Kallt idag

Igår så red jag och Issa på en härlig uteritt! Blev lite kaos i början då en annan häst galopperade som en tok i hagen precis där vi red förbi, så Majas Aqua drog hem. Hon har krånglat på senaste, så Maja bestämde sig för att longera istället. Kala, som krånglade en gång för tre veckor sen ville också hem men vände snällt när jag bad henne. Artie var också lite upprörd så jag förstår henne. 
 
Resten av ridturen flöt på jättebra och vi babblade på. Fick låna Majas hoppsadel (hon har två) och var superskönt att ha. Kala kändes väl framme till bettet och lyssnade fint. I galoppen så höll hon sig rund och fin i formen, vilket tröttade ut henne lite. Pigg + trött = lägger sig på bettet, ökar tempot och slår med huvudet. Så vi saktade av till trav några steg så att jag fick igenom förhållningen. Annars blir det så lätt att hon springer, jag håller och så fort jag lättar ökar hon farten. Vill ju bara kunna ligga och rulla utan att ha bromsen i konstant. Kommer med ökad styrka tror jag! 
 
Idag blev det bara en borstning, Kala har börjat fälla såg jag. Drog åt en brodd som satt löst och kände på trampet hon fick igår på uteritten, i fortsättningen blir det boots på. Sitter precis på kronranden så får hålla koll nu ett tag framöver men idag såg det bra ut. Imorgon blir det träning, inte så bra med vilodag innan det men var så kallt i tältet hörde jag så drog en lating. Tänkte träna fredag istället, men slutar 15.45, ridhuset blir upptaget 17, och 16.30-tiden var redan bokad. Jävla skit. Så får rida fram innan imorgon och hoppas på det bästa. Hon var ju så fin både i söndags och måndags så blir nog bra :D 
 
 

Helgen

Helgens stalltimmar har varit ganska många, mysigt. I fredags blev det dock snabb mockning, en snabbare uteritt och en snabbast galopp. Maja och Elin drog järnet och jag red sist, så Kala hakade såklart på. Det var halvmörkt och jag hade min dressyrsadel (har bara den nu sen Qarlos åkte eftersom vi sålt min egen hoppsadel). Dressyrfreddan var livrädd med andra ord haha! Jag och Issa är mycket stillsamma på våra uteritter, kör tempoväxlingar och grejer. Trivs bättre med det än full fart ;) 
 
I lördags så blev det ett dressyrpass för första gången sedan tisdagen. Var i ridhuset en timme, fick jobba lite med att verkligen hitta lösgjordheten. Red på volter och flyttade Kala ut i skänkelvikning och lite sånt. Fick fin känsla emellanåt och kände mig nöjd! Hade även insläpp igår så tog in alla kusar och alla mådde bra förutom fjordningen Mimmi, vars öra någon elak hagkompis tagit en tugga av! Men idag såg det fint ut, så ingen fara. 
 
Idag så jobbade jag och Janni, först 7-10 och sedan åkte jag tillbaka vid 14.30 och tog in. Var skönt att vara två! Red Kala efter insläppet och hon kändes såå fin idag, lösgjord, fram för skänkeln, tillbaka för handen och bara lydig och uppmärksam i allmänhet. Energisk var hon också och vi galopperade över några bommar som fanns framme - kul! Satt lite ner i traven och det kändes också bra, har gjort det lite då och då nu under pass som känts bra. Hon börjar ju bli lite vuxen nu, min fina häst. 
 
 

Bästa

Åh, när man lite halvstressad och avbryter ett grupparbete för att åka och ta hand om hästen lite snabbt och möts av detta; underbart <3 Kala var söt och ville kramas, så jag förlät henne snabbt. Hon var uppenbart besviken över att gå tillbaka in i boxen igen, men Imorgon så blir det ridning!


Filmer från träningen 14/1

 
 
 
 
Mamma är så bra på att filma haha, älskar henne <3 Vet inte hur många filmer jag har som hon skrattar i!
 

Fina Kala

Tränade för Karin Öljemark idag för andra gången med Kala. Var en riktigt bra träning där jag kände att jag fick massa nytt att jobba på (tex hur jag ska jobba med våra fattningar) men också mycket beröm och positiv feedback för de två månader som gått sedan vi senast sågs. Kala är rundare i kroppen, mer musklad och stadigare i både form och bjudning. Känns så härligt! 
 
Var även tävlingsmöte i föreningen igår och troligtvis så rider jag div III med Kala i vår, LB2. Första omgången gick i mitten av april och andra slutet av maj. Sedan så går finalen samma dag som jag tar studenten, så med den blir det inget av för min del tyvärr. Fast kunde varit värre! ;) Min tanke är att starta Kala någon gång i slutet av mars/början av april i LC2 för att se vad hon säger om tävlingsmiljö och sådär. Vi har en lång väg framför oss, men efter dagen vet jag att vi är på rätt väg! 
 
 
Kommer lite filmer sen, tyvärr lite oskarpa dock. 
 
 

My horse and I part 2

 
Här får ni se ännu mer! Kala är en fin häst, men för tunn. Vi matar och matar, 3 liter Groov 125, 1 liter halvre, 12 kg hösilage, 1 dl foderjäst, 1 dl mineraler och så 5 dl soja om dagen. Hoppas på att hon lägger på sig lite nu snarast. Annars är det bra med oss, hon gör framsteg i sin utbildning hela tiden!
 

My horse and I

 
 
 
Såhär kan det se ut när man provar sin nya systemkamera! :)