Dag 1 Skästa Ridcenter

Första dagen var det markarbete och fokusen låg på teknik och lydnad. Vi fick rida flera olika övningar, men innan dess började vi med en lång uppvärmning. Vi fick rida runt i ridhuset i lätt sits, i en avslappnad och lugn galopp och bara låta hästarna "guppa runt" som Louise uttryckte sig. Vi gjorde lite tempoväxlingar och lät hästarna verkligen få bli varma och mjuka i kroppen.

Därefter började vi jobba dem lite mer, men i samma avslappnade galopp, där vi skulle variera mellan att sitta och stå utan stigbyglar. Vi gick på en volt där halva skulle vara i lätt sits och lite mer framåt och tvärt om på andra halvan. Jag tycker det är jättebra att man värmer upp ordentligt för tränaren och verkligen jobbar igenom hästen innan man börjar hoppa. För vissa instruktörer ska man vara framriden och klar för att direkt kunna börja hoppa när träningen börjar. Visserligen kan det vara bra ibland att göra så beroende på vad man ska göra, men oftast tycker jag det är bättre att bara ha joggat igång hästarna innan och sedan få hjälp av tränaren.

Uppvärmningen var i alla fall nyttig och vi jobbade med tempoväxlingar, flytta hästen, öppna och övergångar. Vi började med att hoppa fram på en liten trekombination där det egentligen skulle vara 2 galoppspång (ca 10 m tror jag det var), men eftersom det var så lågt skulle vi komma på tre jämna och rytmiska galoppsprång.

Efter det jobbade vi på en övning som enligt mig var rätt svår. Det stod tre hinder i rad med först drygt 21 m mellan de första och knappt 17 m mellan de sista. Där emellan var det en markbom 8,5 m framför varje hinder (kommer göra en skiss senare). Övningen gick kort sagt ut på att behöva länga galoppen mellan de första för att sedan vara tvungen att korta galoppen för att få plats med fem galoppsprång mellan de sista. Artie ville gärna dra iväg och inte lyssna till sista hindret, så fick göra halt några gånger efter andra hindret. När han sedan fick fortsatta mot sista hindret väntade han så fint på mig, och det var inga problem att få in de galoppsprången som skulle få plats.


Kommentarer
Postat av: Julia

Söta Artie :) Han vill inte alls vänta utan bara hoppa!

2011-09-19 @ 15:30:32
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback