Uppvärming i båda varven

Denna övning är kanon om man känner att man under uppvärming/framridning ofta hamnar på samma volt och tragglar. Den ger hästen variation, och man växlar varv väldigt mycket och rider på både böjt och rakt spår. Den passar även utmärkt om man inte har så stor yta att jobba på, tex om man är ute i naturen eller om det är många andra i rishuset. Kan ridas av alla i både skritt och trav, och sedan kan man lägga in galopp i tex volten, eller rida förvänd galopp och sakta av innan volten.

Syfte: Rida fram hästen i båda varven, kontrollera att man har yttersidan med (genom att göra volt-tillbaka) och forma igenom innersidan (10-metersvolten). Man kan också lägga hästen i lite djupare form för mera avspändhet fysiskt och mentalt.

Passar för: Dom flesta, om man har en häst som inte är så stark så kan man alltid öka voltens storlek. 

Utförande: Lägg en volt vid C, fortsätt sedan till E eller B beroende på varv och lägg en volt tillbaka. Kom ihåg att ha med yttersidan i volt-tillbakan, och att svänga hästen för ytterhjälperna och inte för innertygeln. Man måste också var snabb i hörnpasseringen i det nya varvet att växla mellan inner- och ytterhjälper så att inte hästen hinner ifrån en. 

Hoppas att ni inte blev avskräcka av min förklaring, det låter alltid så mycket krångligare än vad det är! Kom ihåg att detta "bara" är en uppvärming och inte något att satsa hela passet på, om det inte blir problem förstås!


En bild säger mer än 1000 ord :) 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback