Qarlos hälsar

Han säger hej

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2494697/images/2012/pic_501153ea9606ee661d0001b3.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2494697/images/2012/pic_501153ea9606ee661d0001b3.jpg" class="image">


Qarlos hälsar

Han säger hej


Qarlos hälsar


Igångsättning

Såhär ser Qarlos igångsättningsplan ut denna vecka (på ett ungefär såklart, planer är till för att ändras) 
 
Måndag: Skritt i skogen 40 min
Tisdag: Skritt i skogen 40 min
Onsdag: Skritt i skogen 40-60 min
Torsdag: Skritt i skogen 40-60 min
Fredag: Skritt + korta travtsträckor i skogen 40 min
Lördag: Skritt + trav i skogen 40 min
Söndag: Skritt + trav på ridbanan 20-30 min
 
Detta kan variera såklart. I måndags tex så skrittade jag bara på lång tygel, medans jag idag kortade tyglarna och gjorde skänkelvikningar, halter, serpentiner osv längs stigen i skritt. Tyckte det funkade bra! Har en ambition att börja jobba mer ute också, inte bara på ridbanan. Fast ibland är det självklart skönt att rida ut med sällskap och bara prata och låta hästen tuffa på. Issa och jag brukar dock tempoväxla - tips till alla er andra som rider ut! 
 
Qarlos och min syster för några månader sen

Qarlos

Har nu börjat sätta igång Qarlos efter den 3,5 veckor långa vilan. Skritt i skogen betyder det, tar en runda som tar ca 40 min att skritta. Idag travade jag uppför en backe eftersom Qarlos galopperade på tvären för alla bromsar och försökte bocka = bättre att trava några dagar för tidigt än att flyga i backen och Qarlos skenar hem. Tycker iaf att det är bra att han har mycket energi och är så taggad till arbete som han är! 
 
Vi har köpt en ny sadel åt honom, en likadan som han har haft hittills. Eftersom den han hade är Elisabeths så kände vi att det är dags att lämna tillbaka den helt enkelt. Han är fet också haha, som en tunna! Hoppas på att få bort det fettet snart, kommer inte bli nåt kraftfoder på ett tag. Galopp är ju det bästa mot fetma läste jag, men är rädd för onödigt slitage på benen om han far runt med 100 kg övervikt. Ska höra om jag kan få ha honom inne antingen dag eller natt, bra för bantningen. 
 
Här kommer fler bilder som jag redigerat upp på en fin Qarlos i Vingåker! Vi kom trea på 67,8 % i LB3 :D
 

Hoppla

Är sååå sugen på att börja rida Qarlos igen!! Han har bytt smeknamn från "den spanjorska hästen" till det ännu mer passande "den feta spanjoren" efter snart 2,5 veckas ledighet och utevistelse. Promenderade en halvtimme med honom och Gustav igår och tränade lite ledarskap och sådär. Funkade finfint. 
 
Imorgon och i övermorgon så ska jag rida ute hos Kristina, ska bli mysigt. Sedan på torsdag så åker jag till Öland på semester med Gustav, hemma söndag igen. Sedan blir det igångsättning av Qarlos!! 
 
 
Gustav har även ridit för andra gången i sitt liv! På Jannis ponny Komet, han är väldigt lik Qarlos, fast i ponysize

Ponnyerna

Idag så var sista gången på en vecka som jag red Kristinas ponnyer. Nu ska jag nämligen på semester, först fyra dagar i Säffle med Gustav och sen till Eskilstuna med kompisgänget, härligt! 

Jag var alltså ute och red ponnyerna hos Kristina för första gången i måndags. Då var treåringarna aldrig suttna på ute. Vi började alltså väldigt lugnt, Kristina satt upp i gången (det har hon gjort förut på båda två) och ingen sa något, så vi tog ut dom till en liten rund hage, nästan som en sån där rundkorall. Gick runt en bit, innan jag försiktigt hoppade upp och hängde över dom. Mamma gick på ena sidan och Kristina på andra. Det gick lika bra, så jag tog försiktigt benet runt och satt i sadeln. Låg fortfarande på halsen för att inte skrämma dom, men ingen brydde sig. Så efter några varv så satte jag mig upprätt! Gick ett varv till och sedan var det slut för dagen, så duktiga! 

Sedan så har vi sucessivt ökat på lite, idag provade vi att gå ut i skogen, med mig på. Både Facett och Fly High skötte sig toppenfint! Fly High var först ut och hon fick först gå bakom mamma Smile (även mamma till Bingo, Fly High är hans lilla halvsyster). Vi provade även att trava lite för första gången. Då fick jag stå upp i lätt sits och hålla i manen, men det gick så bra så. Mycket skritt-halt-skritt tränar vi också. "Innan jag lär dom gå fram så vill jag ju kunna stanna" resonerar Kristina och det låter ju ganska smart. Facett fick göra samma sak och även hon skötte sig utmärkt. 

Evita, som är två år äldre, kunde vi släppa grimskaftet på idag så att jag kunde rida själv. Duktig tjej! Hon orkar trava lite mer än småttingarna, men hon är ovan ändå och därför tar vi det lugnt med henne också. Efter semestern så ska jag fortsätta med inridningen av ponnyerna och det ska bli roligt! Hälsar och gosar självklart med Bingo när det finns tid också, han blir jättesur när jag bara håller på med tjejerna. 

Starrhult Evita
Starrhult Facett


Hade ingen bild på Fly High, men hon är väldigt lik Bingo fast ljusare!Nystart

Är så sugen på att dra igång bloggen igen! I mån av tid då såklart, men jag skulle ändå tycka att det var roligt att hinna blogga varje dag om ridpass osv, tävlingsresultat. Inte för att göra bloggen känd, utan för att själv minnas. Finns inget bättre än att klicka på april eller maj 2011 och minnas mina och Vendelas glansdagar! 

Tycker att man själv som ryttare får ut så mycket av att utvärdera sina ridpass, träningar och tävlingar. Kort sagt; tänka igenom vad man gjorde, hur det gick och varför. Jag tror att alla ni som bloggar kan känna igen er och hålla med, det är verkligen toppen att kunna göra så. 

Just nu så går Qarlos på bete, så har inte mycket att säga om honom. Han äter gräs, är lite fet och mår mycket bra. Jag har börjat rida hos Kristina (Palm, som äger bla Bingo) ute i Starrhult igen också, rider in två tre-åringar som heter Facett och Fly High samt rider lite på en fem-åring som heter Evita också. I förrgår red jag faktiskt Bingo igen, inte ridit honom på över ett halvår. Han är valack nu förtiden, men han är sig lik! 

Dåså, vi får se när vi hörs igen. Men jag hoppas att jag kan starta upp bloggen lite mer sen, blev verkligen motiverad av att läsa lite andra bloggar. Det är ju verkligen superkul att blogga!! :D Kan avslöja att jag planerar att satsa på att rida div 2 på Qarlos i höst (dvs LA:3 o LA:4), så vi kommer att träna intensivt efter den välbehövliga sommarvilan. Hoppas att ni har det bra kära läsare!Bingo och jag
Qarlos igen, vet inte varför bilderna blev såhär i o-ordning