Träning för Daniel

Idag var det hoppträning för Daniel på kvällen. Jag var inte så överdrivet taggad på det, eftersom det känns som om jag är lite i en svacka i min ridning. Men det gick oavsett superbra, så det kändes skönt! Det är bra när man får hjälp att komma ut sånt, annars brukar det bara bli en ond cirkel.

Vi hade en lång framridning utan stigbyglar idag. Gjorde lite olika uppvärmningsövningar. Den första var travbommar på ena långsidan, med galopp på andra sidan där vi skulle jobba självständigt med att flytta hästarna och tempoväxla. Vi gjorde sedan lite liknande men höll galopp runt hela fyrkantspåret, med ett hinder och bommar framför och efter.

Artie kändes superfin redan från början! Han blir dessutom riktigt bra av att få värma upp länge, så det var perfekt för honom. Vi jobbade öven på en båge med två sockerbitshinder, där vi skulle reglera galoppen och verkligen ha dem runt innerskänkeln.

Efter det fick vi ta stigbyglarna och hoppa en bana. Först på lite lägre höjd och sedan en sista på 120-130. Artie var superfin och hoppade toppen! I helgen ska vi starta på hemmatävlingen, så det känns bra inför det!

Kommentarer
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Härligt :D Så kul att tävla, om han känns lika bra som idag när ni ska tävla så kommer ni säkert knipa första-platsen ;DLycka till :)

2011-11-04 @ 00:35:38
URL: http://lizzylover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback