Helgen

Hej igen bloggen! 
 
Har haft mycket att göra. Med Kala är det däremot bra! I fredags så red vi dressyr i tältet och det gick helt okej tycker jag. Igår så tog vi en jättehärlig ridtur tillsammans med Therese som har Solan i samma stall. Solan går även med Kala i hagen, så nu har Kala två kompisar; Solan och Aqua. De har även fått en större hage att gå i, så det känns jättebra. 
 
Idag så provade vi på en ny träningsform; longering. Kala visste dock hur man gjorde, så det var ju tur eftersom jag är sämst på det haha. Men vi löste det! Longeringen skedde med goughetygel som inspänning, för att Kala ska hitta rundheten i sin galopp och även hitta formen. Tanken är att jag ska göra detta en gång i veckan, galopprogrammet kallas det. Tre gånger tre minuter galopp i båda varven, skritt emellan i en minut. Dock så mjukstartade vi lite idag med två gånger två minuter i varje varv istället + lite längre paus. Bättre att skynda långsamt. 
 
Kala gick till en början och spjärnade i goughen innan hon ibland hittade sitt djupa och avspända läge. När hon blev lite tröttare så provade hon med att släpa mulen i marken för att slippa undan, men det gick ju inte. Längtar tills hon blir såhär stark och rund i ridningen också, hon kommer bli så fin! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback