Gårdagens hoppträning

Som jag skrev igår gick träningen för Daniel sjukt bra!

Jag och Artie har varit i en liten svacka, då jag har varit lite osäker på hur jag ska lägga honom på hinder. När jag inte har en ordentlig galopp ser jag inga avstånd osv.

Men igår gick det grymt! Redan från början kändes han superfin och det höll i sig hela träningen. Det var teorivecka för ridskolan så vi fick använda hela ridhuset. Det var banhoppning, så vi fick hoppa fram på en oxer och ett räcke några gånger var. Sedan hoppade vi en bana på 9 hinder (10 språng), och eftersom vi hade hela ridhuset var banan ganska lång. 

På slutet av träningen lades det till en omhoppning, om man varit felfri i grunden. Det jag behövde tänka på var att låta Artie galoppera på lite och sedan bara räta upp mig inför hindret, så hoppade han super! Allra sist kom jag på ett räcke på 120, där jag skulle rida precis likadant som jag ridit innan. När jag har den galoppen jag hade känns det som om höjden inte spelar någon roll. Så det är galoppen jag verkligen måste jobba med.

Haha måste också bara få skryta lite och att säga att jag vann tävlingen, eftersom jag var den enda dubbelnollan ;) hihi!

Ursäkta för gamla bilder, måste verkligen fota nya!




Kommentarer
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Får passa på att säga grattis till din vinst då Issa! ;)



Kul att du och Artie utvecklas mer och mer, ni kommer bli en riktig fara på tävlingsbanorna! :D

2011-03-25 @ 16:16:23
URL: http://lizzylover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback