Resultat Nyby-Torshälla

Blev en tidig morgon i morse så det var inte lätt att komma upp ur sängen kan jag säga! Men upp kom jag och iväg åkte vi, till Nyby-torshälla som ligger lite mer än en timme ifrån oss.

Till första klassen (100 cm) hann jag inte riktigt rida fram så mycket som jag hade velat. Tempot på tävlingen var lite snabbare är jag räknat med, så fick skynda mig lite på framhoppningen. Han kändes ganska spänd både på framridningen, framhoppningen och även inne på banan. Men hoppar gör han ju bra ändå, i alla fall när det är så lågt så kommer han ju över utan större ansträngning. När han var spänd fick jag inte ihop honom mellan hand och skänkel så det blev lite för mycket framåt hela tiden. Vi nollade oavsett både grunden och omhoppningen och med vår tid vann vi klassen :D

Inför andra klassen (110 cm) såg jag till att jag fick gott om tid att rida fram innan jag skulle in på banan. Där kändes han riktigt fin och avspänd, gjorde mycket tempoväxlingar för att få honom uppmärksam och på bakbenen. Framhoppningen gick okej, men av någon anledningen kändes det som om många andra ryttare var i vägen en del. Vi vara bara fem som man ska vara, men fick inte riktigt igång galoppen förrän de sista sprången som kändes bra. Väl inne på banan var han något mer avslappnad än första klassen, men fortfarande rätt spänd. Försökte rida vidare men hittade inte riktigt det där läget där man bara kan rulla på i samma tempo, utan det blev ganska mycket av och på.

I efterhand har jag insett att i de lägena när jag tog tillbaka honom glömde jag att ha om benen samtidigt, just för att han kändes så spänd/pigg. Men det var en helt okej runda, absolut inte vår bästa men ingen katastrof. Kom för nära in i kombinationen, jag hamnade efter på b-hinder så vi rev det. Annars en helt klart godkänd runda, men inte mer än så.

Har filmer från båda klasserna som kommer upp senare :)




Kommentarer
Postat av: Anna S

Grattis! :D Ni verkar vara ett riktigt farligt ekipage att möta på hopptävlingar :)

2011-10-02 @ 16:10:42
URL: http://missbelinda.blogg.se/
Postat av: Jorunn

Grattis! :D

2011-10-02 @ 16:57:43
URL: http://jorunnlavonius.blogg.se/
Postat av: Jessica

Grattis!:D Ett riktigt drömekipage!

2011-10-02 @ 17:00:51
URL: http://dalaryttarna.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Grattis vad kul!!

Hade inte du kunnat skriva ett inlägg med alla starter ni gjort tillsammans och vad ni fått för placering på dom?? :) Hade vart kul att se för det känns som att det går väldigt bra för er :D

2011-10-02 @ 17:16:33
URL: http://lvdressyr.blogg.se/
Postat av: Adina & islandshästen Funi

Grattis!! :D

2011-10-02 @ 19:54:15
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/
Postat av: Alina

grattis! (:

2011-10-02 @ 20:44:56
URL: http://alinafrolund.blogg.se/
Postat av: Julia

Grattis ni är så duktiga!!

2011-10-03 @ 02:13:08
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback