Tre ridpass

Åh hej och hå! Idag blev det lite extra på hästfronten kan jag säga! 

Åkte till stallet vid fyra. Där så hann jag fixa lite med Qarlos och sedan anlände Bingo. Det var full fart i ridhuset, och full fart på bingobenen. Han har knappt gjort något alls senaste veckan eftersom det är så hårt utomhus, så han var laddad. Travade i takt med en shetlandsponny ungefär och jag fick antränga mig för att rida lätt långsamt. 

Efter en halvtimme, och en hel del bocksprång (varav en glad serie, där jag levde farligt!) så klickade det till med världens känsla. Bingo hade så mycket energi, och nu när han la den på arbete så blev det så lyckat. Ett av mina bästa pass någonsin med honom, det har börjat lossna för oss nu och vi klickar igen. Ett tag var vi osams ständigt och det var inte så kul att rida när jag bara fick tvinga honom till att göra massa saker. Nu har jag verkligen hittat hur jag ska göra och när för att det ska bli såhär bra. Är så himla taggad nu när det går så bra med Bingo igen! :D 

Vi bytte förresten klass till helgens tävling. Bytte ut LA1:an mot en LC:1 istället, känns bättre så just nu eftersom vi knappt övat några av LA-rörelserna överhuvudtaget. Lyckas jag med det vi håller på med nu på ett bra sätt så kommer det att vara såå lätt med rörelserna sen istället. Jag skyndar långsamt. Detta är mitt sista år med Bingo, och på ponny överhuvudtaget. Jag känner verkligen ingen press alls, allt är bonus och extra och kul helt enkelt! 



Hann inte skritta av Bingo förrän lille Herbie slängde av fjärde ridskole-eleven denna vecka på andra sidan ridhuset.. Fick rycka in som dressyrtant och rida honom lite grann. Jätteliten ponny, men rolig att rida. Satt upp, han försökte samma sak med mig (han piper och försöker bocka). Han insåg dock snabbt att det inte var en 8-åring på 30 kg som satt på ryggen, utan en han inte kunde rubba ur fläcken. Efter att ha försökt fara runt i racertampo något varv så förstod han att han var besegrad och uppförde sig. 

Herbie, eller Handsome Herbie som han faktiskt heter egentligen är faktiskt himla trevlig. Jättefin, men pytteliten, men bra gång och energi. Synd att han kommit på att han kan slänga av eleverna, han är så söt och snäll annars! 

Red Herbie en vecka precis när han kom från Irland sommaren 2010, det var riktigt roligt! Han var lika energisk då som idag ;)







Slutligen red jag Artie ett kanonpass i ridhuset! Han är så lätt att flytta, både korta och längre sträckor. Reglerbar och framme till handen. Hade jättekul på honom idag, var så givande att rida. Artie var positiv och tyckte att det var kul med lite jobb idag dessutom. han säger dessutom "wtf" typ när jag glömmer mina ytterhjälper, en utmärkt lärare. Hittade det där läget som Karin hann hjälpa mig att hitta förra gången, så att jag hade hans supertrav hela passet idag. Är så nöjd med både Artie och mig själv idag, förstår att Issa älskar att rida sin häst, för jag älskar också att rida honom! 

Hur många hopphästar ser (helt ärligt nu!) ut såhär egentligen?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback