Träning fredag 23/3

Nu var det ett tag sen jag skrev något vettigt, så jag tänkte att jag skulle skriva lite om träningen i fredags. Qarlos har aldrig gått så bra som han gjorde, att vi tränar en gång i veckan nu ger resultat och vi har kommit in i en period där jag verkligen kan känna att vi går framåt! 

Började träningen i galopp och jag blev genast upprätat och tillrättad så att jag satt rätt, känns helt extremt i ryggen, men jag vill ju verkligen komma tillrätta med min sits. Dessutom så går Qarlos så himla mycket bättre då. Tränade på att samla honom via yttertygeln, rider lite för mycket på inner själv. Fick vända snävt runt ett hinder och när jag verkligen såg till att vända honom för ytter så fick jag honom att sätta sig bak och verkligen komma upp framför mig. 

Gjorde sedan lite början till bakdelsvändning, tog skrittjobb eftersom han blev lite matt av galopparbetet. Det är innertygeln som är den vändande hjälpen och inte ytterskänkeln, efter ett tag fick jag till det ganska bra. Qarlos var duktig och samlade sig jättefint.

Travade sedan och fick hjälp att ta oss ur det där sega läget. lätt att vi hamnar i en ond cirkel; Qarlos blir trött och hänger lite i tyglarna och jag följer då med med handen och tappar sitsen. Driver gärna fram honom eftersom allt blir så segt och långsamt och då älgar han bara iväg i ännu större steg. Det jag måste få honom att göra är att ta kortare och kvickare steg istället. Det gör jag genom att bära mina egna armar och ha en stadig sits. Krävs enormt mycket styrka för att orka hålla positionen, men jag ska verkligen träna på det. Mina tygeltag ska gå uppåt och inte bakåt, jag får aldrig försöka bära Qarlos. Det får han göra själv. 

Nytt i ridgarderobenFick denna tröja från Gina Tricot i födelsedagspresent, älskar den! :)

Hej hopp! Jag fyllde 18 igår och Qarlos gick hur bra somhelst på träningen i fredags och det är soligt väder. Livet kunde vara sämre!

Onsdag

Känner mig mer och mer nöjd med ritten från helgen, tack så mycket för gratulationer och beröm hörrni! :D 

Idag så ska Elisabeth som äger Qarlos rida lektion på honom, så blir inget stall för mig. Bingo har fått en infektion i kroppen, så han är struken från lördagens tävling, tyvärr. Han är dock på bättringsvägen, bara det att jag inte hunnit förbereda honom något alls. Då kan jag lika gärna vänta med att tävla, en bra prestation går aldrig att pressa fram. 

Red ut på Qarlos med Issa igår, mycket mysigt. Vi snackade massa som vanligt och Qarlos kändes pigg och glad, mer än vanligt faktiskt. Han gick på och kändes bara allmänt "jippiii!" över att få komma ut lite. Han försökte bocka i galoppen, men höll upp huvet på honom. Han är lätt att parera, bara man är före honom i tanken. Sedan avslutade han dock en glad dag mindre bra genom att bita mig i håret och dra, för att han blev sur över täcket. Vi kan säga såhär; tror aldrig att han försöker med det igen. 

Tycker om honom ändå, en sån liten gladfis! 
Film


Startar programmet vid 01:10 typ :)

Som ni ser så är han lite spänd, kikar upp på läktaren och kör upp huvet i halten för att spana in domarbordet. Men annars gjorde sig inte orutinen så värst påmind, tycker han är toppen, fina Qarlos! Han har verkligen utvecklats grymt mycket sedan förra tävlingen för två månader sedan. Jag också, glad att jag kan se det själv till och med. Sitter bättre även om det är en del jobb kvar. 

Vi är på rätt väg, mer träning är vad som behövs helt enkelt. Igår fick vi alltså 191 p och 65,8 %. Resultat Qarlos

Såhär duktiga var vi på tävlingen igår :D7:e placering av 38 startande i LB1, inte illa för att vara debut på bortaplan. Gick jättebra och jag är nöjd med oss båda två. Ska visa filmen och skriva lite mer då tänkte jag :) Tävlingsdags

Idag så ska jag och Qarlos tävla! Det blir vår tredje start och andra lokala tävling tillsammans, en LB1 hos Heda RK. Många starter, så vi får se hur det går. Qarlos står nyduschad och fin i boxen, med "EJ UT" skylt på så han inte lerar ner sig en massa. Han älskar att vältra sig i lerpölar, lillgrisen. 

Kändes finfint att rida igår, massa energi och vilja. Mjuk och smidig samt på hjälperna, red utan sporrar och det funkade så bra så. Idag kommer dom dock att vara på, för att förfina hjälperna lite extra. Qarlos imponerade i duschen genom att sköta sig exemplariskt. Gick in snällt och stod sedan helt still och rörde inte en min, så det ska vara! 

Smörjt alla hans saker + mina stövlar också, så vi är rena och snygga imorgon. Just nu så ligger jag i min säng, varit uppe och ätit frukost med Gustav. Han har dock åkt iväg på fotbollsmatch nu, så gick och la mig lite igen. Dock känner jag mig helt okej pigg, så softar vid datorn istället för att somna om och bli seg igen. Ska verkligen bli jätteroligt att tävla igen! Senast jag var iväg någonstans var med Bingo i oktober, bara tävlat hemma i år än så länge.

Tycker det är så mysigt att tävla, inte alls lika stressad över det som när jag var yngre. Det får gå som det går, men självklart vore det roligt om Qarlos levererade lika bra som han gjort i veckan. Stressad eller inte, min tävlingsinstinkt är det inget fel på..!

Hemma för två månader sen :)


Artikel

http://www.hippson.se/artikelarkivet/dressyr/gerd-heuschmanns-system-losgorande-longering-varva.htm 

Tyckte denna artikel var jättebra! Speciellt det där med att det kan funka även för mig som inte har en aning om hur man gör, eftersom det är svårt att göra fel. Vill absolut prova detta någon dag! Är intresserad av att ge Qarlos så varierad träning jag kan, så att han också tycker att det är roligt. Bra ridpass 15/3

Qarlos gick så himla bra igår, vi lyckades verkligen med jättemånga bra saker i både traven och galoppen! Känns så himla härligt, jag har verkligen bestämt mig nu för att lyckas träna upp min sits, rygg och bålstabilitet för att kunna rida precis som jag vill! 

Vi gjorde lite tempoväxlingar och serpentiner, galopperade på lite volter och längs fyrkanten. Han var framåt, trampade under sig och kom upp i en avspänd form. Jag tippade mitt bäcken rätt, fick ihop skulderbladen och höjde handen. Känslan var helt rätt stora delar av passet och jag fick mycket att spara. Det som var häftigast var den power som Qarlos fick! Världens tramp i steget och värsta takten och schwunget, och där kunde jag sitta och glida med. När vi väl får till det så är det verkligen såå bra!

Känner mig allmänt motiverad och taggad på att komma vidare och fortsätta utvecklas. Det är det roligaste med att ha en häst som jag själv utbildar; vi utvecklas tillsammans! Varje liten framgång och litet framsteg blir en förbättring och därför är det lättare att känna att det faktiskt händer något. Det är det som är det roliga med ridningen, att känna hur allt slit lönar sig. Nu kan Qarlos göra toppen tempoväxlingar i både trav och galopp. I höstas var jag säker på att det skulle ta minst ett år innan det skulle funka. Bara en sån sak! 

Vill passa på att skriva lite när jag ändå är så glad, då kan jag se tillbaka på detta inlägg och minnas den pepp-känsla som fyllde mig och kanske hitta tillbaka till den om det känns motigt. En blogg är inte bara till för läsarna, den ger mig som bloggare otroligt mycket också! :) 

Träning för Karin 14 mars

Igår så fokuserade vi mest på mig under träningen, både mentalt och kroppsligt. Hittade läget hur jag ska tippa bäckenet för att få ihop mina skulderblad, upp händerna och lyckas sitta korrekt. Det blev som en helt ny vinkel och hela min kropp hamnade plötsligt korrekt över Qarlos som fick luftigare gång med mer bakben och en lite högre form. Allt pågrund av att jag tippade mitt bäcken lite framåt! 

Fick även stöd i stigbyglarna på ett helt annat sätt och kunde slappna av i knäna. Har mycket lättare att hitta "rätt-läget" i galopp. Vendela hade ju en så bra galopp att jag har sparat i mitt muskelminne hur det ska kännas och hur jag ska göra. Det finns ett så tydligt muskelminne kvar efter henne att jag lätt kan överföra min ridning till Qarlos. Jag målar upp en bild av hur jag vill göra och hur jag vill att det ska se ut, och så lyckas jag sedan med det. 

I traven är det mycket svårare eftersom Qarlos rör sig stort. Jag måste bli tydligare med min målbild och vara nogrann med att spara alla bra stunder i minnet för att lära mina muskler hur det ska kännas där också. Igår fick vi jättemycket bra sekvenser att spara och komma ihåg. Qarlos trampade under sig, bärig i en luftig, lätt form och jag satt korrekt i sadeln. 

Korrekt =
*något framtippat bäcken
*rak i ryggen
*avspänd i hela kroppen
*ihop med skulderbladen
*buren hand
*svikt i fotlederna
*stöd i stigbyglarna
*avspända knän
*stöd med vaden mot hästens sida

Kan se jättelätt ut, men det är såå svårt! Jag ska verkligen kämpa nu resten av våren och sommaren, rida och träna. Qarlos är beroende av att jag gör det jag ska, för att annars kan inte han göra det han ska. Kom en bra bit påväg igår, ska fortsätta att träna lika envist och målmedvetet. Till en början så måste jag skapa mig en tydlig målbild i traven också. 

Såhär får det gärna se ut när vi travar! Så fint ekipage detta :)
Jarrå

Fick inte startnummer två eller liknande! Skön starttid dessutom, måste inte gå upp mitt i natten utan kan ligga och tryna lite i min säng först. Hinner även knoppa och duscha Qarlos samma dag, så han anländer till Heda som sitt allra snyggaste jag. Härligt! Klassen är slut 17.30 typ, får se hur det går. Ska bli skitkul att tävla igen!! Jag och Vendela 20 mars förra året, då låg det SNÖ kvar!!
Tävlingsvecka

Tävlingsvecka denna veckan, det betyder att det är tävling på söndag! LB1 med Qarlos i Heda, aldrig varit där förut faktiskt. Klassen är full med 40 starter så jag är glad att vi kom med! Håller tummarna för ett sent startnummer :) 

Red på utebanan i måndags och igår fick han vila. Kändes bra på utebanan, förutom att han kändes lite tung i början av passet. Det gjorde han ju även på träningen i fredags, hmm. "Red bort det" med tempoväxlingar och sådär, men om det känns likadant idag så ska jag nog kolla lite extra med Karin. Kan ju ha något med sadeln att göra eller så, behöver inte alltid handla om ridmässiga fel när något känns galet. Dock är ju ridningen och dom fel man själv gör orsak till typ 90 % av allt som känns konstigt, så att rannsaka sig själv är första bästa åtgärd alla gånger. 

Här var han inte tung, men om han varit så hade det varit mitt eget fel eftersom jag bjuder in honom att "dra tillbaka" genom att luta mig bakåt och ta stödet själv istället för att låta honom söka det :)
Mina stövlar

Cavallo Grand Prix Plus, inköpta på Sharpman 2010 för 3600 kronor. Helt klart värt, även om ena dragkedjan gått sönder en gång. Dom är en plåga i början, men sen så älskar man dom! Fick en fråga, därav detta inlägg :) Jobbdags

Godmorgon!

Har precis käkat upp frukosten och ska nu cykla ner för att ge hästarna mat och jobba, dvs mocka, göra hö + lite till åt ridskolehästarna. Slutar vid halv tre, får se om jag rider Bingo under dagen också! :) Ska prova longera Qarlos lite tänkte jag, var ett tag sen. Red ut med Issa och Artie igår i solen, mysigt. Qarlos 9 mars

Här var det fart..! Eller inte, ska sluta överösa er med massa frågor helt enkelt ;)

Träningen idag gick blandat, men mest bra. Jag känner att den var väldigt värd på så sätt att jag lärde mig mycket och fick mycket som jag ska arbeta vidare på också. Många problem löste sig, men andra har vi/jag en del kvar för att komma dit vi vill. 

Hoppade lite på ett kryss under uppvärmingen (som jag skötte själv eftersom jag bara tränar en halvtimme nu) för att få igång Qarlos energi. Funkade toppen och när Karin kom in i ridhuset så var han jättefin. Skrittade och pratade lite med henne, berättade hur det känts osv. När jag sedan skulle galoppera så funkade det inte längre, vet inte varför. 

En av mina värsta ovanor, att trycka ner händerna kom fram då när det krånglade lite. Karin satt upp något varv och visade hur jag gjorde och sedan hur jag SKULLE göra istället. Toppen med en tränare som visar så bra!! Fick jobba med det ett tag sen, blev bättre efter ett tag. Ska bara få bort den ovanan! 

Här syns det tydligt hur jag trycker ner händerna


Gjorde sedan lite mellangångarter i både galopp och trav. Galoppen funkar bra, samma sak traven. Så länge man inte gör på en diagonal! Jag har en mental spärr som säger att på diagonalen är det svårt. Hade mycket problem med travlängningarna på Vendela, det som sitter kvar. Qarlos har ju supertrav och kapacitet för iaf 9-mässig mellantrav, så det är ju himla synd att spoila. 

Det jag gör, som Karin såg, är att jag dels spänner låren men också så syns oros-rynkan mellan mina ögon, vilken skvallrar om att hela jag är totalt osäker. Så konstigt, bara på diagonalerna. Detta ger lite dubbla signaler till Qarlos, kroppen säger "LÄNG" meden huvet säger "..eller jag vet inte om det går, om vi kan". Men fick jobba med det också, mycket kvar, men ska verkligen ta tag i det där spöket. 

Red även mycket på serpentiner och det funkade toppen. Likaså mellangalopperna! Ska jobba vidare med händerna i galopp och min oro för travökningar på diagonalen. Det förstör så mycket för mig när jag tvekar, bara att ta tag i! Åsikt

Är det något speciellt som ni vill höra just min åsikt om? Jag antar att varför ni läser min och Issas hästblogg är för att ni är intresserade av oss, att veta vad vi gör om dagarna. Kanske vill ni just därför veta vad jag tycker om något ni själva är intresserade av? Ridtravare jag har svarat på tidigare, även vad jag anser om ryttare som inte vill tävla. Kul med ideér, så hjälp mig gärna! :D 

Blogg?

Har fått tillbaka en hel del blogg-motivation, himla härligt! Ska ta tillvara på det genom att leverera lite kul till er. Sjukt att inte läsarantalet sjunker och bloglovinprenumentanter hoppar av när uppdateringen varit såhär pass dålig ändå, tack för stöder eller nåt! :D 


Har du som läser TD en egen blogg?


Free web polls

OM DU SVARAR JA - LÄNKA GÄRNA DIN BLOGG I EN KOMMENTAR SÅ LOVAR JAG ATT GÅ IN OCH LÄSA OCH KANSKE LÄMNA EN KOMMENTAR! TA TILLVARA PÅ CHANSEN!

Qarlos 8 mars

Idag så visste jag redan när jag satt upp på Qarlos att jag hade ont om tid på mig. Då gäller det att verkligen vara effektiv med ridpasset! Tänkte dela med mig lite av mitt tänk kring ett pass, speciellt just när man har lite ont om tid. Helst ska man ju ha aaaaaall tid i världen på sig, men vi alla ryttare vet ju att så inte alltid är fallet ;) 

* Ha en plan - vad vill du få ut av passet?
* Var beredd att gå ifrån planen och ta din reservplan om dagsformen inte är som förväntat
* Rid effektivt, blir det bra så befäst max en eller två gånger till, gör inte samma sak 20 gånger
* Var noga med att ta små micropauser, hästen blir lätt trött när man måste rida intensivt
* Noga med berömmet och humöret, det är inte hästens fel att du är stressad

Qarlos kändes fin och riktigt fräsch idag, pigg och glad. Älskar hans "Vad ska vi göra nu för kul!?"-attityd! Gjorde mig på bra humör så fort jag kom upp i sadeln, trots att jag visste att jag hade absolut max 40 min på mig. Det låter ganska mycket kanske, men när man väl ska känna efter när man inte har ridit på några dagar så är det en rejäl tidsbegränsning. 

Fixade alltså detta bra idag ändå, nöjd med det! Qarlos kändes superfin och jobbade på toppenbra. Fortsatte att länga-korta lite, men jobbade mest i galopp på en lite fyrkant för att få honom att sätta sig mer på bakdelen. Det är lätt på ett fyrkantsspår genom att man använder hörnen till att vända kraftigt för ytterhjälperna och på så sätt sätta hästen mer. Ett bra tips för er som har en häst som gärna blir lång och låg i sin form! 

Imorgon är det somsagt träning för Karin kvart över två och jag är supertaggad! Jag ska ju tävla nästa vecka och det finns inget roligare än att trimma program och programdelar tycker jag. Älskar veckan före tävling, upplägget och igångtaggningen liksom. Åh det ska bli så kul att komma igång med Qarlos på riktigt! 


Torsdag

Idag så blir det lite stressigt eftersom jag och Issa ska se min systers musikal som börjar 17.30 och jag slutar 15.45. Ska cykla ut direkt för att hinna rida Qarlos innan Danielträningen kör igång 18. Det snöar/regnar, så vill passa på att vara inomhus idag känner jag.

Har inte ridit honom sedan i söndags nu ju och imorgon är det träning, måste alltså se till att motionera honom idag. Dock så red jag ju Bingo igår, så helt rutten har jag förhoppningsvis inte hunnit bli ännu! Ska mest känna efter lite, tar ju alltid någon dag (för det mesta) att hitta tillbaka när man inte ridit hästen på ett tag. Var himla sugen på att rida honom igår, men det var ju Elisabeths dag så jag fick snällt vänta till idag. Ska bli kul, Qarlos är så himla fin just nu. Längtar så mycket tills vi ska tävla nästa helg. En LB1 i Heda, klassen är full med 40 starter, skapligt..!

Träning Bingo 7 mars

Träningen med Bingo gick bra idag! Synd bara att hans sadel inte kommit tillbaka ännu från sadelmakaren. Rider i hans gamla nu och den trycker honom på länden. Som ni kanske vet så har Bingo haft en del problem med sin länd/kors/bakdel på senaste, bland annat därför han varit så surt inställd på arbete och sparkat så mycket mot skänkeln. Börjar lösa sig nu när han blir behandlad av equiterapeut och dessutom han en sadel som passar honom och inte trycker. 

Idag så galopperade jag inte så mycket, eftersom det inte gick att få ordning i galoppen. Han känner av trycket för mycket helt enkelt, men använde galoppen mycket för att få fram en bra trav istället och det funkade istället toppen! Vi använde denna träning som lite sjukgymnastik för honom, få honom att dra in magen och verkligen söka stöd i bettet. Han har haft väldigt svårt för det där med att ta stöd tidigare, men idag fick vi fram det jättefint! Avslutade med att glida ut på hörnlinjerna i lite slarvig skänkelvikning, för att lösgöra annu mer. Funkade bra det också :) 

Såhär gör Bingo när det tar emot
Träning

Senare idag så blir det träning med Bingo för Karin, ska ut direkt efter skolan. Qarlos ägare rider honom idag, så jag kommer att vara hemma tidigt! Tror att jag ska försöka dra mig neråt körskolan och fixa lite teori, måste göra något vettigt med tiden iallafall.

Solen skiner och jag slutar tidigt, inte alltför dåliga dagsutsikter! :) 

23.28

Klockan är typ halv tolv och jag gick precis in på forever 21 hemsidan.. Fan så osmart! Bara köpt kläder i butiken i London och Bryssel tidigare, aldrig varit inne på hemsidan. Fasan asså, vill köpa upp hela sidan typ! Får mocka mycket skit och släppa ut massa hästar om jag ska ha råd med det.. ;) 

I övrigt så hatar jag när man lagt sig till rätta i sängen med täcket helt perfekt, datorn i knäet och inser att man glömde släcka taklampan, vars knapp är i andra ändan av rummet. Sweet! Nåväl, värre livsproblem finns!

HAHA tänkte ta en ful pussbild, bara det att jag råkade se seriös ut. Jaja, lägger upp den ändå. With no makeup in my hellokitty pyjamas, gotta love it. Fulare blire inte, hoppas jag!
:)

Issa och jag cyklade ut till stallet idag! Så skönt, ska snart börja komma igång med det igen, cyklar ju till skolan varje dag ändå. 

Gick med Qarlos idag, somsagt. Han skötte sig och allt var lugnt. Jag och Issa pratade om. Wait for it. KLÄDER!! Hahah, vi vill köpa en massa nytt nu till våren och bara haa och haaaaaaa och haaaaaaaaaaaa. Så glad att jag jobbat massa och fått pengar på så sätt. Ska hålla i dom lite nu tills jag antingen gör ett besök på Hollister igen eller hittar nåt annat som jag verkligen vill ha. Är en sån slösare ibland, dokc aldrig så pass att jag är pank. 

Annars då? Men jadåjodå, det är träning på Bingo imorgon för Karin. Ska bli roligt, måste ju komma igång med honom nu inför tävlingen! På fredag är det istället Qarlos tur. Han ska till och med tävla helgen innan och så vips så krävs det att jag verkligen lägger fokus på hans träning nu. Hoppas han fortsätter sin uppåt-kurva! 

Är mycket nöjd med att skriva om en massa vardag i denna blogg också, var verkligen inne på att skaffa en egen vardagsblogg först. Får se hur det blir senare med det, men än så länge så blir min vardag kvar här. Vad gäller läsarantalet så verkar ni inte alltför sorgsna? ;) 

Vår i luftenWeho

Jag lever, men det är knappt! Ska bli såå skönt att komma hem sen och placera rumpestumpen i en stol sen. Ska sen lyfta den för att ta mig till stallet och promenera med Qarlos. Issa och Artie ska med. Resten av eftermiddagen ser alltså bra ut, solen skiner dessutom. Antar att det är för min skull, klarade dom två svåraste sista uppgifterna på matteprovet liksom, respeeeekt! :DTisdag

Glömde både datorskyddet, etikboken, matteboken och miniräknaren hemma idag. Dom två senare kommer att behövas, prov näst-sista lektionen, betyder att det blir en tur och retur hem på cykeln sen. Slutet på denna tisdag är en katastrof; matteprov och franska, slut 15:45. Tror jag sprängs av överentusiasm inför eftermiddagen. 

Men nee nu ska vi inte vara sånna här, det är sol och ingen snö i sikte ännu. Hoppas den stannar kvar där uppe tills nästa vinter! Qarlos ska få sig en promenad idag, vilade igår. Vi har dressyrtävlingar nämligen, både igår och idag. Hans sko är ju lös, så vill inte rida ut på det hårda underlaget, en promenad får räcka! Issa och Artie kanske vill följa med eller så :) 


5 mars

Det är matteprov imorgon. Som ni vet så avbokade jag alla aktiviteter hela helgen för att kunna vara hemma och plugga. Eller? ;) Får ta tag i det där när jag kommer hem sen. Från stallet. Eller nåt haha. 

Klar med alla faserna i körteorin nu, dags att köra järnet! Blev dock kallt idag och jag undrar vart min vår tog vägen? Dessutom så ramlade mina härlurar ur fickan igår, så cyklade till skolan i tystnad för första gången på länge. Dock har jag ett par stora som jag kan använda om jag vill, dessutom ska jag ju beställa en iphone så fort min 18 årsdag infaller.

Har förresten anmält Qarlos till en tävling 18 mars, en LB1 någonstans utanför Linköping! Ska bli roligt, han har utvecklats så mycket på kort tid nu. Det jag måste träna på är att få med hans yttersida när jag vänder från raka spår in på volten. Han klistrar sig gärna till väggen och när man då vänder in på böjt så spänner han till lite i nacken för att han tappar balansen. Jag får inte låta honom ta massa stöd av väggen, utan vara nogrann med att han verkligen är balanserad på rakt spår också. Det var väl det jag kände av mest igår, annars känns det finfint. Träning på fredag igen! :)

Min helg

Shit vilken heeelg! Galet hur mycket jag hunnit med, jag och min cykel har växt ihop typ, som alltid så fort snön tinar. Har nog spenderat x antal timmar på den totalt. 

I fredags red jag ut med Maja direkt efter skolan och cyklade sen till stan. Åt på McDonalds SJÄLV!! Hahahah fatta feelingen lix, forever alone. Men tog sen bussen ut till Janni och hängde med och kollade på hennes träning. Hon tränade för min och Issas tränare Karin Öman, så det var jättekul att kolla. Janni ska även starta dressyr på samma tävling som jag ska till med Bingo den 24, så jag är stolt över henne :) På kvällen så hängde vi hemma hos mig och hade jättemysigt. Tog en promenad till Ica och köpte godis. Jag rekomenderar Marabou med lakrits i! 

I lördags så gick vi på stan med vår älskade Issa som hade kommit hem från sjukhuset. Hon var inte borta så långe men vi hade ju tänkt så mycket på henne så det var riktigt kul att ses igen. Älskar vår lilla trio, har hängt ihop i typ 7 år nu. Hittade en bh på Lindex, får se om jag köper den. 250 spänn känns lite saftigt, men den passade verkligen.. Det var jättemysigt på stan iallafall och vi tog en fika. Köpte cheescake och det var sååå gott! Vi njöt i vårsolen och var allmänt glada mest hela dagen. 

Sedan tog Janni bussen hem och jag åkte med Issa hem. Hennes balklänning hade kommit och hon blev ta'me fan en gudinna med den på. Jag döör så snygg hon var i den, en sån vill jag också ha typ! Taggar till nästa år, då det är min tur att gå på bal! Vi åkte sedan ut, Qarlos fick vila för jag kände mig tömd på energi. Åkte sedan hem till Gustav och åt och såg melodifestivalen och ett avsnitt Game of Thrones. 

Idag så vaknade jag pigg (!!) 07:15 och åkte för att släppa ut småkusarna i stallä dåva. Red sedan Qarlos ett pass i tältet, gick rätt bra. Han var duktig och det känns att han orkar mycket mer nu, red i 45 min och kände mig nöjd sedan. Sopade sedan stallet eftersom det ingick i mitt jobb för dagen och jag var tillbaka hos Gustav vid 11-tiden och då var allt klart hos Qarlos.

Åt lunch hos Gustav innan jag cyklade tillbaka till stallet för att rida Bingo och ta in hästarna. Gick bra med Bingo idag, är nöjd! :) Åkte direkt till Gustavs bandymatch. I sommar har vi varit tillsammans i två år jag har har aldrig sett en enda bandymatch. Men idag kollade jag alltså tillsammans med min vän Emma, och gissa vad?! Gustav gjorde mååål. Han har aldrig gjort mål (är ju en sånhära back) och så gör han det när jag kollar! Nu vet jag hur alla ponnymammor känner när deras ungar vinner nåt, typ. Stoltaste flickvännen på plats, haha! 

Fyfan vilken fullpackad helg, som vanligt. Hinner verkligen aldrig ha tråkigt! Älskar alla som var med och gjorde den så perfekt!


Janni och Doris i fredags :)
Promenad i vårvädret

Kärt återseendeI morse åkte jag och pappa och hälsade på den här söta filuren! För er som inte känner igen henne, så är det min förra ponny Jenny. Gosade och gav henne några morötter och hon verkade så nöjd så. Lever livet som pensionär och är verkligen en lurvig knubbis nu! haha men så söt så och hon verkar faktiskt riktigt nöjd med sin tillvaro. Var riktigt kul att få träffa henne igen, var alldeles för längesen nu!Bloggen, ponnyerna

Suttit och kollat igenom lite arkiv, grym denna bloggen var under sin storhetstid! Blev även riktigt peppad att tävla Bingo igen, ska bli så roligt att vara tillbaka på banorna igen. Ska ringa Kristina imorgon och höra när det passar att jag rider honom nu i helgen, 24 är det ju tävling i Gripen som gäller. Bingo kommer säkert att tycka att det är jättekul och jag delar hans glädje. Tänk att det är sista året på ponny nu, har bävat för 2012 sen jag började tävla 2005. Herregud, mitt 6:e år som licensierad tävlingsryttare (hade skadade hästar hela 2008)! 

Saknar även min Vendela lite grann. Min fina stärnponny som är den bussigaste och lydigaste att tävla på, gud vilken energi och vilken vilja när hon var som bäst. Hon har det bra hos sina ägare, det vet jag och det känns skönt. Men det är klart att det kommer små stunder av tillbaka-längtan efter känslan vi hade tillsammans. Klappa om henne efter en lyckad ritt, spränga en diagonal i hennes dundergalopp eller bara säga åt henne att vara tyst vid fodringen och snabbt ge henne den efterlängtade müslin ;) 

Vendela, min sista egna ponny. Och så Bingo, ponnyn som får avsluta hela min ponnykarriär i slutet av året (som det ser ut nu, man vet aldrig!) Vilka stjärnor båda två, så fina, så olika och så speciella på sitt eget vis båda två. Ett sto och en hingst, en brun och en svart, en D och en C. Mina kompanjoner båda två, massa fina bilder och minnen på dessa två. 

Blev bara lite lätt nostalgisk över en tillbakablick i denna blogg. Har inte glömt att jag lovade i frågestunden innan jul att skriva om alla mina och Vendelas starter. Ska göra det, måste bara ta tag i det.. :) Solig torsdag

Blev lite ändrade planer med dagsplaneringen, kan dock förtälja att vädret var underbart idag igen. FRANSKAN VAR INSTÄÄÄÄLLD! Ren lycka, när jag kom ut lite småtrött på cykeln så fann jag min mamma mockandes åt hästarna dessutom. Inte illa, tar inte hjälp av henne ofta alls, trivs att mocka själv, men idag ville hon vara ute eftersom vädret var så fint. Hon ville även att jag skulle följa med på sminkkurs! 

Fick alltså bråttom och sadlade Qarlos, skrittade fram ute och klättrade lite i en backe, nyttigt för honom! Baken måste rundas på lite granna, så det gör honom gott att traska upp- och nerför. Red sedan en repris av gårdagens träning, jädrans vad fin han var! Så ridbar nu verkligen, börjar forma sig och bli "min häst", precis som jag vill ha honom. Ambitiös, känslig, mjuk och lydig. Det är min häst det, och Qarlos stämmer bra in på den mallen nuförtiden. Ska försöka filma honom ute nu någon dag, filmerna från ridhuset är så mörka.. 

Hann tyvärr inte rida Artie idag, hade sett fram emot det så var lite synd. Blir nog på lördag istället, imorgon har Malon honon :) Gick dock en liten promenad och tog med massa morötter som massäck, tryckte i honom dom längs vägen. Det gick alltså ingen nöd på honom idag, även om jag tror att han precis som jag saknar Issa <3 

Artie med sin fina matte, vi tänker på henne!


Åkte sedan på sminkkurs med mamma och hennes jobbarkompisar, körde själv ut dit, 1,5 mil, skymning, 90-väg osv. Aldrig kört varken så långt eller så fort förut, men gick toppen! Lärde mig en rejäl sotning inför 18-årsdagen, lika bra att lära sig när man har chansen. Tror den passar fint till partyfrilla och rätt outfit! Dock inte till hur jag såg ut just idag, men ändå så är jag stolt att jag gjort den stjälv ;) Gillar däremot min mer naturliga look också, får se hur det la blir!

Eller vad tycker ni?
Min månad

Hejsan allesammen! 

Idag är det första mars, som jag längtat efter denna månad!! Låt mig förklara;

Efter denna månad kommer jag;

*vara 18 år (aaaah fatta längtaaan!)
*ha en iphone 4s
*ha riktiga vååårkänslor

Ja ni fattar ju själva hur mycket BRA som händer! Har taggat sen i december typ, när jag fick reda på att Telia har 18 årsgräns på det abonnemanget jag ville köpa. Var värt att vänta, men nu är jag trött på att vänta. INTE LÅNGT KVAR NU! 

I övrigt så har jag skinnjackan på mig idag, ser inte fram emot franska och sluta kvart i fyra, ska cykla direkt till stallet efter skolan, ska kanske rida Artie, ska kanske med mamma på sminkkurs (!!) och har inte så mycket plugg eftersom jag skrev klart min uppsats + gjorde färdigt en Keynote igår!! Duktigt av mig, nu slipper jag stressa en massa. 

Träningen med Qarlos gick jättebra igår förresten, vi var på stora utebanan och solen sken. Gjorde långa-korta i galopp lite grann igår också. Qarlos var lösgjord och fin, toppen att träna så ofta som jag gör nu, känns som att vi kommer att gå framåt!