Hoppträning 1a november

Idag var det dags för träning för Daniel igen efter ett litet uppehåll på nästan fyra veckor. Förra träningen blev inställd p.g.a att vi hade kvarka i stallet, men idag kunde vi köra på som vanligt!
 
Vi värmde upp idag med travbommar på en volt. Artie kändes inte riktigt fram till handen till en början, men jag försökte att inte fastna i det utan bara rida på. Se till att han gick bra över bommarna och efter ett tag lossnade det. Kan vara så väldigt ofta på Artie, att han behöver en ganska lång startsträcka.
 
Efter travbommarna gjorde vi likadant fast i galopp. Här hade vi nu kommit igång med och då kändes det riktigt bra. Är verkligen kul när man kan reglera så pass mycket att vi kommer rätt varje gång. Kommer ihåg när jag red på ponny att bara galoppbommar kunde vara en svår övning, medan nu är det perfekt uppvärmining för att få igång hästen (eller som övning över huvud taget såklart).
 
Vi jobbade sedan på en svag båge med tre hinder där det normalt skulle vara tre galoppsprång emellan. Till en början när hindrena var låga gick vi på fyra korta och vart eftersom höjdes mitten hindret och då varierade vi också galoppsprången. Alltså kom vi några gånger på fyra mellan de två första och tre mellan de sista. 
 
Mot slutet hoppade vi bana med den här övningen inblandad i. Artie kändes riktigt, riktigt fin och hoppade toppenbra! Det är så himla roligt när det går så bra och man får beröm av tränaren. Jag fick faktiskt en hel del positiv kritik om min sits, vilket var väldigt kul att höra! Sånt uppskattar man alltid :D
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback