Ridpass i tältet

Tyvärr gick mina planer om en uteritt i kras när jag hörde att det var snorhalt ute. Artie har ju såklart broddar men ibland hjälper inte ens det till 100 %. Istället för att då skritta ut en kort sväng valde jag att rida i tältet. Jag red mycket övergångar och tänkte på det som vi pratade om på träningen igår. Alltså vilken sorts ryttare man vill vara och hur man vill använda sina hjälper. Från det ska man kunna utföra det också. 

Artie var inte lika framme till handen idag som igår, men tyckte ändå han var fin. Han lyssnade jättefint på mina hjälper och det räckte med att tänka fram och tillbaka så gjorde han det. I början gjorde jag mycket skitt-trav-övergånger runt spåret med bara några steg i varje gångart. Tidigare har Artie alltid velat ta upp huvudet i avbrotten men idag var han mycket stadigare.

När jag sedan gick över i galopp var så otroligt lat. Bröt av så fort jag började begära lite mer jobb av honom eller så sparkade han till när det blev lite jobbigt. Men lät honom då galoppera i lite friskare galopp runt spåret i båda varven. Efter det blev han så mycket finare! Kunde jobba honom ordentligt och bara rida med sätet. När jag lättade på tyglarna fortsatte han gå i samma tempo. Gjoirde också mycket övergångar från galopp-trav-galopp och gud så fin han var. 

Jag tycker det är så kul att trots att jag har haft Artie i nästan 3 månader lär jag mig någonting nytt varje dag när jag rider honom. Måste inse själv att Artie är en sådan häst som behöver få ridas fram ordenligt i alla gångarter innan man kan börja "jobba" och begära mer av honom. Har märkt av det ett flertal gånger men måste påminna mig själv om att inte glömma det. Lätt att man gör det om man inte är van att rida på just "det" sättet.



Kram


Kommentarer
Postat av: chaiimphoemphon ♥

nej, jag har inte så sltet hår faktiskt :)

2011-02-09 @ 22:01:25
URL: http://chaiimphoemphon.blogg.se/
Postat av: chaiimphoemphon ♥

nej, jag har inte så sltet hår faktiskt :)

2011-02-09 @ 22:01:25
URL: http://chaiimphoemphon.blogg.se/
Postat av: josephine-

Ja dem är vekrligen usuper snygga :) ocj jätte bra ! världens bästa karborre.

Jag köpte dem på sharpman för 1.100 !

2011-02-10 @ 11:21:13
URL: http://josephinetjernlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback