På tåget

Snart framme i Sala för att byta tåg till Uppsala! Tiden går segt på ett tåg, tur är väl att jag har min älskade mobil, vad skulle jag annars göra?! ;)


Skottdagen

Godmorgon! 

Idag är det skottdagen, vilket tydligen innebär att tjejer också får fria. Vad säger ni? Är ju ändå 18 år gammal nu, kanske dags att fråga om inte mannen tycker det är dags att stadga sig och knyta an på riktigt? 

Nya Hollisterkoftan är på också, vad kan gå fel?


Nee skämt åsido så är dagen fullspäckad. Direkt efter skolan så ska jag cykla ner och träna både Bingo (tror jag haha, hon glömde höra av sig igår och jag med) och Qarlos för Karin. Vi har bestämt att jag ska träna Qarlos varje vecka nu, onsdagar ena veckan och fredagar andra, men bara en halvtimme åt gången. Regelbunden träning är jätteviktigt i det skede vi är nu utbildningsmässigt. Ska dock bara träna en havltimme åt gången istället för 45 min, gör ju inget i plånkan lix + att då rider jag fram själv och det fixar jag nog efter 2,5 år med Karin som tränare. 

Såg förresten att dessa två bilder tydligt visar vad vi håller på med:

Korta höga steg


Långa kliv med mycket påskjut


Funderar på att ta mig neråt trafikskolan och försöka klara sista fasen i teorin också. Skulle vara skönt, men måste nog prioritera geografiuppsatsen som ska vara klar på fredag. Imorgon blir det nog trafikskolan! Bokat lektion också, 19 mars var första lediga tiden. Alla verkar kötta nu med det där, jag kan ju inte vara sämre. Mamma peppade lite och tyckte att nu är det bara att boka och boka "så att jag blir klar någon gång och får den där lappen i handen". Sund inställning, har att brås på ;) 



Ingen Avicii för mig!

För några månader sen beställde jag och några vänner biljetter för att gå på Avicii som ska spela i Globen i helgen. Var sjuukt taggad men sen fick jag ju min hjärnblödning och har sen dess inte fått gå ut och festa något, så det var lite osäkert hur det skulle bli för mig med den där konserten. Förra veckan fick vi en kallelse från sjukhuset att det var dags för mig att åka tillbaka till Uppsala för att ta nya bilder och överläggande om det blir operation eller inte osv.

Det blev alltså avgörande om att jag inte kunde åka, eftersom jag åker upp redan i morgon på obestämd tid. Självklart blev jag riktigt besviken efter att sett fram emot det så mycket, men samtidigt känns det helt okej när jag verkligen har en anledning till att inte få gå. Vore ju värre om päronen bara sa att jag inte fick de var oroliga för att något skulle kunna hända! Men det jag skulle komma fram till var att alldeles nyss sålde av mig biljetten!! En riktig lättnad då det har hängt över mig ända sedan jag legat på sjukan och inte vetat om jag kunnat gå.

Brudarna som skulle ha åkt (+några som saknas på bilden), men nu blev det ju lite ändrade planer.. men men sånt som händer!




Försvunna shorts :(

Sitter och sörjer ett par shorts som är borta. Dom var från HM, förra året, satt helt perfekt och dessutom ingick det ett skitsnyggt skärp. Dom var fulländade, tack vare dom blev min outfit fulländad. KÄNNS SKIT. Alla pratar om växthuseffekten (som jag gillar eftersom våren kommer så tidigt, blinkblink) men shortsens försvinnande är det som tynger mig nu. 

Ville gärna visa en bild, men har ingen.. Är så ledsen :( ""&€"/"#%//(&(/&"€"% AAAAAAAAAHHHGGGG JÄVLA APRÖÖÖÖÖÖÖVSKITHELVTEEEE!

Hade ni kunnat gissa att kläder tar upp en så stor del av mitt liv eller? HAHA, löjligt nästan. Är kär i kläder, har en crush på kläder, vill ha mer kläder. Måste bara skriva det en gång till, kläder. Skulle tippa på att ca 40% av mina och Issas samtal består av kläder, var man kan köpa kläder, vilka kläder man kan köpa, vad som är snyggt osv osv osv. Hon är den enda i världen som förstår mig fullt ut i klädproblem! Nu börjar jakten på ett par ersättare till shortsen som både satt skönt och fick mig att se stunning ut. Good luck att hitta ett par likvärdiga lix? 

Jag och snygga kompisar, detta är dock mina andra shorts. Fan vilken plåga det var att åka Kvasten på grönan i dessa asså, skar ju in i rövskåran foer faen, hur skönt ärää? Inte lika snygga som dom andra heller, buhu dessa kunde fått komma bort istället ju




Minnen

Kollade igenom ett gammalt minneskort och hittade lite bilder från i höstas. Var blandat från kursen hos Louise och olika tävlingar. Fina minnen!

















Daooh

Det underbaraste som finns är när man inte ens hinner till skåpet, utan möts i korridoren av uppgivna kompisar som stönar fram "det är håltimme". Kunde alltså haft sovmorgon till 12.10, DVS NUUUU! Fy för den fan! Men iaf, fortsätter min glada dag ändå. Det är för tusan plusgrader och den lilla snö som föll igår är borta idag! Dessutom så har jag chillat runt och läst en massa bloggar + fått lite geografi-jobb gjort. Alltid något! 

Taggar inte till franskan i eftermiddag, så jobbigt. Men det är mindre än en termin kvar nu så skall uthärda, för er skull kamrater. Kan ej avlida i en franskasal, sämre än så skulle det icke kunna bliva. Fast ibland känns det som att man skulle kunna dra sin sista suck och falla ner pladdask mitt bland all futurum eller något. Stackars lärare som tvingas undervisa i språk, är nästan allas värsta skräck helt seriöst. Känner ingen som gillar det!

Haha, Gustav kom förbi i cafeterian en snabbis och vi skickar denna hälsning ang min uteblivna sovmorgon. Min ledsna mun är i en klass för sig haha. Inte ofta vi ses i skolan, men idag hann vi chilla en stund :)




Morning

Idag är en bra dag, vaknade upp med lite volym i håret! Händer ungefär en gång i kvartalet, så gäller att ta tillvara på detta nu. Plattade bara lite i topparna för att det skulle få fortsätta vara lite svalligt, ser väl inte direkt ut som nån hårmodell va, men duger gott för mig. 

Tänkte ta en bild här, men blev inge bra idag. Man kan ju inte få allt här i livet? Både volym i håret + fastna på bild är väl lite mycket begärt kanske?

I övrigt så njuter jag av min sovmorgon, så härligtttttttttt! Hade en varje vecka i ettan, men tack vare att två pers i min klass läser latin så fuckade schemat upp sig och det blev inge mä'et i år. Tyckte skolan kunde skött det lite bättre, två latinläsare och 22 övriga som kunde fått sova = not okay Duveholm. Men idag fick jag sova, så vafasan ska sluta vara så negativ. Hatar bloggare som klagar massa i sin blogg, och det är klart att "bra" inlägg om komplex och så är bra att få ur sig, såklart. Menar snarare "ååh jag vill döööö har så mkt läxor och ont i huvet" och sen bara den textraden och inge mer. Värt liksom? Sura är för töntar :D 

Här får ni en gammal bild på mig med långa håret, saknar det lite ibland :) Dock var det rätt slitet och jag ångrar mig inte att jag klippte av ungefär halva




Monday

Lite småtråkigt här på bloggen. Men jag bloggar på ändå, har mycket att säga (?) så det är bara kul! Skolan drog igång idag igen och med följde inte en massa ångest utan det var mest kul att träffa alla igen och chilla runt lite vardagligt. Tycker verkligen om mina klasskompisar! 

Cyklade till skolan idag, var lite kallt och grusigt med gick an. Palla lägga 325 spänn på ett busskort till, kan jag ju lika gärna köpa ett till par shorts eller en bikini istället :D Cyklandet är dessutom den bästa vardagsmotionen som går att få, ska snart börja med cyklandet till stallet igen. För att återgå till skolan så gjorde jag mål idag på idrotten, fotboll. Fatta jag, Fredrika Källström, sprang ifrån alla andra med bollen tryggt mellan fötterna, skjöt, och gjorde mål. Under hela min gymnasietid har aldrig detta inträffat förut, tror inte det händer igen heller.. 

Cyklade sedan till trafikskolan för teoriplugg, mötte en kär kompis på vägen, så klarade glatt fas C idag! Ååh nu har ajg bara fas Fordon kvar, sedan blir det liksom dom "riktiga" testen där allt blandas och jag kan börja köööttaaaa mot körkort. Ska boka fler lektioner imorgon också, riktigt taggad nu. Vill susa runt i min gula lilla biiiiiiil! Fick härliga reslutat på prov + uppsats och sedan blev det filmtitt sista lektionen + sovmorgon imorgon. Hade flyt i skolan idag! 

Hade även mitt nya linne från Hollister idag, m-m-m love it!


Jag och Issa åkte sen till stallet och babblade på, det är dags att börja leta bikini till sommaren i vår värld just nu. Mycket som kan gå både rätt och fel, tur att man har sin andra halva att diskutera med! Qarlos gjorde dagen ännu bättre genom att sköta sig toppen idag. Gick tillbaka till lite basic och red fram på lång tygel för att "starta motorn" så att säga. Idag skulle allt bara vara lätt och kul för honom bestämde jag. 

Han fick pauser här och var så att det inte skulle bli jobbigt och tråkigt, och det funkade toppen. Han var med mig hela passet, kortade och längde en massa. Fick verkligen igång längningarna på honom idag, super! Han är så fin när han väl är på plats mellan hand och skänkel och bär sig i sin egen balans. Glad att jag löste det så bra nu när han kändes lite matt igår. Skulle backat då också, lätt att vara efterklok.. 

Imorgon blir det en tur i skogen och på onsdag träning för Karin igen! :D 



Sportlovet 2012

Hoppas ni uppskattade Jannis bloggrape lika mycket som jag gjorde, haha. Jannebanne, love you <3 

Jag sålde mitt intag till en tjej i stallet och fick hela dagen fri, åkte med Gustav till Linköping som smakråd. Han skulle köpa en jacka, men hans flickvän tyckte att det var lika bra att fylla på garden inför våren när man ändå var på plats lix. Passade även på att fylla på min egen lite till, ett par jeansshorts från BikBok med hög midja blev det! Superstretchiga och sköna, kommer bli en favorit när vädret tillåter. Det var faktiskt allt jag köpte, 300 kronor fattigare. En mysig dag, och som tack för min stora ansträgning som maneger så hjälpte Gustav mig med fodringen av hästarna sen på kvällen. 


Idag så kom jag hem relativt fort och åkte ut till stallet med Issa, red på lilla utebanan idag. Såå härligt väder, soligt och mysigt. Qarlos var lite tung och seg idag, tror han spände sig eftersom vi var ute för första gången på länge. Jobbade mycket med att korta och länga honom för att få honom mer kvick och på bakbenen, lyckades faktiskt få honom fin. Efter skrittpaus så var det dock samma visa igen och denna gången så löste jag det inte lika bra, men jag tror att Qarlos kommer att gå bättre ute om nägra gånger när han känner sig lite tryggare. Han var duktig idag och fokuserad på mig iallafall och tittade ingenting alls, så det var jättepositivt! 

Åkte sen hem till Issa, där mina föräldrar redan var, eftersom vi var bjudna på mat där. Mysigt och jag och Issa spenderade lite kvalitetstid genom att kolla på kläderna hon köpte (hade även köpt ett linne åt mig som inte fanns på Hollister senast!) och hänga lite grann rent allmänt. Riktigt mysigt, vårlåtarna börjar även strömma in nu och vi är riktigt sommartaggade! Jag hoppas på en riktigt bra vår och sommar, än så länge är det bra, så ska leva i nuet ett tag till bara! 

Mitt lov i bilder:

image description















Har tränat massor med Qarlos, shoppat en hel del nya kläder, haft kul med Issa i huvudstaden, myst med Issa och Janni, hjälp Gustav med shopping, kollat på melodifestivalen, jobbat i stallet, myst med Gustav, garvat åt Ranelid osv osv osv

Ett riktigt lyckat lov detta, har haft det toppenbra verkligen!



Qarlos del 2


















Rape

Ingen har väl missat att man kan göra såkallade "facerapes" på facebook, just nu håller på jag på med min första "bloggrape". Facerapes är en utav mina talanger i livet, jag älskar det! Bloggrape är lite svårare..
Tyvärr kan jag inte hitta på något jättekul eftersom att det är ganska lätt att lista ut vem som har hackat deras konto. Freddi är iväg och jobbar idag, Isabelle har dragit till stockholm (för att shoppa igen, hon är galen och har redan massor med kläder) och här ligger jag i Isabelles rum och softar med hennes dator. Var nyss inne på hennes facebook men jag var snäll och loggade ut! Så ja, nu avsjölade jag mig själv.
Och ja, vilket fint inlägg det blev om mig nu, förstår att det är mycket intressant för er att läsa om mig! Kram och Puss / Janniiiiiii
Bjuder på en bild på Isabelle tillsammans med min ponny Komet
och en bild som hette IMG_1337 på mig och Isabelle
Och sist men inte minst, en bild på mig och Freddi och pussas lite!

Jourjobb

Godmorgon fellas! Idag så har jag jouren i stallet, vilket innebär att jag ska släppa ut nu klockan 8 och innan dess satt på alla privathästar täcken. Sedan ska jag sopa + lägga in lunch på privatsidan innan jag kan åka hem och sova igen. Fick sovplats hos Gustav, han bor närmre stallet än jag, så går snabbare att cykla därifrån! Han ääälskar dessutom att sova bredvid mig när jag kommer hem sen, kryper ner bredvid honom och stinker stall i hela håret. Jag förstår honom, vem älskar inte lukten av instängt hästbajs?! ;) 

Sedan har jag även intaget och då åker jag tillbaka till halv 3 och tar in hästarna och tar av täcken på privathästarna, även benskydden på dom som har. Passar på att fixa åt Qarlos också, han får antingen vila eller skrittas idag, han har gått både bra och hårt nu på senaste. Sedan ska jag tillbaka på kvällen mellan åtta och nio och fodra alla hästar, sedan är det kväll och jag är ledig. Jobbigt eftersom detta jobb låser upp mig hela dagen, dock så är ju inte själva arbetet så krävande. Allt har sina för- och nackdelar! :)

Privatstallet




Qarlos del 1

Bilder från träningen för Karin
















Bilder från träningen, del 2



















Träning för Karin 24/2

Träningen för Karin idag med Qarlos gick jättebra! Vi tränade på att korta-länga stegen och jag fick tänka om när det gäller min ridning i längningarna. Får jobba vidare lite där med mig själv. Positivt var hur bra dom korta stegen var, Qarlos svarade snabbt och jag visste vad jag skulle göra. Kul att vi gått framåt! 

I galoppen så fick jag vända över ridbanan för att med hjälp av det korta, raka spåret få hjälp med att samla/korta honom mer i galoppen via av ytterhjälperna. Galoppen var på topp idag, jag kunde sitta i nolläget och göra ingenting och han bara rullade på i rund form med härligt stöd och sug. Hade idag både påsjuktet, ryggen och även stödet framme i tyglarna. Måste passa så att jag själv inte tar åt mig tygeln för mycket, utan det ska verkligen vara Qarlos som tar stöd på bettet och inte jag som tar handen bakåt. 

Ska jobba vidare med min ridning i längningarna, samt att jag måste bli ännu bättre på att hitta handens neutralläge. Vill antingen gå fram med den eller ta den åt mig i nuläget. Annars så ska jag fortsätta jobba på som jag gör med korta och långa steg samt se till att ha Qarlos genom kroppen! Det gick toppen idag och jag är så glad för det! :D 

Kommer nya bilder på Qarlos senare! 




Första träningen

Idag tränade jag för Karin första gången sedan jag kom hem från sjukhuset. Vi jobbade med att få Artie helt avspänd och att han verkligen höjde ryggen och arbetade igenom sig. Träningen gick jättebra och jag börjar verkligen hitta tillbaka till min vanliga ridning. Visst för att jag har tappat en del, men överdrivet mycket tycket inte Karin att det var. Så det var ju riktigt skönt idag! ;D




















Vad jag köpte

TD har blivit modebloggare och visar numera bara upp kläder, smink och hudkrämer. Nu skojade jag bara, men jag tänkte (på en av er läsares uppmaning) också visa vad jag köpte! Ni verkar ju tycka att det är roligt att se mer av vad vi har på oss och sådär, kul tycker jag. Jag älskar ju att sminka mig, köpa kläder, fixa håret osv osv i all oändlighet. Häst-ja Tjej-ja ;) Funderade faktiskt på att ta tillbaka min gamla blogg och skriva mer om mitt vardagsliv där, men det verkar gå bra i denna också ju! 

Gräddvit kofta med spetsdetaljer, fin både nu och i sommar


Mörkblå transparent blus


Närbild på broderiet på blusen, detta är mer den rätta färgen dessutom


Suuupersöt mörkblå kjol med blommiga detaljer, kommer bli min sommarfavorit!


Allt detta kommer alltså från Hollister och jag är sjukt nöjd med detta! Hade gärna velat haft en söt top också (ni såg den Issa hade fått levererad!?) men det får jag ta en annan gång :) Köpte även tre par trosor och en ögonbrynspenna, färgen ljusbrun, från HM. Alla blondisar i skolan som använder för mörk penna; Serri, lägg ner, köp denna för 30 spänn istället och ingen avslöjar att ni hjälpt naturen på traven lite grann! Min skräck är för mörka, hårt ritade bryn. 

Pallade inte ta kort på en penna och trosorna känns också ovärt. OM det nu är så att någon HEMSKT gärna vill se pennan och trosorna så är det BARA att kommentera/skriva på fb/smsa så lägger jag ut bilder direkt, jag LOVAR! Hahaha ;)





Instagram

Ni verkar ju ändå uppskatta våra vardagsinlägg ganska mycket, så om ni ha ännu lite mer uppdatering som jag inte lägger upp på bloggen kan ni börja följa mig på instagram. Lägg till @isblle









Mina inköp

Fick en kommentar om att vi skulle visa vad vi köpte igår och eftersom vi inte direkt skämmer bort er med inlägg kan vi väl göra det! ;) Dock måste jag påpeka att jag verkligen inte är någon van modebloggare, så tog bara några snabba kort med mobilen. Men om det är så att ni är intresserade kan jag ju ta finare bilder med systemkameran, för just nu gör inte bilden kläderna rättvisa, haha.

Annars har jag bara varit hemma idag trots det fina vädret. Men tog tag i lite gamla skolarbeten som ha legat där och skavt länge, så nu fick jag lite gjort i alla fall. Pratade också i telefon en lång stund med härliga Madde, som för tillfället är på väg upp mot Luleå. Härlig bilresa på bara sådär 12 timmar! Vi pratade om allt mellan himmel och jord, var riktigt trevligt.

Tänkte att jag ska till stallet efter maten någon gång och rida ett pass i tältet. Är Daniel-träning (som jag inte är med på) i ridhuset, så då får det bli tältet. Funkar det med även om ridhuset är bättre :)

Här är alltså vad jag köpte, två koftor, mjukisbyxor, två linnen och ett par sovshorts! Dock beställde jag ena koftan och linnet här om dagen, men tänkte att jag kunde visa upp dem också ändå. De kom idag direkt till dörren, riktigt smidigt, annars brukar man ju behöva hämta ut det på ica eller nått ;) Allt är från Hollister.





Den som tror att lycka inte kan köpas för pengar

.. den har inte varit inne på Hollister och hittat fetaste rean! OMG OMG OMG liiiiiix, TD i extaaaaaas!



Vi på tåget
image description

A juste, kanske ska säga att Jannis buss fucka ur på grund av halkan idag, så hon kunde inte följa med :(



Dag i Stockholm

Nu sitter vi på tåget påväg hem efter en shoppingdag i Stockholm. Tanken var att vi skulle åka bil med pappa dit, men det var så halt imorse att det var bilkö vid varje uppförsbacke för att lastbilarna inte kom upp. Vi fick helt enkelt vända eftersom det annars skulle ha tagit allt för lång tid. Så jag och Freddi beslutade oss lite hastigt att ändå ta tåget upp eftersom vi var så shoppingsugna! ;D

Som sagt är vi nu påväg hem, ganska mycket fattigare men många snygga kläder rikare! Lite småtrötta men sjukt nöjda med dagen. Var riktigt mysigt att bara umgås och vara vårt konstiga oss, som vi faktiskt är, haha.

image description

 

image description

 

image description

 

image description

 

image description

 

image description

 

image description


Sportlov

Idag (klockan är ju över 12 hihi) så ska TD feat. Janni åka till huvudstaden på klädjakt! Ska bli superkul! Qarlos fick ledas 40 min i ridhuset igår och idag red jag och Issa på långritt, skönt med 6 + grader, strålande sol och glada hästar! 

Elisabeth som äger Qarlos träna för Karin, så hon fixar stallet. Vi är hemma rätt sent, så det passar mig utmärkt! Ska umgås med Gustav när jag kommer hem, han hoppas på att jag köper massor. Han är annars den som tycker att jag handlar för mycket kläder? Hmm, på lördag så ska jag jobba iaf, snällt mot plånboken! :) Ser hursomhelst fram emot en riktigt rolig heldag med mina bästa vänner, ska bli så kul att komma iväg och dessutom uppdatera garden på kuppen.

Om någon annan undrar så flyter mitt sportlov på bra! Har umgåtts med Issa och Janni en massa + Gustav också en kväll och så åkte vi pukla dagen efter. Igår så sov jag hos Issa och vi hade en trevlig lugn kväll. Ska träna för Karin Öman på fredag, Öljemark tycker vi ska satsa en massa nu och se till att träna mycket med Qarlos. Låter kul, mina sponsorer är taggade också ;) 

Läste på veckorevyns hemsida om hur man vågar håret med plattång, provade och det blev helt okej! Snyggare på längre hår dock, men kul variation eftersom jag alltid plattar rakt annars! :)


Har även anmält Bingo till en tävling i Gripen 24 mars! Kristina ska höra av sig efter equiterapeutens besök imorgon så får vi se, men jag hoppas. Han kändes så fin på träningen! Får se hur det blir med det där, skulle aldrig starta en häst jag vet är ofräsch, men det hoppas jag att ni bloggläsare tar för givet. 




Dagens outfit



Hjälm - Charles Owen
Handskar - Roeckl 
Jacka - CRW
Ridbyxor - CRW
Stövlar - Cavallo Grand Prix Plus

Träns - Claridge House 
Schabrak - Hööks (segerschabrak)
Sadel - Wellington Elite
Padd - Okänt
Lindor - Djur och Fritidsbiten
Paddar - Mias
Boots - Hööks

Hej på er!!

Var ju ett alldeles för långt tag sedan jag uppdaterade här, och antar att jag egentligen borde be om ursäkt för det. Men jag tänker faktiskt inte göra det, utan jag har så mycket som pågår i mitt liv just nu att jag bara tänker blogga när jag själv känner att jag har tid och lust för det. Har sagt det förut, men känner ju att det ska vara kul att blogga och för tillfället gör jag bara det när jag inte känner någon press att behöva uppdatera! :)

Tänkte att jag kunde börja med att berätta att jag mår bra nu efter min hjärnblödning som jag hade för ungefär 1,5 månad sen. Jag får nu rida som vanligt men har inte riktigt kommit igång ordentligt med det än. Utan jag tar det mest lugnt, rider ut och små pass i ridhuset. Det är så skönt att vara uppe i sadeln igen och jag njuter verkligen av att få vara tillbaka! 

För några dagar sedan var det en equieterapeut i stallet och kollade igenom Artie. Han hade några grejer som behövdes justeras, antagligen gamla skador som han kan ha fått efter att ha gått omkull i hagen eller så. Som ni kanske vet så har ju Artie haft en tendens till att sparka och kicka ibland när man krävt mer arbete av honom, och det här kan vara en anledning till det. Hon skulle komma tillbaka i mars igen i alla fall för att "fixa till" det sista på honom.

Nu ska jag strax åka till stallet. Red ut en mysig uteritt med Johanna igår så idag tänkte jag hålla till i ridhuset. Håller ju fortfarande på att försöka hitta tillbaka till vår gamla form, helt sjukt hur mkt man tappar på så kort tid! 







Träning 19 feb

Gick toppen att träna idag igen! Vi fortsatte arbetet med att Qarlos ska ha ett jämt stöd och bjudning fram till handen och sedan ur det kunna länga och korta honom lite. Jobbade mycket i galoppen, med att han inte får rinna iväg på långsidorna. Oftast rids dom ju så när dom är unga, just för att orka galoppera överhuvud taget. Nu måste Qarlos lära sig att broms inte betyder "trav" utan snarare "galoppera mindre", bara att jobba vidare på det. 

Jättekul var att Qarlos fick jättemycket beröm idag för att vara en sån fin häst! Det känns ju alltid jätteroligt att veta vad man har att jobba på, lägger ner mycket tid och pengar ju. Karin sa att han kommer att ha lätt för både passage och piruetter tack vare att han har så bra vinklar bak och sluttande kors med massa påskjut. Dessutom tyckte hon även att vi passade väldigt bra ihop, något sånt gör ju också mig jätteglad att få höra. Visst för att jag trivs med Qarlos, men det är ju extra kul när tränaren också uppmärksammar det! :) Så nu har jag nya saker att jobba och bygga vidare på. Utbildningen fortsätter!

Tyvärr så är alla ridbilder oskarpa :(


Blev några innan träningen istället!








Upp i sadeln igen

Tidig träning idag, upp i sadeln bara..! Qarlos ska gå ett pass till idag och det ska bli riktigt kul. Fick mycket beröm själv igår, på båda hästarna. Känns jättekul eftersom jag själv tycker att jag gjort en utveckling, jobbat hårt för att lyckas också och komma någonstans. Min timing är bättre, mina händer är bättre, jag sitter mycket bättre och jag och Qarlos har gått från att vara just "jag och Qarlos" till att bli "vi", vi är ett ekipage nu. 

Båda Karin är mycket stolta över att jag nu har klarat av steget från ponny till häst, nu är det över. Mycket slit, svett och tårar (blod har jag undvikit än så länge!), men jag har ta mig fan klarat den svåraste övergången i hela mitt liv. Känns så himla bra, är så nöjd med mig själv. Ibland så funkar verkligen inget med ridningen och då blir man ju så sjukt ledsen, arg och besviken. Igår funkade allt, inte bara på en, utan TVÅ hästar och det känns så roligt bara! 

Har fått så mycket skäll, så mycket kritik och så mycket saker som jag verkligen måste jobba på. Har fått kämpa och legat på gränsen för vad jag orkar med och hur mycket jag varit beredd att lägga ner. Men har klarat det nu, just därför var det så skönt att få lite beröm igen, höra att jag jobbat på bra och att det är stor skillnad. Att jag inte bara rider runt helt meningslöst varje dag utan att det faktiskt HÄNDER något med både mig och Qarlos!

Kommer säkert att få en hel del skäll nu idag istället, nya mål som ska sättas och senare uppnås. Jag sparar dagens känsla helt enkelt! När jag kommer hem efter dagens hästäventyr så ska jag umgås med Gustav, ska bli mysigt :) Hade mellokväll med mina bästa Issa och Janni igår, haha. Så kul vi har, snacka om att jag växt upp med dom två! <3

En rolig vår ligger framför mig nu, hoppas den kan komma snart bara..!





Wejhå

Mina hästar flög fram idag, riktigt härligt! Båda två, värsta flytet. Vet inte riktigt vad som hände!

Bingo travade jag fram i låg form. Han har haft problem med spänningar i ryggen. Tydligen hingstrelaterat enligt equiterapeuten, så inget som har med ridning att göra. Han spänner sig mycket och visar ju gärna upp sig, då sänker han ryggen och det gör att hans ryggmuskler är för korta + att han varit spänd i hela bakpartiet. 

Nu är han dock behandlad och beordrad ridning i låg form. Fungerade toppen, Kristina har gjort ett toppenjobb med honom verkligen! Han är mjuk och fin och bjuder själv, trampar på utan att man måste göra sig påmind. Dessutom så bråkar han inget alls nu när det onda är borta, han är sitt vanliga glada jag. Längesen han gick såhär bra och glatt faktiskt, han behövde inte tvingas till arbete på samma sätt som det varit en väldigt lång period nu. Han tyckte helt enkelt att dagens ridning var rolig, trots att det var krävande. 

Vi tränade på att jag ska kunna korta honom för handen utan att han kör upp huvet eler tappar bjudningen, han ska acceptera stöd + inverkan från handen. Funkade verkligen kanon mot slutet - i både trav och galopp. Liten stjärna det blev av bullen då, detta ska vi absolut jobba vidare på! 



Qarlos kändes lite ofokuserad vid uppvärmingen, vet inte varför. Störde mig inte på det utan red vidare så gott jag kunde, han blir ju lite seg för hjälperna när han blir spänd, så det var ju synd. Dock fick han lite annat att tänka på vartefter träningen gick, så det blev bara bättre och bättre. Han gick toppen sen mot slutet, så det var riktigt roligt. Fick hjälp med hur jag ska kunna korta honom utan att han tappar galoppen, hur jag ska tänka när han rinner iväg på långsidorna. 

Tränade även mycket på att behålla bjudningen genom svängar, samt när jag byter varv. Öljemark är proffs, hon märkte supersnabbt vad jag har problem med! Visst för att jag vet att hon är duktig, men hon är så otroligt effektiv också. Hon ser snabbt problem och kommer lika snabbt med en förklaring och senare en lösning. Att hon förklarar varför problemet har uppstått tycker jag är viktigt, så att det inte bara blir: han är inte igenom till höger, tryck med högerskänkeln ocn sitt mer till vänster i sadeln. Utan hon förklarar att när jag sitter för mycket till höger så tippar jag inåt och då måste Qarlos också göra det för att min vikt ber honom om det osv. Hon får det att hänga ihop och bli en helhet som jag som elev kan förstå och hänga med i!

Jag och Qarlos idag, kommer film!




Träningar

Ska åka och träna nu, fasan vilken lyx att ha två fina hästar att träna på. Kom att tänka på det, snacka om att jag har haft tur! Jag hoppas att dom tycker att det ska bli lika kul som jag att träna :D 







:D

SOL, EN PLUSGRAD OCH LOV! 

Massa roligt ligger framför mig nu, helt underbart! Nu närmast en uteritt med Qarlos och sedan en mysig kväll med Issa och Janni. Väldigt lovande må jag säga! 

:*




Qarlos 16 feb

Åh, ibland är jag så glad att jag har häst! Var på så sjukt dåligt humör, trött och seg och hade tappat bort både mina körteoriböcker OCH beiga ridbyxor (hittat ridbyxorna, hoppas böckerna också kommer fram) och kände mig allmänt nere. Ville hellre åka hem och lägga mig på sängen och böla typ. Inget jobbigt har hänt, inte osams med någon eller så. Var bara en sån dag helt enkelt. Tänkte skippa ridningen eftersom jag var så sur ändå, men kände att det behövdes inför helgen. 

Qarlos gick jättebra idag, direkt som jag kom upp i sadeln och kände hur glad han kändes. Älskar när han känns sådär "jippi nu ska vi hitta på något!", hans inställning är oslagbar ibland. Red mycket tempoväxlingar och var noga med att hitta nolläget där jag bara åker med. Blir bättre och bättre på att hitta det, framför allt i galopp idag kände jag. Gjorde några övergångar också, ska korta honom mycket innan och sedan ta en lite starkare förhållning och lätta kvickt. Detta är för att han så lätt lägger sig i handen i övergångar, han måste hitta sin balans på bakbenen in i dom istället. 

Det roliga är att han verkligen var på hjälperna idag, svarade snabbt fram och tillbaka och var helt med och glad hela tiden. Detta gjorde det så roligt att rida, det är ju när hästen svarar lätt fram och tillbaka och känns mjuk i sidorna som det verkligen blir roligt, för inget blir svårt då. Med andra ord var detta ett jättebra pass inför träningarna i helgen! 





EM

Nu är det eftermiddag och vår petcha kutcha är klar! Till råga på allt skrev jag det svåraste, just att koppla samman fisket med hållbar utveckling. Läraren kom och kollade på det och sa "Just precis så jag menar, jättebra Fredrika!" Helt underbart, stolta blicken på mig här va. Känner hur jag riktigt rätar på mig höhö. 

Apropå hö så borde jag åka till Qarlos snart, ska se om jag kan få lift med Issa, mina föräldrar är inte hemma. Ska rida inne idag, ridhuset är ledigt till kvart i åtta. Så får Qarlos galoppera lite i snön imorgon, så slipper han gå dressyr tre dagar i rad och bli trötter. Tror ändå faktiskt att han orkar lite mer nu än vad han gjorde förut, han är ju mer riden och får bra med mat. Men, vill vara på den säkra sidan. 

Önskar att jag kunde skriva som Linn Olsson och säga "jag har så sjuuukt stora planer på G med bloggen blabla", nice det vore. Nu är dock så icke fallet här va. Inga planer alls på G med denna bloggen, vet inte hur jag ska göra mä'en faktiskt på ren sörmländska. Äääh måste inte veta allt jämt. Får prata med Issa :)

El bläso kikar ut




True




Torsdag

Hejhopp alla glada! 

Idag så ska projekt hållbar utveckling vara klart, redovisning imorgon-morgon (<-- random ord det där?) och då ska allt sitta. Vi ska göra någon slags japansk redovisning där ett bildspel visas, mend 20 sekunder per bild, förinställt. Gäller att ha allt planerat in i minsta detalj alltså, himla härligt. Taggad jag blir. 

SÅHÄR TAGGAD! Bild från just nu right now


Idag så vet jag inte riktigt vad jag ska göra med Qarlos, antingen ridhuset eller skogen. Tror att jag rider inomhus idag och ut imorgon. I helgen så är det träningar för Karin Öljemark som gäller! Qarlos ska gå både lördag och söndag och Bingo lördag. Ska bli roligt att träna igen, jag hoppas att hästarna känns fina. Qarlos har gått riktigt bra på senaste, men igår så fälldes nätet ner och ridskolan kom in under mitt markarbete så det gick inge vidare. Jag var inte på topp själv igår heller, så förutsättningarna var inte dom bästa. Alla har sånna dagar, inget att haka upp sig på. 

Idag så ska jag se till att jag har tid på mig att värma upp och verkligen rida ett pass. Bara vetskapen om att jag har tid på mig kommer att göra att det går mycket bättre, inte som igår när jag visste att ridskolan skulle komma. 

Nu så ska jag fortsätta med hållbar utveckling inom fisket här va, vi har hälften kvar och det ska vara klart imorgon, jag står för manuset. Underbart. Lovely. C'est bon. Ha en bra dag allihop!



We all want love ♥

Passar på att dela med mig av lite kärlek här på bloggen. Förstår inte att vissa ska tycka så illa om alla hjärtans dag? Det är ju jättemysigt och för mig en extra påminnelse om alla underbara människor jag har i min närhet. Ni är bäst! ♥








Vendelas karriär fortsätter

Min stjärna fortsätter att lysa klart på sin himmel, i lördags kom hon trea i en LB1 i Linköping med Emma i sadeln! Emma är fortsatt jättenöjd med sin fyrbenta familjemedlem, och jag kunde inte vara lyckligare än jag är över att ha hittat ett sånt toppenhem åt Vendela. Det är precis såhär man vill att det ska bli när man säljer sin ponny! 



Världens finaste Cavendish och hennes ägare Emma :) 



Måndag 13/2

Har haft lite flyt med Qarlos nu på senaste, han gick toppen på fredagens träning för Karin! Pigg och glad och vi lärde oss massor. Vi går framåt hela tiden och lär oss massa nytt, det är såå kul att träna :D Han fick sedan vila lördag (tävlingar hela dagen på anläggningen) och så red jag och Issa ut en långis på 1,5 timme igår i det härliga vädret. Jag och Issa hade en jättemysig helg med tacos, övernattning och en promenad i solen. Nästan vår ute ju! Våra munnar gick i ett, som vanligt, alla som passerade måste ha lett lite åt oss sen efteråt. Vi hade iaf superkul!

Idag så red jag hur som helst i ridhuset, gick toppen. Gjorde lite samma saker som på träningen i fredags, dvs tempoväxlingar och övergångar. Qarlos svarade toppen, framförallt framåt idag i traven. Räckte med att jag bad honom en gång och sedan så gjorde han vad jag sa på en gång. Han håller på att utvecklas till en riktigt trevlig och ridbar häst, och senare så hoppas jag på att han har lika många växlar som Vendela hade när jag sålde henne. Han har alla förutsättningar, så det är inget jag tvivlar på. 

Galoppen började lite sämre idag, han ville bli lång och hastig på långsidan i vänstervarvet. Orkade inte bära sig, och jag tänkte inte bära honom i tyglarna. Fick lite fula avbrott innan jag lyckades rida mig igenom det med mycket ytterhjälper. Glad att jag inte började fippla med tyglarna och bettet på honom, då blir han bara ännu tyngre. Hittade nu istället jättefina lägen, framför allt i högergaloppen. Gjorde riktigt bra tempoväxlingar där, ar längesen jag gjorde sånna riktigt, riktigt bra. Var Vendelas specialitet, kommer nog att bli Qarlos också så småningom :D 

BTW JAG KLARADE FAS B IDAG PÅ KÖRTEORIIIIN! :D

Jag och Vendela när vi fick vårt rekord i LA1, 72 %! Vann klassen och fick detta random pris hahah :D




Dagens outfit


Gult bagage

Zup blog? 

Själv så ska jag alldeles strax cykla till stallet, träning för Karin 14.15! :) Får se vad jag får göra idag, hoppas på en pigg och glad Qarlos. Han bockade när vi red ut igår (fast jag parerar det så det är lugnt) så det lutar åt rätt håll!

I bagage har jag mina ridkläder, täckta av denna enorma och mycket indiskreta jättepåse


Har varit livrädd mest hela dagen för att innehållet i påsen ska sprida stallukt över hela skolan. Kul att bli berömd som hästbajsbruden liksom. Få saker luktar så vidrigt som hästlukt på fel plats, hästlukt ska stanna i stallet helt enkelt. Eftersom ingen hållit för näsan idag så tror jag att min gula påse gjort sitt jobb iaf, tur för mig. Ska bara ta den och försöka se någorlunda värdig ut när jag nu ska passera genom skolan mot utgången. Som ni förstår lär det bli svårt.. ;)

På återseende!



Direkt från stallet 3


Direkt från stallet 2


Direkt från stallet


Lite musik

Något jag älskar är när andra bloggare lägger upp musik, får då kan man ju kanske passa på att hitta något nytt att lyssna på! Det värsta är därför när bloggare skriver att "detta lyssnar jag på" och så är det typ top 3-listan på Spotify man lägger upp. Come on, något annat vill vi se! Jag tar helt enkelt saken i egna händer och tipsar om lite låtar ni kan söka reda på! :) 

Want You Back - Cher Lloyd feat. Astro

Sweet Dreams (Avicii Swede Radio Edit) - Avicii

Paso (The Nini Anthem) - Sak Noel

Turn All The Lights On - T-Pain feat. Ne-Yo

Frontside Ollie - Robin
(småsurt att den är på finska, slöseri med bra låt, men går att lyssna på ändå och han är så söt) 

Diva - Cir.Cuz (haha denna är på norska, älskar det!)

Tänk nu på bara att jag är känd all over Kattne (okej nu överdrev jag) för min sjukt dåliga musiksmak (nu överdrev jag inte)! Så många som klagar och tycker att jag lyssnar på skit, och det gör jag ju faktiskt också för det mesta haha. Tänkte iaf att jag skulle lägga upp lite låtar för tusan, NÅN kanske hittar nåt kul? ;) 

Jag och världens finaste ponny, snart två år sen nu! Längtar efter våååår! (hahah helt random till musikinlägget? jaja här går det undan!)




En outfit

Detta är Qarlos någon gång i januari, önskar att jag var såhär kreativ jämt. Vilken rolig blogg ni skulle få då! Tyvärr så orkar jag sällan linda på och greja när knappt någon ser mig, ren och skär lathet. 

Blått schabrak med vit kant samt blåa lindor och vita boots. Mycket välmatchat och stilrent enligt mig!






Sadel - Wellington Elite
Fårpadd - okänt
Schabrak - Sjöhagen 
Lindor - okänt
Boots - Equiguard



Godmorgon torsdag

Godmorgon allesammen!

Igår lyckades jag skicka in uppsatsen som vi skrivit i min lilla grupp på fyra personer. Jag som drog kortaste strået och fick ta på mig att skriva ihop allt, så satt med det där över en timme. Men det blev ju klart till sist, så då kändes det ju himla bra. Funderar på att belöna mig själv med lite mer kläder, dock är frakten på sidan 250 spänn.. Men jag är ändå bra sugen. Jobbar ju faktiskt en hel del nu för mina pengar. Tål att tänkas på, som äkta bloggare säger. 

Imorse så var jag mest nöjd med att jag insåg att vi har matte idag och att jag i måndags tog hem och räknade så att jag inte hamnar efter. Har en tendens till att inte göra vad jag ska på dessa mattelektioner. Kom i sista sekund innan bussen gick, slirade in lite fint framför den (fick skjuts av pappa) när den stannade för att hämta upp en person. 

Idag så är det hoppträning, men jag ska inte vara med. Blir inga fler hoppträningar för mig, det sket sig rejält senast. Qarlos var jätteduktig, som alltid, men min och hopptränar-Daniels åsikt gick isär och jag tycker att han behandlade mig på ett sätt som jag inte vill bli behandlad på. Där visade han tydligt att han inte tyckte att jag hade på hans hoppträning att göra, så nu blir det inga fler. Han slipper mig och jag slipper honom = alla nöjda. Issa har dock lovat att hjälpa mig så att Qarlos får utlopp för sin hopplust ändå, jag också för den delen! 

Får se om Qarlos får vila idag. Det eller en uteritt, får se vad Issa säger. Jag vill ju helst ha sällskap ut! :) 

Såhär ser jag ut idag, om någon undrade. Nya tröjan från H&M är på, med en mörkblå skjorta under. Satte upp håret eftersom vi har idrott idag = tofsrand i håret efteråt anyway ;)







Stada + le Qarlos

Överlevde skoldagen med livet som insats, dock har ingen dött av tristess ännu vad jag vet..? Klarade fas A på första försöket idag!! DUKTIG MED KÖRTEORIN! Nu så ska jag ligga i, försökte mig på fas B och ska repetera det mer tills nästa gång, göra något hemtest också. Tänkte försöka klara den på körskolan på måndag!

Mötte sedan upp Gustav på stan och kollade på lite kläder, köpte en kabelstickad tröja från H&M för 149 spänn, bara för att jag varit så duktig idag! Fett värt, får se om ni får se den på imorgon. Har ju det där att-bli-bra-på-bild-problemet kvar att lösa om jag ska kunna hålla måttet som "vardagsbloggare" också. Hmm, fortsättning följer. Älskar att shoppa, man blir så glad av det, känslan när ett nytt snyggt plagg intar garderoben är verkligen amazzzzing för mig!

Lyckades iallafall få Gustav att köpa en skjorta, inte ofta han köper något, speciellt inte på min rekomendation. Klassikern är när vi var och shoppade, jag höll fram en tröja och sa "denna?" Gustav skrattade och bah "Skojar du eller hahaha!?" Självklart svarade jag ja, skrattade, och hängde tillbaka tröjan. Like a boss. Men idag var jag alltså duktig och höll fram rätt kläder. Vi blev sedan rånade på ett fik, alltså en semla, en chokladboll och en varm choklad för 73 spänn. Tror dock att att det ÄR så dyrt att fika på stan. Stallcafeterian blir det nästa gång haha! 

Jag och Gustav på farmors 80-årsfirande. Tycker vi ser sådär härligt vuxna ut haha.. Ni vet, vuxna på fest; tillgjorda poser med champagneglaset i högsta hugg, herr och fru Viärettpar ;) Gulligt, om man nu får säga så om en bild på sig själv..?


Nåväl efter stan kom jag hem, jag och mamma övningskörde lite. Nu börjar det jag lärt mig sitta hyfsat, bara det att jag tappat blinkersen! Alltså jag glömmer blinka, det är ju skitfarligt. Måste få in det i hjärnan igen, i början gick det på auto, men nu så har det liksom fallit ur systemet. Jaja, backade lite runt hörn (måste träna det!) och hämtade sedan upp Issa också. 

Vi red i tältet idag, Qarlos går aldrig riktigt bra där. Han är lite för ofokuserad när det blåser och virvlar lite i duken, smäller lite i dörren osv. Han tror helt enkelt att han ska bli uppäten, märks ibland att han är ett kreatur.. Men han gick helt okej ändå, speciellt vissa stunder. Hade svårt att hitta 0-läget idag, men jag hittade min egen vikt i stigbyglarna istället - inte illa! Har ju jobbat med att sluta knipa med knäna så att jag har min vikt på fotbladen istället, nu börjar det äntligen släppa lite. Ett halvår tog det, men vem sa att ridning är lätt och går fort? ;) 

Qarlos fick tempoväxla lite på rakt spår, funkade bra. Han ilade iväg lite, men jag ville inte börja plocka med honom och tyckte inte han lyssnade riktigt på sätet. Hade samtidigt velat ha honom kvickare för skänkeln också, han var helt enkelt inte helt på hjälperna idag. Han var fullt upptagen med att fundera på om han skulle bli attackerad helt enkelt. Men jag tycker om honom ändå, han är så himla fin! På fredag så ska vi träna dressyr för Karin och det ser jag verkligen fram emot, ska bli så kul att lära sig lite mer. Helt ärligt, det är så jag känner inför träningarna nu. Ren glädje! 

Måste fixa nya ridbilder på Qarlos, här var han inte ens klippt ju!




Onsdag

Projekt i tvåan på mitt kära samhällsprogram brukar innebära två sköna veckor där man ägnar sig åt att tex tillverka en tidning. Men denna gång så ska det skrivas en massa rapporter om hållbar utveckling. Jag är så trött på allt tjat om huruvida jorden går under eller inte, jag låter som en outbildad dagisunge, men så är det faktiskt. Skolan pumpar just nu på med all info, jag börjar känna att jag är medveten nu. Give me some space lix. Som grädde på moset är det vegetarisk lasagne idag. Det innebär att köttfärssåsen är utbytt mot tomatsås, inget mina smaklökar jublar över. Varför måste veggomat vara så vidrigt för!? 

Sanningen är att jag skrivit en mängd rapporter angående miljöproblemet, så jag vet mycket väl om alla risker med vår livsstil osv. Men det är också just därför som jag känner att jag vill lära mig något nytt också. Det är som när man rider, vem vill ägna 20 hela träningar åt att BARA göra skänkelvikningar liksom? Självklart behöver kunskap repeteras, men just nu överdriver min skola. Mamma kommer säkert läsa detta och tänka "Freddi växer upp hon också någon dag", och det gör jag säkert också. Antagligen när jag får en roligare uppgift kring miljöproblemet än att skriva ytterligare en rapport!

Efter skolan så ska jag försöka klara av fas A nere på trafikskolan. Har börjat inse att jag nog inte är klar med körningen om en månad, men teorin kan jag ju försöka boka in till min födelsedag! Somsagt har jag en bra bit kvar, men alla börjar ju på fas A, så det är bara att försöka klara av det nu så att jag kan gå vidare. Körkortet vill jag ha innan sommaren iallafall, det är det jag satsar mot. 

Har så sjukt svårt att bli bra på bild, så för det mesta slutar det med någon konstig min när jag ska ta en bild på mig själv



Vi får se vad Qarlos för hitta på idag. Red ju ut igår, så blir nog något inomhus. Ska se när ridhuset är ledigt, funderar på att vara i tältet och isf släpa fram lite bommar eller något. Bra för honom att behöva kvicka upp stegen lite och kanske korta-länga. Daniel-övningen med två långa-två korta över tre bommar var ju himla bra, dock inte som uppvärmning för min häst. Men när han börjat bli uppvärmd så vore det toppen! 

Bommar brukar dessutom ge lite mer energi och bjudning, det kan Qarlos behöva! Får snacka med Issa om det där, jag själv har ingen aaaning om avstånd och grejer. Haha, slutar säkert med att jag tar mig ett redigt dressyrpass i ridhuset och skiter i såväl tält som bommar. Är det inte ledigt i ridhuset så kommer alla trängas i tältet = dumt att lägga dit bommar. Vi får helt enkelt se var det slutar..! 




Jag lever!

Som ni märker så går det allt bra segt på bloggfronten.. "Jag skulle vilja ha en skitblogg att skriva typ en massa korta vardagsinlägg i", sa jag. Issa svarade "Men gör det i denna blogg då!" Så, sagt och gjort. 

Ni får nu lära känna den andra halvan av mig, den som inte är lika hästig men fortfarande samma jag! Den delen som hatar att skolan infört en vegetarisk dag i veckan (vore okej om det inte vore för att skolmaten är god annars, men veggomaten smakar BAJS), den delen som köpte en superbra plattång förra veckan och som glömde sin macbook på bussen igår. Som tur var så fick jag tillbaka datorn, någon vänlig själ hade lämnat in den till bussarnas huvudkontor typ. Paniken när jag trodde att jag skulle få betala 10 000 i självrisk var inte att leka med. "Vem fan glömmer sin dator!?" undrade busschaufförerna, ja det var ju jag det. 

Vad gäller Qarlos och allt hästeri så ska jag blogga om det också, såklart! Han lever och frodas, går riktigt bra just ni och (TA I TRÄ) alla skorna sitter. Börjat göra lite skänkelvikningar, blir bättre och bättre. Han är lätt att flytta, tror han kommer att kunna glänsa med lite mer styrka! Red ut med Issa idag och vi har så mysigt, jag och min fina vän. Hästarna också, fick galoppera lite idag också, glada pojkar! 

En bild från idag, alla proportioner blev totalt fel haha! Biffen på mig jao




-

Känslan när man går upp halv sju för att jobba i stallet mellan 7-15 och kollar på termometern som visar -18,5



Qarlos fick sin sko igår (fredag) så idag blir det lite ridning, dock inomhus!!!!!!!! Har gått 45 min-promenader alla dagar förutom igår, så han har inte vilat helt iaf :)



Promenad

Idag hände det inte mycket mer intressant än att vi tog ännu en promenad med hästarna. Var riktigt kallt, verkligen så det isade om kinderna och näsan. Men resten av kroppen klarade sig faktiskt bra, eftersom vi fick upp värmen bra i det tempot vi gick i. Både jag och Freddi har känt av lite träningsvärk i benen, så lite nytta gör det allt haha.

Hästarna skötte sig finfint, trots mörker och möte med en del bilar. Vi diskuterade faktiskt på vägen hur nyttigt det ändå är att jobba och gå med hästarna från marken. Något vi ofta är för dåliga på när vi är fullt igång, men oftast blir det så att man väljer uppsuttet istället för att gå bredvid när man ska ut på en skrittur. 





Onsdag 1a februari

Idag trotsade jag och Freddi kylan genom att gå ut och gå en promenad med hästarna. Qarlos är ju fortfarande skolös på ena hoven och jag får inte rida än, så en 45 minuters promenad passade både oss och hästarna perfekt. Blev en riktig powerwalk då särskilt Artie har en massa energi och går i väldigt rask takt. Var lite kallt när man precis kom ut, men efter bara ett litet tag fick vi upp värmen. Som vanligt pratade jag och Freddi om allt och inget non stop hela vägen, så det var mysigt!

Här får ni några bilder från de senaste dagarna! Har gått ut och gått en del med Artie nu, både för min och hans del. Längtar tills vi kan komma igång igen :D










Resultat Qarlos

Qarlos gjorde allt han skulle under lördagens tävling, jag också faktiskt! LB3 kräver dock en lite högre form och jag fick honom inte riktigt dit. Vi fick iaf 60 % och hamnade i mitten av klassen. Just den låga formen drar der betyget till 6 på det mesta, lite tråkigt men det var jag medveten om. Hade mest 6:or, med några 5:or och 7:or också. 5:orna kom på halterna, himla synd eftersom Qarlos är duktig på att ställa upp sig jämnt annars, men i lördags var alla tre ojämna. Shit happens ;)

Är mest nöjd med att Qarlos skötte sig så bra, hans andra tävling någonsin och min debut på häst! :D Nu ska vi fortsätta att träna på som vi gör så att vi kan höja oss ytterligare både prestations- och poängmässigt. Lördagen var liksom okej; okej ritt med okej känsla och okej resultat. Godkänt liksom, en utmärkt början att bygga vidare på! 

Igår så hade Qarlos tappat en sko (tyyypiskt) så vi gick en 45 minuters promenenad med Issa och Artie igår. Mysigt det också! Har kontaktat hovslagaren och hoppas att han får på sig den så fort så möjligt :)