Hööks

Har blivit en hel del shoppande på senaste tiden, både kläder och andra saker som är bra att ha. Hööks i två omgångar har resulterat i detta: 
 
Grimma från JH Collection (älskar den kollektionen, så sjukt snygga saker), grimskaft, boots, stigläder och -byglar, reflexridtäcke med fleecefoder, ryktskrapa och en svettskrapa.


Tävlingstopp från CRW (haha sånna här "spegelbilder" blir alltid så mupp, man ser helt konstig ut i vinkeln men vad gör man inte som bloggare?) ;)


Funktionströja från CRW, jätteskön med andasmaterial


Fleecetröja från HV Polo


Ryktväska från CRW, pangpris på 119 spänn!


Skalet som jag fick med fleecetröjan 


Har även planer på att köpa ett par röda ridbyxor från JW (dom Issa la ut en bild på i sitt senaste inlägg) och ett par benskydd med ludd. Dock så vet jag inte helt säkert ännu vad vi landar på för sadel osv osv så väntar med det tills jag vet om det ska vara svarta eller bruna! :) Vill även utöka mitt schabrakförråd så småningom! 
 
/Freddi 

Önskelista

Är faktiskt ett ganska bra tag tills jag fyller år, men har redan gjort i ordning en önskelista för min födelsedag. Har på väldigt, väldigt länge varken köpt eller önskat mig hästsaker, men nu har min längtan efter hästgrejer börjat komma tillbaka. Så tänkte visa vilka saker jag (än så länge) önskar mig i present i hästväg.
 
Ridbyxor, gärna JW bruna eller röda
Stalltäcke
 
 
Okej lite onödigt än så länge, men en ny kavaj skulle inte skada. Gärna denna från John Whitaker i softshell material.
 
 
Jacka från Kingsland

 
 
 
 Tråkigt med nödvändigt, nya strumpor!
 
Sedan skulle jag även vilja ha en vanlig filt i ull, som jag kan ha på Arties bakdel när man skrittar fram.
 

Lacken

Hatarhatarhatar att blogg.se mobilapp aldrig skickar det som man vill publicera. Skulle visa en bild på min supersnygga nya tröja som invigdes idag - men icke! Det funkade verkligen inte. Jaja, alla som funderar på nåt snyggt från HV Polo borde passa på att kolla på Hööks nu. Handlar du för över 300 så följer nämligen ett skitsnyggt iphoneskal med. Passar både 4 och 4S!

I övrigt så umgås jag med Gustav ikväll. Vi har åkt runt i "min" gula bil (min över helgen när pappsen är utomlands), ätit thaimat och nu blir det film. Hoppas att alla ni läsare har en bra kväll också!

Här får ni en titt på fleecen, dock är den blåare egentligen!

Artie 27/9

Tänkte skriva lite om mitt ridpass på Artie igår! :) 
 
Red på stora utebanan som var en aning blöt, men fungerande. Ridhuset var nämligen upptaget. Artie kändes pigg och glad och jag var i ungefär samma sinnesstämning. Bådade gott för ett bra pass med andra ord. Började i skritt med övergångar och halter. Han tjorvade lite i munnen i halterna och jag valde då att inte rakrikta honom i dom utan att istället behålla honom ställd in i själva halten. Funkade toppen!
 
Upp i trav med övergångar till skritt. Här hade jag hjälp av att jag arbetat igenom så bra i skritten, övergångarna funkade toppen och traven likaså. Varierade volter med rakt spår och några diagonaler med korta-läng och han fungerade super och svarade bra framåt och bakåt. När jag hade honom för några veckor sen så jobbade jag mest framåt hela tiden, så idag tänkte jag att jag skulle jobba på dom korta stegen i trev. Jobbigt tyckte Artie, nu när han var duktig och klev på så aktivt. 
 
Red på en ganska liten volt (i korta perioder såklart, aldrig länge på litet böjt spår!) och verkligen kortade steget, fast med samma stöd och energi som i dom långa. faktiskt riktigt svårt och vi fick jobba båda två. Provade sedan att göra detta även i den lägre formen för att se så att han verkligen bar sig själv och att det inte bara var jag som satt och höll. Nyttigt och bra, tips från mig där! 
 
I galopp så jobbade jag med fattningar och avbrott. I början så blev fattningarna ganska dåliga, han var inte ställd och gick på dubbla spår. Fick jobba en del med min egen ridning här, men fungerade toppen på en ganska stor volt. Nogrann med att se till att han behöll ställningen ända in i fattningen och verkligen fattade galopp på hjälpen och inte några meter senare. Resultatet av lite jobb blev till slut att vi gjorde fyra övergångar (en vid varje vändpunkt) mellan trav och galopp, där alla övergångar blev såå fina. Växlade då upp lite till och körde galopp-trav-skritt-galopp osv. Kunde slutligen gå ner i galopp-skritt-galopp och det funkade fint med genomställd och nöjd Artie. 
 
Är så nöjd med ridpasset, både Artie och jag liksom "utvecklades" under den halvtimmen vi var där nere. Vi gick därifrån som ett bättre ekipage än vi var när vi kom dit = att ha lyckats! Kunde alltså genomföra allt detta på en halvtimme (inkl en paus) och det gör mig också nöjd. Effektiv ridning + en häst som är riden på samma sätt som mitt är det receptet. Tack Issa för att jag fick ha fina Artie! :D 
 

Min student

Eftersom jag aldrig bloggade under min studentperiod, tänkte jag lägga upp lite bilder från studenten. Är medveten om att det inte direkt är hästrelaterat, men kan väl vara kul för er att se ändå? Vi är ju trots allt ganska personliga i bloggen, så kan vara roligt att se livet utanför hästarna också.
 
 
 

Dagens fråga

Är det dags för Tävlingsduon att ta sig samman och börja blogga igen?



 
 

 
 
 

Onsdag 27e September

Idag har jag en mycket längre arbetsdag än jag brukar, jobbar från 11-20. Direkt efter jobbet tar jag tåget upp till Stockholm för att träffa min pojkvän. Hade egentligen hunnit rida innan, men hade blivit lite småstressigt med tanke på att jag måste duscha osv. Så Freddi var riktigt snäll och erbjöd sig att rida honom. Att behöva gå upp 6.30 och sen jobba ett 9-timmarspass tar rätt mycket på en, så det passade jättebra att hon ville rida.
 
Förhoppningsvis uppdaterar hon lite här sen om hur det gick att rida. Om ni undrar hur det blir i helgen med Artie, så är det så att han har en medryttare vid namn Amanda som hoppar in när jag åker bort. Det känns verkligen som en lättnad för mig att han blir riden när jag åker bort, eftersom han är en häst som gillar att jobba. Han trivs med få uppmärksamhet och att bli motionerad dagligen. Då är det bara roligt att någon annan kan hjälpa mig eftersom jag brukar åka bort ungefär varannan helg.
 
 

Onsdag 26e September

Som några av er vet tog jag studenten i våras och fick då i somras jobb på ett café i stan. Så där jobbar jag nu ungefär tre gånger i veckan, vilket känns helt prefekt då jag fortfarande hinner med andra saker jag vill göra på sidan av.
 
Men som ni förstår blir arbetstiderna lite oregelbundna, så vissa dagar får jag åka till stallet tidigt på morgonen för att hinna. Idag började jag dock jobba kl 16, så det räckte med att jag åkte ut på förmiddagen.
 
Fördelen med att vara ute tidigt på dagen är att man har näst intill hela anläggningen för sig själv och kan helt välja vart man vill rida utan att behöva ta hänsyn. Idag fick det bli ett pass i ridhuset efter att ha tagit en titt på utebanan men sen vänt för den var för blöt.
 
Jag jobbade mycket i galoppen, med att minska och öka och även flytta en del. Ville få honom helt eftergiven och följsam, så red även honom en del utåtställd för att verkligen få ett bra stöd på yttertygeln. Idag jobbade jag mycket i lätt sits för att verkligen få honom rund och att höja ryggen. Han kändes riktigt fin så jag var supernöjd efter! :)
 
Eftersom jag inte har några nya bilder får det duga med några gamla
 

Hej på er!

Som ni vet så är jag hästlös för tillfället, eller ja, har varit i en månad nu. Längsta uppehållet jag haft på åtta år. Helt galet! Dock så är det inte något jag är frivilligt. Trodde faktiskt att mitt intresse sinat en aning, och hade bestämt mig för att om jag inte kunde ha kvar Qarlos så skulle jag inte orka leta ny häst. 
 
Där hade jag tokfel, för som jag letat och vilken motivation det väckt! Har provridit ca tio hästar och på måndag så ska en speciellt utvald besiktigas. Vi får hoppas att hon går igenom så att jag får presentera henne för er. I så fall så lovar jag att ni ska få följa vår resa från start, det låter väl ganska roligt!? 
 
Eftersom jag typ taggat ihjäl mig också så har jag passat på att städa ur mitt skåp i stallet rejält, tvättat massa saker så att allt är fräscht och sådär. Skrubbat alla borstar och fixat och donat, med andra ord. Shoppade rejält på Hööks också, tänkte att jag skulle passa på vid tillfälle att visa vad jag köpte för grejer. Blev en del nya kläder, då min ridgarderob behövde en uppdatering. Vet att jag helt gått emot dyra ridkläder tidigare, men fasan så kul det är att rida när man känner sig riktigt fab! ;) 
 
Nu så ska jag och min syster ut och handla lite, klarade nämligen KÖRKORTET idag!!!! ÅÅÅÅÅH :D 
 
Blir en bild på en överlycklig Freddi, plus att ni får en liten glimt av min (förhoppningsvis!!) blivande kompanjon
 

Tisdag 25e september

Var i förmiddags i stallet och red ut på Artie. Hade först tänkt rida på banan men när jag väl var där hade jag ingen lust alls för ett dressyrpass. När inspirationen ligger på noll är det mycket bättre att ta en uteritt istället för att få ett katastrofpass på banan, bara för man inte hade några idéer. Så så fick det bli, en mysig tur i skogen istället. Artie har dessutom gått på banan de två senaste dagarna och gjort jättebra ifrån sig. Så på så sätt passade det helt enkelt bättre med skogen idag.
 
Nu har jag precis duschat och ska strax börja fixa mig inför jobbet. Jag börjar klockan 16 så har fortfarande en del tid på mig innan jag ska åka. Ska hinna göra någon sorts lunch till mig också innan dess!
 

Bilder från 23e Augusti

 
Här har ni några bilder från förra träningen för Daniel. Bilderna togs vid skymning så det var svårt att få bra ljus. Känns lite sorgligt att det var sista uteträningen. Självklart går det fortfarande att rida där på dagen, men just att det nu bara kommer bli mörkare och mörkare är tråkigt! Men men, själv tycker jag faktiskt att vintersäsongen är ganska okej. Visst för att det är mycket jobbigare med snö och kyla, men just att man träffar på så många i stallet för de flesta är där samma tid är riktigt roligt. Jag burkar bli motiverad till att hålla igång och träna då!

Stillbilder

Bara för att jag är så stolt över Artie så måste jag visa er lite stillbilder från träningen i torsdags. Kvalitén är ju inte den bästa eftersom de är tagna från filmen, men har däremot bilder tagna med systemkameran från förra träningen om ni skulle vara intresserade av att se dem? :D
 
 

Uppdatering från mig

 Hej hej! Vi har ju inte officiellt avslutat den här bloggen på något sätt, så tänkte att varför inte slänga upp ett litet inlägg och visa att jag faktiskt lever. Som ni har märkt har både jag och Freddi lagt  Tävlingsduon åt sidan. Jag känner själv när jag kollar tillbaka i vårt arkiv att det är väldigt trisst, då bloggen ändå var väldigt bra en period. Men tyvärr är det så att båda har för mycket annat runt omkring och bloggen blir ju bara som bäst då båda engagerar sig och lägger ner tid. Vilket vi känner att vi inte har.
 
Men kan i alla fall säga att allt går fortfarande toppen med Artie. Har inte tävlat något i år dock, ni som hängt med ett tag vet ju att jag låg på sjukhus en period i vintras/våras. Sedan dess har jag inte riktigt haft motivation till att tävla och därför helt enkelt inte gjort det. Däremot har jag tränat en del och Artie känns bättre än nånsin, så snart ska vi ut på banorna igen :D
 
Tänkte visa er två små klipp från förra Daniel träningen i torsdags. Vi jobbade mycket med vägar så blev lite halvt banhoppning. Artie kändes superfin och vi avslutade med en bana på 120/130, så jag var supernöjd :D