Besserwissern i stallet

I Sverige så klagas det ofta på att vi inte hjälper varandra. Självklart finns det undantag som med allt annat, men orden "sköt du ditt, så sköter jag mitt" känns ändå inte helt obekanta. Inte så att man skulle säga det rakt ut, men det märks mycket i det man gör och hur man beter sig. Men sen så finns det ju alltid folk som missar det ;)

Självklart så måste alla få göra på sitt eget sätt, vi alla vet hur jobbigt det är med besserwissern i stallet som bara babblar på hur man ska göra och varför. Ofta så är besserwissern inte så jättekunnig, utan går på allt han/hon hör av veterinärer eller liknande och bestämmer sig för att det är det ENDA rätta.

Besserwissern vill mer än gärna att man frågar varför, så att alla kunskaper som besserwissern sparat i hjärnan kan komma ut i en lång predikan. Helst får man flika in lite "jahaa", "det visste jag inte" eller "det var nåt nytt" när man känner för det. Man får gärna se förvånad ut också, ögonbrynen höjda och uppspärrade ögon. 

Besserwisserns häst är oftast inte så fin och välskolad, men bor i lyxförpackning ändå. Den har alla senaste prylarna, som försäljare lyckats sälja till besserwissern genom att sakligt förklara att det är en revolution och att besserwissern kommer att märla skillnad på in häst med en gång. Revolutioner faller besserwissern i smaken, så nu ska minsann hela stallet ha likadant tycker han/hon! Klart at deras stackars hästar också ska få avnjuta denna nya fantastiska pryl. 

Besserwissern tycker mycket om när man gör något fel. Om man råkar sätta en benlinda åt fel håll undertiden besserwissern vistas i samma stall så är det bara att räkna med att han/hon är framme snabbt som ögat och rättar en. Oftast så har man sån tur att det ingår en föreläsning om vad som kunde ha hänt om man ridit med den fel-lindade lindan, vilket självklart är katastrofala saker. Himla tur att besserwissern kom till undsättning!! 

Besserwissernär sällan en skicklig eller erfaren ryttare heller, men det är inget som han/hon vet eller bryr sig om. Alla andra rättas högt och lågt ändå, och oftast så har man bara överseende med besserwissern, nickar och ler när han/hon går igång. För besserwissern är sällan en elak person egentligen, besserwissern vet helt enkelt bara inte bättre.. 

Nu får ni ta detta inlägg med en stor nypa salt! Detta är en kul grej som jag tror många kan känna igen sig i, detta är alltså absolut inte skrivet till någon eller mot någon!

Kommentarer
Postat av: sara

Ett inlägg helt i min smak! Haha fenomenalt!

2011-07-13 @ 20:04:53
URL: http://sariih.blogg.se/ridblogg
Postat av: Julia

Jag tänkte på det idag hur mycket jag ogillar besserwissrar! Håller med!!

2011-07-14 @ 22:54:34
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback