Mer Qarlos

Hittade lite redigerade bilder som jag glömt bort! "Bra utveckling på er två"

Åh, lever fortfarande på att det gick så himla bra att träna i måndags! Det börjar verkligen lossna med ridningen på Qarlos nu och jag känner själv att han blir starkare, jag bättre och att i tar stora steg framåt. Återigen; han passar verkligen mig så himla bra! 

Fick träna på att länga och korta honom i trav, för att öka bärigheten. Har ju tränat en del själv hemma, men haft problem med att få till mellantraven riktigt ordentligt. Nu fick jag jättemycket bra tips på hur jag ska göra, rida lätt framför allt för att underlätta för Qarlos ryggmuskler att bredda sig. Måste även ge honom plats med mina lår, får absolut inte knipa mig fast. Funkade bra och vi ska fortsätta med det hemma nu hade jag tänkt. Fick även träna på att korta honom utan hand alls, bara genom att sitta tungt och minska min egen energi. Då ska han fortsätta trava, fast väldigt långsamt med korta steg. "Första steget mot att lära hästen passage" sa Karin och jag kände mig inte alltför missnöjd så att säga :) 

Qarlos fick återigen mycket beröm för sina fina vinklar och påskjut bak, hon tror verkligen på honom som en häst med kapacitet att utföra piaff, passage och piruetter. Nu ännu mer eftersom hon var lite imponerad över hur mycket hans egen bjudning utvecklats! Förut var han ju rätt loj, nästan slö. Nu har han massa egen motor och tycker att det är kul att hitta på saker. Det är ju det jag också känt och därför har han blivit så himla rolig att rida och träna med!

Igår så red vi ut en lång runda med Issa och Artie i det fina vädret, var så himla mysigt så. Qarlos blev lite trött mot slutet bara haha, så han fic faktiskt vila idag. Välbehövligt om man tolkar honom rätt ;) 

Qarlos i Lianes stall innan träningen i måndags :)
Igår:


Träning som gick bra

Qarlos gjorde en så sjukt bra träning för Karin Öljemark idag, jag också faktiskt! Riktigt härligt och har fått massa nytt med mig att träna på, så nu ska det trimmas. Världens bästa Karin Öman skjutsade dit mig eftersom mina päron är utomlands, verkligen stort tack för den insatsen! 

Hinner inte skriva så mycket eftersom jag ska/borde sova lite om jag ska palla franskan imorgon. Men tänkte att jag skulle visa en bild som Sofie tog på mig och Qarlos på lovet: 
Instagram

En av er läsare ville veta vad vi har för användarnamn på andra ställen. Kan berätta att ingen av oss använder twitter, men båda har instagram. Jag heter fkallstrom och Issa heter isblle, jättekul om ni vill följa oss! :D 

Mina finaste segrar

Tänkte efter häromdagen och insåg hur högt jag värderar helgens seger med Qarlos trotsallt. Räknade ut att jag totalt sett har lyckats vinna 35 gånger på fyra olika hästar! Resultatet av flera års hårt arbete, som allt annat kring hästsport, såklart ;) 

Har ju tidigare inte tyckt om att skriva om och visa bilder på mina priser (som numera har hamnat på vinden, usch så sorgligt, men i sommar åker dom och pryder sommarstugan), vill inte att andra jämför sig med mig och håller på. Jag har själv inget bekräftelsebehov heller när det gäller sånt, jag vet vad jag presterat och känner mig stolt och nöjd med det! Jag behöver helt inte visa upp det och fiska massa kommentarer för att vara nöjd.

Men samtidigt så ska man inte heller skämmas över sin framgång! Alla som känner mig vet vilket arbete det ligger bakom varenda lite rosett jag någonsin vunnit. Alla timmar i ridhuset, pengar på träning, förberedeler osv. Det är så himla kul att se tillbaka och plocka fram fina minnen, så tänkte dela med mig faktiskt. 

Tänkte att jag skulle skriva om den seger som jag värderar högst på respektive häst! 
Nico Junior -
Allsvenskan hoppning div 2 2007. Vi var nolla alla omgångar och laget vann alla tre gånger, så en överlägsen totalseger. Laget bestod av mig, Issa, Johanna och Sofie (som båda syns här på bloggen ibland) så vi var ett dreamteam! Den hösten är bland dom bästa tävlingsminnen jag har! 


Cavendish - Sparbanken Rekarne Ponnycup 2010. Red på 71% och vann den inledande omgången och följde sedan upp med två bra prestationer och vann totalt. Min allra mest prestigefyllda merit (tillsammans med dom nationella kval vi gjorde 2011)


Starrhult Bingo - LB1 (och LC2) i Wittwång 2010. Vår andra tävling och vi vann först LCn och sen i LBn så jobbade Bingo på som aldrig förr och vi vann igen! Det var så himla roligt, en riktig kick-off på vår karriär tillsammans!


Qarlos - inte så svårt att minnas vår första seger! LB2, 40 starter, min tredje start på häst (och på Qarlos) och Qarlos fjärde tävling överhuvudtaget. Debut i programmet för oss båda och vi vinner! Helt oväntat, men gud vilket minne! Qarlos 20 april

Idag var Qarlos så himla rolig att rida! Han var pigg, mjuk och framåt. Lite spänd i början av passet eftersom vi var i tältet, lämnade dörren öppen för sakens skull. Han är rädd för in-/utgångar så lika bra att träna, kan hända att vi måste rida fram med en dörr öppen på tävling tex = viktigt att allt funkar! 

En fördel med att han var lite spänd och vaken var att han var himla kvick i skritten. Brukar vara lite sävlig med stora steg annars och svår för mig att rå på eftersom han bara länger ännu mer när jag driver, så det var bra idag! Red fyrkantigt och han höll ett fräscht tempo med jättefint stöd. Han frustade massor och det kändes verkligen på hela honom att han tyckte att det verkligen var toppen att få göra något igen (han har promenerat och vilat dom två senaste dagarna). Alltid roligt att rida på en häst som riktigt lyser av arbetsglädje! 

Tänjde lite på gränserna i galoppen genom att rida förvänd, funkade sådär först, fick ha mycket ben och låta det bli övertempo på kortsidorna (följde fyrkanten), men ska jobba vidare med det. Han blir inte spänd och stressad iallafall och det gör ju saken mycket lättare. Bara att kämpa på, blev bättre på bara idag.

Qarlos är så rolig att rida, idag blev jag så glad att han är nästan min häst (har honom på foder för er som inte vet)! Han har sånna kvalitéer och sån arbetsvilja att han verkligen är en riktigt BRA häst att sitta på. Måste faktiskt säga att jag ridit en hel del olika hästat vid detta laget och Qarlos ligger himla högt upp, även om alla varit härliga på sitt sätt. Jag och han är perfect match helt enkelt, vi trivs verkligen att jobba tillsammans! 

Film från tävlingen"Väl ridet på trevlig häst med god grundform! Öva mellantrav." 7:or rakt igenom på allmänna intrycket utom på sitsen där jag red till mig en 8 - härligt! 209 p - 69,6 %Seger!

Knappt fattat själv ännu att jag och Qarlos slog alla andra 39 ekipage idag och tog hem segern i LB2! Jag som aldrig ridit programmet dessutom, så det var totaldebut för oss idag. Qarlos inledde med at fly framridningen, tur jag satt kvar. Stod lite skräp i ena hörnet som såg mycket läskigt ut. Resten av framridningen flöt dock på bra, värmde upp på långa tyglar lite lagom snyggt. Ett vinnande koncept! 

På banan så blev Qarlos rädd för spegeln på kortsidan först, men han fick galoppera förbi några gånger. Rider ALLTID in på banan i galopp nuförtiden, det ger honom minst utrymme till att titta på saker utan ger honom en tydlig uppgift att fokusera på istället; galoppera på. Bra tips från mig sådär! :) Oftast får man dessutom mer schwung och spänst i traven efter en rejäl galopp, bryter alltid av och börjar när domaren blåser. 

Programmet flöt utan större problem och utan missöden. Hann inte korta tyglarna inför galoppvolterna och Qarlos kändes bitvis en aning tung i handen, men det var det. Inget som verkar ha påverkat så mycket dock, resultatet blev 209 p och 69,6 5! Helt galet, riktigt överraskad över det resultatet, kände själv att det var en stadig bra prestation, men SÅ bra hade jag aldrig gissat på. 

Höll på att sluta riktigt snopet då jag (tydligen) glömde visa vaccinationsintyg innan start och det lutade åt att jag blev utesluten. Några minuter i ovisshet senare kom jag dock undan med en varning. Qarlos är givetvis vaccinerad, annars skulle jag ju inte tävla och det förstår dom också. TR har ändrat reglerna för i år (IGEN) så nu ska man tydligen visa igen. Jaja, jag kommer alltid att vifta med mina papper i seketariat framöver, detta var fösta och sista gången jag missade nåt sånt! 

Framridning, notera at jag gjorde dom snyggaste knopparna jag nånsin fått till idag!
Laddat värre

Inte varit hemma så mycket, men Qarlos står duschad och fin i boxen inför morgondagens äventyr i Mariefred! LB2 med laget står på schemat och jag tror att jag vet var jag ska rida också, hoppas att jag kan hålla mig från alla felridningar som jag dragits med tidigare! 

Kändes helt okej idag, han fick vila igår efter en bra vecka och nästa gång ska jag nog sätta vilan en dag tidigare och istället rida honom två dagar innan tävling, mest för mina egna nervers skull. Men löste sig bra och känner att vi är så förberedda vi kan bli, vad mer kan man begära? 

Tävlingen fanns på equipe såg jag också, smidigt så man kan följa över internet! 

Invigde min nya tröja idag :) Snyggt jag håller mobilen också, får träna lite på det där. Tappade den dessutom i toan (!!!!!!!!) hos Gustav igår, så är sjukt tacksam att den ens lever! Har hört att iphone inte tål ett skit, men att bli toadoppad gick tydligen ann. Vilken liten kämpe <3


Bläsen igår med sin mat, ser ut som en liten ponny
Träning

Idag så ska vi träna för Karin igen! Jag tränar ju en gång i veckan nu ist för varannan eftersom det funkar så mkt bättre då. Det är ju så kul när man själv kan känna hur det går framåt och att träningen ger resultat. Qarlos känns redan mkt mera bärig än för bara någon månad sen tex.


10/4

Gick bra idag också med Qarlos, hade tänkt bara ta det lugnt och köra basic med övergångar och så. Men det är ju alltid då när man tänkt det som allt det svåra kommer av sig självt och bara funkar istället. Så vi hade jättekul och gled runt ridhuset i sväv-trav med perfekt stöd i handen. Såå härligt! 

Skrittade först på en fyrkant, som jag skrev om i nåt inlägg tidigare idag. Travade lite likadant och gjorde sedan övergångar till skritt. Noga med att travstegen innan lvergången blev korta och höga, så att han verkligen hade med sig bakbenen i själva övergången. Fortsatte sedan att trava och sitta ner lite grann i en fyrkant. Fick verkligen tänka på att inte använda innerhanden. Funkade till slut bra ändå faktiskt, kändes kul att kunna forma hela sidan med "bara" skänkeln och inte handen liksom. 

Galopperade i en större fyrkant där jag tog tillbaka på kortsidan och längde på långsidan, på så sätt kunde jag tänja gränserna lite mer på kortsidan och verkligen sätta honom. Gick toppen, framförallt i vänstervarv. Det är för att jag är starkare själv i min högra sida, så där kan jag verkligen stötta med ytterhjälperna allt som behövs. Får träna upp min vänstra sida så att Qarlos högergalopp kan bli lika fin! :) 

Qarlos idag innan passet. En gammal lärare till mig kom och berömde honom så mycket för att han var så fin och rörde sig så bra och var trevlig. Jag kan aldrig annat än hålla med när folk berömmer Qarlos, jag är själv faktiskt riktigt stolt över honom och hans utveckling.


Dagens fråga


På Qarlos, val 162 cm


På Bingo, hingst 140 cm


På Vendela, sto 147 cm 


Hur lång tror du jag är?


Free surveys

Tävling på G

På söndag så ska jag och Qarlos tävla i Mariefred, vår tredje tävling och andra bortatävling. Senast gick det ju toppen, som ni kanske minns, men placering och allt. Hoppas på en lika fin prestation denna gång, men inget man kan räkna med. Speciellt inte eftersom vi är ett ungt och (i storhäst-sammanhang) orutinerat ekipage. Men det ska bli kul att "visa upp" Qarlos igen, lite är det ju det man gör i dressyr. Man visar upp sig själv och hästen. 

Det tänket får mig alltid att tagga till lite extra faktiskt, klart jag vill visa världen hur snygga vi faktiskt kan vara! 

Jag och Vendela 2010
Hej igen!

Många som saknar bloggen har jag förstått, kul att vara uppskattad! 

Det går toppenbra med Qarlos, ibland mindre bra och ibland superduper bra, men på det stora hela så går det framåt och framåt. Det är så roligt att jag hittat en häst som verkligen passar mig så himla bra! Han är lika arbetsVILLIG varje dag, självklart inte på topp alla gånger (precis som inte jag som ryttare heller är) men han VILL alltid vara med och göra sitt bästa. Han har hittills aldrig blivit sur och arg på en träning för att han inte velat ta i lite till. 

Detta är ju den egenskap som jag värderar allra mest hos mina hästar, så att Qarlos har så mycket av den ser jag som en stor fördel hos honom. Att han dessutom har riktigt bra gång och börjar bli riktigt fin i kroppen, framför allt överlinjen gör honom bara ännu mer till "min häst". Jag trivs utmärkt och jag tror och hoppas att han också gör det! 

Igår var första passet på två dagar och han går alltid så bra då! Kommer in i ridhuset med glada kliv och är superglad att hitta på nåt igen. Så igår spann vi vidare på fredagens tränings-fokus; rida fyrkantigt för att få honom att bära mer vikt på bakbenen. Detta gäller alla gångarter. Rider i en fyrkant som är ungefär 20x30 eller så, och för att forma sidan använder jag endast innerskänkeln, INTE innerhanden. Mycket viktigt! Om jag tar i handen så hänger han sig gärna i den och blir framtung, och hela syftet med övingen blir helt bortkastat. Tänker på att få till spetsiga hörn där han verkligen sätter sig lite på baken. Bra tips för er som har hästar som behöver aktiveras mer i bakkärran!

Gick bra idag