Qarlos igår

Hej gott folk! 

Igår så gick Qarlos så himla bra, bland det bästa pass vi haft tillsammans! Vi höll till i tältet, det gjorde andra halvan av Tävlingsduon också. Både jag och Issa hade en hel del att göra, och jag har det fortfarande. Massa skoljobb som ska vara klart högt och lågt och så vill jag ju hinna med Qarlos och lite annat också. Tyvärr så köper inte lärarna att man vill flytta fram prov och inlämningar för att man vill hinna blogga.. ;) Att det är mitt framtida yrke (good luck!) är det ingen som tar hänsyn till haha. 

Men tillbaka till tältet. Jag värmde upp på långa tyglar, som vanligt nuförtiden. Är noga med mig själv då, igår fokuserade jag på att få rätt tramp i stigbyglarna. Såg på bilderna att mina händer var helt okej, inte perfekt alls, men ska lägga fokus på att få rätt tramp i stigbyglarna nu ett tag, för det behövs. Det kommer ifrån "ponnyridningen", för att nudda dom med underskänkeln fick jag helt enkelt vrida upp och bak foten, och det är klart det sitter i. 

Några steg här och där kände jag "såhär ska det kännas" när jag var helt i balans med Qarlos och hade precis rätt stöd i både tyglar och stigbyglar! Han var pigg och glad igår, han har känts lite matt annars på senaste. Så det var jättekul att rida honom, tror han trivs bra med att vara nummer 1 nu. Han tycker att det mesta är roligt faktiskt, en positiv och glad häst! :) 

Fortsatte med att korta tyglarna i galopp, och han svarade fint på både rakt och böjt spår. Höll galoppen på kortsidorna själv och gjorde sitt bästa. Ibland blev det avbrott, men det har inte att göra med lathet utan helt enkelt att han fortfarande inte riktigt orkar. Jag blir lockad att hjälpa till när jag känner att han ska bryta av, men ibland så lät jag honom hitta balansen själv några steg i trav innan vi fattade ny. Jag VILL ju att han ska ha egen balans och inte bli en sån häst som jag som ryttare måste driva och hjälpa hela tiden. Målet är ju att han ska bli självgående, det är ju det vi jobbar mot! 

Nästa steg just nu känner jag är att börja utveckla hans register, skaffa fler växlar. Vendela var ju som en formel 1 när jag sålde henne. Du hade hur många växlar somhelst att välja på och hon accelererade och bromsade blixtsnabbt för små hjälper. Qarlos har förutsättningar att bli likadan, men det kommer ju att ta minst ett år, såklart. 

Imorgon så ska Elisabeth träna med honom, och idag får han en vilodag! Passar bra nu när han gick så bra igår och han har inte vilat sen i torsdags. Jag har rådfrågat Karin lite i och med att jag inte haft en så pass ung häst förut. Vi har kommit fram till ungefär två vilodagar i veckan, ungefär. Kan aldrig bestämma säkert, men så ser mallen ut. Framåt vårkanten kan man säkert gå ner till en också :) 

På fredag så är det min tur att träna för Karin, och på söndag så ska vi hoppa clear round hemma! 

Nya favoritbilder! :D








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback