Hoppträning för Daniel 1/10

Kom hem från Stockholm i eftermiddags och tog något snabbt att äta och åkte sen direkt till stallet för att vara med på hoppträningen för Daniel. Vi brukar ju ha träningar på torsdagar men denna gång blev den tydligen flyttad till en måndag. Fokus idag låg på att använda vikten på rätt sätt i ridningen. I kombination med det övade vi mycket vägar och lydnad. De går ju lite hand i hand med varandra.
 
Så vi började med att bara få rida små serpentiner och flytta hästarna med hjälp av vikten. Vi fick hålla tyglarna i en hand för att inte ta hjälp och styra med handen. Vi fortsatte med en del sånna här övningar i både trav och galopp, dock fick vi ha båda tyglarna i galoppen. ;)
 
Artie är väldigt känslig för sitsen och svarade därför direkt och bra på övningarna. Däremot märktes det ganska tydligt att han har lite svårare för detta i höger varv, men det är något jag redan är medveten om och jobbar på. Det kändes mest av när vi skulle samla galoppen och rida över en upphöjd bom, där han ville springa iväg lite mer i höger galopp.
 
Mot slutet hoppade vi några banor, där vi skulle använda det vi precis tränat på men i ett mer banhoppningstempo. Artie kändes riktigt fin hela träningen så det var väldigt lyckat :D Jag tyckte själv det var ganska svårt med så mycket teknik, men det var bara roligt att man fick tänka till lite extra!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback