Gårdagens övningar

Jag sa ju igår att jag red flera olika övningar, så tänkte förklara dem lite mer nu, med mina snygga skisser! Kan vara lite svårt att förstår dem, för hinderna stod inte exakt som på bilden. Men jag gjorde så jag kunde! Kort sagt är de ihopsatta strecken galopp, de streckade trav och de utan vitt på kanterna är markbommar.

Första övningen var två räcken, med galoppbom både framför och bakom. Nu blev volterna lite ojämna på bilden, men egentligen var de lika stora och runda, haha. Det går helt enkelt ut på att flytta hästen på de böjda spåren för att verkligen få under bakdelen. På långsidorna gjorde jag tempoväxlingar, och tog sedan ihop honom innan hindret.



Andra uppvärmingsövningen var en studs på diagonalen, för att sedan flytta ut hästen lite för att komma rakt på nästa hinder som var ett räcke. Jag hade dock inte galoppbommarna som bilden visar, utan dem tog vi bort. Sedan precis innan man vänder upp till det sista räcker ska man bryta av till trav, där hästen ska gå i balans och fortfarande vara framme för skänkeln. Vi hade en travbom framför, men glömde rida dit den. Om traven inte blir bra, kan man lägga en volt innan hindret just för att slutföra övningen ordentligt.



Som bilden visar kommer man på en serie med galoppbommar och avslutar med ett räcke. De första streckade linjerna är inte trav, utan där flyttar man hästen för att komma rakt på oxern. På innerspår var det 17 m, så man får avgöra hur man vill rida där. Jag red de flesta gångerna på fyra lite framåt språng. Sedan bryter man av och rider slalom i trav samtidigt som man flyttar hästen. Vi hade bommar som jag red mellan.




Kommentarer
Postat av: Julia

Bra övningar!

2011-10-24 @ 18:57:13
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback