Goda nyheter x2

Fyfaaan vad skönt att kunna leverera lite glatt nu känner jag! Varit så mycket trista saker runt ponnyerna nu så att var och vart annat inlägg har fått rubriker som ":(" "Dåliga nyheter" osv. Nu är det höst och vindarna börjar kanske blåsa lite åt vårt håll igen, vi har kämpat i lite motvind nu ett tag. 

Idag får ni inte glömma att hålla tummarna för vårt div 2 lag i ponnydressyr! Tyvärr så blev dom bara tre till denna omgång, eftersom Bingo och Thereses ponny Twiggy varit sjuka. 

Pratade iaf med Kristina i förrgår och hon sa att Bingo känns bättre nu! Så imorgon så kommer han in till Trolldal så att jag kan känna lite på honom och se hur han känns. Veterinären hade inte hittat några ljud alls på lungorna på honom och alla prover var fina så vi får hoppas att han är fit for fight igen! Förhoppningsvis så kan han nog gå andra omgången av div 2, som är den 1:a oktober. Om en vecka så ska han gå en träning för Karin Öljemark iallafall och det ska bli kul!

Vackra Bingo


Igår så provade jag även att galoppera med Vendela. Kände att hon ju ändå ska galopperas egentligen och är hon frisk är hon ju frisk och är hon inte det så spelar det itne så stor roll om hon har galopperat några varv heller. Lika bra att prova henne lite så att man kan åka tillbaka och behandla henne så fort så möjligt om det inte är bra, istället för att jogga runt i en vecka innan man upptäcker att hon inte kan galoppera ordentligt när hon har ont. 

Jobbade henne mest i skritt, och det gick bra. Hon var dock svår att få avspänd i huvet igår, men hon är som hon är. Gick bra ibland och jag stod lite i lätt sits i alla gångarter (inkl. skritten hahaha!) för att få upp ryggen på henne lite extra. Hon svarade stundtals riktigt bra på det, så det får jag vara nöjd med. 

Hon känns iallafall INTE som hon gjort förut, där det var sån skillnad på varven. Hon känns nästan bättre i högervarvet än vänstervarvet nu, med undantag för galoppen. Men det är inte alls den där spända paniken i högervarvet, hon har bara lite svårare att forma igenom där. Galoppen var för första gången på länge rund i högern, inte sådär kantiga språng som inte går att följa med sätet ordentligt. 

Så jag håller alla tummar och tår så hårt att dom blir blåa nu för att hon faktiskt börjar likna något som kan kallas bra igen. Det skulle vara så härligt att ha henne tillbaka med flaggan i topp!





Kommentarer
Postat av: Julia - tävla om röda Premierelindor på bloggen!

Skönt att det går åt rätt håll! Väldigt vacker bild på Bingo.

2011-09-04 @ 13:15:05
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Lovisa

ÅH vad skönt :D :D Håller alla tummar o tår för att de är på bättringsvägen och det snart är bra så att ni är back on track igen! Ni är ju så fina :D

2011-09-04 @ 15:22:01
URL: http://lvdressyr.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Härligt att allt äntligen börjar gå vägen :)

2011-09-04 @ 23:23:12
URL: http://lizzylover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback