Le question of today


(från förra året, Vendela hade knappt någon man.. Blir mycket snyggare nu!) ;DVad är snyggast till dressyrtävling?Free survey

Torsdag 30/6

Snart ska jag åka till stallet och sköta om Artie. Han har ju en liten vila nu efter vårens alla träningar och tävlingar, så det gör inte så mycket att jag åker bort. Pappa tar hand om honom när jag är iväg så det är rätt smidigt. Artie älskar dessutom pappa för han mutar alltid honom med massa godsaker ;)

Jag har dessutom tidsinställt några inlägg till helgen! Inte jättemånga, men några stycken så att det blir inte blir dött här ;) Sen kommer som sagt Freddi troligtvis att blogga från tävlingsplatsen, så ni får följa henne "live" och heja på henne!

Iväg i helgen

Nu är det så att jag också kommer åka bort i helgen. Freddi ska ju iväg på meeting och jag ska till Sofies sommarstuga i Eskilstuna. Kommer tyvärr inte ha någon dator där, men jag Freddi pratade igår om att hon skulle uppdatera direkt från tävlingen. Så om hon beslutar sig för att ta med datorn kommer bloggen vara i lite rörelse i alla fall!

Det är ett stort meeting på grannklubben den här helgen, så idag ska jag åka och kolla lite grann. Jag hoppas att alla mina vänner inte redan har hoppat när jag kommer dit, så jag i alla fall hinner se någon jag känner igen. Jag kommer hem på söndag så vi ses då :D

Fler Bingobilder

Självklart så är alla bilder superfina, snälla Issa tog över 200 st! Jag redigerade 69 (!) stycken, tänkte visa ytterligare några stycken!

Sist, men inte minst. Min absoluta favoritbild;
Träning för Karin med Vendela 29/6

Tränade för Karin igår med Vendela, och det var en jättebra och nyttig träning för mig. Vendela är sig inte riktigt lik i högersidan, Karin tror att hon håller på att byta "svårsida" liksom, så nu är hon mjuk som smör i vänstersidan medan högern är jättejobbig att rida i. Det är framförallt i galoppen som det märks av, i traven kan jag dölja det rätt bra faktiskt.

Men det härliga är att jag var lugn och glad hela tiden. Självklart så inser jag att det är en smärre katastrof att något som detta inträffar två dagar innan årets roligaste tävling typ. Men det lönar sig verkligen inte att bli arg eller frustrerad, det är som det är. Vendela gör fortfarande sina galoppserpentiner så fina så om jag bara vänder henne för ytterhjälperna i högervarvet och helt skippar innerhanden. 

Jag fick rida mycket på både volt och fyrkant idag, det jag ska fokusera på när högersidan blir lite låst är istället att få henne till vänstertygeln ordentligt, alltså yttersidan. Det fungerar faktiskt riktigt bra att få koll på det sättet istället, det slipper uppröra Vendela. Men klart att det känns träligt när hennes paradnummer i programmet brukar vara högergaloppen, där hon brukar håva in 8 efter 8.

Men någonstans så tänker jag lita på min häst, hon brukar alltid försöka göra sitt bästa för mig på tävling faktiskt, även det som tar emot. Hon är en utmärkt tävlingskompis, en sann kämpe som ställer upp på banan. Jag hoppas att hon kan få lite ordning på sina sidor. 

Ska träna för Karin idag också (min snälla tränare, tack för det!!) så att vi kan känna på lite skolor och se vad som går att göra och inte liksom. Sen väntar packning inför meetinget..!! :D

Min älskade stjärna <3
Jobbkväll

Vi har spenderat hela kvällen vid dressyrtävlingen och jobbat som funktionärer. Vi gick med protokoll och satt vid collecten från kl 5 fram till halv 11. Men trots 5 ½ långa timmar var det inte tråkigt alls! Vi roade oss själva och njöt av solen. Såg många fina hästar och duktiga ryttare! Dessutom fick vi massor med god funkis-mat, så vi blev proppade med pastasallad, godis, olika frukter och drickor! Sånt uppskattas verkligen som gjorde tillvaron mycket bättre :D

Freddi kommer med ett protokoll i högsta hugg! ;)


Jag och Saga chillade vid insläppet


Aaalltid lika snygga, hahaha ;)
Bilder från tävlingen - del 3

Vi är fortfarande och jobbar på dressyrtävlingen på klubben. Sista start är 22:22, så det är ett bra tag kvar innan det är slut! Tur att det är så fint väder i alla fall så man slipper stå i regn som sist ;) Så länge bjuder vi på del 3 från igår!

Bilder från tävlingen - del 2

LäsarfrågaEftersom du inte har någon blogg svarar jag på det i ett inlägg, hoppas det är okej. 

Låter konstigt att du inte kan följa oss då vi har fått flera nya prenumeranter sedan vi flyttade tillbaka. Men kan det vara att du är inne via kurirens adress och då fungerar det inte? Testa att gå in på vår blogg via adressen
tavlingsduon.blogg.se och lägg till oss och se om det fungerar. Hör gärna av dig om det funkar eller inte, så vi vet om vi ska kolla upp det ytterligare! :)

Nu börjar min träning!Vi hörs ikväll!


Mot bryggan :D
Snabb info om våra hästar

En fråga som rätt ofta dyker upp bland kommentarerna är hur gamla och hur höga våra hästar är. Så vi tänkte att vi kunde svara på det i ett inlägg så att alla ser.

Artie är född 2004 och 162 cm i mankhöjd. Han är ett svenskt halvblod efter A-dur.

Vendela är född 1998 och 147 cm i mankhöjd. Hon är importerad från England och har därför okänd stam.

Bingo är född 2003 och 140 cm i mankhöjd. Han är efter Holens Ingolf och är en connemara.

Hoppas ni fick lite mer koll nu, fråga bara annars om det är något mer ni undrar över! :D

Bilder från tävlingen - del 1


@Morjanå

Just nu sitter vi och myser i sommarstugan, Freddi och Janni läser Ridsport medan jag chillar lite vid datorn. Vi kommer alltså spendera natten här och antagligen vara nere vid bryggan hela förmiddagen i morgon. Freddi ska träna vid fyra och direkt efter vid klockan fem ska vi jobba på vår kvällstävlingar på klubben. Hela dagen lär alltså vara fullspäckad, men vi ska absolut tidsinställa för er som ändå vill läsa vår blogg ;D

Kan även berätta att Freddis tävling idag gick toppen! Hon vann sin klass på Bingo som var en LB:1, så både utförligare tävlingsrapport samt bilder kommer i morgon!


Nu startar vi!

Håll tummarna kära läsare!

Fotografering

Jag är så sugen på att ta fina bilder på hästarna i hagen. Dock är det lite svårt att göra det på Trolldal där vart Artie står nu, så det får bli när han har flyttat till sommarbetet. För några år sedan tog vi jättefina rörelse- och porträttbilder på Jenny, så vill ta liknande på Artie :D

Att rida Bingo

Bingobongo, så lik men ändå så olik Vendela att rida faktiskt. Han har samma härliga grundkvaliteter, välriden och känslig i munnen. Han har en ovana att dra i tyglarna ibland om han inte riktigt vill vara med längre, detta är uppkollat (tänder osv) men det ska inte vara något fel. 

Tycker att han blir bättre och bättre på att inte dra faktiskt, men det kommer ibland. Det handlar även om att jag som ryttare måste lätta blixtsnabbt i handen när jag tagit en förhållning eller ett ledande tygeltag. 

Han kan vara lat på ett annat sätt än Vendela också, och osäkerhet vet han inte vad det är. Han älskar verkligen sig själv och är alltid övertygad om att han har rätt och jag har fel, vilket han talar om ibland genom att slå bakut. Han kan tillexempel tycka att det är jobbigt att galoppera på en lite mindre volt och tvingas sätta sig riktigt, så då kan han skicka upp baken riktigt rejält i ren protest, haha. 

Men han tycker ändå allra bäst om att göra rätt han också, och är väldigt härlig att rida. Precis som med Vendulla så handlar det om att få honom med sig, så jobbar han verkligen i team med en som ryttare. Han "gör sin del av jobbet" som jag brukar kalla det, och det är min favoritegenskap hos hästar. 

Han är vissa dagar inte på fullt så bra humör, antingen så är han riktigt lat och slö eller så försöker han springa ifrån jobbet, och om jag då rider ihop honom med den energin så blir han sur och slår bakut. Dock så brukar det lösa sig väldigt bra ändå, jag har ridit Bingo i ett år nu och vi börjar teama ihop oss rätt mycket. 

Bingo tycker faktiskt också om att vara dressyrponny, han är positiv till att jobba, så länge det inte är föör jobbigt. Och han har ju blivit starkare och fått mer kondition under året, vilket gjort att han inte tycker att allt är så jobbigt längre. Det blir helt enkelt roligare och roligare för honom! Och det ger ju en massa i ridningen såklart, han känns så positiv. 

Jag tycker verkligen om att rida Bingo, han är så olik Vendela men ändå så går vi också så himla bra ihop. Det är häftigt tycker jag! 

Härligt väder!

Åååh så skönt väder! Idag har jag inget planerat alls utan ska bara njuta av solen. Däremot ikväll tänkte jag åka till stallet för att fota Freddi som ska tävla. Måste ju också pussa på Artie lite grann, hihi. 

Att rida Vendela

Fick önskemål att göra samma sak som Issa gjort, nämligen skriva ett inlägg om hur hästarna är att rida. Vendela får vara först ut tänkte jag. 

Hon är som dom flesta andra hästar lite olika från dag till dag, men har hon en bra dag så är det en riktig topphäst att sitta på, så härlig att rida. Sånna dagar blir jag så lycklig att hon är min! Hon älskar att arbeta, hon älskar att vara dressyrponny och jobba mycket på ridbana och i ridhus, hur konstigt det än kan låta. Och det skiner igenom när man sitter på henne, hon är aldrig lat eller seg åt det hållet. 

Vendela är en perfektionist (precis som sin matte..) och samtidigt så är hon väldigt osäker när man rider, det allra viktigaste enligt henne är att göra rätt och vara duktig. Känner hon att hon gör fel så blir hon spänd och stressad, det känns när man sitter på henne. Hon älskar beröm, när man klappar på henne så rundar hon alltid av halsen lite till, släpper till lite extra i formen liksom. 

Hon är nuförtiden en välriden ponny, väldigt lydig för mjuka hjälper och med en härlig egen motor. På tävling så gör hon verkligen allt för mig. Det går inte alltid bra, för det är inte alltid hon gör rätt, men hon blir så väldigt oroad när hon missar och märker det själv, tex om det blir galoppinslag i en mellantrav så går Vendelas värld under litegrann. Hon är en utmärkt tävlingshäst alltså, när hon inte missar och blir spänd. 

Det krävs mycket hjärna för att rida den här hästen, hon är väldigt tydlig med vilka hon accepterar och inte, misstänksam mot det mesta. Man måste tänka åt henne hela tiden, och ge rätt signaler så att hon förstår vad hon ska göra. 

Vendela är en väldigt utvecklingsbar häst tack vare sin goda inställning till arbete. Det är därför vi har kunnat göra ett så pass omfattande arbete så snabbt ändå, för att hon är så snäll och säger "ja" till det mesta. Hon är framförallt aldrig någonsin sur eller dum när jag rider. Hon har knappt ens slagit mot skänkel faktiskt, en otroligt arbetsvillig ponny alla dagar alla gånger. 

Självklart så har hon som jag nämne bra och sämre dagar, eftersom hon är en häst. En sämre dag så är hon inte lika mjuk i någon sida, och blir gärna spänd när man försöker forma igenom henne. Istället för att följa min innerhand och lägga sig runt innerskänkeln så väljer hon att streta emot och spänna sig en massa. Det är verkligen svårt att lösa en sån situtation, och eftersom jag också har bra och dåliga dagar så är det inte alltid vi håller sams ska jag säga!

Fast det är väldigt sällan vi blir osams nuförtiden, det kommer med längre och längre mellanrum. Dessutom har det ju att göra med att vi höjt nivån. Förra året så skulle jag aldrig låtit mig uppröras över att hon inte vill böja sig riktigt i en högeröppna så att säga.. Jag hade varit överlyckig om hon gjort en öppna alls! ;)

Kort och gott så brukar jag säga; kan man rida mjukt och avspänt, så är detta en toppenhäst. Hon kommer aldrig att bli någon läromästare, som oavset vem som sitter på tuffar runt programmet prydligt och fint på ren rutin. Men tillsammans med rätt ryttare så ger hon allt och lite till på tävlingsbanan, så när vår tid är över så ska jag hitta rätt ryttare åt min fina ponny. 

Jättekul när ni kommer med egna förslag på vad ni vill läsa om, det är så mycket roligare att lägga ner tid på ett inlägg som man vet att ni kommer att läsa och tycka är intressant! :)

2011


Nyskodd

Hovslagaren kunde snällt nog kolla på Artie hovar och trots att han egentligen inte hade tid skodde han honom fram. I slutet av veckan ska han också sko bakhovarna där skorna sitter lite löst. Men Artie ska ändå vila denna och nästa vecka, så det gör inget att han får gå med lite lösa skor.

Nu får han dessutom gå ut i sin vanliga hage med sina kompisar, så Artie lär bli väldigt glad! Det är också bra att det finns många träd att ställa sig under nu när det ska vara så varmt.

Fina, nyskodda hovar.


Meetinget närmar sig

Jag har världens oflyt med mina startnummer i meetinget, Vendelas startnummer är 1(!!), 8, 8 av 27-29 st alla tre gångerna. 

Lär bli en riktig mördarsöndag; Bingo startar 08.30 och Vendela 19:42 (klassen slut 22.07). Aaaah!! 

Upptäckte även att jag ska rida LC1 första dagen på Bingo, jag som trott att det var LC2. Har bara ridit LC1 två gånger för två år sen faktiskt, i mina två första tävlingar med Vendela. Dags att plugga programmet, måste även kolla upp Lag-03 som jag inte ridit sen i höstas! 

Min kära mor har även varit och handlat lite prylar som kan behövas bland annat stora höpåsar och en enorm vattenhink åt Vendela. Verkar dessutom som att Bingo får bo på Zegers (själva tävlingsplatsen) medan Vendela får bo på Näsbyholm. Men det blir bara kanon, Kristina var helnöjd med att slippa köra Bingo till tävlingen och jag är nöjd med att ha Vendela på samma ställe som jag bor.

Vendela bodde på Näsbyholm när vi var där förra året också :)
Ska bli grymt, har verkligen sett fram emot denna tävling! Hoppas att jag får riktigt härliga människor i samma hus, som det var förra året :DStartlistor

Imorgon så ska jag tävla Bingo hemma, det ska bli så himla roligt! Det ska vara fint väder och vi fick en bra starttid. Jag hoppas att Bingo sköter sig lika bra som han gjort på senaste och bjuder på en massa energi och arbetsvilja!Hur Artie är att rida

Jag fick en fråga om hur Artie är att rida, så jag tänkte att jag ska försöka förklara lite grann, så gott det går i alla fall haha.

Enigt mig är Artie den perfekta första hästen. Hans bästa egenskap i ridningen är att om ryttaren gör rätt, gör han rätt. Han främjar helt enkelt god ridning och är rätt säker i sig själv. Det positiva med det är att om ryttaren gör fel blir det ingen katastrof, utan Artie gör det han tror ryttaren vill. Alltså om man gör fel är det bara att testa igen utan att han blir stressad eller så.

Som nästan alla hästar är Artie lat, haha. Han vill inte jobba om han inte behöver. Men det betyder inte att han ser negativt på ridning, utan snarare tvärtom. Han är rätt arbetsvillig och hänger gärna med till banan, ridhuset eller skogen eller vart man nu ska, men man säga till honom när han ska göra det där lilla extra. Enligt min åsikt har Artie en lagom motor, han blir aldrig het och stressad men inte heller slö och seg. Utan han är någonstans däremellan.

När det kommer till hoppningen ääälskar jag att hoppa Artie. Han tycker själv att det är riktigt kul och kan ofta busa de första sprången. Han är otroligt säker på hinder och stannar aldrig (om det inte skulle vara av någon speciell anledning). En riktig toppenähäst enligt helt enkelt, haha! ;)

Det var lite om hur Artie är rida. Det är rätt svårt att förklara bara sådär, men nu har ni fått ett litet hum om hur han är i alla fall. 

God morgon

God morgon alla läsare. Mår ni bra? Jag vaknade för en liten stund sedan och ligger nu och väntar på att Freddi i sängen bredvid ska vakna. Idag verkar det som om vädret ska vara fint så vi lär väl hamna i solstolen och något sånt! Efter allt regn förtjänar vi lite sol tycker jag.

Nu när det är måndag kan vi äntligen se om vi kan få tag på hovslagare åt Artie, som bara har tre skor för tillfället. Han har fått sig en lite sommarvila i några veckor eftersom han ändå vilat sedan i torsdags. Jag är bara orolig att hans mage ska bli för stor, som har växt alldeles för mycket de senaste dagarna ;)

Film

haha en jätteful film som pappa filmade idag i hagen. Men ni har sagt att ni vill ha fler "vardagsfilmer", så här kommer en i alla fall :D

Söndag 26/6

Artie hade det bra i sin lilla paddock idag när jag och pappa var i stallet. Jag myste en stund med honom i hagen och han är verkligen som en hund. Såå gullig och hänger efter en hela tiden, haha riktigt sällskapssjuk ;) Pappa tog några bilder med mobilen också under tiden.

Söndag

Nu så ska jag strax ner till stallet för at rida pållarna. Min kära mor entrade just huset, hon ville kolla på Bingo + prata lite med Kristina. Det gör at jag hinner skriva detta eftersom jag kan åka med henne istället för att cykla. Kom just hem förstår ni, och har fått i mig en flottig, mumsig Billypizzaaa :D 

Bingo tänkte jag program-trimma lite, medan Vendela ska få göra lite vad som passar. Känns hon bra kanske det är dags att ta lite tagen bakdel åt sluta-hållet. Men det hänger alltid på dagsformen, vi får se helt enkelt! 

Mamma och Bingobongo
Inga snyga bilder på oss inte

Har ju sagt tidigare att jag sett fram emot bilderna från Connemara SM, om ni minns? Nu har det iaf kommit ut några, två på mig och Bingo. 

Finns absolut värre bilder, men jag kan då inte påstå att jag skulle betala pengar för någon av dessa:

På första bilden tippar jag och på andra tippar Bingo! Dock så syns det att Bingo länger lite duktigt på första bilden, det har han utvecklat under det senaste halvåret :)

Hade inte skadat att få ha denna i bra kvalitet istället
JämförelseTyvärr har jag inga uppställningsbilder från jag precis hade köpt honom. Däremot har jag en del ridbilder som jag kan lägga om ni vill det? :) Här är i alla fall en uppställningsbild från mars i år och en från i förrgår. Lite skillnad på tre månader tycker jag ändå att det är även fast det inte syns jättemycket. Han håller ju huvudet i vägen för halsen på översta bilden, men i verkligheten har den faktiskt biffat till sig lite!

Jag tänkte att jag kan skriva om hur han är att rida i ett annat inlägg om det går bra? :D

Mars 2011


Juni 2011


Tappskon

Som Freddi redan skrivit har vi väldigt fullt upp nu på sommaren. Jag antar att det är så för er med, att man inte direkt vill sitta inne vid datorn när man lika gärna kan vara ute och hitta på saker! Hoppas ni hade en rolig och bra midsommar. Jag spenderade min i Stockholm med mina bästa kompisar och hade det grymt! Vädret var på topp och vi hade riktigt kul.

Innan jag åkte iväg, alltså i förrgår så tappade ju Artie en framsko, vilket nu i midsommartider betyder att det inte går att få tag på en hovslagare. Vi måste helt enkelt vänta tills på måndag och hoppas på att någon hovslagare kan komma så fort som möjligt. Arties hov hade börjat gå sönder lite nu också, så tills vidare får han gå i en paddock för att han inte ska springa runt och ha sönder den ännu mer. Lite tur i outuren är väl att han tappade den nu när alla mina tävlingar är slut. Om jag hade haft någon tävling planerad hade jag ju varit tvungen att hoppa över den!

En midsommar-bild på mig och Freddan!
Lägesrapport

Hej alla läsare! Jättekul att ni är många som kommenterar, jag kommer att svara på det senare. 

Min dag har sett ut såhär ungefär; vakna-städaet undan-åkt bil hem-bytt om till ridkläder-cyklat till stallet-mockat-ridit-cyklat hem. Inga pauser här inte, full fart!

Nu så ska jag strax bort igen, eller egentligen nu, men tar mig lite tid jag egentligen inte har till att skriva ett inlägg faktikst.. ;) Lätt att det blir såhär på sommaren när man gör upp planer hela tiden, svårt att hinna med att blogga när man flänger lite hit och dit.

Gjorde massa övergångar på Vendela idag, gick jättebra och hon blev mjuk och fin. Imorgon så kommer Bingo in för ett pass, han ska ju tävla på tisdag. Ska visa er startlistan när jag har tid tänkte jag! :)LäsarfrågaVi brukar använda min kamera som är en Canon 1000d och inställningen TV. Därifrån ändrar vi vitbalansen till antingen lysrör eller glödlampa beroende på vilket ridhus vi är i. ISO brukar vara det högsta vilket är 1600 på min kamera. Sen är det alltså bara att testa sig fram på bländaren för att få det så ljust men samtidigt så skarpt som möjligt.

Det blir aldrig några superbilder med min kamera, särskilt i vårt ridhus som är rätt mörkt. Men jag tycker ändå det blir helt okej, i alla fall när det bara är dressyrbilder. Eller vad säger ni?

Dagens fråga

Vad för underlag föredrar du att rida/tävla på?Free survey

Glad midsommar!

Vill hälsa en glad midsommar till alla våra underbara läsare. Ni är så härliga som fortsätter läsa och kommer tillbaka till bloggen. Alla era snälla kommentarer som peppar oss och gör att vi aldrig vill sluta blogga. Er grymma respons på alla våra inlägg som också förbättrar bloggen gånger hundra!

Hoppas ni får en toppendag och dansar glatt runt midsommarstången hela kvällen! Kram ♥

Mot Stockholm

I år har Tävlingsduon tänkt spendera sin midsommar i huvudstaden, tillsammans med ett härligt gäng människor. Därför kommer vi ha lite svårare att uppdatera när vi är borta. Men som vanligt försöker vi alltid så gott det går och ska slänga upp ett inlägg så fort vi får möjlighet. Om inte kan ni vara lugna, då vi bara är borta över natten!

Om allt har gått som det ska, har vi antagligen precis anlänt till tågstationen! Vi ses :D

Senast jag var i Sthlm, här tillsammans med Sofie.
Mina ridpass 23/6

Båda hästarna var riktiga stjärnor idag, det var en stolt ryttarinna som cyklade hem idag kan jag berätta!

Bingo var lika framåt som på tävlingen, fast idag var han verkligen fram till handen också. Fint stöd och tuggade och sög på bettet. Riktigt härlig, man får en sån himla bra ridkänsla när han verkligen är framför en. Han får dessutom ett helt annat uttryck när han är sådär framme. 

Gjorde mycket skänkelvikningar på honom, och det fick honom uppmärksam och lösgjord. Funkade väldigt bra idag också, tror Bingo gjorde sitt bästa pass någonsin idag faktiskt. Inte längesen han gjorde det senaste "bästa passet", han bar utvecklas åt helt rätt håll hela tiden, även om han självklart har lite ups and downs han också. 

Vi har bestämt att han ska vara igång under sommare, Vendela får semester efter cupen nästa helg, men Bingo får lika gärna vara igång. Han kommer ju att stå i vinter när det inte går att köra in honom till ridhuset för all is och snö.. Men det kommer en sommar och en höst med träningar och tävlingar innan dess!

_______________________________________________________________________________

Vendela fick också värma upp emd massa skänkelvikningar, och det funkade lika bra på henne. Hon blev uppmärksam, framåt och loss i sidorna. Det flöt på bra med henne, hade lite samma problem med högergaloppen idag som jag hade igår. Hon vill inte komm igenom sidan riktigt, får inte stödet jag vill ha i yttertygeln. Stog i lätt sits för att hjälpa henne upp med ryggen och gjorde sedan som för Karin; en bestämd, kvick högerskänkel och ett ledande tygeltag innåt, bestämt men inte argt och hårt. 

Funkade och hon kunde ge efter. Red massa delar ur Lag-03, tycker det funkade bra. Har lite svårt med tempot ibland, hon ligger på en hel del känns det som, men i spegeln ser det superflashigt ut så det handlar om att jag måste vänja mig. Får ju inte rida bort gången när jag väl jobbat upp den!!

Serpentiner i galopp pch skänkelvikningarna satt jättefint, ryggningen också. Duktig prinsessa!

Tyvärr så funkar inte bilduppladdningen.. :(

Kram Freddi

Uppställningsbilder

Artie hade tappat en framsko när vi hämtade honom från hagen så det blev ingen ridning idag. Istället tog vi lite uppställnings- och porträttbilder på honom utomhus. Här ser ni också en bättre bild på hur fin manen blev! Dock ville inte Artie stå still när vi skulle fota, men några fastnade han på i alla fall.

*God morgon

Mina ridplaner för dagen lyder ett pass på någon bana. Har tänkt ta det ganska lugnt och inte göra det allt för tekniskt. Men känns som om jag måste kolla av att allt sitter där det ska eftersom jag inte ridit dressyr på ett litet tag nu. Ska dock inte rida jättelänge, utan avsluta när han känns fin och igenom och så i sidorna.

Sofie är hänger ju med till stallet så ska flörta lite med henne och se om vi sen kan bjuda på lite bilder när vi kommer tillbaka.

Det mesta regnar bort

Ååh, fyfan vad det vräker ner regn idaaaag! Buhuhu. Sådärja - färdigklagat. 

Min snälla mamma är påväg in till stan för att skjutsa ner mig till stallet, klockan 10 anländer nämligen Bingo för ett träningspass. Det får absolut bli i ridhuset idag, haha. 

Har lagat en frukost bestående av stuvade makaroner och köttbullar till mig själv, så att jag kan stå mig lite och orka rida Vendela också när jag ändå är där. Idag känns inte som en dag jag har lust att åka till stallet två gånger så att säga..! 

Skrev just om gårdagens pass, men datorjäveln markerade hela stycket utan att jag märkte det, så allt försvann. Det gick bra på slutet, Vendela var lite stel i högervarvet men jag löste det genom att ställa henne höger i vänstergaloppen och på så sätt komma åt henne och få henne lösgjord och mjuk. 

Dagens ridpass 22/6

Idag blev det en liten ritt skogen för min och Arties del, tillsammans med Ida och Beebop. Ida visade en ny ridväg som jag konstigt nog aldrig ridit, trots att jag stått i samma stall i nästan två år! Det var en riktigt mysig väg med en lång härlig galoppsträcka. Artie skötte sig super, trots att han låg tvåa under galoppen. Han brukar vilja busa och sparka lite vilt om han inte är först, men idag funkade det toppen ändå.

Ida och Beebop till vänster, jag och Artie till höger.
Gjort jobbet helt själv?

Något som stör mig är folk som sitter på en fin ponny och påstår att dom "gjort jobbet helt själva". Jaha, ja det är ju bedårande, men för det mesta (obs - inte alltid!!) så är det faktiskt inte sant. 

Allra värst är ju "Pålle hade gått FEI innan jag fick honom, men jag har verkligen fått göra jobbet själv sedan" Alla som köper en häst får jobba, alla som äger en häst får jobba, alla som ens rider jobbar. Ridning handlar om att jobba med hästen!

Så om nu Pålle gått FEI innan, så satt det alltså någon där innan och utblidade honom upp dit, och sedan kvalade in där på tävlingar också. Räknas inte den personens arbete? Självklart utvecklas man hela tiden, Pålle kanske går FEI ännu bättre nu med nuvarande ryttare, för att han utvecklats tillsammans med denna. Men att nuvarande ryttaren skulle gjort jobbet själv tycker jag är ren bullshit.

Visst för att hästar, framför allt ponnyer, kan vara felridna högt upp i klasserna och ändå casha in på stadig form och bra gång. Men hallå, då har man ändå ett mycket bättre utgångsläge, på en ponny som redan är utbildad och rutinerad. Jag är så trött på folk som ska ha hela äran för sina och sin ponnys framgångar. 

Min egen häst är ett utmärkt exempel. Jag kan stolt säga att jag utbildat henne själv, hon har i min ägo börjat kunna göra korrekta skolor bland annat och lärt sig en mängd andra saker. Men jag har då inte gjort hela jobbet själv!

När Anna Runosson köpte Cavendish 2006 så gick ponnyn inte att rida ens på en volt, hon bokstavligen skenade i trav. Hon var tvungen att ridas på åttvolt för att det ens skulle gå att rida henne. Sedan jobbade Runossons vidare och när jag provred henne i januari 2009 så gick det absolut att rida på volt och fyrkantspår utan att det blev någon katastrof. 

Jag vet även att dom utveckalde henne mycket från marken, att hon var skygg och spänd hela tiden. När jag hörde dom prata om henne och hur hon varit så visste jag att dom hade lagt ner en massa tid och energi på att förbättra henne. 

Så att påstå att jag gjort hela jobbet med Vendela är ren lögn, jag tog vid där Runossons slutade och fortsatte sedan. När jag och Vendela går skiljda vägar sedan så tänker jag se till att hon hamnar hos någon som utvecklar henne vidare på det som jag tillsammans med förra ägarna har byggt upp, en riktigt himla duktig dressyrponny!

Det jag vill säga med detta är att det ligger tid, pengar, kraft och en jävla massa arbete bakom dom flesta tävlingshästar. Det är värt att komma ihåg.Nyfrisserad

Igår hjälpte Sofie mig med Arties man och frisserade till den riktigt snyggt. Jag har sparat den ett bra tag nu bara för att det ska vara lätt att knoppa, men nu när jag har en paus från tävlingar kunde vi passa på och klippa den! Jag själv är riktigt usel på att klippa manar så Sofie fick ta på sig det jobbet! Jag tycker det blev riktigt snyggt, vad tycker?

Innan


EfterGod förmiddag

Nu så ville Issa och Sofie att jag skulle snabba mig bort till dom, så att vi kan åka ut till stallet. (Jag lämnade mina hästkläder när jag var där igår) så jag hinner inte fixa något bra inlägg :)

Ska jogga Vendela idag, ändrade planer alltså. Inget hårt dressyrpass efter gårdagens hoppning, själv har jag ont här och var haha! Senast vi hoppade så var det ute förstår ni.. ;) Men kul var det, jag älskar att hoppa på lagon nivå, och det gör Vendela också :D

Ha en bra dag, kära läsare! :* Har lite inlägg på G som jag ska fixa senare, det kan kanske trösta er!

Sofie är här

Idag har jag fått besök av Freddis och min kära vän Sofie. Hon har nämnts någon gång i bloggen tidigare om ni kanske minns det? Hon flyttade i alla fall från Katrineholm för tre år sedan till Stockholm, men självklart har vi hållit kontakten sedan dess. Vi brukar försöka träffas på lov och sen lite helger då och då!

Vi lärde faktiskt känna varandra genom att vi tävlade för samma klubb. Tycker det är kul att man kan få så bra vänner genom stallet! Sofie kommer nu stanna här i några dagar så det blir jätteroligt!

Jag och Sofie sommaren 2009

Fler bilder från träningen
Hoppning med gruppen

Idag var det träning med gruppen, som vanligtvis är en dressyrgrupp men idag var det hoppning på schemat. Freddi valde att vara med för att det fanns en plats ledig. Sofie fotade även några bilder som vi bjuuuder på!

Fler bilder kommer ikväll! Bingo LA:1 debut Norrköpings FRK Film + protokollTyvärr så fuckade min kamera ur, så vi har redan ridit in, hälsat, gjort en tiometersvolt, mellantrav, skänkelvikning och en tiometersvolt till. Filmen börjar i andra mellantraven (programpunkt 6) :) Bingo gjorde allt så bra han kunde, ryggningarna måste vi träna på, bärigheten också. Men eftersom vi kom på förra veckan att han skulle vara med i LA så är det inte så illa att vi fick godkänt!

Ryttarmissar var det också, jag valde att göra hjälper för fattning lite tidigt eftersom han hade missförstått mig i första klassen. Självklart så sätter han alla tre helt klockrent på en gång och det blir nerslag för att det blir så tidigt. Jaja, man lär sig av sina misstag ;)

Dom bytte domare, så det var Jonas Andersson som dömde, inte Karin RobergTaggad

Ååh, jag är sjukt taggad på att rida nu! Kopplade in hårddisken och har tittat på en massa gamla tävlingsfilmer på mig och Vendela, bland annat vår debut i LB1 2009. Så längesen och det har hänt en hel del sen dess. Vad länge jag har haft min prinsessa nu ändå, två och ett halvt år. 

Tror att hon kan vara lite spänd idag, men isåfall så ska jag rida henne ur det. Dock så kom det precis en massa härligt, mysigt, efterlängtat reeeegn till Kattne! Tjoho, det regnade ju liksom inte igår och i förrgår ;)

Första placeringen, april 2009 - 64 % i LC2 :)


Jag och Vendela i mars 2011, 67 % i LA1
ÄrevarvDagens fråga

Nu så ska jag precis ge mig ut på en joggingrunda, brukar ta ungefär 30-40 minuter!

Var mycket flitigare med att jogga i våras, men försöker ta mig ut iallafall en gång i veckan nu också, skulle egentligen vilja vara uppe i 3 som förut, men jag orkar inte just nu. Svårt att hinna med också eftersom jag är en person med många järn i elden :)

Nyfiken på hur ni läsare som rider gör!

Om du rider, motionerar du något utöver ridningen? (man kan rösta på fler än ett alternativ)

Free survey


Tisdag fm

Idag så ska jag rida Vendela ett pass i ridhuset hade jag tänkt. Hon var sådär att rida ut på igår, hon blir nog lite muppig när det regnar. Jobbigt, men sånt är livet. 

Pratade med Karin också, vi kunde nog lägga in en träning nästa vecka! Känns jätteskönt eftersom det är meeting sedan. Bingo ska ju genrepa en LB1 under våra hemmatävlingar om en vecka, det ser jag fram emot. Jag hoppas att han är på sådär bra humör som senast, skulle vara riktigt härligt! Alltid roligt med hemmatävling dessutom, härlig stämning. Vendela får klara sig utan genrep, men jag litar faktiskt på henne vid det här laget. Hon är rutinerad och brukar gå bra i Gripen.

Pratade även med Karin angående Vendelas form och hon tyckte min plan lät bra. Så nu ska jag hjälpa till lite mer, men har fortfarande mycket nytta av det jag har lärt mig senaste träningarna. Jag hoppas att Vendela kan visa sig lika bra som hon gör hemma, det vore roligt att se om det blir någon skillnad i poängen mot tidigare! :)


Dagens ridpass

Idag red jag och Freddi ut en lugn runda i skogen. Artie var glad och tyckte det var kul att få komma ut igen. Tyvärr hade vi lite otur med vädret, då det började regna precis när vi red iväg och slutade lagom tills när vi kom tillbaka! Jag som hade fått nog med regn efter gårdagen! Men trots vädret så gick Artie riktigt bra och verkade inte bry sig det minsta om att han blev blöt.

En några dagar gammal bild

Omhoppning

Här kommer sista filmen från igår!

Tävlingar på G

Veckan som kommer blir lugn på tävlingsfronten, ingen häst ska tävla någonstans. Dock så känner jag att jag måste börja "rida tillbaka" Vendela i tävlingsform, förbereda henne lite. 

Veckan efter så ska först Bingo tävla en lokal LB1 hemma under våra kvällstävlingar på tisdagen, ska bli kul! Sedan blir det fullt ös medvetslös fredag, lördag och söndag då jag, mamma, Kristina och pållarna drar iväg på cup i Gripen! Ska bli så jäkla kul, jag är sjukt laddad verkligen!

Hinner inte träna för Karin "ordinarie"-tid innan alltså (tränar fredagar jämna veckor), så jag ska prata med henne om vi inte kan få in en träning med Vendela antingen nu i veckan, eller ännu hellre veckan efter. Känner att jag vill checka av lite detaljer kring hur jag ska rida i skolorna och sådär. Ja ni vet, kolla av med min tränare inför tävling helt enkelt! Vi har gjort så mycket grundjobb med Vendela nu så att jag känner att vi måste hitta lite tillbaka till det gamla "safe"-läget innan vi helt kan gå in i det nya, spom vi börjat bygga upp, helt. 

Bingo känner jag ingen panik alls över, han har ju skött sig så himla bra nu och hans klasser och träning känner jag att jag rår på på ett annat sätt. LC2 och LB1 är program där jag verkligen känner mig trygg och kan lotsa runt Bingo utan svårigheter för mig själv i programmen, all fokus kan ligga på att hjälpa honom att lösa situationen. När det gäller Vendela så kan jag inte hjälpa henne i en sluta, för jag vet knappt hur man gör själv. 

Charmen med att utbilda sig själv och sin ponny samtidigt, right? Allt tar dubbelt så lång tid, men framgången blir även dubbelt så rolig!

Jag (trött och sliten efter tre dagars tävlande) med Vendela efter segern i cupen förra året!


Jag och Bingo för en månad sen :)
Bingo LB:1 Norrköpings FRK

Artie Lagklass Grund

Som jag redan skrivit var jag inte alls nöjd med den här rundan. Blev missförstånd till planket och ingen bra känsla alls. Men det är såna här rundor man lär sig av antar jag! Därför lägger jag ändå upp filmen. 

Prisregn

Mitt och Bingos div 3 lag red sin final igår, och kom 6:a eller vad det var. Vi kom fyra första gången och vann ju senast i Smedstorp. Tyvärr så krockade ju finalen med Connemara Riks, så jag kunde inte vara med igår. 

Vid prisutdelningen så frågade som tydligen om vi alltid bara varit tre, när dom svarade nej så fick dom en ytterligare rosett + plakett att ta hem till mig. Så det blev en rosett för Bingo igår ändå, känns roligt eftersom han var så duktig på sin egen tävling också! Dessutom så älskar jag att vinna rosetter och plaketter med Bingo, för hans ägare Kristina tycker att det är så himla roligt att få sätta upp dom hemma sen! Så detta ska jag överlämna nästa gång jag rider Bingo tänkte jag :)

Artie 90 cm

Här kommer filmen från första klassen.

Resultat från dagen

Uuusch vilket väder vi har haft idag! Det har spöregnat konstant hela dagen, utan ett enda uppehåll. När jag red märkte jag inte av det så mycket, men det var värre de två klasserna som jag jobbade på. Men man får väl se det positivt att underlaget blev riktigt bra (förutom till sista klassen när det blev lite väl blött). Om bortser från vädret tyckte jag det var en bra tävlingsdag, men fina slutresultat men inte fullt lika bra rundor från min sida.

90 cm Clear Round - 0 fel
Förklassen var bara en Clear Round vilket jag tyckte var rätt tråkigt då Artie kändes sååå fin. Hade en bra galopp och hittade det där jämna tempot. Superfina språng och jag kunde verkigen reglera honom. Helt klockren var han och slutade på 0 fel.

100 cm Lagklass - 1:a plats
Grundomgång var inget alls att hurra för för mig. En riktigt, riktigt dålig runda måste jag erkänna. Han blev lång och stark och på en linje tappade jag honom helt där jag peta ner ett. Sen fick jag inte riktigt ordning på grejerna och kom helt fel på planket så det åkte också ner. Slutade alltså på 8 fel, vilket jag kände mig rätt besviken över. Jag var först in och trodde det var helt kört då. Nästa ryttare i vårt lag fick också 8 fel medan de två sista nollade bägge två.

Tur nog var det inget annat lag heller som hade bättre, så fem lag gick till omhoppning med 8 fel i grunden. Vi laddade om och satte en superfin nolla! Tog det rätt lugnt och chansade inget men fick en såå mycket bättre känsla än grunden. Riktigt skönt att få sluta med en bra runda! Vi hade två till ryttare på 0 fel och en med 4 fel. Med det resultatet räckte det alltså till en seger! :D

Totalt i Allsvenskan kom vi tvåa med ett ynka poäng efter Nyby-Torshälla! Lite otur, men de kom tvåa i första omgången, vann andra och tvåa i sista. Medan vi vann både första och sista omgången, men dåligt resultat från andra räckte det inte ända fram. Men vi är ändå så otroligt nöjda och nu taggar vi div 2!!

Pappa filmade rundorna och tog kort på prisutdelningen, så bjuder på det nu. Eller filmerna lägger jag upp när de laddat klart. Malin fotade med Majas kamera när jag hoppade också, så de kommer så fort jag fått dem.


Vendela träningsbilder del 2

lätt sits vare här ja! ;)


älskar när man rider lätt också, bilden blir helt mupp :DStillbilder på Bingo

Svårt att ta tyvärr, massa folk ivägen och det är filmat långt ifrån så att vi blir så sma ibland. Men Bingo är super, och det syns att han bjöd på massa härlig energi tycker jag! Sån känsla att rida den hästen när han är sådär, det är verkligen power i honom då. Påväg in i förvänd galopp i LA:n


Bingo visar varför han har 8 på galoppen! Hans första riktigt visade mellangalopp, där han verkligen sköt på själv
Vilken stjärna det håller på att bli av honom, fina Bingo!


Längtar verkligen tills jag får se bilderna som folket vid staketet med systemkameror tog!! Får jag tag i dom så visar jag självklart - det är en deal :DVårbilder

Under tiden jag är iväg på tävling kan jag visa lite bilder från i våras som jag fick häromdagen av Freddi. Tycker de är lite småmysiga!

Ser inte så lovande ut
Riktigt härligt tävlingsväder skulle jag säga...! eller..Startlista inför i morgon

Jag har riktigt tur och startar bland de sista i första klassen. I och för sig spelar det ingen roll eftersom det är bedömning A, men ändå skönt att kunna kolla på några ekipage innan jag börjar rida.

Till andra klassen vet jag inte mitt startnummer. Det är ju lagklass, men inte ens någon startordning för lagen har kommit upp. Däremot vet jag att jag kommer rida tidigt, då jag rider först utav Katrineholmsekipagen! 

Vendela del 1Det är alltså inte såhär vi ser ut när vi tävlar. Då snyggar jag till mig lite, men igår så var det sitsens funktion vi tränade, och därför så ser det rätt kul ut på vissa bilder..! :D


Resultat Connemara SM

Bingo var verkligen på superhumör idag, precis som vi alla hoppats på! 

LB:1 - 190 p - 65%
Han kändes jättefin och verkligen "med" i huvet, han hjälpte till istället för att jag skulle behöva bära runt honom, som på senaste tävlingen. Han var inte riktigt lika igenom i sidorna på banan som han varit på framridningen, utan ville titta sig lite omkring och sådär. Men jag tyckte att det var så skönt att han bjöd själv! 

Vi fick ett missförstånd, bådas eller ingens fel. Felfattning i högergaloppen, Bingo trodde att han skulle länga (jobbat lite med det på framridningen, på samma ställe som fattningen ligger) så när han väl galopperade så fattade han fel. Men jag rättade snabbt och det blev en riktigt bra volt sedan istället så det gjorde inte så jättemycket. 

LA:1 - 231 p - 60%
Detta är Bingos bästa prestation någonsin, utan tvekan! Han var så himla taggad, på rätt sätt och bara låg och väntade på hjälper. Var helt självgående och jag fick det så mycket lättare när jag kunde rida rörelserna istället för att hela tiden se till att han rörde sig framåt. Det som blev lite halvdant var det han helt enkelt inte kan egentligen, vi kom ju lite hastigt på förra veckan att han kunde starta LA också. 

Så med tanke på det så är det helt grymt att han gick godkänt. Där rök det mål vi satt upp inför höstsäsongen, en godkänd LA1! Nej detta var verkligen oväntat och jätteroligt, jag fick beröm för "trevlig sits" också - himla kul! Det var så små klasser att det bara var en placerad idag, samma som vann båda klasserna. Men jag är så nöjd med Bingo ändå!

Kommer att fixa filmer sen också! :) Massa fotografer idag i.o.m mästerskapet, kommer att visa bilderna när dom kommer upp

Jag och superbingo idag 


Att vakna vid 5 är lite väl tidigt tror jag Bingo höll med om..!


Tankens styrka

Träningen igår kunde verkligen ha gått åt helvete rent ut sagt. Allt lutade ditåt iallafall. 

Jag och Issa vaknade av klockan vid 9, och av någon anledning så var jag supertrött. Såå tidigt är inte klockan 9, men jag hade ändå kunnat somna stående kände jag. Givetvis så vräkte regnet ner totalt, det var längesen det regnade så mycket. Man hade liksom glömt bort hur blöt man blir av regn typ..! 

Vi åkte förbi mitt hus ändå, så att jag kunde hämta mina regnbyxor iallafall. Mamma är lärare och hemma på sommarloven, men just idag så var hon borta i stugan med sin kompis, så vi cyklade ut till stallet i rusket. Mina regnbyxor visade sig sedan inte vara regnbyxor, så jag var helt blöt haha! 

Droppen kom sedan när jag skulle hämta Vendela. Det är över ett år sedan hon krånglade, men just denna "härliga" sommardag så var det visst inte dags att gå in. Hon sprang runt i hagen och fjantade sig, fast jag hade mat med mig. Fick iallafall till slut in henne, hämtade hela mathinken så då gick det. Dumma ponnyhäst.. ;)

Jag var alltså inte övertaggad när jag trädde på mig ridstövlarna på mina drypande strumpor och kände hur det plaskade i rumpan av mina blöta ridbyxor i sadeln. Men jag hadfe bestämt mig - jag skulle inte lacka ur. Jag ville att Vendela skulle tycka att det var en bra träning, för annars kommer hon ju aldrig in från hagen igen typ. 

Vendela kände nog aldeles säkert av detta och skötte sig superbra från första stund! Tycker att det är både läskigt och häftigt hur mycket min attityd påverkar ändå. Kan berätta att jag förstörde hela förra Karin-träningen genom att vara sur och tvär på alltihop. Det var dagen efter vi kommit sist efter en skitritt och jag var allmänt missnöjd. 

Med facit i hand så är det inte så konstigt att den träningen gick så dåligt, men det fattar jag ju inte då. Inte när jag sitter där och ingenting funkar som jag vill. Varje gång efteråt så fattar jag inte varför jag inte bara kan förstå själv att det är mitt fel att det går så dåligt. Att det är min frustation som gör att inget funkar. 

Men igår så lyckades jag alltså med det motsatta; att ha kvar en positiv attityd trots lite motgångar här och var. Lyckades tänka att när jag väl gått upp, tagit mig ut och fått in hästen så kunde jag ju inte förstöra alltihopa genom att vara sur :D

Förberedelser

I morgon har vi ju tävling på hemmaklubben så idag ska vi bygga banan och fixa alla förberedelser. Jag ska även duscha och knoppa Artie eftersom vi ska delta. Måste dessutom smörja alla saker så vi är på tipp topp! ;D

Jag har lite svårt att bestämma mig för vilket schabrak jag ska ha i morgon, så tänkte fråga er vad ni tycker! Ni brukar ju ha rätt bra smak så jag litar på er, haha. Jag väljer mellan dessa tre:

1. Svart med vinröd/silvrig kant


2. Brunt


3. Marinblått med guldig kantVilket schabrak?Free web pollSunshine 2001-2011 ♥

Fick igår natt veta att en älskad vän ska få somna in.

Även om det är två år sedan jag sålde mitt solsken så känns trillade det en och annan tår ner för kinden. Ni vet, när man blundar och ser bilder flimra förbi på näthinnan. Minnen man glömt, som kommer fram när man inser vad man håller på att förlora. Bilder från vår tid tillsammans. Tiden med Sulan är för alltid en del av mitt liv, en del av mig. Utan honom hade jag inte varit den jag är idag.

Ni kan läsa hela min historia och se massa bilder från min tid tillsammans med Sulan HÄRThere you go, somewhere I can't bring you back ♥
Nu startar vi!Connemaramästerskapen, första starten för dagen. LB1 09:00, håll tummarna för mig och Bingo kära läsare!

Bilder från träningen - ArtieSorgen som uppstår

När Kingsland-strumpan kommer tillbaka från tvätten ensam, utan sin kompis.. :(

Träning nr 2 för Karin

En period nu har jag jobbat med att aktivera Artie och varit på honom väldigt mycket. Det har varit nödvändigt både för mig och honom så att vi båda blivit medvetna om att man bara inte kan "chilla runt" hela tiden. Jag har fått igång mycket snabbare reaktioner och bättre kordination (som fortfarande behöver förbättras) men har också mer kläm på hur jag ska inverka och när. Artie har behövt påminnas mycket om att fortsätta arbeta och inte börja lata sig.

Idag kan man säga att vi backade av lite grann för att kolla hur mycket Artie lärt sig och tagit in av det vi jobbat med under några veckor. Jag skulle rida så mycket som möjligt i ett så kallat "nolläge". Artie fick liksom arbeta sig själv där jag inte gjorde så mycket. Självklart var jag med ifall det behövdes, t.ex. när han behövde en liten påminnelse med skänkeln osv. Jag red honom i en låg form hela passet, men som jag tidigare nämt är det viktigt att han inte blir lång. 

Vi arbetade med en del tempoväxlingar idag, där jag stod i lätt sits för att ryggen skulle komma upp så mycket som möjligt. Sen varierade jag mellan långa och korta steg i perioder. Den här övningen var otroligt nyttig för mig i galoppen, där jag verkligen kunde hitta den galopp jag behöver i hoppningen. Jag har ju lite svårt att lägga upp tempot men samtidigt ha honom framför mig, men idag fick jag verkligen till det! 

Det var en riktigt rolig träning idag, trots att det blev väääldigt jobbigt att stå upp så mycket ;) haha nej, men Artie gick riktigt fint så jag är supernöjd!

Jag ska bort ikväll så tidsinställer ett gäng bilder tills dess också!Träning för Karin med Vendela 17/6

Dagens träning gick jättebra och det behövde vi verkligen, jag och min häst! 

Vi fortsatta med arbetet att det ska gå att gasa för sig och framförallt bromsa för sig, utan att hon sänker ryggen. Kort och gott; jag ska kunna ta en förhållning utan att hon kortar nacken och sänker ryggen. Det är faktiskt rätt svårt på Vendela, hon är så känslig och försvarar sig på en gång när man tar i tygeln. Det är det vi håller på att jobba bort nu. 

Vendela har ju ganska långt till nästa tävling nu, så det är inte "tävlings-träning" nu, med rörelser som skolor med mer i hög, samlad form. Utan nu är vi tillbaka och bygger ut lite på grunderna, så att det sedan blir lättare att höja ribban sen. Det är svårt att tex "öva öppna i öppnan", utan det hänger på förberedelserna. 

Gjorde alltså samma sak som för Karin Öljemark förra helgen, att kunna ta tillbaka Vendela i korta steg och sedan länga henne till långa, med lätta hjälper och utan att hon sänker ryggen. Detta funkar änsålänge allra bäst i lätt sits! Ni kan ju tänka er hur rolig man känner sig när man står upp i sin dressyrsadel och med låga händer lutar sig lite framåt över ponnyhalsen.. ;) Men det är det bästa just nu, tanken är ju att jag ska kunna sitta sen och att hon ändå ska behålla ryggen uppe.

Men jag har lite svårt att hitta hennes ny takt och rytm ibland, den hon får i den stora traven när hon är riktigt lös i sidorna och helt avspänd. Så då är det ju bra att inte jag sitter och stör där uppe heller, utan får upp rumpan ur sadeln och kan rida bättre. 

Så himla skönt att jag fick en massa beröm idag också, Karin är hur snäll, trevlig, rolig, hjälpsam, you name it som person. Men som tränare är hon stenhård, glad, men fortfarande stenhård. Riktigt tuffa träningspass är vad det handlar om och som ryttare får man vara beredd att ta en hel del kritik. Alltid välförtjänt, men klart att det är tufft ibland att inse att i princip allt är ens eget fel. 

Men idag kunde jag alltså duscha i "braa", "toppen", "suuper" osv. Det händer inte ofta, så nu ska jag minsann gotta mig lite åt detta! :D Ta mig inte fel nu heller, jag älskar Karin och hon har lärt mig så sjukt mycket. Det jag vill komma till är att om man får ett "bra" av henne - då är man ta mig fan bra också!

Vi fotade varandra idag, så här är två bilder som Issa tog :) Kommer fler sen!


Dagens fråga

Vad tycker ni om att vi har flyttat tillbaka till Blogg Esse plattform?Free surveyDubbelträning

Först på dagens schema står en varsin träning för Karin på förmiddagen. Freddi tränar 10.45 och jag direkt efter vid 11.30. Kameran hänger såklart med, så vi kan fota varandra. 

Många av er tyckte att kvalitén på bilderna var dålig på den andra plattformen, så vi tar väl igen förlorad tid och bombar er med massa bilder nu ;)

En träning för Karin några veckor sedan
Lite fler bilderhaha tyckte den här bilden såg så roligt ut!Träningen

Träningens fokus låg idag på att kunna reglera hästarna, både framåt och tillbaka. Vi hoppade fram på tre hinder i rad, som vi skulle komma in i trav landa i galopp och lagom innan nästa hinder bryta av och komma i balanserad trav till nästa hinder. Därefter skulle vi komma i lite olika gångarter, det vill säga galopp mellan första och andra hindret men trav till tredje. Eller galopp till första hindret men trav till de andra, osv. Jag tyckte Artie kändes rätt fin, hade dock lite svårt i början när vi skulle lägga upp tempot och ta bort galoppsprång. Jag har ju en tendens till att mesrida och vara kvar i "bekvämläget", måste verkligen träna bort det!

Senare byggdes andra hinder på så att det blev en bana. Första rundan var helt okej, lite orytmisk kanske. Det blev liksom lite av och på hela tiden, att jag håller på för mycket. Men andra rundan gick riktigt, riktigt bra! Jag fick upp galoppen redan från början och hittade då alla avstånd osv. Kändes riktigt fint måste jag säga :D

Snälla Freddi fotade en del bilder också!Fler bilder kommer om en liten stund!Mina ridpass 16/6

Idag så gick ridningen väldigt blandat :)

Bingo var först ut och han pekade kort sagt finger idag, fuck this shit. Han ville hellre pinna på och göra lite som han ville. Han har ju gått sådär suuper två pass nu, så jag tror att det börjar gå upp för honom nu att det är såhär det ska vara. Han måste själv ta ansvar för att trava och galoppera, inte lite grann heller utan han måste ta i och faktiskt visa att han börjar få upp lite fin gång också. 

Ibland var han riktigt fin, red galoppvolten som den ligger i LA1 (10-meter, mitt på långsidan) och i vänstern så satta han fart ur hörnet, men bromsades ju upp av det tajta böjda spåret på volten. Första halvan satt han riktigt fint på rumpestumpen, men när han kom till medellinjen så blev det kortslutning och han slog bakut big time! 

Han fick till några riktigt rejäla sånna, ibland som protest när jag fick använda spöet och smiska honom lite när han tänkte lata sig, men ibland bara i ren frustation när han tyckte det var jobbigt. Jag red i hans nya, härliga sadel också, och det kan ha varit den som retade honom lite också. Han kan komma runt mer i sidorna med den, och då kräver jag ju det av honom. 

Är dock inte stressad inför tävlingen på lördag. Bingo tycker om att tävla och jag litar på att han kommer att vara på betydligt bättre humör då. Inget att hetsa upp sig för, han måste bara få smälta detta lite, så det ska han få göra imorgon på en skrittur i skogen med Kristina :)Någon som inte gav dressyren fingret idag var min andra stjärna, Vendullarulla. Hon fick en vilodag igår, tror aldrig hon känts så bra efter att ha gått i skogen och sen vilat. Hon var kanoners idag verkligen, fortsatte med tempoväxlingarna från träningarna. 

Hon var så fin så, eftersom jag var själv i ridhuset kan jag garantera att hon såg fin ut också, eftersom jag tjuvkollade i spegeln då och då. Eftersom hon kändes så bra så passade jag på att ta lite skänkelvikningar och en vänsterserpentin i galopp. Skänkelvikningarna till vänster fungerar lite sådär. Måste göra henne mer uppmärksam på den som sidförande! (träningstips till mig själv där ;D)

Annars var hon toppen idag och jag är så nöjd så. Imorgon blir det ju träning för Karin med henne, utan en hemsk tävling i kroppen så hoppas jag på en avspänd Vendela. :)

Torsdagsplanering

Idag så ska jag rida dubbelt igen!
Bingo kommer att komma in för ett trimmpass inför Connemara SM på lördag. Om han känns fin så ska vi ju debutera LA1 då, men det är en parentes eftersom han inte har superkondis ännu.

Fokus ligger på LB1, där dömer en av mina absoluta favoritdomare nämligen. Även om jag ridit Vendela dom fyra gånger han dömt mig, så känns det ju ändå himla skönt att ha en massa positiva kommentarer i ryggen när man startar!

Bingos utseende brukar inte vara till nackel heller :)

Vendela ska ju träna imorgon, för Karin vid 10.45. Det ska också bli roligt, ser fram emot att rida henne idag och känna lite på henne. Hon är så himla ridbar just nu, när vi börjar få henne ännu mer självgående. Jag vågar släppa mer och mer ansvar och låter henne lösa situationer själv. Hon är ju så amibitiös att det funkar jättebra så!
Blir ju mer stimulans för henne också att få tänka och fundera lite själv, och inte bara "göra som jag säger åt henne".

Det är väldigt viktigt för mig att vara i team med hästarna, känna att vi tar ansvar för vår del och att det inte är jag som måste pressa fram allt och övertala en häst som inte vill. Men Vendela (och för det mesta Bingo också!) är en så snäll och duktig häst att hon gör det hon tror är rätt.

Det är en viktig egenslap hos en häst, så den måste jag ta tillvara på och vara riktigt rädd om!

Jag och Vendela efter vårt första möte med favoritdomaren 2010 - bättre kunde det inte bli!P.S Jag älskar att vara tillbaka här!


Ny design?

Det känns som om vi behöver lite förnyelse i bloggen nu när vi är tillbaka på nytt. Själv gillar jag verkligen den beigea bakgrunden och de röda detaljerna vi har nu, dock kanske det skulle behövas en ny header? 

Vad tycker ni om det, skulle det vara en bra idé?

Träning ikväll

Vi tänkte köra igång direkt med bloggen nu och försöka få den i vanlig ordning så fort som möjligt. Det första på listan är att bjuda på en bildbomb ikväll. Jag har hoppträning för Daniel och förhoppningsvis är vi utomhus så att Freddi kan fota! Hoppas ni ser fram emot det, för vi ser nämligen väldigt mycket fram till att få blogga här igen :D

Förra träningen
Hej igen blogg.se!

Vi är nu tillbaka på blogg.se! Många av er har ogillat bloggen på kkuriren och vi kan inte göra annat än att hålla med att den inte var lika personlig. Nu ska vi i alla fall blogga som vanligt här igen!

Det fungerar att gå in på bloggen både genom tavlingsduon.blogg.se och kkuriren.se/bloggar/tavlingsduon. Vi hoppas verkligen att alla gamla läsare hittar tilbaka nu och att vi får lika bra respons från er som vi tidigare fått.

Kram!