Utan hjälm - inte i denna blogg

Något jag ofta ser på diverse hästbloggar är allt detta ridande utan hjälm högt och lågt. Det rids utan hjälm på asfalt, stränder, fält och jag vet inte vad. Väldigt sällan under träningspass, nej detta gäller "mysridning" - oftast utan sadel också. 

Alltså, vad är grejen med detta? En ridhjälm förstör faktiskt inte ridbilderna, snarare tvärtom. Det stör mig något så enormt med alla dessa kala huvuden till häst. Jag vet inte riktigt anledningen till varför man skippar hjälmen, är det lathet? Orkar man bara inte hämta hjälmen? Kanske. 

Vanligare tror jag då att det är med bilder där man rider barbacka i klänning och då vill ha håret utsläppt. Tas bilderna av en duktig fotograf så kan dom bli helt fantastiska, men oftast der det faktiskt bara rätt töntigt ut när man rider runt i klänning utan hjälm på sin häst. Ser ut som att man missat något liksom, jag får bara lust att peta till personen på bilden och säga att "hallå du glömde ridgrejerna typ". 

Men allra vanligast tror jag faktiskt att det är att man vill visa upp något. "Titta på mig, jag och min häst har ett såå startk band att jag kan rida utan hjälm" typ. Ganska vanlig hästblogg-attityd faktiskt. Starka band hit och dit true love whatever - en häst är en häst. Till och med den snällaste ponnyn som man haft i 7 år kan bli rädd och hoppa åt sidan utan att mena det. Hästar är djur, och för djur finns inga garantier. 

Nej - på med hjälmen gott folk, annars kan ni lika gärna bli fotade bredvid hästen! Det kan bli riktigt snyggt däremot, porträtt på häst och människa. Mycket mer kärlek och känsla i sånna bilder än dom där man flänger runt utan hjälm på hästen. 

Ja till hjälm :D
Kommentarer
Postat av: Julia

Helt rätt!!

2011-05-11 @ 12:36:25
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Anna S

Jag håller med! Klart man ska ha hjälmen på

2011-05-11 @ 13:05:14
URL: http://missbelinda.blogg.se/
Postat av: Klara Dahlstedt

Jag skulle aldrig rida utan hjälm, och verkligen inte på Edvin. Dock skippar jag ridvästen någon gång ibland när risken för att dö av värmeslag är överhängande. Och på dressyrtävlingar. ;)

2011-05-11 @ 17:05:16
URL: http://klaradahlstedt.blogg.se/
Postat av: sara

tumme upp för ryttare med hjälm!

2011-05-11 @ 19:37:55
URL: http://sariih.blogg.se/ridblogg
Postat av: Jessica

Jag tycker precis som du!

Om man nu ska ha klänning och håret utsläppt, så kan man stå bredvid hästen och bilden blir lika, om inte finare!:)2011-05-11 @ 20:14:12
URL: http://dalaryttarna.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Tycker precis som du! :DOch även om man vill ha klänning och håret utsläppt kan man ju ha hjälm :)

2011-05-12 @ 23:27:15
URL: http://lizzylover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback