Pass i ridhuset

Åkte ut lite senare än vanligt till stallet idag, efter att ha hunnit med att köra tre timmar (inte i sträck dock), haft en lektion, kollat på en musikal samt pluggat matte hemma. När jag kom till stallet såg jag att hela ridhuset skulle bli upptaget om en timme, så jag skyndade mig att göra i ordning Artie och en kvart senare stod han klar i ridhuset för att ridas.

Eftersom han vilade igår, blev tömkörd i förrgår och gick i skogen dagen innan det lät jag honom få en väldigt lång uppvärmning. Ville bara få honom helt igenom i kroppen, lösgjord och eftergiven. Man känner ganska tydligt på Artie att han inte är helt avspänd när han inte tar ett ordentligt stöd i handen. Så gjorde mycket serpentiner och flyttade honom på de böjda spåren och lite tempoväxlingar där emellan, för att få det där suget på bettet.

Jobbade honom så här med mest uppmjukning hela passet förutom på slutet när jag gjorde lite förvänd galopp. Vi fick testa på det för första gången förra träningen för Karin. Det är otroligt bra för hästarna, både stärkande uppmjukande. Artie tycker ju att han är en hopphäst och vill helst byta galopp när det blir i "fel" varv, men ändå tycker jag han gjorde jättebra ifrån sig! Han är ju faktiskt inte så stark, så jag tycker han är riktigt duktig. Än så länge gör jag bara väldigt snälla svängar och idag satte han alla superbra.

Avslutade honom med en låång avtravning i låg form, där han var jättefin verkligen. Var ett roligt pass, men har tänkt "fortsätta" på det i morgon med lite mer avancerat eftersom det var rätt mycket basic idag.

Artie idag
image description



Kommentarer
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Fin Artie :)

2011-10-28 @ 07:51:49
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Moa

Fin han är! Hur gör man en förvänd galopp? :)

2011-10-28 @ 19:40:35
URL: http://moathorngren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback