Cavendish

(Kopierade denna från TLOP)

Namn: Cavendish

Smeknamn: Brukar bli Vendela. Men sen har vi alla sorters varianter; Tullan, Vendulla, CD, Cavendishan osv

Mankhöjd: 147 cm

Kön: Sto

Ras: Ridponny (okänt)

Födelseår: 1998

Färg och tecken: Brun med stjärn

Utbildningstståndpunkt: FEI/LA:P1 dressyr LB hoppning (tidigare tävlac LB+5)

Meriter (med mig): Mängder av vinster och placeringar upp till LA:1 dressyr. Seger Sparbanken Rekarne Ponnycup Mellanrundan 2010. Tävlat div 3, 2 samt 1. 78 % LB1, 72 % LA1, 61 % LA2, 62 % Lag-03, 65 % LA:P1. Kvalad till nationellt i sina två första starter.

Temperament: En riktig tjej. Ambitiös men samtidigt skeptisk till nya saker. Vendela är känslig och det krävs en viss förståelse för att kunna få ut hennes maxkapacitet. Mycket runt henne handlar om att få hennes tillit, då gör hon verkligen allt för sin ryttare. Hennes liv går ut på att göra rätt, hon älskar beröm och hatar att göra fel. Detta präglar hela hennes personlighet, hon är snäll och väluppfostras (även om hon är en ponny såklart). Hon är väldigt okomplicerad på ett komplicerat sätt. Hon hatar bland annat ridspön.

Att rida: Vendela är alltid ambitiös i allt hon gör. Hon är känslig för hjälperna och mjuk i såväl sidor som mun. Hon får ofta beröm för sin härliga energi på tävling, även om jag ofta tonar ner henne hemma. Jag vet att det finns där och väljer ofta att fokusera på det avspända i låg form, eftersom jag vet vad hon kan. Hon har mycket ljud för sig, grymtar tex nästan alltid när man fattar galopp! Hon älskar verkligen att bli riden, vilket smittar av sig när man sitter på henne. Hon känns "alltid redo" tycker aldrig att det är tråkigt med ett pass i ridhuset, en positiv häst. Samtidigt så är hon lite orolig och accepterar inte vad som helst. Man måste alltid vara lugn när man rider henne, eftersom hon inte tål att man viftar uppe på henne, något har hänt som gjort henne rädd tidigare.

Vår resa: I april 2009 började vår tävlingsresa. Den blev ingen succe; 56 % i LC1. Dock gjorde vi ett lyft till LC2 och fick 62 %! Redan i vår andra tävling knep vi en placering i LC2 och sedan dess har vi fortsatt uppåt i klasserna med en massa placeringar. En riktig framgångssaga som det ligger ett hårt arbetande team med en vilja av stål bakom. Karin Öman heter vår stöttepelare, hon har sån förståelse för oss båda och vet hur vi fungerar, både enskilt och som ekipage. Vi nådde toppen av vår framgång med att ta två elitkval under våren 2011. Mellan detta har vi alltså resutlaten jag nämde tidigare. Jag är så stolt över resan jag gjort tillsammans med min ponny, verkligen jobbat och kämpat hela vägen. 

Vendela har även gjort en resa på det psykiska planet, hon är idag inte alls lika spänd, utan kan utan problem stå tryggt i stallgången och hanteras av främlingar. Numera kan jag til och med ta av mig jackan uppe på henne utan att någon håller i, eftersom hon litar så mycket på mig. Det förtroendet jag byggt upp hos henne är också guld värt, vår resa har handlat om så mycket mer än alla tävlingar.

Vendela kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, och jag ska se till att hon får fortsätta sin resa mot toppen nu tillsammans med rätt ryttare <3

April 2010

Kommentarer
Postat av: Julia

Finaste Cavendish <3

2011-10-24 @ 18:47:58
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback