Träning för Karin 14 mars

Igår så fokuserade vi mest på mig under träningen, både mentalt och kroppsligt. Hittade läget hur jag ska tippa bäckenet för att få ihop mina skulderblad, upp händerna och lyckas sitta korrekt. Det blev som en helt ny vinkel och hela min kropp hamnade plötsligt korrekt över Qarlos som fick luftigare gång med mer bakben och en lite högre form. Allt pågrund av att jag tippade mitt bäcken lite framåt! 

Fick även stöd i stigbyglarna på ett helt annat sätt och kunde slappna av i knäna. Har mycket lättare att hitta "rätt-läget" i galopp. Vendela hade ju en så bra galopp att jag har sparat i mitt muskelminne hur det ska kännas och hur jag ska göra. Det finns ett så tydligt muskelminne kvar efter henne att jag lätt kan överföra min ridning till Qarlos. Jag målar upp en bild av hur jag vill göra och hur jag vill att det ska se ut, och så lyckas jag sedan med det. 

I traven är det mycket svårare eftersom Qarlos rör sig stort. Jag måste bli tydligare med min målbild och vara nogrann med att spara alla bra stunder i minnet för att lära mina muskler hur det ska kännas där också. Igår fick vi jättemycket bra sekvenser att spara och komma ihåg. Qarlos trampade under sig, bärig i en luftig, lätt form och jag satt korrekt i sadeln. 

Korrekt =
*något framtippat bäcken
*rak i ryggen
*avspänd i hela kroppen
*ihop med skulderbladen
*buren hand
*svikt i fotlederna
*stöd i stigbyglarna
*avspända knän
*stöd med vaden mot hästens sida

Kan se jättelätt ut, men det är såå svårt! Jag ska verkligen kämpa nu resten av våren och sommaren, rida och träna. Qarlos är beroende av att jag gör det jag ska, för att annars kan inte han göra det han ska. Kom en bra bit påväg igår, ska fortsätta att träna lika envist och målmedvetet. Till en början så måste jag skapa mig en tydlig målbild i traven också. 

Såhär får det gärna se ut när vi travar! Så fint ekipage detta :)




Kommentarer
Postat av: Elisabet Qarlos

Ni kommer att se ut så snart! Här används dessutom kandar på bilden!Då är det ett annat läge...

Lycka till!

2012-03-15 @ 21:23:07
Postat av: Julia - tävling på bloggen i samarbete med CF hästshop

Jag har börjat sitta ner mer och mer på M i traven och det är inte lätt alltså..

2012-03-15 @ 21:43:34
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback