Rider på

Tjo alla läsare. 
 
Igår så provade jag att rida ut på Kala eftersom Kristina ändå skulle ut i skogen med Electra. Solen sken och det var ljust och fint ute, så det passade ju utmärkt. Kala var spänd först, inte tittig och inte hoppig, utan bara spänd i hela kroppen och gick och såg sig omkring. Men hon var beundransvärt duktig och gjorde ingenting, bara skrittade och travade så snällt. Fick gå både först och sist och det funkade toppen. Red henne lite på ridbanan sedan också och det fungerade även det. 
 
Idag var vårt absolut bästa pass! Skrittade ut själv en runda, var så stolt när jag kom tillbaka. Duktiga Kala, hon blev himla rädd för ett jakttorn som stod uppställt. Hon gör ingenting, bara står och råglor helt paralyserad och så kände man hur hjärtat bankade där inne. Stackars bäbishästen, men det var ju ingen fara! Förberedde mig på att fö övertala henne att gå ner till ridbanan, kompisarna i stallet är lockande tycker hon. Men icke sa nicke! Vi kom ner på ridbanan tryggt och lugnt utan att ha kastat runt eller stegrat, eller ens ifrågasatt varför vi skulle dit. Duktig häst! 
 
Ridpasset gick också bra, är kvar i "kännfasen" ett tag till. I början var hon spänd och "hård", svårt att göra något annat än att rida på. Plocka med handen och greja är inte min deal. Satsade på att ha henne ställd åt motsatt håll längs fyrkanten i förvänd öppna, passade bra. Då får jag en uppgift att ge henne och fokusera på istället för allt som finns runt ridbanan. Efter ett tag blev hon så mjuk och fin och båda galopperna gick så bra idag! Efter dom så orkade hon något varv i riktigt fin trav där jag verkligen fick känna på den kapacitet hon besitter. Fina hästen, hon kommer att bli så duktig! <3 
 
Bilder från idag och igår! 
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Hon är verkligen fin.

2012-10-25 @ 01:11:30
URL: http://ohjuliet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback