Arties ridpass fredag + idag

Hann såklart aldrig berätta om träningen för Karin i fredags, för hade så mycket att göra. Fick besök från Stockholm och hela lördagen gick också bort för det. Men det gick i alla fall jättebra, som det nästan alltid gör när jag tränar för Karin.

Den här träningen la vi mycket fokus på mig. Jag spänner mig gärna när jag rider, särskilt i traven och galoppen. I trav rider jag lätt lite för snabbt och hastigt och i galoppen blir främst min underdel spänd. Det resulterar i att Artie också spänner sig och då spänner jag mig mer. Det blir lite som en ond cirkel alltså. Jag använder dessutom sitsen lite för mycket som drivmedel. Visst för att man ska rida med sitsen, men Artie måste gå och jobba av sig själv. Det blir så att jag sitter och smådriver hela tiden omedvetet.

Därför fick jag verkligen jobba på att inte knipa med knäna, slappna av i hela rumpan och benen. Ha böjda armar och försöka vara i nolläget så mycket som möjligt. Det innebär att jag inte gör någonting alls, tills det behövs eller när vi ska göra något nytt. Om han t.ex. börjar sega då är jag såklart där med skänkeln, men om han gör det han ska är jag mest där utan att göra något. 

På senaste tiden när jag har tyckt att det har gått dåligt har jag liksom varit för aktiv. Jag har inte låtit Artie göra sitt, utan jag försöker göra det åt honom hela tiden. Men nu gick riktigt bra och när jag blir helt avspänd blir även Artie det. Det är lätt hänt när man rider honom att man tycker det är bra när han går lite halvdant, just för att det ser bra ut. Men nu fick han verkligen jobba genom bakbenen och över ryggen, vilket han annars inte kan göra om jag spänenr mig.

Så idag när jag red, fortsatte jag jobba på samma sak. Lite ovant är det såklart att vänja om att inte göra någonting, men jag bestämde mig innan att det skulle gå. Jag red en lång framridning och efter ett tag släppte det helt och han blev så fin! Kan säga att det är rätt mycket skönare att rida när man slipper driva i varannat steg. Vet inte ens varför jag har gjort det, för han går ju av sig själv ändå! haha. Är i alla fall nöjd att jag tvingade mig själv att vänta ut det, för det är klart att det måste vara ovant för honom med när jag ändrar ridning helt plötsligt.

Nu har jag aaaaalldeles för mycket bildbrist, inte okej!!! :(




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback