Freddi är tillbaka

Okej hörrni, nu har det varit sådär med min uppdatering! Satte dock lite tidinställt igårkväll - helt ska ni ju inte få slippa undan mig!

Träningarna har iallfall gått jättebra, alla tre! Hästarna var så fina båda två, och jag fick mycket beröm för mitt arbete. Gud vad skönt det är att få höra att "det ser jättebra ut, det syns att du har jobbat med detta" och liknande saker. Just när man verkligen har lagt ner en massa tid och arbete för att få en förbättring, så är det så skönt att veta att det blivit en också!

Det var mest grundjobb med båda hästarna, och lite sidvärts också. Bingo fick börja lära sig lite skänkelvikning och sådär. Han tyckte det var jobbigt, men kämpade på fint ändå tycker jag. Det märktes att han ansträngde sig för min skull, och det gäller att verkligen uppskatta det! Inte alla hästar som gör..! Karin Öljemark tyckte iallafall att det hade blivit en rejäl förbättrin på hans gång. Hon sa att hon mindes honom som mycket mer trippig, men nu hade han minsan schwung i traven och jobbade genom kroppen ordentligt. Jättekul, speciellt eftersom han bara varit igång i två veckor också och redan visar sån förbättring!

Vendelas tillit jobbade vi mest med denna gång. Att hon ska våga följa mina ställande tygeltag, och att hon ska känna att det är okej om hon missar lite ibland. Hennes största rädsla är ju att göra fel. Man brukar säga mycket om sin häst (finast, bäst, sötast osv) men när det gäller Vendela så har jag verkligen aldrig träffat en så ambitiös häst! Vi konstaterade att i hennes värld så är ett misstag en katastrof. Så jag måste tänka på mina signaler, vad jag sänder ut till henne liksom. 

När det gäller mig själv så får jag inte glida över på höger sida, utan måste jobba för att få mer tyngd i vänster stigbygel. Fick faktiskt träningsvärk i mitt vänsterben nu efter igår, haha! Jag hade blivit mycket bättre och kvickare på att berömma båda hästarna (framförallt Vendela, som ju verkligen behöver det också) och hade somsagt "gjort läxan ordentligt" och tränat på det jag skulle. Måste dock ha mer kontakt med hästen i armbågen än i handen, jag får gärna lite raka armar och breda händer när jag rider. Ska också jobba med min drivning, att trycka till som mest när hästen lämnar marken, och inte just landat. 

Haha, grattis till den som läste allt, det var duktigt gjort! Detta är mest roligt för mig själv att ha att titta tillbaka på senare, därför det blev så långt!

Jag och världens finaste Vendela efter träningen igår :)




Kram


Kommentarer
Postat av: ELISE

sv: å tack! :D det ska jag tänka på ;)

haha, han verkar verkligen vara hur go som helst!:D

2011-03-06 @ 17:17:03
URL: http://eliisevogniild.blogg.se/
Postat av: Matilda

översta bilden var jättesöt :)

2011-03-06 @ 17:31:35
URL: http://qtiilda.blogg.se/
Postat av: Klara Dahlstedt

Jag läste allt! ;) Ska ta med mig tipset om att driva i "avsprånget", har inte tänkt på hur jag gör så ska kolla det. :)

2011-03-06 @ 18:07:18
URL: http://klaradahlstedt.blogg.se/
Postat av: Lisa

Såå snygg outfit! Vart har du köpt grejerna? :)

2011-03-06 @ 18:38:09
URL: http://absolutrutger.blogg.se/
Postat av: sussi

syntes på översta bilden i inlägget ovan att hon verkligen va eftergiven å på plats trots den stooooora eftergiften fiint... =)

2011-03-06 @ 19:37:29
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Gud så kul att allt gick bra! ;D

Och att Bingo redan gör framsteg trots att ni bara hållit på i två veckor än så länge! :)



Kul att det gick bra med Vendela också, hon skulle nog aldrig klara av att vara ridskolehäst eftersom det är en katastrof om hon gör fel! ;)



Ja, du rider henne så grymt bra! :D

Och Bingo med för den delen ^^

2011-03-06 @ 21:53:30
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Li | Hobbyfotograf

SV: Tackar;)

2011-03-07 @ 16:02:42
URL: http://mymelody.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback