Ledig

Idag lyckades jag ta ledigt från skolan, hade bara en lektion. Och vi är klara med nationella och allt i engelskan, jag ska bara skriva klart en text, som är min extrachans till ett högre betyg. Min mentor är så himla snäll faktiskt, hon är inte hästintresserad men förstår ändå. 

Tycker annars att skolan ibland har en så himla negativ inställning till ridsport! "Det är ingen sport", "det är ju hästen som springer", "du sitter ju bara på, tränar ju ingenting". Men min mentor har låtit mig byta grupp på administrationen (som annars är sista timmen på fredagar) så att jag har kunnat sluta tidigt båda terminerna nu. Det är ju min enda chans att kunna träna för Karin med både Vendela och Bingo, och villkoret är att jag måste sluta vid ett på fredagar för att hinna. 

Det är verkligen skönt att faktiskt få lite respekt för sitt idrottande. Det fanns ett ridgymnasium i vår kommun förut, men det la dom ner för att man inte hann komma dit. Anledningen? Kommunen ville inte betala bussar. Men det är inte heller alltid lärarna som är negativa, utan klasskompisar som "också vill sluta tidigt". Detta är också en orsak som gör att lärarna kan vara lite negativa tror jag. Men tycker allt att dom får ta lite ansvar och stå upp för sina beslut isåfall - istället för att fega och säga nej. 

Men just nu så tycker jag att jag har det jättebra, och det har ju verkligen gett resultat i min egen utveckling att jag fått hinna träna och sådär. Skolan blir faktiskt inte så lidande av allt ridande heller, och det är ju också anledningen till att jag kan få lite förmåner. 

Så, nu ska jag faktiskt göra mitt jobb och fixa klart den där texten. Ska även hinna åka och handla lite godis. Mitt enda hopp för att jag ska överleva franska-nationella imorgon. Tre timmars prov i franska, jag tror faktiskt inte det kan bli värre! Men sen ska det bli så skönt att få pusta ut lite, så det kan det vara värt. 

En bild på mig och Bingo från helgen




Kommentarer
Postat av: Klara Dahlstedt

Tre timmar franska - vilken del är det som är så lång? :O

2011-05-25 @ 12:31:33
URL: http://klaradahlstedt.blogg.se/
Postat av: Mathilda

sv; jaa, visst är hon :))

2011-05-25 @ 12:36:05
URL: http://mathiildasjoberghh.blogg.se/
Postat av: Klara Dahlstedt

Sv; Men guuud vad drygt o_O Se till att köpa mycket godis nu!!

2011-05-25 @ 12:48:00
URL: http://klaradahlstedt.blogg.se/
Postat av: alice

Tack för headern, den var skitfin, du är underbar! <3

2011-05-25 @ 14:54:36
URL: http://lillrunosson.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Oj, tre timmar! :O

Det skulle jag aldrig klara! :O

Haha, köp 10 kg godis ;) Det kan behövas .. :)



Kul att din mentor förstår dig.

När vi ska ha utvecklingssamtal säger mig handledare att man får skippa träning och det, men alltså. Ridningen är så viktig, men som tur är så får jag inte på någon dag jag rider, eller inte vid den tiden. :)

2011-05-25 @ 16:40:51
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Karro Grape

Åh vad jag känner igen det där!

Jag tränade alltid på fredagar med min förra ponny, och då var vi tvugna att vara klara vid 4, och jag slutade inte fören kl 2 vilket innebar att jag inte riktigt hann. Men min lärare jag hade sista lektionen på fredagar under hela högstadiet höll själv på med hästar och tävlade dressyr, så hon tyckte att "en sån viktig sak kan man ju inte bara strunta i"! Så det var väldigt skönt och jag fick sluta en halvtimme tidigare varje fredag mot att jag lämnade in uppgifterna under helgen.

Nu på gymnasiet har det varit svårare. T.ex. så ville dom lägga in en extra mentorstid på onsdagar vid kvart över 4 i höstas, och då red jag lektion på ridskolan vid 5. Så för mig skulle det lixom aldrig funka, men det var det ju ingen som tog hänsyn till lixom.. Samma sak som att min klass ville flytta fram vår sista lektion på fredagar så att vi hade lunch emellan. Läraren gick med på det, bara hela klassen var med på det. Men jag jobbar ju på fredagseftermiddagar så det gick ju inte, var på en tjej i min klass utbrister "vadå, så vi ska behöva svälta för att vissa har hästträning?!?"



Men det är skönt när man har lärare som förstår att det där med hästar är viktiga grejer :D Nu på gymnasiet har jag fått köra på att jag måste åka med hästen till veteriären eller liknande :P

2011-05-25 @ 22:44:14
URL: http://karrodandy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback