Louise Haaga-kurs dag 2

Tänkte berätta om ridpasset dag 2 hos Louise.

Efter att första dagen ha ridit igenom hästarna ordentligt var det dags för lite mer hoppning andra dagen. Då började vi med att komma på två hinder i en svag båge med ca 50 m emellen. Vi fick komma 3-5 gånger var och räkna hur många galoppsprång man tyckte kändes bra för sin häst. När man bestämt sig skulle man komma på det antal galoppsprång man sagt. Det var faktiskt ganska svårt, för på så långa distanser gör otroligt små förhållningar väldigt mycket. 

Vi skulle även komma på ett räcke med en bom 5,5 meter framför. Alltså skulle man ha ett kort galoppsprång innan hindret. Jag tycker Artie är väldigt duktig på att komma rätt på såna här typer av övningar, så det gick riktigt bra. Det jag behövde jobba med var att få igång bakbenen. Tänka uppåt hela tiden i stället för framåt.

På slutet sattes alla hinder ihop till en bana. Artie hoppade verkligen super hela banan igenom. Jag kom efter på något språng, men annars satt allt. Känns så kul att jag börjar hitta knapparna nu!

Lousie gav Artie beröm också för att vara en himla fin häst, vilket jag verkligen uppskattar. Jag tar verkligen åt mig av så fina kommentarer! Han har rätt sorts psyke och gör rätt så fort jag gör rätt. Han har bra inställning till allt och krånglar inte till något. Han är väldigt bra, min häst! ♥

Här är en liten film från sista banan. Bilder kommer också :)




Kommentarer
Postat av: Louise Kruse

kul!! jag känner Louise Haaga :) sa du att du köpt den av mig? Hon känner väl till hans mamma Gucci..

2011-05-10 @ 17:45:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback