Vendela 31/8

Det gick verkligen toppenbra att rida Vendela igår! Min första tanke var "hon är ju på mycket bättre humör idag", men ändrade mig fort. Det var ju JAG som var på mycket bättre humör. Var en fin höstkväll med sol över stora utebanan, kunde samtala lite med folk som red förbi också och sådär. 

Vendela jobbade på toppen i sin skritt, fast vi fick fastna lite på volten för att verkligen få ut bakdelen där. Hon är ju arbetsvillig, men hon blev lite väl nonchalant mot min sidförande vänsterskänkel. Väljer att inte ha sporrar nu under igångsättningen, utan sparar lite på det. Funkar ju bra utan också, omväxling är aldrig fel :) 

Fick idag ut det jag ville; toppenfina skänkelvikningar längs hela diagonalen i båda varven. La upp passet precis så som jag beskrev i mitt inlägg för några dagar sedan. Det ger verkligen resultat på Vendela! Avslutade med att skritta henne i låg form på stora böjda spår, och försökta flytta henne utan att hon spände sig och kröp upp i formen. Var jättesvårt, hon blir ju spänd i sina skänkelvikningar + försöker flyta iväg framåt för att slippa flytta. När jag då tar en bromsande förhållning och tvingar henne lite åt sidan så svarar hon med att krypa upp med nacken och spänna sig. 

Där har vi alltså en del kvar, ska jobba vidare med det idag hade jag tänkt! Det är ju lite detta jag har tänkt ägna mig åt nu under igångsättningen; problem som kommer redan i basic skrittövningar. Svårt att "hinna" med sånna problem i vardagsträningen tycker jag. Då är det mer högerslutor som ska finslipas inför tävling, fast problemet med dom kommer redan här, hon går emot den sidförande skänkeln.. 

En annan sak som jag tror intresserar er är att Vendela kändes precis som vanligt idag! Visserligen skrittar vi bara, men hon har ett jämnt sug i båda tyglarna och känns mjuk och fin i båda varven. Jag hoppas verkligen att detta gör henne susen och att hon är tillbaka i fullt arbete inom en treveckors-period. Man ska verkligen inte ropa hej ännu, men det känns bra just nu. Ibland får man leva i nuet!!

Fina, vackra, älskade häst <3 Denna bild är lycka, vår debut i LA:P1 och ett elitkval på en gång, gud så glad och nöjd jag var här. För att inte tala om hur stolt jag var!!




Kommentarer
Postat av: Julia - tävla om röda Premierelindor på bloggen!

Skönt att det gick så bra :)

2011-09-01 @ 22:15:25
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback