Träning för Karin 25 januari

Tränade för Karin idag på Qarlos. Vår dressyrkurva är rakt upp just nu! 

Red fram och fick vara nogrann själv, med min egen sits och inverkan. Jag har fortfarande en lång bit kvar innan jag sitter fulländat i arbetstrav. Dels så måste jag hitta mer stöd i stigbyglarna, låta höfterna följa med Qarlos rörelser samt bära mina egna armar. Min största fiende är att hamna med rak arm! Men det har blivit så mycket bättre nu än vad det varit, så jag kämpar på med det (och det andra)! 

Kniper med knäna för mycket, en vana som satt sig. Måste verkligen träna bort det, men det håller jag också på att kämpa med. Det är mycket snyggare att sitta korrekt och jag älskar att vara snygg när jag rider (that's why I choose dressage) nejmen skämt åsido så är det allvarligt och hämnar min inverkan. Det SKA bort! 

Jättetydligt exempel på när jag kniper med knäna. Här drar jag bak skänkeln, eftersom jag är för lång så har jag ingen häst under underskänkeln om jag bara låter benet hänga. Därför gör jag såhär när jag använder underskänkeln = ovanan är svår att bryta efter att jag gjort det så ofta och så länge!


Såhär ska det se ut! Som ni ser jag kan dock knappt inverka med underskänkeln, men Vendela bjuder fint ändå, eftersom detta är en uppridning.


För att återgå till Qarlos idag så fick jag sedan göra tempoväxlingar, om än små sådana. För två månader sedan önskade jag inget annat än att tiden skulle gå så att han kunde växla tempo lite grann. Nu har det äntligen hänt! Så stolt över hans framsteg, tänk vad han lär sig, vad jag lär honom, vad vi lär oss! 

Red sedan delar ur LB3 under Karins ledning och fick lite tips på hur jag ska rida och planera för att få ut så mycket så möjligt. Karin är så duktig och pålitlig, att jag inte fattade det när jag var yngre (läs: för ett halvår sen). Nu litar jag på allt hon säger, jag har lärt mig att hon alltid har rätt, iallafall under träningarna. Hon är dessutom så himla engagerad i mig, mina hästar och mitt tävlande. Vi känner varandra väl och jag trivs verkligen med henne! 

Fick mycket att jobba på i övergångarna galopp-trav-galopp på kort diagonal (ni som ridid B3 vet vad jag pratar om). Jag vill hasta för mycket + låter Qarlos gå ur ställningen i innersidan. Ska se till att jobba lite med det under framridningen. Måste även lätta så fort han tar en förhållning, annars hänger han sig i handen. I galoppen gäller det att ha koll på vänstersidan, i högervarv mycket ytter och vänstervarv mycket inner och stor frihet på ytter så att han kommer igenom till vänster ordentligt. 

Är så taggad på att träna vidare med Qarlos och bygga upp honom ännu mer! Det är synd att det inte blir så mycket filmer och så från våra träningspass, men på lördag blir det garanterat film! Kanske en och annan bild också :D 





Kommentarer
Postat av: Tania Aalto

Missa inte bloggtävlingen: http://stensholmen.wordpress.com/2012/01/21/vad-ar-snyggast

2012-01-26 @ 00:06:38
URL: http://stensholmen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback