Hoppning på utebanan

Som Freddi redan skrivit hoppade vi idag på stora utebanan. Vädret var inte det mysigaste, men konstigt nog märkte jag knappt av det. Jag red med lite tempoväxlingar och mycket övergångar. Artie var väldigt pigg och spänd, men övergångar fungerar jättebra att få honom både avspänd och uppmärksam. Tror han tyckte det rätt kul att bli riden utomhus, då han busade och försökte bocka några gånger. Värre blev det när vi skulle hoppa också, men koncentrerade mig på att få avspända språng och att han verkligen skulle lyssna på mig. Använde energin uppåt och red med så lite hand som möjligt.

Det var inte ett wow-pass där allt stämmer, men tycker ändå att det gick bra. Artie är så söt så man kan inte annat älska honom, trots att han busar och har sig, haha.

Biler från senaste Clear Rounden


Hoppning på schemat

Idag så hoppade vi på stora utebanan, fast det var lite ruskigt väder! Märkte knappt av något alls att det snöade ändå faktiskt, hästarna verkade oberörda dom också. 

Vendela kändes lite stressad precis i början, blåste ju lite och utebanan är ju stor. Men jag red oss ur det ganska fort och fick henne med mig. Hade en så himla bra känsla i handen idag, hon gav verkligen stöd i båda tyglarna. Så härligt, och jag kunde fokusera på att mina händer inte ska komma så brett isär. Har mycket problem med det, men det blir bättre och bättre!

Själva hoppningen gick bra, Vendela tyckte det var roligt med både hoppning på volt och en liten serie som fanns framme. Skönt för henne att få jobba på flera sätt, och jag älskar faktiskt att hoppa! När jag får hoppa på helt utan krav så är det bara så roligt! Aldrig någon som pressat mig i hoppningen, bara jag själv, tidigare. Och mitt mod sviker faktiskt strax över 1 m - och det blir man ingen stjärna på :)

Jag och Vendela på stora utebanan 2009
Kram


Lite tankar runt nästa tävling

Gud vad jag har en bra känsla inföt tävlingen nästa helg. Känns så skönt, ni som följt mig ett tag vet ju att jag är en av många som lider ganska mycket av prestationsångest.

Inte för att Vendela har gått som någon stjärna på senaste, nej nästan tvärtom. Hon har fått vänja sig vid utebanorna, och det blir som det blir med all energi. Men ändå så känner jag mig helt avslappnad, och det jag tänker på är hur roligt det ska bli att få tävla, istället för att oroa mig för hur det kommer att gå.
Jag vet redan att vår nästa tävling kommer att bli en av de svåraste vi startat, men en röst i bakhuvet säger "jag bryr mig inte", för varför ska jag bry mig egentligen? Medelsvår för ponny, det är inte alla som kommer dit, jag ska vara stolt och lycklig som faktiskt lyckats överhuvudtaget. Och det är något jag äntligen lyckats få in i huvet, att vara tacksam för de jättefina priser som jag och Vendela trots allt har tagit hem tillsammans under våra två år. 

Just därför så känner jag mig så lugn, jag vet redan att jag kommer att vara sämst, det finns inget "att visa upp" för att säga så. Dom andra kommer att ha finare hästar, finare utrustning och rida finare ändå, ingen kommer att ödsla tid på att titta på mig. Men nu spelar det (äntligen!) ingen roll för mig. Jag vet själv vad jag sitter på, vilket jobb jag har lagt ner, och hur stolt jag är över att ha tagit mig ända hit.

Äntligen så har jag börjat kunna släppa tankarna på om Vendela kommer att gå totalt över tygel i högerslutan, för om hon gör det så är det faktiskt ingen katastrof. Tråkigt - ja, katastrof - nej. Vi måste få en chans att lära oss vi också, och det är den chansen jag inte velat ge oss förut. Jag har tänkt mig enkla byten som sitter perfekt, men nu så tänker jag att "jag vet att hon kan, vill hon visa det så är det jättekul, men missförstår hon mig så är det inte hennes fel det heller". 

Jag har alltid velat mäta mig med de allra bästa på en gång, men så funkar det inte. Vissa är bättre än en själv, och det ÄR hårt att ta om man vill vara nummer 1 hela tiden. Självklart så får man vara besviken, det ha alla rätt att vara. Jag kommer att vara besviken om jag känner att vi inte gjort vårt bästa på tävlingen, men jag kommer att acceptera det.

Men just detta inre lugn när jag  tänker på att tävla har jag aldrig känt förut. Jag är inte nervös alls - bara taggad! Tror lite att det hänger ihop med förra tävlingen, och att jag vann den. Det var också en känsla jag inte kan beskriva. Det var så härligt!

Jag vill nu bara att Vendela ska kunna visa upp vilken fin och duktig ponny hon är, hon behöver inte överglänsa alla andra. För sådan blir hon aldrig, men hon blir absolut fin och och inte minst LYDIG om hon rids rätt! Det är alltså det jag ska göra - rida henne så rätt jag bara kan och då brukar hon vara snäll och göra det man ber om, och ibland lite till. 

Blev lite ostrukturerat och rörigt detta, men det var väldigt skönt och bra för mig att skriva! Blev lite som ett pepp-inlägg till mig själv, som ni fick ta del av

<3


Kram

Svaren från frågestunden

Favoritmärke häst (utrustning)?
Freddi:
- vet faktiskt inte. Jag har nog inget, vilket tråkigt svar på första frågan man får in, haha! Nej men jag kör lite "billigt är bäst" på mina hästprylar, så blir mycket märkeslöst. Dock har jag valt att lägga väldigt mycket på en bra sadel.

Isabelle:
- När det gäller utrustningen till hästen har jag inget speciellt märke som jag använder mig mest av. Men gillar verkligen JW's kollektion den här våren, och även Kingsland funkar alltid!

Favoritmärke ryttare (utrustning)?
Isabelle:
- Abosolut Kingsland! Fast det kanske ni redan har märkt ;)

Freddi:
- Blir nog Pikeur, för jag älskar min kavaj! Men har mest märkeslöst faktiskt, tycker om Catago också.

Vad skulle ni göra i hästväg om ni fick 10 000kr (träna/shoppa/tävla o.s.v.)?
Isabelle:
- Om pengarna var till för att spenderas på en gång skulle jag definitivt shoppa upp det mesta. Är riktigt prylgalen och kan nog äga hur många saker som helst! Eftersom mina föräldrar betalar mina träningar/tävlingar skulle jag nog inte lägga pengarna på det, men lite skulle man ju kunna bidra päronen med :D

Freddi:
Skulle shoppa tror jag, men träna extra också. Hoppträna är något jag skulle göra om jag hade dom extra pengarna, tycker det är så roligt! Mina föräldrar betalar även mina träningar och tävlingar, men skulle nog säga som Issa; lite kan jag bidra med..!


Är Vendela och Artie era första egna hästar? =)
Isabelle:
- Nej, jag har haft en d-ponny innan.

Freddi:
- Nej, har haft en C-ponny och tre D-ponnyer (+foderhästar) innan. Kan skriva ett inlägg om mina tidigare hästar någon dag! :)

Hur började ni rida?
Isabelle:
- Jag började rida genom min kompis som hade en foderponny. Jag följde med henne till stallet och testade på några gånger. Hon lärde mig alltså de första grunderna, innan jag började på ridskola.

Freddi:
- Ridning är min mammas stora passion, och första gången jag satt på en häst var jag ett halvår gammal, så på den vägen är det :)

Och hur fick ni egna hästar? Krävdes det mycket övertalning? :P
Sen måste jag faktiskt tacka er oerhört mycket för den här bloggen, den är så grym! Tack för en bästig blogg! :D (L)
Isabelle:
- Tack så hemskt mycket! ♥
När jag fick min första ponny Jenny var det egentligen tänkt att jag bara skulle ha henne som sommarponny. Jag lånade alltså henne i tre månader först, men ville inte sen lämna tillbaka henne. Ägaren ville sälja henne till mig och jag tror mina föräldrar insåg att det bästa vore att köpa henne. Men sen var inte så att jag bara "fick" henne, utan hästintresset hade ju tidigare växt fram mer och mer. Jag hade innan haft flera foder- och medryttarhästar och mina föräldrar började bli mer engagerade i sporten.

Freddi:
- TACK <3
Vi fick köpa in oss i en 24-årig D-ponny när jag var 4 år gammal. Han var ursnäll, perfekt för en liten knatte som jag att lära sig rida på! 

Hur träffades ni?
- Vi träffades genom en gemensam vän. Du kan läsa mer om det i det här inlägget :D

Har ni mycket märkes saker till hästarna/er själva?
Isabelle:
- Jag vet inte riktigt vad som räknas till mycket.. Jag har en del märkesgrejer till både mig och Artie, men även mycket som inte har något märke. Jag tycker det är kul med prylar och gillar märkesgrejer men det är inte något jag måste ha. Jag köper hellre 3 billiga schabrak i stället för ett dyrt! ;)

Freddi:
- Samma här, beror på vad som räknas som mycket. Men nej, det skulle jag inte påstå att jag har. Men visst har jag (och mina snälla föräldrar) lagt ner en del på en bra sadel, fin hjälm, riktigt bra dressyrstövlar och sådär. Men märkesgrejer är inte riktigt min grej, men hade nog varit om jag hade dom pengarna - för snyggt är det! :D

Vilken är eran / era favorit affärer att shoppa på? Till er själva och hästen
Isabelle:
- Oj den frågan är lite svår faktiskt! Vi har liksom ingen bra hästaffär i Katrineholm som man kan shoppa loss i direkt. Men oftast funkar Hööks bra för hästtäcken och bassaker. Men om jag ska välja min favoritaffär så är det Avantia Fritid som ligger i Norrköping (40 från oss). Kommer nästan aldrig tomhänt därifrån, hihi!

Freddi:
- Den som har störst rea-låda! Mohaha :D 

Vad är det bästa med ridning?
Håller med Elin - Eran blogg är bäst! :D
Isabelle:
- Åh tack, snälla du! ♥
Jag tycker att det bästa med ridning är samspelet med hästen. Finns en häst för alla där ute, som passar till just vad du vill göra. De är så allsidiga och man kan välja själv vad man vill inrikta sig på. Sedan att stallet är ett så socialt ställe är också väldigt viktigt att nämnas!

Freddi:
- Tack, vad glad jag blir <3
Väldigt svår fråga, men det bästa med ridningen tycker jag är att det inte blir så stor skillnad i ålder. Alla kan hålla på, och i sadelkammaren utbyts det erfarenheter utan att det spelar så stor roll om man är 17, 29 eller 47. Alla kan snacka häst med varandra! Ridningen gör mig också till en starkare person, och jag lär mig att ta ansvar för en annan varelse varje dag. Även träffat många av mina bästa vänner i stallet :D

Kan ni/freddi lägga upp en bild på Gustav?
Freddi:
Haha, visstvisst! Han är dock lite jobbig att få med på bild, ska alltid fåna sig och hålla på. Förstår honom lite, hans försvar är "Nää, då lägger du bara upp den på din blogg" - och det har han ju rätt i! Kan inte vara lätt att vara tillsammans med mig..

Såhär ser min snygging ut, med en fläta i luggen dock.. ;)


Ska försöka få med killen på lite fler bilder..! ;D


Godis eller chips?
Isabelle:
- Nej vad svårt! Får man dip med chipsen? haha. Okej, jag tar en fet godispåse!

Freddi:
En påse lösgodis som man plockar själv och väljer allt man vill ha! 

Vilka bloggar följer ni?
Isabelle:
- Jag följer faktiskt väldigt många bloggar. Läser nog uppåt 30-40 bloggar om dagen. Följer de flesta kändisbloggar (dock inte Kissie, Dessie osv längre!!), de stora hästbloggarna, mina vänners bloggar och sen såklart våra läsare som kommenterar! :)

Freddi:
- Har också en hel del jag läser dagligen. Kan omöjligt länka alla, men de två stora hästbloggarna (älskar team SL, grymma bloggare!) Läser också Victoria Thörnegrens blogg (sök på Google om ni vill läsa) och självklart mina kompisars. Varierar mycket vilka man verkligen följer, men två jag följt ett tag är Elinore Jonsson och Karro Grape, extra roligt eftersom man setts i verkligheten ute på tävlingar också!

Har ni någon "favorit" bland kändisbloggarna?
Isabelle:
- Gillar verkligen Kenza. Så otroligt snygg tjej som verkar ha härlig personlighet. Gillar också Victoria Thörnegren, så sjukt snygg stil hon har! 

Freddi:
- Håller med, Kenza! Annars tycker jag mycket om Linn Olsson på Team SL - bra tjej med huvud och åsikter av rätt slag!

Hur högt har isabelle och artie hoppat som högst?
Isabelle:
- Jag har hoppat bana på 120 cm, så tror det är det högsta. Kan ha hoppat något enstaka hinder som är högre :)

Vilka är era 5 favoritlåtar?
Isabelle:
- Ännu en svår fråga, haha! Finns så sjukt många bra låtar, men väljer de som alltid funkar att lyssna på, vilken dag det än är!
The man who cant be moved - The Script
Good life - OneRepublic
Yeah 3x - Chris Brown
Misery - Maroon 5
Free Fallin - John Mayer

Freddi:
- Håller med, tar också de låtar som alltid går att lyssna på. Annars så byter jag så ofta.
Bad Romance - Lady Gaga
Poker Face - Lady Gaga
Lalala - Iyaz feat Auborn
I just had sex - Akon feat Lonely Island (<-- lite pinsamt, kan hela texten också, sjunger jämt med :S)
Princess - Jay Kay

Vilken/vilka är era favorit artister? :)
Isabelle:
- Finna många duktiga juu, men The Script, OneRepublic & Bruno Mars är grymma!

Freddi:
Utan tvekan; LADY GAGA :D

Vad är Bingo för ras?
Han är en tvättäkta connemara, uppfödd på Starrhult connemarastuteri :)


Det var allt för denna gång, kul att vi fick lite frågor, och hoppas att ni är nöjda med svaren! Puss från oss <3Omtänk

Hela min Bingo-hemsida kraschade ju förra veckan. Kuljul.

Så nu har jag tänkt om lite, och gör istället en informationssida om mig själv, Vendela och Bingo. Ska ta med allt jag tänkt göra om Bingo tidigare, och givetvis Vendela och mig själv. För ett MVG i webbdesign A så krävs det en hemsida med 40 (!) unika sidor.

Men det ska jag klara, har jobbat på nu och är klar med startsidan. Tänkte att ni skulle få se!Kram

Torsdag

Idag har jag haft två prov; administration och historia! Det gick faktiskt riktigt bra på båda, så nu är det full fokus på matteprovet på måndag, tjoho.

Nja inte riktigt, full fokus på matteprovet och på LA:P1 som jag igår insåg att jag inte har lärt mig ännu. Har ju lite mer än en vecka på mig iaf. Tur det, att rida fel är lite av min specialitet annars..! Får hoppas att jag kan undvika de där förargliga två minuspoängen denna gång.Kram

Fotosugen

Något jag är grymt sugen på att göra är att gå ut i hästhagen och fota massor med fina bilder! Vill att hästarna ska kunna gå utan täcken och att bakgrunden ska vara helt grön. Känns som om det väldigt längesen jag fotade på riktigt. Nu på vintern kan man knappt ta annat än porträttbilder, vilket blir rätt tråkigt i längden.

Men vi har i alla fall bestämt att så fort vi flyttar våra hästar till sommarbetet ska vi fota massor. Har riktigt fina bilder från 2009 på Jenny, så vill ta några liknande på Artie. På sommaren är ljuset så fint så det blir riktigt snygga bilder då. Jag taggar helt enkelt till sommaren!

Som jag skrivit tidigare brukar jag fota med min Canon 1000d som jag tycker är superbra! Funkar toppen som första systemkamera då jag inte är sådär jättehigh på inställningar ;) Till det har jag ett vanligt objektiv (18-55) och ett Canon 70-300.

Smart tänkt!

Läste igår på Rosanna Zimdahls blogg om en idé hon har om att det borde finnas martingaler med snabbknäppen! Varför har ingen tänkt på det förut? Sjukt smart ju. Antar att jag inte är den enda som tycker det är jobbigt att trä tyglarna igenom ringarna innan hoppträningen, för att sedan trä ut dem nästa dag när man inte ska använda martingalen. 

Spännet skulle kunna likna det under, men jag tror nog att det går att göra det ännu snyggare. Det går säkert att göra ett diskret litet spänne som liknar en vanlig ring som man kan knäpper upp! 

Hur mycket uppdatering ska en bra blogg ha?

Vi har funderat på denna nu ett tag, vad som egentligen är bäst?

Självklart så spelar många faktorer in, på vissa bloggar ser man inlägg efter inlägg med bara några meningslösa rader, allt för att fylla ut uppdateringen. Men samtidigt så är det ingen som orkar med att läsa 10 inlägg långa som uppsatser varje dag heller. Självklart så är det lättare att få fler och mer varierande inlägg om man är flera bloggare på samma blogg. Men samtidigt så får det inte bli rörigt för läsarna.

Mycket bilder varvat med text, och nytt blandat gammalt, det är nog lite det vi försöker få fram i denna bloggen på ett så bra sätt så möjligt. Vi snittar 9,9 inlägg om dagen, ibland blir det fler och ibland färre.

Så nu är frågan, vad tycker ni?

Hur många inlägg (ungefär) tycker du att en bra blogg ska ha per dag?


Free survey

Godnatt <3

Nu har vi svarat på alla frågorna i frågestunden. Issa har en fråga kvar, men svaren kommer nog upp imorgon någon gång! 

Själv ska jag plugga lite historia nu, klockan är ju bara 23:18.. Tur att jag pluggat mycket innan, detta är bara lite "sista-minuten-repetition" typ! Första världskriget iaf, skotten i Sarajevo, Schlieffen-planen, skyttegravarna och ryska revolutioner. Det ni.. ;)

Imorgon så funderar jag på att kanske hoppa lite på utebanan, stod lite hinder uppe.. Får la se :D

Ett rätt nytaget porträtt på min sessa <3


Kram


Bilder från idag

Som Freddi redan skrivit red vi ut idag. Hade ju egentligen tänkt ta det lugnt, men kom på att Artie ska få chilla lite när jag åker bort i slutet av veckan. Så vi tog en vanlig uteritt i stället, som var hur mysig som helst!

Var jättefint ljus ute, så passade på att ta några bilder :D
Uteritt 30/3

Idag så red jag ut tillsammans med Issa och Johanna, och det var mysigt. Det är så roligt att ha sällsksap ute, tänker mindre då. Egentligen så var Vendela som ett aparsel att rida rentutsagt, dampig och taktade och ja "höll på". 

Men när jag pratar och har kul med mina kompisar så blir det inte lika farligt liksom, hon är som hon är, min häst. Bra på andra saker än uteritt helt enkelt ;)

Janni och jag på fältet i Morjanå i somras :) Vendela kan faktiskt vara lugn också, när hon känner för't..Kram


Film i repris

Blir en film där Maja presenterar oss i repris, faktiskt rätt kul att kolla på! :DKram


Soligt ute!

Slutar ju 13.15 på onsdagar, men idag så valde jag att plugga och sedan ta en timmes promenad med hundarna framför att sätta mig vid datorn när jag kom hem. Måste ta vara på att det i väderprognosen idag är en stooor gul sol över Katrineholm!

Min fina Doris


Kram


Dagens fråga


Vilken av dessa tröjor från Kingsland tycker du är snyggast?
Free online survey

Lugnt för Artie

Idag hade jag tänkt att Artie skulle få ta det lite lugnt. Han har gått rätt hårt ett tag nu, så han förtjänar en vilodag. Vet dock inte om jag kommer att skritta ut en sväng, beror lite på hur vädret ser ut i eftermiddag.

Jag slutar sent idag plus att jag måste plugga fysik till provet på fredag, så det passar rätt bra faktiskt. Kommer antagligen sitta kvar i skolan för att få något gjort, då jag jobbar bättre där än hemma. 

Vet inte varför det blev den här bilden, men så fick det bli!
Den magiska sopkvasten


Issa, Janni och sopen

På Trolldal finns en magisk sopkvast, som kan stå utan stöd. Detta kom vår kära kompis Janni på! Lite coolt är det allt, ser inte klokt ut när den bara står sådär lite random. 

Kram


Vår hörna av stallet

Tänkte att vi skulle visa lite snabbt hur det ser ut där hästarna bor!

Vendela direkt till vänster (rosa påsar) och Artie mittemot


Vendelas box (grannen Sid, min tränare Karins häst, hamnade med också)


Arties box :)


Dom bor alltså båda två i varsitt hörn och mitt emot varandra! Helt perfekt tycker vi! :D Är det någon som vill se mer av stallet och anläggningen så är det bara att kommentera, bilder är lätt att fixa! 

Kram


TraditionSåhär har vi gjort med alla rosetter jag ridit ihop. Det har liksom blivit som en tradition, att kunna beundra dagens prestation i bilen påväg hem liksom. Skylta lite med framgången innan den hängs in på rummet tillsammans med dom andra. 

Lite stolt måste man ju få vara ett tag! Möter ibland andra som har rosetterna i backspegeln, brukar ni också ha det? :D

Kram


Dressyrträningen!

Idag gick det jättebra att träna! Red i dressyrgruppen som jag gör varannan tisdag. Idag var det en väldigt rolig, men svår övning. Det var fyra bommar utplacerade med jämna mellanrum på en volt. Sedan skulle vi rida som "lussebullar" över dem (kolla på bilden längre ner). Var riktigt svårt i början men sedan fick jag lite mer kläm på det.

Vi red den här övningen i alla gångarter, och som ni kanske förstår var det rätt svårt i galopp. Först och främst var jag tvungen att vara noga med min sits och inverkan för att få en bra väg. Det var en rätt jobbig övning för hästarna också, så jag var tvungen att påminna Artie hela tiden att fortsätta jobba. Men jag tyckte ändå det gick rätt bra! Vi kämpade på bra båda två.

Inte bara var övningen väldigt rolig, utan den lösgör hästarna väldigt mycket också. Eftersom man rider på så pass små volter är det rätt jobbigt för hästarna, men den var väldigt nyttig!

Inte världens snyggaste skiss, men ni kanske fattar ändå ;) Alltså har man alltså vänster galopp i höger varv, och tvärtom i andra varvet.
Lilla utebanan 29/3

Idag så red jag utomhus igen, fast på lilla utebanan. Det gick mycket bättre än igår, tack vare att jag var på så mycket bättre humör. Kände mig mer förberedd på hur Vendela  skulle kännas, så då är det lättare att rida sig ur det. 

Gjorde skänkelvikningar, tempoväxlingar, lite åttvolt och galopp-skritt med långa skrittperioder så att hon hann chilla ner lite. Gick faktiskt jättebra, även om hon fortfarande var lite forcerad i steget, lite mer vilande steg hade inte skadat. Men jag är ändå nöjd med henne, idag visste jag vad jag var ute efter och kunde då berömma henne när jag fick det också!

Alltid bilder på hästen, så här kommer en på mig ;) haha


kram


Nu börjar min träning!

Ingen har väl missat?

Att SVTs Jan Svanlund har dött. Så sorgligt, han har varit en del av hästhoppningen på TV hela mitt liv. Ända sedan jag såg Roffe vinna en världscupomgång med McKinley år 2002! 

Han som säger fel, och Lotta som blixtsnabbt rättar och sedan är det inget mer med det. Det är ju lite så det ska vara på TV, kommer kännas väldigt konstigt faktiskt.

Tisdagsplaner

Idag så ska jag, mamsen och även Issa kolla läget i den nya hästaffären som ligger en bit utanför stan. Jag ska kolla om det finns några vita ridbyxor som kan passa. Ska ju tävla Vendela inte nu i helgen, men nästa. Vill ju vara snygg då!

Har även hittat mammas gamla plastrong, som jag tänkte ha på mig. Så nu är det alltså bara ett nytt vit schabrak som saknas, sedan är outfiten komplett. Eventuellt att jag införskaffar ett skärp sedan, men det får bli framöver. Fasan vad man lägger ner på sin utrustning egentligen, jag vill inte spekulera i hur mycket jag lagt ner egentligen!

Idag så håller vi oss inne, jag och Vendela, tror jag. Kanske ändrar mig sedan, men dressyr blir det iallafall :)

Jag och finaste hästen <3


Kram


Finn 1 fel

:D

Kram


Lite bilder

Här är några fler bilder från igår som jag aldrig la upp :)

Dagens fråga

Vad tycker du är jobbigast/tråkigast när det gäller "stallskötseln"?

Free poll
Roligt!

Tycker det är så himla kul att fler och fler kommer tillbaka till vår blogg! Vi blir lika glada varje gång vi kommer in och läser era fina kommentarer. Ni anar inte hur mycket vi uppskattar det!

Också riktigt roligt att vi fått in så många frågor till frågestunden. Har ni några fler frågor som ni vill ha besvarade, passa på nu! Vi svarar på dem någon gång i veckan! :)

Film från idagBara en kortis som snälla Issa filmade idag. Övergången blir lite häftig, eftersom hon var lite ouppmärksam så råkade jag "överrida" lite, men det är ju inte hennes fel. Får faktiskt jag som ryttare ta på mig, hon svarar ju jättefint sedan även om hon ligger på lite i skritten..! 

Pigga tjejer på utebanan helt enkelt :D

Kram


Vendela på utebanan

Som ni redan vet så reds det på stora utebanan idag! :D  Så skönt att det går att rida ute, och sedan cykla hem. Det harvi ju längtat efter lääänge nu.

Själva ridningen gick inte så jättebra, Vendela var lite spänd och okoncentrerad. Fick henne liksom inte med mig riktigt, och hon slängde sig någon gång precis i början för att hon blev rädd för nåt med sadeln. men på det stora hela gick det ändå okej. Gjorde lite galopp-skritt och samlade galoppen rejält, eftersom hon var så energisk. 

Kunde trava henne lång och låg sedan, så det var jag nöjd med. Ska rida mer på utebanan, så att hon vänjer sig och inte hoppar kråka. Hon brukar ju gå så himla bra där annars, så det kommer att lösa sig, det tvivlar jag inte på!

Kommer en liten film från idag senare!

Min stjärna är hon alltid ändå!


Kram


Stora utebanan 28/3

Det var himla fint väder idag fakiskt. Den lilla snön som kom i natt smälte bort så det gick toppen att rida utomhus. Jag äälskar verkligen att göra det! Tycker det är så mysigt när solen lyser rött över hela banan och man kan nästan ta hur plats man vill.

Idag tränade jag på en del tempoväxlingar. Ville få Artie alert och framåt då han kan bli rätt loj ibland. Tycker det gick riktigt bra. Särskilt i galoppen var han fin! Han blev så rund och fin och jag kunde verkligen rida med sätet. Så i stället för att bromsa eller korrigera med handen försökte jag använda sätet i stället. Tror också att Artie uppskattade att vara ute, han verkade gilla det :D

Några bilder från idag får ni faktiskt idag! Tyvärr är de bara tagna med min dåliga mobilkamera, men de duger! Där ser ni även mina nya stövlar :)
Tillsammans med mig och Freddi red också Elin (till vänster) och Malin (höger).


Bilder del 2

Här kommer resten av bilderna från gårdagens pass med Bingo-bus!

Kristina och Dylan fastnade också på bild :)


Kram


Tjena

Idag så skiner solen och det blev en himla bra dag för oss båda idag på olika sätt!

Hur kan ni få veta ikväll när vi kommer hem, lite cliffhanger här på bloggen nu va! Haha, vi är iallafall hemma hos Issa och ska strax cykla ut till stallet :)

Bild från förra årets påsklov, nästan ett år sedan alltsåIngen snö på min vår, tack!

Några bilder från sportlovet är detta. Usch, kommer ihåg att det var -18 ungefär. Som Issa skrev så snöade det i Kattne igår, uusch på det. Min älskade vår kan bara inte snöa bort nu när den äntligen fått lite fäste!

Jaja, 18 minus klarar vi nog oss ifrån iallafall!

Kram


Skoldagen över!

Nu har jag precis slutat och ska möta upp Freddi på stan. Vi ska titta runt lite och sedan får vi se vad som händer. Åker väl till stallet runt 3-tiden :)


Påminnelse

Vi lovar att svara på alla frågor vi får in på frågestunden senare i veckan!

Ni kan fråga om vad somhelst; alltifrån hur vi ser ut i skolan till vad våra hästar äter och vad vi tycker om olika bett. Ridövningar och -tips har vi också gott om, i både hoppning och dressyr :D

Dagens fråga

Vilken modell på flugskydd tycker du bäst om?

1.


2.


3.


4.

Vilken modell på flugskydd tycker du bäst om?
FreePollKit.com

Godmorgon!

Ny vecka, nya tag! Vet att den här veckan tyvärr kommer bestå av del skolplugg. Sådant som man inte gör frivilligt, men som ändå måste göras! Jag har ingen aning om hur vädret ser ut de kommande dagarna, men jag hoppas allt på lite vårväder. Det snöade nämligen i natt här och jag som trott att vintern var borta!

Väldigt random bild måste jag säga
Godnatt kära läsare

Jag tänkte börja bege mig mot sängen alldeles strax. Kvällen har bestått av en del tv-tittande med förvånadsvärt mycket hästar inblandat. Tittade först på Ponnyakuten (haha jag tittar faktiskt varje vecka) och sedan hoppningen som gick på tv. Det kändes lite konstigt att Janne som brukar kommentera inte var där nu. Det har ju alltid varit han och Lotta har suttit där tillsammans genom åren...

Men i alla fall, tänkte bara hälsa godnatt!

Bilder del 1

Här kommer lite bilder från när jag red Bingo idag :)

Tyvärr så blev det bara ifrån skritten, fast han gick så bra. Min mor är mer för att titta/prata än att fota egentligen, och jag vill inte tjata en massa på henne. Men lite lyckades hon allt fånga på bild!Medveten om att min sits och hållning inte är vad den kan vara på dessa bilder, men det tar jag som en parentes faktiskt. Enda gången det bedöms är ju på tävling - och då vet jag att jag alltid rätar upp mig och rider så vackert jag kan av ren automatik!

Kram


Ridning i ridhuset

Hela ridhuset var ledigt så jag passade på att rida där. Artie kändes riktigt fin redan från början och det höll i sig hela passet. Red lite skänkelvikningar och även en hel del övergångar. Trots att de inte sitter 100 % har de blivit så mycket bättre än för bara några veckor sedan.

I galoppen har han också blivit så himla mycket finare. Jag vet lite mer hur jag ska rida honom nu, så det hänger ju ihop. Jag tycker det är så kul att rida när man verkligen känner att hästen samarbetar med en!

Bilder från i höstas

Hittade dessa bilder från i september förra året, och det slog mig hur mycket finare Vendela är att rida nu. Hon har en helt annan aktion, ett helt annat stöd i munnen och så mycket rundare i formen nu. Kanske har något att göra med att jag veckan efter dessa bilder togs fick ett sånt där "utskällnings-pass" med Karin. Ni vet, när ens tränare undrar "vad fasan man håller på med?" ;)

Vi hade kvarka i stallet, så det blev inget tävlade i höstas, men dock en massa tränande. Inget ont utan något gott, och just nu så känns det som att vi gjorde en "nystart" det där passet i höstas. Men somsagt, vi har verkligen utveckats båda två!

Kram


Ett pass med Bingo

Idag så red jag bara Bingo, blev ingen Vendela. Men det gör inte så jättemycket, hon brukar få så pass mycket motion och mycket att tänka på i veckorna annars. 

Red iallafall Bingo i hagen, och all snö har smält undan nu! Gud så skönt att han slapp ha en massa snö upp till knäna, han är ju inte så stor. Kristina sa att han varit lat nu i veckan, men eftersom hon också höll till i hagen och tömkörde Dylan (en av unghästarna, har suttit på honom en gång, så några av er kanske känner igen namnet) så fick Bingo lite mer fart.

Bingo och Dylan är nämligen ärkefiender, trots att Dylan är valack numera så tycker stona mycket om honom. Detta upprör givetvis Bingo, som är hingst, äldst av killarna, och kung av Starrhult. Dessutom så är både sånna som vill ha mycket uppmärksamet av alla runtomkring, så dom går inte så jättebra ihop.

Men idag så blev Bingo alltså energisk av Dylans närvaro, och det var bara bra för mig! Även om han helst ville spänna sig och bli hög och kort i både nacke och steg så lyckades jag få honom att spänna av och sträcka ut, fast med samma energi. Gjorde lite sidvärts också, och han svarade jättebra faktiskt. 

Gjorde lite framdelsvändning i skritt, och det gick också jättebra. Han var väldigt uppmärksam idag, efter att han lugnat sig lite. Skönt för honom att slippa oroa sig så mycket för underlaget som han behövt göra när det varit så mycket snö. 

han kändes väldigt fin i galoppen också, jag tycker att det börjar märkas att han varit igång ett tag nu iallafall. Han börjar komma tillbaka mer och mer! Även övergångarna var riktigt bra idag, så jag är riktigt taggad på att komma ut med Bingo igen!

En bild från idag :) Ska redigera lite fler sen och lägga upp!


Kram


Mer tävlande

Nu så har vi anmält mig och Bingo till vårens första tävling! Ska bli så roligt att komma ut med honom igen, det var ett tag sedan nu känns det som. Den 17:e april så ska vi rida första omgången av allsvenskan div 3,och får alltså med oss en hel del klubbkompisar.

Så skönt att han kommer att bli slutmätt innan så att det fixar sig på det sättet också! :D

Just nu ser det alltså ut såhär:


10:e april - Lag-03 och LA:P1 (debut) med Vendela

17:e april - LC:1 och LC:2 (antagligen ingår vi i laget också) med Bingo

Kram


Glöm inte

Tänkte bara påminna om frågestunden. Vi svarar på alla frågor om några dagar :)


Våfflor

Jag vaknade rätt sent idag, så har tänkt äta våfflor till frukost/lunch. Mamma håller på och gör dem just nu och det ryktas om att det blir chokladsås och jordgubbar till! Mums!

På hästfronten blir det nog rätt lugnt idag. Jag har inte direkt planerat vart jag ska rida idag, men det återstår väl att se. Annars har jag tänkt ha en riktig söndag och bara slappa.

Söndag

Godmorgon, när ni läser detta så är jag nog kvar hus Gurraboy, men tidsinställningen tycker jag är en bra funktion!

Idag så ska jag iallafall rida Vendela först, och sedan åka ut och rida Bingo lite också. Ska bli roligt, mamma pratade med Kristina igår, och hon har kunnat rida honom lite nu + bokat tid för hans slutmätning! 

På kvällen så kommer farmor och även Gustav över. Skrev "Farmor och Gustav" först men det gick ju inte, då låter det ju som att min pojkvän bor hos min farmor, haha. Födelsedagesfirandet kommer alltså att vara heela helgen lång! Men man fyller ju bara år en dag om året, så det är ju kul!

Fina hästarna <3


Kram


Har inte glömt er!

Måste bara skriva detta - svarar på era kommenater senare! :)

Lördag kväll

Ikväll är det inte bara Freddi som inte är hemma, utan även jag ska bort! Jag ska träffa några kompisar och äta, umgås, se körslaget och ha trevligt! Kommer bli en riktigt rolig kväll, men som ni förstår är det lite svårt att uppdatera när man inte är hemma ;) 

Vi tar igen det sen, eller vad tycker ni? Om ni har önskemål om några speciella inlägg är det bara att kommentera så skriver vi om det sen! :D

Vad sägs om en frågestund?

Vi får ganska ofta frågor från er läsare bland kommentarerna, vilket vi tycker är jättekul! Men nu tänkte vi köra en frågestund faktiskt! Ni kan fråga vad som helst, allt från hästar, träningar och tips till vilket program vi går i skolan. Vet inte hur mycket frågor ni har, men vi svarar på allt som kommer in i alla fall!

Ni glömmer väl inte Körslaget?!

Såklart ni ska heja på käraste Katrineholm! Rösta på Team Gabriel!

Tavlor på sin häst

En av er läsare hade så duktigt observerat att jag har bilder uppsatta på min gamla ponny Jenny i mitt rum. Jag antar att jag inte är den enda hästintresserade som har tavlor föreställande av sin häst? Själv tycker jag det är jättefint med hästbilder på väggarna. Så gulligt när man kommer in någons rum och man kan direkt se att den är hästintresserad! 

Just nu har jag två bilder med Jenny i mitt rum. Jag har tänkt fixa en på Artie också, måste bara bestämma mig för vilken bild! Annars har jag tänkt göra att kollage, så slipper jag välja, haha :D

Här är tavlorna i mitt rum


Uppdatering

Nu kommer jag att vara lite off igen, blir ju så med födelsedagsfirande. Ikväll så ska jag alltså fira tillsammans med Gustav hemma hos honom :)

hann alltså med att rida barbacka med Issa först, det var soligt men kallt ute. Var gryyymt nära på att ramla av lillhästen, men klarade mig sedan. Hon snubblade så att jag gled över på ena sida, så då blev hon rädd och hoppade åt andra hållet och då gled jag över på andra sidan. Tappade nästan helt balansen, så då var hon lite bad ponyhorse faktiskt och drog iväg i full rulle.

Lyckades iallafall återfå kontrollen och lugna henne något sedan, men jag valde att gå med henne hem. Hon blir så stressad i sånna situationer. Var i övrigt en jättemysig ridtur, det är då aldrig tyst när Tävlingsduon rider ut ska ni veta! :D

Ardallah och Vendullah ;D


Kram


Barbackatur

Idag red jag och Freddi ut tillsammans. Det var soligt så vi bestämde oss för att rida barbacka! Känns som om det inte händer särskilt ofta längre, så det är riktigt mysigt nu när det väl händer. Vi red en rätt kort runda med skritt och trav. Igen av oss vågade på galoppen idag, haha. Vi pratade non stop hela vägen, som vanligt! :D En riktigt trevlig runda helt enkelt.

Barbackatur sommaren 2010 ♥


Sommartema

Som ni vet hade Freddi en liten mysig födelsedagsfest igår kväll. Något ni däremot inte vet är att det var sommartema! Vi är så taggade på sommar här, så vi smygstartar den lite ;) Tänkte visa hur jag såg ut:

Solbrillorna är på! :D


Vi lever!

Pga födelsedag så uteblev lite uppdatering igår/idag. Hoppas att det är en godtagbar ursäkt. Tack så jättemycket fr alla gratulationer, ni är så gulliga!

Jag tror inte att jag var den enda som fällde en liten tår när jag läste Issas hyllningstal heller. Gud vad fint det var, jag älskar min fina kompis så obeskrivligt mycket <3

Gårdagen var jätterolig, och det kommer att komma lite bilder från det senare. Nu så ska vi strax till stallet och rida ut en sväng, ska bli mysigt. Är dock lite kallt i Katrineholm, 1 grad bara.. Men solen skiner, så vem bryr sig!? :D
Gammalt klipp

Detta är min och Vendelas första lokala tävling tillsammans. "Framridning" till andra klassen, en LC:2 där vi fick 62,5%.

Känns inte som att det snart är två år sedan vi gjorde tävlingsdebut, men det är det!Kram


AJ!

Jag tränade ju i mina nya stövlar i går, som förövrigt var toppen! Så himla stor skillnad att rida i dem jämfört med mina skor och chaps. Skänken blev mycket mer stilla och jag jag kände att jag kunde inverka bättre.

Nackdelen.. Ja, det är ju skoskav! Kände ingenting under tiden jag red, men efter när jag hoppat av, säger bara AJ! 

Men måste ju ändå recensera stövlarna efter första gången, och jag är inte annat än nöjd. De var verkligen bekväma och jag tror faktiskt inte att det kommer ta allt för lång tid att rida in dem. Så länge får jag väl bita ihop - vill vara fin får man lida pin! haha

Tänker inte lägga upp någon äcklig bild på min fot, så här får ni ännu en rätt gammal bild :)
Cocotroll

Ni vet min förra ponny Jenny? För några år sedan fick hon ett stoföl vid namn Cocotroll, e: Power Boy. När Coco var 3-4 år hjälpte jag till att rida in och utbilda henne lite. Jag hade även henne på foder under en sommar då hon skulle säljas. Tyvärr var jag lite för stor för henne, men det är en riktigt trevlig ponny. Jag vet att hon såldes ett superbra hem och har även sett att hon har varit ute och tävlat lite. Riktigt kul eftersom jag verkligen gillade henne!

Första gångerna jag skulle hänga på henne sommaren 2008
November 2008


2009
skutt


När jag fick hem Coco till Morjanå våren 2009


Mor & dotter
Jenny till vänster, Coco i mitten


Visst har hon riktigt härlig färg? :D
Träning för Karin!Innan födelsedagsfirandet så kommer jag att hinna med att träna för Karin. Ska bli jätteroligt, längtar tills vädret blir ännu bättre så att vi kan vara ute. Sol och Karin-träning utomhus på fredagseftermiddag är väldigt lyckat!

Kram


Gårdagens hoppträning

Som jag skrev igår gick träningen för Daniel sjukt bra!

Jag och Artie har varit i en liten svacka, då jag har varit lite osäker på hur jag ska lägga honom på hinder. När jag inte har en ordentlig galopp ser jag inga avstånd osv.

Men igår gick det grymt! Redan från början kändes han superfin och det höll i sig hela träningen. Det var teorivecka för ridskolan så vi fick använda hela ridhuset. Det var banhoppning, så vi fick hoppa fram på en oxer och ett räcke några gånger var. Sedan hoppade vi en bana på 9 hinder (10 språng), och eftersom vi hade hela ridhuset var banan ganska lång. 

På slutet av träningen lades det till en omhoppning, om man varit felfri i grunden. Det jag behövde tänka på var att låta Artie galoppera på lite och sedan bara räta upp mig inför hindret, så hoppade han super! Allra sist kom jag på ett räcke på 120, där jag skulle rida precis likadant som jag ridit innan. När jag har den galoppen jag hade känns det som om höjden inte spelar någon roll. Så det är galoppen jag verkligen måste jobba med.

Haha måste också bara få skryta lite och att säga att jag vann tävlingen, eftersom jag var den enda dubbelnollan ;) hihi!

Ursäkta för gamla bilder, måste verkligen fota nya!
Bara lite utrustning?

Tänk vad lite utrustning gör egentligen. Sadel och träns borde det ju heta, men det är verkligen en djungel, hopp och dressyr hit och dit (och andra sporter också, givetvis). Och tack vare den djungeln så kunde ju jag och Maja klä ut oss till varandra på maskeradhoppningen! :D Ganska kul om man tänker efter.

Maja och Martell som vi är vana att se dom


Tror dom flesta känner igen mig och Cavendish såhär


kram


Skön dag!

Idag är skönaste skoldagen på länge. Har bara en lektion på morgonen så jag slutar kvart i 10. Under den enda lektionen jag har får vi dessutom reda på hur det gick på nationellaprovet i fredags. Spännande! När vi slutat blir det fika tillsammans med några klasskompisar. En ganska bra dag måste jag säga!

Ikväll är det födelsedagsfirande hos Freddi! Det kommer grymt kan jag lova!

cp-bild från igår :)
GRATTIS FREDDI

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Freddis födelsedag!!

Skulle kunna skriva tusentals ord varför just den här tjej är så bäst och förtjänar hela världen! Men i stället lägger jag faktiskt upp mitt hyllningstal som jag skrev i kursen Svenska C, som jag läste upp för klassen.

"

Det finns en person i min närhet som jag skulle vilja hylla, och det är min bästa vän Fredrika Källström. Du, Freddi är en person som jag beundrar så enormt mycket. Inte bara att du är snäll och omtänksam mot alla, utan du bryr dig om alla och vill alla väl. Du är en oerhört stark person som jag verkligen ser upp till.

Jag har känt dig i sju år nu och jag tror nästan vi klickade direkt. Egentligen är vi inte särskilt lika, men på något sätt går vi ihop. Många gånger är vi varandras motsatser, men likt två magneter kan två olika sidor dras till varandra. Vi kompletterar varandra. Det finns många saker vi tycker olika om, men trots det tycker vi alltid lika om det viktigaste.

Vi träffas näst intill varje dag, men vi har aldrig tråkigt tillsammans. Varje gång har vi lika mycket att prata om, lika mycket att göra och lika mycket att skratta åt.

Du finns alltid där genom vått och torrt. Du lyssnar på det jag har att säga, oavsett om det är bra eller dåligt. Roligt eller tråkigt. Intressant eller ointressant.

När jag är med dig, Freddi, kan jag vara mig själv och jag vet att du aldrig skulle döma mig.

Jag tror att vänskap är viktigare än något annat i livet och jag är lycklig nog som har dig, Freddi, vid min sida."Vad som än händer finns jag alltid där för dig! Grattis gumman på din 17-årsdag! ♥Grattis till mig själv!Tror att det bara är töntar som grattar sig själva på födelsedagen. Men jag är en tönt, så jag gör väl det då! :D

Grattis till Fredrika Källström, dressyrhalvan av Tävlingsduon, som fyller 17 år idag! Jättefint, Freddi

Denna video tycker jag är så rolig. Min stackars mamma försökte peppa mig, eftersom det inte kändes så bra. Tyvärr så såg det inte så bra ut heller bara. Hon är inte riktigt alltid att lita på i tävlingssammanhang, fast nu senast så tyckte jag att hennes åsikter stämde bra överrens med min känsla. 

Jag och Vendela har också fått 56 % i LC1 ska ni veta - det lönar sig att kämpa på, det har vi gjort! Kom alltid ihåg det!Har en massa fler gamla videos från 2009 som jag tänkte att jag skulle visa lite senare i omgångar! :D

Kram


Vi alltså

Folk brukar säga att vi har ett speciellt språk, oss emellan. Det stämmer faktiskt..

Det som sitter perf [pörrf] är Isabelles nya stövlar
Hemma från träningen

Åh träningen gick så grymt bra! Artie är en pärla och hoppade verkligen super idag! Berättar mer om träningen i morgon, måste duscha nu. Godnatt!

Alla dessa hårtvättar

Har ni tänkt på ibland hur skönt det vore om hästar inte "luktade"? Tänk att slippa tvätta håret varje dag, varje vecka, varje månad. Gud vad skönt det vore, och bra får håret. Haha, lite random inlägg kanske, men det är något jag faktiskt tänkt på.

Det är ju lika för alla, hur fin häst man har, och hur duktig ryttare man än är, så luktar man häst när man kommer hem oavsett. Gillar att tänka på vår sport i ett sånt perspektiv, att i grund och botten har vi alla samma passion, hästar. Och den passionen luktar bajs, vare sig vi vill eller inte. Bajs for president kanske alla ryttare skulle vråla och gå till skolan med halmslingor i håret - billigt och bra.

Fast, jag tror ändå någonstan att det är bra att kunna duscha av sig sitt hästliv, och bli "någon annan" också. Jag är ju två personer, som de flesta hästmänniskor. Jag är dels Freddi - blond, rätt normallång, tillsammans med Gustav och gillar att umgås med kompisar och sitta vid datorn, och sen är jag Freddi - hon som rider dressyr, har Cavendish, rider Bingo, och tävlar en hel del.

Bara lite tankar som ploppade upp i huvet, som ni fick ta del av såhär på kvällskvisten. För att tjata lite extra - imorgon är jag 17 och myyyycket klokare än vad jag är idag! hah :D

Mitt blonda hår har lite mot alla odds kämpat upp lite längd nu på senaste. Men, jag måste ju fortfarande tvätta det varje vareviga dag.


Kram


Mys i skogen

Idag så red jag ut en lugn tur på Vendela. Joggade henne lite, men skrittade mest. Orkade inte galoppera när hon kändes så fin och avspänd, red henne på långa tyglar hela tiden. Funkar bra när jag är själv, hon blir så spänd av kontakt när man är ute. 

Men idag skötte hon sig alltså riktigt bra, skrittade hela vägen hem sedan utan att takta och försöka småtrava. Gick med långa steg och avspänd överlinje hela tiden, så det var mysigt att kunna slappna av lite.

Eftersom jag är ett klantarsel så råkade jag ramla när jg skulle ta ner min hoppsadel, som hänger högst upp. Pallen välte, och jag ramlade alltså ner och slog i knäet, skapligt hårt. Skapligt ont gjorde det också, rakt på knäskålen verkligen. Bu och blä för det, hoppas det är bättre imorgon! :)

Min fina i hagen, bilden är två veckor gammal - nu är all snö i hagen bortaa! :D


Kram


Nu börjar min träning

Hörs om ungefär 2,5 timmar!

Torsdag :)

Kom hem från skolan för ett tag sedan, skön dag idag, solen skiner. Ska nog snart ta cykeln ner till stallet, men det blåser en del, så den lär väl stå stilla på sina ställen. Haha, typ iallafall. Ska skicka iväg ett SMS till allas vår hoppryttare också, men som bekant så ska hon träna idag, så jag vet inte hur hon gör :)

Får se hur jag gör med ridningen, skulle behöva handla lite faktiskt. Jag fyller 17 imorgon och ska hålla en liten tillställning!

Var faktiskt lite kreativ med håret imorse. Perfekt, suttit från klockan halv åtta till nu, och bara att sätta i en massaaaa hårspännen. Ingen teknik krävs :D Valde att locka där fram bara eftersom jag har så lång lugg


Var lite kreativ med foto-posen också! Bara att hålla fram öronen med fingrarna, spärra upp ögonen, öppna munnen, spreta med tungan och sedan stirra in i kameran - för detta fina resultat :D


Kram


Hur söt?!

Shettisar är alltid så otroligt söta tycker jag! Spelar nästan ingen roll hur de ser ut, de är alltid lika gulliga. Jag menar, hur söt inte den här knutten? :D
Hoppträning för Daniel

I kväll är det dax för träning för Daniel igen. Tror faktiskt jag ska inviga mina nya stövlar då också. Antar att man egentligen ska gå in dem först, men kan inte låta bli att få testa dem. Har ju en tid ridit i mina johphurs och trasiga chaps, så ska bli skönt att få slippa dem!

Här får ni till och med en bild på mina gamla, för korta stövlar, där man ser strumpan sticka upp.
Fälttävlan

Något som jag börjar bli sugen på nu när våren kommer är att träna terräng. Jag testade på det några gånger med min förra ponny Jenny och tyckte det var riktigt kul. Jag startade till och med en lokal förenklad fälttävlanstävling, där bara terrängmomentet ingick. Dock är jag lite osäker på om jag vågar göra det med Artie, tycker faktiskt det är lite småläskigt att hoppa fasta hinder...

Men vi har några små terränghinder i en av hagarna i stallet, så får väl hoppa dem om de inte ruttnat ihop allt för mycket under vintern ;) Annars har vi en stor terrängbana 40 min härifrån, det är där jag tidigare tränat.

Har ni testat på fälttävlan/terräng?

Träning 2007
Tävling 2007 (faktiskt min och Jennys allra första tävling tillsammans)
Träning 2009


I skolan :)

Här i Kattne är det soligt och fint! Förutom att det blåser tokmycket är det rätt skönt! Just nu sitter vi utanför skolan och softar med lite vårmusik.Dags bästa kommentar någonsin:

-Ni får inte spela! Men ni får twittra, sitta inne på facebook och blogga hur mycket ni vill på denna lektion. Det gör ändå alla företagare på sina arbetsplatser.

TUMMEN UPP FÖR DET, DAGGE!

Typ såhär glad blir man när lärare bjuder till lite!


Kram

Dagens fråga

Vilket av dessa schabrak föredrar du?

1. Equalityline
2. Lamicell


3. Mias RS


4. John Whitaker


Vilket av dessa schabrak föredrar du?
Free surveys

Två år sedan

Jag och Sunshine på ridbanan i Morjanå, 23/3 2009. Näst-sista gången jag red honom innan han åkte till sitt nya hem :)Han hade sina ryck, men han var väldigt härlig att rida, min Sunshine <3

Kram


Pass of today

Idag så red jag Vendela i ridhuset, valde att inte rida ut med Issa och Maja efterom det blåste en del, och hon blir så himla till sig då. Dessutom så är det ju som bekant hoppträning imorgon, så då ska jag nog rida ut då istället! :)

Idag så fortsatte jag med lite tempoväxklingar, men mestadels lite högre tempo och längre steg. Hon blir väldigt fin av det tycker jag. Gjorde lite skänkelvikningar också, gick faktiskt riktigt bra idag, duktig häst!

Toppade med lite galoppserpentiner som blev jättefina. Känner att jag vill träna på dom inför nästa tävling, så att hon kan känna att "detta är något jag klarar, detta brukar vi ju göra, detta är lätt" och inte behöver ta i så mycket och känna sig stressad. Hon har så lätt för att bli överambitiös, och det vill jag ju unvika.

Någon månad gammal bild på oss :)


Kram


Nya stövlar!

Var nyss och hämtade mina nya stövlar! Har rätt länge varit i behov av ett par nya, så jag har längtat efter dessa. De heter Mountain Horse Supreme High Rider. Jag har tidigare haft ett par Mountain Horse som jag varit nöjda med, förutom att de var för små. Gillar verkligen de här nya, de sitter som en smäck och är dessutom riktigt snygga. Tycker det är så snyggt med helt vanliga, stilrena läderstövlar :)

Onsdag 23/3

Idag red jag ut en sväng tillsammans med Maja. Det var riktigt härligt då vädret var skönt och dessutom var underlaget bra! Nästan all snö är borta nu, så det gick bra att både trava och galoppera. Undertiden jag väntade på Maja (hon är lite seg på att göra iordning hästen, haha) så skrittade jag fram på stora utebanan. Och gissa vad?! Den går att rida på utan problem nu! En liten vattenpöl i mitten, men annars var det bra. Jag blev såå sugen på att ta fram lite hinder och hoppa, men det får bli en annan gång!

Tävlingsduon i media

När vi var yngre så uträttade vi faktiskt en hel del stordåd!

Nej men, vi åkte bland annat ner till Västervik och red Ponniacup, vann alla tre omgångar av Allsvenskan div 2 ponnyhoppning samt var klara för div 1 (men så skadade sig alla hästar.. "/)

Freddi har alla tidningsklipp sparade, tänkte att det kanske var lite kul att se. Finns även fler, men mest notiser. Roligare att se bilderna!Lite mer ovårdade - men visst känner man igen oss, 4 år yngre?
Första segertäcket! (står fel i bildtexten - detta var div 2)


Ett underbart år för oss båda, 2007!Chocolateballs

Man kan nästan börja tro att tävlingsduon är bagare i stället för ryttare - det är nämligen bakverk på G igen!

Vi har ju studiedag idag så nu tänkte vi göra chokladbollar. Vårlistan dunkar på för fullt för att väga upp det molniga vädret. Men vi får i alla fall glädjas oss åt att det är plusgrader ute. 

Vår plan lyder så att äta lite lunch med chokladbollar som efterrätt, och sedan cykla vidare till stallet efter det.

Fresha bruttor med mumsiga chokladbollar :D
Topp 10 2009 - del 2

Här kommer andra delen på mina favoritbilder från 2009! Blev bara nio stycken i det här inlägget.
Godnatt

Ska sova lite nu, men ville bara säga en sak först.

Tack så jättemycket för alla gratulationer till helgens seger!

Vi pratade om det idag, jag och Issa. Vi har inte flest läsare, inte i närheten. Men ni som läser, och tar er tid att kommentera verkar vara så himla gulliga personer allihopa. Ni önskar lycka till, gratulerar, berömmer, skrattar åt mina skämt (okej, det där var ett dåligt skämt i sig, haha..), sörjer, glädjs med utveckling, peppar och uppmuntrar och jag vet inte vad. Helt otroligt är det iallafall!

Villa bara tacka för det, det känns så skönt att ha stöd från er fina läsare <3


-2009, och fortfarande en favorit

Kram


Roadtrip

Eftersom vi är lediga imorgon så passar vi på att umgås lite och bara ha det mysigt! Issas klasskompis Madde tog körkort idag - så det firade vi med ett åk! Evelina, som är en gammal klasskompis till Issa, hängde också med. 

Mycket trevligt var det, även om Katrineholm är lite dött såhär på kvällskvisten en tisdagkväll.. Men är man ett härligt gäng i en bil med bra musik så blir det himla lyckat ändå :D

Nu känner vi oss dock lite sussiga efter en hemgjord kvälls-pizza (som satt fint i magen ska n veta!), så vi ska snart sova tänkte vi.

Våra fina kompisar Madde och Evelina :)
Hihi

Brukar alltid skicka in mina (och andra klubbmedlemmars, som mejlar in till mig) resultat till tidningen. Och denna gång så kom bilden med också! :)

Kom ihåg det, ni som rider för Katrineholm - mejla mig så skickar jag in era resultat till tidningen!Kram


BrogetorpFick en fråga om detta var Nybyggets ridhus. Det är det inte, utan detta är Brogetorp i Österåker. Tränade för Cecilia Hansson där varannan fredag förut.

Däremot så har jag ridit Bingo i Nybyggets ridhus några gånger, tar ju bara 20 minuter att rida dit från Starrhult! :D

Kram


Tisdagspasset

Idag så red jag Vendela 40 min i ridhuset. Det var perfekt faktiskt, just idag så var det det!

Värmde upp henne med lite tempoväxklingar, men låg framförallt i ett högt grundtempo hela tiden. Vill ju få fram gången riktigt ordentligt, så la henne framåt och tryckte på lite extra några steg ibland för att tänja lite. Hon svarade fint och var arbetsvillig. 

Senaste veckora har jag haft så fint stöd i tyglarna i allmänhet när jag rider henne - riktigt härligt tycker jag! en sak mindre som man behöver "rida sig till", utan som börjar gå på mer automatik nu. Jag hade lättare att forma vänstersidan idag också, gick på några minuter. Så förbättring rent grundmässigt där också. 

Galopperade på mitt nya favoritsätt - lätt sits och låg form. Ser väl inte snyggt ut, men funkar verkligen bra just nu för att få upp ryggen och igång aktionen. Stretchar ju överlinjen på ett bra sätt också. Gjorde inte så mycket arbete i galopp idag, utan satsade på en bra grundgalopp längs fyrkanten (högt tempo alltså, inte "tävlingsgaloppen").

Gjorde sedan lite tagen bakdel/sluta längs fyrkanten i skritt i båda varven och det tycker jag gick jättebra! Hon svarar så fint, och när det trasslar så är det i höger. Har att göra med att hon vill släppa eftergiften i innersidan, så handlar om att rida effektivt. I trav gick det också bra faktiskt, och gjorde faktiskt en diagonal-sluta i vänster som blev såå bra! 

Bara några steg, men det räcker. Vi är ju fortfarande under inlärning. Hon fick mycket klapp! Högern blir sådär, det är innersidan som spökar där - problem i grunderna alltså, precis som med allt annat. Men det kommer att lösa sig, det vet jag. Inget att hetsa över. 

Jag och Vendela på senaste Karin-träningen. Snart två veckor sedan, blir på fredag igen! :)
Kram


Dressyrträning

Idag är det dax för träning med dressyrgruppen igen! :D Ska bli jättekul och jag är taggad. Träningen börjar nu (det här är tidsinställt)!Min fula ankunge har blivit en svan


Jag och Cavendish hos Ärlaortens RF 26/4 2009


Jag och Cavendish hos Gripens RF 18/3 2010


Jag och Cavendish hos Gripens RF 19/3 2011

Så roligt att se skillnaden när bilderna är så lika i tid som dessa tre faktiskt är.

Vad fin hon har blivit, min fula ankunge. Jag måste få säga det högt, efter alla gånger jag själv kallat henne ful, drivit med henne, och klagat på hennes exeriör.

På den undre bilden så visar hon mig att jag hade fel angående hennes utseende, och att allt går om man bara vill och jobbar för det!Cykling

Ändrade planer - nu cyklar vi båda till stallet! :D Hörs senare!Kramen


Glatt humör

Som min bloggkollega redan har skrivit har vi underbart väder här i lilla Katrineholm. Det härliga vädret smittar av sig på humöret och jag känner mig väldigt glad. Det är blå himmel och skulle gissa på 15 grader ute! Så skönt att snön äntligen smälter bort på riktigt. Dessutom är vi lediga i morgon, vilket bidrar till ännu gladare humör. En väldigt bra tisdag skulle jag säga!

Nu hoppas jag bara att träninen går bra också, det skulle verkligen vara pricken över i:et! :D

Topp 10 2009

La ju upp mina topp 10 hästbilder från år 2010, så tänkte göra samma sak igen men med 2009 istället. Men nu när jag kollade igenom alla mina bilder insåg jag att jag har alldeles för många favoritbilder, haha. Togs betydligt fler och mycket finare bilder under 2009 än 2010 så har lite svårt att välja bland sen stora högen. Dessutom tar bilderna fram så otroligt betydelsefulla minnen. Håller med om att en bild säger mer än tusen ord. Men tänkte välja ut topp 20 (om det går) och dela upp det i två inlägg.

Utan någon speciell ordningen denna gång heller (skulle bli alldeles för svårt;)).

Del 2 kommer i morgon!Tisdagsläget

Nu så ser det ut såhär, att jag inte gick på sista lektionen idag. SkolarN no 1! Haha, jag orkade inte vänta i tre timmar alldeles ensam (alla andra drog ju hem) på att ha franska till halv 4. När jag går ut 2:an om ett år och har min sista franska-lektion någonsin i livet - då jävlar ska jag fira!!

Inget att ta efter, ni yngre läsare..! ;) Sköter faktiskt mitt skolarbete bra annars, så detta var ingen jättegrej heller. Men det är dåligt, och jag har jobbat lite hemma faktiskt. Med betoning på lite, men mer än inget alls och bra för samvetet! 

Det är sol och fint i Kattne idag, och vi har studiedag imorgon (!!) så ikväll så ska Tävlingsduon ha meeting. Issa ska rida lektion idag, så jag tänkte cykla ner själv om en halvtimme eller så, och rida i ridhuset. Det är underbart väder, men jag red ut igåt å andra sidan.. Får se, hehe! Kanske blir lite av varje - ridhuset FÖRST isf  har jag ju lärt mig den hårda vägen. 

Förresten, en rolig detalj. Räknade lite matte också, men jag börjar få problem. Precis när vi började skolan i höstas så passade min busunge Doris på att tugga sönder min mattebok. Usch vad pinsamt det var, den var helt ny också. Men sedan så gick ju tiden och jag tänkte inte så mycket på det. Men nu så är jag framme vid de tal hon har ätit upp (hon käkade alltså sönder halva facit..) Härligt, kul hund detta..!

Nu är min snabbpizza snart klar (ni vet - den jag la ut recept på!) Gud vad gott det ska bli, unnar mig nu när jag ska cykla ut till stallet :DKram


Populära damasker

Dessa skydd verkar vara väldigt populära, i alla olika färger, märken och prisklasser. Vet många som har gett dem bra betyg och nu funderar jag på om det vore något för Artie. Han får nämligen väldigt lätt skav och då verkar de här vara bra för att förhindra det. Tänkte i så fall använda dem till vargdags, men vet inte om fårskinnet riktigt klarar av att användas i skogen? 

De får nog hamna på min inköpslista, som för tillfället är väldigt lång. Så jag får väl se när de inhandlas, men de är värda att funderas över under tiden ;D

Liten hoppryttare

Eftersom Freddi visade en liten dressyrryttare igår, tycker jag att vi kör på liten hoppryttare idag ;)

I och för sig är inte dessa bilder sådär jättegamla, men från 2008 så 3 år gamla iaf :)Anmäld till tävling!

Nästa tävling blir den 10:e April i Vikbolandet!

Kollat vilka som anmält, och det är många starter (17 resp 19) redan, och det kommer att bli tufft. Men i dessa klasser så tävlar vi helt mot oss själva, det är vad jag är helt inställd på. Jag vill få en bra ridkänsla, och att jag och Vendela ska känna att vi har roligt inne på banan båda två. Det ska inte kännas på tok för svårt så att vi blir stressade, utan det ska finnas utrymme för misstag från bådas sida.

Det låter jätteklyschigt - jag vet! "Tävla mot sig själv blabla"-babbel. Klart man tävlar för att vinna! Men när klasserna börjar bli så höga som medelsvår dressyr för ponny (LA:P1) - då kan man fasan inte vänta sig att vinna i debuten. Inte ens rida godkänt, men det är inte det som kommer att spela någon roll. Att vilja vinna och att förvänta sig att vinna är två helt olika saker.

Jag kommer att göra precis som jag gjorde inför helgens tävling - göra en plan och sedan hålla den så gott jag kan - rida för avspändhet inne på banan. I helgen räckte det ända till seger, men det kommer det inte att göra denna gång. Men det ska ändå bli jätteroligt och jag är grymt taggad! :D

Täckte över mitt licensnummer, vet inte riktigt varför nu. Tror inte man kan komma någonstans med det ändå, men skitsamma. Vi har ju så snälla och fina läsare på denna blogg <3


Gud vad äkta mitt leende ser ut.. Haha - men jag var lycklig ska ni veta, det är jag fortfarande! <3


Kram


Tävlingsduons första videoblogg!

Idag red jag som planerat ut en sväng. Fick sällskap av både Maja och Freddi, så det var supertrevligt. Himlen var alldeles rosa och hur fin som helst. Det speglade sig i marken så det såg rätt häftigt ut.

Artie var pigg och på riktigt bushumör. Underlaget var lite halt på vissa ställen, så det gick mest att skritta och trava vilket var rätt synd. Artie hade mer än gärna tagit en rejäl galopp, men det får helt enkelt bli nästa gång. Får hoppas att allt har smält bort då.

Här kommer även tävlingsduons första videoblogg! Haha inte något seriöst direkt, men en film i alla fall.

Film + protokoll för LA1 i Gripen 19/3Fick dela filmerna i två, hela var för lång annars :) Traven i första och skritt + galopp i andra!
Kram


Längtar

Åh vad jag längtar till att snön ska smälta från vår stora utebana! Det är så härligt på sommaren, för då står det hinder framme dygnet runt så man slipper bygga. Dessutom ska det bli skönt att inte behöva passa ridhustider!

Fint schabrak

Jag gillar blåt/vitt/rött-kombinationen på Artie, så funderar på att köpa ett schabrak i de färgerna. Skulle gärna vilja ha ett från Kingsland, men känner att de är lite för dyra för tillfället för mig. Det finns så mycket annat jag behöver köpa, så i så fall jag få vänta ett tag innan jag köper det. Om det ska vara Kingsland, vill jag ha ett vitt schabrak med röd och blå kant.

Annars har jag hittat ett fint schabrak från Hansbo som jag gillar. De kostar runt 200-300. Men nu får jag lite beslutsångest över vilken färg jag ska ha. Antingen vitt med blå/röd kant eller blått med röd/vit kant. Det låtar åt det blåa, eftersom det vita blir så himla smutsigt om jag vill använda det mer än på tävling. Vad tycker ni, hur skulle ni ha gjort? :)Gamla bilder

Slutade vid halv 12 idag, eftersom historia-läraren är borta! Gud vad skönt säger jag! Var dessutom i gymmet på idrotten, och körde slut på mig själv totalt. Fast det var rätt skönt efteråt. Så nu ska jag snart äta lite mer muffins som blev över från Tävlingsduons bak igår ;) Ska dock spara några åt Issa också, inget ställe är så gott att äta godsaker i som stallet ju. 

Skulle lägga över helgens bilder på min externa hårddisk. Ni som följt mig ett tag vet ju att jag lyckades tappa (!) min förra laptop i golvet, så att den gick sönder och mina bilder likaså. Där lärde jag mig en riktigt läxa ska ni veta, så nu gör jag backup rätt ofta.

Där ligger iallafall många gamla bilder, och jag tänkte att jag skulle visa några. Dessa föreställer mig och Vendela i början av 2009, alltså våra första månader tillsammans!

Det har hänt en del sedan dessa bilder togs, och det är lätt att glömma! Så roligt att jag även har filmer från denna tid, bland annat från när vi gjorde vår första skänkelvikning, vår första förvända galopp och när vi lärde Vendela att rygga! Så längesen men ändå inte. 

Kram


Måndag eftermiddag

Jag har legat och slappat hela eftermiddagen framför tvn. Tänkte åka till stallet så fort något päron kommer hem. Idag har jag planerat att rida ut en sväng. Känns som om det var ett tag sedan jag lät honom sträcka ut, så jag hoppas bara att underlaget är på min sida!

Tävlingsduon har MVG i hemkunskapLyckades NÄSTAN skela på denna ju! (kan inte skela med ögonen, något jag försöker lära mig..) ;)


Våra muffins är ju bara för goda alltså, och två var har jag att ta med till stallet sen också. Muuums :))

Min snygga kompis hade tagit sig en smygbild i min cam! Söt va? :'D


Kram


Liten dressyrryttare

Hittade dessa bilder från 2006, på mig och Nico.

Ser ibland ute på lokala tävlingar ekipage av liknande proportioner, och tycker att det är så otroligt gulligt. Allra sötast är nästan det när det är ponnyn som sköter jobbet och den pyttelilla ryttaren styr. När det är diagonal - då länger ponnyn, och är det halt - då rättar sig ponnyn så att den står helt jämt. Tycker dessa ekipage är så otroligt söta, man måste ju få chansen att lära sig! Och vad är då bättre än världens snällaste läromästare? 

Kram


Mer bilder från igår

Innan pappa kom och hämtade mig igår gick jag ut och tog några bilder i det fina vädret. Tyvärr var inte Artie på fotohumör, så han ville inte riktigt agera modell. Men några bilder blev det i alla fall, även om de inte blev allt för fina. Arties hagkompis Frazze fick också bli fångad på bild.

Nya tävlingsfrillan

Förut så har jag alltid tävlat med en inbakad fläta i håret. Men nu i lördags så kände jag att det var dags att prova något nytt! 

Gjorde helt enkelt denna frisyr, och den var jättebra tycker jag. Rätt snygg att gå runt med även innan start, och dessutom jättelätt att få ner mitt hyfsat långa hår i den hyfsat lilla "nätpåsen" i rosetten jag har när jag tävlar. Tog dessutom bara någon minut att fixa!


Vad tycker ni om frillan?Get a free poll

Kram

Godmorgon!

Har fler bilder från tävlingen att visa, men dom kommer att komma i lite omgångar. Jobbigt att titta på bild efter bild liksom! :) Många blev väldigt bra, dels på grund av vädret, men också på grund av prinsessans humör!

Hon brukar alltid stå och se såå tråkig ut på bild - men nästan alla lördagens bilder är jättefina på henne! Spetsade öron och glada ögon. Hon kanske också tyckte det var roligt att vara ute igen..?kram


Lite fler bilder

Internet har inte riktigt varit på min sida ikväll, buhu. Ni får protokollet + tävlingsfilmerna imorgon stället. Hoppas att det är okej, sällan jag inte håller det jag lovar i bloggväg faktiskt. 

Ni får klara er med några fler bilder ifrån tävlingen istället! Jag är verkligen fortfarande jättelycklig över denna seger. Känns lite som att få igen för allt jobb jag faktiskt har lagt ner nu i vinter, som jag skrev tidigare; ett kvitto på vår utveckling!

Mamma tyckte det såg så gulligt ut med våra fotspår, haha


Glada och nöjda brudar! Till höger ser ni vårt andra ekipage förresten, om någon undrade hur vi kommer till tävlingar liksom ;) Transporten skulle förresten vara "svartgrön", vet inte vad som hände där när vi köpte den, haha ;)
Kram


Möte

Tävlingsduon har denna kväll haft möte hos mig. Som vanligt så ingick det bak, och idag blev det otroligt mumsiga kladdkake-muffins! Tittade på Solsidan också, första gången jag såg det. Smidigt att börja gilla ett program, när man kollar på del 10 av 10, haha!

En härlig ögonblicksbild på oss från i somras. Knäppisar är vad vi är, och jag älskar oss <3


Kram


Later

Film + protokoll från gårdagens segerritt kommer att komma upp lite senare tänkte jag! Låter det bra? :)

Lycka på bild, gud vad glad jag är fortfarande! 


Kram


Dagens ridning

Idag så blev det två hästar, hade ju helt glömt först att jag skulle rida Bingo idag också! Haha, kom på det när mamma sa det, men det är ju bara roligt att komma ut till honom så det förgyllde dagen. 

Skrittade ut barbacka på Vendela, och gick med henne på hemvägen. Sprang lite också, om jag kutade allt vad jag hade så fick hon faktiskt en väldigt fin trav, haha! Hon är en väldigt härlig häst att leda dessutom, väldigt lyhörd och väluppfostrad på det sättet, så det är absolut inga problem.

Lyckades fånga henne på bild också, men min mobilkamera är helt värdelös. Trots redigering ser bilderna ut såhär;
Bingo hade inte gjort något sedan jag var där förra veckan, stackars Kristina har varit jättesjuk. Usch, men nu verkade det som att hon mådde liite bättre iallafall, så skönt det ändå.

Red honom i hagen, och han verkade tycka att det var roligt. Han tog i och ansträngde sig, trots att alla hans fruar stod i hagen mitt emot och beundrade så kunde han alltså koncentrera sig. Tycker jag var duktigt av en liten vildhingst :) Han känns så himla fin överlag nu han också, jobbar så fint med hela kroppen och ger ett annat stöd i tyglarna. Så härligt att det går framåt med honom också, sakta men säkert.

Jag och finaste Bingo i samma hage i höstas :)


Kram


Bilder - söndag

Janni hängde med en stund till stallet idag innan hon åkte hem till Morjanå. Hon fick ta hand om min kamera under tiden, vilket resulterade i lite bilder från när vi hämtade hästarna i hagen. Det är ganska störande bakgrund, men ni får ändå se bilderna.
SolSom min vän redan skrivit så är det puss på dagens väder! En puss på min fina ponnyhäst också. Vilken stjärna säger jag bara! :*

Kram


Glad nyhet!

Jag har en otroligt god nyhet att dela av mig med! Det är nämligen så att en av våra bästa vänner Janni har bytt från grannklubben Vingåkers RF till att tävla för samma klubb som oss, Katrineholms RF. Efter nästan 5 års tjat från min och Freddi sida har det äntligen lönat sig, haha! Och inte bara är hon en härlig och rolig person, utan hon är en grym ryttare också! Kunde inte bli bättre!Vårväder

Efter att det snöat så mycket i fredags verkar det nu som att vi ska få vår igen! Det är jättefint väder här, med nästan 15 grader i solen! Kameran får hänga med till stallet, i hopp om att få några fina vårbilder ;D

Topp 10 2010

Har tittat igenom lite bilder från året 2010 och kommit fram till mina topp 10 2010 hästbilder. Om jag ska vara ärlig togs det faktiskt inte så jättemånga hästbilder eftersom Jenny var skadad till största delen av året. Vissa bilder är inte finast fotomässigt, utan snarare för de tar fram fina minnen.

Okej nu kör vi, utan någon speciell ordning!Resultat

Såhär bra gick tävlingen idag:
258 p - 67,90 % och seger i LA:1 kat D!

Men nu är det strax körslaget, och jag ska titta med mina käraste kompisar (som ni ser att Issa skrivit längre ner också). Ska bli jättekul, och jag kommer att lägga upp film + en massa fler bilder från min minst sagt lyckade tävlingsdag + svara på era kommentarer lite senare, håll ut!

Tack för alla lyckönskingar, det verkar ju ha fungerat denna gång :D

Kram


Kvällens planer

Lördagens planer lyder så att Janni kommer in från Morjanå och äter grillat (för första gången i år) hemma hos mig. Sedan går vi vidare till Johanna där vi även möter upp Freddi, för att kolla på Körslaget. Kommer bli en mysig tjejkväll med mina bästa! Låter finfint i mina öron!

Janni, Johanna, Freddi & jag
Lördagspasset

Red ut i det fina vädret idag. Var ganska längesen jag red ut, så trodde Artie skulle vara busig och alldeles för pigg. Men han var riktigt fin faktiskt och var precis lagom framåt. Var jättekul att rida i skogen och Artie verkade hålla med. Det var lite jobbigt att snön klumpade sig till styltor, men de lossnade med jämna mellanrum så det funkade. Annars var det rätt underlag, men gud vad jag längtar tills snön är borta helt och hållet!

Dagens fråga

Tänkte faktiskt fråga något som jag verkligen undrar över hur ni gör, så svara gärna.

Det är så olika på tävling, vissa kommer helt sminkade och andra tävlar all natural. Vissa tar lite grann för att dölja att man sovit lite lite kanske, medan andra ser ut att ha varit i Turkiet i två veckor och bara solat fejjan typ. 

Tror att det är mycket en fråga om vad man har för sminkstil i vanliga fall. Jag sminkar mig alltid i skolan, men använder bara en lätt puderfoundation, böjer ögonfransarna och sätter på mascara. Vid nåt enstaka tillfälle lite eyeliner också, men det är inte så ofta. 

När jag tävlar så gillar jag dock att kunna gnugga mig i ögonen, och framförallt sova den där extra kvarten på morgonen såklart! Dock så är det ju inte alltid jag fastnar så bra på bild, hehe.

Nuturella och glada båda två ;DSminkar du dig när du ska tävla?Free surveys


Nu startar vi!Detta inlägg är tidsinställt - nu får ni gärna heja på oss kära läsare! :D

Kram

Hemma!

Hey allihopa!

Kom hem från Vingåker för ett litet tag sedan. Ska ta och käka lite lunch och sedan bär det av till stallet. Kram!

Körslaget

Ni missar väl inte Körslaget ikväll?! Katrineholm deltar ju med ett lag i år, så jag ska faktiskt sitta bänkad framför Körslaget för första gången. Har aldrig kollat på det tidigare, men såklart man ska stötta sin hemstads lag! Hoppas ni också hejar på Team Gabriel! :D

Mot Gripens RF!

Solen skiner och det är +grader ute!! Perfekt, så nu åker vi mot stallet och fixar Vendela och drar sedan vidare!

Svarar på kommentarer senare, vi hörs!Kram


Hästar i Spanien

När jag var i Spanien för två år sedan fanns det jättefina hästar man kunde få åka bakom i stan. Ångrar att jag inte tog fler kort, då alla hästar var så himla olika i typen. Vissa var små, söta knubbisar medan andra var ädla långbenta saker. Tycker det är lite ironiskt att de springer runt på asfalt hela dagarna, medan vi här kan klaga på underlag i ridhus ;)Fanns inte bara hästar att rida på, utan åsnor också. Själv tyckte jag lite synd om dem eftersom de fick stå i 35 graders värme i väntan på att någon skulle rida på dem. Men jag antar att de är vana med det klimatet. Här brukar vi ju vänta tills sent på kvällen för att kunna rida på sommaren, haha.
Nattbloggning

Skriver lite snabbt nu bara, har umgåtts med min käre Gurraboy ikväll, vi kollade på Shrek - Nu och för alltid, faktiskt riktigt sevärd film ändå! Brukar annars vara så dåligt när dom ska göra fler och fler filmer. Även om den första Shrek är bäst, så var denna riktigt bra!

Sedan är vi ju så himla mogna också, skrattar fortfarande åt Mästerkatten i stövlar osv. Skämten passar perfekt, undrar om vi är i den tilltänkta åldersgruppen egentligen? Skit samma, bara man har roligt! ;)

Innan dess så var jag självklart ute och red min sessa också. Det gick riktigt bra, fick så fint stöd i båda tyglarna och hon gjorde en så härlig vänster förvänd! Hade fintraven påslagen också, känns som att hon är så redo hon kan bli inför morgondagens uppgift. 

Dock inte utseendemässigt - knopparna och finliret fixar jag imorgon. Startar ju inte förrän vid tre, så det är uppgång vid halv 10-10 typ :)

Vendela för två år sedan, efter vår första tävling någonsin, en klubbtävling. Vi fick 57 % och kom trea i LC:2. Oj vad längesen det känns, så roligt att tänka tillbaka!


Kram


Mina mål med morgondagens tävling

Imorgon så vill jag fokusera på att Vendela vågar vara avspänd på banan, så att hon kan visa upp sin allra finaste trav. Galoppen är ju hennes extranummer, och så har det alltid varit. Men det är roligt att även traven börjar komma ikapp nu, det hon verkligen lärt sig under året är att trava genom kroppen och verkligen använda sina bakben istället för att trippa runt.

Det är alltså det jag hoppas på, och kommer att rida för; en ponny som vågar vara avspänd inne på banan, och är rund i formen. Jag själv måste även spänna av lite och följa henne med sätet, inte sitta så stelt och rakryggat.

Om jag lyckas rida fram detta så kommer jag att vara grymt nöjd! Att kunna visa sin utveckling även på tävling är ju det allra roligaste tycker jag, det är så roligt att få ett kvitto på sin egen utveckling.

När det går riktigt bra är det ju extra kul, såklart! Man är väl tävlingsmänniska.. :D


Kram

Mot Vingåker

Nu drar jag och Sofie mot storstaden Vingåker till Janni. Spenderar natten där, så vi hörs imorgon! Kram.

Sofie, jag, Janni
PLOPP

När jag ser dessa bilder så förstår jag varför folk brukar kommentera att min häst har väldigt stora, utåtstående ögon.. ;D

Fast hon är allt bra fin <3
Kram


Startlistor till Gripen imorgon!
Startnummer 5 av 16. Kunde varit bättre faktiskt, men det är som det är. Kunde varit värre, och det är ju bara att åka hem sedan om det inte går bra, eftersom detta är den enda klassen jag rider :) Men nu ska vi hoppas på det bästa tycker jag, hon har ju känts så bra nu, prinsessan!

Stör mig lite att Kattnes logga blir så ful i Equipe också, haha. Fast hellre en ful logga och bra klubb än tvärtom ;)

Såhär ser vi väl ut ungefär, jag och mina fina Cavendish :) Bara att säga Hej eller nåt om ni råkar känna igen oss, det är alltid lika roligt tycker jag! :D


Kram


Swedish Horse Maffia

Min hemsida på webbdesignen vägrade fungera, allt bara havererade totalt och jag blev skitarg. Jag är farlig just nu, fyfan. Jag som fixade en jävla startsida igår - idag funkar INGET! Bajsbajsbaaaajs!

För att muntra upp mig själv så tillverkade jag denna bild. Nu så sitter jag och skrattar åt mitt eget skämt, haha. Tur att jag har så lätt för att underhålla mig själv.. :D Issa fick ingå i skämtet, kanske ska rädda hennes ära och säga att hon satt och gjorde prov när jag gjorde bilden, höhö.Kram

Gårdagens ridpass

Igår blev det inget markarbete som jag så gärna ville då ridhuset var upptaget och i tältet red redan tre andra personer. Men det gick bra ändå. Jag hamnade i tältet bland de andra tre, men de var klara efter ca 20 min så då var jag själv där resten av tiden. Tränade vidare på det som jag gjorde för några dagar sedan, alltså övergångar. Gjorde liknande övningar som då, med serpentiner. Artie kändes fin och gick riktigt bra. 

Blev en liten kort sammanfattning av gårdagens ridpass :)

Mountain Horse

Fått en liten update om mina stövlar och de ska komma i början på nästa vecka. Ingen kunde vara gladare än jag av det beskedet, hihi!

Fredag

Gud vad veckorna går fort! Redan fredag, det känns som om det var det nyss. Dagens planer lyder så att jag ska åka ut till Morjanå till Janni (som ni kanske känner igen?). Hon är nämligen ensam hemma och då ska vi busa ner hela huset. haha nej inte direkt, men vi har alltid lika kul så det kommer att bli great! Jag vet inte vad vi ska hitta på, men baka brukar stå på schemat så det ser jag fram emot.

Vad har ni för fredagsplaner?

Jannis ponny Rosita och min gamla ponny Jenny -09
Något jag saknar

Är att cykla till ICA tillsammans med mina bästa kompisar och köpa glass, chips, dip och läsk. Komma tillbaka till huset och softa i sommarsolen och äta allt onyttigt. Det är livet det. Snart är det möjligt igen, hihi.

Det har snöat på min vår

Jag har ju tjatat hela veckan om hu lycklig jag är för att det är vååår i Katrineholm!

Nåväl, lyckan kommer och lyckan går heter det ju, och idag ska det komma 1 dm snö rakt ner över Kattne. Mums, fast nä. Det har redan börjat, och jag glömde sätta på Vendelas halstäcke igår (tänkte inte på att det skulle snöa) så hon kommer att vara helt blöt också.

Jaja, imorgon skulle det vara fint väder iaf. Tur det eftersom vi ska åka och tävla lite, jag och min häst! Vi har inte åkt någonstans sedan i september, eftersom höstsäsongen förra året blev helt sabbad av kvarkan som kom till ridskolan. Men nu är vi alltså rejält på G - och supertaggade!

Önskar även min finaste bloggkollega Isabelle Carstensen lycka till på sitt nationella i Matte C idag! :*

Kram

Nationellaprov i Matte C

Nu börjar mitt prov! Håll era tummar att det går bra för mig, det behöver jag efter allt slit jag lagt ner. Har laddat upp med cola och kexchoklad, så har gjort allt jag kan. Nu får det helt enkelt gå som det går. Hörs efter!

Godmat :)

Gud vad jag har varit inne i en mat-vecka denna vecka! Haha, det kanske ni märkt efter mina senaste inlägg.. ;)

Jag bara äter och äter, det finns inget stopp. Känns som att jag är helt extrem, fast det är inget jag bryr mig om. Jag älskar mat och att äta, det är nog min passion förutom hästarna och dressyren.

Issas också, för att blanda in henne. När Tävlingsduon har möte (händer vääldigt ofta) så äts det i princip alltid något. Det bara blir så - vi älskar helt enkelt att äta!

NOM-NOM-NOM :D
Kram


Den perfekta mellis-frukten

Är utan tvekan avocado! Man blir faktiskt mätt efter att ha ätit en, dessutom så är det ju jättegott. Går att äta antigen på macka (helst knäcke tycker jag) eller som den är med sked. Blir godast med lite salt och peppar på! :)

Kram


Hage?

Ibland så kan jag inte låta bli att fundera på en sak. Hästar ska få vara hästar högt och lågt, och hästar ska minsann vara ute och ha det bra i hagen och blabla. Men, alla hästar är olika, så är det bara. 

Om man tar tex Bingo, så är detta en utmärkt regel. Han går ute en massa hemma i Starrhult i en jättestor hage (som dessutom varieras med jämna mellanrum, alltså, han byter hage) som är kuperad med massa kullar att klättra på, och han kan springa runt och vara vildhäst om han vill. Han har det jättebra när han är ute, och skulle inte vilja ha ett liv i en paddock. 

Men i andra handen så finns Sid, Karins häst. Sid går i en hyfsat stor hage han också, men när det är kallt eller regnar, då vägrar han gå ut. Han vill inte lämna boxen. Här har vi alltså en häst som faktiskt visar tydigt att han inte vill vara ute, så då tycker jag att det är helt lugnt att låta honom vara inne, även om det är regler hit och dit. 

Det är bara en tanke jag har, själv tycker jag att det låter så hemskt när topphästarna aldrig får vara ute i hagen och sådär, mest bara gå i ridhuset. Men jag tror faktiskt att vissa hästar trivs med det livet. Jag brukar skämta om att jag tror att Vendela skulle kulla bli snobb-häst! Hon skulle nog klara ett sånt liv, för hon älskar verkligen sitt jobb som dressyrponny, och att gå i ridhuset. 

Men så länge hon är min så blir det hage och skog också, och hoppning såklart! Så är det bara, och det trivs hon också jättebra med :)

Bingo vill helst vara ute


Medan Sid väljer att vara inne ibland
Den perfekta kvällsmaten

Vår vän Janni har lärt mig och min kära vän Isabelle något mycket gott, snabbt och smart som man kan äta när man kommer hem från stallet på kvällen!

Detta är det man behöver:
*mjuka taco-bröd
*fin-krossade tomater med chili (finns på tex Ica)
*skinka alt bacon (som man då steker lite lätt)
*ost, riven
*ev annat man vill ha på (banan, ananas osv)


Av detta gör man sedan en pizza, som det bara är att köra 4 min i 175 grader i ugnen sedan! Fatta vad snabbt och enkelt det går att göra sin egen pizza!

Denna tryckte jag just i mig, gud vad gott det var :D
kram


Uteritt 17/3

Red mycket riktigt ut på Vendela idag, tog goughen också och det var riktigt mysigt. Vendela höll sig lugn och fin, tror att hon tyckte att det var roligt att komma ut lite hon också! Lät henne sträcka ut lite i galoppen en längre sträcka, det var ett tag sen hon fick göra det. Det tyckte hon om, och jag är nöjd med att hon kunde trava avspänt efteråt och sedan skrittade hon hela vägen hem idag också, inget taktande och fjantande. 

Kort sagt väldigt nöjd med dagens ridtur! Brukar inte rida ut två dagar innan tävling annars, men jag tror dett var vad vi behövde. Men man vet ju aldrig, fast gjort är gjort och jag gjorde det jag tror blir bäst! :) Bara att köra och se!

hahaha, SNYGGT att jag glömde schabraket hemma så vi fick vara utan.. ;)


Goughe är ju inte så vanligt, men här ser ni lite hur den ser ut iallafall. Får hästen att söka sig framåt-nedåt. Här passar Vendela såklart på att stå och streta och se riktigt lidande ut, så att ni kan se hur elak matte hon har som gör såhär mot henne. Men den funkar kanon ute, då sitter den inte alls för hårt, utan hon kan utan problem skritta på lång tygel och sådär :)


Kram


Bingos föräldrar

e: Holens Ingolf
u: Hagens Smile
Och så slutligen Bingo själv


Lite roligt att kunna se hur han påminner om sina föräldrar faktiskt. Bland annat så kommer han att bli gråare och gråare, han är alltså en väldigt avblekbar skimmel. Smile är 19 år nu och bor kvar i Starrhult. Jag brukar klappa på henne när jag är där, och i färgen så ser hon fortfarande ut som en 5-åring ungefär, alldeles blyertsgrå med ganska mycket vitt i ansiktet och ljumskarna. 

Jag frågade Kristina, och hon tror att Bingo blir som sin mamma, och alltså aldrig helt vit som sin pappa. Eftersom alla mina hästar har varit importer så tycker jag att det är väldigt intressant med Bingo och hans släktingar, hihi! :)

Kram


Tävlingsduon skrittar vidareHahaha, såhär går det när Maja Primdahl får tag i en filmkamera och har lite tid över..! 17e mars

Hejsan allesammans!
Kom hem från skolan rätt sent idag så har inte åkt till stallet än faktiskt. Freddi är redan där, men jag tänkte äta lite först så att jag inte rider på tom mage. Jag tänkte låta Artie jobba idag eftersom han har slappat i två dagar nu. Är väldigt sugen på att markarbeta, så om jag orkar släpa bommar lär det nog bli så.
2008 vs 2011

Haha måste bara säga att vi kommer alltid vara omogna! Lika töntiga då som nu ♥


Good afternoon

Sitter på webbdesignen nu, faktiskt jobbat en hel timme. Har tvingats inse att Dreamweaver inte är något för mig, jag kommer att få göra en hemsida i frontpage, så är det bara. Jaja, värt ett försök iaf!

Fortfarande lite sol ute, så ska snart cykla hemåt. Gud vad skönt det ska bli!

Hemsidan blir inte så värst snygg, men detta kommer att vara startbilden iallafall! :)


Kram

Dagens fråga

Vilken är din favoritårstid?
Free online surveys
Min Kingslandväst

Jag är som många andra väldigt kläd-och prylgalen. Jag älskar att shoppa och kan aldrig får för mycket av något. Men jag har såklart några speciella saker som ligger mig extra varmt om hjärtat. Där i ligger bland annat min kära Kingslandväst. Jag fick den i julklapp förra året av mina föräldrar och den har använts flitigt sedan dess. 

För det första måste jag säga att den är grymt snygg. Funktionaliteten är såklart också viktig - kommer dit alldeles strax, men för mig är utseendet också en rätt stor del. Den är stilren och har ett av, enligt mig, KL snyggaste loggor (eftersom de har så många olika). Den är väldigt bra då man har fria armar och kan röra sig utan motstånd, vilket är toppen både vid ridning och mockning. Dessutom är det så bra för nästan alla sorters väder, kanske inte kalla uteritter på vintern eller varma sommardagar, men perfekt för höst och vår. Funkar bra för mig på vintern i ridhus också.

Den enda nackdelen med min väst är att jag köpte en storlek för stor. Jag tror att jag har strl XS eller S. Jag hoppar ju alltid med ridväst under och trodde inte att den skulle få plats i en mindre, men där hade jag fel. Så nu är jag lite kluven om jag ska sälja min kära dunväst och köpa en ny, i en annan modell eftersom min inte tillverkas längre. Har ni något speciellt plagg som ni gillar lite extra?

Jag i västen


Den jag funderar på att köpa
Stress

Stress är något som vi hästvärlden känner igen allt för väl tycker jag. Oftast är det inte bara hästarna som ska hinnas med, utan stalljobbet, skola, läxor, prov och så klart kompisar. Som man hör från de flesta så gäller det att prioritera. Men det är inte alltid lika lätt som det låter. Det gäller att hitta ett sätt som fungerar för en själv.

Nu kommer det låta lite töntigt, men för mig funkar det jättebra att skriva en lista över det jag ska göra. När jag blir klar med något kan jag sedan pricka av vart efter. Något som vi fick lära oss under några mentala träningar som vi hade på klubben var att skriva en lapp över det man har i huvudet. Alltså om jag tänker mycket på att jag bör plugga matte och göra kemilabbar, skriver jag ner det för att inte känna att jag på något sätt ska glömma bort det. Men samtidigt kan jag släppa de tankarna just då när jag kanske ska rida eller plugga, för att kunna ha fullt fokus. När jag är klar med mitt ridpass eller pluggande kan jag då ta fram lappen och börja jobba med sakerna på listan.

Jag tycker dessutom att det ger en bra struktur att veta vad man har framför sig. Man kan lättare planera när man ser det konkret framför sig. Men det här är bara ett av hundratals olika sätt att hantera stress. Hur brukar ni göra?

Mycket som ska hinnas med i vardagen...
Torsdag

Jag riktigt känner hur mitt administrationsbetyg sjunker. Haha, Dag kom nyss förbi och kommenterade "hörrudu, det där ser inte ut som ett kalkylblad?" Knappast, nu har jag gjort ett och det är då inte kul, och inte vad jag ska syssla med i framtiden.

Idag så ska jag iallafall antingen rida ut lite, men tror snarare att jag rider ett litet pass. Hon kändes himla fin igår, och jag har ju idag och imorgon fram till tävlingen. På fredag passar det utmärkt att rida henne ett pass i ridhuset, eftersom halva är ledigt fram till klockan 6. Värre är det idag, för det är hoppträning.

Därför jag har lite planer på uteritt, så att det blir lite variation för henne liksom. Inte ridit ut denna vecka, och det är ganska fint väder idag också! :D

Hörs senare, när jag har webbdesign! Visst märks det att jag är ambitiös med mina studier?!

Jag och mitt hjärta innan en uteritt i vintras


Kanske får sällskap av Issa, vem vet? :) Det hr förresten börjat smälta undan rejält på Trolldal nu, snart ser det ut såhäär!!Sovmorgon

Att börja kl 10 två dagar i veckan uppskattas skarpt från min sida! Idag är det dessutom första gången i för i år som jag cyklar till skolan, så skönt att slippa passa busstider. Ska dessutom bli lite skönt att få tillbaka vardagsmotionen, jag märker så tydligt på min kondition om jag cyklar regelbundet eller inte.

Godnatt <3Säger godnatt med denna härliga bild på Vendela. Extra-pepp att den är från Gripen - dit vi ska på lördag och rida en LA1! :D

Kram


Dagens ridning

Idag så skulle jag skritta och jogga fram Vendela i skogen tänkte jag, fint väder och allt. Det skulle jag inte ha tänkt, på ditvägen gick hon helt okej, fick faktiskt lite stöd av henne, så jag var glad. Men, sen så lekte hon apa hela hemvägen. Jobbigt värre, så onödigt av mig och tro något annat också.

Så hon var spänd i början av detta ridpass också, men jag bestämde mig igen för att rida bort det utan att lacka. Det blev faktiskt riktigt brs idag igen! När hon blir spänd så blir hon ju springig och får en massa motor. Jag lyckades idag omvandla detta till jättehärlig, avspänd samlad galopp.

Givetvis så är det en 40 minuters jobb dit, med att få henne att spänna av och komma till ro först. Sänka nacken och höja ryggen. Men somsagt; dagens bjudning var det verkligen inget fel på! Gjorde lite travöppnor som blev riktigt fina också. Toppade passet med galoppserpentiner i den där riktigt samlade, runda galoppen. Fyfan vad bra det blev rent utsagt! 

Vendela frustade dessutom mitt i en vänsterserpentin - jättebra ju! Stor utvecklig för henne, det är så bra att hon vågar slappna av och andas. Hon har ju lätt för att spänna till och lite grann gå och "hålla andan", så man får berömma hennes frustningar när dom kommer vid rätt tillfälle.

Jag och min vän Isabelle igår, jag och Vendela såg exakt likadana ut idag som igår nämligen ;)


kram


Lite äldre bilderLite blandade bilder från åren 2006 och 2007. På den tiden så var jag en liten hoppryttare, och min fina ponny hette Nico Junior. Han var den bästa ponnykompis ni kan tänka er, och jag är så glad att jag fick tre härliga år med honom innan han skadade sig i slutet av 2007. Vi fick alltså ta bort honom ett år senare, och det var då jag köpte Vendela. 

Det har faktiskt inte gått en enda dag sedan Nico dog utan att jag tänker på honom. Jag minns honom så himla väl, och det tror jag alltid att jag kommer att göra. Han var speciell på sitt eget sätt, min fina, älskade Nico. 

Kram


Att försäga sig

Såg att det var någon som frågat dressyrmupparna om dom någongång råkat försäga sig på träning/tävling. Alltså säga något dumt om ekipaget och så sitter mamma, pappa, mormor eller någon annan anhörig bakom en på läktaren och hör.

Jag tycker det här är jättekul på sitt sätt. Jag har gjort det flera gånger, och det är lika pinsamt varje gång! Jag är självklart försiktig med vissa kommentarer, jag säger mer saker i stil med "den där har lite långt ansikte för remontnosgrimma, en aachen skulle passa bättre", och sedan får man den där välbekanta knuffen i sidan från kompisen bredvid.. Knuffen som betyder "oops i did it again".

Issa är mycket duktigare än vad jag är på detta. Hon säger i princip aldrig något dumt, och har full koll på vilka som sitter på läktaren. Ska jag vara ärlig så har jag också blivit bättre med tiden, det var värre för två-tre år sedan, då klantade jag mig titt som tätt. 

Dock så gjorde jag det helt med flit för någon månad sedan, under våra hemmatävlingar. Jag var väl medveten om att föräldrarna till en tjej som uppenbarligen red milt sagt förfärligt, satt bakom mig på läktaren. Hon uppförde sig så illa mot sin ponny, red fram den till hindren och piskade på den redan innan start, morrade och skrek åt den och använde spöt istället för att rida. I normal samtalston så sa jag "jag hoppas att någon filmar denna runda, visar den för henne om ett år, och att hon skäms" Kan tillägga att föräldrarna gav mig (och en av mina kompisar som instämt) en rejäl mördarblick när dom reste sig för att ta emot sin sura dotter som givetvis gjort ett dåligt resultat. Klart att ponnyn inte ville hoppa sen.

Där kan man faktiskt disskutera lite, för vem vet? Kanske föräldrarna blivit blinda och inte tänkt på hur dottern behandlar sin ponny på tävling? Isåfall så kanske min kommentar kan ha sått ett litet frö i deras bakhuven om att en förändring borde ske. Det i sin tur skulle hjälpa ponnyn att slippa undan sin ryttares hemska ridning, och det skulle göra livet bättre för den. 

Självklart så ska man vara försiktig med det man säger, alla på tävling är inte klara för tävling, utan är där för att träna och lära sig. Det var jag också en gång i tiden, men det hade jag glömt när jag var 14. För när jag var 14 år så var jag proffs, fullärd och bättre än alla andra, så det så.. ;) haha.

Kort och gott; att vädra sina åsikter på tävling är inget jag rekomenderar. Det blir ofta en pinsam situation som man inte kan klara sig ur på ett snyggt sätt sedan. Däremot så ville jag att ni skulle veta att jag själv inte är något praktexempel. Men, om dessa föräldrar hade kommit fram till mig och undrat över min åsikt, så hade jag stått för det jag sagt och förklarat varför, om de så velat.

Kommentarer som att hästen på banan har en förfärlig galopp eller att ryttaren sitter som en hösäck, dom är det alltid säkrast att ta i bilen på vägen hem sedan! Eller så gör man som Tävlingsduon; vi kommunicerar med blickar. En blick mellan mig och Issa räcker för att vi ska förstå vad den andra vill säga. Våra blickar och vårt tysta språk kommer ingen någonsin att höra.

Såhär såg jag och Nico ut 2006, ett riktigt byte för petiga personer i publiken! Själv blir jag alldeles nostalgisk, vad söta vi var :)
Paus från matten

Ni vet ju redan hur läget ligger till för mig - mattenationella på fredag därav lite seg uppdatering från min sida. Men tänkte vara otrogen mot matteboken en stund nu, så ni vet att jag lever! Stallet kommer att få vänta tills i kväll tyvärr. Vet inte heller om jag kommer hinna rida, det får jag helt enkelt se! Förstår att ni är trötta på att höra om mitt tjat om plugg, men jag ska bättra mig jag lovar ;)

För er som är lite musikintresserade kan jag berätta att jag och två klasskompisar har satt ihop en härlig vår-spotifylista med massa underbara vårlåtar, gamla som nya! Lägger upp den här om någon är intresserad av att lyssna på den.

Klicka på bilden för att komma till listan
SommarbildHittade denna bild från ett pass i Augusti, gud vad jag saknar stora utebanan och sena sommarkvällar.. 

Kram


Nu: Stallet

Nu så ska jag dra ner till stallet och rida Vendela ett pass! Ska nog fortsätta att hålla avspänning och ryggen upp som största fokus. Tekniken till LA1 programmet sitter redan, vi har ridit det så många gånger nu att vi inte tjänar något på att nöta delar och så. Ska dock jobba lite med hörnpasseringarna i största allmänhet, i både trav och galopp.

Ska försöka fixa ett Photoshop-inlägg också, eftersom vi fick önskemål om det! Jättekul när ni kommer med ideér på vad ni vill att vi ska skriva om!

Stolt ryttare detta, hihi ;D


Gammal bild

I arkivet på min gamla blogg hittade jag bl.a. den här bilden. Inte allt för bra redigerat, men ändå kul på något sätt ;)

Det går inte att svara på kommentarer

Vet inte vad som är fel, men blogg.se får fixa till det. 

Ponnytiden

Ibland saknar jag faktiskt ponnytiden lite.. Eller kanske inte ponnytiden, men jag saknar Jenny. Jag trivs till 100 % procent med Artie och skulle aldrig vilja ha en annan häst, men när jag gick tillbaka i arkivet på min gamla blogg blev jag så nostalgisk. Känns som om det var så himla längesen, fast ändå inte. Vill inte att det ska vara på något annat sätt än som det är nu, men ibland skulle man vilja resa tillbaka i tiden bara för en dag.


Citerat från min gamla blogg 8 juni 2009:

"Dressyrträningen gick super! Jenny var jätteduktig och kändes inte alls spänd eller stressad. Dock lite i galoppen, men det försvann efter ett tag. Att rida på hacket hjälper verkligen så hon inte håller på och klapprar med tänderna. Idag red jag hela lektionen själv (:o haha ). Gick mest på böjda spår hela tiden, vi hade lite olika övningar. Ena övningen gick ut på att göra en volt vid varje bokstav. Den andra var att göra en volt vid varje serpentin, och på så sätt fick jag rida i båda varven. Den senare övningen gick allra bäst, särsklit i traven. Vi jobbade på att få ner Jenny i en låg form. Det var synd att vi inte hade kameran med oss. Men men, nästa gång får det bli! Är verkligen jättestolt över Jenny efter dagens lektion. Rktigt roligt!"


Hihi jag blir bara så himla glad över att läsa såna här gamla inlägg och så kul över att det ändå finns dokumenterat.

Handskar

Jag kom nyligen på att jag tycker det är mycket bättre att rida utan handskar. Jag har alltid haft för vana att använda handskar, oavsett väder. Men jag testade för några dagar sedan att rida utan och jag tyckte jag fick mycket bättre kontakt med hästen. Artie är varken stark eller framtung så jag fick inte ont i händerna. Jag äger bara "billiga" handskar från Hööks, Jacson osv och jag tycker det blir stor skillnad på att rida med dem eller utan. Jag kände själv att jag fick en mycket bättre och känsligare hand utan. Dock finns det en stor nackdel - dagen efter fick jag en blåsa som gör ont. Vet inte om de försvinner om man blir van att inte använda handskar, men som sagt är mina händer väldigt invanda med det.

Jag vet många som har handskar från Roeckl som är otroligt nöjda med dem. Det sägs att de bara är som ett extra hudlager och känns knappt. Så funderar på att testa och köpa ett par. Emellertid är de rätt dyra och ligger i en prisklass runt 300-500 kr, så tror jag får suga på den ett tag innan jag bestämmer mig.Använder du handskar när du rider?Free Questionnaire


Har inte glömt er!

Glömde skriva igår - självklart så svarar jag på era kommentarer lite senare idag, när jag kommer hem från skolan! Har inte glömt det!

En sommarbild på mig själv får ploppa upp


Kram


Ursäkt nummer 2

Nu får jag också be om ursäkt, men ni ser själva tiden för när jag lämnade huset (mitt förra inlägg) och nu ser ni tiden för när jag kom tillbaka. Inget jag planerat, men min snälla mor mockade åt min prinsessa. Snälla föräldrar som ställer upp har vi ju tidigare skrivit om - vad vore man utan dom?

Har iallafall haft en jättemysig dag i solskenet och sedan hemma hos Gustav. Vi var lite barnsliga och doppade ballerina kladdkaka, gud vad gott det var! Självklart så är inte själva kakorna töntiga, men det beror på hur man doppar dom, och ännu mer på hur det ser ut på platsen där man suttit efter att man ätit..

Jaja - imorgon blir en bra dag! Då har jag en lektion, svenska 12.15-13.15 och sedan blir det hem för lite mer plugg, men kommer hinna uppdatera också. Välbehövligt med så lång sovmorgon, mmm vad härligt..! :)

Imorgon blir det självklart ridning också! Tävling nu på lördag ju!


Kram


Fullt upp!

Hela dagen har varit fullspäckad! Jag har inte haft en ledig stund förrän nu, och egentligen borde jag inte sitta vid datorn utan fortfarande plugga. Men nu har jag suttit och räknat matte i alldeles för många timmar, så det får räcka för idag!

 

Som jag skrev tidigare satt jag och några kompisar kvar i skolan efter vi slutat och pluggade matte inför nationella provet på fredag. Klockan fem var det föräldramöte där klassen skulle vara med. Jag åkte direkt ut till stallet när jag kom hem och joggade Artie i ridhuset. Krävde inte direkt något av honom utan ville mest att han skulle få röra på sig.

 

Efter stallet blev det ännu lite mer matteräknande i någon halvtimme. Det är så mycket som ska repeteras in, så mitt huvud är helt fullt för tillfället, haha. Tyvärr lär resten av veckan också se ut så här, just för provet är så viktigt. Men det är ju så att studier går före bloggen och därför blir det lite sämre uppdatering. Det är nu ju redan medvetna om, men tänkte bara berätta hur läget låg till.

Gammal bild som jag hittade på datorn får stå för dagen picture! ;D

 


Lite busigt

När man skaffar Photoshop så kan man välja att skriva i "Namn" såklart, men även "företag". Självklart så skule jag hoppat över detta, men det gjorde jag ju inte. Så nu skrattar jag lite varje gång jag öppnar programmet på datorn..!Kram


Visste ni att

.. anledningen till att man inte ser så många bilder på oss två tillsammans är att det nästan alltid är någon utav oss som är bakom kameran? ;)

Sömnig häst?

Eller bara väldigt ofotogenisk när det är ljust ute ;)

Idag är ingen rolig dag

för idag måste jag stanna kvar i skolan och plugga efter att jag slutat! Okej, så hemskt är det inte eftersom jag får sällskap av mina härliga klasskompisar! Men självklart skulle jag mycket hellre åka ut till stallet när jag faktiskt slutar tidigt. Men har man nationella prov i matte C på fredag är det sånt här som gäller! Klocken fem ska dessutom klassen på något möte med föräldrarna om flytten för vår klass. Efter det blir det stallet och förhoppningsvis ett litet ridpass.Over and out

En mängd lärare på min skola är sjuka = massa hål! Så idag slutade vi halv tolv istället för halv fyra. Det är vad jag kallar skapligt! Har pluggat i en timme nu, gjort historia och franska, så jag känner mig väldigt duktig också.

Här är det underbart väder, och vår termometer visar +16 i solen! Jag älskar det, så nu ska jag åka ner på stan och möta upp Gustav för en fika eller pizza eller vad det nu blir. Något ska ätas iallafall, alltid trevligt! :)

Haha, blir lite roligt ljus hur jag än vrider camen, halva ansiktet och håret försvann! Men skitsamma - det är våååår :D
Kram


Lite om Arties stam

Jag är själv inte särskilt insatt i hästars stam och kan inte många kända hingstnamn. Men sökte runt lite på Arties stam och hittade bilder på hans pappa A-dur. Har aldrig tittat upp det så mycket tidigare men tycker det är lite kul nu när man ser bilder från hans stam.

Här är Arties pappa A-dur:


Är de lika? ;)


Äger inte de tre första bildernaGodmorgon

Börjar dagen med två bilder på våra sötisar! :) Passar bra, solen ska skina här i Kattne under dagen, så vi hoppas att SMHI har rätt nu, isf lär det bli en bra dag!Dagens ridpass

Idag så började Vendela väldigt spänt, eftersom det var saker i omgivningen som distraherade henne. Jag förstår henne, men samtidigt så är det saker som kan hända, och sånt måste redas ut. Eller snarare ridas ut. 

Så det gjorde jag, utan att stressa upp mig så fick jag henne at bli lugn, höja ryggen, frusta och trampa på i alla tre gångarter. Det är jag så grymt nöjd med! Hon var framförallt riktigt härlig några steg i traven, kände att jag där en 4-5 steg verkligen fick fram den allra bästa arbetstraven hon har just nu! Kändes verkligen super, och hon verkligen sökte sig neråt och tänkte rätt med hals och huvud samtidigt som hon sköt på och höjde ryggen.

Hon börjar lära sig att trava nu. TRAVA, inte bara pinna på lite grann. Galoppen var också så himla fin och mjuk idag, hade så bra stöd när jag väl fått henne att arbeta med mig och släppa omgivningen. Hon gjorde en perfekt halt idag också, totalt jämn var den, och på rätt ställe också! Tur man har spegel ibland..!

Kort och gott så är jag grymt nöjd med att jag själv lyckades rida mig igenom ett problem som uppstod, och utan att själv bli stressad. Lät Vendela få sin tid, och då löste det sig så bra! Känns väldigt bra att lägga på +-kontot i hjärnan, att jag klarade av att vända dagens pass på ett så positivt sätt!

Vendela idag


KramFörsta världskriget har ändå redan varit

Nu så ska jag ta mig en dusch, och sedan så kommer resten av min kväll bestå av lite historia-plugg, prov på torsdag. Låter roligt va? :D:D

Ifall någon missade ironin så tog jag lite bilder, vet inte varför jag ser så skabbig ut? Lymfkörtlarna (som fortfarande gör ont) sitter ju inte i ansiktet? 


Kram


Lite bilder från dagenInte ofta man ser oss på samma bild va? :DEn grym Artie!

Red ett pass i ridhuset efter att ha varit ute och blivit fotad av Maja. Artie var superfin och gick hur bra som helst! Tror nästan att det är ett av våra bästa pass hittils.

Började med lite lösgörande med skänkelvikningar och tempoväxlingar. Det är viktigt på Artie att man ser till att han verkligen går fram till handen eftersom han gärna sackar lite för mycket. Att flytta honom mycket för skänkeln brukar fungera bra.

Efter att jag ridit fram började jag rida serpentiner och göra mycket övergångar. Det är verkligen något som vi behöver träna på, då Artie kommer ur form när jag byter av/gör halt. Så idag koncetrerade jag mig på det, att använda handen så lite som möjligt och istället rida med sätet och benen. Och gud så fin han blev! Gjorde massa övergångar hela tiden i alla gångarter och Artie gick så bra! Han blev uppmärksam och jag kände verkligen hur han lyssnade hela tiden. Jag var även väldigt medveten om hur jag själv red, t.ex. hur starka/svaga hjälper jag använde. Det är något man får träna mycket när man tränar för Karin, att reflektera sin egen ridning och tänka efter hur man påverkar hästen.

Så himla kul när man får såna här ridpass där man känner att allt sitter! Jag blev bara så lycklig av att rida och ville fortsätta hur länge som helst, haha. Jag är så nöjd över både mig och min fina lilla Artie

haha charmig bild från idag ;)
Sneak peak

Det togs lite bilder idag faktiskt! Ska strax skriva om dagens ridpass och lägga ut fler, men här kommer en liten förhandstitt:P.S Kladdkakan blev yummie!Något som förgyller dressyr-looken

En riktigt snygg rosett i håret tycker jag piffar upp otroligt mycket, det ger hela ekipaget ett lyft faktiskt. Själv älskar jag mig, den kostade 89 spänn på Sharpman, och det var den allt värd!

Det som är negativt är självklart att det kan vara svårt att få den att sitta ordentligt ibland. Den sätter sig gärna på sniskan. Nätet är också lite litet för att mitt hyfsat långa hår ska få plats, men äsch! Jag tycker ändå att det är värt ;)Kram


Farväl Sandro Boy

En av våra absoluta favorit topp-hästar ska gå i pension. Sandro Boy (som rids av Marcus Ehning) gör sin sista stora tävling i april under världscup finalen. Känns verkligen sorgligt eftersom vi suttit hemma i soffan och hejat på detta fina ekipage i flera år nu. 

Det är något speciellt när dessa två kommer in på banan. Det är alltid lika prydligt, och fast det ser så samlat och snyggt ut, så går det undan också! Hingsten har ju dessutom en överlinje som heter duga. Vi äger ingen av dessa bilder!Bakverk

Nu kära läsare så ska vi göra ett bak. På måndagar slutar vi tidigt båda två, och gillar att tillverka något onyttigt att smälla i oss innan vi tar itu med hästarna och stallet! En härlig tradition faktiskt, och gott såklart!

Film från igår på Artie

90 cm
Mina stövlar

Fick en fråga om vad jag har för ridstövlar. Går ju snabbt och enkelt att svara på.

Cavallo Grand Prix plus heter dom. Tycker jättemycket om dom, köpte mina på Sharpman. Har för mig att dom kostade 3 700 eller något sånt. Men jag kommer ju kunna ha dom länge!

kram


JW

Beställt nya skydd till Artie nu! Tog ett tag innan jag hittade de perfekta, men känns som om dessa kommer bli super. Tänkte först beställa från internet men finns bara i svart, vitt, rött och blått i Sverige - inte i brunt alltså! Men en hästaffär 40 min ifrån oss skulle beställa hem JWs kollektion och få hem de här skydden också. De kommer i april någon gång.

Vad tycker ni, duger de? Själv tycker jag de är supersnygga, stilrena men ändå inte tråkiga!

Resten av bilderna

Här kommer fler bilder från igår på mig och Bingo:Han har sånt jäkla lyft i frambenen när han travar
Kram


Natti natti!

Hoppas att ni läsare också har haft en toppenhelg - det har vi! Ny vecka snart och nya tag, men vi går mot ljusare tider, det är det lite lättare att andas faktiskt! Har noterat att vi fått in vissa frågor idag - svaren kommer imorgon, så bara att hålla utkik :)

Ser förresten ibland när andra bloggare frågar efter bra hästbloggar - att ni tipsar om vår blogg! Ni ska bara veta hur otroligt glada vi blir när vi ser det, tack så jättemycket till er! <3

K-kinda busy

Jag har matteprov imorgon, engelska-tal på onsdag och historiaprov på torsdag + tävling med Vendela på lördag. Denna vecka kanske blir lite halvdann bloggmässigt för mig. Men frukta inte (- ta en frukt!) jag kommer självklart att hinna fixa några inlägg ändå :)

Detta måste vara bland dom snyggaste knopparna jag lyckats med!


Kram


Filmen vill inte samarbeta

Har laddat upp min film från idag två gånger och båda gångerna har internet dampat precis när det varit klart! Ush blir så trött på det.. Ska försöka en sista gång, annars kommer den upp i morgon kväll. Jannis lillasyster fotade även idag, så ska se om jag få bilderna av henne så kan jag lägga upp dem med.

Bingo-bus

Var även ute och red Bingo idag, och det var jättemysigt. Han verkade glad att se mig igen, och det är alltid roligt att känna sig uppskattad!

Själva ridpasset fick bli lite som det blev eftersom underlaget är såpass dåligt fortfarande. Svårt att galoppera ordentligt och sådär. Men snart så är det mer vår, och då blir det bättre! Bingo är ju alltid härlig att rida (utom när han apar sig såklart, men det var längesen han gjorde det nu) så det är himla kul ändå!

Orkade inte byta ridbyxor, något jag ångrar när jag ser bilderna. Herreguud, dom sitter verkligen som ett par herr-ridbyxor ju! Illa, det är panikvarning!

Kristina, Bingo och jag
Laddar upp resten av bilderna imorgon!

Kram

Film från hoppningen med Vendela

Alltså utklädd till hoppryttare (ni som läser bloggen vet ju att jag tävlar dressyr i vanliga fall..!)Kram


Två vill-ha

Jag fyller ju år den 25:e mars, och har insett att dessa två prylar skulle göra min och Vendelas tävlings-outfit komplett!Kram


Clear Round 13/3

Jag var lite tråkigt idag och klädde inte ut mig på maskeradhoppningen. Men det gick lika bra ändå! Hoppade 90 och 100 cm och Artie var så duktig så. I första klassen var han sjukt taggad så fick rida tillbaka ganska mycket. Han tittade lite på muren men hoppade ändå, så rev den. Men annars var han jättefin! Tappade stigbygeln vid muren så red utan ena halva banan, men som sagt gick det ändå ;) 

I andra klassen blev det ett litet missförstånd mot tvåan, men Artie var så snäll och löste det. Gick felfritt men ändå kändes första klassen bättre. Lite konstigt, men jag tycker känslan är så mycket viktigare än resultatet! Är ändå nöjd med dagens rundor, vi behöver bara mer rutin tillsammans!

Film kommer senare. Bilden är från en tävling i vintras.
Maskeradhoppning

Här kommer det lite bilder på mig och Maja från dagens maskerad. Vi är alltså utklädda till varandra, så att jag är hoppryttare och hon dressyrryttare. Vi vann inte maskeraden, men himla kul var det ändå! 

Vendela tyckte att det var jätteroligt att hoppa, och 70 cm var piece of cake för dressyrponnyn att skutta över. Jag hade lätt kunnat hoppa 80/90 iallafall, får göra det senare i vår! Det var riktigt roligt att vara med och hoppa lite, ta det som "på kul" liksom. 

Det var grym stämning i hela stallet, alla var på topphumör trots att vädret var lite grått och det var riktigt tryck!

Vendela tyckte dock rosetten var ful och ville inte ha den på sig alls


Mina vita ridbyxor har töjt sig på något konstigt vis så att de sitter hur konstigt som helst.. Uscha! Men Vendela är söt och Martell är prydlig
Kram


Vendela nyklippt

Jag har ett erkännande att göra. Issa fick klippa hovskägget på Vendela idag, och det var hon som gjorde det senast också. Förutom att jag utnyttjade min kompis talang så är det ju inte så farligt, eller? Joho, det är det visste, för senaste gången var i september! 

Före


Efter
Lite skillnad, eller?

Artie del 2Tävlingsduon hälsar god morgon!


Artie del 1

Idag var det så fint väder så vi gick ut och tog några bilder på Artie! Ska bli kul att kunna se hur han ser ut om några månader jämfört med nu.


@Morjanå

Just nu sitter vi i soffan hemma hos Janni i Morjanå och tittar på melodifestivalen. Direkt efter vi kom hem från stallet åkte vi hit, så där har ni anledningen till vår dåliga uppdatering denna eftermiddag.

Båda fick sig ett pass i ridhuset idag och hästarna skötte sig toppen! I morgon är det Clear Round på hemmaplan där hela tävlingsduon ska delta! Issa ska hoppa 90/100 och Freddi 70 cm. Lär därför inte bli jättemycket uppdatering men men :D
Kram på er!
VårmysVärldens mysigaste (och sämst redigerade) vårbild på oss från förra året! :)

Kram


God förmiddag

Jag kom just hem, eller så pass att jag hunnit byta om till stallkläder. Snart så ska jag åka ut med Issa till stallet, och jag är riktigt taggad! Solen skiner och himlen är blå, mmmm..!

Ska även mocka åt Karins häst Sid idag också, tror hon är på någon kurs eller så. 

Sid (som ser ut att säga "HEJ") och Vendela förra året :)


Blir nog att ta sig en tur idag i det vackra vädret :D


Kram


Liten update

Har nyss varit på stan och köpt lite nya saker. Är så taggad för våren nu! Jag tänkte strax byta om och dra vidare till stallet. Lika fint väder idag som igår, så tror definitivt att kameran får hänga med. Dock vet jag inte riktigt vart jag ska rida, men det återstår att se!

Ha en fin lördag!

Jag och söta Janni igår
Vår fotoutrustning

Fick en kommentar om vilka kameror vi använder när vi filmar. Svaret är att vi brukar använda oss av tre olika digitalkameror beroende på vem som tar med den och så.

Jag, Issa, har två kameror. Den som vi allra oftast använder är min Canon Ixus 60. Den är väl ungefär 4 år gammal nu, men funkar fortfarande utmärkt. Plus att den är liten och smidig så passar perfekt att ta med till stallet!Sedan har vi min pappas kamera som är en Canon Powershot G9. Den är absolut bättre än den lilla, men inte alls lika smidig att ha i fickan. Dock filmar den i mycket bättre kvalieté.Den sista kameran som vi filmar med är Freddis Sony dsc t70. Den filmar bra men har tyvärr väldigt lite zoom, vilket leder till att vi rätt sällan använder den.
Självklart filmar vi inte bara med dessa kameror utan de kan också få stå för stillbilderna ibland. Dock brukar vi oftast fota med min Canon 1000d i ridhus och utomhus :)

Dagens fråga

Vad vill ni helst ha (t.ex. när vi tränat eller tävlat)?
Free polls

Goodmorning!Haha, snyggt att jag bara dragit ner stigbygeln på ena sidan.. ;) saknar mina damasker också, hoppas dom kan bli tvättade snart, haha. Hoppas att ni hade en fin fredagskväll igår, det hade vi!

Ikväll så blir det Melodifestivalen med kompisarna, ska bli grymt kul! Älskar våra myskvällar <3

Kram


Jag måste få instämma

.. med min bästa kompis åsikt om att det är vår i Katrineholm nu! 

Dröjer inte länge innan det ser ut såhär nu, dessa bilder är från i början av maj förra året!kram


Hörlurar vid ridning?

Vad tycker ni om det? Är det okej att rida med musik i öronen eller borde man vara fullt koncentrerad på hästen och ingenting annat?

Jag själv tycker att det är jättebra, jag blir så avslappnad själv. Jag gillar att lyssna på musik, så för mig är det ett jättebra alternativ. Jag förstår dock om det kan se lite nonchalant ut att swischa runt med ett par lurar i öronen, men det tycker jag att det kan vara värt. Blir lättare att få en bra takt också.

Självklart så måste man ta hänsyn till sin omgivning; jag använder bara hörlurarna när jag är ensam. Svårt att se upp annars, hehe!Skulle du kunna rida med musik i öronen?Free online poll

Kram

Bingo på utställning

Bilder jag fått av Kristina till Bingos hemsida. Här är han på utställning i juni 2010 och fick 38 poäng - fin biff! Detta var alltså strax innan jag började rida honom.

Kram

Fredagsmys

Janni är på väg hit just nu så ska vi ha en mysig Janni&Issa-kväll. Låter riktigt fint i mina öron! Mamma kom dessutom hem från England igår med ett par nya Converse till mig! Såå fina :D

Mina nya sötnosar!


Jag och min gamla (och nuvarande) sötnos!


Träningen

Dagens träning gick kanon! Red fram Vendela, och hon kändes så rund och fin. Mamma kom förbi en sväng och sprack upp i ett stort leende och kommenterade hur rund och fin Vendela såg ut. Jag kunde inte annat än hålla med, och speciellt efter att jag galopperat i lätt sits och sedan tagit tillbaka henne lite, men låtit henne behålla samma aktion och runda rygg som i den fria galoppen så blev hon jättefin!

Karin tyckte också att det såg jättebra ut, och att vi verkade ha tagit åt oss av helgens tuffa träningar. Vi fortsatte jobba med det idag - att Vendela ska få göra mer och jag mindre. Om jag bara vrider på överkroppen i en 10metersvolt så formar sig Vendela själv runt innerskänkeln. Jag måste lära mig att då behöver jag inte ta någonting alls i tyglarna! 

Gjorde detta lite på en åttvolt vid X (så som den ligger i Lag-03 för er insatta ;D), och Vendela hade så stor och rund gång hela tiden. Jobbade sedan vidare med tre-spår (lite öppna) i både trav och galopp och det gick verkligen jättebra. Karin var verkligen nöjd med oss, vilket ju är lite extra roligt eftersom jag varit dålig och inte ridit riktigt fullt ut denna vecka. 

Tog sedan upp henne i en mer samlad galopp och så red vi lite förvänd sedan, längs fyrkanten bara. Det var så himla roligt att det gått så bra, speciellt med öppnorna! Så sedan travade jag henne i lite avspänd arbetsform och tränade på att själv spänna av och låta Vendela hitta dom stora stegen och den uttrycksfulla gången. Tyckte det gick bra, och vi slutade sen. Jag blev så himla trött kände jag, hoppas verkligen att jag blir frisk helt frisk snart!

Min snälla bloggkompanjon fotade några bilder också!

Kram


Sushi-time

Lycka i en liten ask.. Söt tjej där bakom också, trodde jag såg jätteglad ut, fast nu ser jag att det gör jag ju inte! hahah! :DKram


Lite bilder

Freddi tog några snabba kort innan jag red ut tillsammans med Maja. Var rätt mycket is ute så det gick bara att skritta och trava. Men det var en mysig tur.

Ursäkta för väldigt fula bilder, men ni klarar er nog ;)


Karin-träning

Tidsinställe ett inlägg så att ni har koll på vad jag gör, och NU börjar min träning!

Hihi :))Kram


Film nr 3 & 4Helgplaner

Får se om jag hinner rida Bingo något i helgen, den är fullspäckad som vanligt.

Bingo efter senaste träningen


Ikväll så ska jag troligtvis träffa Gustav efter träningen, och imorgon så måste jag leta reda på alla prylar som jag ska ha till min utklädnad + att jag borde hoppa Vendela lite.

Lördag-kväll så har ju ingen stolt svensk missat att det är final i melodifestivalen, och jag ska självklart titta! Ska kolla tillsammans med Issa, och våra kompisar Sofie och Janni! Ska bli jätteroligt, har taggat i över en månad nu, haha. Jag är lite småtöntig av mig, jag vet.

På söndag så är det ju maskeradhoppning på Trolldal, och Tävlingsduon ska delta! Vet inte vad Issa ska klä ut sig till, även om jag har mina aningar. Själv så ska jag vara hoppryttare, och det lär bli en massa bilder från dagen!Hihi, Tävlingsduon på pusskalas


Kram

Det är vår ute!

Hörrni, det är vår nu! Solen ser glad ut och snön börjar smälta på riktigt. Det tycker jag vi firar med en mysig uteritt, haha. Vädret är perfekt för att fota, så kameran hänger med till stallet. Hade redovisning sista lektionen som gick toppen, så kunde inte bli en bättre fredag. Underbart! 

Ha det bra! :*

Ungefär samma tid förra året!
Ja tack!

Tyckte det här schabraket var riktigt snyggt! Kommer från John Whitaker och kostar 599:- Gillar att det inte ser likadant ut som alla andra schabrak och själv skulle jag gärna ta ett i varje färg! Vad tycker ni? :)


Gårdagens outfit

Har aldrig gjort ett dagens outfit-inlägg förut faktiskt, men någon gång måste gu vara den första. Så här gör jag ett försök! ;D

Bilden är inte tagen igår, men hade exakt samma saker på mig, haha!

Jacka: Kingsland
Ridbyxor: Hööks
Hjälm: GPA
Väst (under jackan): Rider's Company
Handskar: Hööks (tror jag)
Skor & chaps: Hööks
Sporrar: Globus
Spö: Jacson
Träns: Equus (tror jag det hette)
Martingal: okej jag är dålig på det här, men var något märke... haha
Sadel: Lippo
Schabrak: Freddis gamla
Senskydd: Veredus
Bakskydd: Pro

Som ni kanske sett på filmerna så tog jag senare av mig jackan. Under hade jag en röd-randig cardigan från Primark! :)


Film nr 2

Här kommer fortsättningen från träningen igår.


Provdags

Snart så är det dags för SO-prov, så jag sitter och sista-minuten pluggar lite här, haha! Känns som att det alltid är panik innan prov. Hatar nr man kommer till skolan och det känns som att alla andra kan mycket mer, fast man själv pluggat halv ihjäl sig. Det kanske är så som vi pratade om på mentala-träningen - man försöker psyka motståndarna? haha, bäst att inte låta sig psykas..! ;)

<3


Kram

Godmorgon kära bloggläsare!

Idag är det jag som står för morgon-inlägget! Tänkte bara ge en liten hälsning till våra morgonpigga läsare, hihi. Dessutom vill jag återigen tacka er för alla söta och snälla kommentarer som vi får! Ni är guld värda. Statistiken ökar och ökar hela tiden, vilket också är super kul :D

Fredag står på schemat och jag har ingen aning om vad som händer ikväll. Men något roligt hittar man ju alltid på, så det löser sig nog! Vad har ni för fredagsplaner?

Kvällsuppdatering

Jag har varit på musikal och sedan umgåtts med Gustav under kvällen. Hann även med en vända till stallet innan där jag red Vendela med hörlurarna. 

Skriver mer om dagens ridpass och svarar på era kommentarer imorgon!  Nu ska jag gå och lägga mig, gud vad skönt det ska bli, haha.Kram


Hoppträningen idag!

Åh hoppträningen gick så sjukt bra idag! Jag är så glad, haha.

Idag var det mycket fokus på vägarna. Förra gången hoppade vi lite högre ju, men idag hoppade vi lägre hinder men nogranna och raka vägar. Jag var föreberedd innan att Artie skulle vara rätt jobbig eftersom han vilade igår. Men under tiden jag red fram betsämde jag mig att det skulle gå bra! Han kändes inte som på sitt allra bästa humör, men istället försökte jag rida dubbelt så bra och mycket för att kompensera upp det. Och gud vad bra det gick! Tycker det bevisar att ryttarens ridning betyder så mycket! Ofta vill man skylla på hästen, men i de flesta fall är det ryttaren som gör fel! Jag är så nöjd med mig själv att jag skärpte mig istället för att lämna hur det skulle gå till slumpen!

Hur som helst, vi red fram på travbommar som jag tycker Artie har blivit mycket duktigare på. Nu håller han samma takt igenom hela serien. Efter det hoppade vi lite småbanor med koner utsatta i hörnen som vi skulle rida runt. Där ingick några bågar och kombinationer. Allt flöt på riktigt bra, så det var jättekul!

Här kommer första filmen från träningen. Kommer några till, måste bara ladda upp dem först ;)Lite fler tävlingar

Jag har hittat två tävlingar till som jag ska åka på! (Ska ju tävla LA:1 på Vendela i Gripen om en vecka)

10 April så ska jag till en regional i Vikbolandet och rida Lag-03 på Vendela. Det ska bli riktigt roligt, har inte ridit det nu på ett tag! Finns även LA:P1, men vet inte om jag ska starta det. Får se, lite sugen på att göra ett försök trots våra svaga högerslutor faktiskt. 

Och så en vecka senare så ska jag till Nyköping med Bingo, för då drar Allsvenskan div 3 igång! Får se hur han är i kondition och hur vi ligger till och så, men skulle helst rida både LC:1 och lagklassen LC:2. Orkar han inte det så får vi se hur det är med laguttagningen och sådär. 

Ska kolla ut lite fler tävlingar senare, men roligt att ha lite fler att se fram emot faktiskt! Blir mycket tävlande nu i vår i och med att Vendela går regionalt och Bingo lokalt. Fast det blir ju rolig läsning för er när både jag och Issa kommer att tävla mycket på olika tävlingar nu i vår..!

endish
Kram


Det roligaste dressyrprotokoll jag någonsin fått tillbakaDomare var Gunilla Rasmusson och programmet var LB1. Vi vann klassen men 5 % till godo på 2:an och efter min ritt så ställde sig domaren upp och tackade för att jag ridit så väl. Det var en helt otrolig känsla, och nästan 80% fick vi ju också. Den tävlingen i Laxå glömmer jag aldrig.Jag var helt rörd över min mina, duktiga prinsessa <3


Kram

Vad Vendela EGENTLIGEN tycker

Nåja, ni får ta hennes åsikter med en nypa salt.. ;)

Kram


På meeting

Förra året så var ju jag och Vendela på meetinget som Gripens RF har på sommaren. Tre dagars tävlande är roligt vill jag lova - och att vi dessutom vann vår cup skadade ju inte heller! 

Tävlingsbilderna har jag visat mycket, men tänkte att ni skulle få se hur mysigt det är på meeting också :) Trots allt halva grejen. 

Vissa bodde i husvagn som ni ser, men vi valde att hyra ett rum i ett hus 500 meter från stallet
Var så himla mysigt när alla pysslade runt, och vädret var toppen


Cavendishan var duktig första dagen


Sommarmys
Precis till höger här bodde vi, man ser lite av byggnaden


Och precis utanför huset så bodde detta arabföl!
Jag och mina hus-kompisar Janina och Sara :D


Kram

Torsdag

Fick sluta 1,5 timme tidigare idag, det tackar man inte nej till! :D Hade bara två lektioner så det var rätt skönt. Hade tänkt plugga lite nu och sen dra vidare till stallet. Har träning vid halv 8 för Daniel, så hörs efter det.

DressagefailHaha, tycker denna klantiga ridning är så himla rolig! Till och med på den nivån kan man göra lite misstag ibland..! 

Kram


Hoppande videoblogg

Nu när ni har fått känna på hur det är att galoppera på Vendela tänkte jag att ni ska få hoppa min gamla ponny, haha. Jag hittade en gammal film när jag tog ett skutt på henne, så här kommer den!


:S

Jag fick lov att vara hemma från skolan idag igen - usch.

Jag har fått något konstig infektion med svullna lymfkörtlar, och imorse så hade jag även huvudvärk och var illamående och yr. Hade jättesvårt att sova i natt också eftersom jag hade ont. Så himla jobbigt - men himla tur att jag ska tävla nästa helg och inte nu i helgen! 

Just nu så vill jag bara slippa vara halvdassig och bara bli frisk, kry och sprallig igen! Det ska vara fint vårväder här imorgon och på lördag, kanske att det kan hjälpa!? Haha

Denna glada attityd ska jag skaffa tillbaks!


Kram


Dagens fråga

Vad står din häst på för strö?

FreePollKit.com
Både jag och Freddi har spån till våra hästar. Vendela fick stå för bilden :)


Musikal

Idag så ska min gamla högstadieskola (Tallås) ha sin årliga musikal! Det är 9:orna som gör varje år, och förra året så var det alltså mitt gäng som gjorde. Gud vad roligt det var, jag hoppas att jag kan gå och se deras ikväll! Det är min plan iallafall.

2010 så hade jag rollen som Kissie, först som gammal (år 2075) och sedan som ung igen..! Det var verkligen en skitkul upplevelse!

Alltifrån första repen (jag i ljusblått)


Riktigt *host* snygga *host* dressyrhållningen där till vänster
Jag förvandlas till en rynkig, 70-årig Kissie
The gang


Jag hade rouge som foundation, haha


Blev till slut en riktigt rolig musikal med dansare, musik, ljud, ljus och allt möjligt! :D


Kram


GodmorgonMorgonbilden börjar ju bli lite tradition nu! Här får ni en av mina favoritbilder, synd att det inte är bättre kvalitet på den. Älskar Vendelas uttryck, hon ser så himla nöjd ut!

Kram


:*

Vi har satt ett rejält besöksrekord idag! Tack för det fina läsare, vi tycker så himla mycket om er och alla era kloka åsikter och snälla, peppande kommentarer!

En godnatt-puss till er från oss :*
Dagens ridning

(Ursäkta sent inlägg, men kul för er kvällspigga!)

Idag så red jag Vendela lite i tältet, trots min stackars armhåla (inlägget längre ner, haha).

Det gick faktiskt bättre att rida med den än att mocka och göra hö, det trodde jag inte. Själva passet gick helt okej, jag hade inte jättebra inställning i början, så då blev det inte toppen. Är ju perfektionist och så pessimist på det och sitter på en övermabitiös ponny som bara vill göra rätt. När jag är på mitt surare humör och inte kan berömma något för att hon inte känns toppen så blir det inte så bra. 

Bestämde mig efter att ha galopperat i ena varvet för att lägga in lite skritt på diagonaler. Precis som skritten ofta ligger i programmen, och Vendela har ju svårt ed det. Det var ett bra tips som Karin Öljemark kom med - att jag ska göra det hemma. Då kommer Vendela att känna igen sig mer och kunna spänna av. "Jaja, skritta lite såhär, det är en del av jobbet, det brukar vi ju göra hemma" kommer hennes hästhjärna att tänka. Kanon!

Tycker även att vi löste fattningarna så himla bra nu i helgen så det är jag nöjd med. Hon blir ju gärna lite spänd i tältet, men jag tycker att hon sköt på fint idag och faktiskt tog i och ändå spände av mitt i all denna power på ett bra sätt! Blev så positivt överraskad av skritten att jag blev på bättre ridhumör och insåg att varken jag eller hästen får ut något av att jag ska sitta där och sura för att det inte är magnifico..!

Bild från 2009, gillar den fortfarande


Kram


Visst var det fler än jag

.. som tog sig en semla idag igen? Hehe :D

Den satt förträffligt i magen kan jag säga


Kram


Ingen ridning :(

Som jag trodde hann jag aldrig rida idag. Vi filmade till halv sju och efter det hanns det bara med mockning och skötseln. Känns inte särskilt bra att låta honom vila inför träningen i morgon, men har så mycket läxor så det fick blir så. Får se till att rida fram länge innan träning, så löser det sig säkert.

Ska försöka fixa en film från träningen i morgon också, för det är ni väl lite mer intresserade av? :D

Min Lime-outfit

Några som frågat varifrån jag fått min Lime-outfit! :) Tänkte faktiskt avslöja det, trots att den är ganska unik! :DFleecetröja - McKinley (inköpt på Intersport)
Schabrak - Copperfield ( troligen inköpt på Ullared av Vendelas förra ägare, fick det med när jag köpte henne)
Fleecelindor - BR (inköpta på Djur- & fritidsbiten här i Katrineholm)

Dåså, då var den avslöjad, haha! :DBeautiful

Kollade i en gammal mapp och hittade dessa två bilder. Ibland är hon bara för vacker, min ponny <3

Kram


Filmning av reklamfilm

I ämnet multimedia jobbar jag och några vänner med att göra en reklamfilm för en skoaffär. Idag är det dags för att filma, så det lär ta hela eftermiddagen. Har tänkt åka till stallet så fort vi är klara. Eftersom det är hoppträning i morgon ska jag försöka se till att Artie får röra på sig lite också. 

Här jobbade vi i bildsalen och gjorde rekvisita
Onsdag

Himla trevlig rubrik, fast nä. 

Har riktigt ont i armhålan av en svullen lymfkörtel (och eftersom ett flertal i stallet läser bloggen så kommer alla veta om det nu när jag kommer ut sen, hahah). Antar att det är eftersom jag var sjuk i förrgår och hade feber. Jag har självklart sökt runt på google, sådär som man inte ska göra men ändå alltid gör när man är en stor hypokondriker som tror att allt är cancer eller aids. 

Nog pratat om det (blir lite rädd nu igen ju), det är SO-prov på fredag och jag ska strax sätta mig och fortsätta mitt pluggande. Ekonomi är ju så förträffligt roligt, inte sant..? ;)

Vaknade förresten med lockigt hår idag, har bara hänt en gång förut. Att det är vågigt vet jag, men idag var det riktiga lockar, haha. Lockade bara några slingor i luggen med plattången och gick (okej, åkte buss) till skolan sedan och såg ut som att jag lagt en timme på håret, fast jag inte ens borstat det :D

Så, där gick jag i skolan och kände mig värsta glamorös, förutom att det känns som att jag har en böld i armhålan då, såklart.

Me and my corkscruws (klassfoto-posen håller sig framme)


Finns alltid minst en bild som ser ut såhär eller värre när jag haft camen..


Kram


Charles Owen

1


2.


3.


4.


Vilken av dessa fyra Charles Owen hjälmar gillar du mest?
Free online survey

Hur man öppnar två bilder samtidigt i Photoshop

Börjar med att öppna en bild som vanligt, tror att problemet ligger i att bilden blir ett eget fönster direkt. Det är bara att minska genom att klicka på den knapp jag ringat in högst upp i högra hörnet!


Woalla - bilden är nere i ett eget fönster!


Öppnar den andra bilden precis som vanligt


Hamnar oftast på den andra bilden..


Bara att flytta fönstret den är i (den ljusblå ramen som omger bilden!) Så - klart


Fick önskemål om detta inlägg! Bara att fråga på om det är något jag kan hjälpa till med! :D

Kram


Taggad till tävling!

Jag börjar skämmas rejält över min galoppfilm faktiskt, tycker den är pinsam. Får se om jag tar bort den senare, hahah.. Jaja, bjuda på sig själv var det!

Om lite mindre än två veckor så är det tävling som gäller för mig och Vendela! Ska bli så grymt roligt, och jag älskar dessutom att tävla i Gripen. Helmers Ridcenter är så sjukt snyggt ställe, och jag hoppas att snön har smält såpass att man kan rida fram lite på utebanan innan man går in i ridhuset också. Det tillsammans med fint väder skulle sätta pricken över i!

Och till sist en av mina absoluta favoritbilder..


Kram


Träning 8/3

Tränade igår med dressyrgruppen för Karin. Jobbade mycket med volter på medellinjen och skänkelvikningar. I början kändes Artie lite jobbig, tog inte riktigt skänkeln och koncentrerade sig på annat. Men efter ett tag gick det över och han blev mycket, mycket finare. Det gäller att inte stressa upp sig för att det inte känns toppen i början av ridpasset, utan vänta ut det lite då han alltid brukar bli finare. 

Har inte tränat särskilt mycket skänkelvikningar med honom förut, men tyckte det funkade bra igår! På slutet flyttade han sig för lätta hjälpa och gjorde superfina fattningar. Så kul när det går så bra :D

Bild tagen för någon vecka sedan
Godmorgon alla morgonpiggaBörjar dagen med denna härliga vårbild från förra året. En av dom bästa längningarna hon gjort faktiskt, min prinsessa!

Själv så älskar jag att man börjar känna att våren finns i luften faktiskt, jag är så otroligt less på vintern nu. Min häst också faktiskt, för den delen, haha..! Idag så börjar jag klockan kvart över 10 och slutar kvart över 1, det känns skapligt faktiskt. Man kan liksom acceptera det faktum att man måste gå till skolan när man har en sån dag! 

Kram


Sov gott!

Godnatt nu alla fina bloggläsare, såg att några av er (av egen vilja) tipsat mupparna om vår blogg - jätteroligt att ni tycker så mycket om den! Vi blir så glada och rörda över alla fina kommentarer ni skriver, ni anar inte.

Hjälmanvändning

Jag tror att vi var några stycken förra året som förfärades över Cortney King-Dyes otäcka olycka där hennes häst "bara" snubblade till och hon föll av och skadade sig så otroligt - eftersom hon inte hade hjälm på sig. 

HÄR kan man läsa en intervju med henne om hennes senaste år, året efter olyckan.

Hon ser positivt på den enorma hjälmdebatt som olyckan orsakade. Det gör jag också. Ulla Håkansson är mitt favoitexempel! Förutom alla andra cred hon kan hova in (bara det fakutum att hon är 74 bast och rider Grand Prix lix..) så är hennes hjälmanvändande precis den förebild man vill ha!

Hon rider fram med hjälm, och när hennes medhjälpare kommer för att ta av hästern lindorna precis innan hon går in, så byter hon hjälmen mot hatt. Så fort hon kommer ut ifrån banan så sätter hon på hjälmen igen. Detta gör hon oavsett om om rider hingst eller sto! Jag har själv sett det på nära håll eftersom hon brukar komma och tävla på vår årliga sommardressyr på Ericsberg! 

GO ULLA (lånade bilden här)


Kram


Annorlunda hästar i den högsta dressyren

Jag tycker att det är så himla roligt att dressyren som sport håller på att växa sig större. Allra roligast tycker jag är att det kan börja ta sig in mycket annorlunda hästar även i världstoppen! Det slår lite hål på myten att det bara är en sorts häst som kan gå de allra hägsta klasserna. När Totilas var ny så blev han ju också lite av en sensation, ett lyft för den lite mer kortlinjerade hästen. 

Fryso Huys Cas - frieserhäst


Balagur - Orlovtravare


Fuego XII - Lipizzaner 


La Penotti Primo S sätter färg på dressyren! (<-- Rolig artikel!)


Hade lite svårt med att hitta rätta källan till bilderna, men den sista är tagen av Jen Renth. Jag har inte fotat någon av dessa bilder :)

Kram


Videoblogg i galopp

Bland det fulaste jag gjort, för det första flåsar jag till mitt i. Låter inte klokt ju! Och för det andra så, ja allt annat. Hahaha, jag kan dessutom avslöja att jag inte känner mig sådär värst cool, mer töntvarning på denna alltså. Jajajaj, den är iaf unik..! ;)Töntstämplad


Kram


Lika mycket plugg här!

Åh hjälp vad mycket jag har i skolan nu! Känns som om mitt huvud ska explodera och det enda jag kan göra för att förhindra det är att plugga. De flesta av er vet säkert hur det är, det går i vågor hur mycket man har. För tillfället verkar det som att den här veckan endast kommer bestå av läxor och inlämningar. Det betyder väldigt mycket mindre tid för bloggen :( Skulle mer än gärna sätta bloggen före skolan -  men tyvärr är det omöjligt!

Därför kommer uppdateringen bli lite sämre nu från min sida. Men ska absolut göra så gott jag kan! Då vet ni hur det ligger till i alla fall :) Ha det bra!Plugg

Dags att ta tag i samhällspluggandet - prov på fredag!

Min fina och jag förra våren :)


Kram


Mystur

Ridturen var jättemysig, men ack så nära att min snälla mamma (och pappa) kom sent till bion! Tur att jag och Vendullan lyckades komma tillbaka hyfsat i tid. 

Vendela skrittade lugnt och fint med sänkt nacke, hon trivs verkligen bra i vårvädret! Däremot så har hon ju ryck när man ska trava eller galoppera, men det är ju en annan sak. Dessutom så är det svårare när man sitter barbacka att få henne lugn, så ärligt talat så la jag inte så mycket energi på det idag. 

Till och med hemvägen kunde avnjutas i sakta mak - såå skönt!

"bättre än inget" brukar man säga, men vet inte om man kan kalla dessa bilder det, hahah
Kram


D&D njuter av vädret

Var ute och fotade mina andra små djur idag också. Har ju förutom Vendela två hundar, Dill och Doris! Båda två är av rasen Cairnterrier, en gul och en svart. Kul också att dom är släkt; Dill är mormors-syster till Doris! 

Dill
Doris
Kram


Barbackaa

Törnrosa sov i 14 timmar och nu är hon frisk igen, hehe! 

Skämt åsido, frisk är jag och det är så skönt. Dagens väder är underbart, och idag så ser det ut så att mamma är snäll och mockar åt Vendela (och sin egen Millan) så att jag hinner rida en liten sväng barbacka. Ska bli riktigt skönt i vårvädret, längesen jag red barbacka också!

Barbacka-bilder från nyår :)
Kram


Härlig vårdag!

Idag är våren här, inte sant? Nästan i alla fall skulle jag påstå. Tygskorna var på och hade inte tackat nej till att använda solbrillorna! Jag har till största del spenderat min dag med näsan i min bok. Som jag sa igår hade jag 200 sidor kvar och den ska redovisas på fredag. Men äntligen är det utläst! Tog några timmar, men den var riktigt bra så det var inte allt för tråkigt i alla fall. I kväll ska jag börja på bokrecensionen.

Jag och min tjooocka bok, haha

Nakenfis

Åh, tänk när hästarna kan vara utan täcke sedan. Gud vad härligt det måste vara för dom, man vet ju själv hur det är att hänga undan vinterjackan. Freeeedom!

Tack vare halstäcket ser Vendelas man ut såhär just nu - bad hairday everyday


Kram


Gamla bilder på tävlingsduon

Hittade massa gamla bilder från min gamla mobil. Tror bilderna är från 2007-2008. Här får ni se några av dessa underbart snygga bilder, haha! ;)En liten Janni fick vara med på bild också


Har massamassamassa fler bilder som inte är hästiga - men de kanske inte ni är intresserade av att se? Haha bara pinsamma egobilder och fula grimaser!Dressyrträning ikväll

I eftermiddag är det träning med dressyrgruppen och den här gången är det min tur. Känns som om det var jättelängesen jag tränade dressyr (fast det är bara 2 veckor) så jag är taggad! Hoppas på att det är någon rolig övning, men det brukar det vara så det blir säkert grymt!Liten och storNi kvällspigga får en bild på Vendela och Arties hagkompis Amadeus. Rätt unik bild, eftersom Vendela är livrädd för shetlandsponnyer, hahah! Vet inte varför, tror inte riktigt hon förstår att dom är hästar dom också. 

Kram


Träningsfilmer forts.

Här kommer ett klipp från gårdagens träning med Vendela! :) Google Chrome strular lite, så resten kommer sedan. Alltid dessa bajsdatorer som alltid ska komma med en dumma invändningar. Programmet slutar fungera hit och dit och det stängs ner högt och lågt, härligt.

Även Bingos träning kommer dyka upp, han snubblade faktiskt inte bara fram i lördags..!Kram


Sovadax

Jag har gått och skaffat mig feber, blev ingen ridning idag alls. Mockade och åkte sedan hem, usch. Hade hoppats på förbättring, men så blev det ju inte. Legat i soffan hela em/kvällen och sovit eller haft datorn i knät. Men nu så ska jag sova lite, blir ingen skola imorgon.

Ska se om jag känner mig bättre och kan ta tag i lite plugg. Vore skönt på sitt sätt!

Kommer en träningsfilm från igår lite senare ikväll :)

En härlig höstbild på mig och Vendela som jag hittade på datorn :)


Kram


Godnatt på er

Är fortfarande trött sen i helgen, så ska försöka ta igen det genom att lägga mig tidigt ikväll. Början kl 10 imorgon, så jag hoppas att jag blir lite mer utvilad. Ska ta och läsa min bok nu som ska vara utläst (och redovisas) på fredag. Bara 200 sidor kvar nu, haha jag maratonläser känns det som! Men klart det ska gå!

Ha en bra kväll :*

Ännu en bild från idag :)
Vendelas fysik

Har fått in lite kommentarer från folk som tycker Vendela blivit så rund och musklat sig fint. Ni ska bara veta hur otroligt glad jag blir över att höra detta! Förra året så tappade hon så otroligt mycket i den kalla vintern och med en sadel som inte passade. 

Nu är hon så fin över ryggen, pälsen är fin när man tar av sadeln efter ridpasset. Tänker bara tillbaka på hur det kändes att ta av sadeln jag hade förra våren, som gjorde att det såg ut som att någon gnuggat upp all päls över hela ryggen. Hon har även börjat fylla ut muskelgroparna som blev där sadeln tryckte - hon börjar verkligen komma i form igen!

Hon bär dessutom upp mig som ryttare så himla mycket bättre nu, och jag har knappast krympt. Samma stigläderlängd har jag också, eftersom det är samma stigläder!

Jag och Vendela i mars 2010


Jag och Vendela i mars 2011


Kram


Ridhuset 7/3

Idag red jag ett dressyrpass i ridhuset. Vi kom ut rätt tidigt till stallet för pappa var hemma, så det var bara jag och en till i ridhuset. Är alltid mycket skönare att rida om man är få så man kan koncentrera sig på sitt.

I början var Artie lite lat och gick inte riktigt fram till handen. Gjorde därför tempoväxlingar, flyttade bakdelen och mycket övergångar. Han svarade rätt bra på det, men ändå inte helt framme som jag ville. Han lät sig gärna störas av omgivningen och ridskolan på andra sidan. Men jag gick då över till att öka-minska volten eftersom han tidigare gått väldigt bra när jag gjort den övningen. Även idag blev han riktigt fin och framåt. Han blir så uppmärksam på mig när han är tvungen att göra saker hela tiden.

Jobbade ganska mycket med galoppen idag. Gjorde många tempoväxlingar och övergångar. Han var lite spänd i början men blev riktigt fin efter ett tag. Märkte att det är viktigt att jag tänker på mig sits och handställning, då det påverkar honom väldigt mycket. Kort sagt - när jag gör rätt gör han rätt!

Freddi kände sig lite dålig idag så hon åkte hem tidigare, men hon hann ta några kort strax före hon åkte. Ser ni att jag har matchande lindor och schabrak idag? :D


Tävlingsridning hemma

Tänkte ta upp något som jag själv höll på med tidigare, och fortfarande inte är helt 100% av med! Många andra i hästsverige gör likadant, det är nog ett väldigt vanligt fenomen i vårt avlånga land. 

Det handlar om dom som tror att ett vanligt ridpass hemma är rena uppvisningen. De som sitter och "tävlingsrider" med hästen i hög form, höga händer och sällan gör något som utmanar ekipaget kunskapmässigt. Ridningen har liksom stannat utvecklingen, man rider inte för att bli bättre - utan för att underhålla det som redan är.

Detta gör självklart att man inte kommer någonstans, eftersom man aldrig gör fel så kan man inte heller göra rätt. Utan det blir lite halvrätt eller halvfel hela tiden, det finns ingen variation. Ridpassen blir likadana, dag efter dag. Oftast så sitter man på en stor volt och nöter, eller också så rider man delar ur programmet man ska starta nästa gång.

Tro mig, jag vet, jag har själv varit där. Jag skriver inte detta för att framhäva hur fantastisk och duktig och bra jag är, utan för att jag vill förhindra denna sortens ridning. Det är inte bra att aldrig våga variera sina pass, det blir bara tråkigt. Dessutom så kommer hästen att bara ha en växel till slut. Tre gångarter - en skritt, en trav och en galopp. Och that's it. För att utveckla gångarterna så måste man riska lite, och ta att det kanske inte ser så bra ut när man rider. 

I mitt fall så är det detta det handlar om - jag vill att det ska se bra ut när jag rider. Jag vill inte att Vendela ska springa runt med huvudet i luften och vara spänd. Men i och med min härliga tränare Karin Öman så har det blivit så himla mycket bättre med detta. Jag vet att jag kan sitta bra på tävling, jag är rak i ryggen och har en stadig sits. Vendela har lätt för att komma upp i en hög tävlingsform - så varför ska vi då sitta hemma och träna på det?

Att träna på det man kan, det kommer man ju ingenstans på. Självklart kan det vara bra att några dagar innan tävling kolla så att vissa rörelser och detaljer sitter lite extra, det gör jag också. Men det är inget man ska nöta varje dag. Vendela ska ridas lång och låg i formen, för att stretcha ut sin överlinje och helt enkelt spänna av och jobba genom kroppen.

För att hon ska kunna göra detta så måste jag följa hennes rörelse lite framåt nedåt - inte motarbeta henne genom att sitta spikrak i ryggen, även om det ser snyggare ut så. Jag måste hjälpa henne att hitta vägen nedåt genom att ha en låg hand - inte den lite högre som jag föredrar på tävling.

Det handlar om att våga utveckla sig själv och hästen, skita i hur det ser ut och vad andra tycker. Lita på sig själv, sin häst, sina tränare och inte minst på det man redan kan och har lärt sig. Självklart så måste man repetera, ridning är en färskvara. Att Vendela lärde sig att göra serpentiner i galopp förra året betyder inte att hon gör det precis lika bra nu, eftersom jag inte gjort det på ett tag. 

Jag säger inte att man aldrig ska "rida fint" hemma - bara att man ska ha en baktanke med det man gör när man rider. Jag har själv utvecklats så mycket mer sedan jag började uppmärksamma detta (efter att Karin förklarat för mig såklart). Alla har inte en Karin som kan förklara när man frågar, därför skriver jag detta. Kanske att någon kan dra nytta av det! :)

Hemma och tävling är inte samma sak!
Kram


Bingo står på näsan

Tänkte visa ett litet klipp från Bingos träning i lördags. Träningen var nog hans bästa pass någonsin, och även om han var väldigt hjälpsam och duktig så måste man ju säga åt honom att arbeta hela tiden, annars går han ju och latar sig.

Här gör jag något som jag inte gör så jätteofta - ger honom lite smisk som en förstärkning av min skänkel. Han blir då sur och kickar, och byter galopp. Samtidigt så drar han i tygeln eftersom det är ett av hans sätt att komma undan. Då klarar han inte av att hålla reda på benen utan snubblar till rejält.

Jag måste dock säga att det ser mer dramatiskt ut än vad det kändes där uppe, och han återfick balansen sedan. Han var lagom snopen kan jag säga också, och jobbade duktigt och fint resten av passet sedan! 

Kommer fler filmer från Bingos träning senare!Fina Bingo i rund fin galopp sedan!Kram


Läsarfråga


Artie är 162 cm i manken och född 2004, alltså 7 år :)


Mondaay

Nu så ska jag strax byta om till ridkläder och gå hem till Issa! Tävlingsduon ska nämligen baka kladdkaka, hihi. 

Jag hade en lektion idag, och det var matte. Engelskan och idrotten gick bort till skolbio, vi såg Boy A. Jag tyckte faktiskt att filmen var ritkigt bra, bästa skolbion jag sett! Annars ska det alltid handla om att man ska vara som man är, behandla andra som man själv vill bli behandlad osv. Det är bra och viktigt, men när filmerna är samma varje år så är det verkligen tråkigt.. Så denna var alltså en klar förbättring! :D

När jag kommer hem sedan ikväll så är det inte säkert att jag kan bjuda på jättemycket uppdatering, eftersom jag har matteprov imorgon.. Vi får se, hinner nog med något litet! 

Typ en månad sen sist ju! Nu är det hög tid att dra sig mot Issa - jag blev värsta sugen nu ju!


Kram


Dagens fråga

Vilken av dessa Kingslandvästar gillar du mest?

Nr 1


Nr 2


Nr 3


Nr 4


Nr 5


Nr 6


Vilken av dessa Kingslandvästar gillar du mest?


Free web poll

Filmer del 1

Jag och Cavendish igår :) Mest grundridning, kommunikation, kanske kan vara roligt att höra vad hon säger också tänkte jag. Hon är iaf en grym tränare, Karin Öljemark!Kommer fler filmer, både från Vendelas andra träning + Bingos träning!

Kram


Dagens outfit


-kolla vad brun hon har blivit! Hon var ju nyklippt och grå nyss känns det som :O

För det mesta så är det ju vår kära hoppryttare Isabelle som både står för utrustningsinläggen och att vara vardagssnygg i stallet! Men, nu när det var träning så snyggade jag och Vendela självklart till oss lite. Eller jag snarare, Vendela hade inte så mycket att säga till om..! ;)

*Träns - Globus (dock kommer pannbandet med hjärtan någon annanstans ifrån, fick det och tränset med Vendela när jag köpte henne)
*Sadel - Crown (utprovad och inköpt på Sharpman)
*Schabrak - Sjöhagen (inköpt i Globen 2009)
*Lindor - Okänt (fick dom gratis av Camilla i stallet)
*Paddar - Mias (inköpta på Scandinavium förra året)
*Boots - Globus (inköpta på Djur & Fritidsbiten)

Ska även skriva om min Lime-outfit senare, då jag fick önskemål om det! :) Måste bara ta reda på varifrån allt kommer först..!

Kram


Tält?Förstår att det låtter jättekonstigt när vi skriver att vi ridit i ett tält! Därför hänsvisar jag till det här inlägget, där vi berskriver lite tydligare vad ett tält är :D

Ha det bra, kram


En trött Isabelle

I och med 18-årsfesten igår blev det inte mycket sömn inatt. Om jag räknat rätt sov jag bara 5 timmar vilket är rätt stor skillnad mot 10 timmar som jag brukar sova på helgerna. Men det var grymt kul, så det var det värt! ;)

Idag red jag i tältet i 50 min. Började med att värma upp på volter. Gjorde samma övning som jag gjorde för några dagar sen, dvs öka och minska volten. Artie kändes lite okoncentrerad och gick och tittade mot utgången när man kom på ena kortsidan. Försökte att inte störa mig på det, utan red vidare och berömde honom när han gjorde rätt.

För att kolla av att han verkligen tog min skänkel flyttade jag ut bakdelen några steg då och då. Där kändes han faktiskt riktigt fin och lyssnade bra. Har ju gjort det rätt mycket på sista tiden så nu vet han vad han ska göra. Gick sedan över till galopparbetet, där han var jättefin idag! Jobbade mest med tempoväxlingar på volter och på spåret. Flyttade även här ut bakdelen ibland.

När han kändes fin och jag var nöjd red jag över en bom jag lagt ut på ena långsidan. Syftet med det var att träna avsprångspunkter. En jättebra övning som dessutom är superenkel. Som sagt tränar det avsprångspunker, men också att komma in i jämt tempo och behålla samma galopp efter. Funkade toppen för mig och Artie, då jag verkligen kunde reglera honom. Denna övning kan man göra nästan hur ofta som helst, då det inte sliter mer än om man galopperar vanligt - till skillnad från hinder. Ska verkligen försöka göra den här övningen oftare!

En bild från idag i hagen :)

Trött och sliten

Gud, nu ska jag ta och äta kvällsmat, päronen ropar. Helt slut efter dagen, åt bara ett hamburgerbröd och lite vindruvor till frukost och sedan träning på det. Inte så bra gjort! 

Umgicks med Gustav igår/idag också, och det var jättekul (och anledningen till att min uppdatering uteblev lite). Vi såg Bridget Jones som gick på trean, och jag tycker den är rolig och charmig medan han tyckte den var blä. Så blir det alltid när vi ska se på film, haha, eftersom han är så snäll och alltid låter mig välja. 

Ska börja med filmuppladdningen efter maten :)

Skrittade av Vendela ute idag - snacka om att det var vårväder! GUD SOM JAG LÄNGTAT


Kram


Stillbilder från träningarna

Givetvis så kommer det att ploppa upp lite filmer på bloggen också, titt som tätt :)

Vendela, lördag:


Bingo, lördag:


Vendela, söndag:
Kram


Freddi är tillbaka

Okej hörrni, nu har det varit sådär med min uppdatering! Satte dock lite tidinställt igårkväll - helt ska ni ju inte få slippa undan mig!

Träningarna har iallfall gått jättebra, alla tre! Hästarna var så fina båda två, och jag fick mycket beröm för mitt arbete. Gud vad skönt det är att få höra att "det ser jättebra ut, det syns att du har jobbat med detta" och liknande saker. Just när man verkligen har lagt ner en massa tid och arbete för att få en förbättring, så är det så skönt att veta att det blivit en också!

Det var mest grundjobb med båda hästarna, och lite sidvärts också. Bingo fick börja lära sig lite skänkelvikning och sådär. Han tyckte det var jobbigt, men kämpade på fint ändå tycker jag. Det märktes att han ansträngde sig för min skull, och det gäller att verkligen uppskatta det! Inte alla hästar som gör..! Karin Öljemark tyckte iallafall att det hade blivit en rejäl förbättrin på hans gång. Hon sa att hon mindes honom som mycket mer trippig, men nu hade han minsan schwung i traven och jobbade genom kroppen ordentligt. Jättekul, speciellt eftersom han bara varit igång i två veckor också och redan visar sån förbättring!

Vendelas tillit jobbade vi mest med denna gång. Att hon ska våga följa mina ställande tygeltag, och att hon ska känna att det är okej om hon missar lite ibland. Hennes största rädsla är ju att göra fel. Man brukar säga mycket om sin häst (finast, bäst, sötast osv) men när det gäller Vendela så har jag verkligen aldrig träffat en så ambitiös häst! Vi konstaterade att i hennes värld så är ett misstag en katastrof. Så jag måste tänka på mina signaler, vad jag sänder ut till henne liksom. 

När det gäller mig själv så får jag inte glida över på höger sida, utan måste jobba för att få mer tyngd i vänster stigbygel. Fick faktiskt träningsvärk i mitt vänsterben nu efter igår, haha! Jag hade blivit mycket bättre och kvickare på att berömma båda hästarna (framförallt Vendela, som ju verkligen behöver det också) och hade somsagt "gjort läxan ordentligt" och tränat på det jag skulle. Måste dock ha mer kontakt med hästen i armbågen än i handen, jag får gärna lite raka armar och breda händer när jag rider. Ska också jobba med min drivning, att trycka till som mest när hästen lämnar marken, och inte just landat. 

Haha, grattis till den som läste allt, det var duktigt gjort! Detta är mest roligt för mig själv att ha att titta tillbaka på senare, därför det blev så långt!

Jag och världens finaste Vendela efter träningen igår :)
Kram


Söndag 6/3

Hej allihopa!
Jag hade en sjukt rolig kväll igår! Allt var lyckat och inget kunde ha blivit bättre. Vill bara tacka Madde och Evelina för en bäst kväll!

Jag sov kvar där, så kom hem för typ en timme sedan. Har nu tänkt äta lite lunch för att sen dra vidare till stallet. Vädret är lika fint idag som igår, så funderar på att ta med kameran idag igen. Artie ska dessutom kanske skos ikväll, så får se hur mycket jag hinner uppdatera idag!

Blandade Bingo-bilderTyckte det passade bra med lite bilder på Bingo igen! Det är verkligen roligt att han börjar komma igång lite grann nu, saknade honom förut. Jag är även så tacksam för att jag har fått chansen att rida honom. Det är en så himla härlig häst, och det känns som att vi börjar komma bättre och bättre överrens. En häst med större och härligare utstrålning får man faktiskt leta efter. Han är så otroligt vacker, som en liten sagoponny!

Fast, allting har ju en baksida (även om Bingo aldrig i hela sitt liv tror att det gäller honom också, haha!) och även om han ser söt och lugn ut, så är det liv i honom ska ni veta. Jag har allt åkt av två gånger nu i vinter, men det är bokstavligen talat smällar man får ta! Det är det värt, en glad ponny tar ingen hänsyn till en dressyrryttare! ;)

Brukar förresten alltid vara några stycken som frågar vad Bingo är för ras. Han är en connemarahingst e: Holens Ingolf! :)

Kram


Utebanan + skogen

Tänkte att jag kunde skriva om dagens ridpass, trots att ni redan sett alla bilder! Eftersom det var så bra ljus idag, ville jag och Johanna ta tillfället i akt och fota lite när vi red. Samtidigt ville vi rida ut när vädret var så fint. Därför red vi ca 15-20 min på lilla utebanan först, där Saga fotade oss. Sedan hängde både Saga och Malin oss ut i skogen. 

Artie var väldigt fin i början och lyssnade bra. Men när vi skulle galoppera blir han så stressad över att inte ligga först. Han blir inte direkt stark, men vill däremot springa ikapp och sparkar bakut när han inte får galoppera så snabbt han vill. Om jag då håller in honom sparkar han ungefär varannat/var tredje steg. Väldigt jobbigt. Om jag istället låter honom galoppera på lite mer, börjar han busa och gör massa luftsprång! 

Alltså funkade det inte att ligga bakom någon annan, så jag fick hamna först. Då gick det på en gång så mycket bättre! Inga bock/luftsprång och inga sparkar. Kunde reglera honom hur jag ville vilket är lite skönare! 

Trots massa sparkar i början tycker jag att det var ett roligt ridpass. Det är så kul att rida ut flera stycken så man kan snacka hela tiden, haha :D


Johanna och hennes fina häst MiaGårdagens pass

(Förlåt att inlägget kommer så sent, efter träningar och allt!)

Vendela var så grymt fin igår, måste bara skriva det, jag blev så glad av att rida henne!

Började med att göra öka-minska volten (vilken ni säkert såg att jag introducerade till allas vår hoppryttare Isabelle också!) och Vendela svarade så bra på den. För att inte bara rida runt-runt så varvade jag med att rida henne inåtställd på fyrkanten. Detta låter jättelätt kanske - men försök nästa gång ni rider att bara följa spåret med hästen ställd innåt, utan att bara ta i innertygeln och böja halsen. Det krävs en hel del ben kan jag avslöja, man blir förvånad!

Men somsagt öka-minska volten är även det en övning som jag (och även Issa) starkt rekomenderar - vi kan säkert filma in den någon gång under nästa vecka eller så, om det är någon som skulle tycka att det var roligt och bra. För att fortsätta mitt pass så galopperade jag sedan Vendela i låg form på ungefär halva ridbanan i en fyrkant. Det var jobbigt för henne i hörnen, eftersom hon måste ta i och sätta sig på bakdelen. Samlade sedan ihop henne i en högre arbetsform och red lite samlad galopp och sedan galoppserpentiner. 

Först så krånglade det lite i vänster, men sedan så blev det toppen, och högern satt som en smäck! Riktigt härligt, kände att hon verkligen ansträngde sig för att kämpa och vara mig tillags. Gjorde sedan ett enkelt byte på kort diagonal (så som dom ligger i LA:P1) och hon satte båda jättefint. 

Gick sedan ner till trav och gjorde en skänkelvikning i varje varv, och båda blev toppen! Jag är så glad, till och med vänstern. Bästa någonsin, gud vad jag klappade och berömde henne efter det. Hon måste få veta att hon varit duktig! Längde sedan lite på diagonalen, och hon ville springa, men tog även i. Jag oroar mig inte för springet, litar på att vi kan lösa det med hjälp av våra duktiga tränare. 

Jag blir så stolt över Vendela när hon gör sånna här toppenpass. Det är då det är värt allt slit som det onekligen innebär att hålla sin häst i topptrim och tillbringa minst tre timmar varje dag i stallet. Jag kan nästan fälla en tår över min ponny, hon har lärt sig så otroligt mycket och verkligen utvecklats enormt. Hur hon kämpar och tar i lite extra för min skull. Man brukar ju säga att det är så med ston, på ett ungefär iaf;

"Jobbiga, krångliga, känsliga och svåra att lära känna. Men kommer ni överrens så har du en vän som gör allt och lite till för dig"

Två härliga vårbilder från förra året på mig och Vendela
Älskade vän <3


Kram


Bildbomb 2

haha jag tog av Artie hans halstäcke och la det på marken, såklart skulle han då ta upp och leka med den ;)

:(

Jag har tappat bort mina vita lindor!

Vem fasan tappar bort ett par benlindor? Inget man lägger i fickan direkt. Misstänker att jag lånat ut dom, men man vet ju aldrig, jag är inte känd för att vara tjejen med kollen (fråga Issa bara, hehe)

Hoppas att jag hittar/får tillbaka dom, dom är jättefina och inte så mycket använda! Helt perfekta i längden dessutom, det blev aldrig fult när man lindade med dom!

Vita lindorna är ju pricken över i på min mörka Vendela! (bilder från i våras)
18-årsfest

Ikväll ska jag bort till mina vänner Madde och Evelina, som har 18-fest! Ska bli jättekul, särskilt eftersom många av mina gamla klasskompisar, som jag inte träffar så ofta längre, kommer. Som ni förstår har jag ingen möjlighet att blogga ikväll, men har tidsinställt några inlägg så ni inte ska få allt för tråkigt :D

Här får ni en ohästig-outfit som jag har ikväll! Ha det bra, kram!
Bildbomb 1


Bilder

Idag fotades det 420 bilder, så det lär komma ut några bildbomber lite senare! Håll utkik :)

Smakprov
Så bor en hästnörd


- Vendelas tavla

Förutom rosetterna som hänger längs väggarna, och alla hästkläder som ligger på golvet (tillsammans med av misstag indraget spån och hö typ, skulle nästan kunna ha bädd känner jag ibland..) så måste jag även ha en massa bilder på väggarna. Självklart föreställande mig och mina hästar, haha. Ingen som går in i mitt rum kan missta sig för att en hästnörd bor här inne, det går verkligen inte att missa. 

Tycker det är roligt, då de flesta av mina hästkompisars rum ser ungefär likadana ut. Fotbollsbrudar brukar ju oftast ha lite medaljer intryckta i ett hörn, men vi hästnördar kan bara inte hålla oss. Klart att hela rummet ska var hästigt, och det ska finnas minst en bild föreställande oss och vår älskling på fyra ben. Gärna flera, haha! Det är så självklart på något sätt, det bara är så. Lindor vs skydd

I dressyr, vad föredrar du?

Nr 1 benlindor
Nr 2 benskydd
Vad föredrar du?


Free polls

Ett toppenpass

Kvällen igår var rätt fullspäckad, så hann aldrig skriva om hur det gick att rida. Det var ett tag sedan jag red i ridhuset så jag tyckte det var läge att lägga in ett pass där.

Som jag tidigare under dagen nämnt, hade jag ingen aning om vad för övning jag skulle rida. Tog därför hjälp av min kollega Freddi, som är dressyrryttarn nr 1 (som ni kanske redan vet ;)). Hon visade en övning som gick ut på att öka och minska volten. För att minska volten "genade" man lite grann hela tiden, dvs flyttade in vändpunkterna en liten bit. Längst in red jag på en 8-10 meters volt. Sedan flyttade jag ut honom genom svag skänkelvikning. Inte någon hastig, utan gjorde det på ca 1-2 varv. Efter det började man om från början igen.

Övningen funkade jättebra på Artie och jag kände att jag verkligen fick igenom sidorna. Genom att minska volten hängde yttersidorna med hela tiden också! I början var han lite tjafsig och tog inte riktigt skänkeln, men det blev mycket, mycket bättre efter ett tag. I traven red jag utan stigbyglar, som tränar både min balans och sits. Kände att jag red bättre då än om jag hade mina korta hoppläder.

När det kom till galoppen var Artie på topp! Han bröt av några gånger när han tyckte det blev för ansträngande. Men då är det mitt jobb att vara snabbare med skänkeln så att han inte hinner sakta av. Red inte exakt samma övning som i traven, men lite liknande. Ville mest få ett bra flyt här, vilket jag fick!

Är så nöjd med passet, både med mig själv och med Artie. Känns som om jag fick en effektiv ridning och var medveten om vad jag gjorde hela tiden. Ibland kan man liksom bara "rida" och göra lite som det blir. Men igår tänkte jag efter hela tiden innan jag agerade, vilket gav fint resultat.

Suddig bild från igår ;D
Godmorgon lördag

Nu så ska jag strax gå och steka mig lite fiskburgare (min klassiker, för er som läst bloggen ett tag) skrev HÄR hur man tillagar den snabbt och enkelt! 

Sedan så ska jag och mamma åka ut till stallet eftersom det är Karin Öljemark-träning med båda hästarna, ska bli så kul! Först ut är Vendela 12.15 och sedan tittar jag lite på andra ekipage och åker sedan med mamma ut till Starrhult för att hämta upp Bingo också. Bingo tränar 17.30 ikväll :)

Starrhult Bingo


Cavendish


Ha en jättebra dag nu allihop, här i Katrineholm skiner solen så kameran följer med! :D Lär bli lite film från träningarna också, så håll utkik!

Kram


Underbart väder!

Jag känner solstrålarna igenom persiennerna i mitt rum för tillfället, vilket innebär att kameran hänger med till stallet! Så vänta er massa bilder i eftermiddag! Kram


Ditt namn på ridbyxorna?

HÄR kan man köpa ett par vita ridbyxor och sedan få sitt namn broderat om man lägger till 80 kr. Själv så är jag lite kluven, ena halvan vill gärna ha "Fredrika Källström" på ridbyxorna. Men, den andra tycker att det känns lite småtöntigt. Man är ju inte Jan Brink liksom.. 

Vad tycker ni om detta?
Get a free pollHej hopp!

Vi har just kommit hem från stallet nu, och ska äta mat hemma hos Issa. Sedan så ska vi gå hem till Freddi där även vår gemensamma kompis Sofie kommer att möta upp för lite fredagsmys :)

Skriver om ridpassen sedan, men vi red i ridhuset och det gick grymt för båda två faktiskt. Artie kickade bara en enda gång på hela passet och Vendela gjorde sitt livs bästa skänkelvikning undan vänster skänkel! Bland annat, sedan så lyckades våra stjärnor med en del andra bravader också. 

Mer om det lite senare alltså!

En glad Freddi med Vendela och Artie idag!
Hästarna + Issa


Min prinsessa <3

Älskar att titta igenom lite bilder och upptäcka en ny favorit, som man inte tänkt på förut!Kram


Storstädning

Fick sluta 2 timmar tidigare än vad egentligen skulle, så tog tillfället i akt och städade mitt rum när jag kom hem! Har skjutit upp det x antal gånger för mycket. Mitt rum bestod av kläder liggandes överrallt, dammigt golv och saker där de inte ska vara. 50 min senare sitter jag nu här, med ett skinande rum bakom mig. Har insett att det kanske är smartare att hålla efter lite hela tiden istället för att behöva göra en storstädning. Tar så lång tid då ju!

Jaja men skönt att ha det gjort nu, så jag kan softa hela helgen istället! Jag tror jag ska till stallet alldeles strax och planerar att rida ett pass i ridhuset. Är inte alls lika fint väder idag som igår, så det passar utmärkt! Har ingen aning om vad jag ska göra för övning, så får ta och prata lite med Freddi så kan hon nog hjälpa mig!

En posande Issa just nu ;)
Friday I'm in love

Idag så ska jag rida Vendela ett pass i ridhuset. Ska bli riktigt roligt, eftersom hon kändes fin igår. Ska försöka få fram lite större trav och verkligen se till att hon går igenom i sidorna ordentligt. Ska även försöka vara effektiv i min ridning. Blir gärna så att jag rider runt och lite "väntar" på att det ska lösa sig, istället för att hela tiden vara aktiv och rida mig igenom de problem som dyker upp under ett pass.

Ska göra lite öka-minska volten och rida längs fyrkanten, det blev så himla bra på Karin-träningen förra veckan!Kram

Dagens fråga

Nu i vinterkylan undrar jag vilken av dessa jackor du föredrar?

Nr 1 Pikeur

Nr 2 Kingsland


Nr 3 Jacson


Nr 4 Mountain Horse

Vilken av dessa jackor väljer du?
Free online poll