Tävlingsdagar

Jag har debuterat som speaker! Speakade hela ponnytävlingarna igår samt andra klassen idag på vår kvällsdressyr. Har hänt mycket roligt också, allra roligast var det att träffa min älskade Vendela igår! <3 

Som ni kanske minns så sålde jag henne i november efter att ha haft henne i nästan tre år, och nu hade vi inte setts sedan i januari, ett halvår sen alltså. Hon kände igen mig direkt, stannade och spetsade öronen. Hon har så uttrycksfulla ögon, kunde verkligen se på riktigt att hon var glad att se mig! Åh, den känslan, det går inte att beskriva faktiskt. Kliade henne som vanligt i pannen och hon la huvet i min famn, så hälsade vi varje dag i tre år. Hon var samma stjärna som alltid och hon och Emma red ihop 63 %. Hade nästan glömt vilken fantastisk galopp hon har! Jag och min stora (lilla) stjärna när det begav sig, åh nostalgi! <3
Idag så var det storhäst, där jag numera hör hemma. Startade Qarlos i LB2 och det blev en något trött ritt i framvikt. Dessutom klantade jag till mig rejält i en galoppvolt och glömde vägen, fick en mycket onödig 5:a där eftersom Qarlos kändes så fin! Fick iaf ihop till 63 % och en grön rosett, inte illa pinkat! Plockat placering i varje start nu (utom debuten i januari) och DET känns verkligen stort. Nu blir det sommarvila och break för min nya och något större stjärna! :) Qarlos nya hobby


Dags för mig att uppdatera!

Hej hej och glad sommar på er! Måste börja med att be om ursäkt för jag inte varit inne på den här bloggen på evigheter. Har varken gjort några inlägg eller ens kollat in på den, då jag helt enkelt har känt att jag inte haft tid för den i mitt liv. Men kikade in nu och såg att det faktiskt var några av er som saknade mig och det värmer otroligt mycket!

Kommer inte ens ihåg när jag senast uppdaterade men kan börja med att berätta lite hur mitt liv sett ut den senste tiden. Först och främst så vill jag bara säga att jag mår väldigt bra, efter att ha åkt fram och tillbaka på olika sjukhusbesök under våren. Fick en sorts strålbehandling för några månader sen, som ska göra att kärlet som brast ska försvinna. Om det försvinner vet man inte förrän om ett år, men just mår jag i alla fall likadant som jag gjorde innan jag fick hjärnblödning, så man kan säga att jag är helt och hållet tillbaka!

I hästväg har jag fortfarande kvar Artie. Han fick väldigt mycket vila under olika perioder i våras då jag inte hade möjlighet att rida i samband med alla sjukhusbesök osv. Men efter behandlingen bestämde jag mig för att sätta igång honom ordentligt och sen dess har han varit igång. Har hunnit med några träningar i både dressyr och hoppning och trots att vi tappat en del, hade vi inte tappat allt för mycket utan vi kommer succesivt tillbaka i form. Just nu känns Artie riktigt fin och på senaste träningen för Daniel i torsdags hoppade han helt otroligt! Så det känns riktigt skönt att vi är back on track!

En annan anledning till varför jag inte haft tid att uppdatera är att jag tagit studenten! Yes, tog studenten i lördags och det var en helt underbar dag! Alla min nära och kära var där och gjorde min dag toppen. Dagen levde upp till alla mina förväntningar, fick otroligt fina presenter men det bästa var att alla jag älskar var där! Sedan är jag så otroligt tacksam över hur fint alla hade gjort det, all god mat, dryck, pynt osv som mina päron och släkt hade fixat. 

Nu fick ni ett riktigt långt inlägg här, men tänkte att jag ville uppdatera er hur läget är bara. Just nu tror jag inte jag kommer börja uppdatera mer här, då jag inte känner att tiden finns riktigt. Trots att jag har slutat skolan har jag mycket annat att göra, men självklart ska jag försöka slänga in ett inlägg då och då nu när Artie är igång, så det blir lite roligare att läsa om. Ni kan även börja följa mig på instagram (@isblle) där jag uppdaterar regelbundet.

Här är tre bilder från senaste träningen för Daniel. Var skymning så var svårt att få bra bilder


Och några bilder från min student
67,8 %

Bjussar på lite bilder från dagens LB3, tack Janni som fotade! Kan verkligen inte klaga på vad Qarlos har presterat denna säsong. Vi inledde hemma i januari med just LB3 på 60 %. I mars tog det fart på allvar och vi har inte missat en prisutdelning sen dess. Bland annat en fin seger i bagaget och nu kommer vi hem med gul rosett och en höjning med 8 % på ett halvår i denna klass!

Kan tilläggas att detta är Qarlos första tävlingssäsong någonsin och min första på häst. Helt underbart, jag är så glad att just denna fina häst korsade min väg, det var ju lite meant to be ♥Qarlos 8/6

Hej igen! Får se om Issa knåpar ihop ett litet inlägg åt er, var många som ville det förstår jag! :) 

Idag så gick det riktigt bra med Qarlos. Han inledde med att glatt komma travandes i hagen! Har aldrig hänt förut, blr alldeles varm i hjärtat. Som ni förstår så tycker jag bara mer och mer om honom för varje dag som går nu, han är så rätt för mig. Trodde aldrig att jag skulle hitta en stor häst som passade mig så fint som ponnyerna, men det lyckades jag med tack vare att jag litade på Karins omdöme, himla glad för det nu! Jätteglad att jag får chansen att ha en så fin häst!

Red på stora utebanan med Issa och Artie idag, trimmade den delen ut LB3 som jag tycker är svårast. Man kommer i galopp på en kort diagonal och ska på medellinjen bryta av till trav några steg och sedan fatta den nya galoppen. Låter enkelt, ser enkelt ut, men när jag väl rider så är det så svårt! Dels att det är rakt spår gör det svårare för mig att verkligen sätta Qarlos och få en bra i att göra avbrottet ur, sen vill han i avbrottet ramla iväg i stora travsteg och sedan kasta sig in i galopp igen. Jag har några få travsteg på rakt spår på mig att få ordning på traven, ställa om och se till att det blir rätt ny galopp. Lyckades dock helt okej idag, lite rinner han iväg. Han är ju en ambitiös häst, så när han väl vet att han ska galoppera igen sen så vill ha fatta på en gång och blir ivrig = rinner iväg ännu mer. 

Får träna mer på det, men just idag var det så bra det kan vara just idag liksom, med tanke på dagsform osv. Vi gick en promenad i skogen på 20 min igår och det var mysigt. Imorgon trimmar jag vidare, fast inte lika mycket som idag, mest känner att allt är "som det ska", sen på söndag är det dags för tävling! 

Saknar bloggen

Hej allihopa!

Jag saknar denna blogg, saknar att dela med mig av mina ridpass och åsikter. Men tiden räcker inte till till allt helt enkelt. Men vill att ni ska veta att jag inte bara är helt oberörd, utan jag tycker verkligen att det är tråkigt att inte hinna med. Är också en motivationsfråga såklart, om jag tjänade 7000 i månaden på bloggen så skulle jag gladeligen satsa massa tid och kraft på att skriva så bra så möjligt. Men det handlar inte om vem som har den bästa bloggen längre, det handlar mer om att känna rätt personer och få en länk här och där. Tråkigt med sant. 

Qarlos går iallafall bättre än någonsin och vi börjar bli riktigt sammansvetsade nu, han och jag! Igår så gjorde mamma i ordning honom inför Karin Öljemark träningen, eftersom jag slutade sent i skolan. Hon berättade att han hört min röst utanför stallet och känt igen den på en gång. Han verkade glad att se mig och det var en så mysig känsla. Det är så fint att ha en häst som han, som alltid är positiv och glad. Han undrar alltid vad vi ska hitta på och det märks på honom att han älskar att bli riden! 

På söndag ska vi tävla LB3 i Vingåker och det ska bli roligt det också. Fick mycket beröm igår för att jag jobbat på bra med att rida mina svängar och böjda spår. Fick kritik för det tidigare i våras och har slitit på sen dess, det lönar sig! Qarlos går framåt hela tiden och blir bara finare och finare i kroppen också. Jag hoppas på fint väder på söndag så kanske jag kan visa er lite film/bilder? ;) 

Om ni vill att jag ska skriva om något speciellt så skriv det gärna i en kommentar, jag älskar fortfarande att blogga och om jag vet att någon kommer att läsa det jag skriver så kommer jag att orka skriva ett inlägg, det vet jag!

Min prins