Vendela - Tisdag

Idag så har jag njutit i sommarvärmen (22 grader måste nog klassas som värme!) tillsammans med Gustav. Vi inledde med frukost på hans altan i pyjamas, det var riktigt mysigt. Okej, klockan var 12 men ändå! Sedan rullade dagen på, tog bland annat årets första mjukglass på stan.

Vid fem-tiden så åkte jag ut till stallet och red Vendela. Det gick helt okej idag, först så gick det dåligt. Har gått sådär att rida henne nu två senaste passen, och jag blir ju lätt irriterad när det inte funkar som jag vill (dålig egenskap!). Men idag så bestämde jag mig för att sänka kraven. Ville bara få fram den där avspända arbetstraven där hon är energisk men ändå vilar på steget.

Lättare sagt än gjort, först känns hon lat och då måste jag rida fram energin. Valde att göra det på volt idag, med galopp-trav-galopp övergångar. Då svarade hon med att vilja släppa i ställningen i själva övergången och sedan sänka ryggen och trippa iväg. Samma sak i båda varven. 

Men, idag var en bra dag, och jag tog fram det stora tålamodet. Tillslut så funkade det när jag gjorde lite tagen bakdel i vänster varv. Då äntligen la hon energin på något vettigt sedan och blev jättefin!

Skrittade av henne ute, och min fina vän Isabelle som var snäll och väntade på mig och fotade och filmade lite, gick med oss ut en bit. Jättehärligt med lov när mn inte har så bråttom hem, utan kan vara kvar i stallet ett tag.

bilderna från idag är oredigerade :)





innan hon riktigt släppte spänningen, och jobbade med hela kroppen, syns på ansiktet tycker jag att hon är lite spänd


Här har hon börjat ge mig mer stöd fram till handen




Travar av, vet att hon kan vara mer aktiv bak på vissa bilder, men valde att nöja mig med att hon var avspänd!












Ser ni att vi var lite matchiga och snygga idag!? :D


Kram


Kommentarer
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Snygg outfit! :D



Kul att du vände det negativa till det positiva också :) Det skulle jag aldrig kunna ha gjort :p

2011-04-20 @ 00:44:21
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Ebba

Fina bilder! :)

2011-04-20 @ 20:58:36
URL: http://dressyrvshoppning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback