå särskilt bra eftersom jag inte ridit på några dagar, men där hade så fel! Freddi har gjort en superjobb med honom under tiden jag var borta. Han kändes riktigt fin och gjorde allt galant! Tänkte dock skriva mer om träningen i morgon, då jag måste börja dra mig mot sängen..! Kom hem vid halv 10 från stallet och då var det dags för middag och duschning. Sena kvällar är väl något vi ryttare känner igen lite för väl va? Men, det är skönt att vara hemma igen och tillbaka till alla gamla rutiner :)

Godnatt!

Har tyävrr lite bildbrist, men här får ni en gammal bild på Tävlingsduon från 2007
Horse & Rider

När jag var i England köpte jag en hästtidning som heter Horse & Rider. Brukar alltid köpa den när jag är där då den brukar innehålla en del bra artiklar. Det är dessutom kul att förbättra sin Engelska lite genom att läsa något som man tycker är intressant!

I den senaste tidningen fanns det en hel del bra markarbetsövningar. Jag tänkte att jag kunde lägga upp dem här på bloggen men jämna mellanrum och skriva syfte osv med varje övning. Har såklart tänkt testa dem själv också, så kan jag skriva vad jag personligen tycker om dem. Låter det som en bra idé? 

Bingo slutmätt!

Tror förresten jag glömt att nämna att biffen är slutmätt och klar nu! I tisdags åkte han iväg till ATG med mamma och Kristina. Och efter lite omchippning och sådär så var han 140 cm. Alltså lite större än vad jag trott!

Men - han går fortfarande som C-ponny och det är ju huvudsaken för mig!

Bingo på treårstest 2006 - här var han en pluttis :')


kram

Hoppträning för Daniel

I kväll, vid halv 8 har jag hoppträning för Daniel Svensson. Jag har ju inte ridit på några dagar nu men jag hoppas det går bra ändå! Artie har varit igång hela tiden, så han borde vara på G i alla fall :D 

Tänkte åka ut om ungefär 30 min så jag hinner mocka och så innan. Men nu ska jag försöka dyka ner i kemiboken... Tråkigaste ämnet jag vet :(

Se vad lite stämpel i photoshop kan göra

(bilden föreställer Bingos lillebror Starrhult Dundee)

Kram

LA:P1 startlista

Tänkte att ni kunde få se startlistan till på söndag, då blir det alltså debut i LA:P1! Gillar domaren (förövrigt hon som gav mig en 9:a apropå domarinlägget!), och startar sent i klassen, 21 av 24. Skönt!Så taggad, ska bli grymt roligt :DKram


Stor applåd

Färdig med adminstrations-uppgiften! Trodde först till min stora glädje att vi skulle jobba i word. Så var dock inte fallet och det blev publisher. Helt onödigt, word räcker tycker jag. Men jaja, om en halv termin är kursen slut - sköönt!

Om Dag läser detta lär det bli IG, så bäst att stänga ner nu!Kram

Stora häst-testet

1. På vilken klubb började du rida?: Katrineholms ryttarförening
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Nico Junior, Sunshine och Cavendish 
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Har lärt mig mycket av alla hästar jag haft
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2005
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Nico

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Whitesider och Moschino
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Vendela
3. Vad är det svåraste program du ridit?: LA:3, efter helgen LA:P1 :)
4. Vad tävlar du för klasser?: LA-klasser på Vendela, LC:2 och LB:1 med Bingo ungefär
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: Vann en LA1 med Vendela senast!

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Nico, 135 cm
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Nico, 130 cm
3. Vad tävlar du för klasser?: Hihi, 80 clear round ungefär 
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: Felfri i den 70 cm clear round jag deltagit i

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Jag vet faktiskt inte, dom är heta på så många olika sätt
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Fighter
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Någon shettis
4. Vem är den största hästen du ridit?: Sid, 175 typ
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Visade Don för hand, och han slet sig. Härligt, men klarade mig iaf!
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Nico
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Första någonsin; Nizze, första lokala; Nico
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Nico
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Vendela
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Nico (2006 och 2007 div 3 o div 2 hoppning) Vendela (2009 div 3 o 2 dressyr, 2010 div 1 dressyr) Om en vecka ska jag rida Bingo i div 3 dressyr :D

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning  (fast hoppa är grymt kul!)
Utomhustävling - Inomhustävling
Satsa för seger - Fisrida (beror helt på vad det är för klass, om man vill ha kval osv)
Vitt schabrakPersonlig färg (vitt i dressyr, färg i hoppning)
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån- Halm
RäckeOxer
Kompisar i hagen - Ensam

Åååh, fick lite flashback från bilddagboken nu! Gud vad många sånnahär test jag har fyllt i i mina dagar ska ni veta. Oftast är dom värdelösa, men det är ju roligt att fylla i dom, hah.Kram


Hemkommen!

Kom alldels nyss hem från England! Jag har haft det superbra och shoppat massa nya vårkläder, så jag är nöjd! Tänkte borsta tänderna strax för att sedan vila upp mig riktigt ordentligt för skolan i morgon. Därför blir det inte så mycket mer bloggning för mig ikväll, men nu vet ni att jag lever iaf! Hörs i morgon!

Onsdag

Idag har det varit fullt upp igen!

Cyklade som planerat till stallet efter skolan, mockade åt Artie, red Vendela, red Artie och sedan mockade jag år Vendela + höpåsar och hinkar åt båda två, för att sedan byta om och cykla tillbaka till skolan för utvecklingssamtal :) 

Vendela kändes inte bra idag, verkligen inte bra. Hon var helt konstig i början, spände sig och kändes lite motig till och med, stretade med underhalsen. Bestämde mig för att så skulle vi inte ha det. red henne på en 20 metersvolt och gjorde lite korta-höga steg på minder volter och sådär. Efter några skänkelvikningar så började hon kännas som sig själv igen. 

Fortsatte jobba med öka-minska volten och korta-läng steget med mest fokus på läng. Hon svararade faktiskt väldigt bra på mina ansträgningar och blev jättefin sedan! Så härlig trav med ganska höga knälyft och lösa bogar. Hennes höga benlyft är något hon plockat fram ur registret nu på senaste. Oftast så kommer det när man bryter av från galopp och verkligen rider fram henne till handen och hon behåller avspändheten. Roligt med förbättringar!

Gjorde lte öppna och försökte känna när det blev rätt, utan att tjuvkolla i spegeln. Det gick över förväntan, så nu kan jag nog rätta in henne om det blir för få eller får många spår. Tre ska det minsann vara! I galoppen så kom lite av det spända tillbaka, men fick henne sedan att slappna av och runda formen igen. En avspänd serpentin i varje galopp fick vi till också. Gjorde lite galopp-skritt, och hon var så lydig så. Gjorde sedan lite slutor i både skritt och trav, och hon kämpar på så gott hon kan, och än så länge så räcker det faktiskt! Nöjd ryttarinna!

Jag och Vendela för nästan exakt ett år sedan, 11 april 2010 :)


Red sedan ut på Artie i solen. Det gick så bra så, fast jag var nära att ramla av när han blev rädd för nåt i skogen under galoppen! Resten av turen gick prickfritt, och vi hade så mysigt så. Tussilagon har kommit nu, ett säkert vårtecken! 

Vi såg likadana ut som i mådags, så samma bild duger gott :D


När jag kom hem så åt jag, och sedan sprang jag djulö-allé och uppför gatstuberg efter det. Kände mig värd min skål glass med chokladsås som jag kåkade ihop - mums var det!

Kram


Vår i luften


- jag och Vendela förra våren

Kram

Mainlight

Idag så ska Millan få somna in, en sorglig dag. Millan är en så himla fin och snäll häst, och mamma tyckte så mycket om henne.

Hon har dock varit väldigt sjuk, någon neurologisk sjukdom. Så hennes ägare Linn har tagit helt rätt beslut, även om det är tufft. Hon har haft ett så gott hästliv, gjort så mycket, och hunnit bli 17 år nu. Millan kommer att få det bra tillsammans med Nico och alla andra hästänglar, även om vi kommer att sakna henne <3Kram

Gutenmorgen

Idag så har jag utvecklingssamtal 17.30. Bajstid, mitt i allt ju! Så tänkte att jag skulle cykla direkt till stallet från skolan och hinna få båda ridna innan dess. Om jag inte hinner klart med mockning/påsar/hinkar så är det ju bara att åka tillbaka och fixa.

Blir lite dressyr med båda, om jag inte hoppar Vendela lite grann. Hon blir fin av det, och kan vara bra för henne att jobba på något annat sätt än ren dressyr :D Dessutom så tycker vi båda att det är så roligt ju! Om det är bra väder så kanske jag kör lite 50/50 uteritt och dressyrpass med Artie också, vi får se!

Tre bilder på mig och min fina Issa från när vi var på shopping-resa i England i höstas. Saknar min kompis väldigt mycket nu, tur att hon kommer hem ikväll!! <3 :D


Kram

Tisdag

Usch, nio timmar utan nåt nytt här på bloggen! Vad dålig jag känner mig, men blev kvar hos Gustav lite längre än jag tänkt, som vanligt. Men vi hade roligt och gick ut på en promenad i vårregnet, det var så mysigt så.

Var framme i stallet vid tio i åtta och gjorde då påsar och hinkar åt båda hästarna. Tänkte ju rida ut på Artie, men vi kom inte iväg förrän halv 9 och då var det ju mörkt ute. Inte så smart att rida ut själv när jag bara ridit honom tre gånger tidigare. Han tyckte inte heller om mörkret och försökte vända hem några gånger, efter ett tag så vände jag faktiskt. Det var för läskigt att rida på vägen när han skyggade för skuggor och så, inte värt att vi skulle bli påkörda om det kom en bil!

Red istället på lilla utebanan, och han var fortfarande lite spänd eftersom det var beckmörkt, men skötte sig bra sen. "Motionsred" mest med lite övergångar och försökte se till att hålla honom mellan han doch skänkel. Gick faktiskt bra, och på slutet så lyssnade han på mig och tog fram den där härliga traven som han har i sig! Han kändes bra i galoppen också, inte lika busig till en början som han var igår, utan finare på direkten. red bara en halvtimme, men det är ju mer än inget! Var dessutom roligt, så det var värt ändå. Artie verkade instämma :)

Kan tillägga att det regnade, och jag cyklade till stallet. Eftersom jag var sen så hade båda hästarna haft bajsfest och fyllde en hel stor kärra som jag konkade uppför gödselstacken. Cyklade hem, och var hemma till tio ungefär. Kände mig duktig då, haha. Men jag ska inte klaga, det var roligt att rida Artie ju, och gårdagen var ju så toppen både väder- och hästmässigt! :D

Issa och Artie :))


Kram

RomantikerN

Kunde valt att gå på franskan nu, som var framflyttad för oss på sam. Men vad gör jag? Går senare och kommer sluta halv fyra, eftersom jag tyckte det var värt att vänta på Gustav. Offrar nog ridningen på Vendela idag också och rider bara Artie, för killens skull.

Dagens "naaaw" och romantiska suck går alltså till mig själv som offrar tid i stallet. Den ni, ni hästfolk förstår ju själva vilken stor grej! ;) Vet dock inte om Gustav kommer förstå romantiken i det hela, men skitsamma!

Ni som vill läsa nåt ordentligt kan ju kolla mitt domar-inlägg längre ner, blir mer bloggning ikväll.Kram

Mina åsikter kring dressyrdomare

Det inlägg som flest av er ville att jag skulle skriva var vad jag uppskattar och inte uppskattar hos en dressyrdomare. Egentligen så är det väl mest några korta saker;

En bra domare:
*är inte rädd för att nyttja hela skalan
*kan se om ekipaget presterar dåligt för dagen
*ser om ryttaren är skicklig på en orutinerad häst
*ser om hästen är duktig och ryttaren orutinerad
*lägger sin skala i början av klassen, och håller den klassen ut
*bedömer alla ekipage lika
*har förmågan att ge lovord till ekipage som kanske inte presterade för dagen, men som har uppenbar kapacitet att prestera bra i framtiden

En dålig domare:
*använder sig mest av siffran 6
*dömer ner en rörelse väldigt mycket för något enstaka fel
*låter några få missar lysa igenom i allmänna intrycket totalt
*ser endast dagens prestation, och lägger inte märke till de kvaliteér som man kan visa, trots en dålig ritt

Detta är väl lite grann vad jag har lärt mig efter mina två år i sporten. Tänkte att jag skulle visa lite exempel på kommentarer som jag tycker om och inte, och förklara varför osv.

"Mkt härlig häst, men svår. Du fixade den ganska bra, men blir bättre då den lugnar sig och blir lydig + lyssnar på dig. Träna på + kom igen!" (Cavendish, första tävlingen LC1. Vi fick 56% och kom nästsist, men domarens ord gjorde att det inte var så farligt ändå. En jättefin slutkommentar tycker jag!)

"Snygg högrest ponny som verkar trivas med sin ryttare. Bra ridet på het ponny, mjukt och känsligt" (Cavendish, tredje tävlingen LC1. Kom även här i botten med 57%, men tyckte det var roligt att domaren faktiskt uppmärksammade att jag hade det svårt där uppe)

Bilder från den tävlingen, så får ni en uppfattning av hur vi såg ut


"Höger arbetsgalopp - 1 med kommentar "galopperar redan". Gjorde alltså fattningen för tidigt, men då tycker jag att man sätter tex en 4 eller 5 på den fattning som faktiskt blev. Mina personliga åsikter detta alltså (Cavendish, LC2 2009. Domaren låg jättelågt i allmänhet och vi fick 53%)

En LB1 med Cavendish 2009 där jag fick tre 7:or, sedan var hela programmet 6. Både galoppvolterna som var super och i travserpentinen där hon råkade fatta galopp mitt i. kändes som att domaren tagit fikarast under ritten ungefär, tråkigt. Fick 61% och kom en utanför placering

"Fin ponny med trevlig galopp. Mjuk ridning, träna detaljer" (Cavendish, LA1 2010. Fick 65 % och hamnade i övre halvan utan placering. Vilka detaljer jag skulle öva syntes i programmet, och jag tycker hon förklarade sina poäng väl! Fick även en 9:a på en travvolt - kul när dom tänjer lite på skalan!)

Två bilder från den ritten
Tycker också om när domaren förklarar sina poäng i allmänna intrycket. Har jag 6 på ryttarens sits, så är ofta "effekten av hjälperna" understruket för att visa att jag inte sitter dåligt, utan bara inte inverkar helt korrekt, eller ibland får helt korrekt svar.

"Spände sig lite för mycket genom programmet vilket gav en del missar. Har nog en hel del mer att ge. Bra parerat när det strulade" (Cavendish, LA2 2010. Hon var tittig coh slängde sig bla i en volt. Tyckte det var så roligt att domaren ändå uppmärksammade att så var fallet istället för att döma bort oss totalt! Fick 61% och hamnde i övre halvan)

"Vacker ponny som ibland blir en del spänd och svajig. Dock väl paretat och justerat i dessa lägen. Mycket god sits och hållning (dock ngt till höger..)" (Starrhult Bingo LC2 2010. Kul att domaren la märke till att jag verkligen fick rida. Fick "bara" 8 på sitsen (mycket god innebär ju 9), så gillar att hon förklarade varför hon satte 8. Fick 67% och vann klassen :D)


Har även fått 6 på vissa rörelser (tex Ökad galopp med Vendela och Mellantrav med Bingo) där det står; På helt rätt väg! Roligt att domarna ser att det börjar komma fram något liksom, men att det kanske inte är helt färdigt för dagen. 

Detta är alltså några utav mina favorit-slutkommentarer och sådär, blandat med saker jag tycker mindre bra om. Har ju givetvis fler som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Som ni ser så är det sällan hög % här ovanför. Men det är just det som är lite roligt. Oftast så syns det redan i poängen om det är bra. Är det mindre bra så blir kommentaren avgörande, och i dessa fall så tycker jag att domarna varit duktiga på att se vad som kan hända i framtiden.

Utan tvekan så hade dom ju rätt, jag och Vendela var och är ett utvecklingsekipage påväg mot nya mål och framgångar hela tiden!


Kram


Morning folks!

Såg igår på vädret att det skulle vara molnigt idag, och kanske regna runt fem. Kan vara bra att veta eftersom jag tänkte rida ut på Artie! Som finast runt 7, så det blir ju bra att rida då. Slutar halv 4 och ska träffa Gustav efter skolan :) Se om jag hinner med Vendela, men hon mår bra av att ta det lite lugnt också, faktiskt.

Funderar förresten på att stryka Vendela från Lag-03 på söndag, jeffla bajs! Fick startnummer 2 av 19 i Lag-03 och 21 av 23 i LA:P1. Har alltså typ 40 ekipage mellan klasserna (kat B och C inräknat), vilket är typ 3,5 timme och Vendela kommer att ha tränat både fredag och lördag.

Hmm, får fundera lite på detta alltså. Kanske att jag skippar lördagsträningen om det funkar med reserver och så, fast vore inte snällt mot Karin som fixat med tider så att det ska passa alla och sådär. Svårt detta, typiskt att jag skulle ha så dåliga startnummer. Eller, det i andra klassen är ju toppen - men i förhållande till varandra så är dom usla!

Ha en bra dag nu kära läsare! :*Tidsinställningen trasslade rejält, men skitsamma

Kram


Godnatt bloggen

Nu så ska jag sova lite hade jag tänkt! :) Imorgon så kommer mitt inlägg om dressyrdomare, tog trekvart att få det klart! Tänkte köra det alternativet som fick nästmest röster också sen! För er som undrar så pratar jag om omröstningen längre ner på bloggen :)

Vendela var så himla söt på denna bild! Däremot så rekomenderar jag inte att försöka le med öppen mun om du vet att du brukar ha svårt för att bli bra på bild så, speciellt blek och osminkad en tävlingsmorgon då är lite trötter.. ;)


Kram


Duktiga hästar i fint väder!

Nu så har jag just kollat klart på Djursjukhuset, och unnat mig själv en skål glass! Det var jag värd efter allt cyklande och ridande idag, tyckte jag själv så ödmjukt. 

Cyklade ut vid tre-tiden ungefär, och inledde med att mocka åt båda hästarna. Dom hann komma in undertiden, så Artie hamnade direkt i gången för fix och ridning. Så skönt att ha hand om honom, han är så snäll att pyssla med och göra i ordning. Kanske för att jag är van vid Vendela som ser ut som att hon ska döda mig när jag spänner sadelgjorden. (detta har dock sin förklaring, när hon hade den onda sadeln förra hösten/vintern)

Red honom på stora utebanan, och det gick faktiskt jättebra idag! Nåväl, efter att han först försökt busa runt för att kolla att jag dög som chef. Han slängde sig för bäckarna som bildas runt banan när snön smälter, och det var läsigt i ena hörnet också. I galoppen så ville han busa och rusa iväg och byta, haha. Men jag bet ihop och red på, han är ju bara lite busig och inte dum, så det löste sig bara bra. 

Gjorde massa övergångar, och dom blev bara bättre och bättre. Karin sa precis när jag gick ut med honom att han "precis som Bingo, ska fram till handen". Vet sedan tidigare att han ska fram till handen, men har inte tänkt på att han faktiskt är väldigt lik Bingo att rida! 

Det gjorde det lättare att rida faktiskt, när jag red honom i lördags så hade jag så mycket "Vendela-ridning" i kroppen, såklart eftersom jag ridit henne före. Men nu så kunde jag anpassa mig mer, och då blev det sån skillnad! Gjorde efter övergångarna + en liten paus en gammal övning som jag gjorde för Karin med Vendela i höstas. Trodde den skulle passa oss bra, och det gjorde den.

Man rider på en 20-meters volt och gör vid två motsatta vändpunkter en 10meters volt i den stora volten. På den stora volten så är det stora steg som gäller, och på den lilla så samlar man energin uppåt i lite kortare steg. Gjorde alltså detta i både trav och galopp på Artie idag - och han blev jättefin! Tyckte dessutom att det var jätteroligt att länga lite, speciellt i galoppen!

Fick fram en riktigt härlig trav på honom efter detta när jag travade av, så stor och luftig med massa tryck. Karin kom även förbi med en ridgrupp och sa att det såg bra ut, så det var ju skönt. Artie var alltså jätteduktig idag, han blir verkligen maffig när han tar i så mycket! :D

Artie och jag fastnade på bild påväg till utebanan, haha :)
Skrittade av Artieparty en sväng ute, och gjorde sedan påsar och hinkar till båda hästarna innan jag red ut på Vendela. Tog en lite längre tur på henne idag, red mot Spökbacken, kunde inte låta bli när det var så härligt väder! Hon var faktiskt mestadels fin idag. 

Eller, hon är ju som hon är ute - bjuder inte till det minsta utan är så "hård" mot hur hon är i ridhuset, där är hon världens mjukaste och eftergiven redan från början. Men hon får gå lite som hon vill ute. Vi kom iallafall till en jättehärlig mjuk grusväg, där kvällssolen låg på som mest. På ditvägen så fick hon sträcka ut lite i högergaloppen, och på tillbakavägen så fick jag tillbaka henne jättefint i vänstern.

Fick henne verkligen att jobba, trots all energi. Kände själv hur magmusklerna värkte när vi väl bröt av. Nyttigt för oss båda alltså!

Ego-bild med häst är bland det fulaste som finns, känns dessutom som att jag hade lite brist på pose-fantasi ;) Vendela hälsar att jag är en knäppis - kan inte säga att hon har fel..!


Inge fel!


Kram


Question of today

Nu så kan jag ju fråga er vad ni vill att jag ska skriva lite om. Det är ju inte kul att skriva sånt som ingen vill läsa sen! Har några ideér, men tänkte att ni skulle få välja lite :)

Vilket av dessa inlägg vill ni läsa? (kan skriva flera!)

Free pollsKRAM

Halsning fran England!

Hejhejhejhej!

Just nu ar jag i en Apple-affar i England, sa tankte att jag kunde skicka en liten halsning! Har forsokt mobilblogga fran pappas iPhone, men tyvarr fungerar det inte. Resan hit var val inte den roligaste direkt, vi aktre forst till Skavsta dar vi fick reda pa att planet var 20 min forsenat. Sedan efter yttligare en tid sa de att det var mycket dimma for planet att landa pa Skavsta sa det hade landat pa Arlanda. Vi fick alltsa ta bussen 2 timmar upp till Stockholm! Nar vi kom fram trodde vi att vi skulle fa starta direkt, men nej, da fick vi vanta 2 timmar till innan vi kunde aka ivag! Suck!

Tillslut kom vi fram i alla fall, och det ar riktigt varvader har! Idag har jag shoppat en hel del och annu mer ska det bli i morgon! Nu ska jga fortsatta kolla runt lite, men vi hors! Kram pa er!

Monday

Slutade skolan för 20 minuter sedan, men har svarat på lite kommentarer, och nu så tänkte jag att jag lika gärna kan lämna en liten hälsning här också.

Solen har börjat titta fram här hos mig, så det känns ju väldigt lovande! Ska se om jag hinner rida båda hästarna idag, eller om det blir bara Artie. Men tror nog allt att jag ska hinna. Det är svenska-prov och historiaredovisning nästa vecka, men just nu så är det lugnt. Då gör det ju inget om jag kommer hem lite senare från stallet liksom.

Det är det värt! Är det något jag verkligen älskar så är det sena kvällar i stallet på våren. Älskar att ha makten att kunna cykla dit och hem när jag känner för det, och inte behöver vara beroende av mina föräldrars skjuts. Dessutom så behöver man inte passa några ridhustider (ridskola, ni vet) heller! Bara att rida och fixa med hästarna när man känner för det!

Vår = FRIIIHEET!

Kan förresten berätta att Issas plan var 4 timmar försenat (!) men att hon kom fram till England tillslut! Det är fint väder, och hon har det bra :D

Längar tills man kan rida i linne eller kortärmat - sola och rida samtidigt är ju kanon!


kram


Skola vs Sport

Det har ju varit lite önskemål om fler inlägg med åsikter osv, och färre sk "utfyllnadsinlägg" framöver. Detta är inget vi kommer att rätta oss totalt efter - känner vi att det kliar i fingrarna efter att lägga upp något så kommer vi självklart att göra det! Men, däremot så passar det mig jättebra nu när jag inte har Issa hemma i vårt avlånga land, utan själv står för uppdateringen i några dagar :)

Något jag faktiskt funderar på är om skolan borde tänka mer på de elever som faktiskt sysslar med idrott på sin fritid. Kanske att det framförallt gäller ridsporten, såklart. Få andra sporter kräver ju så otroligt mycket tid, men jag har ju faktiskt min pojkvän som tränar fotboll alla dagar i veckan utom en också.

Utöver all denna träning, så ska det vara skola också. Sluttider, läxor, inlämningar, redovisningar, prov. I olika ämen. Samtidigt. Detta blir givetvis enormt stressigt, eftersom lärarna förväntar sig att man gör det i tid och är väl förberedd. Ofta så tvingas man välja mellan sin idrott och skolan - ska det verkligen behöva vara så?

En lösning som jag jättegärna hade hakat på om det funnits i min lilla stad, är att gå en fyraårig gymnasielinje. Att få samma utbildning över lite längre tid, just för att kunna lägga mer energi på sin idrottssatsning. Samma kurser, och antal lektionstimmar, fast lite långsammare och mer utdraget. Tror att det inte bara är vi idrottsnördar som skulle må bra av detta, tror också att det finns andra som tacksamt skulle haka på efter att ha tänkt efter.

För självklart så finns det ju nackdelar med allt. Att ta studenten när man är 20 istället för 19. Men i mitt fall så skulle det verkligen vara värt det. Då skulle jag kunna verkligen ge allt både i ridningen och i skolan, just nu så blir det lite mer eller mindre på det ena. Jag tvingas kompromissa hit och dit, och det är verkligen en balansgång. 

Detta är alltså lite tankar som jag haft i huvet på senaste tiden, och då vill jag ändå tilläggaatt jag har ett superschema just nu! Och ändå har jag ibland svårt att hinna med. 

Och så lite extra tid till att chilla är ju aldrig fel..


Kram


Pluggdax

Nu så är det dags för mig att fixa lite skoljobb, tyvääärr :(

Matteprov imorgon, och så en muntlig engelskaredovisning. Gud vad tråkigt egentligen, men det kunde faktiskt varit värre. Förstår matten rätt bra, och jag har valt OS som ämne att prata om. Så det känns ändå hel okej. 

det värsta tycker jag är att komma hem från stallet vid 8 på kvällen, ha duschning + kvällmat framför sig för att sedan stoppa näsan i böckerna. Speciellt om det är nåt såntdär riktigt jobbigt ämne att plugga på, historia eller samhäll. Sånna prov det bara gäller att stoppa så mycket i huvet så möjligt. 

detta är alltså inte sånna grejer - skönt! 

Om jag hinner rida Vendela något imorgon så blir det nog på lilla utebanan - som på denna bild från förra året


Men ska alltså först och främst rida Issas stjärna imorgon :D


Kram


Sunday

Gud vad konsigt det känns att driva bloggen själv på något sätt! Drev ju fkallstrom själv förut, men den var ju min egen vardagsblogg, och dessutom så var det innan blogg.se kom på den genialiska funktionen med tidsinställning. 

Issa höll ställningarna här igårkväll såg jag, tur för mig. Själv så var jag somsagt hos Gustav och åt god mat, kollade på körslaget (Team Gabriel klarade sig vidare igen ju! :D) och dessutom så gick vi till Ica och hyrde Inception. Ica hade även rea på naturgodis, så vi köpte en massa chokladklädda nötter osv och mumsade i oss till filmen. Filmen var för övrigt grym! 

Idag så red jag först ett pass på Vendela, och hon gick både riktigt bra och mindre bra. Jättefin i traven, men vet inte riktigt vad hon hade för sig i galoppen. Hon blev lite spänd, och jag kom inte riktigt igenom det. Hon tappade lite av rundheten i formen, och blev lite kort i nacken liksom. Sånt som händer, tror att förvända serpentinerna var jobbiga för henne idag. Hon gjorde ju fin förvänd igår, så jag oroar mig inte. 

Sedan så kom ju Kristina in med Bingo som skötte sig toppen! Han gick verkligen fram till handen i alla tre gångarter, och det börjar verkligen bli riktigt dressyrponny av honom också. Så maffig är han att rida när han verkligen bjuder genom hela kroppen, man får verkligen hela hingstnacken framför sig då. han känns verkligen starkare och starkare nu, och gjorde fina övergångar. Framförallt så har han mycket bättre balans i övergången galopp-trav nu. 

Så kul att han gjorde ett så bra pass, det bådar gott för vårdebuten om två veckor! Då blir det LC1 och LC2 (lag div III) i Nyköping :D

Skulle ju även ridit Artie idag, men kände att jag inte hann. Hade inte ätit någon lunch heller, så energin tröt lite också efter ponnyerna. Men borstade honom och såg till att alla broddar satt som dom skulle, och det gjorde dom. Det blev givetvis mysstund under borstningen också, för sån är han, Issas fina häst! Vill mysa och gosa och pussas jämt, och det tycker jag så mycket om. Dessutom så la jag först täcket i krubban när jag borstade (hade honom i boxen) och sedan borsten där när jag la på täcket. Undertiden så tyckte han att det var snällt av mig att lägga leksaker i krubban, haha. 

han riktigt borrade in hela huvet i täcket och rörde runt, men utan att bita i det. Så då var det ju lugnt tyckte jag! Borsten blev lite lyft och kastad med, men den klarade sig uan att bli uppäten.

Blir ett varsitt porträtt på hästarna;

Starrhult Bingo


Cavendish


Art Director K


Kram


Nu lyfter jag!

Nu startar planet (om det inte blir försenat)! Vi hörs när jag kommer hem, kram ♥

Godmorgon

Idag kommer det bli lite krasst med inlägg, tyvärr. Har ju sovit hos Gustav och ska ner till stallet för att rida Vendela, Bingo och Artie. Kristina kommer alltså in med Bingo till ridhuset, vilket ska bli roligt!

Får se vad jag hittar på med dom andra två!Kram

Godnatt

Ska inte sova riktigt än, men snart i alla fall. Blir inte allt för tidigt i morgon, alarmet är ställt på 06:30 så det kunde ha varit värre. Visserligen är det tidigare än när jag ska till skolan, men nu har jag något roligt att se fram emot!

Har hört att det är rätt varmt i England just nu, så både jeansjackan och solbrillorna är med! Hoppas nu bara att vädret håller i sig också ;D

Förra gången jag var i England september 2010
Mias RS

Mias-schabraken är ju väldigt populära inom dressyren och man ser dem rätt ofta där. Vad jag har hört har de både bra passform och kvalité och är värt sitt pris. Jag tycker det är så fult när schabraken blir urtvättade och kanterna blir slitna. Tittade lite på hoppschabraken från Mias och tyckte de var riktigt snygga. De finns i 26 olika färger och finns att beställa lite här och där. Dock är de nog lite för dyra för mig, då jag snabbt tröttnar på mina schabrak och vill köpa nya hela tiden ;) Men tror de är jättebra för någon som vill ha ett schabrak med lång livslängd!

Körslaget igen!

I kväll är det ju Körslaget igen som jag hoppas att ni inte missar! För mig kommer det bli en hemmakväll eftersom jag ska upp tidigt i morgon. Ska sitta bänkad i soffan och heja på Team Gabriel!

Bortrest

I morgon ska jag åka till England vilket innebär att jag kommer vara borta i några dagar framöver. Jag kommer inte ha tillgång till någon dator där, så därför kommer Freddi stå för uppdateringen så gott hon kan. Hon ska även ta hand om Artie under tiden, så hon lär ju ha rätt fullt upp!

Men när jag kommer hem nästa vecka lovar jag att igen allt bloggande! :D 

Snabb uppdatering

Kommer att svara på kommentarer senare, hinner inte riktigt nu.

Idag så red jag först en lite okoncentrerad Vendela på utebanan. Hon vill inte riktigt gå in i sin bubbla, utan vill kolla på snöhögar, bäcken och annat intressant som inte finns i ridhuset. Hon gjorde iaf jättefin förvänd och var lite mer fokuserad i slutet av passet, så är ändå nöjd med henne!

Red sedan Artie, och jag tycker att det gick jättebra! Jag är ju ovan vid att rida häst, för det är faktiskt lite annan ridning än på ponnyerna. Både Vendela och Bingo är mer "självgående" - dom travar på liksom, benen går lite av sig själva ibland nästan. Artie är inte ett dugg lat på det sättet, men han kräver verkligen mycket ben. Blir lite ovant för mig också, råkar ibland trycka för mycket med nån skänkel, så vi blir lite vingliga.

Men jag fick allt till en riktigt bra galoppfattning från skritt med Artie, och det är jag nöjd med! Issa gav mig lite bra tips också som jag ska tänka på, svårt att ställa om sig till ny häst, så detta kommer att bli jättenyttigt för mig! Tog även några skutt i slutet, och när jag kom på hur jag skulle rida så gick det jättebra det också.

Artie är verkligen en jättesnäll och godhjärtad häst, och Issa har gjort ett så bra jobb med honom! Det ska bli roligt att rida honom lite mer nu i veckan :)

Come on Artie, let's go party ;D


Kram

Stora utebanan 2/4

Ni kanske har märkt vart mitt nya favoritställe att rida på är? Älskar verkligen att man kan rida ute nu! Det är så himla mycket skönare än att behöva trängas i ett ridhus!

Jag red fram Artie och han kändes faktiskt fin redan från början. Oftast brukar det ta ett tag innan han är helt igång. Vet inte om det hängde i sig från igår, men oavsett kändes han väldigt bra. Red lite i alla gångarter, med mycket volter, övergångar och tempoväxlingar. 

Jag hoppade sedan av och så fick Freddi testa på honom lite. Hon har bara ridit honom en gång tidigare, men jag tyckte det såg riktigt bra ut! Freddi kommer säkert berätta lite senare själv hur hon tyckte det var, men nere från marken var det överlag mycket trevligt att titta på! Trots att Freddi inte är särskilt van att rida stor häst tyckte jag hon gjorde ett jättebra jobb. Hon fick även ta några språng på slutet på honon.

Artie i vintras


Freddi och Vendela samma dag i vintrasHej igen!

Ursäkta för vår frånvaro, men både jag och Freddi kände att vi behöve en liten bloggpaus. Inget märkvädrdigt men vi var helt enkelt rätt upptagna! Kul att några av er ändå har saknat oss, har faktiskt saknat bloggandet lite och ändå har vi bara varit borta två dagar!

Igår cyklade jag och Freddi ut tillsammans till stallet direkt efter skolan. Jag red först ut en lite sväng, men vände ganska snart då det är så läskiga hål i marken överallt. Fortsatte passet på stora utebanan i stället, där jag jobbade med övergångar. Artie kändes hur fin som helst, var nästan bästa passet på länge! Han var så uppmärksam hela tiden och man märker hur han verkligen försöker göra rät hela tiden! 

Efter vi ridit kom Freddis föräldrar och hämtade oss så åkte vi raka vägen till Morjanå och spenderade natten där. På kvällen red vi ut en liten sväng på Jannis hästar (hon har ju några att välja mellan ;)). Annars softade vi mest hela kvällen, åt god mat, pratade och pratade och pratade! Var himla mysigt och det finns verkligen inget bättre än att umgås med sina allra bästa vänner! Helt perfekt alltså!Första april

Har ni tänkt ut något bra första-april skämt till idag? :D Har själv inte gjort det, men vem vet jag kanske blir lurad av någon annan?

Det var väldigt jämt igår på Dagens fråga gällande hur mycket uppdatering ni tycker att en bra blogg ska ha. Ingen av er (som röstade) tyckte att det skulle vara mer än 9 inlägg om dagen. Det som fick flest röster var 2-6 stycken, helst få välskrivna än många utfyllnadsinlägg. Det tycker vi också låter rimligt, dvs kvalitet före kvantitet! Som vi skrev tidigare har vi hittils legat på ett snitt på 9,9 inlägg som dagen, alltså lite mer än vad ni tycker är nödvändigt. Det är inte så att vi kommer skära ner kraftigt på vår uppdatering, men däremot tar vi hänsyn till vad ni tycker. Så vi kommer absolut försöka skriva lite färre utfyllnadsinlägg och istället inlägg med högre standard. Låter det bra?

För att hoppa vidare till nästa ämne så måste jag säga att det är otroligt skönt med fredag igen! För mig kommer det dessutom bli en långhelg då jag ska bort sön-tis. Ska först bara genomföra ett fysikprov på morgonen, sedan kommer nog resten av dagen rulla på! Ska umgås med mina härliga vänner i kväll, vilket aldrig sitter fel!
Vad ska ni göra idag?

hahah