Dagens ridpass - Artie

Jag har de senaste gångerna jag ridit känt att Artie inte riktigt varit fram till handen helt och hållet. Så började med att rida honom så låg i formen som möjligt med stora steg. Ville att han verkligen skulle släppa ut halsen och trampa på. Han kändes faktiskt lite sådär, aningen spänd sådär som Artie aldrig brukar vara. Men istället för att haka upp mig på det red jag vidare och försökte rida igenom det. Jobbade med att flytta ut bakdelen när jag gick på volter några steg då och då. Jag red också övergångar mellan skritt och trav för att få honom lite mer pigg och vaken. För även om man jag ville att han skulle ta långa steg skulle de inte vara sega och långsamma. 

Han blev lite bättre efter ett tag men för att verkligen få honom helt avspänd ställde jag mig i lätt sits och jobbade med tempoväxlingar. Där brukar han oftast spänna av och höja ryggen och jobba på bra, vilket han också gjorde idag.

I galoppen började jag även här med att bara få honom i en avspänd, låg form. Red över bom som var upphöjd 10 cm, bara för att inte bli fast i tankarna och på en volt. Kan lätt bli så och då tycker jag ett litet hinder eller en bom hjälper mycket. Red alltså som en åttvolt i lätt sits.

På slutet red jag den här övningen fast endast med två bommar. Artie blev såå fin efter bara något varv på den! Med hjälp av tempoväxlingarna kom han fram till handen och jobbade igenom kroppen. Det märks så tydligt på Artie om han arbetar korrekt i galoppen, för om han är i uppförsbacke kommer vi alltid rätt på hinder/bommar. Annars får jag jättesvårt att se avstånden, men idag gick gick det som sagt super! Vi varierade mellan 4-7 galoppsprång mellan bommarna.





Kommentarer
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Svar. Det är ju nästan omöjligt att må bättre efter en sådan här tragiskt händelse. Men ska försöka i alla fall.



Tack så mycket för ditt stöd, du anar inte hur mycket det betyder för mig. <3

2011-09-15 @ 21:48:43
URL: http://lizzylover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback