Bingo 28/9

Vet förresten inte om jag nämnt att jag red Bingo igår? Tror jag missat det.

Han gjorde iallafall ett kanonpass den lille! Gud vad han kan när han sätter den sidan till, framförallt galoppen är det som känns bättre och bättre för varje pass. I våras så gick det inte att göra hörnpasseringar och sådär när man galopperade på honom, utan det handlade om att hålla igång galoppen så han inte bröt av. 

Igår så följde vi fyrkanten i samlad galopp med härlig energi. Dock inte utan diskusion kan tilläggas, Bingo sa både ett och annat och spark innan han gick med på vad som gällde. Det handlar om att få honom över gränsen för vad han anser sig klara av. Han tycker att det räcker med att ta i på en viss nivå, det gör honom svårare at jobba med än Vendela till exempel. 

Vendela tar emr än gärna i, för mycket också. Bingo har en gräns, som ligger under han egentliga förmåga. Han föredrar bekvämläget och när det inte är bekvämt så protesterar han. Men igår så var jag iskall mot honom och något i hans attityd har faktiskt ändrats radikalt sedan Karin Öljemark träningen. Man ska inte förmänskliga hästar, men det är nästan som att han får "dåligt samvete" nu när jag tillrättavisar honom. Tidigare så har han struntat i vad jag sagt, sparkat bakut och bara sagt "I don't need this, fuck this shit". Nu gör han inte så längre. 

Det kommer några bakutsparkar ibland, men aldrig oprovocerade, utan nu är dom mot en smisk eller en pet med sporren. Och han fortsätter galoppera istället för att bryta av, börjar inte heller dra i handen. Han säger helt enkelt bara att det är jobbigt, eftersom han har ett stort behov av att uttrycka sig.

Men igår så fick jag honom verkligen med mig! Han hittade en växel till i galoppen, uten hjälp så galopperade han nästan på stället på en liten volt. Eftergivet och med tillräcklig energi, jag är fortfarande imponerad. Trodde inte han besatt den styrkan och registret att gå så pass långsamt och ändå hålla igång mekaniken. Men minsann, det har han!

Och vilken ridkänsla han ingav. Jag med höga händer och rätt lutning på bäckenet fick honom i uppförsbacke. Helt totalt självbärig. Tänk er sedan hingstnäcken och den långa svepande manen. Tur att Kristina såg alltihop så att någon faktiskt vet att det hänt! Han hittar jättefin takt i traven här och var nuförtiden också. Det gäller att jag reglerar honom i sätet och inte i handen bara. Tygeltag stör bara hans egen takt och balans, och det är ju den jag vill hitta när jag rider honom. 

Bingo ska ju tävla på lördag och det ska bli såå kul! LB:1, andra omgången med laget i div 2. Hoppas han går som han gjort på senaste, det vore underbart!







Kommentarer
Postat av: Lovisa

SV: ja om nån jag känner skulle söka ponny så ska jag absolut tipsa om din fina Vendela!!

2011-09-30 @ 07:14:48
URL: http://lvdressyr.blogg.se/
Postat av: Jorunn

Gud vad kul, synd att du inte hade bild/film! :D

2011-09-30 @ 14:15:57
URL: http://jorunnlavonius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback