Första ridpasset

Nu har jag ridit på min häst! 
 
Oj vad roligt det var att pyssla och passa in alla nya grejer. Kala har verkligen en fin outfit nu, allt i brunt. Tränset är lackat och så har hon skydd med teddyfoder. Och så är hon ju själv en riktig svart skönhet. Blir glad bara av att titta på henne! 
 
En ny häst är alltid svårt. En ganska stor (ca 167 ändå), ung, rätt outbildad, överladdad fyraåring är RIKTIGT svårt. Inte så svårt att jag undrar vad jag gett mig in på, men så pass svårt att jag fick tänja mycket på ryttarregistret. Allt gick smärtfritt till en början, ända tills jag gjorde en halt från skritt. Då kom Kala på att hon kunde ju ruska på huvet och resa sig och "studsa" med framdelen istället. Sen försökte hon helt enkelt springa hem till stallet igen (upp från ridbanan). Dock var det ju jag som satt på och Kala kommer att få inse, precis som mina andra snorkusar, att när jag rider - då blir det som jag vill. Punkt slut. 
 
Vid utgången försökte hon verkligen konstra. Reste sig gång på gång, slängde sig, bockade. Ett tag var jag rädd att hon skulle försöka bli av med mig på riktigt, men hon var bara frustrerad och det stannade där. Hon är trots allt inte dum i huvet, bara ung och otålig! Efter den dusten (som ni själva listar ut vem som vann) så var det lugnt ett bra tag. Inget tjafs ens vid utgången. Kunde både skritta och trava, göra övergångar och halter. Om än lite svajigt på spåret, men jag var så nöjd så. Är noga med att berömma allt som är framåt, och att inte smygbromsa själv. 
 
I galoppen blev hon jätteglad och studsade en massa igen, luftsprång är det hon gör. Inga läskiga, men jag fick vänligen med bestämt be henne galoppera. Då fick hon rejsa runt några varv och sen var det lugnt. En paus las in, men sen började hon konstra lite i vänstergaloppen igen. Då drog hon sig innåt mitten och studsade och blev otålig när jag ville ha henne kvar på voltspåret. Men det löste sig det också med lite övertalning. Hon tycker faktiskt att det är roligt att bli riden! Hon måste bara komma på det själv också. Lätt för allt har hon också, så jag är inte ens orolig. Jag ska bara få henne mer "med mig" så att hon känner sig trygg och jag slipper övertala henne så ofta. 
 
Slutade passet med en bra vänstergalopp och sedan fina skritt-trav övergångar. Ville inte att hon skulle tycka det var för jobbigt, utan det ska ju vara roligt att vara med mig på ridbanan! :) 
 
Här får ni se min nya grymma fleecejacka från Pikeur! Ashäftigt med blanka partier fram och bak och så fleece i armarna. Skön och varm är den också. Gick loss på 1250 kr egentligen, men betalade 399 på Börjes rea! KAP
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Haha, ungston säger jag bara ;) Hör av dig om du skulle behöva hjälp, tips eller pepp! :)

2012-10-23 @ 11:50:15
URL: http://ohjuliet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback