Starrhult Bingo



Starrhult Bingo är e: Holens Ingolf-Hagens O'Chief, connemara alltså, och född år 2003 på Stuteri Starrhult i Katrineholm. Han ägs fortfarande av Kristina Palm. Övrig fakta är att det föl som föddes samma år som Bingo, Starrhult Bossanova, numera är godkänd hingst!

Bingo är fortfarande hingst, men blev inte godkänd. Han är sent utvecklad och var inte tillräckligt snygg exteriört. Han är dock en dubbeltalang och fick 9-10 i hoppning och 7-8-9 på gångarter. 

Bingo på treårstest 2006




Bingo utbildades sedan av bland andra Liane Josefsson och Ellen Brunes. 2008 så gick han ungponnychampionatet i hoppning med Lina Östlund.



Under våren 2008 så hade Lina och Bingo flera felfria LB


I juni 2010 så frågade Kristina min tränare Karin om inte Karin visste någon som kunde rida Bingo under sommaren. Karin föreslog mig, och vi åkte dit för att se hur det gick. Det första Bingo gjorde när jag hoppade upp var att lägga av några riktigt rejäla bocksprång. Efter det verkade han ha bestämt sig för att jag dög, och på den vägen är det. 

Jag och Bingo i början av juli 2010, tredje gången jag red honom




Vi satte som mål att jag skulle starta honom i september, och ibland undrade jag verkligen om det skulle gå. Men visst gick det, och vi fick 61% i LC2 och var ett fjuttigt poäng ifrån placering. Vid andra tävlingen i Wittwång gick det bättre och vi drog till med en dubbelseger; 67% i LC2 och 66% i LB1. 



Bingo fick vila under vintern, det gick inte att rida eller ta sig till eller från Starrhult. Jag och Kristina satte igång under sportlovet. Det är alltså Kristina som rider Bingo i veckorna annars, medans jag brukar försöka rida honom en gång i veckan iallafall. 

Kristina och Bingo i höstas. Hon brukar dock påstå att han är lite missnöjd med sk "tantridning" - han vill hellre bocka eller springa fort. Men här tycker jag allt att han ser nöjd ut, så fin så :)


Sedan så har jag fortsatt att rida Bingo regenbundet under våren. Vi har tränat för både Karin Öman och Karin Öljemark, och få se om vi inte snart kommer igång lite med hoppningen också. Första tävlingen gjorde vi 21 april i Nyköping. Vi kom 3:a efter att ha fått 70% i LC2. 

Jag var glad att se Bingo efter nästan 1,5 månaders uppehåll i vintras!


Ridmöjligheterna blev bättre under våren






Ibland rider jag honom hemma i Starrhult (som ligger typ en halvtimme utanför Katrineholm), och ibland så kommer Kristina in med honom till Trolldal.







Bingo är en helt underbar häst, världens bästa häst om man frågar honom. Han älskar sig själv, och det är verkligen kul att rida honom. Ibland är han på lat-humör och då är han riktigt seg och går emot skänkeln, medans han nästa gång kan vara på kruthumör och vilja bocka och busa en massa. Det är därför jag rider honom med säkerhetsväst, ifall att han skulle bli på busigt humör.

Jag har ju ramlat av Bingo två gånger, en gång när vi galopperade i snön på fältet och han tyckte det var lite väl kul, och sedan en gång i ridhuset i vintras när han blev överladdad. Han bockade innan jag ens hade hela rumpan i sadeln, så jag åkta av direkt. Men han är jättesnäll annars, och vill aldrig ha rodeo för att slänga av någon. Han blir bara lite glad ibland..! 

Bingo ställs även ut ibland, och ligger nu stabilt på 38 poäng (silver tror jag). Vid connemaramästerskapen förra året så vann han på denna poäng något som kallas "colour cup" och är en utställning för de connemaror som har en annan färg än skimmel.



Jag älskar att rida Bingo, och vi planerar att satsa vidare mot LA-dressyr!











Bingo och Vendela är två helt olika hästar, men med en gemensam nämnare; båda passar mig utmärkt! Dom har samma härliga grundinställning och grundkvaliter. Söker sig framåt neråt, och har egen motor (även om Bingo ibland måste påminnas om sin).

Dessutom så är Bingo, likt Vendela, en fantastisk häst på tävling! Han gör alltid sitt bästa, och är väldigt fin inne på banan också. Han lyssnar efter mina signaler och hjälper till, gör "sin del av jobbet" helt enkelt. Och det tycker jag är den viktigaste egenskapen hos en tävlingshäst! Att den jobbar med och inte mot mig!





Som ni ser så brukar Bingo inte ha något emot att vara med på bild. Han posar alltid villigt!

Om ni undrar något annat eller så om Bingo så är det bara att fråga, jättekul att det var några som önskade att få läsa om denna svarta sagohingst! Vi älskar när ni läsare har förslag på inlägg, det är ofta de inläggen som blir bäst!





Kommentarer
Postat av: Klara Dahlstedt

Du hoppar honom inte? :)

2011-04-27 @ 21:16:34
URL: http://klaradahlstedt.blogg.se/
Postat av: Klara Dahlstedt

Sv; Tack :)



Gör det! Du är väl f.d. hoppryttare? ;)

2011-04-27 @ 21:21:53
URL: http://klaradahlstedt.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Nu är dagens låt vinnaren uppe på bloggen, kom in och kika om det var du som vann, om inte?

Då kan du alltid försöka igen, för nu har en ny tävling redan börjat i samma inlägg som vinnaren står i :)

2011-04-27 @ 21:34:00
URL: http://ladyyasmine.blogg.se/
Postat av: Fanny

Shit vilken snygging! Kan man inte försöka igen med att godkänna honom som hingst?



Haha ja alltså det var start inne från banan så jag red runt där och allt var ok. Sen när jag började programet så fick hon efter ett tag syn på högtalaren så jag fick lägga massa volter och sånt= felridning i protokollet xD

2011-04-27 @ 21:42:25
URL: http://gax.blogg.se/
Postat av: Klara Dahlstedt

Sv; Jaa, det är dem jag har! :)

2011-04-27 @ 21:54:46
URL: http://klaradahlstedt.blogg.se/
Postat av: sandra

hur ofta rider du honom nu ? :D

2011-04-27 @ 22:08:43
URL: http://sandrashalsa.blogg.se/
Postat av: Fanny

Jaha ojdå. Det är ju absolut inte omöjligt, men kanske en bit kvar till SM :P



Haha ja egentligen är det ju bara att skratta åt, men den stunden där på banan var jag så himla arg och besviken så jag grät när jag kom ut! Haha filmen laddas upp nu :P

2011-04-27 @ 22:12:12
URL: http://gax.blogg.se/
Postat av: sandra

ush för dvärgbandmask :(

2011-04-27 @ 22:32:35
URL: http://sandrashalsa.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Naw, sagoponny! :)

Kan du inte göra ett liknande inlägg fast om Vendela? :D

2011-04-27 @ 23:07:41
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: ida

Tack! Han passar väldigt bra i blått Victor! :)

Gud vilken söt häst?

2011-04-28 @ 07:05:06
URL: http://vivc.blogg.se/
Postat av: Nora

Han är så SÖT:)

2011-04-28 @ 18:18:34
URL: http://noraochamanda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback