Fredrika "Freddi" Källström

Som det framgår ganska tydligt av rubriken så heter jag alltså Fredrika, men jag kallas nästan alltid Freddi. Det är kortare, lättare att säga och framförallt så tycker jag att det passar mig mycket bättre. Jag är född år 1994 och går första året i gymnasiet, i en helt vanlig samklass. Bor även jag i Katrineholm, och har gjort det sedan 2002 då jag flyttade hit från Sundsvall där jag är född. 

Här på bloggen så står jag för dressyr-delen (såklart!) och jag tycker om att skriva inlägg med mycket egna åsikter, jag gillar att skapa debatt och när folk tycker till och ger svar på tal. Det är även jag som svarar på kommentarer för det mesta, om det inte gäller något av Issas inlägg specifikt förstås, då svarar hon. 

I januari 2009 så fick jag min nuvarande ponny, Cavendish. Hon är ett brunt sto född 1998, och jag kallar henne Vendela. Med henne har jag just nu segrar och placeringar upp tom LA1 och även godkända resultat i Lag-03, LA2 och LA:P1. Fick på endast två starter i LA:P1 ihop till vårt nationella kval, så om inget oväntat inträffar så kommer vi under hösten 2011 tävla dressyr på elitnivå. Vi har tillsammans gått från 56% i LC1 till att nå dessa framgångar, det går om man vill och kämpar! Känslan av att ha tagit oss ända hit är verkligen fantastisk, bland det bästa jag någonsin upplevt. 

Jag och Vendela vann Sparbanken Rekarne ponnycup, Mellanrundan kat D 2010


Jag och Vendela på framridning 2011


Rider även sedan sommaren 2010 Starrhult Bingo. En jättefin connemarahingst, C-ponny född 2003, uppfödare och ägare är Kristina Palm. Jag brukar rida Bingo ungefär en gång i veckan, och så tävlar jag honom i dressyr. Just nu så har vi som bäst 70% i LC2 och 66% i LB1 och har plockat en del placeringar tillsammans.






Mitt hästintresse visade sig tidigt, jag började rida som 4-åring och har sedan dess haft hästarna i mitt liv. Min första egna ponny "på riktigt" fick jag 2005, när jag var 11 år alltså. Han hette Nico Junior och var en D-ponny. En sann gentleman som inledde vår relation med att galoppera ut från ridbanan och placera mig i ett äppelträd. Men jag lärde mig snart att rida min ponny, och han lärde mig hur mycket somhelst. Tillsammans så tävlade vi upp tom regional LB i hoppning och LB1 i dressyr, och han var en riktig liten rosettplockare! 



Min fina älskade Nico bröt hoven i hagen precis i slutet på 2007, och fick boxvila i 9 månader. Undetiden så lånade jag en ponny att ha på foder, Sunshine. Sulan och jag startade bara på klubbnivå, 50 cm hoppning och LB1 dressyr. Här handlade det om att lära en ponny att människor inte vill något ont snarare än tävlingsterminen då han kom från Holland och var illa behanhlad. Vi köpte sedan Sulan i mitten av 2008. Nico blev aldrig bra, trots vilan, och vi tvingades ta beslutet att låta honom somna in i december 2008. Vad gäller Sulan så såldes han till Nyköping i början av 2009, och har det jättebra!




Och så slutligen - jag som icke-hästig




Kram, Freddi <3

Kommentarer
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Svar. Menar det! ;o tycker den videon var bra! :)



OM JAG GÖR! :D

Alltså, mina två favoritbloggare ihop som en blogg. Kunde inte ha blivit mycket bättre! :D



P.S. Ni borde bli modeller, seriöst! :O

Vackra människor är vad ni är! :)

2011-02-06 @ 22:41:10
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: JoffaJan

sv; Seni seviyorum<3

2011-02-06 @ 23:00:00
URL: http://jfrolund.blogg.se/
Postat av: Amanda

Tack för kommentaren, vilka söta ponnyer du har!!! :D

2011-02-15 @ 17:00:46
URL: http://nrjhast.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jättefina hästar!:D

2011-05-26 @ 13:01:40
URL: http://amandalodesjo.blogg.se/
Postat av: Adina & islandshästen Funi

dags att uppdatera infon här? :))

2012-01-26 @ 21:45:52
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback