Övning med tempoväxlingar

Kopierat från min gamla blogg, 15/9 2010 (nästan exakt ett år sedan alltså! :D)

Galopperade henne sedan också, gjorde lite samma övning som igår, fast avancerade den lite till faktiskt, eftersom hon kändes så himla fin + för att få in fler "moment", så att hon inte hann dra iväg, utan hade saker att göra hela tiden. Lät på så sätt även gångarterna dra nytta av varandra. 

Red alltså på en 20-m volt, och gjorde en fattning vid första vändpunkten, galopperade stora språng till andra vändpunkten, där jag gjorde en 10-m volt i volten. Efter halva volten kortade jag sprången, enbart på sätet. Samlade henne sedan mer och mer, och vid tredje vändpunkten  så gjorde jag ett avbrott till kort trav. 

Travade sedan korta-höga till fjärde vändpunkten, och la där en volt till. Efter halva volten så längde jag travstegen och fortsatte att länga tillsjag var tillbaka vid första, och gjorde alltså där en ny fattning.

Denna övning (som jag alltså tog från igår, + la till en del själv) Funkade utmärkt på Vendela! Jag är väldigt, väldigt nöjd med den, känns jättekul! Var ett glatt ekipage som lämnade ridbanan idag för en härlig skrittur!

Nu så har jag gjort denna övning ganska svår på bilden, Vendela var förra året fortfarande ganska långt kommen i sin utbildning och stark i kroppen att det var rimligt att begära såpass mycket skillnad av henne. Jättebra för lite hetare hästar som behöver hjärngympa under ridpasset. 

Man kan göra denna i massa olika varianter, den lättaste är att i bara trav/bara galopp köra halva volten länga och halva volten korta steg/språng. När man sedan tycker hästen lyssnar bra kan man försöka gå ner till kvartar. En volt i volten för lite extra eftergift då och då är aldrig fel heller! :)



PS - Som ni ser så är min kollega lite duktigare än jag på att göra fina bilder.. ;) Hon är mer konstnärligt lagd än jag helt enkelt!





Kommentarer
Postat av: Sandra

Sv: Tack så mycket :)

2011-09-14 @ 11:42:44
URL: http://minridtravare.blogg.se/
Postat av: Julia

Vad hette din gamla blogg? :)

2011-09-14 @ 12:40:44
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Louisa

Sv: hehe, bra att du är glad:)<3

Kram!:)

2011-09-14 @ 13:49:02
URL: http://hastbloggiss.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Förlåt men kan inte sluta skratta åt din ritning, haha!! Grymt söt ;) hahaha!

2011-09-14 @ 19:49:25
URL: http://lvdressyr.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback