Ridövning - hitta avstånd till hinder

Jag har nog nämnt det en del förut att jag har tidigare haft, och än idag, problem med att hitta rätt avstånd fram till hinder. För mig var svårigheten att jag helt enkelt inte såg eller kände om hästen skulle komma bra eller dåligt på hindret förrän vi väl var framme vid hindret. Värre blev det ju också när det blev högre och jag inte riktigt vågade fortsätta rida framåt när jag blev osäker.

Dock har det har blivit mycket bättre nu och en av anledningarna är att jag har tränat med bommar framför hindret. Det allra viktigaste man bör checka av om man har svårt med avstånd är att se till att ha en ordentlig galopp. Den behöver inte vara stor så att hästen blir lång, men mycket tryck i den och att ha hästen i uppförsbacke underlättar.

Övningen går helt enkelt ut på att ha en galoppbom framför hindrena du ska hoppa, vare sig det är ett räcke eller en oxer. Jag brukar också sätta dit en bom efter för gymnastikhoppa hästen lite extra. Då tvingas de att hoppa mer runda språng med ryggen. Bommen före hjälper helt enkelt till så man kommer rätt på hindrena, och om man vill kan man ju ha flera bommar än en framför.
En väldigt simpel övning som kan hjälpa mycket tycker jag. Den är som sagt också väldigt bra, även om man som ryttare inte har svårt att hitta avstånd. Hindrenas höjd kan varieras på den nivå man ligger på. Som växling kan man även sätta bommarna som en båge, så det blir på böjt spår.

Avstånden gäller för häst


Under denna träning hade vi ca 5 bommar framför hindret, där vi efter ett tag tog bort en och en





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback