Dagens ridning

Idag så red jag dubbelt, händer lite då och då nuförtiden ju, fast jag egentligen alltid sagt att jag aldrig skulle orka med två hästar. Men det är helt okej faktiskt, ingen tillvaro jag vill ha på sikt dock. Det tar tyvärr aldeles för mycket tid när jag vill hinna med bra betyg, mina fina kompisar och min kära Gustav också. Om jag bodde på landet och hade eget stall i min ensamhet, då skulle det vara lagom med två! Men nu är ju så icke fallet..!

Men just nu så går det bra, red ut Qalleqalleqarlos med Maja och hennes 4-åring, Calle. Rutinerade gänget med andra ord, Qarlos är ju bara 5. Vi hann bara konstatera det innan hästarna blev rädda för något och slängde sig! Vi satt kvar, men ett gott skratt blev det haha. Blev en mysig ridtur, Qarlos var jättesnäll hela vägen och skötte sig så fint så. Han har inte bockat något alls sen vi var ute första gången, utan han bara sköter sig och går från klarhet till klarhet på alla plan! 

Vendela fick sig sedan ett pass på banan, hon kändes lite spänd och seg idag faktiskt. Undrade varför, men sen kom jag på att jag ju var i skogen med henne igår i blåsten. Hon var inte så avspänd med andra ord och musklerna kände nog av det, så hon fick lite tid till att bli mjuk. Jobbade på volten idag, för att mjuka upp sidorna. Vendela är väldigt mjuk i sig själv nu, men jag är ju såå himla petig när det gäller henne, hur hon känns osv. Vet hur hon är när hon presterar som bäst, och det är den känslan jag vill uppnå. 

Tempoväxlade en hel del i både trav och galopp, kändes bra. Högergaloppen är lite som den är, men jag hoppas på att den snart är lika stark som vänstern igen! Hon har ju trots allt bara ridits "fullt ut" i en vecka. Klart att hon måste få en chans att hitta tillbaka! 

Qarlos idag efter ridturen






Kommentarer
Postat av: ida

sv: ja eller hur är det! :)



tack så mycket! kram

2011-10-06 @ 09:23:22
URL: http://teamnyman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback